Adventtikirkon nykytilasta

Amerikkalaisista lahkoista on kovin vaikea saada todellista kuvaa, että mitä siellä suljettujen ovien takana tapahtuu, mutta välillä he itse kertovat suoraan sen, että mikä on meno ja nytpä pari sanaa siitä ja jokainen voi itse päätellä, että mikä on meininkin ja onko tulevaisuutta.

Aloitetaan nuorisosta ja Nykyajasta lainattua:

http://www.nykyaika.fi/2016/04/22/kesaleiri-siikasalmella-27-31-7-2016/

Katsokaapa noita kesäleirin aiheita ja mitäpä ne kertovat:

1. Tiedotusvälineiden Sota ja sen uhrit. Miten päästä eroon sekasortoisesta tietotaidosta?

- Todellakin, miltei 20 vuotta tämän havainnon tekemisen jälkeen todistamme Internet-yhteiskunnan nousua ja sitä, kuinka hyvin ihmiset saavat tietoa. Kuitenkin vain harvat ymmärtävät, mitä on meneillään politiikassa, taloudessa, yhteiskunnan elämässä, moraalissa ja uskonnossa.

Jne, jne, jne.

2. Muinainen epäjumalanpalvonta ja nykyajan mediavelhojen rituaalit eli kuinka säilyttää hengen, mielen ja tahdon vapaus mediajumalien voimakkaasta vaikutuksesta huolimatta?

Katsokaapa, että mitä tuolla lukee:

>>> eikö media ja Internetin ”kaikkitietävyys” eri muodoissaan ole antanut uutta elämää taikuudelle ja noituudelle? >>>

Nykyistä vapaata ja valtavaa tietomäärää verrataan tuossa taikauskon pesässä, adventtikirkossa, noituuteen?

Sitten:

1. Miten olla samalla aaltopituudella lastemme kanssa ja miksi sillä on merkitystä vekottimien aikakaudella?

Sitten samasta paikasta toinen uutinen:

http://www.nykyaika.fi/2016/05/03/teologian-opetukseen-uutta-henkilokuntaa-newboldissa/

Sieltä lainaus:

>>>> Sen tavoitteena on vähentää niiden adventistiopiskelijoiden yhä kasvavaa määrää, jotka jättävät kirkon opiskellessaan yliopistossa tai collegessa. >>>

Ted Wilson on päässyt toivomaani tavoitteeseen vielä nopeammin kuin olin uskonutkaan! Hyvä Ted!

Adventistinuoret tulisi saada adventtikirkon kouluun opiskelemaan, että olisi edes pieni toivo heidän rahojensa saamisesta tulevaisuudessa.

Ja sitten tämä:

https://news.adventist.org/en/all-news/news/go/2016-04-12/shaky-economy-costs-general-conference-millions-of-dollars/

Adventtikirkon ja ehkäpä koko kristinuskon tulevaisuus lepää tällä hetkellä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja kun sivistys leviää myös sinne, niin se on sitten lopun loppu.

Joten te jotka vielä siellä olette, niin nyt korkkeja vuolemaan, sillä niille on uppoavassa laivassa aina käyttöä ja ne viivyttävät lopullista kohtaloa ehkäpä pienen hetken.

27

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lemminkäisen.sisar

      Luen usein nimmariasi, koska valotat asioita "toiselta pouleltakin".
      Mutta et juuri siksi kuulukaan "luokan hiljaisiin puurtajiin ja kyllä-kyllä" -sanojiin, etkä ehdottomasti "opettajien" suosikkeihin.
      Olet aivan liian rasittava pakottaessasi toisetkin ajattelemaan.
      Tässä sitä lullitaan pikku hiljaa tyytyväisinä ajan menosta - ja sitten pusikosta ryntää "bushmanni" sotahuudollaan - ottaa kiikusta otteen ja pyöräyttää mäkeen kupsista-keikkaa...

    • Niin se tämäkin lahko, jenkkiläinen bisnesjärjestö, sortuu omaan mahdottomuuteensa vielä. Varsinkin länsimaissa.

      • Uskontojen pahin vihollinen ovat uskovat itse.

        Yksikään uskonnoton ei kykene tekemään uskontoja niin tehokkaasti naurettaviksi kuin uskovat itse kykenevät, kuten vaikkapa kreationistit.

        Mutta minkäpä adventtikirkko voi kun sen oma profeetta on naulannut kreationismin typerät teesit kirkon oveen kissan kokoisin kirjaimin.

        Aiempi linja oli olla siitä hiljaa ja toivoa että kukaan ei sitä huomaa.

        Uusi linja on julistaa sitä kovaan ääneen ja tulokset ovat olleet käsittämättömän upeat, minun suunnastani katsoen. En olisi koskaan uskonut että näin nopeasti tapahtuu totaalinen katastrofi sen tärkeimmän suhteen, eli koulutetun ja maksukykyisen länsimaisen ihmisen suhteen.

        Ted Wilsonille voisi myöntää korkeimman tason kultaisen ateistimerkin uskonnottomuuden tehokkaasta levittämisestä.


      • Heh, niinpä. Ja täällä Suomen somessa uskontopalstoilla viihtyvä Yurki tekee omalta osaltaan hienoa työtä ajattelukykyisten ja lukeneiden ihmisten vieroittamiseksi uskonnosta ja Yurki edistää väkevästi ateismin, agnostisismin (toki agnostikkokin voi olla ateisti ja monesti onkin, jotkut tosin johonkin jumalaan uskovat) ja uskontokritiikin asiaa.

        Toki kaikki muutkin Yurkin hengenheimolaiset YEC-hihut kuten Mark5 tekevät samaa hyvää työtä, joten antaa palaa vaan.


    • Mielenkiintoista on se, että jotkut vielä tänäkin päivänä uskovat, että jenkkilahko nimeltä adventtikirkko olisi jokin oikeasti vakaumuksellinen uskonnollinen järjestö. Ei adventtikirkossa ole muuta uskonnollisuutta, kuin sen nimessä olevat kaksi sanaa "adventti" ja "kirkko". Kaikki muu lahkon sisällä on vain herkkäuskoisten kusettamista siinä toivossa, että lahkon keskushallinnon USA:n kassaan kilisisi dollareita. Ne, jotka lahkon sisällä tietävät tämän jättävät suosiolla kymmenykset ja muut lahkon määräämät maksut maksamatta ja heitä on enemmistö jäsenistä.

    • Puhutaan "isosta lihavasta bisneksestä", kun kyse on adventtikirkosta. Adventtikirkko pyrkii irti ajattelusta, jossa vain pelkästään jäsenistö olisi rahoittamassa adventtikirkon liiketoimintaa. Kansainvälinen adventtikirkko miettii kuumeisesti uusia liiketoiminnallisia keinoja kasvattaakseen kassaansa entisestään.
      http://spectrummagazine.org/article/column/2013/05/16/church-big-fat-business

    • "Ollako vai eikö olla eli miten elää sen valossa, että maailmanloppu kohtaa väistämättä?"
      Aika klisee tuo sunnuntain Siikasalmen leiriaihe? Jokainen tietää, että elämä loppuu planeetallamme siinä muodossa, kuin me sen nyt havaitsemme olevan, viimeistään n. 5 miljardin vuoden päästä.
      "Viiden miljardin vuoden kuluttua vety loppuu Auringon keskustasta, ja se alkaa hitaasti laajentua ja muuttua punaiseksi. Vähitellen Auringosta tulee punainen jättiläinen, joka nielaisee sisemmät planeetat Merkuriuksen ja Venuksen. Maapallo sulaa laavapalloksi, ja osa sen kivikehästä höyrystyy avaruuteen. Samalla Aurinko puhaltaa uloimmat kerroksensa planetaariseksi sumuksi, jolloin keskustassa oleva tiivis ydin paljastuu ja muuttuu myöhemmin valkoiseksi kääpiöksi. Jäljelle jäänyt Auringon ydin jäähtyy hitaasti valkoisesta kääpiöstä mustaksi kääpiöksi."

    • hävetkääjososaatte

      Teidän kaikki viestinne ovat valhetta ja herjaa. Saatte niistä rangaistuksenne tuomiopäivänä.

      • Minkä uskonnon tai taikauskon mukaisesta tuomiopäivästä mahtaa olla kysymys?

        Että osaan sitten pelätä oikeaa mielikuvituskaveria ja hänen hirmuista kostoaan.


    • hävetkäänulikat

      Kun näitä teidän herjaviestejänne lukee, niin ei tule halua oppia tuntemaan teitä eikä maailmankuvaanne ollenkaan. Jos te olette parasta mitä ateismi voi tarjota, niin minä muutan vaikka sinne Saharaan mieluummin kuin olen ateistien kanssa tekemisissä. Sen verran ääliömäisiä juntteja olette.

      • Lienet adventtikirkon tulevaisuuden toivo? Hyvä niin.


    • lahkotpoiskokonaan

      Vuonna 1844 alkoi valehtelu. Onko kristinusko valetta? Ellen G. Whiten "totuudet" ovat KAIKKI (!) valetta! Ei ole ihme, kun hiekalle rakennnettu kultti kaatuu. Ja sen sortuminen on oleva suuri, sanoo Vapahtajamme Jeesus Kristus.

      • Johan jo evankeliumeissa Jeesuksen annetaan sanoa, että jokainen istutus, jota hänen taivaallinen Isänsä ei ole istuttanut on juurineen revittävä pois. Epäilemättä adventismin bisnes- ja huijauslahko on eräs sellainen, ja se kukistuu ennen pitkää.


      • pyhpyhjapyh

        Niinhän te itsellenne valehtelette.


    • Ted Wilson on uppoavan laivan kapteeni. Nyt on vain enää jäljellä se hetki, että sinne uppoavaan laivaan pitää saada houkuteltua mahdollisimman paljon muita pölvästejä, että se laiva painuisi nopeammin ja varmemmin pohjaan.

      • kerettiläinen-

        No näinhän tämä on ennustettu Raamatussakin.

        Ilm.18
        15 Niiden kauppiaat, ne, jotka rikastuivat tästä kaupungista, seisovat loitolla kauhistuen hänen vaivaansa, itkien ja surren,
        16 ja sanovat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia, joka oli puettu pellavaan ja purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä, kun semmoinen rikkaus yhdessä hetkessä tuhoutui!"
        17 Ja kaikki laivurit ja kaikki rannikkopurjehtijat ja merimiehet ja kaikki merenkulkijat seisoivat loitolla
        18 ja huusivat nähdessään hänen palonsa savun ja sanoivat: "Mikä on tämän suuren kaupungin vertainen?"
        19 Ja he heittivät tomua päänsä päälle ja huusivat itkien ja surren ja sanoivat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia, jonka kalleuksista rikastuivat kaikki, joilla oli laivoja merellä, kun se yhdessä hetkessä tuhoutui!"


      • mitäsinähöpäjät
        kerettiläinen- kirjoitti:

        No näinhän tämä on ennustettu Raamatussakin.

        Ilm.18
        15 Niiden kauppiaat, ne, jotka rikastuivat tästä kaupungista, seisovat loitolla kauhistuen hänen vaivaansa, itkien ja surren,
        16 ja sanovat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia, joka oli puettu pellavaan ja purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä, kun semmoinen rikkaus yhdessä hetkessä tuhoutui!"
        17 Ja kaikki laivurit ja kaikki rannikkopurjehtijat ja merimiehet ja kaikki merenkulkijat seisoivat loitolla
        18 ja huusivat nähdessään hänen palonsa savun ja sanoivat: "Mikä on tämän suuren kaupungin vertainen?"
        19 Ja he heittivät tomua päänsä päälle ja huusivat itkien ja surren ja sanoivat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia, jonka kalleuksista rikastuivat kaikki, joilla oli laivoja merellä, kun se yhdessä hetkessä tuhoutui!"

        Väittääkö kerettiläinen että Adventtikirkko on Ilmestyskirjan Babylon?????


      • kerettiläinen-
        mitäsinähöpäjät kirjoitti:

        Väittääkö kerettiläinen että Adventtikirkko on Ilmestyskirjan Babylon?????

        No en tietenkään väitä, että yksin Adventtikirkko olisi suuri Babylon, mutta se on osa sitä. Malli Adventtikirkkoon on peritty katoliselta Äitikirkolta ja aivan kuten Äitikirkkokin omine "apostolisine vatikaanipankkeineen", niin samoin Adventtikirkkokin omine " raamatullisine terveysbisneksineen" on suunnannut intressinsä rahantekemiseen, sillä ainoastaan rahan voimalla nämä kirkot pysyvät pystyssä.

        http://www.ekumenia.fi/ekumenian_tietopankki/laiva_ekumeenisen_liikkeen_tunnuksena/
        "Laiva on tunnettu vertauskuva seurakunnasta eli kirkosta, jossa Kristus on kapteeni. Jo vanhan ajan kirkollisiin opettajiin kuulunut Hippolytos käytti tätä vertausta todeten: ”Maailma on meri, jolla kirkko purjehtii kuin laiva, mutta aallot eivät voi sitä tuhota.” Laivan mastona on risti, koska pelastus on Jeesuksen ristin varassa, mutta samalla ilmaistaan, että Kristus itse on mukana kirkkonsa elämässä ja ohjaa sen taivaaseen."

        Nyt täytyy huomauttaa, että Raamattuhan ei edes tunne kirkko-nimistä seurakuntaa, vaan se syntyi luopumuksen seurauksena ja sen "pyhä isä" on antikristus paavi.

        Ilm.18: 19 Ja he heittivät tomua päänsä päälle ja huusivat itkien ja surren ja sanoivat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia, jonka kalleuksista rikastuivat KAIKKI, JOILLA OLI LAIVOJA merellä, kun se yhdessä hetkessä tuhoutui!"

        Vai mistä Adventtikirkko "raamatullisena seurakuntana" on löytänyt esimerkin tällaiseen seurakunnalliseen bisnestoimintaansa? Ei ainakaan Raamatusta...

        Matt.21
        12 Ja Jeesus meni pyhäkköön; ja hän ajoi ulos kaikki, jotka myivät ja ostivat pyhäkössä, ja kaatoi kumoon rahanvaihtajain pöydät ja kyyhkysten myyjäin istuimet.
        13 Ja hän sanoi heille: "Kirjoitettu on: 'Minun huoneeni pitää kutsuttaman rukoushuoneeksi', mutta te teette siitä ryövärien luolan."


      • pyhpyhjapyh
        kerettiläinen- kirjoitti:

        No en tietenkään väitä, että yksin Adventtikirkko olisi suuri Babylon, mutta se on osa sitä. Malli Adventtikirkkoon on peritty katoliselta Äitikirkolta ja aivan kuten Äitikirkkokin omine "apostolisine vatikaanipankkeineen", niin samoin Adventtikirkkokin omine " raamatullisine terveysbisneksineen" on suunnannut intressinsä rahantekemiseen, sillä ainoastaan rahan voimalla nämä kirkot pysyvät pystyssä.

        http://www.ekumenia.fi/ekumenian_tietopankki/laiva_ekumeenisen_liikkeen_tunnuksena/
        "Laiva on tunnettu vertauskuva seurakunnasta eli kirkosta, jossa Kristus on kapteeni. Jo vanhan ajan kirkollisiin opettajiin kuulunut Hippolytos käytti tätä vertausta todeten: ”Maailma on meri, jolla kirkko purjehtii kuin laiva, mutta aallot eivät voi sitä tuhota.” Laivan mastona on risti, koska pelastus on Jeesuksen ristin varassa, mutta samalla ilmaistaan, että Kristus itse on mukana kirkkonsa elämässä ja ohjaa sen taivaaseen."

        Nyt täytyy huomauttaa, että Raamattuhan ei edes tunne kirkko-nimistä seurakuntaa, vaan se syntyi luopumuksen seurauksena ja sen "pyhä isä" on antikristus paavi.

        Ilm.18: 19 Ja he heittivät tomua päänsä päälle ja huusivat itkien ja surren ja sanoivat: "Voi, voi sitä suurta kaupunkia, jonka kalleuksista rikastuivat KAIKKI, JOILLA OLI LAIVOJA merellä, kun se yhdessä hetkessä tuhoutui!"

        Vai mistä Adventtikirkko "raamatullisena seurakuntana" on löytänyt esimerkin tällaiseen seurakunnalliseen bisnestoimintaansa? Ei ainakaan Raamatusta...

        Matt.21
        12 Ja Jeesus meni pyhäkköön; ja hän ajoi ulos kaikki, jotka myivät ja ostivat pyhäkössä, ja kaatoi kumoon rahanvaihtajain pöydät ja kyyhkysten myyjäin istuimet.
        13 Ja hän sanoi heille: "Kirjoitettu on: 'Minun huoneeni pitää kutsuttaman rukoushuoneeksi', mutta te teette siitä ryövärien luolan."

        Puhut ihan potaskaa.

        EGW sanoo ihan suoraan, että adventtikirkko ei ole Babylon eikä osa sitä. Minä uskon häntä, en sinua.


      • kerettiläinen-
        pyhpyhjapyh kirjoitti:

        Puhut ihan potaskaa.

        EGW sanoo ihan suoraan, että adventtikirkko ei ole Babylon eikä osa sitä. Minä uskon häntä, en sinua.

        No sitten sinä luotat vain yhden ihmisen sanaan, et Raamattuun.

        http://kyti.mbnet.fi/mita_adventistit_eivat_kerro_sinulle.htm
        Seitsemännen päivän adventistit eivät kerro sinulle, että useimmat EGW:n profetiat eivät täyttyneet. Esimerkiksi, EGW sanoi Turkin kansakunnan loppuvan elokuun 11. päivänä, vuonna 1840 (Great Controversy, s. 334-335, katso myös: Suuri Taistelu sivut 318-319, Arvo W. Arasolan kirja: Maailman kohtalon tie, sivut 233-234 ja Alfa ja Omega, osa 7, sivut 290-292 ). Hän myöskin ennusti, ettei kukaan voinut pelastua lokakuun 22. päivän jälkeen, 1844 (1SM, s. 63). Ellen White ennusti, että seitsemän viimeistä vitsausta vuodatettaisiin vuonna 1850 (Early Writings, pp. 58,64). Hän väitti että ihmiset, jotka osallistuivat toukokuun 27. päivän leirikokoukseen vuonna 1856, olisivat yhä elossa Jeesuksen tullessa maan päälle (1T, pp. 131-132). Ellen White valheellisesti ennusti Englannin valloittavan Yhdysvallat sisällissodan aikana, 1860-luvulla (1T, pp. 258-259). Ellen White epäonnistui uudelleen, kun hän ennusti, ettei vanhaa Jerusalemia koskaan rakennettaisi (Early Writings, s. 75). Vielä eräs hänen vääristä profetioista oli, että enkelit tulisivat tuhoamaan San Franciscon (9T, p. 93). Ja vuonna 1851, Ellen White ennusti olevansa yksi niistä 144 000, ja näkevänsä vielä elossa ollessaan Jeesuksen tulon (Early Writings, pp.19, 40; Great Controversy, p. 649). Ellen White oli taas väärässä - hän kuoli vuonna 1915!

        5. Moos.18
        21 Ja jos sinä ajattelet sydämessäsi: 'Mistä me tiedämme, mikä sana ei ole Herran puhetta?' niin huomaa:
        22 kun profeetta puhuu Herran nimessä, ja kun se, mitä hän on puhunut, ei tapahdu eikä käy toteen, niin sitä sanaa Herra ei ole puhunut; julkeuttaan se profeetta on niin puhunut; älä pelkää häntä."

        2. Piet. 2:1
        Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, KIELTÄVÄTPÄ HERRANKIN, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon.


      • kysynpävaan

        Rauhaa sisar! Kysyisin sinulta miten sinä ymärrät minkälainen on oikea profeetta?
        Ymärtääkö hän heti kaikki mitä Jumala hänelle sanoo? tekeekö hän koskaan virheitä? Jos ajattelemme että niitä joita Jumala tai enkelit johtavat, täytyy olla erehtymättömiä. Hän on langenut ansaan, ymmärrettävään taipumukseen yhdistää Jumalan ominaisuudet hänen sanansaattajiinsa. Jumala johti esimerkiksi Johannes Kastajaa. Sanoihan Jeesus itse, että Johannesta suurempaa profeettaa ei ollut Luuk. 7:28. Ja kuitenkin huomaame Johanneksen epätietoisuuden siitä, oliko Jeesus todella Messias Matt. 11:3. Se ei tosiaankaan ollut mikään teologinen pikkuseikka. Entäs kun Pietari, jota Jumala varmasti johti, kieltäytyi syömästä pakanoiden kanssa toisten juutalaisten läsnäollessa Gal. 2. Toisin sanoen vielä ristinkään jälkeen, ja senkään jälkeen,kun Jeesus oli sanonut Pietarille:"Ruoki minun lampaitani" Joh. 21:17. ja vielä helluntainkaan jälkeen Pietari ei ilmeisesti käsittänyt yhtä Jeesuksen opetuksen perustotuuksista, asiaa, joka ristin tuli saada aikaan Gal. 3:28. Joten mitä White sitten näyssään näkikin, hän saattoi yksinkertaisesti lukea siihen enemän kuin siihen sisältyi. Eikö sellainen ole profeetalle mahdollista, vai luemmeko jälleen Jumalan ominaisuuksia hänen profeettoihinsa? Mutta eikö Jumala olisi voinut tehdä uudelleenjärjestelyjä hänen aivoissaan, jotta hän olisi tulkinut näkynsä täydellisen oikein? Tietysti olisi voinut, samoin kuin hän olisi voinut tehdä järjestelyjä Johannes Kastajan aivoissa, ettei tämä olisi epäillyt Jeesuksen messiaanisuutta. Miksi Jumala ei kummassakaan tapauksessa tehnyt niin, on kysymys, jonka voimme varmaan eräänä päivänä esittää hänelle.
        Tässä muutamia ajatuksia. Siunausta sinulle sisar kerettiläinen.


      • kerettiläinen-
        kysynpävaan kirjoitti:

        Rauhaa sisar! Kysyisin sinulta miten sinä ymärrät minkälainen on oikea profeetta?
        Ymärtääkö hän heti kaikki mitä Jumala hänelle sanoo? tekeekö hän koskaan virheitä? Jos ajattelemme että niitä joita Jumala tai enkelit johtavat, täytyy olla erehtymättömiä. Hän on langenut ansaan, ymmärrettävään taipumukseen yhdistää Jumalan ominaisuudet hänen sanansaattajiinsa. Jumala johti esimerkiksi Johannes Kastajaa. Sanoihan Jeesus itse, että Johannesta suurempaa profeettaa ei ollut Luuk. 7:28. Ja kuitenkin huomaame Johanneksen epätietoisuuden siitä, oliko Jeesus todella Messias Matt. 11:3. Se ei tosiaankaan ollut mikään teologinen pikkuseikka. Entäs kun Pietari, jota Jumala varmasti johti, kieltäytyi syömästä pakanoiden kanssa toisten juutalaisten läsnäollessa Gal. 2. Toisin sanoen vielä ristinkään jälkeen, ja senkään jälkeen,kun Jeesus oli sanonut Pietarille:"Ruoki minun lampaitani" Joh. 21:17. ja vielä helluntainkaan jälkeen Pietari ei ilmeisesti käsittänyt yhtä Jeesuksen opetuksen perustotuuksista, asiaa, joka ristin tuli saada aikaan Gal. 3:28. Joten mitä White sitten näyssään näkikin, hän saattoi yksinkertaisesti lukea siihen enemän kuin siihen sisältyi. Eikö sellainen ole profeetalle mahdollista, vai luemmeko jälleen Jumalan ominaisuuksia hänen profeettoihinsa? Mutta eikö Jumala olisi voinut tehdä uudelleenjärjestelyjä hänen aivoissaan, jotta hän olisi tulkinut näkynsä täydellisen oikein? Tietysti olisi voinut, samoin kuin hän olisi voinut tehdä järjestelyjä Johannes Kastajan aivoissa, ettei tämä olisi epäillyt Jeesuksen messiaanisuutta. Miksi Jumala ei kummassakaan tapauksessa tehnyt niin, on kysymys, jonka voimme varmaan eräänä päivänä esittää hänelle.
        Tässä muutamia ajatuksia. Siunausta sinulle sisar kerettiläinen.

        Rauhaa ja siunausta itsellesikin advariveli! Se miksi minä pidän EGW: tä vääränä profeettana johtuu siitä, että hän lujittaa uskoa tuohon katolisen Äitikirkon synnyttämään kirkkoinstituutioon ja ihmisauktoriteetteihin sekä kieltää näin Kristuksen ainoana Pelastajana ja seurakunnan Päänä. Mikään seurakunta ei voi asettua Kristuksen rinnalle, eikä paavi tai kukaan muukaan ihminen voi ottaa Kristuksen paikkaa Hänen sijaisenaan. Ja Pyhä Henki on se, joka johdattaa ihmisiä henkilökohtaisesti kaikkeen totuuteen, eivät jotkin ihmiset jonain "totuuden kanavana", sillä usko on henkilökohtainen ja vain Pyhä Henki voi synnyttää todellista uskoa, eivät ihmiset tai kirkot. Sen vuoksi uskovat ovatkin Kirjoitusten mukaan täysin hedelmättömiä Gal.4:26-31. Tuo adventistien riippuvaisuus Ellen Whiten kirjoituksista ja niiden asettaminen auktoriteettina jopa Raamatun yläpuolelle kertoo minulle siitä, että ihmispalvonnasta on kyse. Korotetaan sekä seurakuntaa että yhtä ihmistä, jonka kirjoitusten ympärillä pyörii valtava bisnes. Enkä myöskään voi uskoa, että Jumala olisi asettanut jonkin pienen ihmisryhmän ikäänkuin korokkeelle muihin nähden. Kyllä me olemme syntisinä kaikki aivan samalla lähtöviivalla ja jos joku seurakunta tai ihminen todellakin kuvittelee "pitävänsä kaikki käskyt", niin pahasti on silloin silmävoiteen tarpeessa Ilm.3:18.


      • 1234567---
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Rauhaa ja siunausta itsellesikin advariveli! Se miksi minä pidän EGW: tä vääränä profeettana johtuu siitä, että hän lujittaa uskoa tuohon katolisen Äitikirkon synnyttämään kirkkoinstituutioon ja ihmisauktoriteetteihin sekä kieltää näin Kristuksen ainoana Pelastajana ja seurakunnan Päänä. Mikään seurakunta ei voi asettua Kristuksen rinnalle, eikä paavi tai kukaan muukaan ihminen voi ottaa Kristuksen paikkaa Hänen sijaisenaan. Ja Pyhä Henki on se, joka johdattaa ihmisiä henkilökohtaisesti kaikkeen totuuteen, eivät jotkin ihmiset jonain "totuuden kanavana", sillä usko on henkilökohtainen ja vain Pyhä Henki voi synnyttää todellista uskoa, eivät ihmiset tai kirkot. Sen vuoksi uskovat ovatkin Kirjoitusten mukaan täysin hedelmättömiä Gal.4:26-31. Tuo adventistien riippuvaisuus Ellen Whiten kirjoituksista ja niiden asettaminen auktoriteettina jopa Raamatun yläpuolelle kertoo minulle siitä, että ihmispalvonnasta on kyse. Korotetaan sekä seurakuntaa että yhtä ihmistä, jonka kirjoitusten ympärillä pyörii valtava bisnes. Enkä myöskään voi uskoa, että Jumala olisi asettanut jonkin pienen ihmisryhmän ikäänkuin korokkeelle muihin nähden. Kyllä me olemme syntisinä kaikki aivan samalla lähtöviivalla ja jos joku seurakunta tai ihminen todellakin kuvittelee "pitävänsä kaikki käskyt", niin pahasti on silloin silmävoiteen tarpeessa Ilm.3:18.

        Eikös adventistit pidä kymmenenkäskyn lakia kasvattajana Kristukseen ? Ei kai he ole käskyjä muutelleet


      • Exap
        1234567--- kirjoitti:

        Eikös adventistit pidä kymmenenkäskyn lakia kasvattajana Kristukseen ? Ei kai he ole käskyjä muutelleet

        "Eikös adventistit pidä kymmenenkäskyn lakia kasvattajana Kristukseen ?"

        Eivät pidä. Jos pitäisivät, heidän olisi tulkittava koko sanankohta juuri niin kuin siinä sanotaan:
        "Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme.
        Mutta uskon tultua me EMME ENÄÄ OLE KASVATTAJAN ALAISIA."


      • kysynpävaan
        kerettiläinen- kirjoitti:

        Rauhaa ja siunausta itsellesikin advariveli! Se miksi minä pidän EGW: tä vääränä profeettana johtuu siitä, että hän lujittaa uskoa tuohon katolisen Äitikirkon synnyttämään kirkkoinstituutioon ja ihmisauktoriteetteihin sekä kieltää näin Kristuksen ainoana Pelastajana ja seurakunnan Päänä. Mikään seurakunta ei voi asettua Kristuksen rinnalle, eikä paavi tai kukaan muukaan ihminen voi ottaa Kristuksen paikkaa Hänen sijaisenaan. Ja Pyhä Henki on se, joka johdattaa ihmisiä henkilökohtaisesti kaikkeen totuuteen, eivät jotkin ihmiset jonain "totuuden kanavana", sillä usko on henkilökohtainen ja vain Pyhä Henki voi synnyttää todellista uskoa, eivät ihmiset tai kirkot. Sen vuoksi uskovat ovatkin Kirjoitusten mukaan täysin hedelmättömiä Gal.4:26-31. Tuo adventistien riippuvaisuus Ellen Whiten kirjoituksista ja niiden asettaminen auktoriteettina jopa Raamatun yläpuolelle kertoo minulle siitä, että ihmispalvonnasta on kyse. Korotetaan sekä seurakuntaa että yhtä ihmistä, jonka kirjoitusten ympärillä pyörii valtava bisnes. Enkä myöskään voi uskoa, että Jumala olisi asettanut jonkin pienen ihmisryhmän ikäänkuin korokkeelle muihin nähden. Kyllä me olemme syntisinä kaikki aivan samalla lähtöviivalla ja jos joku seurakunta tai ihminen todellakin kuvittelee "pitävänsä kaikki käskyt", niin pahasti on silloin silmävoiteen tarpeessa Ilm.3:18.

        Rauhaa sisar! Toit hyviä asoita esille jotkut advarit ovat tosiaan tehneet niinkuin sanoit. Voisi vielä mainita että ketä tahansa jota sanotaan profeetaksi jos hänen tekemisistään voitaisiin lukea tuhansia sivuja ninkuin Whitestä voisimme varmaan ihmetellä monia asioita, mitenkäs se nyt noin sanoi tai teki!


    • realimaailmaa

      Ateistin nykytila on sitä, että realimaailmassa etsivät pokemoneja ja ilmeisesti syövätkin ne elääkseen.
      Nämä paimentolaiset - kovasti parjatut, he paimensivat ja nauttivat realistisesti lampaansa lihaa elääkseen.

      Eli nykytekniikan ajalla ihminen ei osaa viljellä ja varjella, siis olla paimentolaisia. He vain ottavat tekniikkaa haltuun ja hukkuvat paskaansa.
      Ei ole edes sitä pientä lapiota, joka auttaisi tarpeilla päivän erämaassa.
      Tämänpäivän kännykkä kulutustavara tieteenkuvalehdestä käsin, on huomenna saastetta.

      SAno siinä sitten bushmanni hallelyyjäää tiede.

      Pientä kumartelua omalle alttarillesi, sillä pyllistelet pahanhajuisesti Luojaasi kohtaan ja se on kuolemasi se.

      • Ihan.pöyristyttävää

        Onko noin sekopäisiä ihmisiä todella maailmassa olemassa, kuin mitä tämä nimimerkki "realimaailmaa" edustaa? Hänen tulisi kyllä ottaa Raamatun tarinat todesta, sillä siellä lausutaan, että tyhmäkin käy viisaasta, kun on hiljaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1970
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 45
      1145
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe