Lopunajat on peruutettu

Kreikan kielessä Jeesuksen tulemuksesta käytetään sanaa "parousia". Sanaa käytetään tarkoittamaan ylipäätään Jeesuksen henkilökohtaista läsnäoloa sekä hänen syntymistään maailmaan UT:ssa. Ei-kristillisessä kirjallisuudessa sanaa käytetään tarkoittamaan jumaluuden voiman osoituksia ja vallanpitäjien saapumista vierailulle kaupunkiin tai maakuntaan.

1 Kor.7:29 ”..aika on käymässä vähiin.”
Jaak.5: 8-9 ”Olkaa tekin kärsivällisiä ja rohkaiskaa mielenne, sillä HERRAN TULO ON LÄHELLÄ…Tuomari seisoo jo ovella”.
1 Piet.4:7 ”KAIKEN LOPPU ON LÄHELLÄ”.
Hebr.1:2 ”Mutta NÄINÄ VIIMEISINÄ AIKOINA hän on puhunut meille Pojassaan...”.
Hebr.9:26 ”Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt AIKOJEN LOPULLA [eli 2000 vuotta sitten kun Jeesus ristiinnaulittiin], hävittääkseen synnin uhrillaan”.

Ilmestyskirjassa kaikuu kauttaaltaan uskomus Jeesuksen tulemisen läheisyydestä eikä suinkaan siitä, että Jeesus tulee tuhansien vuosien kuluttua:

Ilm.2:25;3:11 ”Pitäkää kiinni siitä mitä teillä on, kunnes minä tulen….Minä tulen pian.”
Ilm.10:6; 22:10,12,20 ”AIKA ON LOPUSSA”, ”Älä sulje sinetillä tämän kirjan ennussanoja, sillä HETKI ON LÄHELLÄ…Minä TULEN PIAN, ja tullessani minä tuon jokaiselle palkan…Tämä on tosi, minä TULEN PIAN.”

Matt.10:23 ”Kun teitä vainotaan yhdessä kaupungissa, paetkaa toiseen. Totisesti: te ETTE EHDI KÄYDÄ kaikissa Israelin kaupungeissa ennen kuin Ihmisen Poika tulee”.
Tuskin voi paljon selvemmin korostaa, että Jeesus uskoi toisen tulemisen tapahtuvan hyvin pian, apostolien eläessä.

1 Tess.4:13-18 Paavali selkeästi elää lähiodotuksessa ja uskoo olevansa itse elossa kun Jeesus tulee takaisin ja samoin hänen kirjeensä tessalonikalaiset vastaanottajat.

2 Tess. on eksegeettisten tutkimuksien mukaan valeniminen Paavalin jälkeinen kirje, ja siinä koetetaan toppuutella pikaisen Jeesuksen tulemisen odotusta keksimällä uusi olento, "antikristus", tulevaksi. Eipä ole kyseisen kaltaista henkilöä näkynyt. 2 Piet. on tutkimuksien mukaan nuorin UT:n kirje ja valeniminen eikä apostoli Pietarilta.

Matt.24:34 Jeesus sanoo, että ”tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu”. Lause on luontevimmin ymmärrettävissä siten että, kyseessä ovat ne ihmiset, jotka kuuntelivat hänen puhettaan. Jeesuksen puheissa ”tämä sukupolvi” tarkoittaa nimenomaan hänen oman aikansa ihmisiä (vrt. Matt.11:16; 12:41-42; Mark.8:38).

Näitä oman aikansa ihmisiä Jeesus usein arvosteli epäuskosta ja merkkien vaatimisesta (”Miksi tämä sukupolvi vaatii merkkiä? Totisesti: tälle sukupolvelle ei merkkiä anneta”, Mark.8:12). Tosin alkukielen "genea" -sanalla on myös muita merkityksiä, mutta kuten sanottua niin tähän yhteyteen merkitys "sukupolvi" on luonteva.

Merkitys (genea)

1) fathered, birth, nativity
2) that which has been begotten, men of the same stock, a family
2a) the several ranks of natural descent, the successive members of a genealogy
2b) metaph. a group of men very like each other in endowments, pursuits, character
3) the whole multitude of men living at the same time
4) an age (i.e. the time ordinarily occupied by each successive generation), a space of 30-33 years.

Mark.9:1 ”..Tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa ennen kuin näkevät, että JUMALAN VALTAKUNTA ON TULLUT VOIMASSAAN”.

Jeesuksen puheessa ei siten ole kyse jostain ”hengellisestä” tulemisesta, kuten seurakunnasta tai Pyhästä Hengestä, vaan näkyvästä eskatologisesta Jumalan valtakunnan tulemisesta VOIMASSAAN.

”Miksi Jeesuksella olisi ollut syytä juhlallisesti vakuuttaa, etteivät muutamat läsnäolijoista ennätä kuolla ennen helluntaita, ehkä muutaman kuukauden aikana? (Jos Jumalan valtakunta tuli kirkastusvuorella kuten eräät konservatiivit olettavat kyseisen kohdan selitykseksi, aikaa jäi Markuksen mukaan vain kuusi päivää!). Tähän kriittiseen kysymykseen fundamentalisteilla ei ole vastausta” (Heikki Räisänen: Miten ymmärrän Raamattua oikein, s.54.).

Johtopäätös: Jeesus ja apostolinsa sekä tuntemattomat evankeliumien kirjoittajat erehtyivät ja olivat vääriä profeettoja eivätkä tienneet eivätkä osanneet edes arvata Jeesuksen tulemisen aikaa sinne päinkään. Missään koko UT:ssa ei ilmene, että Jeesuksen tuloa ja Jumalan valtakunnan perustamista kunniassaan ja voimassaan pitäisi odottaa yli 2000 vuotta.

Nämä havainnot ja maailman jatkuminen Jeesuksen päivistä yli 2000 vuotta vievät pohjan pois fundamentalismilta ja oletukselta Raamatun "erehtymättömyydestä", mukaan lukien adventismilta, jossa on perinteisesti oletettu Jeesuksen paluun olevan lähestymässä.

Ohessa vielä luettelo maailmanlopun päivämääristä ja kuten tiedämme, ne kaikki ovat olleet vääriä profetioita.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopun_päivämääristä

"Maailmanloppu" kristillisessä mielessä ja Jeesuksen toinen tuleminen on nähtävästi peruutettu. Ja adventistien eskatologisista ja apokalyptisistä spekulaatioista ei kannata enää edes puhua, ne ovat kaikki rauenneet eivätkä ne koskaan toteudu.

107

739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On siis yleisesti tiedetty Raamatun historiallisessa tutkimuksessa, että UT edustaa Jeesuksen toisen tulemisen ja kaiken lopun lähiodotusta (jotain yksittäisiä lähiodotuksesta poikkeavia tekstejä lukuunottamatta). Mutta fundislahkolaiset eivät halua tätäkään tietoa ottaa vastaan, eivätkä suostu ymmärtämään, mitä Raamatussa itsessään lukee, vaan tulee hirveät seliselit kyseisen kiusallisen tosiasian (eli että Jeesus, evankelistat ja apostolit erehtyivät ja ovat väärässä) poisselittämiseksi.

      • Tässä lisää lähiodotusta Jeesuksen paluulle jo 2000 vuotta sitten ja Raamatun sanaa, että ne antikristuksetkin olivat tulleet jo silloin:

        1 Joh.2:18 Lapseni, viimeinen aika on käsillä. Te olette kuulleet, että on tulossa Antikristus, ja niin onkin nyt monia antikristuksia ilmaantunut. Tästä me tiedämme, että viimeinen aika ON KÄSILLÄ. -> eli uskottiin ja luultiin väkevästi, että viimeistä aikaa he elivät 2000 vuotta sitten ja että ne antikristukset ovat tulleet, eikä sanaakaan jostain paavista, EU:sta, USA:sta, Neuvostoliitosta tai mistään kaukaisen tulevaisuuden asiasta.

        1 Kor.10:11 Nämä tapahtumat ovat varoittavia esimerkkejä, ja ne on kerrottu ojennukseksi MEILLE [ELI 2000 VUOTTA SITTEN], joiden osana on elää LOPUN AIKOJA.

        Paavalin sanat korinttolaisille, he elivät jo silloin sitä lopun aikaa.


      • Ilmestyskirjan tekijä uskoi, että ne Jeesuksen ristille lävistäneet ihmisetkin ovat vielä näkemässä Jeesuksen saapumista takaisin, joten todellakin on kyse pikaisen tulemisen odotuksesta eli luulosta.

        Ilm.1:7 -- Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet, NEKIN, JOTKA HÄNET LÄVISTIVÄT, ja hänen tullessaan vaikeroivat maailman kaikki kansat. Näin on käyvä. Aamen


      • Exap
        wintrollaattori kirjoitti:

        Ilmestyskirjan tekijä uskoi, että ne Jeesuksen ristille lävistäneet ihmisetkin ovat vielä näkemässä Jeesuksen saapumista takaisin, joten todellakin on kyse pikaisen tulemisen odotuksesta eli luulosta.

        Ilm.1:7 -- Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet, NEKIN, JOTKA HÄNET LÄVISTIVÄT, ja hänen tullessaan vaikeroivat maailman kaikki kansat. Näin on käyvä. Aamen

        Tätä pidetään yhtenä Aabrahamin helman perusteluna, enemmänkin kuin vakuutuksena Hänen pikaisesta tulostaan.
        Oikeampi käännös muuten on "tulee pilven kanssa", joka viittaa Hänen omiinsa jotka tulevat Hänen kanssaan. Vrt. Sak 12:10, joka sisältää viittauksia myös muuhun keskustelemaamme.
        Mutta sekään ei automaattisesti poista sitä omituisuutta johon viittaat, eli kohta selittyy ilman ainakin näennäistä ristiriitaa vain jos hyväksyy tulkinnan kuolleiden olemisesta tietoisessa tilassa (Aabrahamin helma), koska ei-pelastuneet eivät nouse ylös Jeesuksen palatessa.


      • Käsite Aabrahamin helma ja sen kuvaus UT:ssa on peräti harvinainen, vain Luuk.16 se esiintyy. Ja sitä tarinaa on tulkittu vaikutushistoriansa aikana eri tavoin.

        En minä kyllä näe niin, että tuossa lauseessa, jossa puhutaan, että kaikki ihmiset näkevät Jeesuksen, myös ne jotka hänet lävistivät, pitäisi olettaa osan ihmisistä (niiden lävistäjien) olevan kuolleita. Ja peräti tietoisessa olotilassa missä lie tuonelassa.

        Minulle tämä jae avautuu niin, että niin ne lävistäjät kuin muutkin ihmiset ovat elossa katselemassa sen Jeesuksen tulemista. Lisäksi jotkut ovat ymmärtäneet niin, että tässä Ilmestyskirja edellyttää litteää maata, sillä vain pannukakkumaan kyseessä olleen voi Jeesus saapua takaisin siten, että KAIKKI ihmiset kaikkialla näkevät hänen saapumisensa. On Ilm:ssa toinenkin jae, jonka on ymmärretty viittaavan uskoon litteään maahan.


      • Exap
        wintrollaattori kirjoitti:

        Käsite Aabrahamin helma ja sen kuvaus UT:ssa on peräti harvinainen, vain Luuk.16 se esiintyy. Ja sitä tarinaa on tulkittu vaikutushistoriansa aikana eri tavoin.

        En minä kyllä näe niin, että tuossa lauseessa, jossa puhutaan, että kaikki ihmiset näkevät Jeesuksen, myös ne jotka hänet lävistivät, pitäisi olettaa osan ihmisistä (niiden lävistäjien) olevan kuolleita. Ja peräti tietoisessa olotilassa missä lie tuonelassa.

        Minulle tämä jae avautuu niin, että niin ne lävistäjät kuin muutkin ihmiset ovat elossa katselemassa sen Jeesuksen tulemista. Lisäksi jotkut ovat ymmärtäneet niin, että tässä Ilmestyskirja edellyttää litteää maata, sillä vain pannukakkumaan kyseessä olleen voi Jeesus saapua takaisin siten, että KAIKKI ihmiset kaikkialla näkevät hänen saapumisensa. On Ilm:ssa toinenkin jae, jonka on ymmärretty viittaavan uskoon litteään maahan.

        "Minulle tämä jae avautuu niin, että niin ne lävistäjät kuin muutkin ihmiset ovat elossa katselemassa sen Jeesuksen tulemista. "
        Niin, jos tätä lausetta tulkitsee kirjaimellisesti, niin vaihtoehdoiksi jää vain kuolleiten tietoinen tila tai se että Hänet lävistäneet olisivat elossa. Tarkoitatko että pidät jälkimmäistä mahdollisena ?
        Mutta mikäli et lue tuota aivan kirjaimellisesti, niin tuo esilletuomani Sak 12:10 "He katsovat minuun, jonka he ovat lävistäneet." puhuu "Daavidin suvusta" ja "Jerusalemin asukkaista", eli toisin sanoen ei puhutakaan Hänet kirjaimellisesti lävistäneistä henkilöistä vaan tuodaan esiin Israelin osuus Hänen "lävistyttämisekseen", ja näin ne Hänet "lävistäneet jotka Hänet näkevät" ovat siis itse asiassa kansa jota Hän on tullut pelastamaan vihollisensa käsistä - eli Israel.
        "Lisäksi jotkut ovat ymmärtäneet niin, että tässä Ilmestyskirja edellyttää litteää maata..."
        No, se nyt on kovin kaukaa haettua. Puhutaanhan toki maan neljästä kulmastakin, muttei sekään oikeasti tarkoita maan geometriaa. Jo useat VT:n tekstikin osoittaa etteivät kaikki näe Jeesuksen paluuta, eivätkä edes ole siitä kuulleet sen tapahduttua. Tämä liittyy samaan pseudototuuteen että Jeesus tappaisi kaikki ei-uskovat maan päältä tullessaan, mikä on sekin puhdas harhaoppi, jolle ei ole varsinaista Raamatullista tukea.


      • >>Niin, jos tätä lausetta tulkitsee kirjaimellisesti, niin vaihtoehdoiksi jää vain kuolleiten tietoinen tila tai se että Hänet lävistäneet olisivat elossa. Tarkoitatko että pidät jälkimmäistä mahdollisena ?<<

        Jälkimmäistä nimenomaan pidän todennäköisimpänä.

        Oli noissa "lävistäjissä" roomalaisia sotilaitakin. Hehän sen työn tekivätkin.


      • heikio
        wintrollaattori kirjoitti:

        Ilmestyskirjan tekijä uskoi, että ne Jeesuksen ristille lävistäneet ihmisetkin ovat vielä näkemässä Jeesuksen saapumista takaisin, joten todellakin on kyse pikaisen tulemisen odotuksesta eli luulosta.

        Ilm.1:7 -- Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet, NEKIN, JOTKA HÄNET LÄVISTIVÄT, ja hänen tullessaan vaikeroivat maailman kaikki kansat. Näin on käyvä. Aamen

        ilo


    • lässynlässyn

      Aloittajan lööperiin ei kannata tuhlata aikaa sekuntiakaan.

      • Kyllä sä ainakin 3-5 sekuntia tuhlasit kun koit tarvetta laittaa kyseisen "argumenttisi". Käskikö Ellun vainajahenki niin tekemään?


    • Exap

      Noiden Raamatun tekstien tulkintaan voisi kuitenkin liittää hieman enemmän ajatusta. Mietipä, jos tekstit olisikin kirjoitettu NÄIN:
      1 Kor.7:29 ”..aika on käymässä vähiin.”
      -- "aikaa on vielä hurjan paljon, ei mitään hätää, elä synneissäsi vaan" ?
      Jaak.5: 8-9 ”Olkaa tekin kärsivällisiä ja rohkaiskaa mielenne, sillä HERRAN TULO ON LÄHELLÄ…Tuomari seisoo jo ovella”.
      -- "Herramme tulo viipyy, joten ei tarvitse kääntyä" ?
      1 Piet.4:7 ”KAIKEN LOPPU ON LÄHELLÄ”.
      -- "Kaiken loppuun on vielä paljon aikaa, jatkakaa samaa rataa vaan" ?
      On selvää, että jokaisen ihmisen viimeinen päivä on todella lähellä, ja olisi ollut täysin väärin kirjoittaa ettei ole mitään ongelmaa koska aikaa on.
      Hebr.1:2 ”Mutta NÄINÄ VIIMEISINÄ AIKOINA hän on puhunut meille Pojassaan...”.
      Hebr.9:26 ”Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, nyt AIKOJEN LOPULLA [eli 2000 vuotta sitten kun Jeesus ristiinnaulittiin], hävittääkseen synnin uhrillaan”.
      No, nämä nyt on ihan totta, ainakin jos uskoo kuinka kauan ihmiset ovat tiedemiesten mukaan maata tallustaneet. Siltä kannalta katsoen myös joka ikinen viittaus "lähellä olemiseen" on todella konkreettinen.
      Syy siihen miksi Raamattu puhuu lähellä olevasta ajasta on aivan selvä.
      "Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee."
      "Olkaa raittiit, valvokaa. Teidän vastustajanne, perkele, käy ympäri niinkuin kiljuva jalopeura, etsien, kenen hän saisi niellä."

      • Eli sinun mielestäsi siinä, kun UT:n kirjoittajat korostavat voimakkaasti heistä katsoen lähitulevaisuudessa (jopa omana elinaikanaan) tapahtuvaa Jeesuksen paluuta. on jonkinlainen eettinen tai sielunhoidollinen tavoite. Että eivät eläisi syntisesti kun on pelko peffassa, että se Jeesus tulee tuomarina takaisin ihan just kohta.

        No keinohan se on sekin pelastaa Raamatun ja Jeesuksen erehtymättömyyttä. Onko tuo selitys sitten totuus tai jopa koko totuus onkin toinen juttu.

        UT:ssa ei ole muuten mitään sellaista ennustelua, joka kiistatta ja selkeästi kuvaisi just 1900-2000 -lukuja, ja kaikki ne "ajan merkit" ovat kovin yleisluonteisia ja soveltuvat mihin aikakauteen tahansa. Aina on ollut ja aina tulee olemaan sotaa, nälkää, sairauksia ja maanjäristyksiä ja aina on jonkun mielestä eläminen ihmisillä kauhean moraalitonta ja turmeltunutta.


      • Eikö siihen hurskaan elämään kannustakaan ja motivoi se rakkaus Jumalaa ja Jeesusta kohtaan, on tuomiopäivä ja parousia koska tahansa? Tuomarin pikaisella tulemisellako sitä eettistä elämää pitää motivoida? Aika surkeaa.


      • >>> Noiden Raamatun tekstien tulkintaan voisi kuitenkin liittää hieman enemmän ajatusta. Mietipä, jos tekstit olisikin kirjoitettu NÄIN:

        1 Kor.7:29 ”..aika on käymässä vähiin.”

        -- "aikaa on vielä hurjan paljon, ei mitään hätää, elä synneissäsi vaan" ? >>

        Minäkin olen aika varma, että Paavali ilman muuta tarkoitti, että aika on käymässä vähiin ja Herran paluu tapahtuu kunhan ensin on keksitty antibiootit, keksitty tietokoneet yms yms yms, käyty kuussa, koettu Holokausti ja pari maailmansotaa yms.

        Se vain pitää osata lukea ja tulkita raamatusta oikein ja siinä auttaa, jos on lapsi tai vähä-älyinen, kuten raamattu kertoo paremman uskovaisen ja paremman uskon perustan olevan.


      • Exap
        wintrollaattori kirjoitti:

        Eli sinun mielestäsi siinä, kun UT:n kirjoittajat korostavat voimakkaasti heistä katsoen lähitulevaisuudessa (jopa omana elinaikanaan) tapahtuvaa Jeesuksen paluuta. on jonkinlainen eettinen tai sielunhoidollinen tavoite. Että eivät eläisi syntisesti kun on pelko peffassa, että se Jeesus tulee tuomarina takaisin ihan just kohta.

        No keinohan se on sekin pelastaa Raamatun ja Jeesuksen erehtymättömyyttä. Onko tuo selitys sitten totuus tai jopa koko totuus onkin toinen juttu.

        UT:ssa ei ole muuten mitään sellaista ennustelua, joka kiistatta ja selkeästi kuvaisi just 1900-2000 -lukuja, ja kaikki ne "ajan merkit" ovat kovin yleisluonteisia ja soveltuvat mihin aikakauteen tahansa. Aina on ollut ja aina tulee olemaan sotaa, nälkää, sairauksia ja maanjäristyksiä ja aina on jonkun mielestä eläminen ihmisillä kauhean moraalitonta ja turmeltunutta.

        "Eli sinun mielestäsi siinä, kun UT:n kirjoittajat korostavat voimakkaasti heistä katsoen lähitulevaisuudessa (jopa omana elinaikanaan) tapahtuvaa Jeesuksen paluuta. on jonkinlainen eettinen tai sielunhoidollinen tavoite."
        Kyllä. Mielestäni kyse ei ole pelottelusta, vaan kehotuksesta luopua oman edun tavoittelusta, itsekkyydestä ja elämän suunnittelusta omia haaveita vastaavaksi toisten kustannuksella. Vertaa siihen mitä aiemmin sanoin 2 Tim 3:16-17 sanomasta - eli että jokainen Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus pyrkii ohjaamaan meitä toteuttamaan rakkauden kaksoiskäskyä elämässämme ja saattamaan meitä kohti täydellisyyttä Jumalan edessä.
        Kai_A:n mielipide tästä asiasta olisi myös mukava kuulla.


      • Hurskasta huiputusta ja valehtelua jos se oletettu pyhä henki laittoi kirjoittamaan, että kaiken loppu on lähellä (moraalin parantamiseksi) vaikka henki muka "tiesi", että kuluu 2000 vuotta tai että Israelin tasavalta pitää ensin perustaa, vaikka UT ei tiedä siitä mitään.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Eli sinun mielestäsi siinä, kun UT:n kirjoittajat korostavat voimakkaasti heistä katsoen lähitulevaisuudessa (jopa omana elinaikanaan) tapahtuvaa Jeesuksen paluuta. on jonkinlainen eettinen tai sielunhoidollinen tavoite. Että eivät eläisi syntisesti kun on pelko peffassa, että se Jeesus tulee tuomarina takaisin ihan just kohta.

        No keinohan se on sekin pelastaa Raamatun ja Jeesuksen erehtymättömyyttä. Onko tuo selitys sitten totuus tai jopa koko totuus onkin toinen juttu.

        UT:ssa ei ole muuten mitään sellaista ennustelua, joka kiistatta ja selkeästi kuvaisi just 1900-2000 -lukuja, ja kaikki ne "ajan merkit" ovat kovin yleisluonteisia ja soveltuvat mihin aikakauteen tahansa. Aina on ollut ja aina tulee olemaan sotaa, nälkää, sairauksia ja maanjäristyksiä ja aina on jonkun mielestä eläminen ihmisillä kauhean moraalitonta ja turmeltunutta.

        Kirjoitit Raamatusta (sitä arvostellen) siispä keskustellaan Raamatusta ..

        Kun Raamatussa sanotaan, että loppu on lähellä on luonnollista ajateltava, että mitä aikaa (tai aikoja) "lähellä" sanalla silloin tarkoitetaan. Kenen tai keiden mittapuusta silloin on kysymys.
        Raamattu puhuu tässäkin Jumalasta ja ihmisestä. Iankaikkiselle Jumalalle aika ei tarkoita samaa kuin kuoleman omalle ihmiselle - siitä Raamattu antaa selvän käsityksen esimerkiksi Ps. 90:4 kertoo että " Tuhat vuotta on sinulle kuin yksi päivä, kuin eilinen päivä, mailleen mennyt, kuin öinen vartiohetki."

        Ihmisen elämä taas on rajallinen ja lyhyt ... ja näin katsoen sen loppu on todella lähellä - elämä loppuu ja Raamatun mukaan kuolleet ovat kuolleita kunnes heidät herätetään - nukkuvat tietämättä ja tuntematta mistään ... aina siihen asti kunnes heidät herätetään .. (Raamatun mukaan ja on jopa niinkin että kaikki ihmiset ovat Jumalan muistissa ja herätetään kerran takaisin elämään) - toiset iankaikkiseen elämään toiset ajalliseen elämään.

        Näin ajatellen aika on lyhyt - niin Jumalalle kuin ihmiselle. Kukaan ei siis ole edes voinut odottaa 2000 vuotta .

        Meissä uskovissa on muutamia joista Paavali kirjoittaa että kaikki meistä eivät edes nuku kuoleman uneen :

        1. Kor. 15:51 -> 57
        Nyt ilmoitan teille salaisuuden: Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme.
        Tämän katoavan on näet pukeuduttava katoamattomuuteen ja kuolevaisen kuolemattomuuteen. Mutta kun katoava pukeutuu katoamattomuuteen ja kuolevainen kuolemattomuuteen, silloin toteutuu kirjoitusten sana: -- Kuolema on nielty ja voitto saatu. Missä on voittosi, kuolema? Missä on pistimesi, kuolema? Kuoleman pistin on synti, ja synnin voimana on laki. Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!

        Jeesus sanoi : Kukaan ei tiedä aikaa milloin kaikki tapahtuu - ei edes Poika .. vaan vain Isä yksin ..

        Siis kun ihminen on kuollut ja hänen ruumiinsa on maatunut (tullut maaksi jälleen) ja kun hänen henkensä on palannut Jumalan luo joka sen kerran on ihmiselle antanutkin - silloin ihmistä ei ole kuin Jumalan muistissa. Kukaan ei odota kuoltuaan mitään.

        Ja Jumalalle taas on 1000 vuotta kuin yksi päivä tai vartio hetki ..

        Näin ollen tulisi sinun tulisi yrittää ymmärtää mitä Raamattu kertoo - sillä kyse ei ole mistään viikkolehdestä - vaan kirjasta (kirjoista) joiden sanoma on kestävä kaikkina aikoina ja kaikissa yhteiskunnissa..


      • No mutta tuossahan oli taas se sama seliseli kuin useimpien eksgeettien mukaan nuorimmassa UT:n kirjassa 2 Pietarin kirjeessä (jotain vuoden 150 tienoolta). Alettiin kristikunnassa nähdä, että eipä se Jeesus vaan tule takaisin ja alkoi olla niitä niin sanottuja pilkkaajia kyseenalaistamassa koko eskatologista odotusta ja pitihän sen valenimisen 2 Pietarin kirjeen sitten koettaa keksiä jokin uskovia tyynnyttelevä ja uskoa vahvistava selitys, etteivät poloiset vallan luovu uskosta ja maallistu: dadaa, yksi päivä on tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä "Jumalan näkökulmasta".

        Joten odotellaan Jeesusta vaikka 10 000 vuotta, sehän on "Jumalan kannalta" vain 10 päivää. Sekä muistetaan elää hurskaasti.

        Vanha juju ja fundamentalistiuskovan ainoa oljenkorsi. Eikä missään noissa vanhemmissa UT:n osissa, kuten aidoissa Paavalin kirjeissä sanota, että ehei, tässä onkin kyse "jumalallisesta näkökulmasta aikaan".

        Raamatun lukeminen ei ole mitään rakettitiedettä, normaalilla sisälukutaidolla pääsee jo pitkälle, etenkin jos ei yritä pakottaa ja runtata Raamatun sisältöä jonkin valitun lahkon dogmaattisiin kaavoihin.


      • Exap
        wintrollaattori kirjoitti:

        No mutta tuossahan oli taas se sama seliseli kuin useimpien eksgeettien mukaan nuorimmassa UT:n kirjassa 2 Pietarin kirjeessä (jotain vuoden 150 tienoolta). Alettiin kristikunnassa nähdä, että eipä se Jeesus vaan tule takaisin ja alkoi olla niitä niin sanottuja pilkkaajia kyseenalaistamassa koko eskatologista odotusta ja pitihän sen valenimisen 2 Pietarin kirjeen sitten koettaa keksiä jokin uskovia tyynnyttelevä ja uskoa vahvistava selitys, etteivät poloiset vallan luovu uskosta ja maallistu: dadaa, yksi päivä on tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä "Jumalan näkökulmasta".

        Joten odotellaan Jeesusta vaikka 10 000 vuotta, sehän on "Jumalan kannalta" vain 10 päivää. Sekä muistetaan elää hurskaasti.

        Vanha juju ja fundamentalistiuskovan ainoa oljenkorsi. Eikä missään noissa vanhemmissa UT:n osissa, kuten aidoissa Paavalin kirjeissä sanota, että ehei, tässä onkin kyse "jumalallisesta näkökulmasta aikaan".

        Raamatun lukeminen ei ole mitään rakettitiedettä, normaalilla sisälukutaidolla pääsee jo pitkälle, etenkin jos ei yritä pakottaa ja runtata Raamatun sisältöä jonkin valitun lahkon dogmaattisiin kaavoihin.

        Vaikka aika harvoin tulee tilaisuus kompata Alexia, mielestäni tässä pitää kyllä myös nähdä tuo Alexin esiintuoma asia: "Kukaan ei tiedä aikaa milloin kaikki tapahtuu", yhdistettynä siihen että kirjoittajat ovat kuitenkin inhimillisiä eikä Raamatun teksti ole sanasta sanaan Jumalan kirjoittamaa. Näinollen on ymmärrettävää että kirjoittajien usko/kuvitelma tapahtumien nopeaan etenemiseen on sinällään selitys sille miksi kirjoittivat mitä kirjoittivat.
        Ja siinä käsityksessään he pyrkivät tekemään ihmiselle selväksi ettei välttämättä ole kovin paljoa aikaa tehdä parannusta ja hyljätä vääryys - mikä taas on Jumalan tahdon mukainen sanoma.
        Tämähän on tietysti vain selitys, mutta itse en näe tuossa suurta ongelmaa. Mutta ymmärrän toki jos se jotakuta kiusaa.


      • Ei kukaan ole väittänytkään eikä vaatinutkaan edes, että jonkun tulisi tietää tarkka päivämäärä, koska Jeesus tulee taivaistansa takaisin. Evankelistat kuvaavatkin Jeesuksen itsensä epätietoisena siitä tarkasta päivästä ja hetkestä. Jännä kun väitetty Jumalan poika ei tiedäkään kaikkea (no onhan sitä sanottu, että Jeesus ns. tyhjensi itsensä jumalallisuudestaan maailmaan tullessaan, mutta ei siitä nyt sen enempää).

        On kuitenkin varsin selvä asia ja havainto UT:n teksteistä (ja tieteellisessä raamatuntutkimuksessa kauan tunnettu ja hyväksytty asia myös), että Jeesus, evankelistat ja apostolit uskoivat sen "lopun" ja Jeesuksen paluun tapahtuvan läheisessä tulevaisuudessa niin että osan apostoleista on elossa ja sen ajan sukupolven aikana kuitenkin.

        Eihän tämä asia olekaan ongelma ja uskonkriisi muille kuin fundamentalistisen raamattunäkemyksen ja uskontulkinnan omaaville uskoville. Kas kun fundamentalistihan ei siedä eikä voi hyväksy pienintäkään virhettä, ristiriitaa eikä erehdystä Raamatussa missään kohtaa.

        Olen lukenut kuinka jopa pieni heitto eri Raamatun kirjoissa erään lukumäärän suhteen oli eräälle tiukalle fundamentalistille ongelma ja piti yrittää keksiä selitys, miksi se Pyhä henki inspiroi ne raamatunkirjoittajat kirjoittamaan keskenään ristiriitaisesti. Isommista asioista puhumattakaan.

        Jos raamattunäkemys on joustavampi hyväksyen historiallis-kriittisen raamatuntutkimuksen ja sen tuloksia (sanotaan sitten vaikka "liberaali" vaikka mitään liberaaliteologista koulukuntaa ei ole ollut noin sataan vuoteen) ei ongelmaa olekaan.

        Sellainen liberaali uskova voi avoimesti myöntää Raamatun erehtyneen eskatologiassansa pikaisen lopun odotuksessansa ja liberaaleimmat eivät edes usko enää mihinkään Jeesuksen toiseen tulemiseen. Heille kristillisyys on jotain muuta kuin tuhon ja tuomion profetioilla mässäilyä ja aikojen laskeskelua, kuten lähimmäisenrakkautta, anteeksiantavuutta, armollisuutta, suvaitsevaisuutta ja elämän monimuotoisuuden ymmärtämistä.

        Ei kai Raamatun arvon tarvitse siitä kiinni olla, että se on kirjana erehtymätön ja ristiriidaton?


      • Exap
        wintrollaattori kirjoitti:

        Ei kukaan ole väittänytkään eikä vaatinutkaan edes, että jonkun tulisi tietää tarkka päivämäärä, koska Jeesus tulee taivaistansa takaisin. Evankelistat kuvaavatkin Jeesuksen itsensä epätietoisena siitä tarkasta päivästä ja hetkestä. Jännä kun väitetty Jumalan poika ei tiedäkään kaikkea (no onhan sitä sanottu, että Jeesus ns. tyhjensi itsensä jumalallisuudestaan maailmaan tullessaan, mutta ei siitä nyt sen enempää).

        On kuitenkin varsin selvä asia ja havainto UT:n teksteistä (ja tieteellisessä raamatuntutkimuksessa kauan tunnettu ja hyväksytty asia myös), että Jeesus, evankelistat ja apostolit uskoivat sen "lopun" ja Jeesuksen paluun tapahtuvan läheisessä tulevaisuudessa niin että osan apostoleista on elossa ja sen ajan sukupolven aikana kuitenkin.

        Eihän tämä asia olekaan ongelma ja uskonkriisi muille kuin fundamentalistisen raamattunäkemyksen ja uskontulkinnan omaaville uskoville. Kas kun fundamentalistihan ei siedä eikä voi hyväksy pienintäkään virhettä, ristiriitaa eikä erehdystä Raamatussa missään kohtaa.

        Olen lukenut kuinka jopa pieni heitto eri Raamatun kirjoissa erään lukumäärän suhteen oli eräälle tiukalle fundamentalistille ongelma ja piti yrittää keksiä selitys, miksi se Pyhä henki inspiroi ne raamatunkirjoittajat kirjoittamaan keskenään ristiriitaisesti. Isommista asioista puhumattakaan.

        Jos raamattunäkemys on joustavampi hyväksyen historiallis-kriittisen raamatuntutkimuksen ja sen tuloksia (sanotaan sitten vaikka "liberaali" vaikka mitään liberaaliteologista koulukuntaa ei ole ollut noin sataan vuoteen) ei ongelmaa olekaan.

        Sellainen liberaali uskova voi avoimesti myöntää Raamatun erehtyneen eskatologiassansa pikaisen lopun odotuksessansa ja liberaaleimmat eivät edes usko enää mihinkään Jeesuksen toiseen tulemiseen. Heille kristillisyys on jotain muuta kuin tuhon ja tuomion profetioilla mässäilyä ja aikojen laskeskelua, kuten lähimmäisenrakkautta, anteeksiantavuutta, armollisuutta, suvaitsevaisuutta ja elämän monimuotoisuuden ymmärtämistä.

        Ei kai Raamatun arvon tarvitse siitä kiinni olla, että se on kirjana erehtymätön ja ristiriidaton?

        "Heille kristillisyys on jotain muuta kuin tuhon ja tuomion profetioilla mässäilyä ja aikojen laskeskelua, kuten lähimmäisenrakkautta, anteeksiantavuutta, armollisuutta, suvaitsevaisuutta ja elämän monimuotoisuuden ymmärtämistä."
        Jeesuksen tulon harras odottaminen ja ajan merkkien seuraaminen ei kuitenkaan ole lainkaan sama asia kuin tuhon tai tuomion profetioilla mässäily. Tässä asiassa kuitenkin näkyy aspekteja laidasta laitaan ääripäiden välillä, tälläkin palstalla.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Ei kukaan ole väittänytkään eikä vaatinutkaan edes, että jonkun tulisi tietää tarkka päivämäärä, koska Jeesus tulee taivaistansa takaisin. Evankelistat kuvaavatkin Jeesuksen itsensä epätietoisena siitä tarkasta päivästä ja hetkestä. Jännä kun väitetty Jumalan poika ei tiedäkään kaikkea (no onhan sitä sanottu, että Jeesus ns. tyhjensi itsensä jumalallisuudestaan maailmaan tullessaan, mutta ei siitä nyt sen enempää).

        On kuitenkin varsin selvä asia ja havainto UT:n teksteistä (ja tieteellisessä raamatuntutkimuksessa kauan tunnettu ja hyväksytty asia myös), että Jeesus, evankelistat ja apostolit uskoivat sen "lopun" ja Jeesuksen paluun tapahtuvan läheisessä tulevaisuudessa niin että osan apostoleista on elossa ja sen ajan sukupolven aikana kuitenkin.

        Eihän tämä asia olekaan ongelma ja uskonkriisi muille kuin fundamentalistisen raamattunäkemyksen ja uskontulkinnan omaaville uskoville. Kas kun fundamentalistihan ei siedä eikä voi hyväksy pienintäkään virhettä, ristiriitaa eikä erehdystä Raamatussa missään kohtaa.

        Olen lukenut kuinka jopa pieni heitto eri Raamatun kirjoissa erään lukumäärän suhteen oli eräälle tiukalle fundamentalistille ongelma ja piti yrittää keksiä selitys, miksi se Pyhä henki inspiroi ne raamatunkirjoittajat kirjoittamaan keskenään ristiriitaisesti. Isommista asioista puhumattakaan.

        Jos raamattunäkemys on joustavampi hyväksyen historiallis-kriittisen raamatuntutkimuksen ja sen tuloksia (sanotaan sitten vaikka "liberaali" vaikka mitään liberaaliteologista koulukuntaa ei ole ollut noin sataan vuoteen) ei ongelmaa olekaan.

        Sellainen liberaali uskova voi avoimesti myöntää Raamatun erehtyneen eskatologiassansa pikaisen lopun odotuksessansa ja liberaaleimmat eivät edes usko enää mihinkään Jeesuksen toiseen tulemiseen. Heille kristillisyys on jotain muuta kuin tuhon ja tuomion profetioilla mässäilyä ja aikojen laskeskelua, kuten lähimmäisenrakkautta, anteeksiantavuutta, armollisuutta, suvaitsevaisuutta ja elämän monimuotoisuuden ymmärtämistä.

        Ei kai Raamatun arvon tarvitse siitä kiinni olla, että se on kirjana erehtymätön ja ristiriidaton?

        Ei minkään kirjan sisältö muutu tykkäämisellä .. Yleensä on niin että kun kritisoidaan Raamattua se tehdään ihmisiä kritisoimalla (No, Jumalaa tietenkin pilkataan - mutta se ei ole kritiikkiä) ..
        Jos esimerkiksi joku odotti Jeesusta palaavaksi PIAN - niin sitten odotti .. mutta jokainen voi nähdä, että sellainen odotus ei käynyt toteen .. Se ei kuitenkaan tee Raamattua toiseksi. Me jotka luemme Raamattua tänään voimme todeta että sen kirjoitukset ovat tuhansia vuosia vanhoja ja että juutalaisetkin odottivat Messiastaan tulevaksi ties kuinka kauan .. Jeesus tuli sitten ajallaan (kun oli tulemisen aika) .. siis ei se että ihmiset tekevät jotain muuta mitään .. Olen huomannut että Raamattua ei ymmärrä kovinkaan hyvin jos ei lue sitä yhtenä kokonaisuutena.. Tällä en tarkoita että sitä ei voisi ymmärtää tarpeeksi hyvin mutta paljon jää pimentoon jos alkaa lukemaan sitä vain pätkän sieltä toisen täältä.

        Raamattu ei kilpaile kenenkään kanssa .. se kertoo sanomansa ja ikäänkuin sanoo "Näin se on - uskot siihen tai et". Siksi minusta on tärkeintä että ottaa ensin selvää siitä mitä Raamattu tosiasiassa kertoo. Mitä sillä on väliä että yksi kirkko on sitä mieltä ja toinen tätä mieltä. Minä ainakin luen Raamattua ilman että muuttelen sen sanoja toiseksi, luen yksinkertaisesti sellaisenaan.

        Ja olen huomannut että kyse on selvästi yhdestä kokonaisuudesta - yhdestä sanomasta joka alkaa sanoilla Alussa Jumala loi taivaan ja maan .. ja loppuu Ilmestyskirjan viimeisiin sanoihin : Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian". Amen, tule, Herra Jeesus!

        alex


      • Exap kirjoitti:

        "Heille kristillisyys on jotain muuta kuin tuhon ja tuomion profetioilla mässäilyä ja aikojen laskeskelua, kuten lähimmäisenrakkautta, anteeksiantavuutta, armollisuutta, suvaitsevaisuutta ja elämän monimuotoisuuden ymmärtämistä."
        Jeesuksen tulon harras odottaminen ja ajan merkkien seuraaminen ei kuitenkaan ole lainkaan sama asia kuin tuhon tai tuomion profetioilla mässäily. Tässä asiassa kuitenkin näkyy aspekteja laidasta laitaan ääripäiden välillä, tälläkin palstalla.

        Olenpahan vaan pannut merkille, että kovasti näkyy monia eri jenkkilahkoissa kiinnostavan apokalyptiikalla herkuttelu ja julistetaan milloin mitäkin sotilaallista, taloudellista tai muuta katastrofia tulevaksi ihan justiinsa ja siinä sivussa toivotellaan helvettiin menoa lahkon vastustajille ja "jumalattomille" ihmisille, jotka eivät jaa lahkon uskoa.


    • TÄMÄ SUKUPOLVI

      http://otakoppi.webnode.fi/news/tama-sukupolvi/

      Raamattu puhuu meille ns. "Viimeisestä sukupolvesta" = Hebr. "door acharon"

      Kreik "genea" = "sukupolvi"... Ei "genos" = laji,suku,kansa

      vaan ns. "kriisin sukupolvi","ahdistuksen aika"...

      .

      Eli Raamattu puhuu meille "suuresta luopumuksesta" ja ennusmerkeistä ja sitten jonkinlaisesta avaruudellisista tapahtumista ("taivaitten voimat järkkyvät") mitkä tapahtuvat tavallaan tämän yhden sukupolven "genos" aikana...

      .

      Vrt. 102:18 / Matt 24:34 / Mark 13:30 / Luuk 21:32

      Psalmi 102:18 ! "dor acharon" "last generation" = Viimeinen sukupolvi !

      http://biblehub.com/hebrew/1755.htm

      http://biblehub.com/hebrew/314.htm


      Matt 24:34 "Tämä sukupolvi" = Kreik. " hauté genea "

      houtos, hauté, touto= this , afterward, especially = Tämä, jälkeenpäin,myöhemmin,erityisesti !

      "genea" = generation = sukupolvi

      .

      http://biblehub.com/text/matthew/24-34.htm

      • Vrt Luuk 18:7 Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa?

        18:8 Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?" !!!!


      • wintrollaattori
        Mark.9:1 ”..Tässä joukossa on muutamia, jotka eivät kohtaa kuolemaa ennen kuin näkevät, että JUMALAN VALTAKUNTA ON TULLUT VOIMASSAAN”.
        _________________________________________

        Vrt: http://otakoppi.webnode.fi/news/mielenkiintoinen-kohta-on-taivaassa/
        .

        Vrt myös Ap 2:1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.

        2:2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.

        2:3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.

        2:4 Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.


      • ”Miksi Jeesuksella olisi ollut syytä juhlallisesti vakuuttaa, etteivät muutamat läsnäolijoista ennätä kuolla ennen helluntaita, ehkä muutaman kuukauden aikana? (Jos Jumalan valtakunta tuli kirkastusvuorella kuten eräät konservatiivit olettavat kyseisen kohdan selitykseksi, aikaa jäi Markuksen mukaan vain kuusi päivää!). Tähän kriittiseen kysymykseen fundamentalisteilla ei ole vastausta” (Heikki Räisänen: Miten ymmärrän Raamattua oikein, s.54.).

        Eli varsin ontuva selitys sinulla jälleen kerran.


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Vrt Luuk 18:7 Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa?

        18:8 Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?" !!!!

        Ei se teksti edes välttämättä kerro eikä ennusta mistään yleisestä uskosta luopumisesta, vaan kontekstissaan se viittaa pikemminkin siihen, että hartaasti rukoilevaa ja Jumalaan turvaavaa hellittämätöntä uskoa ja rukousta ei ole kun se ihmisen poika tulee.

        Ja eikö maailmassa ole muka uskoa ja uskovia nytkin, katolisiakin pelkästään miljardi ja jotain hellareitakin about 500 miljoonaa, joten uskoa piisaa.


      • epäaito

        katolilaiset ja hellarit eivät edusta oikeaa uskoa.


      • Ja heikäläisten mielestä te adventistit Ellun harhojenne kanssa eivät edusta oikeaa uskoa, joten kukaan ei ole oikeaoppinen, vaan jokaisen näkökulmasta ne muut ovat harhaopisia ja itse pitää itseään oikeaoppisena.


      • Matt.16:

        27 Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa jokaiselle tämän tekojen mukaan.
        28 Totisesti: tässä joukossa on muutamia, jotka EIVÄT KOHTAA KUOLEMAA ennen kuin NÄKEVÄT Ihmisen Pojan TULEVAN valtakuntansa KUNINKAANA." [Matt. 10:23]

        Tämä Markukselle rinnakkainen teksti Matteuksella kumoaa sekin konservatiiviuskovien väitteen, että kyse olisi muka "helluntaista" tai "kirkastusvuorikokemuksesta" eikä uskosta Jeesuksen (Ihmisen Pojan) ja hänen kuninkaallisen valtakuntansa pikaiseen tulemiseen voimassansa osan apostoleista vielä eläessä, sillä tässäkin sanotaan selvästi Ihmisen Pojan tulevan valtakuntansa kuninkaana ja se ei toteutunut helluntaina.

        Mistään pyhästä hengestä ja sen vuodattelusta helluntaina ei "Matteus" eikä "Markus" tiedä mitään näissä kohdin. Se on oletetun "Luukkaan" tarinointia.


      • tähän.tulokseen.tullut
        wintrollaattori kirjoitti:

        Ja heikäläisten mielestä te adventistit Ellun harhojenne kanssa eivät edusta oikeaa uskoa, joten kukaan ei ole oikeaoppinen, vaan jokaisen näkökulmasta ne muut ovat harhaopisia ja itse pitää itseään oikeaoppisena.

        Kaiken kaikkiaan adventistit ovat oikeaoppisempia kuin te kaikki muut yhteensä.


      • Näin ulkoapäin katsellen ja tarkkaillen ja vertaillen on pikemminkin niin, että onko niitä oikeaoppisia missään. Jokainen lahko ja kirkko kyllä itseänsä pitää oikeaoppisena ja jotkut jopa ainoina taivaaseen pääsijöinä. Kukapa sitä myöntäisi harhaoppinen olevansa?


      • Exap
        wintrollaattori kirjoitti:

        Näin ulkoapäin katsellen ja tarkkaillen ja vertaillen on pikemminkin niin, että onko niitä oikeaoppisia missään. Jokainen lahko ja kirkko kyllä itseänsä pitää oikeaoppisena ja jotkut jopa ainoina taivaaseen pääsijöinä. Kukapa sitä myöntäisi harhaoppinen olevansa?

        Niin... mutta tässä tuleekin esille eräs ikävimmistä harhaopeista. Jotkut nimittäin uskovat että vain oikea oppi pelastaa, mikä kääntää Raamatun opetuksen aivan päälaelleen.
        Tieto paisuttaa, mutta rakkaus rakentaa.


      • Eipä ihme, että voi tulla kuva, että usko = jonkin lahkon x opin totenapitäminen -> pelastus ja jos ei pidä totena niin helvettiin vaan.


    • Hei!


      Jeesuksen odottajat olivat aina innokkaita uskovia. Heille Jeesus oli rakas, ja Jeesuksen tulo sitten puheenaiheena.
      Paavali ei odottanut Jeesusta aikanaan, päinvastoin, kun alkuseurakunta odotti Jeesusta, Paavalin profetoi mitä ensin tapahtuu, ettei seurakunnan odotus olisi liian innokasta. Tässä Paavali ko.; 2 Tess 2:1-4.
      Matt 24:15-20 tuo sitten tuli, ja vaikutti yli 1000 vuotta.
      Sitten alkoi uskonpuhdistus; Ilm 14:6-13.
      Matt 24:26 kertoo selvästi Herran päivän tarkan ajankohdan.
      Jeesus opetti "ajan merkit" ja voidaan tulkita että ko. merkkien mukaan voidaan tulkita lopun ajan alkaneen 1750- ja 1790 luvuilta, eteenpäin. (En tässä kiireessä nyt erittele kaikkea, mutta suurien ja tiheiden maanjäristyksien aikakausi alkoi, -ja samassa yhteyssä ihmiset havahtuivat tajuamaan että ajan merkit alkoivat 1755 Lissabonin maanjäristyksen yhteydessä.)

      >>> 1863 rekisteröidyssä 7-day Adventtikirkossa ei missään vaiheessa minkään näköisenä aikana ole laskeskeltu II- adventin tarkkaa ajankohtaa.
      -Aivan muiden seurakuntapiirien ihmisiä olleet kaikki, joilla on ollut laskelmia ns. maailmanlopuista.


      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

      • Tyypillistä adventistien pilipalieksegetiikkaa, jota ei kukaan ulkopuolinen ota vakavasti.

        Juurihan avauksessa päästiin sanomasta, että 2 Tess. on jälkipaavalilainen epäperäinen kirje, joka ristiriidassa 1 Tess.4 aidon Paavalin kirjeen kanssa koetti hillitä Jeesuksen paluun liian kiihkeää odotusta, kun Paavali uskoi ja luuli Jeesuksen tulevan muka jo elinaikanaan takaisin.

        Heprealaiskirje yksiselitteisesti ilmaisee, että uskottiin alkukirkossa viimeisten päivien olleen jo Jeesuksen elämän ja kuoleman aikana eikä muka joskus 1700-1800 -luvulla.

        Eikä millään vuodella 1844, joka on ihan hölynpölyä, ole mitään eskatologista merkitystä myöskään.


      • Tästä selviää ettei Paavali odottanut Jeesuksen palaavan hänen elinaikanaan !
        .
        Vrt. Fil 1:21 Sillä elämä on minulle Kristus, ja kuolema on voitto.

        1:22 Mutta jos minun on eläminen täällä lihassa, niin siitä koituu hedelmää työlleni, ja silloin en tiedä, minkä valitsisin.

        1:23 Ahtaalla minä olen näiden kahden välissä: halu minulla on TÄÄLTÄ ERITÄ ja olla Kristuksen kanssa, sillä se olisi monin verroin parempi;

        1:24 mutta teidän tähtenne on LIHASSA VIIPYMISENI tarpeellisempi.

        1:25 Ja kun olen tästä varma, niin minä tiedän jääväni eloon ja viipyväni kaikkien teidän luonanne teidän edistymiseksenne ja iloksenne uskossa,


      • Höpsis, siinähän Paavali väittää pääsevänsä kuoltuaan kristuksensa luokse taivaaseen. Ei kohta käsittele eskatologiaa mitenkään.


      • No höpsis vaan sullekin :D


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Tyypillistä adventistien pilipalieksegetiikkaa, jota ei kukaan ulkopuolinen ota vakavasti.

        Juurihan avauksessa päästiin sanomasta, että 2 Tess. on jälkipaavalilainen epäperäinen kirje, joka ristiriidassa 1 Tess.4 aidon Paavalin kirjeen kanssa koetti hillitä Jeesuksen paluun liian kiihkeää odotusta, kun Paavali uskoi ja luuli Jeesuksen tulevan muka jo elinaikanaan takaisin.

        Heprealaiskirje yksiselitteisesti ilmaisee, että uskottiin alkukirkossa viimeisten päivien olleen jo Jeesuksen elämän ja kuoleman aikana eikä muka joskus 1700-1800 -luvulla.

        Eikä millään vuodella 1844, joka on ihan hölynpölyä, ole mitään eskatologista merkitystä myöskään.

        2 Tess 2:1-4 kerroin Paavalin profetiasta.

        Hebrealaiskirje kertoo uuden liiton elävästä Ylipapista, ja taivaallisesta palvelusta.
        Luvun lopussa verrataan vanhan ja uuden liiton temppelpalvelusta toisiinsa.

        1844 ei ole hölynpölyä, ja sillä on eskatologinen merkitys. Profetia ei ole pelastusopin alkeita, vaan korkeata Raamatuntukimusta. Ei kuulou rahvaan pelastus vaatimuksiin ja ehtoihin sen ymmärtäminen.
        Profetia on looginen, mutta profetian ymmärtäminen vaatii ensin monien asioiden tuntemista, ja hiukan vaivannäköä tutkia profetia. Voi mennä muutama kuukausi asiaa tutkiessa jopa ennen kuin profetia mahtuu ymmärrykseen.
        Ramattuun ei ole kirjattu turhia profetioita. Katso itse mitä Daniel tiedustelee enkeliltä; Dan 8:12-17, 26.
        Aikansa baptisti William Miller (1782-1849) tutki Ilm ja Dan kirjan eskatologisia, apokalyptisia profetioita, ja vertasi niitä keskenään. Hän löysi ison profetian, joka on lähes "koko Raamattu" sellaisella tavalla että kyse on vanhan ja uuden liiton pyhäkköpalveluksen ajasta. Profetia on ainoa jota voidaan vuosissa laskea. Kaikki Dan kirjan ajassa laskettava on välittäytymystä tästä isosta ja samasta 2300 vuoden aikajaksosta. Miller erehtyi ensin luullessaan profetian tarkoittavan maan puhdistamista. Miss Ellen G White oli metodistiseurakunnasta erotettu, mutta ei Millerin baptistiseurakuntaa-, ja 17 kesäinen neito taisteli monien suurien uskonkysymyksien kanssa. Neito pyysi Jumalalta valkaisua aikansa seutua ravistelleeseen asiaan, ja Miss Ellen selitti profetian loppuun 1844 samana vuonna.
        Kyse on pyhäkön puhdistamisesta, jossa suuren babylonin joukko erottuu Jumalan pyhistä. Kun luet Dan 8:12-17 havaitset että pyhäkön puhdistamisesta on kyse.
        Aika 2300 vuotta löytyy laskettavissa neljästä kohtaa Raamatusta.
        - Ei niin pössöjä olla että "hölynpölyyn-"

        Jos haluat ryhtyä profetiaan perehtymään niin olen kirjoittanut oleellisen;
        http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/3.10
        http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/10.6
        http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/10.4
        http://jarinhotelli.blogspot.com/search/label/10.8
        Aikanaan kun jaksan voin yrittää tiivistää kirjoittamaani 2-3 mahtuvaksi. Nyt olen neljässä tekstissäni linkeissäni kirjoittanut mitä profetia merkitsee, ja mistä on kyse. Niistä selviää mistä kyse.

        Siunauksia
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Hepr.9:
        26 Muutoinhan Kristuksen olisi pitänyt kärsiä kuolema monet kerrat maailman luomisesta lähtien. Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, NYT AIKOJEN LOPULLA, hävittääkseen synnin uhrillaan.
        27 Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle.
        28 Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat.

        -> ainoa asia, jota Heprealaiskirjeen tuntematon tekijä odottaa tulevaisuudelta on Jeesuksen toinen tuleminen pelastamaan ne, jotka häntä odottavat, EIKÄ jokin olettu vuonna 1844 vasta tapahtuva Jeesuksen siirtyminen jonnekin jossain taivaan temppelissä syntejä selvittelemään ja "puhdistelemaan" ns. tutkivalle tuomiolle. Ja AIKOJEN LOPPU OLI TULLUT JO 2000 vuotta sitten, kun Jeesus hävitti synnin ristinuhrillaan.

        Joten se adventismin harhoista ja vuoden 1844 odottelusta muka Raamatussa. Ja Hepr.9:27 tuomio tulee kuoleman jälkeen eikä jonain syntien ynnäilyshown muodossa joskus 1800-luvulla jonakin pari sataa vuotta kestävänä "oikeudenkäyntinä".

        Matt.24 par. Luuk.21 par. Mark.13 eivät tiedä mitään jostain 1700-1800-lukujen tapahtumista eikä jollain auringonpimenemisellä tietyllä alueella Amerikkaa ole mitään merkitystä millekään, eikä mikään osoita kyseisissä Jeesuksen lopunaikapuheissa, että noihin eri tapahtumiin kuluisi aikaa tuhansia vuosia, vaan ne piti tapahtua sen sukupolven aikana.

        Jollain tavalla laskea esim. Ilmestyskirjan ja Danielin kirjan aikamääriä päivä = vuosi -periaatteella nyt voi todistella mitä tahansa, mutta ne ovat vain tyhjänpäiväisiä spekulaatioita enkä ole kenenkään ei-adventistisen ammattiteologin nähnyt allekirjoittavan noita oppimattoman maallikon Millerin epäonnistuneita aikalaskelmia ja epileptikko-Ellun houreita. Ne ovat humpuukia kaikki tyynni ja adventismi on hiekalle perustettu harhaoppinen bisnesjärjestö tyyliin rahat pois tolloilta, jotka tuohon soopaan ovat valmiit uskomaan.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Hepr.9:
        26 Muutoinhan Kristuksen olisi pitänyt kärsiä kuolema monet kerrat maailman luomisesta lähtien. Hän on kuitenkin tullut tähän maailmaan vain kerran, NYT AIKOJEN LOPULLA, hävittääkseen synnin uhrillaan.
        27 Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle.
        28 Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat.

        -> ainoa asia, jota Heprealaiskirjeen tuntematon tekijä odottaa tulevaisuudelta on Jeesuksen toinen tuleminen pelastamaan ne, jotka häntä odottavat, EIKÄ jokin olettu vuonna 1844 vasta tapahtuva Jeesuksen siirtyminen jonnekin jossain taivaan temppelissä syntejä selvittelemään ja "puhdistelemaan" ns. tutkivalle tuomiolle. Ja AIKOJEN LOPPU OLI TULLUT JO 2000 vuotta sitten, kun Jeesus hävitti synnin ristinuhrillaan.

        Joten se adventismin harhoista ja vuoden 1844 odottelusta muka Raamatussa. Ja Hepr.9:27 tuomio tulee kuoleman jälkeen eikä jonain syntien ynnäilyshown muodossa joskus 1800-luvulla jonakin pari sataa vuotta kestävänä "oikeudenkäyntinä".

        Matt.24 par. Luuk.21 par. Mark.13 eivät tiedä mitään jostain 1700-1800-lukujen tapahtumista eikä jollain auringonpimenemisellä tietyllä alueella Amerikkaa ole mitään merkitystä millekään, eikä mikään osoita kyseisissä Jeesuksen lopunaikapuheissa, että noihin eri tapahtumiin kuluisi aikaa tuhansia vuosia, vaan ne piti tapahtua sen sukupolven aikana.

        Jollain tavalla laskea esim. Ilmestyskirjan ja Danielin kirjan aikamääriä päivä = vuosi -periaatteella nyt voi todistella mitä tahansa, mutta ne ovat vain tyhjänpäiväisiä spekulaatioita enkä ole kenenkään ei-adventistisen ammattiteologin nähnyt allekirjoittavan noita oppimattoman maallikon Millerin epäonnistuneita aikalaskelmia ja epileptikko-Ellun houreita. Ne ovat humpuukia kaikki tyynni ja adventismi on hiekalle perustettu harhaoppinen bisnesjärjestö tyyliin rahat pois tolloilta, jotka tuohon soopaan ovat valmiit uskomaan.

        Sinulla on jotakimn harhaa nyt siellä, jos luulet joidenkin luulevat että vasta 1844 taivaan kirjoihin ihmiset siirtyvät.
        Sinun pitää tutustua vanhan ja uuden liiton temppelipalvelukseen. Siitä löytyy harhallesi ratkaisu. Mutta näin vaikeita teologioita ei tarvitse tietää ja tuntea, ne ovat viisaita varten; Dan 12:10 kertoo ketkä tuonkin ymmärtävät. Mutta älä huoli, jos on tarvetta linnunmaitoon, juo linnunmaitoa, älä tavoittele voipakettia.
        Opin alkeista aina lähdetään. Koulun matematiikassakin ensin 1 1 ja sitten vasta 10:2. Usko Jeeskseen riittää, ja synnin kiertäminen. Muuta ei tarvita.
        Ei ole pakko tietää miten uuden- ja vanhan liiton temppelipalvelusta verrataan Raamatussa keskenään, kun maassa eletään, ja elävä Ylipappi on taivaassa.
        Hassua, kun Jumalan paikalle niin moni pyrkii, mutta ei halua tietää taivaallisesta palveluksesta mitään. Luullaan ettei taivaasa ketään ole.
        Profetia on looginen, mutta vaatii ensin useidenkin isojen kokonaisuuksien ymmärtämistä, ja viitseläisyyttä tutkia, ja aikaa. Skeptikko ei mitään voi koskaan ymmärätää, että usko auttaa vilpitöntä latua kun on.

        Aivan ensimmäisinä lopun merkkeinä toteutuivat selittämätön auringon ja kuun pimennys vuonna 1780 ja valtavan suuri tähti- eli meteorisade 1833. (Matt 24:29, Apt 2:20, Mark 13:24-32, Luuk 21:25-33, Ilm 6:12) Myös Lissabonin maanjäristys 1755 katsotaan aloittaneen suurten maanjäristyksien sarjan. (Matt 24:7, Ilm 8:5, 11:13,19, 16:18 )

        1700-1800 luvun vaihteessa toteutuneet ”merkit auringossa, kuussa ja tähdissä” olivat merkittävät siitä syystä että ne tapahtuivat voimallisesti ja lähellä toisiaan. Tapahtumiin liittyi merkittävänä asiana että ihmiset havahtuivat sillä hetkellä ymmärtämään että Jeesuksen tarkoittama hetki oli koittanut, siitä huolimatta että samanlaisia tapahtumia on ollut aiemminkin. Jeesuksen sanat ymmärrettiin, ja tunnustettiin sillä hetkellä yleisesti. Tapahtumat tiivistyvät tiheämmin toistuviksi. Katastrofit tapahtuvat ympäri maapalloa, mutta eivät yhtä aikaa koko maapallolla, koska kuolisimme kaikki nopeasti.

        Jumalan siunausta
        Jari Laurila
        keskustelija


      • Sehän se sitä sinun sanahelinääsi aina on kun et parempaa keksi, että "kyse on laajoista kokonaisuuksista" blaa blaa ja että "Adventtikirkolla on korkea professionaalinen taso teologiassa" blaablaa. Satunpa tietämään, että eräätkin lahkonne jenkkiteologit ovat sitä "pyhäkköoppianne" koettaneet Raamatusta esiin kaivaa ja oikeaksi todistella eikä ole valmista tullut.

        Naurettavaa satua, jolle varsinkaan heprealaiskirje eikä Danielin kirja (useimpien tutkijoiden mukaan 160-luvulla eaa. kirjoitettu ja olennaisilta osiltaan makkabealaisaikaa kuvaava teos, jolla ei ole mitään tekemistä jonkun "hurskaan Danielin" kanssa joskus muka 500-luvulla Babyloniassa) eivät anna mitään tukea.

        Edelleenkin Matt.24 Mark.13 Luuk.21 tapahtumat piti tapahtua sen Jeesuksen ajan sukupolven aikana eikä niin että jossain Aurinko vähän pimenee 1700-luvulla ja jossain sitten myöhemmin maa järähtelee ja sitten taas menee vuosisata vuosisadan jälkeen jotain syntien ynnäilyä niin sanotulla tutkivalla tuomiolla jossain taivaassa.

        Matt.24:34 Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin KAIKKI tämä tapahtuu -> eli kaikki edellä sanottu eikä niin että jotain joskus erään sukupolven aikana ja jotain sitten monta sukupolvea myöhemmin ja aikaa kuluu tuhansia vuosia.


      • Valehtelijalle
        wintrollaattori kirjoitti:

        Höpsis, siinähän Paavali väittää pääsevänsä kuoltuaan kristuksensa luokse taivaaseen. Ei kohta käsittele eskatologiaa mitenkään.

        Ei muuten väitä.


      • Raamatun opit ja näkemykset kuolleiden tilasta ovat off-topic.


    • Raamatun mukainen lähitulevaisuus:

      RAPTURE (tempaus)

      Biblia (1776) Sitte me, jotka elämme ja jälkeen jäämme, temmataan ynnä heidän kanssansa pilvihin, Herraa vastaan tuulihin, ja niin me aina Herran kanssa olemme.

      https://www.google.fi/#q=rapture of the church

      TRIBULATION (vaivanaika)

      Biblia (1776) Sillä niinä aikoina pitää oleman senkaltainen vaiva, jonka kaltaista ei ole ollut luomisen alusta, kuin Jumala luonut on, niin tähän asti, eikä tuleman pidä.

      https://www.google.fi/#q=great tribulation

      PEACE (maailmanrauha)

      Biblia (1776) Ja hän otti lohikärmeen kiinni, vanhan madon, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänen tuhanneksi vuodeksi,

      https://www.google.fi/#q=god's kingdom on earth

      • Ryhdytkö ateistiksi KUN sinun apokalyptiset ennustelusi menevät päin mäntyä eikä mitään tempausta näy eikä kuulu?


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Ryhdytkö ateistiksi KUN sinun apokalyptiset ennustelusi menevät päin mäntyä eikä mitään tempausta näy eikä kuulu?

        En vedä omasta hatustani. Jos löydät Raamatusta paremman tiedon, anna kuulua.


      • Oletan sinun olevan helluntailainen, eikö vain? Helluntailaisillahan on just tämä monimutkainen ja monivaiheinen eskatologinen systeemi 2-3 vaiheisesta Jeesuksen tulemisesta ja he ymppäävät niin sanotun Googin sodankin vielä johonkin saumaan (Venäjän johtaman liittouman hyökkäys Israeliin, missä he tuhoutuvat).

        Niinkuin adventistinen eskatologia on epäonnistunutta ja epäuskottavaa on samaten hellarien eskatologia yhtä epätodennäköistä ja epäuskottavaa.

        He olettavat, että juutalaisvaltion synty 1948 on ns. ajan kello ja että sen sukupolven aikana Jeesus tulee, mikä oli elossa kun Israel syntyi (olivat sitten vaikka pikkulapsia vuonna 1948).

        No ne ihmiset alkavat olla yli 68 vuotiaita, seitsenkymppisiä suorastaan ja Raamatussa sukupolven pituus voidaan määritellä 20-40 tai korkeintaan 70-80 vuoden pituiseksi ajaksi. Alkaapi tulla kiire sille tempaukselle, sillä lähivuosina aika tulee täyteen.

        Miten sitten suhtaudut kun mitään ei tapahdu ja tuokin oppirakennelma kaatui omaan mahdottomuuteensa? Oletko katkera juutalaisille vai mitä teet?


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Oletan sinun olevan helluntailainen, eikö vain? Helluntailaisillahan on just tämä monimutkainen ja monivaiheinen eskatologinen systeemi 2-3 vaiheisesta Jeesuksen tulemisesta ja he ymppäävät niin sanotun Googin sodankin vielä johonkin saumaan (Venäjän johtaman liittouman hyökkäys Israeliin, missä he tuhoutuvat).

        Niinkuin adventistinen eskatologia on epäonnistunutta ja epäuskottavaa on samaten hellarien eskatologia yhtä epätodennäköistä ja epäuskottavaa.

        He olettavat, että juutalaisvaltion synty 1948 on ns. ajan kello ja että sen sukupolven aikana Jeesus tulee, mikä oli elossa kun Israel syntyi (olivat sitten vaikka pikkulapsia vuonna 1948).

        No ne ihmiset alkavat olla yli 68 vuotiaita, seitsenkymppisiä suorastaan ja Raamatussa sukupolven pituus voidaan määritellä 20-40 tai korkeintaan 70-80 vuoden pituiseksi ajaksi. Alkaapi tulla kiire sille tempaukselle, sillä lähivuosina aika tulee täyteen.

        Miten sitten suhtaudut kun mitään ei tapahdu ja tuokin oppirakennelma kaatui omaan mahdottomuuteensa? Oletko katkera juutalaisille vai mitä teet?

        Varaudu kuiteski. Ajanmerkit ovat ilmeiset.
        https://www.google.fi/#q=end times signs
        Luotan Jeesukseen eli olen Kristuksen uskossa. Hänen sanansa elävöitti minut. Sitä ennen olin ateisti eli hengellisesti kuollut ihminen.
        Win. Sinulla on pään tietoa, muttei se sinua pelasta. Jeesus pelastaa. Jos ja kun Jumala sinua vielä kutsuu, pyydän sinua lukemaan Raamattua etsijän asenteella.

        Biblia (1776) Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.

        Biblia (1776) Katso, minä seison ovessa ja kolkutan: jos joku minun ääneni kuulee ja avaa oven, sen tykö minä tahdon mennä sisälle, ja pitää ehtoollista hänen kanssansa ja hän minun kanssani.


      • aika.olisi.uudistua
        wintrollaattori kirjoitti:

        Ryhdytkö ateistiksi KUN sinun apokalyptiset ennustelusi menevät päin mäntyä eikä mitään tempausta näy eikä kuulu?

        yurkin ennustukset todellakin menevät päin mäntyä, ei mitään järkevää selitystä. Eivätkä tule toteutumaan hänen näkemällään tavalla.


      • aika.olisi.uudistua kirjoitti:

        yurkin ennustukset todellakin menevät päin mäntyä, ei mitään järkevää selitystä. Eivätkä tule toteutumaan hänen näkemällään tavalla.

        Niinpä. Yurki tekee sarjoittain maailmaa, sen menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta koskevia tosiasiaväitteitä, jotka eivät kestä lähempää kriittistä tarkastelua. Edes kaikki kristitytkään eivät jaa hänen uskomuksiaan ja ennustelujaan.


      • yurki1000js kirjoitti:

        Varaudu kuiteski. Ajanmerkit ovat ilmeiset.
        https://www.google.fi/#q=end times signs
        Luotan Jeesukseen eli olen Kristuksen uskossa. Hänen sanansa elävöitti minut. Sitä ennen olin ateisti eli hengellisesti kuollut ihminen.
        Win. Sinulla on pään tietoa, muttei se sinua pelasta. Jeesus pelastaa. Jos ja kun Jumala sinua vielä kutsuu, pyydän sinua lukemaan Raamattua etsijän asenteella.

        Biblia (1776) Niin tulee siis usko kuulosta, mutta kuulo Jumalan sanan kautta.

        Biblia (1776) Katso, minä seison ovessa ja kolkutan: jos joku minun ääneni kuulee ja avaa oven, sen tykö minä tahdon mennä sisälle, ja pitää ehtoollista hänen kanssansa ja hän minun kanssani.

        Linkistäsi poimittua

        >>God now has an end time remnant church with the FULL gospel truth to take to the world before the end comes<<

        Kuulostaa ihan adventismilta: Jumalan lopun ajan jäännösseurakunta, jolla on niin sanottu täysi evankeliumi. Onko adventismi saanut kilpailijakseen toisen lopun aikojen täyden evankeliumin jäännösseurakunnan ja jos on niin miksi noissa restauraatioliikkeissä (eli uskovat palauttaneensa alkuseurakunnan uskonopin ja käytännöt) tulkitaan se täysi evankeliumi ja Raamattu ylipäätään keskenään ristiriitaisesti?


      • aika.olisi.uudistua kirjoitti:

        yurkin ennustukset todellakin menevät päin mäntyä, ei mitään järkevää selitystä. Eivätkä tule toteutumaan hänen näkemällään tavalla.

        En vedä omasta hatustani. Langennut maailma on sokea. Jeesus on maailman valo. Ota Jeesus.
        Joh 1:1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala. 1:2 Hän oli alussa Jumalan tykönä. 1:3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on. 1:4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus. 1:5 Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Niinpä. Yurki tekee sarjoittain maailmaa, sen menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta koskevia tosiasiaväitteitä, jotka eivät kestä lähempää kriittistä tarkastelua. Edes kaikki kristitytkään eivät jaa hänen uskomuksiaan ja ennustelujaan.

        Win. Ellemme voisi luottaa muuttumattomaan Jumalaan ja Hänen sanaansa, kaikki olisi suhteellista, emmekä voisi luottaa mihinkään.

        2Tim. 3:14 Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut,
        KOKO LUKU
        http://www.koivuniemi.com/raamattu/?tila=pikahaku&kokoluku=1&hakuehto=2ti 3


      • Höpön löpön. Se Raamatun Jahve on käynyt läpi pitkän evoluution, jossa pienestä heimo- ja vuorijumalasta kehityttiin Israelin uskonnossa eettiseen monoteismiin, jossa Jahve on koko maailman luoja ja ainoa jumala. Matkan varrella israelilaiset asensivat Jahveen uusia ominaisuuksia ja arvonimiä.

        Vanhimissa Israelin uskonnon vaiheissa vallalla oli monolatria eli vain Jahvea piti palvella ja uskoa, mutta muiden kansojen jumalien olemassaoloa jumalina ei kielletty.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Linkistäsi poimittua

        >>God now has an end time remnant church with the FULL gospel truth to take to the world before the end comes<<

        Kuulostaa ihan adventismilta: Jumalan lopun ajan jäännösseurakunta, jolla on niin sanottu täysi evankeliumi. Onko adventismi saanut kilpailijakseen toisen lopun aikojen täyden evankeliumin jäännösseurakunnan ja jos on niin miksi noissa restauraatioliikkeissä (eli uskovat palauttaneensa alkuseurakunnan uskonopin ja käytännöt) tulkitaan se täysi evankeliumi ja Raamattu ylipäätään keskenään ristiriitaisesti?

        >>God now has an end time remnant church with the FULL gospel truth to take to the world before the end comes<<
        En piittaa lahkoista. Kandee keskittyä Pyhiin Kirjoituksiin ja pyytää ymmärrystä ylhäältä. Toki on syytä olla kriittinen kaikessa tiedon vastaanottamisessa. En minäkään ole täydellinen, mutta katson aiheelliseksi luottaa tempaukseen ennen vaivanaikaa.

        https://www.raptureready.com/rr-pre-trib-rapture.html

        https://gracethrufaith.com/end-times-prophecy/defending-the-pre-trib-rapture-again/

        http://www.grantjeffrey.com/article/why_some_reject.htm


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Höpön löpön. Se Raamatun Jahve on käynyt läpi pitkän evoluution, jossa pienestä heimo- ja vuorijumalasta kehityttiin Israelin uskonnossa eettiseen monoteismiin, jossa Jahve on koko maailman luoja ja ainoa jumala. Matkan varrella israelilaiset asensivat Jahveen uusia ominaisuuksia ja arvonimiä.

        Vanhimissa Israelin uskonnon vaiheissa vallalla oli monolatria eli vain Jahvea piti palvella ja uskoa, mutta muiden kansojen jumalien olemassaoloa jumalina ei kielletty.

        ihmeellinen evoluutio


      • yurki1000js kirjoitti:

        >>God now has an end time remnant church with the FULL gospel truth to take to the world before the end comes<<
        En piittaa lahkoista. Kandee keskittyä Pyhiin Kirjoituksiin ja pyytää ymmärrystä ylhäältä. Toki on syytä olla kriittinen kaikessa tiedon vastaanottamisessa. En minäkään ole täydellinen, mutta katson aiheelliseksi luottaa tempaukseen ennen vaivanaikaa.

        https://www.raptureready.com/rr-pre-trib-rapture.html

        https://gracethrufaith.com/end-times-prophecy/defending-the-pre-trib-rapture-again/

        http://www.grantjeffrey.com/article/why_some_reject.htm

        Minähän olen kertonut lukeneeni Raamatun kannesta kanteen muutaman kerran päästäkseni perille mitä siellä on ja mitä ei ole, kolmella eri kielellä. Otin kurssin UT:n koineekreikasta ja hankin Nestle-Alandin UT:n perehtyäkseni myös alkukieleen paremmin.

        Mietin tässä, että pitäisi varmaan lukea Koraanikin loppuun asti kun noita muslimeja alkaa Euroopassa ja Suomessakin enemmän olla.


      • Enikinäryhdy
        wintrollaattori kirjoitti:

        Ryhdytkö ateistiksi KUN sinun apokalyptiset ennustelusi menevät päin mäntyä eikä mitään tempausta näy eikä kuulu?

        En missään tapauksessa ryhdy mistään hinnasrta ateistiksi.


      • yurki1000js kirjoitti:

        ihmeellinen evoluutio

        Eikö olekin.

        Israelilaisten jouduttua Babyloniaan eksiiliin ja siellä vietetyn pakkosiirtolaisuuden jälkeenkään Jahven palvonta jumalana ei yleistynyt koko kansan keskuuteen, vaan arkeologiset todisteet osoittavat, että israelilaiset laajalti harrastelivat monijumalaisuutta.

        Monoteismi oli vähäisen uskonnollisen eliitin puuhaa. Juutalaisilla oli siirtokunta Egyptin Elephantinen saarella, johon he perustivat temppelin Jahvelle, mutta Jahven rinnalla he palvoivat egyptiläisten Khnum-jumalaa.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Minähän olen kertonut lukeneeni Raamatun kannesta kanteen muutaman kerran päästäkseni perille mitä siellä on ja mitä ei ole, kolmella eri kielellä. Otin kurssin UT:n koineekreikasta ja hankin Nestle-Alandin UT:n perehtyäkseni myös alkukieleen paremmin.

        Mietin tässä, että pitäisi varmaan lukea Koraanikin loppuun asti kun noita muslimeja alkaa Euroopassa ja Suomessakin enemmän olla.

        Edelleen. Sokea maailma EI VOI kiinnostua pelastuksesta, ellei Kaikkivaltias kutsu.

        > Pelastavan uskon lahja on armosta annettu ja suurin kaikista armolahjoista. Kukaan ei voi puristaa itsestään pelastavaa uskoa. Ei vaikka tutkisi Raamattua ja muita uskosta kertovia kirjoja 40 vuotta ja kuuntelisi 1000 saarnaa. Isä kutsuu syntisiä eri tavoin kääntymään Jeesusta kohti. Kukaan ei omasta voimastaan ja järjestään käänny kohti Jeesusta. Raamattu sanoo, että Herra kutsuu ihmisiä 2 ja jopa 3 kertaa Job 33:28. hän pelasti minun sieluni joutumasta hautaan, ja minun henkeni saa iloiten katsella valkeutta'. 29. Katso, kaiken tämän tekee Jumala kahdesti ja kolmastikin ihmiselle. <

        http://www.andreas.fi/uskoonTulo.htm

        Sinulla on pään tietoa, muttei se auta sinua. Tieto paisuttaa. Se saattaa estää ihmistä kumartumasta armon alle.

        Matt 18:1 Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen tykö ja sanoivat: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?" 18:2 Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä 18:3 ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan. 18:4 Sentähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa. 18:5 Ja joka ottaa tykönsä yhden tämänkaltaisen lapsen minun nimeeni, se ottaa tykönsä minut.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Eikö olekin.

        Israelilaisten jouduttua Babyloniaan eksiiliin ja siellä vietetyn pakkosiirtolaisuuden jälkeenkään Jahven palvonta jumalana ei yleistynyt koko kansan keskuuteen, vaan arkeologiset todisteet osoittavat, että israelilaiset laajalti harrastelivat monijumalaisuutta.

        Monoteismi oli vähäisen uskonnollisen eliitin puuhaa. Juutalaisilla oli siirtokunta Egyptin Elephantinen saarella, johon he perustivat temppelin Jahvelle, mutta Jahven rinnalla he palvoivat egyptiläisten Khnum-jumalaa.

        Jos siis Herra vielä sinua kutsuu ja sinä vastaat kutsuun, niin voisit alkaa vastaanottaa ymmärrystä. Raamatun mukaan Jaakob/Israel hylkäsi Jumalansa ja alkoi palvoa epäjumalia. Eivät kai he muuten olisi teurastuttaneet Jeesusta.
        Mitä Raamattusi sanoo? Keitä varten Jumala tuli lihaksi?


      • Enikinäryhdy kirjoitti:

        En missään tapauksessa ryhdy mistään hinnasrta ateistiksi.

        No ei sinun ole mikään pakko ryhtyä miksikään.


      • yurki1000js kirjoitti:

        Jos siis Herra vielä sinua kutsuu ja sinä vastaat kutsuun, niin voisit alkaa vastaanottaa ymmärrystä. Raamatun mukaan Jaakob/Israel hylkäsi Jumalansa ja alkoi palvoa epäjumalia. Eivät kai he muuten olisi teurastuttaneet Jeesusta.
        Mitä Raamattusi sanoo? Keitä varten Jumala tuli lihaksi?

        Jahven, Elin, Baalin vai peräti Dumuzin kutsu?

        El on toinen Jumalan nimi Raamatussa ja El oli kanaanilaisten pääjumala (”luoja” ja ”isä”, joksi El-jumalaa myös kutsuttiin). Israelilaisille El oli muodossa Eeli-El ja VT:ssä esiintyy myös sellaisia nimityksiä kuin El ’olam (Jumala, joka on ikuinen). Ugaritin teksteissä (14. vuosisadalla eaa.) hänen lisätään laupiaan armahtajan toimenkuva. Ugaritin uskonnollisissa teksteissä Ba’al on jo maailmankaikkeuden hallitsija.

        Muita Ba’alin arvonimiä ovat kaikkivaltias ja maan Herra. El tunnetaan myös nimellä Ba’al ja hän asuu Zaphon vuorella pohjoiseen Ugaritista (vuorijumala Jahve puolestaan viihtyi Siinailla). Siinailla suoritetuissa arkeologisissa tutkimuksissa vuonna 1978 löydettiin monta heprealaista kirjoitusta, joissa mainittiin Ba’al ja El muodossa Elohim, mitä nimeä Jumalasta käytetään VT:ssa.

        Dumuzi-Tammuz, joka oli Israelin kansan naisten lempijumala: täydellinen ihminen, jumalten tahdon välittäjä sekä kansan esikuva.

        Dumuzi oli jumalten maailmaan korotettu puolijumala sumerilaisen jumalattaren Inannan puolisona, mutta silti kuolevainen ja hän joutui tuonelaan puolisonsa asemasta. Sumereille kuningas oli eräänlainen puolijumala, jolla on korkein asema kuolevaisten ihmisten joukossa ja sen tähden hän kykeni suoraan yhteyteen jumalien kanssa. Kuningas samastettiin siten vaikeuksitta Dumuziin.

        Kuningas oli lisäksi kansansa esikuva, täydellinen ihminen, jonka täytyi elää nuhteettomasti jumalten tahdon välittäjänä maan päällä, jotta kansa ja kuningas itsekin olisivat voineet hyvin (Pirjo Lapinkivi teoksessa Hämeen-Anttila: Uskontojen risteyksissä: Välimeren alueen uskontojen juurilla, toim., s.98).

        Mutta nyt ollaan Yurkin kanssa taas vahvasti off-topic.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Jahven, Elin, Baalin vai peräti Dumuzin kutsu?

        El on toinen Jumalan nimi Raamatussa ja El oli kanaanilaisten pääjumala (”luoja” ja ”isä”, joksi El-jumalaa myös kutsuttiin). Israelilaisille El oli muodossa Eeli-El ja VT:ssä esiintyy myös sellaisia nimityksiä kuin El ’olam (Jumala, joka on ikuinen). Ugaritin teksteissä (14. vuosisadalla eaa.) hänen lisätään laupiaan armahtajan toimenkuva. Ugaritin uskonnollisissa teksteissä Ba’al on jo maailmankaikkeuden hallitsija.

        Muita Ba’alin arvonimiä ovat kaikkivaltias ja maan Herra. El tunnetaan myös nimellä Ba’al ja hän asuu Zaphon vuorella pohjoiseen Ugaritista (vuorijumala Jahve puolestaan viihtyi Siinailla). Siinailla suoritetuissa arkeologisissa tutkimuksissa vuonna 1978 löydettiin monta heprealaista kirjoitusta, joissa mainittiin Ba’al ja El muodossa Elohim, mitä nimeä Jumalasta käytetään VT:ssa.

        Dumuzi-Tammuz, joka oli Israelin kansan naisten lempijumala: täydellinen ihminen, jumalten tahdon välittäjä sekä kansan esikuva.

        Dumuzi oli jumalten maailmaan korotettu puolijumala sumerilaisen jumalattaren Inannan puolisona, mutta silti kuolevainen ja hän joutui tuonelaan puolisonsa asemasta. Sumereille kuningas oli eräänlainen puolijumala, jolla on korkein asema kuolevaisten ihmisten joukossa ja sen tähden hän kykeni suoraan yhteyteen jumalien kanssa. Kuningas samastettiin siten vaikeuksitta Dumuziin.

        Kuningas oli lisäksi kansansa esikuva, täydellinen ihminen, jonka täytyi elää nuhteettomasti jumalten tahdon välittäjänä maan päällä, jotta kansa ja kuningas itsekin olisivat voineet hyvin (Pirjo Lapinkivi teoksessa Hämeen-Anttila: Uskontojen risteyksissä: Välimeren alueen uskontojen juurilla, toim., s.98).

        Mutta nyt ollaan Yurkin kanssa taas vahvasti off-topic.

        Miksi Jeesus/Jumala/Luoja/Sana/Logos tuli lihaksi?


      • Off topic.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Off topic.

        Edelleen. Ateisteilla ei ole mitään annettavaa Jumalan lapsille.


    • Todellisuus on ennustelujen testi. Totta on se, mitä tapahtuu käytännössä. Ja luulenpa, että maailmanmeno menee eteenpäin omia latujaan kristittyjen ennusteluista välittämättä ja kaikki aikalaskelmat jollekin tempaukselle menevät pieleen kuten aina ennenkin ja kristityt pysyvät maan pinnalla kuin tatti sateessa.

      Eikä se heidän odottama Jeesus tule koskaan (hyvä jos on edes historiallinen henkilö).

      Kristityt Raamatun profetiatekstien selittäjät tekevät rajuja tulevaisuutta ja maailmanmenoa koskevia tosiasiaväitteitä (mitä fundamentalistisempi jenkkilahko niin sitä yksityiskohtaisemmat ja tarkemmat ennustelut).

      Niinpä eskatologia toimii hyvänä fundamentalistisen kristillisyyden (sekä jehovien ja mormonien uskontojen) falsifikaatiokriteerinä. Jos ne ennustelut toteutuvat käytännössä, on ko. lahkon oppirakennelma saanut vahvistuksen ainakin keskeisiltä osiltaan ja samalla todistui Jumalan ja Jeesuksen olemassaolo. Elleivät toteudu, on ko. lahkon oppirakennelma osoittautunut virheelliseksi olennaisilta osin ellei kokonaan.

      Mitä useampi päivä, kuukausi ja vuosi ja vuosisata kuluu eikä sitä Jeesusta näy eikä kuulu tulemaan rytinällä taivaastansa takaisin niin sitä varmemmin ja varmemmin kristinusko ja Raamattu osoittautuvat virheelliseksi ja fundiskristittyjen palvoman Jumalan olemassaolo samoin epätodeksi. Ja kyllä luulisi 2000 vuotta turhaa odotusta jo useimmille riittävän.

      Jos ja kun se Jeesus ei tule niin sehän kumoaa myös sen väitetyn ylösnousemuksen kuolleista.


      • Tunnen nuoren naisen, joka oli lukenut sitä Princeä ja kaikenmaailman karismaatikkojen ja fundamentalistien kirjoja ja paloi loppuun uskossaan. Ei jaksanut enää uskontoa.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Tunnen nuoren naisen, joka oli lukenut sitä Princeä ja kaikenmaailman karismaatikkojen ja fundamentalistien kirjoja ja paloi loppuun uskossaan. Ei jaksanut enää uskontoa.

        Olet oikeassa. Nimittäin uskonnot ja uskonnollisuus ovat lankeemuksen tuotteita. Siksi uskonnot orjuuttavat ja voivat ajaa uskonnolliset uskonnonharjoittajat loppuun. Mutta onneks on Vapahtaja. Hän auttaa ihmisiä tänäänkin:)

        https://www.google.fi/#q=jeesus vapauttaa


      • Legalistinen ja suorituskeskeinen uskonto teko-oppeineen varsinkin vie burnoutiin, kuten tuolle neitoselle kävi. Luuli monta vuotta, että hänen pitää itse pelastaa "sielunsa", vaikka hengasi muka kristillisissä piireissä.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Legalistinen ja suorituskeskeinen uskonto teko-oppeineen varsinkin vie burnoutiin, kuten tuolle neitoselle kävi. Luuli monta vuotta, että hänen pitää itse pelastaa "sielunsa", vaikka hengasi muka kristillisissä piireissä.

        Hyvä. Jeesus auttaa välttämään lakihenkisyyttä.

        Biblia (1776) Mutta Kristus on meitä lunastanut lain kirouksesta, koska hän tuli kiroukseksi meidän edestämme; sillä kirjoitettu on: kirottu on jokainen, joka puussa riippuu,

        http://bibelfokus.se/fi/node/269


    • ole_ajoissa_paikalla

      Mitään ongelmia ei ole kunhan se tekstin lukeminen sujuisi kunnolla. Huono lukutaito tuo eteen kaikenlaisia tulkintaongelmia.

      Tämä on yhtä yksinkertainen juttu kuin olisitte rautatieasemalla junaa odottamssa. Kun se juna alkaa tulemaan se näkyy ensin tulevana junana ja vasta kun se juna pysähtyy asemalle se on asemalla läsnäoleva, seisova juna. Nyt voit mennä kyytiin.

      Jonkin tulemisessa ja jonkin läsnäolemisessa ei ole mitään ristiriitaa. Ja kun juna lähtee asemalta eteenpäin siihen ei voi enää mennä mukaan. Te olette myöhässä, juna meni jo ohi.

      Vähänkin ajatteleva varmistaa ajoissa asemalle saapumisensa jotta voi mennä pysähtyneen seisovan junaan mukaan. Kun juna on jo lähtenyt asemalta ei sen kyytiin enää pääse.

      • junat-ja-naiset

        Junat ovat kuin naisia, sinun on odotettava asemalaiturilla että jokin juna pysähtyy kohdallasi ja se ottaa sinut kyytiin,jos sinulla ei ole rahaa lippuun sinut heitetään seuraavalla asemalla ulos.


      • junat-ja-naiset kirjoitti:

        Junat ovat kuin naisia, sinun on odotettava asemalaiturilla että jokin juna pysähtyy kohdallasi ja se ottaa sinut kyytiin,jos sinulla ei ole rahaa lippuun sinut heitetään seuraavalla asemalla ulos.

        Tuossa on ideaa. Lampuissa pitää olla öljyä eli rahaa lipunostoa varten.

        Matt 25:6 Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.' 25:7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon. 25:8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat.' 25:9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.' 25:10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.

        Genesis 6:11 Mutta maa turmeltui Jumalan edessä, ja maa tuli täyteen väkivaltaa. 6:12 Niin Jumala näki, että maa oli turmeltunut; sillä kaikki liha oli turmellut vaelluksensa maan päällä. 6:13 Silloin Jumala sanoi Nooalle: "Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta lihasta, sillä maa on heidän tähtensä täynnä väkivaltaa; katso, minä hävitän heidät ynnä maan. 7:23 Niin Herra hävitti kaikki olennot, jotka maan päällä olivat, niin hyvin ihmiset kuin myös karjaeläimet, matelijat ja taivaan linnut; ne hävisivät maan päältä. Ainoastaan Nooa sekä ne, jotka olivat hänen kanssansa arkissa, jäivät henkiin.
        "Mitä oli ennen, sitä on vastakin."
        Matt 24:37 Sillä niinkuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan tulemus oleva. 24:38 Sillä niinkuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, 24:39 eivätkä tienneet, ennenkuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva. 24:40 Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. 24:41 Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään.
        Pian: RAPTURE (tempaus)

        Biblia (1776) Sitte me, jotka elämme ja jälkeen jäämme, temmataan ynnä heidän kanssansa pilvihin, Herraa vastaan tuulihin, ja niin me aina Herran kanssa olemme.

        https://www.google.fi/#q=rapture of the church


    • Lopunajat on peruutettu - kaikki on vain luuloa - niinkö?
      Ei mitään myrkytettyjä vesiä, maata ja merta ... hurraa ..
      N.s. maailman laajuinen ilmaston lämpeneminen onkin vain luuloa sekin ..
      Ei mitään nälänhätää ... tai 800 miljoonaa nälkäistä .. hurraa, ihmisiä ei kuolekaan nälkään joka 3:mas sekunti .. pelkkää luuloa kaikki tyyni.. vain uskovaisten horinaa ..
      Ei mitään ihmisen moraalista rappeutumista .. kaikki oli vain luuloa .. maailman laajuinen porno .. sehän on vain luonnollista .... 50 miljoonaa vuosittaista aborttia ihmisoikeus ...
      Viimeiset tiedot osoittavat että ei edes Jumalaa ole olemassa tai rakkautta tai oikeudenmukaisuutta kaikki olikin vain pelkkää uskovaisten örinää --- Nyt kaikki "viisaat" ateistit heidän Jumalaansa ja heitä pilkkaamaan ... kaikki joukolla vääristelemään ihmisten uskon sisältöä sellaiseksi että sitä voi pilkata oikein helposti ..
      kun uskovat joulupukkiin .
      No voihan nenä - en muuta sano ..

      Siis ihan rehellisesti : Kun lukee näitä ateistisia kirjoituksia niin ei voi kuin ihmetellä tätä totaalista sokeutta ..

      http://www.worldometers.info/fi/

      alex

      • En ole eivätkä muutkaan skeptikot ole sokeita maailman tilalle. Toki eri ihmiset painottavat ja korostavat eri asioita eri tavoin (prof. Valtaoja muun muassa on varsin optimistinen).

        "Maailmanloppu" voi kyllä tulla tälle planeetalle ja tuleekin ja se voi tulla vaikka sillä, että planeetantappaja eli yli 500 km halkaisijaltaan oleva asteroidi törmää Maahan ja syntyy n. 4000 astetta kuuma kivihöyrypilvi, joka tuhoaa kaiken elämän.

        Silloin viimeistään tulee tälle planeetalle "maailmanloppu" kun Aurinko loppuvaiheissansa noin 5 miljardin vuoden kuluttua tuhoaa Maan, Venuksen ja Merkuriuksen (elämä Maassa loppuu kyllä jo sitä ennen).


      • wintrollaattori kirjoitti:

        En ole eivätkä muutkaan skeptikot ole sokeita maailman tilalle. Toki eri ihmiset painottavat ja korostavat eri asioita eri tavoin (prof. Valtaoja muun muassa on varsin optimistinen).

        "Maailmanloppu" voi kyllä tulla tälle planeetalle ja tuleekin ja se voi tulla vaikka sillä, että planeetantappaja eli yli 500 km halkaisijaltaan oleva asteroidi törmää Maahan ja syntyy n. 4000 astetta kuuma kivihöyrypilvi, joka tuhoaa kaiken elämän.

        Silloin viimeistään tulee tälle planeetalle "maailmanloppu" kun Aurinko loppuvaiheissansa noin 5 miljardin vuoden kuluttua tuhoaa Maan, Venuksen ja Merkuriuksen (elämä Maassa loppuu kyllä jo sitä ennen).

        Kiersit kirjoituksessani esiin otetut TOSI asiat kuuin kissa kuuman puuron.. mitä hyötyä siitä on jos teille osoittaa muutamia päivän totuuksia .. sinäkin alat puhumaan miljardin vuodenpäästä tapahtuvista asioista .. aivan kuin sillä mitä ihmiset tekevät TÄNÄÄN ei olisi mitään väliä . koska aurinko kuitenkin 5 000 000 000 vuoden päästä laajenee ja polttaa koko maapallon ..

        Minulle tuollainen puhe osoittaa aika "kummallista" elämän katsomusta .. sanoisin jopa typerää elämänkatsomusta .. ja jos mietit sitä rehellisesti itsekin niin tulet varmasti samaan lopputulokseen..

        Luepa tuosta antamastani linkistä mitä me ihmiset teemme .. itseämme vastaan .. typeryydellä ei ole rajoja ... suoraan sanottuna.

        alex :))


      • Ei maailma ja maailmanmeno ole ollut eikä ole yksikäsitteisesti vain joko hyvää tai pahaa. Molempia on ja on tapahtunut myös kehitystä parempaan vaikka on myös huonoja ja huolestuttavia kehityslinjoja kuten ilmaston lämpeneminen.

        Mutta suurimmalti osalti kyse on ihmisten aikaansaamista ongelmista ja ihmiset voivat, jos niin tahtovat, niitä ongelmia myös korjata.

        Tieteen ja teknologian kehitys antaa siihen hyviä mahdollisuuksia plus tarvitaan poliittista tahtoa. Eihän vielä muutama kymmenen vuotta sitten piitattu kovin paljoa luonnonsuojelusta, mutta sitten tuli Suomessakin vihreä liike ja ympäristöasiat tulivat vähitellen oikeastaan kaikkien puolueiden asialistalle ja on tehty toimia ympäristön suojelemiseksi.

        Teknologian ja tieteen avulla voidaan päästä eroon esim. fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja korvata ne ympäristöystävällisillä energiamuodoilla.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Ei maailma ja maailmanmeno ole ollut eikä ole yksikäsitteisesti vain joko hyvää tai pahaa. Molempia on ja on tapahtunut myös kehitystä parempaan vaikka on myös huonoja ja huolestuttavia kehityslinjoja kuten ilmaston lämpeneminen.

        Mutta suurimmalti osalti kyse on ihmisten aikaansaamista ongelmista ja ihmiset voivat, jos niin tahtovat, niitä ongelmia myös korjata.

        Tieteen ja teknologian kehitys antaa siihen hyviä mahdollisuuksia plus tarvitaan poliittista tahtoa. Eihän vielä muutama kymmenen vuotta sitten piitattu kovin paljoa luonnonsuojelusta, mutta sitten tuli Suomessakin vihreä liike ja ympäristöasiat tulivat vähitellen oikeastaan kaikkien puolueiden asialistalle ja on tehty toimia ympäristön suojelemiseksi.

        Teknologian ja tieteen avulla voidaan päästä eroon esim. fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja korvata ne ympäristöystävällisillä energiamuodoilla.

        Win: "Mutta suurimmalti osalti kyse on ihmisten aikaansaamista ongelmista ja ihmiset voivat, jos niin tahtovat, niitä ongelmia myös korjata."
        Miten parannat ihmiset ja sitä myötä maailman? Jos uskot evoluutioon, olet evoluution uhri siinä missä muutkin.


      • Ei minun tarvitse uskoa, kun meillä on tietoa tarjolla.

        Historian aikana on ollut monenlaisia ongelmia ihmisyhteisöissä ja niitä on korjattu. Ihminen on älykäs ja oppivainen eläin.

        Sivistystaso on samoin noussut huomattavati, etenkin kun tiede pääsi kirkon dogmatismin kuristusotteesta vapaaksi. Esimerkiksi elinikä on noussut melkoisesti ja tulevaisuudessa yhä useampi länsimaalainen saavuttaa 100 vuoden iän.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Ei minun tarvitse uskoa, kun meillä on tietoa tarjolla.

        Historian aikana on ollut monenlaisia ongelmia ihmisyhteisöissä ja niitä on korjattu. Ihminen on älykäs ja oppivainen eläin.

        Sivistystaso on samoin noussut huomattavati, etenkin kun tiede pääsi kirkon dogmatismin kuristusotteesta vapaaksi. Esimerkiksi elinikä on noussut melkoisesti ja tulevaisuudessa yhä useampi länsimaalainen saavuttaa 100 vuoden iän.

        Ennen vanhaan oli rutkasti enempi KYKYÄ. Maailmassa vallitsee rappiokehitys. Selvä se. Elämä perustuu informaation kopsaamiseen. Kopiot ovat orkkiksia surkeempia. Historia todistaa. Logiikkaakin voi harjoittaa:)

        Muinainen Hi Tech

        https://www.youtube.com/watch?v=HFx9zp1S6Do

        Muinaiset korkeakulttuurit eivät sovi evoluutioon.

        http://s8int.com/phile/page54.html

        Ym. Etsivä löytää:)


    • http://www.amazon.com/Paperback-Apocalypse-Christian-Church-Behind/dp/1591025834

      >>

      The great popularity of The Left Behind novels by Tim LaHaye and Jerry Jenkins attests to the strong appeal of apocalyptic beliefs in many conservative Christian communities. As biblical scholar Robert M. Price reveals in this history and critique of Christian end-time beliefs, LaHaye and Jenkins’s famous novels are just the latest examples of a long tradition of popular fundamentalist eschatology.
      Price traces the origin and scriptural basis, which is sometimes astonishingly skimpy, for such beliefs as the Rapture, the Second Coming, the Antichrist, and Messianic prophecy. He emphasizes that the writers of the New Testament consistently set a first-century deadline for the return of Jesus Christ, and yet the stubborn fact that the Second Coming obviously did not occur has not deterred fundamentalist Christians from blindly predicting the event throughout the centuries up to the present day.
      Price then critiques the raft of previous apocalyptic novels before turning to the Left Behind series. He offers both literary and theological criticism, while explaining the psychological appeal of the books. Finally, he offers a parody chapter on the Left Behind series called "Tribulation Farce."
      With its approachable, engaging style, The Paperback Apocalypse makes complex scholarly research accessible to the interested lay reader. Seminarians, religion scholars, interested observers of the American religious scene, and even fans of the Left Behind series will learn much from Price’s in-depth scholarship.

      <<

      • Win. Miksi tarvot suossa? Ymmärrys annetaan ylhäältä. Turhaa on uurastuksesi tälläkin palstalla, ellet ota huomioon Pyhiä Kirjoituksia.

        Kaava: Luominen = 6 päivää duunia 1 päivä lepoa. Vastaavasti luomakunnalle säädetty aika = 6000 vuotta ohdakkeita 1000 vuotta lepoa.

        Koska olemme kolmannessa/seitsemännessä päivässä/vuosituhannessa, en näe tempaukselle ajallista estettä. Lähitulevaisuus: Tempaus, vaivanaika, 1000-vuotinen valtakunta, vika tuomio.
        Ihmiskunnan tärkein kysymys: "Jeesus tulee takaisin. Oletko valmis?"

        OPETUSVIDEO
        "After the Rapture! Left Behind? IMPORTANT VIDEO! MUST WATCH!"
        https://www.youtube.com/watch?v=LGWDHKimYj8


      • Kuulostaa antiikin aikaiselta kosminen viikko-spekulaatiolta eli maailmanaikaa kuviteltiin olevan 6000 vuotta ja sitten tulee se seitsemäs levon päivä.

        Ei tuolle spekulaatiolle ole mitään todellisuuspohjaa.


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Kuulostaa antiikin aikaiselta kosminen viikko-spekulaatiolta eli maailmanaikaa kuviteltiin olevan 6000 vuotta ja sitten tulee se seitsemäs levon päivä.

        Ei tuolle spekulaatiolle ole mitään todellisuuspohjaa.

        Raamattu.


      • 1234567---
        yurki1000js kirjoitti:

        Win. Miksi tarvot suossa? Ymmärrys annetaan ylhäältä. Turhaa on uurastuksesi tälläkin palstalla, ellet ota huomioon Pyhiä Kirjoituksia.

        Kaava: Luominen = 6 päivää duunia 1 päivä lepoa. Vastaavasti luomakunnalle säädetty aika = 6000 vuotta ohdakkeita 1000 vuotta lepoa.

        Koska olemme kolmannessa/seitsemännessä päivässä/vuosituhannessa, en näe tempaukselle ajallista estettä. Lähitulevaisuus: Tempaus, vaivanaika, 1000-vuotinen valtakunta, vika tuomio.
        Ihmiskunnan tärkein kysymys: "Jeesus tulee takaisin. Oletko valmis?"

        OPETUSVIDEO
        "After the Rapture! Left Behind? IMPORTANT VIDEO! MUST WATCH!"
        https://www.youtube.com/watch?v=LGWDHKimYj8

        Kirjoitat: Lähitulevaisuudessa: Tempaus, vaivanaika, 1000 vuotinen valtakunta, vika tuomio.
        Vaivanajat ovat parhaillaan menossa ja aina vain voimistuvat, aina Jeesuksen toiseen tulemiseen asti. Vasta toisessa tulemisessa Jeesus vie pyhät 1000 vuodeksi taivaaseen. On vain tämä yksi ylöstempaus pyhille. 1000 vuoden jälkeen on jumalattomien herätys kuolleista, ja viimeinen tuomio. Tuli tekee heistä lopun.


      • 1234567--- kirjoitti:

        Kirjoitat: Lähitulevaisuudessa: Tempaus, vaivanaika, 1000 vuotinen valtakunta, vika tuomio.
        Vaivanajat ovat parhaillaan menossa ja aina vain voimistuvat, aina Jeesuksen toiseen tulemiseen asti. Vasta toisessa tulemisessa Jeesus vie pyhät 1000 vuodeksi taivaaseen. On vain tämä yksi ylöstempaus pyhille. 1000 vuoden jälkeen on jumalattomien herätys kuolleista, ja viimeinen tuomio. Tuli tekee heistä lopun.

        Käsitykseni perustuu Raamattuun.


      • Heh hauskaa. Tässä meillä on kaksi erilaista fundamentalistia ja he kumpikin uskovat Raamattuun ja katsovat vissiin saaneensa sen väitetyn Pyhän hengen johdatuksen Raamatun oikeaan ymmärtämiseen ja olevansa oikeassa uskossa.

        Silti teidän kahden selittelyt noista viimeisistä tapahtumista ovat ristiriidassa keskenään, vaikka samaa Raamattua ja varmaan ihan samojakin jakeita plaraatte ja luette.

        Kenellä teistä siis on se kaikkein pyhin henki ja kumpi teistä on kaikkein vilpittömin totuuden etsijä ja millä perusteella?


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Heh hauskaa. Tässä meillä on kaksi erilaista fundamentalistia ja he kumpikin uskovat Raamattuun ja katsovat vissiin saaneensa sen väitetyn Pyhän hengen johdatuksen Raamatun oikeaan ymmärtämiseen ja olevansa oikeassa uskossa.

        Silti teidän kahden selittelyt noista viimeisistä tapahtumista ovat ristiriidassa keskenään, vaikka samaa Raamattua ja varmaan ihan samojakin jakeita plaraatte ja luette.

        Kenellä teistä siis on se kaikkein pyhin henki ja kumpi teistä on kaikkein vilpittömin totuuden etsijä ja millä perusteella?

        Nojoo. Tämmöst tää on. Ei maha mittää. Raamattu tietää. Kandee lukee. Tosin. Ei se mitään auta, ellei ole etsikkoaika päällänsä.

        Biblia (1776) Sillä teidän seassanne pitää myös eriseurat oleman, että ne, jotka koetellut ovat, teidän seassanne ilmoitettaisiin.

        http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=1ko 11&kirjat=kr

        ETSIKKOJUTTU

        http://www.andreas.fi/uskoonTulo.htm


      • wintrollaattori kirjoitti:

        Heh hauskaa. Tässä meillä on kaksi erilaista fundamentalistia ja he kumpikin uskovat Raamattuun ja katsovat vissiin saaneensa sen väitetyn Pyhän hengen johdatuksen Raamatun oikeaan ymmärtämiseen ja olevansa oikeassa uskossa.

        Silti teidän kahden selittelyt noista viimeisistä tapahtumista ovat ristiriidassa keskenään, vaikka samaa Raamattua ja varmaan ihan samojakin jakeita plaraatte ja luette.

        Kenellä teistä siis on se kaikkein pyhin henki ja kumpi teistä on kaikkein vilpittömin totuuden etsijä ja millä perusteella?

        Win. Onneks sulla ei oo rikkaa eikä parruu silmässäs :D


        Biblia (1776) Miksis siis näet raiskan, joka on veljes silmässä, ja et äkkää malkaa omassa silmässäs?


    • suomisenollintempaus

      Suomisen Ollin tempaus on jo tapahtunut. Oli ainoa tosiuskovainen.

    • NauravaAteisti

      Jätkät ihan oikeasti pitää Raamattua jonakin salatun tiedon lähteenä?

      Argumentoinnin vuoksi sanotaan, että siinä alkuperäisessä Primääri Raamatussa olisi oikeaa tietoa. Mistä voisitte olla varma, että tässä nykyisessä laitoksessa olisi mitään alkuperäistä, ihmisten kopioinnissa vääristymätöntä, poistamatonta ja lisäämätöntä materiaalia?

      Ette ole tyhmiä ja tiedätte miten monta "oikeaa" versiota Raamatusta on ja miten paljon se on muuttunut kahden tuhannen vuoden aikana. Miten voitte tietää omanne, suomenkielisen versionne olevan "puhdas"?

      • suomionaitoisrael

        Suomenkielinen versio Raamatusta on oikein ja puhtain, koska suomalaiset ovat Jumalan valittu kansa ja Suomi on Jumalan valitun kansan suomalaisten Luvattu Maa. Muutenkin suomenkielinen Raamattu on maailman paras ja aidoin Raamattu.


      • nauravain.luvalla

        Nautimme raamatun lupausten hedelmiä uskossa tänäpäivänä.
        Saamme ne helmet käyttöömme.

        Mutta, mitäpä sitä ateistille helmiä tarjoamaan, sotkette sikakaukalossanne ne ymmärtämättöminä, eikä uskon hedelmätkään ole teidän käytössä, koska ei epäuskoiselle voi iankaikkista elämää antaa ilman parannusta.

        Jos ylösnoussut Herra ei teille kelpaa, se valinta on teillä aivan luvalla käytössä. Myös uskonne mukaan oma hedelmänne on syötävässä kunnossa tässä maailmassa.


      • NauravaAteisti

        "Myös uskonne mukaan.."
        -Korjaisin sen verran, että ateismi tarkoittaa ettei usko.

        "Suomenkielinen versio Raamatusta on oikein ja puhtain, koska suomalaiset ovat Jumalan valittu kansa ja Suomi on Jumalan valitun kansan suomalaisten Luvattu Maa. Muutenkin suomenkielinen Raamattu on maailman paras ja aidoin Raamattu."
        -Mihin tämä väite perustuu? Mistä voit tietää sen? Onko se uskoa eli toivoa jostakin ilman todistetta?


      • Ateismi on uskonto. Ihmisen historia todistaa. Ai miten? No ekaks Lucifer lankes ja tokaks ihminen lankes. Siitä se lähti. Uskonnot ja uskonnollisuus rupes riivaamaan ihmiskuntaa. Tuli moninaiset ismit ja ideologiat. Onko toivoa? Toki:)

        Biblia (1776) Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainoan Poikansa, että jokainen, joka uskoo hänen päällensä, ei pidä hukkuman, mutta ijankaikkisen elämän saaman.


      • NauravaAteisti

        Edelleen ajattelet uskon ja ei uskomisen olevan vastakohtia? Voit uskoa mihin Jumaliin vain mutta minä poistan ne kaikki yhtälöstä. Fiksuna henkilönä ymmärrät kyllä mutta luulen oman maailmankuvasi torjuvan päättelysi.


      • NauravaAteisti kirjoitti:

        Edelleen ajattelet uskon ja ei uskomisen olevan vastakohtia? Voit uskoa mihin Jumaliin vain mutta minä poistan ne kaikki yhtälöstä. Fiksuna henkilönä ymmärrät kyllä mutta luulen oman maailmankuvasi torjuvan päättelysi.

        Edelleen. Ateisteilla ei ole mitään annettavaa Jumalan lapsille.

        http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=hullutu


      • 1234567---
        yurki1000js kirjoitti:

        Edelleen. Ateisteilla ei ole mitään annettavaa Jumalan lapsille.

        http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=hullutu

        Laittomuuden opettajilla ei ole mitään annettavaa, joten en kulje heidän kokouksissaan. Suuri osa heistä julistaa, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. esim.TVseiskasta kuultuna vuosien varrelta.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.


      • 1234567--- kirjoitti:

        Laittomuuden opettajilla ei ole mitään annettavaa, joten en kulje heidän kokouksissaan. Suuri osa heistä julistaa, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. esim.TVseiskasta kuultuna vuosien varrelta.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.

        Sapatti kuuluu koko luomakunnalle, mutta langennut maailma on sokea. Se eksyy ja eksyttää. Se riistää/varastaa.

        Mal 3:6 Sillä minä, Herra, en muutu, ettekä te, Jaakobin lapset, herkeä: 3:7 isienne päivistä asti te olette poikenneet minun käskyistäni ettekä noudata niitä. Kääntykää minun tyköni, niin minä käännyn teidän tykönne, sanoo Herra Sebaot. Mutta te sanotte: "Missä asiassa meidän on käännyttävä?" 3:8 Riistääkö ihminen Jumalalta? Te kuitenkin riistätte minulta. Mutta te sanotte: "Missä asiassa me sinulta riistämme?" Kymmenyksissä ja antimissa. 3:9 Te olette kirouksella kirotut, kun te, koko kansa, riistätte minulta.

        Heb 7:1 Sillä tämä Melkisedek, Saalemin kuningas, Jumalan, Korkeimman, pappi, joka meni Aabrahamia vastaan, hänen palatessaan kuninkaita voittamasta, ja siunasi hänet; 7:2 jolle Aabraham myös antoi kymmenykset kaikesta ja joka ensiksi, niinkuin hänen nimensäkin merkitsee, on "vanhurskauden kuningas" ja sen lisäksi vielä "Saalemin kuningas", se on "rauhan kuningas"; 7:3 jolla ei ole isää, ei äitiä, ei sukua, ei päivien alkua eikä elämän loppua, mutta joka on Jumalan Poikaan verrattava - hän pysyy pappina ainaisesti. 7:4 Katsokaa, kuinka suuri hän on, jolle itse kantaisä Aabraham antoi kymmenykset parhaimmasta saaliistaan.


      • Room 8:19 Sillä luomakunnan harras ikävöitseminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä. 8:20 Sillä luomakunta on alistettu katoavaisuuden alle - ei omasta tahdostaan, vaan alistajan - kuitenkin toivon varaan, 8:21 koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen. 8:22 Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa hamaan tähän asti; 8:23 eikä ainoastaan se, vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, mekin huokaamme sisimmässämme, odottaen lapseksi-ottamista, meidän ruumiimme lunastusta.

        1Tess 4:13 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole. 4:14 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan. 4:15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet. 4:16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; 4:17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

        Joh 14:1 "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. 14:2 Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? 14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.

        https://www.youtube.com/watch?v=4aFYr3rAFMc


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      138
      1920
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1173
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1107
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      935
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      94
      884
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      809
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      744
    8. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      50
      730
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      730
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      676
    Aihe