KAHVIPIRTTI 118 / 2016

Huomenta, aloitetaan taas puhtaalla päiväkirjalla, näin kauniin kesäisen päivän kunniaksi.
Hiljaista on ollut, mutta kesä vie kirjoittajat muihin puuhiin ja se on todella hyvillä mielin suotavaa.
Juhannukseen reilu viikko ja sen jälkeen se taas alkaa se päivän lyheneminen, mutta paljon on vielä kesää sittenkin jäljellä ja oma viehätys iltojen hämärtymisestäkin on.
Ikäviä viestejä varmaan edellisen pirtin päiväkirjaan tuli, en ehtinyt lukea, mutta hyvä niin, eipä mieli pahoittunut, vaikka johan sitä melko parkkiintunut on, kun toista kymmentä vuotta on pirttiä mukana kuljettanut.
Harmia lykkäsi myös kotiin tulo matkani kommellukset.
Olin aikeissa ostaa lipun junaan lippuautomaatista, se oli suljettu, sitten yritin nostaa rahaa Otto automaatista, sekin suljettu ja junaan päästyäni sain kuulla, että sakko oli 6 euroa lipusta.
Yritin selittää, että tämä ei ollut minusta johtuva vika, ei auttanut, kone kuulemma antaa sellaisen summan ja niin matkani tuli maksamaan 21 euroa, meno matkani maksoi 9 euroa.
En ihmettele jos Onni-bussien matkustaja määrä kasvaa.
Lähetin palautteen vr:lle saa nähdä tuleeko vastaus.
Isosta rahasta ei ole kyse, mutta jos usein tämä tapahtuu kertyy sievoinen summa ja kuitenkin tämän päivän laitteilla pitäisi tiedot kulkea, jopa konnarille asti.
Entäs ne asemat joissa ei lippuautomaatteja edes ole, miten heille tuleekin matkustaminen kalliiksi, oma syy ei näissäkään tapauksissa ole.
Pieni matka tulee sakon kanssa kovin kalliiksi, näin kertoi matkalla samaan kyytiin tullut rouva.
Muutenkin eläkeläisiä rokotetaan juna lippujen kohdalla, ei pudotettu, kun toisille näin tehtiin.
Tulipas nyt aika lailla erilainen pirtin avaus, mutta kipinöin kohtuuttomuuksia kohtaan.
Nyt näin ikävästä aloituksesta johtuen tuon suuren rasian mansikka jäätelöä kahvin seuraksi, jospa tuo purnaus ei niin pahalta tuntuisi;)
Tervetuloa pirtin päiväkirjaan puustaimia laittamaan ja jatketaan kesän viettoa täysin palkein, iloa päiväänne.

211

2595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muori77

      Huomenta pirttiin.

      Aurinkoinen on aamu.

      Meillä tulee tänään Lähimmäispalvelun poppoo pitämään Mölkky kisaa.

      Voi olla hauskaakin.

      Kiva kun emäntämme on kotona.

      En tiedä mitä ja kuka on rumia kirjoitellut,hyväettä on poistaneet.

      Toivottavasti pirttimme säilyy puhtoisena.;)
      näkyillään...

    • Kävin hyvästelemässä edellisen pirtin, ja vähän haikeaksi veti, Siellä on sentään
      vietetty monenmoiset hetket.
      Mutta muistot vein mukanani, kun siirryin tähän upouuteen Kahvipirttiin.
      Missä ihmeen välissä SkillaN on saanut kaiken tämän aikaan?

      En osaa muuta kuin toivottaa onnea ja menestystä Kahvipirtille numero 118.

      Täällähän sitä taas tavataan!

    • hurskainen

      Hieno oli päivä. Ei kuitenkaan ihan läkä-helteeksi ehtinyt. Yleradion Luontosuomiohjelmassa kertoivat että jossakin päin suomea on pakkanen käynyt öisin useamman asteen kylmän puolella.

      Lohdutukseseksi kertoivat että ylemmillä mustikan ja puolukan kasvumailla pakkanen ei ole vikuuttanut kukintoja.
      Aina sitä marjaa saadaan vaikka tuontimarjana. Marketin mansikat vielä reippaissa hinnoissa. Ne kuten perunatkin vähän etuajassa.

      Paitaa en ole halunnut ottaa pois kun pelottelevat ihosyöpäesiintymien ihan ryöpsähtäneen valloilleen.

      Se äitienpäivänaikainen ketju olikin jo aika siirtää arkistomappiin. Hyvä että emäntämme SkillaN jaksaa ylläpitää tätä henkireikää.

      Hei vaan. Huomiseen!

    • Tästä ei kesäsää paljoa voi parantua. Vanhan maatilan pihapiirin seinustaa vasten istuin kahvimukini kanssa ja aurinko helli :D Minäkin olen varovainen auringonoton kanssa, kun viime kesänä ilmeni ihomuutos, joka vaati kirurgin veitsen. No, ei se järin vaarallinen ollut, mutta tyvisolumuutos kuitenkin. Kasvoihin en välittäisi niitä, joiten hellehattu saa suosiolla nyt varjostaa.

      Paljon olen ollut alttiina auringolle, saaristossa, maatilan peltotöissä ja Kesäheinän puutarhatöissä. Päivät pitkät nyppimistä riitti, kun piha n. 400 neliötä oli täynnä kukkia ja lisäksi kasvimaa. Saaristossa varmaan eniten altistui, vesi kun heijastaa joka taholta.
      Iltaraukeus jo muistuttaa raittiin ilman myrkytyksestä :D)))

      Uusi Pirtti on taas käytössämme, kiitos Skillani kun jaksat meille aina järjestää viihtyisän kirjoituspaikan ❤️

    • Venlastiina

      Olipa jumalainen auringonlasku!
      Kyökin ikkunat on varmaan tarkoitettu ilta-auringon ihailijoille, sillä olemme usein saaneet ihailla taivaallista väriloistoa.
      Tämänkertainen tosin on upeinta, mitä milloinkaan olemme nähneet.

      On oikeastaan synti mennä nukkumaan nåin valoisalla mielellä, kun uni ei kuitenkaan tule. Onneksi ei enää tarvitse herätä aamulla töihinlähtöön.

      Eipä tässä mitään muuta kuin hauskaa huomenta kaikille.

    • Huomenta, pahaenteisen harmaa on taivas, mutta tuuli kyllä puhaltelee, jospa veisi harmauden mennessään.
      Sokko matkalle tässä lähtöä teen, siis päämäärä ei tiedossa, kivana yllätyksenä aina on edelliset kohteet ovat olleet, ehkä tämäkin.
      Nämä päivän pyrähdykset on hyvin suosittuja, aina on lähtijöitä tunkuun asti.
      Minä olen monessa reissussa mukana ollut ja nyt peruutus paikka aukesi ja valmis olen lähtöön.
      Eilen oltiin lauluystävän kotona kyläilemässä ja ilta meni rattoisasti, melkein korvessa asuu, rauhaa ja luontoa on ympärillä.
      Talvella ehkä ei minun makuuni asuin paikka olisi, mutta kesällä hyvin kelpaisi.
      Ilma eilen oli todella ihana, varmaan samaa toteamus koko maassa, aurinkoista on ollut.
      Marjoja odotellaan, hyvä ainakin niiden suhteen on tämä kevät ollut, samoin omenaa varmaan joka puolella riittää, pakastimet monella täyttyy.
      En ihmeemmin ole suojaa iholleni hakenut, töitä ulkona tehdessä ei aina muistakaan, mitään hälyttävää ei ole ilmennyt, mutta kerta se on ensimäinkin.
      Nyt jää viesti lyhyeen, on pakko lähtöön laittautua, kello kulkee.
      Kai se on sateenvarjo mukaan ottaa, ei tuo harmaus pois mene, mutta jospa määränpäässä aurinko paistaisi.
      Mukavaa päivää teille toisillekin.

    • muori77

      Päevee,päevee ;)

      Meillä on satanut,jo yöllä aloitti,nyt näyttäisi pitävän taukoa.

      Minä sain eilen oikein kunnon röhän köh,köh.....

      Harmitta kun vanhin tyttöni olisi tullu sen pienimmän kanssa kylään,mutta ei riskeerata,on vasta selvinnyt jostain kuume taudista.

      Sen verran ovella kävivät että toi lohikeittoa ja valokuvia mummin katseltavaksi.

      Nii että köhistään vaan köh,köh......

