Jeesus tulee takaisin -odotatko Hänen paluutaan?

Jeesuksen paluusta ja tempauksesta on tälläkin palstalla puhuttu aina sillointällöin. Tässä hyvä kiteytys asiasta Turuselta. odotatko sinä Jeesuksen paluuta?

"Hän tulee taivaasta s a m a l l a t a v a l l a kuin hänen n ä h t i i n taivaaseen menevän: pilvissä hän meni, pilvissä Hän palaa (APT. 1:9-11; 1 TESS. 4:17).

Hän ilmestyi ensimmäisen kerran sovittaakseen ja poistaakseen ristin verellään kaikkien häneen uskovien synnit. Hän ilmestyy toisen kerran ”pelastuksesi niille, jotka häntä odottavat” (HEPR. 9:26, 28).

Tullessaan takaisin hän herättää kaikki poisnukkuneet Jumalan pyhät kuolleista, antaa silmänräpäyksessä heille samoin kuin elossa oleville pyhille uuden, katoamattoman, kuolemattoman ja kirkastetun ylösnousemusruumiin ja tempaa heidät yhdessä yläilmoihin luoksensa Jumalan pilvissä (1 TESS. 4:13-17; 1 KOR. 15:50-53).

Ja "niin me saamme aina olla Herran kanssa" (1 TESS. 4:17). Ei enää syöpähoitoja, ryppyvoiteita eikä hammaslääkärikäyntejä. Ei kiusauksia, lankeemuksia ja kuumia parannuksen kyyneleitä. Ei kuolemaa, kärsimystä eikä yksinäisyyttä.

EN USKO TEMPAUKSEN olevan mikään "ylöshypähdys" vain joitakin senttejä maan pinnan yläpuolelle, niin kuin joku on esittänyt. Eksegeettisesti - kuten hienosti sanotaan - Paavalin 1 TESS. 4 loppujakeiden taustalla on selviä kaikuja siitä mitä Jeesukselle kerrotaan tapahtuneen APT 1:9-11 jakeissa. Paavali johti Jeesuksen ylösnousemusruumiin luonteesta sen millainen kristittyjen ylösnousemusruumis olisi (FIL. 3:21 / 1 KOR. 15:20), hän saattoi päätellä siitä mitä Jeesukselle tapahtui sen, mitä kristitylle tulee tapahtumaan Jeesuksen tullessa takaisin.

Paavali kirjoittaa: "[J]os uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin s a m o i n (kreik. οὕτως) on Jumala Jeesuksen kautta tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan" (1 TESS. 4:14)

Niin kuin Jeesus kuoli, nousi kuolleista ja Jumalan pilvi vei hänet kaikkien nähden ylös taivaalle (APT. 1:9, 11) samoin Hän palaa näkyvästi. Silloin kristityt, jotka ovat kuolleet, nousevat kuolleista ja yhdessä elossa olevien pyhien kanssa heidät viedään kirkastettuina ja kuolemattomina Jumalan pilvissä ylös taivaalle Herraa vastaan (1 TESS. 4:16-17).

Laskeutuuko Jeesus sitten pyhiensä kanssa saman tien maan päälle, vai viekö heidät ensin kolmanteen taivaaseen kanssaan tullakseen heidän kanssaan maan päälle jonkin ajan kuluttua, on jännittävä kysymys. Kummallakin näkemyksellä on omat arvovaltaiset puolustajansa. Mutta sille mitä seuraavaksi kirjoitan, ei tällä yksityiskohdalla ole olennaista merkitystä. Haluan kiinnittää huomion toiseen kysymykseen, joka usein on jäänyt vähemmän tärkeiden yksityisohtien jalkoihin.

LUE UUDESTAAN blogin ingressissä oleva lainaus Paavalin 1 kirjeestä tessalonikalaisille ja kysy itseltäsi odotatko Jeesuksen paluuta? En tarkoita sitä minkä eskatologisen mallin tapahtumajärjestyksen mukaisesti uskot lopun ajan tapahtumien toteutuvan, vaan millainen viime kädessä on toivosi kiintopiste.

Salli minun kysyä sama kysymys hieman toisella tavalla.

Kun sinulla on todella vaikeaa elämässäsi, etkä inhimillisesti näe toivoa tai ulospääsyä tilanteesta, kumpaa sinä odotat ja kummasta ajatuksesta saat lohtua: Siitäkö, että pian pääset taivaaseen Jeesuksen luokse, jossa huolet ja murheet ovat ohitse? Vaiko siitä, että Jeesus on luvannut tulla takaisin ja laittaa kaikki asiat jälleen kohdalleen?

"Ei taivaaseen pääsemisen toivossa mitään pahaa tai sinänsä väärää ole. Mutta siinä toivon suunta on toinen, kuin millaisena varhaiskristityt sen uuden testamentin mukaan ensi sijassa ajattelivat.

UUDESSA TESTAMENTISSA kristillinen toivo, ”pelastuksen toivo" kuten Paavali sitä kutsuu, ei ensi sijassa rakentunut kuoleman ja sen jälkeisen elämän tuoman lohdun varaan. Vaikka kristityt tiesivät kuoltuansa pääsevänsä Herran luokse ja se merkitsi heille monin tavoin muutosta parempaa kuin nykyiset ahdistukset ja taistelut (2 KOR. 5:8; FIL. 1:20-23), ei kristillinen toivo ensi sijassa rakentunut taivaaseen pääsyn odotteluun.

He odottivat Herraa Jeesusta takaisin taivaasta!

Toivon suunta ei ollut alhaalta ylös, täältä sinne, vaan ylhäältä alas, sieltä tänne.

Huomaa mitä Paavali alun lainauksessa sanoo: ”…käännyitte … palvelemaan elävää ja totista Jumalaa ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa”! Ei odottamaan pääsyä taivaaseen, vaan sitä, että Poika tulee taivaista.

Filippiläiskirjeessä Paavali samoin kirjoittaa: ”Mutta meillä on yhdyskuntamme taivaissa, ja s i e l t ä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi, joka on muuttava meidän alennustilamme ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi…” (FIL. 3:20-21). Huomaa toivon suunta: Ei ” s i n n e , me myös odotamme pääsevämme Herran Jeesuksen Kristuksen luo”, vaan s i e l t ä me odotamme Herraa tänne. "

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/868/jeesus_tulee_takaisin_odottaako_hanta_enaa_kukaan

Minä odotan Jeesuksen paluuta ja kaiken ennalleen asettamista!

11

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Tarkennus

        Elävien tempauksesta ja vanhurskaiden kuolleiden ylösnousemuksesta.


      • "Elävien tempauksesta ja vanhurskaiden kuolleiden ylösnousemuksesta."

        Aivan niin ja jos Herramme päättäisi jostain ylimääräisestä tempauksesta / ylösnousemuksesta Hän tietysti suvereenina päättäjänä voisi sen tehdä - ei ole ilmoittanut.


      • Tarkennus
        pertsa2012 kirjoitti:

        "Elävien tempauksesta ja vanhurskaiden kuolleiden ylösnousemuksesta."

        Aivan niin ja jos Herramme päättäisi jostain ylimääräisestä tempauksesta / ylösnousemuksesta Hän tietysti suvereenina päättäjänä voisi sen tehdä - ei ole ilmoittanut.

        Aivan on vain yksi tempaus 1.Tes.4
        13. Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
        14. Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
        15. Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
        16. Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        17. sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
        18. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.


    • "Jeesuksen paluusta ja tempauksesta on tälläkin palstalla puhuttu aina sillointällöin. Tässä hyvä kiteytys asiasta Turuselta. odotatko sinä Jeesuksen paluuta?"

      Minä odotan Jeesuksen paluuta ja Hänen Isänsä näkemistä "kasvoista kasvoihin."Jeesuksen Isähän oli suurempi kuin Hän itse.

      • IsraelHi

        Amen, niin minäkin ja Israel ajankello kerroo, että nyt kun valheellista rauhaa ja maan ja Jerusaleimin jakamista pakanat sinne hääräävät aikaa on todella vähän jäljellä.


    • Mikään ei viittaa siihen, että Jeesus olisi tulossa takaisin, tai että meidät temmattaisiin minnekään. Nämä olivat ensimmäisen kristillisen sukupolven kuvitelmia, joiden oli määrä tapahtua heidän elinaikanaan.

      Entä jos me olemme Jeesuksen toinen tuleminen? "Te teette samoja tekoja kuin minä,suurempiakin"...

      Tempauksesta sen verran, että olen aikoinaan nuorena tempaissut 90 kg. Eihän se paljon ole, mutta yli silloisen oman painon kuitenkin.

      • "Mikään ei viittaa siihen, että Jeesus olisi tulossa takaisin, tai että meidät temmattaisiin minnekään. Nämä olivat ensimmäisen kristillisen sukupolven kuvitelmia, joiden oli määrä tapahtua heidän elinaikanaan.
        Tempauksesta sen verran, että olen aikoinaan nuorena tempaissut 90 kg. "
        Et siis ollut tullutkaan mihinkään kääntymykseen??


      • pertsa2012 kirjoitti:

        "Mikään ei viittaa siihen, että Jeesus olisi tulossa takaisin, tai että meidät temmattaisiin minnekään. Nämä olivat ensimmäisen kristillisen sukupolven kuvitelmia, joiden oli määrä tapahtua heidän elinaikanaan.
        Tempauksesta sen verran, että olen aikoinaan nuorena tempaissut 90 kg. "
        Et siis ollut tullutkaan mihinkään kääntymykseen??

        ???

        Onhan noita "kääntymyksiä" ollut monenmoisia, mutta tokkopa sellaista mistä tässä on kyse, ottaen huomioon kuka kysyy.


    • Jeesus.Tulee.Takaisin

      Jeesus lupasi itse tulla takaisin. Hänen lupaustaan ei ole meillä mitään syytä epäillä!

      • totisesti

        Amen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      283
      2968
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1330
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1011
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe