Miksi helvetti on olemassa?

olisikonäin

Olen ollut ''uskovainen'' koko elämäni, eli siis vanhempien kautta tullut tuo usko. Opin vasta vanhempana että on olemassa paikka nimeltä ''Helvetti''... ja syntiset joutuu sinne.

Minulle saarnataan koko ajan ''Jeesus'' pelastaa... Ja silti näin moni ihminen vielä uskoo ettei Jeesus pelastakaan vaan porukka joutuu helvettiin. Jostakin luin että sana helvetti raamatussa oli väärin ymmärretty sana nykyihmiselle, sillä se tapa jolla Jeesus puhui 2000 vuotta sitten oli käyttämällä sellaisia sanoja jota sen ajan ihmiset ja sen alueen ihmiset ymmärsivät. Jos oikein muistan niin helvetti oli siis palava kaatopaikka... Mihin ihmiset kävivät heittämässä roskansa ja se oli kuuma ja haiseva paikka missä kukaan ei halunnut viipyä kauempaa kuin oli tarve.

Jos ajatellaan loogisesti... Niin syntinen ihminen ei pääse taivaaseen koska taivaassa ei ole epäpuhtauksia ja syntejä. Niin ihmisellä on ''käytännössä'' vain kaksi tapaa päästä taivaaseen.

1. Noudatat kymmentä käskyä täydellisesti koko elämäsi ajan.
Kymmenen käskyn noudattaminen tuottaa ihmisille suuria vaikeuksia... Ja se on todella vaike polku.

2. Uskot Jeesukseen jumalan poikaan ja saat anteeksi kaikki syntisi.
Mutta tämä jeesukseen uskominenhan kuullostaa liian hyvältä ollakseen totta... Voinko minä todella syntinen ihminen sittenkin päästä taivaaseen? Sehän on mainiota, en kyennyt noudattamaan kymmentä käskyä, mutta sain silti uuden mahdollisuuden.

Joten... Mitä virkaa helvetillä enään on? Jeesus tuli ja pelasti kaikki ihmiset synneiltä... Niin miten ihmeessä väki voi vielä joutua helvettiin? Vai koitatteko vielä sanoa että jumala antoi oman poikansa kuolla teidän syntienne vuoksi turhaan (Ettei Jeesus sittenkään voi pelastaa teitä vaikka niin väitti).


Helvetistä täytyy ymmärtää vielä se että nykyajan käsitys helvetistä on kotoisin dante's inferno nimisestä kirjasta.


Ja mitä ihmettä jumala siitä hyötyisi että pistäisi hänen luomansa lapset helvettiin palamaan ja kärsimään ikuisesti? Kaikki rakastava jumala... minun käsitykseni mukaan ei koskaan tekisi sellaista.

38

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TartuPelastukseenHeti

      Raamatussa muistaakseni mainitaan, että helvettiä, tai tuonelaa, ei ole tehty tai tarkoitettu ihmistä varten. Vaan vihollisen joukoille?

      Kun ihminen kuolee ja jos Jumala ei hyväksy luokseen, ihminen päätyy tai jää tuonelaan, josta ei ole pääsyä. Ei ole pääsyä myöskään ko. ihmisen teoista enää siellä. Jos ihminen saa tekonsa mukaan iäisyyksiin, jos niitä ei ole sovituksella sovitettu, ihmisen asema on lohduton. Olisiko niin, että ne "helvetin" liekitkin ovat sitä, että ihminen ei pääse teoistaan irti? Siinä se helvetti, se toivottomuuden loputtomuus. Oma valinta. Olla siellä pedofiilinä ja taas ja taas

      • The_Evangelist

        Aluksi syntinen oli epäpuhadas eikäpäässyt taivaaseen vaan ruumis poltettiin häpäisten kaatopaikalla eli helvetissä, sitten tuli Jeesus jok opetti että joka häneen uskoo pääsee taivaaseen armosta. Radikaalina Jeesus myös opetti että Jumalan valtakunta tulee ihmisten luo heidän sydämmmiinsä. Tuonela taas tarkoittaa raamatussa hautaluolaa jonne monet jotka eivät Jeesukseen uskoisi hukkuvat unohduksiin.


      • mieti.sitä

        AP sanoi: "Olen ollut ''uskovainen'' koko elämäni, eli siis vanhempien kautta tullut tuo usko. "
        Usko ei periydy, eikä Jumalalla ole lastenlapsia, vain LAPSIA.
        USKONNOLLISUUS voi periytyä, mutta se ei PELASTA.

        " Jeesus tuli ja pelasti kaikki ihmiset synneiltä... Niin miten ihmeessä väki voi vielä joutua helvettiin?"
        Jeesus tarjoaa pelastusta KAIKILLE, mutta kaikki eivät halua ottaa sitä vastaan. Kaverinsiivellä ei mennä taivaaseen vaan jokaisella pitää olla omakohtainen suhde Jeesukseen,
        Jeesus kuoli SINUN PUOLESTASI, että sinä saisit syntisi anteeksi ja pelastuisit.


    • pitkäänuskossa

      Helvetti on iankaikkinen ero Jumalasta ja Jumala antoi Jeesuksen lunastuksen kautta syntiselle uuden mahdollisuus päästä Jumalan yhteyteen.
      Ala lukemaan Jumalan saa Raamattua, niin pääset syvemmälle Jumalan tuntemiseen. Kannattaa alkaa käymään myös kristillisissä tilaisuuksissa ja seurata kristillisiä mediakanavia.

    • Kalle-Kaikennähnyt

      "Olen ollut ''uskovainen'' koko elämäni, eli siis vanhempien kautta tullut tuo usko. Opin vasta vanhempana että on olemassa paikka nimeltä ''Helvetti''... ja syntiset joutuu sinne. "

      Siis kuka on todistanut sen olemassaolon vai onko se vain mörkö joka on kuin muutkin möröt pelotteena ? Monet asiat istuvat meissä syvässä sillä sekä pelot, että ilot muotoutuvat tajuntaamme jo varhaislapsuudessa. Sieltä kumpuavat suhtatumisemme kanssaihmisiin ja suhde alkoholiin sekä väkivaltaan ja sen käyttöön. Lyöty lapsi lyö, Empatiaa kokenut lapsi on usein empaattinen ja peloteltu ja kaltoinkohdeltu siirtää kokemansa ympäristöönsä.Ollessani pikkupoika saarnattiin teltassa lähellä kotiani maailmanlopun tulevan, aikaa en tarkoin muista se oli kuitenkin syksyllä . Jäimme pois koulusta olihan meistä tolkutonta tarpoa monta kilometriä ja saada sitten kiviä ja jäätä niskaansa. Istuimme palokaivon kannella määräaikaan asti ja pitkälti sen yli mitään ei kuulunut. Tajusimme koko jutun olleen jotakin "huuhaata". Ainakin silloin huomasimme etteivät kaikki aikuiset puhuneet totta. Toisen maailmanlopun vietin ravitolassa ja siihen suhtautumiseni oli jo skeptistä "saapahan sitten juomaan jäätä ja kerralla", ei jäitä muuta kuin tarjoilijalta ja pikku nokareita. Juttu leiviskän painoisista murikoista kutistui kokoon. Jotenkin on noiden esimerkkien valo himmentänyt uskon moniin asioihin myös siihen "helvetti" juttuun. Miksi kaikkia kurjia lähetettäisiin sinne hehän ovat kokeneet sen jo täällä ? Siinä lienee syy miksi en pelkää mitään olevaista enkä olematonta.

      • VäsynytVitsailija

        "Kalle-Kaikennähnyt" ? Etkä oo nähny ees maailmanloppua - vaikka on monta kertaa toitotettu ! X-D


    • Ehdotus.tässä

      Kalervo Palsan mukaan Helvetti on naisia ja pienimunaisia varten. Taivaassa ei olisi kuin isomunaisia miehiä, jotka voivat nauttia asioista keskenään.

    • kaksivaihtoehtoa

      Ei Jumalan tahto ole että ihminen päätyy helvettiin. Juuri sitä varten Jeesus tuli, että ei yksikään hukkuisi. Kun kuljemme uskossa Jeesukseen, niin helvetti ei ole päämäärä ja sillä ei tarvitse vaivata mieltään.

      Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

      "Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan. Joh. 3: 16 - 17.

    • Vuohellasorkat

      Kannattaa itse perehtyä aineistoon eli Raamattuun eikä olla pelkkien saarnojen varassa.

      Jeesus itse puhuu evankeliumeissa Raamatussa eniten helvetistä ja sieltä selviää että koska enkelit ovat kuolemattomia ja pahoja niin ne laitetaan vankilaksi luonnehdittuun paikkaan, helvettiin pahoja tekoja tekemästä ja ihmisiin vaikuttamasta.

      Ihmisenä tietenkin ihmettelet miksi ihmisten pitää sinne joutua. Samasta syystä. Näetkö mitä ihmiset tekevät tässä maailmassa? Onko se mielestäsi hyvää vai pahaa kun leikataan ihmiseltä pää irti kun hän ei halua tunnustautua muslimiksi, saatanan kumartajaksi? Tai kun ateisti valehtelee itselleen ja muille : Ei ole Jumalaa, ja harjoittaa monenlaista haureutta toivoen ettei Jumalaa tosiaankaan ole, etteivät pahantekijät joutuisi vastuuseen murhistaan ja haureudenharjoituksistaan.

      Viimeisellä tuomiolla jokainne ymmärtää saamansa tuomion oikeellisuuden vaikka hillittömässä kapinassaan pahuutta harjoittaessaan kieroajattelee toiveissaan ettei niin olisi.

      Tosiasiat tulee vaan ottaa vastaan sellaisina kuin ne ovat. Ruumis on kuolevainen muta ihmisessä on muutakin, sielu ja henki. Koska emme niitä aistihavainnollisesti suoraan näe, jätämme sen puolen itsestämme usein huomiotta ja puhumme vain niistä asioista, jotka silminn, korvin voimme nähdä. Onneksi voimme ajatella asioita, joita emme silmin näe tai korvin kuule.Olisipa minullakin ollut uskovaisten vanhempien muodostama koti mutta äitini oli ateisti ja maallinen isäni uskova. Äitini otti isäsätni eron kun olin 5v. Syyksi äitini sanoi maallisen isäni oluen käytön. Töissä kävi ja mitä olen ymmärtänyt niin oluen käyttö oli suht vähäistä, ei päivittäistä.

      Muistan lapsuuudestani isäni juoneen mielellään lahden a- olutta, se oli nelosolutta. Äitini tapasi siten toisen miehen ja eli hänen kanssaan kunnes mieskuoli. Totesi siitä vaihdostaan että : ei se vaihtamalla parane. Ilmeisesti tajusi ettei se ruoho olekaan vihreämpää aidan toisella puolella vaika se siltä näyttää. Samat " ongelmat " ne tulee kaikkiin suhteisiin ajan kanssa,varioituina. Uusi miehensä ei käyttänyt alkoholia ollenkaan kun äitini sai lapsuudenkodissaan päähänsä ajatuksen että jos ottaa alkoholia hiemankin on alkoholisti sitten. Ei nyt ihan noin mutta aika lailla noin se meni että asenne ihmiseen oli: olut pullo suussa = juoppo. Eikä ollut väliä oliko pullo suussa kerran viikossa tai kerran kuussa silti juoppo.

      • JeesusJoiViiniä

        Hauskoja pääyelmiä:
        Jeesus joi viiniä = oli juoppo ja syntinen, joten Jeesus päätyi helvettiin.


      • lastenlutinaa
        JeesusJoiViiniä kirjoitti:

        Hauskoja pääyelmiä:
        Jeesus joi viiniä = oli juoppo ja syntinen, joten Jeesus päätyi helvettiin.

        Päättömiä päätelmiä. Muuhun ei ateisti pystykään. Muuten olisi muuta kuin ateisti.


    • Helin-rangaistus

      Mitään helvettiä ole olemassa... helvetti on pakanauskontojen keksintöä ja katolinen kirkko on tuonut sen uskomuksen nimeltään kristittyyn maailmaan.

      • tutustuvatToisiinsa

        Helvetissä on monta helvetinkieltäjää.


    • ettäsilleen

      Kannattaa lukea mitä Jeesus opetti asiasta. Ainakin jos pitää itseään kristittynä, eli Jeesuksen seuraajana. Uskoa ei voi periä vanhemmilta. Jokaisen on ennemmin tai myöhemmin päätettävä itse mitä uskoo ja miten uskoo.

    • woewoe

      Mitä virkaa helvetillä on, kun Jeesus pelasti kaikki ihmiset? Kysymyksessä on pieni, mutta varsin oleellinen väärinkäsitys.

      Jumala ei pelasta ketään väkisin. Pelastus Jeesuksen kautta on tarkoitettu kaikille, jotka ottavat sen vastaan. Ihminen on vapaa valitsemaan. Tosiasia on, että kaikki eivät halua Jeesusta Herrakseen. He haluavat olla omia herrojaan. Helvetti on Raamatun mukaan niitä varten, joille Jumalan pelastussuunnitelma ei kelpaa.

      Jumala antoi tarkoituksella ihmiselle aivot ja kyvyn tehdä päätöksiä. Jumala rakastaa ihmistä ja haluaa, että ihminen tulee Hänen luokseen vapaa-ehtoisesti. Ja noudattaa Jumalan käskyjä vapaaehtoisesti. Niiden tarkoitus ei ole rajoittaa, vaan suojata meitä loukkaamasta itseämme ja lähimmäisiämme.

    • lkijuhygtfrde

      Jeesus vahvisti Isän, Jumalan Moosekselle antaman Lain, kymmen käskyä.
      Ne löytyvät :
      Jeesuksen evankeliumia Markuksen mukaan:
      16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille."
      Jäljellä olevaa Jumalan ja Jeesuksen Oman Sanan tietoa (osittain väärennettynä) löydät raamatun UT:n:
      -Matteuksen evankeliumista
      -Markuksen evankeliumista
      -Luukkaan evankeliumista
      -Johanneksen evankeliumista

      Helevetti on rikollisille, rikollisen kristinuskon omia uskovaisia, pikku lapsiakin tappaneen, tapattaneenm raiskannen jne rikollisillekkin!

      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?

      Jeesuksen evankeliumia Matteuksen mukaan:
      25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

    • aamenhallejujaa

      On se ihanaa, että pelastumme ottamalla Jeesuksen lunastama lahjavanhurskaus vastaan. Lakia noudattaa vain silloin rakkaudesta Isään ja Pyhä Henki antaa voimaa elää Jumalan tahdon mukaan ja ei tee tahallansa syntiä.
      Saamme sivuuttaa helvetin.

    • matematiikkaaa

      Lasten joukkotuho, jonka hyvä, rakastava, kaikkivaltias Jumala on sallinut on pahin massamurha koskaan.

      William Demsksi on kreationisti ja matemaatikko jonka mukaan pelkästään 1900-luvulla syntyi pelkästään 10 miljardia ihmistä.

      https://en.wikipedia.org/wiki/William_A._Dembski

      Carl Haub on väestötieteilijä, jonka mukaan maailmaan on kaiken kaikkiaan syntynyt 100 miljardia ihmistä. http://www.prb.org/Publications/Articles/2002/HowManyPeopleHaveEverLivedonEarth.aspx

      Kuinka moni ihmisistä, jotka ovat syntyneet, kuolivat lapsena?

      Selvennetään nyt, että olet lapsi siihen saakka kunnes sinulle syntyy kristittyjen rakastama "vapaa tahto" - mikä se sitten lieneekään - Mutta kyseessä ovat siis ne, jotka ovat kuolleet ennen varhaisteini-ikää.

      Lapsikuolleisuutta on tutkittu mm. brittien toimesta Intiassa 1900-luvulla ja tutkimukset osoittavat, että noin 50% väestöstä on kuollut lapsena.

      Eli puhutaan 50 miljardista ihmisestä, jotka ovat kuolleet lapsena. Ajattele, 50 miljardia lasta, valtava luku. Sitten on lisäksi keskemenot, joita on noin 1/3 raskauksista. Tämä tarkoittaa vähintään 100 miljardia keskenmenoa, ehkä 300 miljardia keskenmenoa kaikkiaan.

      Jumala ei välitä paskaakaan ihmiskunnasta, jos uskot Jumalaan.

      Yksi Jumala loi maailman paikaksi ihmisille, joka on surmanloukku täynnä tauteja. Taudit ovat vastuussa lähes kaikista kuolemista, tämä kaikki on Jumalan suunnitelmaa?

      Tsunamit ja Holokaustit ovat kauheita tapahtumia mutta historiallisesti ne ovat mitättömiä pikkutekijöitä ihmisten kuolemaan. Kauheaa, eikö totta?

      Jos uskot Jumalaan niin rukoile, että helvettiin rakennetaan lisäkerroksia nimittäin siellä on täyttä. Täynnä pieniä viattomia lapsia ikuisessa kidutuksessa palavassa järvessä.

      Hyvä rakastava Jumala? Peukku ylös vai alas?

      • 3-sammakkoa

        Ikuinen piinahelvetti on pakanauskonnoista farisealaisen juutalaisuuden ja katolisen kautta kristikuntaan tullut uskomus, mutta profeetat, Jeesus ja apostolit eivät siihen uskoneet. Synnin rangaistus on kuolema, josta ei ole ylösnousua ikuiseen elämään (ikuinen kuolema). Tuomittujen ruumiit hävitetään ikuisen kuoleman jälkeen eikä heistä jää mitään jäljelle.

        Jumala on ankara syntisille ja jumalattomille, niin että on surmannut heitä suurin joukoin menneisyydessä ja on surmaava heidät lopullisesti viimeisen tuomion jälkeen. Jumalan ankaruutta kuvaa myös se, että hän on sallinut maailman joutua pahan valtaan syntiinlankeemuksen jälkeen, minkä seurauksena kaikki ihmiset syntyvät kuolevaisina ja katoavaisina tähän maailmaan ollen alttiita kaikenlaisille taudeille, vammaisuudelle ja onnettomuuksille. Jumala on myös itse aiheuttanut onnettomuuksia, joiden kautta jumalattomia kansoja ja sukukuntia on kuollut (hävitetty heidät pois maan päältä).

        Jumala on silti myös pitkämielinen ja suuri armossa, niin että antaa anteeksi synnit ja parantaa kaikki meidän sairautemme Kristuksen toisen tulemuksen jälkeen, kun me saamme kuolemattoman ja katoamattoman ruumiin, samanlaisen kuin herralla itsellään nyt on. Jumala antaa ihmisille ja koko ihmiskunnalle paljon aikaa mielenmuutokseen ja pahan hylkäämiseen ennen kuin rankaisee heitä ankarasti (hirmuista on joutua elävän Jumalan käsiin).

        On ihmisten omaa syytä, jos rakastavat pahuutta enemmän kuin oikeamielisyyttä ja hyvyyttä, niin että eivät suostu elämään Jumalan tahdon mukaan (hyvää tehden ja pahaa karttaen, epäitsekkäästi). Sellaiset ovat ansainneet itselleen Jumalan oikeamielisen tuomion (ikuisen kuoleman ja sitä edeltävät kärsimykset).

        Tämän elämän aikana moni joutuu kärsimään ilman omaa syytä Adamin tekemän synnin vuoksi (Jumala on jättänyt ihmiskunnan pahan valtaan ja kirouksen alle). Tämä lyhyen aikaa kestävä kärsimys on kuitenkin pientä sen rinnalla, mitä hyvää Jumala valituille antaa tulevassa maailmassa ja ikuisesti (päättymätön autuus).

        Loppusana tästä kaikesta on se, että Jumala on hyvä, vaikka on myös ankara koston Jumala, niin että ei jätä rankaisematta syntisille ja jumalattomille heidän pahoja tekojaan. Pieniä lapsia ei Jumalan tarvitse mitenkään erityisesti rangaista, koska he eivät ole tehneet hyvää eivätkä pahaa (sikiöt, vauvat, sylilapset). Rangaistus seuraa vain sellaisia tekoja, jotka ihminen on tehnyt sen jälkeen, kun on ymmärtänyt, mitä on lupa tehdä ja mitä ei ole lupa tehdä, ja on sitten rikkonut Jumalaa vastaan (ollut tottelematon vanhemmilleen/kasvattajilleen, varastanut, valehdellut, lyönyt lähimmäistä, sanonut pahasti ja loukannut lähimmäistä, jne.).


      • >> Hyvä rakastava Jumala? Peukku ylös vai alas? <<
        Alas.
        Alla mielipiteeni raamatun jumalasta
        Mielestäni Raamatun kaikkivoipa Jumala on vastenmielinen. Tuollainen absoluuttista ihailua vaativa, jokaista askelta vahtiva ja ikuisella helvettilupauksella kiristävä persoona omaa vakavan persoonallisuushäiriön, eli kansanomaisemmin, tuollainen hahmo on sadistinen psykopaatti. Onneksi tosin fiktiivinen.
        Se pikkupaha, mitä maanpäällä tapahtuu nyt, on vasta esiasteen suunnittelua varsinaiseen raamatun Jumalan virittämään loppuhuipennukseen eli sadistiseen ja ikuiseen Helvettiinsä.
        Siellä syntisten lihat viillellään, polttoraudat sähisee lihoissa, iho on tulessa, silmät revitään päästä ja ihmisten nahat revitään päältä yhä uudelleen, uudelleen ja uudelleen, ikuisesti.
        Ja kaiken tuon kuvittelemansa kärsimyksen järjestää raamattuun uskovien oma Rakkauden Jumala.Sadistinen Psykopaatti on osuvampi määrittely.
        Koska koko luonto ihmisineen ja eläimineen on ollut pelkkää henkiinjäämistaistelua, niin idea siitä, että jokin kaikkivoipa Rakkauden Jumala olisi seurannut menoa maanpäällä siihen puuttumatta koko olemassaolomme ajan on perverssi.
        Mutta onneksi Raamatun Jumalaa ei ole.


      • Jumala_on_Jumala
        qwertyilija kirjoitti:

        >> Hyvä rakastava Jumala? Peukku ylös vai alas? <<
        Alas.
        Alla mielipiteeni raamatun jumalasta
        Mielestäni Raamatun kaikkivoipa Jumala on vastenmielinen. Tuollainen absoluuttista ihailua vaativa, jokaista askelta vahtiva ja ikuisella helvettilupauksella kiristävä persoona omaa vakavan persoonallisuushäiriön, eli kansanomaisemmin, tuollainen hahmo on sadistinen psykopaatti. Onneksi tosin fiktiivinen.
        Se pikkupaha, mitä maanpäällä tapahtuu nyt, on vasta esiasteen suunnittelua varsinaiseen raamatun Jumalan virittämään loppuhuipennukseen eli sadistiseen ja ikuiseen Helvettiinsä.
        Siellä syntisten lihat viillellään, polttoraudat sähisee lihoissa, iho on tulessa, silmät revitään päästä ja ihmisten nahat revitään päältä yhä uudelleen, uudelleen ja uudelleen, ikuisesti.
        Ja kaiken tuon kuvittelemansa kärsimyksen järjestää raamattuun uskovien oma Rakkauden Jumala.Sadistinen Psykopaatti on osuvampi määrittely.
        Koska koko luonto ihmisineen ja eläimineen on ollut pelkkää henkiinjäämistaistelua, niin idea siitä, että jokin kaikkivoipa Rakkauden Jumala olisi seurannut menoa maanpäällä siihen puuttumatta koko olemassaolomme ajan on perverssi.
        Mutta onneksi Raamatun Jumalaa ei ole.

        "Alla mielipiteeni raamatun jumalasta
        Mielestäni Raamatun kaikkivoipa Jumala on vastenmielinen."

        Mielipiteesi on pätemättömästi perusteltu. Omaksi tappioksesi.


    • >> Miksi helvetti on olemassa? <<
      "Julmuus hyvällä omatunnolla on moralistien mieleen — siksi he keksivät helvetin."
      Bertrand Russell

      • vajaavaltainen

        Hömppäfilosofi ei riitä tämän aiheen auktoriteetiksi. Ei kuitenkaan pysty järjestämään itseään edes helvetistä pois, jos on siine joutunut.


    • 12__13

      "Miksi helvetti on olemassa?"

      Pitäähän niillekin olla joku paikka, jotka haluavat ikuiseen eroon Jumalasta. Valitettavasti Jumalattomuus on aika tulinen paikka. :)

    • Christendoom

      Kristityt eivät tiedä uskontonsa historiasta mitään. Vertailes seuraavia jakeita:

      Markus 9:47 Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvettiin,
      9:48 jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.

      Jesaja 66:24 "Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle"

      Jesaja:
      65:17 Sillä katso, minä luon uudet taivaat ja uuden maan. Entisiä ei enää muisteta, eivätkä ne enää ajatukseen astu;
      (...)
      65:20 Ei siellä ole enää lasta, joka eläisi vain muutaman päivän, ei vanhusta, joka ei täyttäisi päiviensä määrää; sillä nuorin kuolee satavuotiaana, ja vasta satavuotiaana synnintekijä joutuu kiroukseen.

      Juutalaisessa uskonnossa ei ole ajatusta kuolemattomasta sielusta vaan se on peräisin Platonin filosofiasta. Tässä on mitä juutalainen ensyklopedia vuodelta 1906 sanoo asiasta: "The belief in the immortality of the soul came to the Jews from contact with Greek thought and chiefly through the philosophy of Plato"
      - lähde: http://www.jewishencyclopedia.com/articles/8092-immortality-of-the-soul

      Vanhassa testamentissa ei edes mainita taivasta tai helvettiä sanallakaan. Raamatun ensimmäisessä kertomuksessa kerrotaan miksi ja miten ihminen kuolee mainitsematta tuonpuoleista. "Maaksi sinun pitää tuleman"...
      http://see_the_truth.webs.com/

      • ruumiit-palavat-tulessa

        Nykyinen valtakristillisyys on kaukana profeettojen, Jeesuksen ja apostolien uskosta. He eivät uskoneet sielun kuolemattomuuteen eivätkä edes siihen, että sielu jatkaisi elämäänsä kuoleman jälkeen tuonelassa. Tuonela on Vt:ssa paikka, johon kuolleiden ihmisten ruumiit päätyvät. Se on hauta tai syvä kuoppa.

        Ainoa ikuisen elämän toivo, joka löytyy Vt:sta on ruumiin ylösnousemuksen toivo. Siihenkin viitataan vain muutamassa kohdassa.

        Oppi sielun kuolemattomuudesta ja helvetistä on saanut alkunsa pakanauskonnoista (Babylon/Gilgamesh eepos, Inannan manalanmatka, Egypti/kuolleiden kirja, Kreikka/ Homeros, Plato, Persia/zarathustralaisuus). Juutalaiset omaksuivat sen jouduttuaan Babyloniaan pakkosiirtolaisuuteen.

        Jeesuksen ajan juutalaiset olivat jakaantuneet moneen lahkoon, joista Raamattu mainitsee erityisesti saddukeukset ja fariseukset. Saddukeukset eivät uskoneet kuolleiden ylösnousemukseen, eivätkä kuolemattomaan sieluun. Fariseukset olivat sen sijaan omaksuneet pakanoilta tuonelauskon, joka piti sisällään esikuvia helvetistä.

        Juutalaisilla on kirjoitettuja taruja, joissa kerrotaan heidän taikauskoisista näkemyksistään näissä asioissa (Louis Ginsberg, the Legends of the Jews).

        Petteri Haipola on julkaissut kattavan listan niistä lähteistä, joihin fariseukset perustivat tuonelauskonsa.

        http://www.inri.fi/oppi/Rikas-mies-ja-Lasarus.pdf

        Jeesus ei suinkaan vahvistanut juutalaisten fariseusten taikauskoisia käsityksiä totuudeksi vaan käytti niitä hyväkseen nuhdellessaan ja varoittaessaan heitä. On tragikoomista, että lähes koko kristikunta pitää niitä taruja nyt Jumalan sanan ilmoittamana totuutena, vaikka ne ovat ihmisen mielikuvituksen tuotetta ja saatanan valheita ihmiskunnalle.

        Hallitsijat ovat käyttäneet helvetillä pelottelua keinona hallita kansaa (valtioiden ja kirkkojen johtajat). Hyvin ovat siinä onnistuneet. Vain harvat uskaltavat hylätä katolisen kirkon kristikuntaan lanseeraamat harhaopit, koska he pelkäävät joutuvansa helvettiin, jos niin tekisivät. He tulisivat lisäksi erotetuiksi "uskovista" ystävistään, perheestään ja suvustaan.

        Raamatun mukaan "iankaikkisen tulen rangaistus" on kielikuva lopullisesta tuhosta ja hävityksestä, joka kohtaa "kadotukseen" tuomittuja. He saavat surmansa ("toinen kuolema") ja heidän ruumiinsa poltetaan tulessa, niin että heistä ei jää mitään jäljelle siihen puhdistettuun uuteen maahan ja taivaisiin, jotka Jumala on tekevä vanhurskaita varten (Ilm 20-22). Siinä tulessa palaa pedon ruumis (Dan 7:11; Ilm 19:19-21; 20:7-10) ja niiden ihmisten ruumiit, jotka saavat surmansa Herran tulemuksessa Jerusalemin kaupungin läheisyydessä (Jes 66:15-24; Ilm 14:9-11).

        Jumala ei surmaa pelkkää ruumista vaan tappaa myös sielun ja hävittää syntiset ja jumalattomat kokonaan maasta. (Matt 10:28) Iankaikkinen elämä on vain niitä varten, joiden nimet ovat teurastetun Karitsan elämän kirjassa. Jumala ei jätä ketään elämään ikuisesti tuliseen järveen, sillä hän ei ole sellainen sadisti ja hirviö, jollaisena nimeltään kristityt ihmiset ja myös muslimit hänet kuvaavat.


      • summa_summarum
        ruumiit-palavat-tulessa kirjoitti:

        Nykyinen valtakristillisyys on kaukana profeettojen, Jeesuksen ja apostolien uskosta. He eivät uskoneet sielun kuolemattomuuteen eivätkä edes siihen, että sielu jatkaisi elämäänsä kuoleman jälkeen tuonelassa. Tuonela on Vt:ssa paikka, johon kuolleiden ihmisten ruumiit päätyvät. Se on hauta tai syvä kuoppa.

        Ainoa ikuisen elämän toivo, joka löytyy Vt:sta on ruumiin ylösnousemuksen toivo. Siihenkin viitataan vain muutamassa kohdassa.

        Oppi sielun kuolemattomuudesta ja helvetistä on saanut alkunsa pakanauskonnoista (Babylon/Gilgamesh eepos, Inannan manalanmatka, Egypti/kuolleiden kirja, Kreikka/ Homeros, Plato, Persia/zarathustralaisuus). Juutalaiset omaksuivat sen jouduttuaan Babyloniaan pakkosiirtolaisuuteen.

        Jeesuksen ajan juutalaiset olivat jakaantuneet moneen lahkoon, joista Raamattu mainitsee erityisesti saddukeukset ja fariseukset. Saddukeukset eivät uskoneet kuolleiden ylösnousemukseen, eivätkä kuolemattomaan sieluun. Fariseukset olivat sen sijaan omaksuneet pakanoilta tuonelauskon, joka piti sisällään esikuvia helvetistä.

        Juutalaisilla on kirjoitettuja taruja, joissa kerrotaan heidän taikauskoisista näkemyksistään näissä asioissa (Louis Ginsberg, the Legends of the Jews).

        Petteri Haipola on julkaissut kattavan listan niistä lähteistä, joihin fariseukset perustivat tuonelauskonsa.

        http://www.inri.fi/oppi/Rikas-mies-ja-Lasarus.pdf

        Jeesus ei suinkaan vahvistanut juutalaisten fariseusten taikauskoisia käsityksiä totuudeksi vaan käytti niitä hyväkseen nuhdellessaan ja varoittaessaan heitä. On tragikoomista, että lähes koko kristikunta pitää niitä taruja nyt Jumalan sanan ilmoittamana totuutena, vaikka ne ovat ihmisen mielikuvituksen tuotetta ja saatanan valheita ihmiskunnalle.

        Hallitsijat ovat käyttäneet helvetillä pelottelua keinona hallita kansaa (valtioiden ja kirkkojen johtajat). Hyvin ovat siinä onnistuneet. Vain harvat uskaltavat hylätä katolisen kirkon kristikuntaan lanseeraamat harhaopit, koska he pelkäävät joutuvansa helvettiin, jos niin tekisivät. He tulisivat lisäksi erotetuiksi "uskovista" ystävistään, perheestään ja suvustaan.

        Raamatun mukaan "iankaikkisen tulen rangaistus" on kielikuva lopullisesta tuhosta ja hävityksestä, joka kohtaa "kadotukseen" tuomittuja. He saavat surmansa ("toinen kuolema") ja heidän ruumiinsa poltetaan tulessa, niin että heistä ei jää mitään jäljelle siihen puhdistettuun uuteen maahan ja taivaisiin, jotka Jumala on tekevä vanhurskaita varten (Ilm 20-22). Siinä tulessa palaa pedon ruumis (Dan 7:11; Ilm 19:19-21; 20:7-10) ja niiden ihmisten ruumiit, jotka saavat surmansa Herran tulemuksessa Jerusalemin kaupungin läheisyydessä (Jes 66:15-24; Ilm 14:9-11).

        Jumala ei surmaa pelkkää ruumista vaan tappaa myös sielun ja hävittää syntiset ja jumalattomat kokonaan maasta. (Matt 10:28) Iankaikkinen elämä on vain niitä varten, joiden nimet ovat teurastetun Karitsan elämän kirjassa. Jumala ei jätä ketään elämään ikuisesti tuliseen järveen, sillä hän ei ole sellainen sadisti ja hirviö, jollaisena nimeltään kristityt ihmiset ja myös muslimit hänet kuvaavat.

        Pätemättömiä päätelmiä.


    • 12__13

      ”Uskot Jeesukseen jumalan poikaan ja saat anteeksi kaikki syntisi”.

      Olisi hyvä muistaa, että asiaan kuuluu myös parannuksen teko.

      ”ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte”.
      Luuk. 13:3

      Synnistä pitää luopua.

      "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee".
      Joh. 8:11

      Ihmisessä täytyy tapahtua muutos vanhurskaaksi, koska ikuinen elämä on vanhurskaille.

      "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa". Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?" Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
      Joh. 3:3-7

      Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.
      Joh. 1:12-13

      Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.
      1 Joh. 3:7-10

      Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään.
      Mat. 25:46

      ”Ja mitä ihmettä jumala siitä hyötyisi että pistäisi hänen luomansa lapset helvettiin palamaan ja kärsimään ikuisesti? Kaikki rakastava jumala... minun käsitykseni mukaan ei koskaan tekisi sellaista.”

      Ei varmaan hyödy, mutta ei kaikki halua elää Jumalan kanssa ja Jumalan tahdon mukaan. Lisäksi, jos Jumala päästäisi ikuiseen elämään epävanhurskaat, tekisivät he elämästä ikuisen kärsimyksen kaikille. Siksi minun ymmärtääkseni rakastava Jumala ei tule päästämään kaikkia ikuiseen elämään. Tässä elämässä saamme jo nähdä mitä epävanhurskaiden hedelmät ovat, valheet, murhat ja sodat yms.

    • Hei!

      "Helvetti" on käännetty kreikan "Gehenna" sanasta. Gehenna oli Jerusalemin ongelmajätelaitos, 15 km itään, jossa poltettiin mm. itsestään kuolleita eläimiä, ja kuolemaan tuomittujen rikollisten ruumiit.
      Jeesus opetti vertauksin, että kansa ymmärsi, ja käytti Gegennaa kuvaamaan jumalattomien hävitystä. Lue Ilm 20 luku koko Kosmosta kohtaavasta kaikkien luotujen olentojen tuomiosta, jossa ihminen ja pahat henget kuulevat omasta ratkaisustaan I tai II ylösnousemuksessa. Myönteinen ja kielteinen tuomio jatkon suhteen tässä perustuu siihen tilaan missä ihmisen armonaikansa päättää; Herrassa Jeesuksessa, vaiko jumalattomana synneissään.
      Room 6:22-23.

      Mainitsemasi synnin opettava laki on hyvä huomio, sillä lain kiertäjä ei voi elää sovussa Jumalan kanssa; Room 3:20,31, Luuk 16:16-17, Jaak 2:8-13, Jeesus puhui tästä laista; Matt 5:17-18, Ilm 12:17/14:12, 1 Joh 2:1-6, 5:3.

      Ei tämä tämän kummempi asia ole.

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • JSK2016

      Todellakin aika monessa Raamatun kohdassa käy ilmi, että jumalattomat ja uskottomat saavat ansionsa mukaan, Herralla on mukanaan palkka myös heille eli he kärsivät omien syntiensä hinnan oikeudenmukaisessa tuomiossa ja sitten tuhoutuvat ja katoavat, heistä ei jää jäljelle mitään eikä heitä enää ole, heidät kuluttaa pois Jumalan tuli joka ei ole mikään lämmin hiilenpala tai nuotio jonka ääressä lämmitellään vaan se on tuli joka sulattaa alkuaineetkin. Sodoma ja Gomorra olivat esimerkkinä siitä mitä jumalattomille tapahtuu elleivät he käänny Herran puoleen - eipä näy näitä kaupunkeja enää missään eikä ole sitä tultakaan palamassa enää siellä aavikolla koska se jo teki tehtävänsä. Myös itse sielunvihollinen syttyy palamaan, häntä kumartaneet saavat kauhistella kuninkaansa tuhoutumista ja lopulta häntäkään ei enää ole.

      Vain Jumala on ikuinen ja kuolematon, vain Hän voi antaa lahjaksi ikuisen elämän niille jotka ovat uskossa Hänen ainoaan Poikaansa. Niillä, joilla on Poika, on ikuinen elämä. Niillä, joilla ei ole Poikaa, ei ole ikuista elämää. Jumalattomat ja uskottomat eivät ole uskossa Jumalan ainoaan Poikaan joten heillä ei myöskään ole ikuista elämää jota viettää jossain päättymättömässä pätsissä.

      Jeesushan opetti että maailman lopussa lusteet kootaan yhteen ja poltetaan pois ja vilja kerätään aittaan turvaan.

      Jumala ei ole mikään sadisti joka muka antaisi ikuisen elämän uskottomillekin eritasoisia ja erikestoisia syntejä tehneille ihmisille ja sitten osoittaisi olinpaikaksi päättymättömän tulimeren että kärvenny siellä ilman loppua. Jumala on kuitenkin pyhä ja Hän ei siedä syntiä, joten evankeliumin vastustajat saavat ansaitsemansa rangaistuksen tulessa ja heidät tuhotaan pois, heidän tulevaisuutensa leikataan pois.

      Ohut tikku palaa pois nopeasti, paksumpi oksa palaa kauemmin, klapi palaa vielä kauemmin ja iso pölli kuluu todella hitaasti pois...

      Uskoton ei "katoa kadotukseen" ja jää sinne, vaan kadotuksessa KADOTAAN eli lakataan olemasta. Katoaminen = olemassaolon loppu! Kadotus todellakin tarkoittaa nimensä mukaista toimenpidettä, se ei ole mikään "poissa näkyvistä, poissa mielestä" -ratkaisu vaan se on kertakaikkinen ja peruuttamaton poistaminen olemassaolosta. Jumalan uuteen ikuiseen maailmaan ei jää mitään päättymättömän kärsimyksen "taskua" vaan kaikki kärsimykset ja itse kuolemakin pyyhitään pois päiväjärjestyksestä.

    • PelkoPois

      Pelko pois. Kuoltuamme me kaikki sammumme kuin saunalyhdyt. Ja lopullisesti.

      Helvetit ja taivaat kera ikuisen elämän ovat mielikuvituksen tuotteita. Harrastusena se menee, mutta jos alat niihin tosissasi uskomaan, niin voi olla että nuppisi sekoaa.

      Ensimmäistäkään todistetta ei ole yhdestäkään "henkimaailman" toimijasta. Miljardit ihmisen ovat sellaisia aikojen saatossa etsineet, ja tulokset jäätävän yksiselitteisiä: mielikuvitusta kaikki tyynni.

      • ankeat-olot

        "Helvetit ja taivaat kera ikuisen elämän ovat mielikuvituksen tuotteita."

        Tuo mantra on tuttu monellekin helvetissä.


      • MietiIhanRauhassa

        Niinhän sinä hekumoit. Olet ilmeisesti jäänyt elämässäsi pahasti alakynteen, ja nyt nautiskelet tuollaisella kostomentaliteetilla. Katkeruutesi helpottaisi nopeasti, kunhan vaan pääsisit irti sairaista ajatuksistasi.


    • yhteysjumalaanpelastaa

      helvetistä vanha biblia 1776 vuodelta sanoo: joka uskoo, se pelastuu mutta joka ei usko, se kadotetaan.
      helvetti on asuinpaikka niille ihmisille, jotka ei pääse taivaaseen, vaan saavat kadotustuomion. enkelit ovat eri paikassa, uskon ja ihmisille lienee olemassa oma asuinpaikkansa, siksi koska ihmiset uskoivat paikan olevan samanlainen, kuin paikka, jossa poltettiin ruumiita, on tullut kuva kadotuksesta. siellä ei jumalan kirkkaus loista, vaan ihminen joutuu ottamaan itse yhteyden jumalaan, jos haluaa. paikka ei ole onnela ja siksi kukaan ei sinne halua.

    • Aioli_

      "Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema." Ilmestyskirja 21:7-8

      Joka voittaa, eli joka pysyy uskollisena loppuun asti perii iankaikkisen elämän. Jumalan pyhyys on kuluttava tuli, eikä mikään saasta voi päästä Jumalan luo. Ainoastaan ne jotka ovat pesseet vaatteensa Karitsan verellä pelastuvat (Ilm. 7:14), eli jotka ovat tunnustaneet Jeesuksen herrakseen ja ovat tehneet parannuksen synneistään pelastuvat.

      Pelastuksen voi myös menettää ellei pysy uskollisena loppuun asti. Nykyään monet luopuvat totuudesta ja elävät avoliitoissa, harrastavat aviotonta seksiä, juovat humaltuakseen, valehtelevat ja juoruavat ym. tai eksyvät toisenlaiseen evankeliumiin.

      Tuonela, siis paikka jonne kuolleet joutuivat, on mainittu 46 kertaa Vanhassa testamentissa ja 8 kertaa Uudessa testamentissa, helvetti- eli gehenna-sana mainitaan siellä 12 kertaa.

      "Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.
      Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen. Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin. Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvettiin, jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu." Markus 9: 42-48

    • helvetistäpäivää

      On, helvetti on olemassa ja asun siellä nyt. En Helvetti nimisessä paikassa vaan todallakin maanpäällisessä helvetissä. Masennuin niin että jäin jumiin. En osannut lä'hteä pois ja siitä asti olen ollut pirujen ruokaa. Muutamassa vuodessa tapahtui niin paljon pahaa ettei kovia kokemuksia kokeenena ole koskaan ennen tapahtunut. Luulin ettei tällaista pikkaa ole suomessa. Sääliksi käyt niitä jotka muuttavat tähän maahan tieämättä että juuri tässä maassa on todellisia helvetinkuruja. Kun sellaiseen joutuu ja masentuu on kaikki menetetty. Mikään rukos ei siihen auta sillä ihmiset ovat helvettejä ja paikkakunta on jotenkin kerännyt kaikki pahimmat juuri tänne.

    • capiche

      Miksi helvettiä tarvitaan? No siksi, että on paljon ihmisiä, jotka eivät katso tarvitsevansa Jumalaa. He eivät siis yritä noudattaa käskyjä, eivätkä katso tarvitsevansa Jeesusta. Ja se nyt vaan on niin, että pyhä ja paha eivät viihdy samassa tilassa edes tässä maailmasssa. Kuinka sitten tuonpuoleisessa?

      Jumala on tehnyt kaikkensa, jotta kukaan ei hukkuisi. Mutta päätösvalta on ihmisellä itsellään. Jumala-suhde on vapaaehtoinen ja henkilökohtainen. Jossain vaiheessa "uskoon kasvatettukin" joutuu päättämään haluaako hän elää Jumalan yhteydessä vai ei.

      Ne jotka eivät halua elää Jumalan yhteydessä, elävät raamatun mukaan iäisyyden erossa Jumalasta. Kukaan meistä ei tiedä millainen se paikka on. Mutta voimme ehkä kuvitella paikan, josta puuttuu kaikki hyvyys. Eli kaikki se, mikä on tehnyt elämästä siedettävää. Ja kämppäkavereina hitlereitä, stalineita ja mafiosoja.

    • Gredinta

      Jos haluat tietää, mitä Uusi Testamentti opettaa helvetistä, kadotuksesta, ikuisuudesta, lopullisesta tuhoutumisesta, paratiisista, niin lue tämä nettisivu, johon on otettu kaikki tähän liittyvät sanat suoraan alkutekstistä. Tarkempaa tutkistelua ei löydy!

      http://siintoensio.wixsite.com/minsida-2

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      139
      2033
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1918
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1670
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1468
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1158
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe