Jumala päätti koetella ihmiskuntaa Ateismilla

Ihmiskunta on elänyt onnellisesti tuhansia vuosia ennen kuin jumala(t) päätti koetella luomustaan ihmiskuntaa Ateismilla. Sosiaalisesti on tapahtunut jotain radikaalia ja ennenkuulumatonta aikavälillä pimeä keskiaika - preesens. Vallan ja rahan ikiaikainen suhde alkoi rakoilemaan silloin kun patoutunut vitutuksen kokemus kanavoitui ylöspäin. Pitkälti kohtuu demokraattisiin Länsimaihin rajoittunut ilmiö sai liekkiä mm. Ranskassa esiintyneen kuohunnan johdosta hieman ennen 1800-luvun alkua. Vanhaan valtaan oli pitkään kuuluneet yksinvaltias, aateliset ja uskonnollinen johto tai mainittua kuviota läheisesti muistuttava epätasa-arvoisesti sukuyhteyteen perustuva ylempikastisten luokka joilla oli valtaa että rahaa mutta ei velvollisuuksia siinä määrin kuin työväestöllä oli niukkaan elantoonsa nähden.

Väitän osa-aika nerona että nykyhallitus on tekemässä tyhjäksi vuosikymmenten duunia hyvinvointiyhteiskunnan hyväksi joka on tehty sivistyksen miekka edellä taistellen. Minusta ketju on niin vahva kuin on sen heikoin lenkki. Silloin minusta ei saisi leikata mielenterveys ja päihdepalveluista, vaikka ihmisarvoinen elämä ei sinällään ole kapitalistisessa mielessä rahallisesti suoraan ja heti tuottavaa, on tämä mielestäni hyvinvoinnin säilyttämisen kerrannaisvaikutuksen kautta sukupolvien kautta kannattavaa bisnestä Suomi Oy.n kannalta. Myös kolmas Sektori tekee hemmetin tärkeää työtä ja on hyvä että sitä rahoitetaan Ray:n ja Veikkauksen rahoista, ennemmänkin sitä voisi tukea.

Itse entisenä fundamentalistina vielä haavojani nuoleskellen koen ettei jeesustelu saisi äärimmäisistä keinoista olla se ainut jolla auttaa elämän murjomia ihmisiä. Pitää olla muitakin polkuja saada kokemus että voi itse löytää kaikki inkkarit muumilaakson kanoottiin.

http://myohaisteini.blogspot.fi/2016/06/anokaa-niin-teille-annetaan-etsikaa.html

3

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vilij0nkka

      Ateismia on ollut siitälähtien kun ensimmäiset jumalat keksittiin. Tiedon lisääntyessä ateismi lisääntyy koska nämä paimentolaismiesten keksimät jumalat ovat joko niin lapsellisia tai täysin turhia (esimerkiksi ukkoseen ei tarvita enää jumalaa selitykseksi)

    • koettelemusKyllä

      Jumala ei luultavastikaan ole "lähettänyt" ateismia. Vaan sallinut sen, ihmisen valintana, osana ihmisen vapaata tahtoa. Ihminen tekee vapaalla tahdollaan valintojaan, joiden seuraukset joutuu myös kokemaan.

      Paratiisikertomuksessa Aatami päätti sivuuttaa Jumalan tahdon ja Jumala salli sen. Koska ei ollut luonut ihmistä robotiksi, vaan parempaa käyttöä varten. Jos ihminen tahtoo kulkea omia polkujaan, ilman Jumalaa, Jumala ei välttämättä puutu asiaan. Kun ihminen lopulta havaitsee valinneensa pelkkä umpikujia, ja etsii Jumalaa, Jumala voi taas vaikuttaa ihmisessä ja muuttaa tämän kohtalon.

      Toki ateismi on koettelemus. Ehkä suurin koettelemus, minkä ihmiskunta on kokenut.

      • Jumala toimii aivan törkeän huonolla hyötysuhteella, hän luo maailmankaikkeuden jossa mahdollisuus pelastumiselle on todella Korkean kynnyksen / raskaan sosiaalisen hinnan takana jolloin Jumalallinen hyötysuhde on lähellä nollaa, ehkä n. 0,50-2,00%. Ihmisen parhain rakentama kone tuottaa otetusta energiasta ihmisen taloudenhoidon hyödynnettävään muotoon vesivoimalassa 85% < W teholla. Tässä yhteydessä tarkoitan ihmisiä jotka ovat pelastuneet ennen tätä hetkeä ja kuolleet, ihmiset jotka tulevat kuolemaan tämän hetken jälkeen pelastuneina sekä ihmiset jotka tulevat löytämään pelastustien meidän elonpäiviemme jälkeen. Yhdysvaltalainen Population Reference Bureau -tutkimus¬laitos (PRB) on laskenut, että maapallolla on tähän mennessä elänyt yli 107 miljardia ihmistä. Maapallon nykyis¬ten asukkaiden osuus kokonaismäärästä on vain 6,5 prosenttia. Homo sapiens kehittyi noin 50  000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. http://historianet.fi/tiede/montako-ihmista-maapallolla-on-elanyt

        Helluntaiseurakunnan lattiaa nuoruusvuosina tasaisesti kuluttaneena tiedän että vastaat kuin apteekinhyllyltä robottimaisesti että Jumala tuomitsee omantuntonsa mukaan ihmiset jotka eivät olleet kuulleet evankeliumia, eli ilosanomaa pelastuksesta elinaikanaan. Oletetaan ettei Jeesus ei olisikaan noussut valtaapitäviä vastaan ja joutunut saunan taakse. Seurauksena olisi ollut että omantuntonsa mukaan tuomitseminen olisi jatkunut. Kun miettii omalle kohdalle tilannetta vertaillen hämmennyn kuoliaaksi. I) Pelastuu eläen elämäänsä yrittäen vain pärjätä ja tehden silloin tällöin hyvää välttäen pahaa tai II) joutua pahimmillaan taloudellisesti alisteiseeen asemaan uskonsa tähden, sosiaalisesti syrjityksi ja nöyryytetyksi niin aivan varmasti valitsen pelastumisen omantunnon tuomitsemisen kautta. Osaatko itse valita kumman valitsisit? Suklaalevyn vittuilun kautta vai hiljaa itsekseen siitä olosuhteisiin nähden ihan OK.sti nauttien. Mikä on pointti silloin on Jeesuksen ristinkuolemalla? Seuraus on että enemmän ihmisiä saatanalle hävitään.

        Ateistille kristityn/ muslimin/ juutalaisen tai aasialaisen uskonnon tms. mytologinen selitys elämänsynnystä ja sitä myöten kiveenhakatut näkemykset oikeasta ja väärästä ovat yhtä arvokkaita keskenään, ilman että mikään on erityisasemassa. Ne ovat sinällään arvokkaita menneen maailman moraalikoodiston ja silloisen elämäntyylin kuvauksia joista minun mielestä on lähtökohtaisesti haittaa enemmän kuin hyötyä nykypäivässä. Toivottavasti voimme olla yhtä mieltä muustakin kuin toistemme maailmankatsomuksien aiheuttamista ikävyyksistä elämiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      45
      3213
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2043
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      18
      1502
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1385
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1261
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1171
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1105
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      8
      1066
    10. 22
      1047
    Aihe