Valkosipuliyrttivoipatonki

Matkaan tarttui tuoreleipien sarjasta valkosipulipatonki napakkakuorella, pehmyt sisustalla ja kaiken kruunasi sisustan yrttivalkosipulivoi. Siltä se vain näyttää, että tuoreleivät pitää hakea aamuyöstä, koska muuten kaupassa on vain vehnäpöhöä, kuivaa ruista, riisikakkua tai näkkileipää. No toki on olemassa paistinleipien tiski (piirakoille, voisarville, suolasarville, piiraille jne), mutta niitäkin haetaan aamuyöstä tyhjiksi. Mutta niihin yleensä aina jää jotakin joiksikin ajoiksi vuorokaudessa.
Lisäksi kaupoissa on näkynyt ns. puolivalmiita patonkeja. Tietääkö joku onko niissä valkosipuliyrttipatonkeja? Tai olisiko niitä pakasteiden sarjoissa? Ongelmanahan omatekemä tuotteissa on se vesivoidellun napakkakuoren aikaansaaminen.
Valkosipulipatongin lisukkeina meni voi sinisestä sarjasta ja vesikinkku vähiten kuivasta sarjasta. Mölö oli halpis punainen.
Lisukemaailmasta nousi esille halpis punainen molö ja sininen voi. Joista halpis punainen sai täydet pisteet. Ja sininen voi 7-8 pistettä kymmenestä. Mölö vedettiin jäätävän kylmänä ja voi jääkaappikylmänä. Vesikinkku oli perusvesikinkkua, joka tietysti muutamien onnistuneiden alelaari kuivakinkkukokeiluiden jälkeen palautti mieliin köyhyyden ydintä.

8

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • On aivan oikein, että kannetaan huolta elintarvikkeiden kuten leivän tilasta. Mutta kuitenkin ns. paistopisteet tuoreleipineen ovat tuoneet kotimaiseen leipäkulttuuriin kilpailua. Jokainen muistaa menneen ajan "jumpula ja vimpula" leivät. Joissa hätäisellä vatkauksella hiivapöhötettiin taikinaa. Ja tuloksena oli tukkoisuutta aiheuttava hiivapallo. Ja, jotka melkein lopettivat leipäkaupan koko maassa. Vaikkakin on niin, että ennen vimpuja ja jumpula aikaa, myös kotimainen leipäkulttuurikin oli vielä voimissaan. Mutta sitten iski ehkä ahneus. Ja leivän struktuuri pilattiin pala palalta yhä edullisempien valmistumenetelmien alttarilla. Joka ei ole paha, jos tuotteen laatu ei heikkene.
        Globaalit leipämarkkinat ovat olleet siunauksena köyhyyden maailmassa. Jokainen muistaa mm. Neuvostoliiton ja kuinka siellä paistettu leipä maistui hyvälle myös kapitalismissa eläville kansalaisille. Nykyään Venäjälläkin saa sekavan makuisia leipiä. Myös kotimainen laadukas leipä on aina positiivinen asia. Ja varsinkin köyhien sektorille olisi syytä tuoda laadukkaita tuotteita, että valinta voisi kohdistua niihin. Rikkailla on varaa tehdä myös virhe investointeja. Köyhällä ei.
        Osaatko sinä leipoa napakkakuorista leipää? Ei rapeaa kuorta, mutta pinta sitkeää ja sisältä raikasta, kuten ranskalaiset. Sellaista olisi jokaisen hyvä oppia tekemään (itse en osaa). Naiset ja lapset ovat kuitenkin erityisasemassa, koska heidän elonpiiriinsä kuuluu luontaisestikin keittiön sinänsä hieman tylsä ja ehkä uhkaavakin ilmapiiri ja maailma. Kun taas muiden ihmisten suuntautuminen on ehkä hieman enemmän poispäin seinien sisältä kohti todellisen vapauden maailmaa?


      • Leipuri_Hiivallinen
        Nälkäkurkiainen kirjoitti:

        On aivan oikein, että kannetaan huolta elintarvikkeiden kuten leivän tilasta. Mutta kuitenkin ns. paistopisteet tuoreleipineen ovat tuoneet kotimaiseen leipäkulttuuriin kilpailua. Jokainen muistaa menneen ajan "jumpula ja vimpula" leivät. Joissa hätäisellä vatkauksella hiivapöhötettiin taikinaa. Ja tuloksena oli tukkoisuutta aiheuttava hiivapallo. Ja, jotka melkein lopettivat leipäkaupan koko maassa. Vaikkakin on niin, että ennen vimpuja ja jumpula aikaa, myös kotimainen leipäkulttuurikin oli vielä voimissaan. Mutta sitten iski ehkä ahneus. Ja leivän struktuuri pilattiin pala palalta yhä edullisempien valmistumenetelmien alttarilla. Joka ei ole paha, jos tuotteen laatu ei heikkene.
        Globaalit leipämarkkinat ovat olleet siunauksena köyhyyden maailmassa. Jokainen muistaa mm. Neuvostoliiton ja kuinka siellä paistettu leipä maistui hyvälle myös kapitalismissa eläville kansalaisille. Nykyään Venäjälläkin saa sekavan makuisia leipiä. Myös kotimainen laadukas leipä on aina positiivinen asia. Ja varsinkin köyhien sektorille olisi syytä tuoda laadukkaita tuotteita, että valinta voisi kohdistua niihin. Rikkailla on varaa tehdä myös virhe investointeja. Köyhällä ei.
        Osaatko sinä leipoa napakkakuorista leipää? Ei rapeaa kuorta, mutta pinta sitkeää ja sisältä raikasta, kuten ranskalaiset. Sellaista olisi jokaisen hyvä oppia tekemään (itse en osaa). Naiset ja lapset ovat kuitenkin erityisasemassa, koska heidän elonpiiriinsä kuuluu luontaisestikin keittiön sinänsä hieman tylsä ja ehkä uhkaavakin ilmapiiri ja maailma. Kun taas muiden ihmisten suuntautuminen on ehkä hieman enemmän poispäin seinien sisältä kohti todellisen vapauden maailmaa?

        Sämpylätaikina/leipätaikina:

        6dl nestettä (Vettä, maitoa, edellisten sekoitusta, heraakin voi olla mukana tms. - kunhan ei nyt kahvia laita. Joskus käytin kasvissosekeiton lopun)

        vähän öljyä tai sulatettua voita

        1 tl suolaa

        puoli pakettia hiivaa

        2 tl sokeria tai hunajaa (Hiivan ruuaksi)

        Nesteen pitää olla kädenlämpöistä, kun alat KÄSIN sekoittamaan siihen jauhoja.

        Jauhot voivat olla melkein mitä tahansa, kunhan vähintään kolmasosa on valkoista vehnäjauhoa. Taikinaan voi heittää jauhojen lisäksi myös pähkinää tai siemeniä.

        Hyvän taikinan ja hyvän leivän salaisuus on:
        1) Käytä vähän jauhoja. Taikinan pitää jäädä aika löysäksi.
        2) Veivaa tarpeeksi kauan. Käsin tulee parasta.
        3) Nostata taikinaa kulhossa tarpeeksi kauan, esim. 45 min - 1h.
        4) Nostata leipomuskia ennen uuniin laittoa tarpåeeksi kauan. Jos tulee useampi pellillinen, nostata toista kylmemmässä.
        4) Paista tarpeeksi kauan. Jos leivät ovat isoja, lämpötila 180 astetta, sämpylät paistan 200 asteessa.
        5) Leipä on kypsää kun se kuulostaa ontolta kopauttaessa pohjaan.

        Kaikissa normiohjeissa on aivan liian lyhyet valmistusajat.


      • nuukuuskunniaan
        Nälkäkurkiainen kirjoitti:

        On aivan oikein, että kannetaan huolta elintarvikkeiden kuten leivän tilasta. Mutta kuitenkin ns. paistopisteet tuoreleipineen ovat tuoneet kotimaiseen leipäkulttuuriin kilpailua. Jokainen muistaa menneen ajan "jumpula ja vimpula" leivät. Joissa hätäisellä vatkauksella hiivapöhötettiin taikinaa. Ja tuloksena oli tukkoisuutta aiheuttava hiivapallo. Ja, jotka melkein lopettivat leipäkaupan koko maassa. Vaikkakin on niin, että ennen vimpuja ja jumpula aikaa, myös kotimainen leipäkulttuurikin oli vielä voimissaan. Mutta sitten iski ehkä ahneus. Ja leivän struktuuri pilattiin pala palalta yhä edullisempien valmistumenetelmien alttarilla. Joka ei ole paha, jos tuotteen laatu ei heikkene.
        Globaalit leipämarkkinat ovat olleet siunauksena köyhyyden maailmassa. Jokainen muistaa mm. Neuvostoliiton ja kuinka siellä paistettu leipä maistui hyvälle myös kapitalismissa eläville kansalaisille. Nykyään Venäjälläkin saa sekavan makuisia leipiä. Myös kotimainen laadukas leipä on aina positiivinen asia. Ja varsinkin köyhien sektorille olisi syytä tuoda laadukkaita tuotteita, että valinta voisi kohdistua niihin. Rikkailla on varaa tehdä myös virhe investointeja. Köyhällä ei.
        Osaatko sinä leipoa napakkakuorista leipää? Ei rapeaa kuorta, mutta pinta sitkeää ja sisältä raikasta, kuten ranskalaiset. Sellaista olisi jokaisen hyvä oppia tekemään (itse en osaa). Naiset ja lapset ovat kuitenkin erityisasemassa, koska heidän elonpiiriinsä kuuluu luontaisestikin keittiön sinänsä hieman tylsä ja ehkä uhkaavakin ilmapiiri ja maailma. Kun taas muiden ihmisten suuntautuminen on ehkä hieman enemmän poispäin seinien sisältä kohti todellisen vapauden maailmaa?

        Menit riman alta: "Naiset ja lapset ovat kuitenkin erityisasemassa, koska heidän elonpiiriinsä kuuluu luontaisestikin keittiön sinänsä hieman tylsä ja ehkä uhkaavakin ilmapiiri ja maailma. Kun taas muiden ihmisten suuntautuminen on ehkä hieman enemmän poispäin seinien sisältä kohti todellisen vapauden maailmaa?"


    • Hyvä ohje. Eipä siis ole ihme, kun Suomi on niin hyvä maa. Kun naiset osaa monenlaisia asioita, valmistaa elintarvikkeita, siivota jne. Kesällä myöskään kylmänkipu ei ole niin kova. Ja ihminen pärjää hieman pidempään ilman lämmöntuottamiseen tarvittavaa energiaa. Montako minuuttia noita sämpylöitä pitäisi paistaa, että ne tulisivat valmiiksi? Ja mikä on niiden hinta verrattuna esim. alelaarituotteeseen?

    • Anonyymi

      Näiden läpi on hyvä juoda Lasolia.

    • Anonyymi

      Ruisleipä terveellisempää eikä mitkä hötöt.

      • Anonyymi

        Onhan se ruisleipä terveellistä, mutta valkosipulipatonki on myös herkullista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suuri tulipalo

      Missä mikä palaa?
      Kiuruvesi
      18
      3596
    2. Muistatko vielä viime kesän "sutinat"?

      Kohtalo vai mikä lie järjesti, että törmäiltii jatkuvasti toisiimme. Ihan uskomatonta, koska eihän me mitään ikinä sovit
      Ikävä
      23
      2721
    3. En tullut, koska käytit päätäsi.

      Ja koska ihmiset pilaavat sillä mahdollisuudet, kaikki mikä toimii vaatii oman lähestymistapani. Kun levittää punaisia m
      Ikävä
      32
      2155
    4. Yksi "sometähti" vähemmän

      Ei tunnu missään.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      1995
    5. Mies! Lupaatko

      enskerral kertoo mis mennään..? :D <3
      Ikävä
      19
      1946
    6. Tuliko ikävä

      Vai miksi laitoit viestin? Soittamalla voisi saada kiinni. Mutta et sä uskalla
      Ikävä
      26
      1612
    7. Saitko ne viestit

      Silloin viime kuussa? Vai etkö lukemut niitä.
      Ikävä
      32
      1482
    8. Kulta, sovitetaanko joku ilta avainta lukkoon?

      Musta tuntuu että me ollaan pari. Olisi ihana saada asialle sinetöinti viemällä suhde päätyyn asti. ❤️ Rakastan sua ikui
      Ikävä
      36
      1477
    9. Miten lasketaan?

      Ompa ollut valtava ihmismassa taas Folkkaajia liikenteessä. Miten noin 2200 lipunostaneesta muodostuu 11000 kävijää?.
      Haapavesi
      9
      1404
    10. Hyvää Huomenta Rakas Neiti

      Hyvää Huomenta Nainen🤗 Kaikkea hyvää toivon sinun päivääsi😘 Näin toivoo mies
      Ikävä
      11
      1364
    Aihe