Kuka valvoo lipuntarkastajien toimintaa?

Kysynpähänvaan

- miksi samasta rikkeestä toinen joutuu maksamaan 80 e matkalipun hinnan ja toinen pääsee selittämällä? Olen silmät pyöreänä seurannut useaa tällaista tapausta. Kupaankohan itse kuuluisin, jos jäisin kiinni liputta maksamisesta?

- miksi lipuntarkastajat saavat käyttää kovaa kieltä, nöyryyttää ja nolata matkustajia? En ole muita ammattikuntia enää Suomessa nähnyt, joilla on vastaavat oikeudet, esim komentaa selvin päin oleva keski-ikäinen rouva paikoilleen, kuin koira. Omassa työssäni tuollaisesta kielenkäytöstä saisi heti kenkää.

- lueskelin netistä nuorten kovia kokemuksia lipuntarkastajien kovakouraisuudesta, joista osaa oli jouduttu selvittelemään muiden viranomaisten toimesta. Koulussa opettaja ei saa enää käydä käsiksi uhkaavaankaan oppilaaseen, mutta nämä tarkastajat näköjään saavat käydä käsiksi.

Haluaisin tietää, mikä instanssi valvoo tätä toimintaa ja onko asialle tehtävissä mitään. Ymmärrän, että kolikon toinen puoli ovat vaikeat tahallaan liputta matkustavat henkilöt, mutta tässä en nyt puhu heistä vaan tavallisista matkustajista, joita kohdellaan epätasa-arvoisesti.

Jos olisin lipuntarkastajien opettaja, sanoisin, kirjoittakaa sakko liputta maksavalle ja ojentakaa sakkolappu hänelle. Kaikki tuo teatteri homman ympäriltä pitäisi kieltää!

3

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hdjhsnh

      Olin maksanut ratikkamatkan kännyllä ja saanut viestin takaisin. Seisoin takasillalla, kun tarkastajat tulivat. 1 läski näistä takimmaisesta ovesta. Näytin viestin, jolloin tämä nainen vilkaistuaan nopeasti viestiä huusi kovaan ääneen niin, että se kuului kuljettajalle asti, että täällä on 1 liputon. Tietenkin koko ratikallinen jengiä kääntyi närkästyneenä katsomaan minua. Tungin puhelimen nenän eteen käskien katsoa uudelleen. Hitaasti hän sitten luki sen niinkuin piti ja käveli pois. Ei mitään huutoa, että väärä häly eikä pyytänyt minulta anteeksi. Sikamaisia tyyppejä.

      Siviilivaatteet eikä mitään lappua, että olisin nähnyt nimen.

      • kurvinkundi1

        Jos on siviilivaatteissa, heidän pitää esittää virallinen kortti. Jos ei näytä, kieltäydyt näyttämästä maksettua lippua.


      • hdjhsnh
        kurvinkundi1 kirjoitti:

        Jos on siviilivaatteissa, heidän pitää esittää virallinen kortti. Jos ei näytä, kieltäydyt näyttämästä maksettua lippua.

        Niin, ainoa mistä näin olevan tarkastaja, oli lukulaite, jonka otti esiin vasta minun edessäni. Virkapukuiset olivat muualla vaunussa.
        Tämä siviilipukuinen on se karkuunjuoksevien nappaaja takaosassa. Erikoisjoukkojen sotataktikointia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2850
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2410
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2180
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1992
    5. 167
      1828
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe