Biologia ja usko

piolooki

Täällä on keskustelemassa monia ihmisiä, jotka eivät usko tieteelliseen maailmankuvaan ja/tai evoluutioon. Miten uskovaiset suhtautuvat biologiaan? Esimerkiksi maailman johtaviin tiedemiehiin kuuluva Richard Dawkins on tunnettujen kirjojensa ja värikkäiden mielipiteidensä lisäksi siviiliammatiltaan biologi.

Jos täällä useat kieltävät evoluution, mitä ajattelette vaikkapa mitokondriosta tai homo sapiens-suvun kohdalla tapahtuvasta mahdollisesta partenogeneesistä? Voiko ihminen muuttua evoluution myötä niin radikaalisti, että mies voi pölyttää naisen hänen mennessään ravistelemaan tahraisia alushousuja?

Loppuun huomautus: Raamattu sanoo "Laiskuri, katso muurahaisten työtä ja opi." Juuri julkaistun tutkimuksen myötä huomattiin, että osa muurahaisista työskenteli hullun lailla, osa vain hiukan ja osa ei tehnyt mitään. Osa saattoi jopa esittää tekevänsä, mutta ne vain pyörivät ja kävelivät huvikseen. Onko todellista viisautta ottaa opiksi laiskurimuurahaisista?

7

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>Osa saattoi jopa esittää tekevänsä, mutta ne vain pyörivät ja kävelivät huvikseen. Onko todellista viisautta ottaa opiksi laiskurimuurahaisista?<<

      Mutta,- ongelman ydin on. Ihminen ei tiedä muurahaisen tarkaa tehtävää ja ajatusta sen toteuttamisessa.
      Mutta,- todellisuus on, miten soisin jokaisen IHMISEN -keski-ikäisen ja nuoren menevän muurahaisten tykö ja havainnoivan silmillään niiden menoa. Ei matopelejä,- ei videoiden katselua älypuhelimella, ei ajan varastamista työnantajalta / lintsausta työaikana. Koko aistitus on kohdentunut työhön.

      Sitten huuli pyöreänä ihmettelemme miksi yritysten kannattavuus tuotteiden valmistuksessa maassamme on laskenut kannattamattomaan tasoon työpaikat hupenevat järkyttävää vauhtia.
      Niin, ja yritykset / työnantajat ovat voimattomia asioiden hoitamisessa.

    • Ihmiset, jotka uskotte evoluutioon kirjaimellisesti,- huutakaa sitä apuun hyvinvointimme säilyttämisessä. Tällä menolla,- JUMALAN aivoitusten toteuttamisen vähetessä hyvinvointimme on historiaa.
      Kyseessä ei todella ole mielipide,- vaan arki todellisuuden kohtaaminen,- joka ihmiselle ei tule olemaan mieluista puuhastelua.

    • m..o.t

      En lähde enempää tieteelliseen väittelyyn kanssasi, mutta muutaman huomioon teen.

      Ensinnäkin evoluutio on teoria, joka on hypoteesi. Sitä ei ole todistettu tieteellisesti todeksi, mutta siitä on tehty paljon tutkimusta. Jotta tästä hypoteesista voisi tulla todistettu oppi, niin sen pitää kestää kaikenlainen tieteellinen kritiikki.

      Dinosaurusten luiden sisältä on viime vuosikymmenten aikana löytynyt verta ja verisoluja. Ne on voitu tutkimuksissa todistaa olleen nimenomaan dinosaurusten omaa verta. Pehmyskudos ei säily mitenkään 80 miljoonaa vuotta edes ihanteellisissa olosuhteissa. Tämä löydös yksi todistaa, ettei dinosaurukset ole kuolleet sukupuuttoon miljoonia vuosia sitten eikä niistä ole polveutunut muita lajeja. Välilajeja dinosaurusten ja meidän ajan lajien väliltä ei ole edes löytynyt fossiileina.

      Radiohiiliajoitus määrittää dinosaurusten luiden iäksi 4500 - 30000 vuotta. Tämä on toinen todiste siitä, ettei dinosaurusten tuho tapahtunut 80 miljoonaa vuotta sitten.

      Evoluutioteoria ei ole kestänyt tieteellistä kritiikkiä. Nämä kaksi edellä mainitsemaani löydöstä todistavat, ettei evoluutioteoria ole validi. Nyt olemme siinä tilanteessa, että hyvin moni tutkija on omaksunut evoluutioteorian tavalla, etteivät he pysty hylkäämää sitä, vaikka näyttöä muusta olisi. Sama koskee varmaa aloittajaakin.

      Evoluutioteoria ei ole pystynyt selittäämään sitä, miten lajin ovat syntyneet maapallolla. Teoria on todistettu vääräksi.

    • M..o.t vastasikin jo kysymykseen hyvin ja täydennän sitä vain vähän. Jumalaan uskomiseen ei tarvita tiedettä, mutta usko ja tieteellinen maailmankuva eivät sulje toisiaan pois. Päin vastoin, on tutkijoita ja lääkäreitä, jotka ovat tieteellisen tutkimuksen johdosta tulleet siihen tulokseen, että Jumalan täytyy olla olemassa. Jumalan he ovat löytäneet Raamatusta..Etsivä löytää kun todella tahtoo nöyrästi löytää totuuden. Tiesitkö, että evoluutiota puolustavien yliopisto-opettajien kursseilla opiskelijoiden usko teoriaan laskee? Näin ei käy esim. suhteellisuusteorian kanssa, koska sillä on takanaan vahvat tieteelliset todisteet. Itse asiassa näyttääkin siltä, että evoluutioon uskomisessa uskoa vaaditaan huomattavasti enemmän kuin Herraan Jeesukseen uskomisessa. Kun tarkastelee tutkimustuloksia tarkemmin eikä vain toistele naturalistien väristelemiä väittämiä, huomataan, että evoluutioteoria olisi tullut hylätä kauan aikaa sitten. Esimerkiksi luominen.fi -sivustolta löytyvä "koulubiologian analyysi" tarjoaa tähän asiallisia esimerkkejä.

      Haluan rohkaista sinua ajattelemaan itsenäisesti ja tutkimaan asiaa rohkeasti. Sillä etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Mutta ei avaintakaan löydä, jos kieltäytyy etsimästä siitä huoneesta, johon avaimen jätti. Moni on etsinyt toisia totuuksia, mutta kieltäytynyt etsimästä totuutta Jeesuksesta. Ei kukaan voi kulkea kahta tietä ja Jeesus on ainoa tie Isän Jumalan luokse ja Hänet voi löytää vain kun löytää Jeesuksen. Älä siis unohda tutkia avoimin mielin tätä tietä kun etsit totuutta.

      • omalehmä

        >>Haluan rohkaista sinua ajattelemaan itsenäisesti ja tutkimaan asiaa rohkeasti. Sillä etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Mutta ei avaintakaan löydä, jos kieltäytyy etsimästä siitä huoneesta, johon avaimen jätti. Moni on etsinyt toisia totuuksia, mutta kieltäytynyt etsimästä totuutta Jeesuksesta. Ei kukaan voi kulkea kahta tietä ja Jeesus on ainoa tie Isän Jumalan luokse ja Hänet voi löytää vain kun löytää Jeesuksen. Älä siis unohda tutkia avoimin mielin tätä tietä kun etsit totuutta.>>
        Onhan tuo meikäläinenkin nuorempana monet kerrat helluntaiseurakunnassakin mennyt "alttarille" polvilleen Jeesuksen luo kutsuttuna. Jeesusta siellä kuitenkaan ei näkynyt, ainoastaan helluntalais-saarnamies, joka hakkasi kädellään selkään hokien, että: "Kiitä, kiitä, kiitä, kiitä, kiitos Jeesus, kiitos Jeesus, kiitos, kiitos...
        Varon kyllä melko visusti antautumasta helluntalaisten saarnaajien hengen valtaan vaikka se ei taitaisi olla ainakaan nykyisin mahdollistakaan. Mutta myönnän kyllä heidän julistuksessaan olevan joskus aikamoista "imua", joka selittänee sen että varsinkin elämän kriisitilanteissa ja uskonnollista maailmaa tuntemattomat ajautuvat usein heidän verkkoonsa.


    • tempauslähellä

      Kun tempaus tulee, se on jo hyvin lähellä, huutakoot ateistit silloin avukseen evoluutiota ja darvinia. Uskovat ovat taivaan iloissa ja ateistit saavat nauttia evoluution ja darvinin ja biolokian hedelmistä, kun tulee sellainen vitsaus mitä ei kuunaan luomisen jälkeen ole tullut.

      • left.behind

        "Kun tempaus tulee, se on jo hyvin lähellä, huutakoot ateistit silloin avukseen evoluutiota ja darvinia. Uskovat ovat taivaan iloissa ja ateistit saavat nauttia evoluution ja darvinin ja biolokian hedelmistä, kun tulee sellainen vitsaus mitä ei kuunaan luomisen jälkeen ole tullut."

        Siinä sitä taas on-otsikolla "biologia ja usko"- biologiasta puhdistettua uskoa...

        Oletko muuten matkalla Maahan, jossa ei ole "vaihteen varjoa"? Tällainen paikka ei voi sijaita ainakaan millään planeetalla, koska "vaihteen varjo" johtuu planeetan pyörimisliikkeestä, asia, jota muinaiset kansat eivät voineet tietää.

        Mitä tempaukseen tulee, ei voi tietää, kuka tempaa ja mihin. Saattaa tulla valetempaus, massahallusinaatio tai vain pelkkä vedätys, mikä nyt on jo nyt todellisuutta uskontobisneksessä. U´ve been cheated, brother!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      62
      1735
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      1064
    3. 45
      1035
    4. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      63
      980
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      939
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      909
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      860
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      815
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      798
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      762
    Aihe