    • mekamoka

      On tää sohvaperunan osa rankka, tässä mää oon istunu kohta pualiyähön saakka ja haukotellu leveesti tän telkan eressä. Tää matsi Ranska - Albania, pualiväliin mennessä varsinaista potkupalloo, päätöntä ryntäilyy kentän päästä päähän ja taululla 0 - 0. Ehtii ihan hyvin vilkaseen ulos. Täytyy vilkasta toisenkin kerran. Naapuritalon seinän yläosa värjäytyny aavistuksen verran oranssiseks, ei siinä mitään. Tänä kesänä iltasin aurinkonlaskun aikaan oranssiseks värjäytyny se seinä. Mutta se taivas siinä talon taustalla. Mereltä päin lipuneet pilvet, tummia, saretta ennakoivia, niissäkin häivährys tota orannsii. Melkein pystysuoraan kohoova sateenkaaren pätkä, niin ohut että tuskin huamaa, siellä vain tihkuu ,muuten värit kirkkaampia. Lekuri väitti kerran, ett mun veri on liian makeeta, niinpä tauon alussa keittiöön kattomaan jotain purtavaa ja tilkkaa vissyä. Meinas muuten jäärä aikomukseks, oli meinaan pakko tallustaa tohon akkunan eteen asti, sen verraan upee toi taivas, vaikka mää oon melko maalaistallo sitä kuvaileen. Yritän kummiski. Sun on vaan parrei ottaa toi kuulakärkipenna kätees ja sulkee silmäs hetkes ja kuvitella aurinkonlaskuu. Sitten kun sä avvaat noi silmäs, pirä sitä pennaa poikittain tollai vaaksan verran silmäis eressä ja kuvittele ett se ois hiukan paksu sälekaihtimen säle. Ohuet pilvisuikaleet kerroksena kuin säleet avonaisina siinä ja raoista syöksyvät keltaoranssiset liekit. Taivaanrannan alapualella jo toi aurinko, siks toi kerrostunne niissä pilvissä. Matsi päätty sitten 2 - 0 Ranskan hyväks. Ma sammutin telkan ja poikkesin viälä kerran tonne keittiöön. Enää ei tota äskeistä, tummanpuhuvat sarepilvet kasautuneet tiiviiks rykelmäks, vain taivaanrannall viälä kohtalaisen levvee kirkkaanpunanen kaista, kohta sekin häipyii.

    • hurskainen

      Eilisiltainen taivas oli purppurankeltainen. Näitä luonnon panoraamanäkymiä on harvassa. Koko luoteisella taivaanrannalla näkyi kellertävä väritys.
      Auringon laskettua yhä alemmaksi horisontin taa, ilmiö väheni vähenemistään.

      Väriasiantuntija olisi voinut määrittää mikä keltaisen sävy mahtoi olla näytillä.

      Ihan ohutta tihkua, kuin sumua oli ilmassa. Länsi-Somessa lie satanut jo lätönään.

      Tänään torstaina aamullakin tihkusadetta. Kävin kaupassa, laittamatta sadepukua. Ei siellä kastunut. Illansuussa muutama napakampi kuuro.

      Niin se sadepäivän siivous jäi kun ei sopivaa fiilistä vaan tullut. Onki-ilmaksi sopiva. Selkään sekin vapaonginta ottaa, totesi entinen mieskin.

      Päivässä parhainta oli matalapaineen yllyttämä vahva unentarve. Niin lötkötin kuin härski silli pytyssään melkein aamun 8 uutisille. Samaa toivon teillekin!!!

    • Se on sitten taas aamupuoli yöstä.
      Töllötin Mandelan, ja yksi mies mankui vieressä, että pitäisi päästä katsomaan jääkiekkoakin, ja ehtihän se kiekkohullu vielä todeta, ettå tuli maaliton tasapeli.
      Minusta oli yks ja hailee, voittaako Saksa vai Puola. Enhän minä mikään Saksan ihailija ole, vaikka olenkin oppinut tuntemaan koko joukon mukavia ja fiksuja saksalaisia, Puolalaisista olen reilut puolisen vuosisataa sitten saanut negatiivisen kuvan, joten puolalaisille en ainakaan olisi peukkuja pystyssä pitänyt.

      Nyt taitaa sänky lähettää terveisiä, koska haukotuttaa niin, että suu on repeämäisillään.

      Terveisiä sinne Kahvipirttiin kaikille kissoja ja Kaulinta myöten!

    • Huomenet vähän kerrassaan kirkastuvaan päivään, kyllä on harmaata ja sadetta ollut lähivuorokauden aikana.
      Nyt luonto on saanut kaipaamaansa vettä, noita ihania värejä joista mekamoka ja hurskainen kertoi, ei täällä meillä päin ole näkynyt.
      Kai talot peittävät nuo upeimmat värileikit.
      Nyt jo taas harmaaksi veti taivaan, mutta toivossa on, että aurinko tänään pilkahtelee.
      Eilinen matka onnistui, vasta matkan loppu puolella alkoi sataa, muutenkin onnistunut matka.
      Kävimme Jaalassa, Verlan tehtaassa ja oli upeat maisemat ja koko tehdas todella nähtävyys.
      Tehdas on perustettu 1800 luvun lopulla, tuotantoa oli 1960 luvulle ja hyvin pienenä se pyöri alkuperäisen koneistoin, mutta pahvi mitä tehtiin oli laadultaan hyvää.
      Raskasta oli työskentely siellä ja sormen päitä kului, kun puita melko alkeellisesti hiottiin, opas sanoi, että muuten oli hyvin vähän onnettomuuksia, meistä koneet ja työskentely niiden kanssa oli todella vaarallisen näköistä.
      Erään naisen jalan jäljet olivat painuneet lattiaan, hän mittasi laitteen edessä pahveja 51 vuotta, saavutus mikä hiljaiseksi vetää.
      Vahvoja naisia piti tehtaalla olla, kun märät pahvit nosteltiin kuivumaan, viitisen kymmentä kiloa kertoi opas niiden painoksi.
      Kai siinä joku tekniikka opittiin, millä työ sujui, arkun päälle ne pahvit lastattiin ja arkun sisällä oli eväät ja niitä syötiin, kun aikaa jäi.
      Kuivaamossa oli kuuma ja naisilla oli lupa käydä uimassa työn lomassa, mutta sitten se kiellettiin, kun miehet alkoivat tupakalla käydä uimareissujen aikaan;)
      Tämä tehdas on Unescon suojelu kohde ja suosittelen siellä käymään, jos matka sinne päin suuntautuu, idyllinen paikka pienine myymälöineen.
      Matkamme reitin varrelle sitten sattui myös Vekarajärvi ja juuri eilen sieltä pojat pääsi siviiliin ja mittavat oli auto jonot, kun sieltä vapauteen lähdettiin, voi todella todeta, että "ohi oli".
      Nyt sitten on sellainen palautus päivä, en mitään ihmeitä meinaa tehdä, ainahan reissussa rähjääntyy ja sattui olemaan kuumakin sään kanssa.
      Seuraava sokkomatka elokuun neljäs ja teatteri Äänekoskella ennen sitä, kesä on vilkasta aikaa näiden tapahtumien suhteen, lisäksi vielä näitä omia tapahtumia täällä omissa ympyröissä.
      Toivotaan rikkaita elämyksiä teille kaikille, kelle mitäkin ja auringon paistetta siihen mukaan, heippa.

    • Ramoona_

      Kaivattua sadetta on täälläkin saatu jospa tulviksi asti siellä, missä maaperä ei ole ehtinyt imeä sitä sisäänsä. Me täällä kotimäellä turvassa tulvilta olemme vain iloinneet, kun kasvillisuus virkistyy ja alkaa rehottaa silminnähden. Marjapensaissa ja hedelmäpuissa sekä mustikoissa on paljon raakileita, nytpä saavat kasvuvauhtia ja kenties ensimmäiset kanttrellitkin putkahtavat esiin. Sadevesitynnyrit ovat taas täynnään, kaipa se kuivempikin jakso taas koittaa. Iltapäiväksi on jo aurinkoa luvassa , samoin juhannusviikoksi.

      Tuttu kohde tuo Verla on meillekin, hieno ja hyvin hoidettu kokonaisuus historioineen. Mieluisia käyntikohteita nämä Uudenmaankin ruukkialueet, kuten Billnäs, Fiskars, Antskog , Fagervik ja Mustio. Mustion linna on taas omistajasuvullaan ja hienoksi restauroitu, puisto on upea, on patsaita , hienoja vanhoja puita ja lumpeita, hyvä ravintola ja luontopolku. Fagervikin kartano on asuttu myös, sen puistoa esitellään yleisölle ja pienessä kirkossa järjestetään konsertteja. Verlan matkan yhteyteen olisi sopinut myös käynti Elimäellä Mustilan arboretumissa, jossa me metsä- ja kasvihullut usein siellä päin kulkiessa käymme. Puulajeja on yli 200, esimerkiksi yli 40-metrisiä douglaskuusia. Tähän aikaan siellä kukkivat alppiruusut, noin viisikymmentä eri lajia, vanhimmat jo satavuotiaita. Omaan puutarhaankin on sieltä tehty hankintoja, kotimaiset taimet ovat kestäviä. Lännenhemlokkipuut ovat hyvin meilläkin viihtyneet, samoin sieltä ostettu Pohjolan neito-alppiruusu ja Mustilan hortensia.

      Kesäteatterissa meilläkin on tapana käydä kerran kesässä, Raaseporin linnassa monena kesänä. Vanhojen kivikirkkojen urkukonsertit ovat kesän kulttuuriantia myös, monta upeaa kesiaikaista kivikirkkoa lähettyvillä. Sukuloidaan Savossa ja Hämeessä, kolulaiset alkavat olla jo omatoimisia ja heillä on paljon kesäharrastuksia, mutta onneksi vielä mummolaankin tulevat ja avuksikin ovat. Kokkailuintoa tuntuu olevan, koulun kotitalousopetus on tehnyt hyvää työtä. Lukiolaistyttö on vegaani ja paljon opettanut minulle sen ruokavalion saloja. Ihan hyvin minäkin voisin kalaa ja maitotuotteita syövä vegaani olla.

      Alkukesästä oli hyviä kuivausilmoja, sai matot ja vuodevaatteet hyvin kuviksi. Mitenkähän olen unohtanut ikkunanpesun, jäänee ensi viikolle , kuten saunanpesukin.

      Viihtyisää viikonloppua !

      • En minä tänne eksynyt vaan tulin ikäänkuin Ramoonan perässä. Ramoona onkulkenut synnyinkotini ohikin Fiskarsiin mennessään.

        Antskogissa kävin kertomani supistetun kansakoulun ja Fiskarsissakinkävin. Istuin hevosen rattaillaja ihmettelin viljamakasiinin seinässä olevaa tekstiä, Elitutsäde. Kyllähän pappa tuon olisi ilmeisesti suomentanutkunäidinkielensä oli ruotsi. Valiosiementä tuo tarkoitti.

        Fiskarsissa oli aikanaan kartano viljelyineen, karjoineen kaikkineen. Kotikylässäni oli sielläkin kartano, Maunun kartano, jonka muonamiesten lapsista tunsin lähes jokaisen kun samankylänkouluja käytiin. Toietruotsalaista, minä suomalaista. Ruotsinkielen vihaajille olenmaininnut n. 37 kertaa, että nämäkin joutuivat luovuttamaan kartanonsa Fiskars ja Maunu, siirtolaisille.

        Nimien suomennos tehtiin varmaabsiirtolaisten takia. Kunolin Helsingissä toimessa, sanoi tuttavansa lähtevänsä Karjalohjalle, Pitkälahteen. Mihinkähän pitkälahteen? kysyin itseltäni. Sitten muistin vanhempieni ja kaikkienkin puhuneen Lanviikista.

        Pitkälahtihan onruotsiksi Långvik. Ei tuollaista pientä ympyrää kukaan aan päällä huomannut ja gkin oli kiertokoulun käyneille vieras. Niin tuli kaikkien tuntemasta Lanviikista Pitkälahti.

        Voisin kerta noista alueista enemmänkin, muta olkoon.


      • On se tuo minun kirjoitukseni ihan mitä sattuu. Nyt tiedätte mitä multaakin onvarpaitteni välissä.


    • muori77

      Päivää.

      Lääkäriin piti aamulla lähteä tuon yskän takia.Sanoi;keuhkoputken tulehdus,lääkettä siihen js toista liman irrotukseen.
      Viime yö meni ihan lekkerisi köhimisentakia.

      Kyllä se siitä nyt rupeaa helpottamaan kun sain oikeat tropit.

      Vettä roiskii täällä.

      Olen myös käynyt tuolla Verlassa minäkin,mahtava paikka.

      Olen kiertänyt tätä suomen maata niin pitkin ja poikin,etten kaikkea muista.

      Nyt "päikkäreille",kun viime yö meni ihan hunningolle;)

      näkyillään...

    • Näyttäisi pouta tulevan, hyvin onkin satanut, tarpeeseen kaikki vesi tulikin.
      Tuosta iltaruskosta meilläkin hienot näkymät olohuonneesta suora näkyvyys aurinkon laskuun. riippuu pilvien koosta kuinka värikäs se on. Monta kertaa aivan mahtava ja varmaan monet kerrat vielä toistuu, kesähän on vasta alussa.
      Suomi on tullut moneen kertaan kierrettyä ja katseltu missä on Suomen kaunein paikka, monta näköala paikkaa nähty muttemme osaa oikein sanoa missä se kaunein paikka on. Samoin monessa kirkossa ja museossa käyty, viimeksi olimme Fiskassissa emme siellä aiemmin olleet käyneetkään. Nytkin olimme syntymäpäivillä, mutta ei jäänyt huomaamati vanhat Ruukin alueet, paljon vanhaa histoariallista nähtävää.
      Tuonlaisella umpimähkä reissulla mekin kerran käytiin, tiemme vei Vuosaareen, nähtiin ainakin uusi satama, merimieskirkko, jossa kerrottiin kirkon toiminnasta ja Helsingin korkein kerrostalo.
      Minua kiinnosti tuo Umpimähkä, kysyin googlesta missä se on ja sain vastauksen, se sijaitsi Nurmijärvellä Lepsämän kylässa, omistaja oli
      Helsingkin puhelinyhdistys (Elisa) nykyään. Siellä oli puhelinkioski ja sen nimi oli Umpimähkä. Ehkä nimi oli saanut alkunsa kun kylässä oli kaksi isoa taloa, Metsämähkä ja Kylämähkä. Tuttua paikkaa koska olemme aina asunneet Nurmijärvellä.

    • hurskainen

      Jalkapallo ei enää jaksa kiinnostaa. Nyt kun muuta kiinnostavaa ei ole tarjolla niin katselen Tsekki-Kroatia EM-tason peliä. Näkyy menevän kroatian voitoksi.
      Jotenkin rauhoittavaa on aina ollut katsella vihreän veran matseja.

      Kun yksin asun, ei tule lähdettyä millekään lomalle. En ole vielä selvinnyt vaimoni poismenosta. Jonkunlaista luppoaikaa.
      On silti mukavaa lukea onnistuneista lomakohteissa käynneistä.
      Hyvä ihme -karviaiset ovat melkein täydessä koossaan jo viikkoa ennen juhannusta.
      Kai nuo katukioskin herneenpalot sentään lienevät tuontitavaraa.
      Mukavaksi kesäpäväksi iltapäivä heittäytyi. Kuuntelin hetken perjantain levytoiveohjelmaa. Naissoittaja kertoi parhaillaan valuvasta sateesta.

    • mekamoka

      Ihan fiini toi taivaanranta äsken, penslattu sillai purppuraan vivahtavaks, mutt sitte joku rupes pyyhkiin sitä niinkun mä penskana liitutauluu. Meinaan sillon kun mun huki tuli. Ny toi taivas on ihan pimee, sammu niinkun Turkin toivo jatkoonn tossa futiksessa. No, ainahan sitä joku orrelta tippuu, meirän pojat ei ees päässy yrittään.
      Mä muuten hokasin, ett tää jäpä on tullu turhan vanhaks. Arvaas, mistä mä sen hokasin. Mä kuulkaa, sohvaperuna ku oon, pirin tota toosaa auki ja siältä alko variseen sellasii ajat sitte kuapattuja piisejä niinku se poika varjoselta kartsalta ja se punatukkanen friitu, jota se värssyn tuunaaja kehu omakseen. Kai määkin oisin ominu sen, jos se meinaan ois kävelly vastaan, tainnu vaan kiärtää mut kaukaa. Mut mun oikeen kintun alaosa alko kummasti vipattaan ja sitä se ei tehny nykymusan aikana kovinkaan ussein. Mut mä muistan sen illan, ko Ola yhrellä lavalla veti sen hoppeekuun ja ma kattelin sitte kuuta siinä likellä lammen rannalla. Se kuu jäi kummiskin tokaks, oli meinaan fiinimpää kateltavaa siinä. Älä vaan kerro muille, vois tulla vaikka katteelisiks. Mut niinku sanottu,, mää on vanha ja meen tonne pettiin häppeen.

    • Huomenta, vaikka pitkälle tämä aamu venähti pelaillessa.
      Nostalgisia muisteloita, vähän jokaisella, satuinpa minäkin kuuntelemaan Olan konsertin ja ihan toista se on, kuin nämä nyky musiikit.
      Minulla peruna parvekkeella alkaa kukkia, vielä kun vähän maltan saan uudet perunat omasta "pellosta".
      Kaikki on todella aikaisissa tänä keväänä, juhannus juuri viikon päästä ja kaikki juhannuksen aikaan kukkivat kukatkin ovat jo lakastuneet.
      Ruusupensat ehkä vielä kukassa, kun nyt maalle ehtisi niitä katsomaan.
      Paljon olisi nähtävää tässä armaassa suomen maassa, ei juuri sen puutteen vuoksi ulkomailla tarvitsisi lähteä, harvenee ne kaikki matkat ajan oloon voimat hiipuu.
      Matkustaminen työstä käy näin vanhemmalla puolen ikää.
      Siellä etelämpänä on moniakin kohteita, mihin voisi matkan suunnitella, mutta aika ei anna myöten, päivässä ei tunteja riittävästi.
      Pitäisi yötä jossakin olla ja se ei taas innosta lähtemää, juuri nämä päivän matkat ovat kivoja, kun yöksi omaan sänkyyn pääse.
      Oman aikansa se vie se surutyökin ja tottuminen yksin oloon, mutta kyllä aika kuluu ja elämä alkaa elämältä maistua, pari vuotta meni minultakin tottumiseen.
      Jopas taas muoria koettelee, saattaa olla, kun kerran tauti iskee, sitä alttiimaksi uusille pöpöille tulee.
      Kovin harmaa on tuo taivas, siivouksetkin jää, pitää poutaa odottaa ja vaan enempiä roskia imurilla ottaa.
      Joskus tuntuu, että liian usein tuota siivousta teekin, nyt sitten jätän väliin.
      Vietän laiskan päivän, jos nyt vähän ruokaa aherran.
      Hyvin on ynnämuu korvessa viihtynyt, eiköhän kohta kotiin ilmaannu hänkin.
      Pidetään sadetta ja nyhrätään jotakin sisätiloissa, eiköhän tuota sadetta melkein joka puolelle ylety,,,heippa!

      • hurskainen

        Viimein yhytin sadevesimittarin. Näin sen tutun marketin roinaosastolla. Nostin se ostoskärryyn.
        Sijoitin kukkapenkkiin pihapolun viereen. Entisen muovitörppö jäätyi ja halkesi pakkasessa.
        Jo myöhäis-eilenillalla alkoi tuulla ja tihkusataa. Aamulla mittalasissa oli 7 mm. Nyt jo ehkä tuplaten.

        Aika erikoinen juttu. Aamun lehdessä näin urheilevan miehen kipukartan, Sillai palloilla oli merkitty karpaasin kremppapaikahistoria.
        Äkkäsin kuvasta yläkäsivarren kirtätäjänkalvon repeämän. Siinä se oli ja meni - kesä pilalle. Sattui jo maalishuhtikuun vaihteessa.
        Niin kun epäilen ettei se kiinnity ilman päiväkirurgitoimenpidettä.

        Tuuli on ollut päivällä navakan puuskaista. WC:n ikkunasta näki kun tuuli piiskasi vettä. Oikea kesäinen vesimyräkkäpäivä.
        Hiukan keittiötä järjestelin. Aamulla laitan hiukan keittiön krymppääntyneen räsynaton pesukoneeseen käsipesuohjelmalle,

        Naisihminen sen neuvoi. Olen kokeillut. käsipesuohjelma ei riko räsymattua. S toinen on kokolattiamatto. Se on pestävä matonpesuasemalla.

        Ei minulla ole vuosiin ollut paljookaan sosiaalisia ihmisuhteita. Töksäytän entiseen tapaani tuon nimimerkkini. Hepskutakukkuu vaan.


    • [IMG]http://i65.tinypic.com/2zhqpex.jpg[/IMG]

      Juhannusruusut kukkivat pari viikkoa liian aikaisin ja sadekin on tainnut niitä jo runnella viime päivinä.
      Jos kuva aukeaa niin se on otettu sisareni juhannusruusuista viime viikon loppuna Satakunnassa.

      Minuun iski "kulukutauti" niin päätin kokeilla vieläkö jaksaisin, ja
      kuinka pitkälle, ajella omalla autolla. Olin ajatellut mennä bussilla,
      mutta muutin mieltäni ja päätin testata toista vaihtoehtoa.
      No kiva yllätyshän se oli oli sisarelle, joka oli varautunut hakemaan
      minut bussipysäkiltä.
      No, nyt tiedän suurinpiirtein omat rajoitukseni, mutta oli tosi mukavaa
      päästä kauemmaksi kuin ruokaostoksille tai muille asioille.

      Kevät on ollut ihanan lämmin, toivottavasti lämpö ei lopu näihin sateisiin.
      Ihanaa juhannuksenaikaa kaikille pirttiläisille!

    • Huomenta, hyvin alakuloisen näköiseen sunnuntai aamuun, vettä hiljalleen satelee ja kaikki niin harmaata.
      Eipä anneta masennuksen viedä mennessään, kyllä se päivä vielä tulee paistamaan.
      Juhannus kohta käsillä ja silloin sitä on menoa ja iloa, toivottavasti myös auringon paistetta.
      Taitaa hurskaisen uuteen vesimittariin nyt millejä kertyä, luulen että sadetta siellä teilläkin.
      En ole koskaan pessyt mattoja koneessa, mäntysuopaa ja pitkävartista harjaa käytän, aiemmin kun vielä pääsin kyykystä ylös, pesin pyykkiharjalla.
      Meillä on niin hyvä pestä pesutuvan lattialla, huuhtominenkin onnistuu isossa altaassa.
      Olipa sillä ruusulla kokoa ja niin täynnä kukkaa, ihme että kirvoilta on säästynyt.
      Mukava konsti paikasta toiseen siirtyminen on omalla autolla, siihen vaan ei kaikilla mahdollisuuksia, tai haluja.
      Minä annoin kortin mennä vanhaksi jo 70:senä, autoa tässä keskellä kaikkea ei kannata pitää, vaikka kivakin olisi omaan tahtiinsa aina mennä ja tulla.
      Olen ystäviltä saanut kyytiä ihan kiitettävästi silloin kun jonnekin on pitänyt mennä.
      Nyt sitten tätä sunnuntaita viettämään, odottamaan pilvien siirtymistä jonnekin, tuuli on kyllä voimakas, luulisi pilville kyytiä antavan.
      Kiitos juhannuksen toivotuksista Mdk-Mdk, samoin sinulle, kuin toisillekin, joilla ei mahdollisesti enää aikaa pirtin kirjoitteluun.
      Aurinkoa odottelemaan;)

      • hurskainen

        Aika säästeliäästi sitä vettä mittariin on kertynyt. Kuitenkin pintamaa on pitemmän sateen takia nyt kosteaa ellei peräti märkää.
        Linnut ovat tohkeissaan kantaessaan nälkäisille poikasilleen syötävää. Sateen jälkeen sitäkin saa.
        Oli voimaton olo huonosti nukutun yön jälkeen. Pakotin kuitenkin itseni ulos pieneen tarpeelliseen tupsintaan.
        Aina siitä sama tulos: siellä voimaantuu. Puutarhaihmiset sanovat sen johtuvan terveyttävästä pienilmastosta. Se leijuisi siinä metrien korkeudella.
        Tänään oli suorastaan pientä kasvihuoneilmastoa kun aurinko paistoi kosteaan maaperään.
        Juhannusviikko on viimein alullaan. Olisipa se kaikille keskikesän iloinen juhla.

        Rasitun pitkästä ajamisesta, enemmän kuin virkistyn. Ilmastointilaite mahdollistaa edes kesällä ajamisen. Ei riitä happi ei.


    • Konjakki_

      Mielenkiintoinen päivä. Saamme uutisia Kultarannasta.

      • Mdk-Mdk lähettämä ruusupuska oli kuin minun lapsuuskodistani, josta tietenkin tulee silloinen Juhannuksen vietto myös mieleen.

        Aina oli koivut "portinpielessä", siis asuinrakennuksen ja aitan sivustoilla. Juhannuskokko oli aina koottu hyvissä ajoin, koska asuimme järven rannalla ja myös "hornantuutissa", joten emme edes kuulleet mistään kulo-varoituksista, mutta eihän niitä silloin annettu, kun minä olin lapsi:)))

        Lipun nosto oli myös sellainen traditio, jonka isämme opetti. Koskaan sitä ei saanut maahan päästää, siis se täytyi sada salkoon ja sieltä pois "kunnioitettavasti" ilman, että se kosketti maata.

        Kaikki me (äiti?)olimme mukana hartaan tunnelman vallitessa ja jotain lauloimme, mutta nyt en muista mitä? Ei ainakaan se "siniristi lippumme".

        Mutta nuo kirvat? Helposti häviää, kun ruiskuttaa niitä mäntysuopaliuoksella, jolla paranee myös moni jalkaongelman ihottuma ja sieni varhaisvaiheessa. Uskomaton aine se on.

        Toinen "tehoaine" oli, kun suosittelin lapselleni selkäkramppiin "Tigerbalsamia" ja kerroin, että lukiessani sängyssä, niin minullakin menee selkälihakset kramppiin ja se auttaa, kun sivelen sitä, kun vaan saan käteni taipumaan niin kauaksi!!

        Paras hoito tuli (12-v)lapsenlapselta. Mitäs`jos auttaisikin se, että nouset sängystä ja venyttelet itseäsi? Seuraavaksi voitelenkin voilla!:)

        Tuhannen kiitollinen olen tästä palstasta, jossa voi kirjoittaa omia kuulumisiaan ja tuntojaan, ilman, että kukaan tulee arvostelemaan kirjoitusvirheistä.

        Oli minulla "kokemuskin", sillä kävin Kesäteatterissa lapseni varaaman lipun ansiosta, sillä moinen "Mooses" "Mooseksen perintö" on loppuunmyyty, mutta lisänäytöksiä on luvassa elokuulle. Kävelymatkan päässä olisi myös Simpauttaja, joka voisi olla mielenkiintoinen nähdä ulkoilma teatterissa.

        pa.Nyt en murehdi kurpitsoista!:))).


    • Päivää taas!

      Pari viikkoa on huvennut kuin viimeksi tänne pistäydyin. Maakuntamatkani olen tehnyt ja jo pääpaikalla yöni nukahtanut. Höntti olo tuntuu vielä, kyllä matkailu rasittaa.

      Matkassa on monta rasitusta, eikä ajokaan näillä kymmenillä ole enää vähäinen homma. Matkaa kertyi n. 2500 km. Tulihan siinä ajeltua myös paikkoja katselemassakin, ihan tuntui kun jäähyväisiä heittäisin.

      Ilmoissa ei ollut kehumista - oli kuitenkin ilmoja. Taisi olla neljä päivää kohtuullista, vähillä sade ripotteluilla ja lämpökin parikymmentä. Enimmäkseen oli sadetta ja koleata, yöllä lähes nollaa lämpömittarissa, päivällä kymmenen kahden puolen. Vaikka ei valittaa pitäisi, kyllä se alkoi ottaa väliin päähänkin. Ei se nyt kuitenkaan niin kovin surkeaa ollut. Halkoja kaminaan pari kertaa päivässä, kyllä siinä tarkeni kelliä ja halutessaan sauna päälle. Ei tarvinnut kädet kohmeissa askarrellakaan. Kaikki on sentään vaihtelua elämään. Ehkä olisi voinut olla reissulleni toinen ajankohta, mutta turhaapa sitäkin harmittelen.

      Hyttysiä oli vain kohtuullisesti, yhtenä lämpimänä päivänä paarmat pörräsivät, muutama puutiainen löytyi nahkastani kävelemässä, mutta eivät ehtineet kiinni käydä. Lähtöaamuna siunaantui auton lastauksen aikana sakea mäkäräparvi. Niitä oli tuhansia ja väkisin änkesivät mukaan, niin haluttu olin. Täytyihän ne seuralaiset poistaa huiskimalla, kun ensin pääsin "ihmisten ilmoille sieltä korven kätköistä.

      Niin...tämä kertomukseksi. Runemanni sanoisi, ettei tämä ole keskustelua. Oikeassa olisikin, mutta huonosti olen kertyneeseen viestien satoon perehtynytkin. Seuraavaan kertaan...

    • Viikon alkua ystävät niin sitä siirryttiin juhannusviikolle, pilvisenä alkaa, muta parempaa vähän lupailivat.
      Lämmintä kuusitoista astetta, ei paha, näin aamusta.
      En ihmettele ollenkaan ynnämuun "hönttiä" oloa, samaa tunsin minäkin sokkomatkan jälkeen, vaikka en ajanutkaan ja matka jäi huomattavasti lyhemmäksi.
      Ikä tekee tehtävänsä.
      Mukava kuulla, että kaikki meni suunnitelmien mukaan, lämpöä kaipasit, no ei sitä täälläkään kovin reilusti ole ollut, mutta vähän enemmän kuitenkin kuin tammikuussa;)
      Onhan se vaihtelua tavanomaiseen, kun välillä maisemaa vaihtaa ja sinullekin sitä nuoruuden muistoja antavaa.
      Tervetuloa vaan eteläisempään kotiisi ja myös pirtin vahvuuksiin.
      Lipunnosto ja rapun pieli koivut varmaan juhannuksena siellä maalla toteutamme, näin on ollut tapana tehdä, kunhan nyt sinne saisin itseni siirrettyä, no kaikki aikanaan.
      Noita voiteita on tullut hankittua ja tuolla ne kaapissa lojuvat, alku innostuksen ja huonojen tulosten vuoksi on jääneet käyttämättä.
      Joskus jotain pientä apua olen niistä saanut, mutta parantavaa vaikutusta en ole kokenut.
      Kai se niin on, kun vaivan on saanut, sen kanssa on opittava vaan elämään, väliin vaikeaa on.
      Kuuntelin eilen miten linnut oppivat syömään jopa kovia pistiäisen toukkia, kun muuta ei ole tarjolla, itse en sitä havainto tehnyt, kun karviaisen pistiäinen pensaisiin iski ja kaikki lehdet söi.
      Pian on poikaset lentotaitoisia ja pesät tyhjenee, siitä se alkaa sitten kesäkin lyhenemään ja illat hämärtymään, mutta vielä on kesää jäljellä(laulun sanoin)siitä nauttikaamme parhain mahdollisimmin tavoin.
      Olen myös sitä mieltä, että puutarhassa ja yleensä ulkona niitä voimia lisää saa, jos jaksaa ulos mennä, multaan kynnet ja jopa helpottaa;)
      Kesärannan terveiset saatu ja ei mitään mieltä ylentävää kuulu, levotonta ja uhkaavaa joka puolella vaan on.
      Tietoa ja viisautta pitäisi olla, silti vaan aina noita uhkakuvia rakentuu.
      Aloittelen päivääni silittämisellä ja mitä nyt sitten muuta keksinkään. Tuuli vaan näkyy voimissaan olevan, puhaltaisi nyt nuo pilvet pois, vettä on nyt riittävästi saatu
      Oikein mukavaa viikon alkua, jospa se siitä suttaantuu;)

    • ysikasiseiska

      Olipa 'ystävällistä' luettavaa, nyt on hyvä jatkaa päivää seurallisemmin ihmisten parissa, tuntui kuin patterit olisivat latautuneet näissä kirjoituksissa!

      Harvoin enää käyn täällä en yleensä kajoa pitkiin ketjuihin tämä teki poikkeuksen..Kiitos!

    • Huomenna on kesäpäivän seisaus ja siitä alkaa päivät lyhenemään. Olisikohan jo syytä toivoa joulun vieton valmistelua. Näinhän se elämän meno menee välitavoitteineen. Tosin ennen joulua on joillakin sadon onnistumisen ja korjuun jännittäminen.

      Kävin reissullani lakkasuon reunassa tutkimassa tilannetta. Halla oli hoitanut jo osuuttaan. Tummanruskeaksi paleltuneita kukkia, hyvin pieniä suppuja, piloilla nekin ja sitten valkoisia lakankukkiakin. Ne ovat merkki siitä, että hallan jälkeen ne ovat ehtineet ilmestyä. Eihän yksi esimerkki vielä kaikkea kerro, voihan olla paljonkin paikkoja, jonne halla ei ole ylettynyt. Kuitenkin tulevalle sadolle on tapahtunut jonkinlainen näpäys. Saapa nähdä mitä teen. Vuosikymmeniä olen joka vuosi lakkoja poiminut vaihtelevin määrin. Saattaa olla, että nyt tänä kesänä tulee lakanpoimintarokulini. Eihän sekään maailmaani kaada. Saattaa olla hyväkin että suolla runttaamiseni jää pois.

      Onhan politiikassakin tapahtunut yhtä sun toista. Kultarannassakin on kokoustettu, mutta en siitäkään sen enempää. Vihdissä on ammuskeltu ja poliisikin on menehtynyt. Ikävä juttu kaiken kaikkiaan. Olen kyllä lukenut siitä netistä, mutta mitäpä niitä kertailen. Luin myös täältä seitsenkymppistäkin tästä Vihdissä tapahtuneesta. Asiallisen aloituksen jälkeen keskustelu kääntyi mielestäni suurelta osin överiksi ja vastenmieliseksi. Vaikka se olisi reilumpaa sanoa sanottavansa ao. ketjussa, en silti viitsi lähteä siihen häntäpään joukon sekaan mahdolliseen kilpahuutoon.

      Vieläkin oloni tuntuu matkani jälkeen vähintäin lattealta. En nyt sentään ole toimintakyvytön. Kävin marketissa kalastamassakin. Hyvin onnisti. Ilmakin on ollut täällä tänään hyvä puiston penkillä istuvallekin. Nytkin kirkkaasti ikkunastani paistaa rojottaa niin, että kaihtimilla pitää hillitä. Hyvää illanjatkoa Teillekin!

    • hurskainen

      Sellaselle avoikkunalliselle lintulaudalle olin laittanut kaikkea pikkurojua. Se pikkumökki nökötti siinä jo kun talo joskus kauan sitten ostettiin.
      Ihmettelin kun koppiin oli ilmestynyt kuivia lehtiä.
      Kun aloin niitä poistamaan, talitintti oli siellä kai jo munimassa tai hautomassa. Kesäsaunan oven pielessä, hiukan liikepaikalla se pesäpaikka on mutta ei nämä pihalinnut ihmisiä pelkää. Pesimisonnea vaan.

      Oikeasti valoisan ajan lisääntyminen on ollut enää sekuntipeliä. Tuntuuhan se hiukan haikealta kun viikon päästä ollaan jo taas lyhenevän päivän raiteella.
      Pallomme toisella puolella ihmiset ja elikot ovat kaamosajan ytimessä. Sellasta tämä auringon valolotto vaan on.
      On pitänyt taas valoa päästämätömät verhot laittaa että nukkuminen onnistuu. Mukava kesäinen päivä taas takana. Olisi sopiva juhannusilma tällänen.

    • Tervehdys Kahvipirttiin.
      Laitan nyt vain pienen Hesarista lainatun pätkän tähän, kun se on niin harvinainen juttu, että emme ehkä seuraavaa ole enää näkemässäkään emmekä tänne Kahvipirttiin kommentoimassa.
      Kesäpäivänseisaus ja täysikuu osuvat tänään yhteen ensimmäistä kertaa puoleen vuosisataan.



      Tämän mukana tulevat Iloisen juhannuksen toivotukseni pirttiläisille!
      °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

      "ENSI YÖNÄ on vuoden pisin päivä ja täysikuu yhtä aikaa. Kyseiset taivaan tapahtumat osuivat yksiin viimeksi vuonna 1967 eli liki puoli vuosisataa sitten.

      Kuu on täysi maanantaina kello 14:02 ja kesäpäivänseisaus koittaa virallisesti kello 1:34.

      Aurinko nousee huomenna pohjoisemmaksi kuin muina päivinä, ja Kuu jää vastaavasti ennätyksellisen alas horisonttiin. Yhteensattuma on harvinainen, mutta ei odotettavasti kovin poikkeuksellisen näköinen, arvioi Santeri Manninen Tähtitieteellinen yhdistys Ursasta.

      ”Kuu on tänään todella matalalla, vain 11 astetta horisontin yläpuolella. Kuun valo kulkeutuu tavallista paksumman ilmakehäkerroksen läpi ja näyttää siksi punertavammalta.”

      Pohjois-Suomessa Kuu jää vieläkin alemmas. Esimerkiksi Rovaniemellä se nousee vain viisi astetta horisontin yläpuolelle. Näin matalalla Kuu näkyy vain, mikäli näkymä etelän suuntaan on esteetön.

      KUU NÄYTTÄÄ siis tänä yönä tavallista komeammalta, mikäli se on näkyvissä.

      ”Mitä matalammalla Kuu on, sitä suuremmalta se näyttää. Ilmiö tunnetaan kuuilluusiona”, Manninen mainitsee. "


      http://www.hs.fi/tiede/a1466390111504

      • Kiva kun kerroit lukemaasi. Valvoinkin viime yönä poikkeuksellisesti, ilman mitään hätää :D Aivot oli tosi virkeät ja ajatus juoksi muinaisten kansojen kalenteritaidoissa:D

        Ilman koulutustakin on ihminen havannoinnut taivaankappaleiden liikkumista, ja huomanut jaksottaisen rytmin siellä,...tajusin sen Kreikassa etsiessäni Pohjantähteä. Kuun sirppikin oli veneen muotoinen, kun maapallon kaareva varjo osui ylhäältä siihen . Silloin ymmärsin olevani pallon eteläisellä puolella Suomeen verraten.

        Hienoa aikaa taas elämme, valo on nyt maximissaan, ja kuukin loistaa auringon valaisemana. Upeaa😊
        Hyvää yötä kuitenkin!


    • Huomenta, nyt kai sitten olla jökötetään muutama päivä "pesässä" eli yö ja päivä yhtä pitkiä, lieneekö näin?
      Varmaa kuitenkin on, että jo viikon päästä yö pidempi, mutta eipä anneta sen mieltä masentaa.
      Tätä kesää odotellessa aika aina kuluu ja huomaamatta käännymmekin odottamaan joulua, no ei vielä kuitenkaan, sato korjataan ensin, kuten ynnämuu totesi.
      Sato näyttää näillä leveys asteilla kohtalaiselta, mitä nyt kukinta marjojen suhteen enteilikin, muusta maanviljelykseen liittyvästä en paljon tiedäkään.
      No oma peruna parvekkeella kukalla ja pitäisi antaa vielä joku aika kasvua odottaa, utelias meinaan olla;)
      Maalla peruna jäi hyvään kasvuun sielläkin ja nyt varmaan on saanut vettä ja kasvu etenee.
      Metsämansikkaa oli kukassa paljon, jokohan kohta se kypsyy.
      Tuon kuun liikkeitä tulee harvoin seurattua, kun on sillä puolen taloa valveilla ollessa, että en näe, joskus aamulla kahvipöytään sen huomioin, isonakin.
      Kiitos Merilii tuosta viestistäsi, sen verran viisaampi olen nyt minäkin;)
      Talitintti varmaan toista poikuettaan siellä hurskaisen mökissä aloitteli, mukava sitä on koko kesä niiden touhua seurata.
      Minä tunnen ahtaan paikan kammoa, jos verhot ikkunaan lasken, nukun hyvin valoisassakin ja olen ajatellut, että ketäpä kiinnostaisi minun toimiani seurata, en usko edes usko sisällä tapahtuvia kenenkään näkevän, ainakaan minä en näe muiden ikkunoista.
      No valojen aikaan on hieman varovaisemmin toimittava, silloin näkee jo kadultakin.
      Harmillista jos laajemminkin on kato käynyt lakan suhteen, en tosin sitä herkkua monesti ole saanutkaan, mutta olisi sillä markkinat täällä etelässä,, näin uskon.
      Tuo Vihdin ketju on masentavaa luettavaa, ei uskoisi kysymys aikuisista ihmisistä olevan, niin törkeitä viestit ovat, häpeää tunnen.
      Tapaus jo sinänsä kauhistuttava, miten meillä suomessakin saattaa asiat noin vaikeiksi mennä.
      Olen aina kuvitellut, että me suomalaiset ollaan harkitsevia, rauhaa rakastavia, mutta noita viestejä kun lukee, viha on päälimäisenä, monessa muussakin ketjussa, mitä sillä voittaa?
      "Ysikasiseiska", olipa mukava lukea myönteiset ajatuksesi, tämmöiseen lupsakkaan jutusteluun on aina pirtissä pyritty ja kummasti tämä vaan puoliaan pitää ja kirjoittajat palaavat pirtin mukavia, arkisia juttuja jatkamaan.
      Ehkä kurkkaat toistekin ja toivoisi näitä mukavia kommentteja silloin tällöin tulevan, on niitä saatu kielteisiäkin;)
      Kyllä se matkustaminen voimia koettelee, tuo ynnämuun mainita uupuneesta olosta, sen huomannut olen minäkin ja vähän pelon sekaisella aatoksella olen tulevan syksyn Lapin matkaa ajatellut, kuinka sen jaksaakaan.
      Kaksitoista tuntia linja-autossa, tosin taukoja on, mutta kun se istuminenkin jo rassaa, nähtäväksi jää.
      Nyt suuntaan aluksi kauppaan ja sitten ei mitään ihmeellisempää tiedossa, ehkä suunnittelua kukkien vesi tarpeesta, kun aion pidemmän aikaa kotoa pois olla.
      Tytär on lomalla ja en häntä asialla rassaa, laitan vettä alusastioihin, ehkä pärjäävät vajaan viikon, minulla vaan tämä parveke auringon puollella, verhot alas suojaksi lasken kai pärjäävät.
      Mukavaa aurinkoista päivää teille toivotan, kurkkikaa pirttiin viestejä laittaen;)

    • Ramoona_

      Kurkkaus pirttiin...kas Ruuneperi on vanavedessäni käynyt ja kertonut kiinnostavasti lapsuusmaisemistaan. Hyvä muistutus tuo, että siirtoväen asutukseen osallistui koko kansa, tavalla tai toisella, samoin sankarihautoja on kaikkialla Suomessa. Luin vastikään nimien suomennuksista, että Petteri Orpon isoisä suomensi sukunimensä Grönholm nimeksi Orpo, koska hänen vanhempansa kuolivat kulkutautiin ja Matti Selim jäi täysin orvoksi. Kokoomus-Petteri haluaa kuitenkin, että sukunimi taivutetaan ilman astevaihtelua p:v, siis Orpon, Orpolle jne.

      Ynnämuun maakuntamatka oli varmasti elämyksellinen , koskapa olo on tuntunut sen jälkeen lattealta...siinäpä jälleen osuva ilmaisu. Metsä hoitaa jo päiväkävelyllä, saati parin viikon annoksena. Metsäilyn pitäisi olla resptilääkkeenä, ehkä sen arvo sitten paremmin huomattaisiin. Jos on vielä sometauolla, ainakin minä tunnen puhdistuneeni infokuonasta. Tähän uutisvyöryyn ikäänkuin turtuu, tarvitseeko meidän esimerkiksi kaikkien maailman maiden vaalitulosten tasalla olla .

      Minäkin olen kehitellyt kukankasteluniksejä, reilusti yli viikonkin kukat pärjäävät sisällä ja ulkona ilman kastelijan käyntiä. Sisäkukkien vedensaantia voi tehostaa myös sillä, että johtaa kukkamullasta vesiastiaan lakanansuikaleen tai villalankaa, vesi imeytyy multaan siten. Isot huonekasvini ovat altakasteluruukuissa, joihin voi varastoida tavallista enemmän vettä. Ulkoruukkuihin ja amppeleihin istuttaessani kesäkukkia lisään multaan kastelukiteitä, jotka sitovat vettä ja tietysti kiikutan ne varjoon.

      Saunan lauteet ovat valkaistumassa ulkona auringossa , juuriharjalla ja saunanpesuaineella jynssätyt . Juhannus ei tule ilman kotisaunan perusteellista pesua, vaikka kylpisikin ihan muualla . Sääennusteet ovat jännittäviä : helteestä rankkasateisiin. Muutenkaan tämä etelärannikko ei ennusteista piittaa, merisää on erisää.

      Vehmasta ja kukkivaa juhannusviikkoa , leppoisaa suvituulta ja oloa !

    • Kesäinen keskikesän päivähän täällä on ollut. Kävelykadun penkeillä istuskelevia riitti ja jonkin verran baarien terasseillakin. Sellainen katsaus tulee tehtyä ja tuttujen kanssa muutama sanakin puhuttua, joskus parkkeerattua istumaankin.

      Ramoona mainitsi uutisvyörystä jota tulee. Olen kyllä ajatellut sitäkin ja yrittänyt antia ja tarjontaa hienosti sanottuna priorisoida. Helpostihan aineistoa löytyy niin paljon, että jos kaikkeen nokkansa tunkee, siihen ennen pitkää tukehtuu. Paljon on sellaista, että jos ei viihteen takia tarvitse, voi huoletta ja ilman vahinkoa jättää pois. Varsinkin näin vanhempana eläkeläisenä ei olekaan enää tarvetta kaikkea seurata, enkä siihen edes pysty, eikä muistinikaan ole terävimmillään. Toisaalta, eihän ole velvoitteitakaan, ei edes moraalisesti. Riittää kun asiansa hoitaa niin kauan kuin pystyy. Työ ja toiminta on tullut tehdyksi, olipa tulos mitä tahansa. Parempi on vain tyytyä "kevennettyyn ohjelmaan."

      Ei kyllä tuottanut ongelmia pitämäni parin viikon ero tietokoneista, telkkarista ja osin myös lehdistä. Radio kyllä tirisi puolisekavasti uutisia huonon yhteyden takin. Kuitenkin riittävästi silti. Oikeastaan on helpottavaa pitää kunnon tauko, voisihan sen eläkeläinen lomaksikin ristiä. Eikä se varmaan maan ja maailman menoa mitenkään hetkauttanut.

      Hämärtää, hätkähdin että joko vuoden pisin päivä on ohi, mutta pilvet sen tempun näyttävät tehneen. Oikein hyvää jatkoa loppukesän rippeille!

    • VenLastina

      Ehtoota!

      Täällä on ollut musiikki-ilta. Ensin lauloi Tauno Palo, että Ruusu on punainen,
      sitten matkustettiin Meksikon pikajunassa Helismaan opastuksella, ja Mustanmeren valssin tahtiin tanssittiinkin. Odessakin hypitytti varpaita, mutta tanssimisesta ei tullut mitään, kun piti taas kertaalleen myllätä Odessan-muistot.

      Muistojen aarrearkun penkominen jatkui, kun tuli ensimmäinen kansanlaulu, "Imala majka" ja heti sen perään "Hei Balkan!".

      Georg Ots toi omat lisänsä konserttiimme, samoin Dimitri Hvorostovsky.
      Nimiä olisi vielä lisääkin, mutta en ole innostunut kirjoittelemaan listoja, eikä kai kukaan halua niitä lueskellakaan.

      Muistoistamme voisi koota muutaman kirjan, mutta tuskin ne kaupaksi menisivät.
      Aina silloin tällöin joku kysyy, miten matkamme meni.
      Jos olen vastannut kertomalla pari tapahtumaa matkaltamme, saan kyselijältä
      ilmoituksen siitä, että onpa minulla vilkas mielikuvistus.
      Turha on yrittää saada kyselijää uskomaan, että joka sana on totta.

      Ihanaa on sentään, että on päässyt matkustelemaan ja vuodesta 1955 yhdessä kotoisen kaverin kanssa. Pari vuotta aikaisemmin olimme kumpikin Romaniaasa. Matkustimme eri reittejä, mutta Bukarestissa toki tapasimme.

      Nyt taitaa matkailumme supistua kauppa-, apteekki- ja terveyskeskusreissuiksi,
      Tuskin pääsemme edes Mujejärvelle, kun kuljettaja on itsekin sen verran huonossa kunnossa että epäilee, jaksaako hän ajaa.
      Minullakin on ollut kortti lähes yhtä kauan kuin hänellä, ja uskon, että pystyisimme ajamaan perille saakka, jos valillä vaihtaisimme kuskia....

      Ja nyt testataan mitä mieltä ylläpito on siitä, että Venlastiina on unohtanut kirjautua sisään.
      Heipä hei koko porukalle!

      • Venlastiinanikittä

        LÄHETÄ


    • NIKITTÄ

      Ans kattoo kunka muijan käy

    • Neeasa

      Iltalenkiltä tuolta omasta puutarhasta juuri palailin ja vielä Pirttiin päätin kurkistaa, koska on kesäpäivänseisaus täytyy ottaa tästä kaikki ilo irti!
      Tyyni ja kaunisilma, pieni hämärä laskeutuu, lännessä pilviä, tietää huomenna sadetta.

      Minulle myös metsäretket ovat olleet aina tärkeitä. Jo lapsena siskoni kanssa kuljimme marjoja poimimassa siinä lähimetsässä ensin ja myöhemmin kauempana.
      Metsissä on helppo hengittää, ilma on happirikasta, siellä saa voimaa mieli ja keho!

      Katsoin TV:stä esim Kiinaa ja sitä savusumua, jota siellä useinkin kait on, ei ihme, että he nauttii lomastaan Suomessa.

      Pihakalusteet laitoimme tänään ulos, kaikki ei ollut ihan kunnossa, että täytyi käydä kaupan kautta, että kaikki on "oordnigissa", mutta kauniilta ne nyt näyttävät tuossa
      nurmikolla.
      Hyvää juhannuksen aikaa.

      Kukkii valkea kirsikkapuu,
      haihtuu hämyyn hento kuu
      yössä kuultavassa.
      Idässä pilvi punertuu.

    • Huomenta, hieman on pilviharsoa, mutta lämpöä jo kahdeksantoista astetta, siitä se keskiviikko valkenee;)
      Eilinen olikin jo ihan helteinen päivä, siis odottakaamme lämmintä juhannusta, vaikka kaikenlaista onkin luvattu.
      Minulle jo tämä maalle meno tekee hyvän ja kesäisen olon, joka puolella metsää ja aina jotakin yllättävää ne maisemat tuo mukanaan.
      Metsään en juurikaan tohdi lähteä, kun tuo tasapaino ei oikein ole kontrollissa, mutta jo ulkona istuminen kaikkine sivu vaikutuksineen hyvää tekee.
      Onhan meillä luonnon, miksi ei kaikenkin suhteen vielä hyvä asustaa.
      Jospa onnistuisi matkanne sinne Mujejärvelle Late ja Venlastiina, olisihan se mukava käydä niitä maisemia katsomassa, hitaasti huilia pitäen matkaa taittaisitte.
      On se niin perinteistä pyrkiä juhannuksena luontoon ja mahdollisten vetten ääreen.
      Olen saman havainnon tehnyt ynnämuun kanssa, kaikkeen ei tarvitse kantaa ottaa, vaikka joskus vaikeaa onkin suu kiinni pitää, niitä mielipiteitä kun mukama on.
      Telkkari ohjelmatkin aika lailla tympeitä, ei mieleisiä meinaa löytyä, olen katsonut Teemalta, enpä nyt nimeä muista, joku Olivia se on.
      Aika omituinen kiukkupussi, nainen joka on aina kaikkea vastaan, erilainen todella niissä ympyröissä, alkaa kello 21,00, muutama jakso vielä edessä.
      Musiikkia tulee tietenkin, mutta sekin menee yli minun ymmärryksen, joskus niitä vanhoja kappaleita mistä Venlastiina kertoi, onnistuu kuuntelulle.
      Tuolla tapaa sitä minäkin aiemmin olen noita kukan kasteluja suorittanut, ulkona vesisankoon lanka ja sitä sitten pitkin penkkiä vetelin, onnistui se pelastamaan kasvit poissa olon ajan.
      Aika riesa noista kukistakin on, mutta kyllä niistä silmän iloakin saa, joten aina niitä vaan ristikseen laittaa.
      Tomaatit raakileina parvekkeella, ei niiden nyt soisi kuivuuteen kuolevan.
      Saunan pesin jo keväällä maalla ja kun muutaman kerran on vasta siellä kylvetty, en perusteellista pesua nyt suorita, kyllä se kelpaa.
      Muuten, sauna on oltava puhdas, ikävä on epäsiistissä saunassa kylpeä.
      Katselin viime kerralla talomme saunan oven kahvoja, pesua olisivat vailla, mutta siivoja tytöt eivät ole sitä hoksanneet.
      Yksin korituolin selkämys likaantuu, nekin olisi pestävä ja huollettava, no pieni on aika laskettu näihin tehtäviin siistijöillä, pitäisi talkoot pitää.
      Esitinkin jo, mutta ei vielä ainakaan saanut tuulta purjeisiin.
      Nyt alan lähtöä tekemään Onni-bussiin, yllätyin, kun tilasin aiemmin lipun olikin kolme euroa halvempi, jos tarpeeksi aikaisemmin tilaa, on varmaan ilmainen;)
      Kotoani Jyväskylään maksaa tänään kyyti kuusi euro, ei paha.
      Kaiken varalta toivotan oikein ihanaa ja lämmintä juhannusta, koskaan ei tiedä miten koneet mokkulan päässä toimivat ja linkitkin sään armoilla.
      Viikon verran meinaan maalla viihtyä, sitten jo kiire omien kukkien pariin, heippa!

    • jätän_väliin

      Ei raportoitavaa.

    • muori77

      Päevee vuan.

      On niinkevyt olo,olin jalkahoidossa,voi vaikka juhannuspolokalle lähtee ;)

      Aurinko on porottanut melkein koko päivän,välillä jotain harsoa seilaa auringon edessä.

      hyvvee jatkoa.
      näkyillään...

    • eimittää

      Mitäpä tänne kannattaa...

    • hurskainen

      Tänään lämpötila oli vielä siedettävä. Tein porttia muoviverkosta puuraamein. Paikka oli lähes varjossa, tunnettu itikoistaan.
      Kokeilin uutta keinoa niiden häätämiseksi. Suihkutin sen työpusakan selkäpuolen kauttaaltaan Ohovilla.
      Yksikään pikkupaskiainen ei tullut sille aarillekaan inisemään. Siinä ojan pohjalla oli naakkojen kylpypaikka. Jo mutainen päivän monista asiakkaista.
      Vähän ne noituivat että jäiköhän tuo pappa tuohon asumaan. Naakkapoikaset ovat jo melkein emonsa kokoisia, mutta ei ne vielä osaa itse oikein ruokaansa etsi. Kiljuvat nälkäänsä innokkaasti.

      Hain jo juhannusjuomat. kaks ja puolitraa mansikan makuista mehutiivistettä. Pakasteessa on sikanautaa mitä lie puolisen kiloo. Se laitetaan johonkin valmistuotteeseen ja sitten paistumaan uuniin.

      Huikeeta juhannuksen aluspäiviä ja sitten niitä tuplapyhän viettämisiä.

    • Eipä sateet haitanneet tänäänkään. Kyllä ilmojen puoleen passaa.

      VenLastiina kertoi musiikin "säestämänä" matkamuisteloita. Jossakin noista paikoista ehdin minäkin käydä Mustanmeren rannallakin, vaikka en erikoisen runsaasti olekaan matkustellut.

      Oli myös esillä Mujejärven matkat sinne mahdottoman hyvään saunaan. Enhän tietenkään ko. saunaa tunne, enkä paikkaakaan, vaikka lienen joskus ohi ajaa hujauttanut. Kertomuksia kyllä olen lukenut. Niin se oli minullakin maakuntamatkalle lähtöni edellä aprikointia siitä kuinka ajomatkasta selviän. Kyllähän se melko tiukoille otti, mutta ei varsinaista hätää. Silmiinihän se pahiten käy, silmissäni on hiukan ongelmia ollut ennenkin ja ikä niitä tuo lisää. Ennakkoon suunnittelin levähdykset, joka 100 km jälkeen ja lisäksi tarvittaessa. Uudenpana taukojani oli puolta vähemmän. Kyllä se ajelu ihan koht`hyvin meni, vaikka lie jonkin verran painanutkin.

      En tietenkään ole mitään yllyttämässä. Tottahan sekin helpottaa, jos on mahdollista kuskia välillä vaihtaa. Minä en ole päättänyt uusintareissusta mitään. Täytyy katsoa ja "nuoleskella haavojaan." Sitä varten vähän tavallista enemmän kiertelin katselemassa, että saan "eväät seuduista" jos niin käy, että tänä kesänä en pitempiin ajomatkoihin lähde. Syksyn satoa saa jokamiehen oikeuksilla irti lähempääkin ja on myös paikallistuntemustakin. Sekin runttaaminen metsiköissä tulee vasta ajankohtaisena harkintaani.

      Tässäpä tämän kertainen jaaritteluni. Koetetaan pärjäillä näillä helteilläkin!

    • Ruokiahan sitä on mietittävä, minä kun jo kerran kirjoitin pitkän jutun kalansyönnin ihanuudesta, vaan minne lie sumplaantui.
      Peukalo on nyt kipeytynyt niiden perkuussa, jokin tosi terävä piikki kiduksissa oli. Sain Suvisaariston ahvenia melko määrän ja uunissa ne paistoin käännellen voissa ja ruisjauhoissa. 21 niitä oli ja 16 on nyt jääkaapissa Juhannukseen riittää sitä laatua.

      Huomenna onkin petivaatteet vaihdettava saunaillaksi, kauppareissu ja loppusiivous selväksi.

      Sinnehän ne perhetutut kutsui Suvisaaristoon, mutta jos myrskyää pääkaupunki alueella, en lähde saaristoristeilylle. Ei niihin kabinetteihin mahdu kuitenkaan kaikki sisälle noissa pienaluksissa, kansipaikkoja ne nyt vaan myykin.

      Lapset on jo perillä Houtskarissa, tytöt jo eilen, kun 25 henkeä siellä istuu Juhannusaterialla kesäkeittiössä. En minä siihen revohkaan välitä lähteä, valvottua tulisi liikaa jo isoisoäidille. Poikanikin eilen iloitsi, että heillä on oma aittansa jonne vetäytyä ;D heippa!

    • Skillaann

      Huomenta kauniiseen aatonaaton päivään, yöllä vähän satanut, mutta nyt taivas kauniin sininen.
      Juhannusjuhla jo kynnyksellä, ihan kohtalaista säätä on luvattu, vedetkin lämmenneet, toivottavsti ei kuitenkaan houkuttele uimareita liian rohkeiksi.
      Ainahan nämä juhla kokoontumiset saattavat harmejakin tuoda, liikenteessä ja vesillä.
      Nyt täällä maalla turvallisesti, tulo matkalla kaksi nuorta miestä innostuivat(noin20:set) keskuteluihin ja matka sujui maailman iloja ja harmeja pohtimalla, hyvin tietäviä nuoria miehiä.
      Ihmettelin, kun mummon kanssa juttua rupesivat suoltamaan, jossain vaiheessa jo ajattelin, että kanssa matkustajat häiriintyvät.
      Täällä kaikki hyvin, peruna kukalla ja mansikka runsaassa raakile vaiheessa, tuskin jaksaa kasvattaa kovin isoksi marjoja on niitä niin paljon.
      Metsämansikkaa päästään maistamaan, talon seinän vieressä, vanhassa tomaatti penkissä paljon jo ihan kypsiä marjoja, metsässä olevat vielä aivan raakoja.
      Meillä on tänä juhannuksena savustetut muikut, vaihteeksi lohelle tähän päädyimme.
      Herkkusieniä pekoni kääröinä ja sian niskaa hyvin maustettuna uunissa kypsytettynä, jotakin salaattia ja ainakin raparperikiisseliä.
      Tietenkin sitä makkaraa ja lettuja, eiköhän näillä jo pärjätä.
      Kääretortun aion tehdä kahvin kyytipojaksi, leipomolta haettiin kanelipullia, mutta pettymys tuli, oli aika kova taikina ollut tekijöillä.
      Kaikki herkullisemmat, kuten viinerit, mitä usein olemme ottaneet, oli loppu.
      Kyllä noita hurskaisen mainitsemia itikoita löytyy ja tuntuu kuin ei mikääan auta, savuakin sietävät, mutta sisulla on vaan kitkemis hommiin mentävä, ehkä suihkeet vähän helpottavat, sekin epämielyttävä, mutta jotakin on suojautumisen eteen tehtävä.
      Ymmärrän tuon halun päästä synnyinseudulle, osa elmän alkua siellä on ja varmasti muistot paikan päällä voimakkaina mieleen tulee.
      Tänne meille tulee talon tytär perheineen Helsingistä, hekin juhannuksen haluavat tyttären kotimaisemissa viettää, loma ei vielä ala, kai sitten pidemmäksi aikaa tulevat sen alettua.
      Kovin isoissa porukoissa ei enää jaksa juhlia viettää, mukavaa omissa oloissa olla, ainakin liikenne paikoilla asuttaissa sitä menemistä ja melua riittävästi.
      "Eimittää" ja"jätän_väliin", tuo teille suotakoon, silti hyvää iloa elämääni ja juhannuksen aikaa kaikille.

    • Niinhän se keskikesän juhla lähenee, ei meillä mitään erikoista suunnitekmaa ole, kyllä se Pohjois-Karjalan reissu jää ainkin nyt Juhannuksen aikaan tekemäti.
      Kotona ollaan, haen vähän koivunoksia kotiin ja tienvarsikukkia siitä se tunnelma syntyy. ei sitä tietysti ihan samaa tule kuin aiemmin, tässä talossa krillaaminen kielletty parvekkeella, eikä pihallakaan ole paikkaa, aiemmissa paikoissa ei ollut esteitä.
      No tuo rupokapuoli kyllä muuten järjestyy, kokintaito jäljellä.
      Aloitin siivoushommat parvekkeelta eilen, tänään jatkan muualla ja huomenna loput. Parvekkeella kukat viihtyneet hyvin. Siellä kuitenkin päivisin liian kuuma jos aurinko paistaa, mutta illemmalla mukavaa.
      Tuo mökki Mujejärvellä liian kaukana, ei sinne taida näillä kymmenillä enään tehdä edes mieli. No aika näyttää mitä sille tehdään.

      Eihän tässä oikein muuta täytyy vain jatkaa sitä kesäisen juhlan valmisteluja, Mukavaa Jussia vain kaikille Pirtissä poikkeaville.

      • hurskainen

        Lidlin satiirinen mainonta saa suupielet mukavasti nousemaan; joko huomenna on kylmempi kuin tänään. Tämä toiveikkaasti.
        Tapasin kylän peruspessimistin kaupan asiakaspenkillä istua röhnöttämässä. Se on kuule sitten toista päivää syksykautta.
        Yö periaatteessa edes jo sekunteja pitempi mitä se oli ennen kesäpäivän saisaushetkeä.
        Tosi hyvänmakuiset mansikat maksoivat vielä 6e litra. Muistin että pakasteessa vielä viimekesäisiäkin parin litran verran.
        Saattaa olla että viikon parin vikon päästä ei enää marketista saa hyvä viime satokauden MH/Maarten hyvää perunaa.

        Kun sain nurmen ajettua, tuli sellainen 3 mm pieni sadekuuro. Mielissäni aloin sisällä Apulehden pikkukryptoa täyttämään.
        Pitäähän se huomen illalla lippu salkoon nostaa. Merkki siitäkin että torppaa asutaan. Aatonaattoa vaan!


    • muori77

      Ehtoota.

      Tuo ukkonen peijooni tul kiusoomaa;)
      se ku viep minulta tajun kankaalle;(

      Tulin kurkistammaa pirttii.

      En jaksa istua tässä kauaa,pötkölleen on mäntävä.

      Hyvvee jussia kaikille.
      näkyillää...

    • Täppään Laten viestistä:" Tuo mökki Mujejärvellä liian kaukana, ei sinne taida näillä kymmenillä enään tehdä edes mieli." Kyllä se samanlainen ajatus on minullakin pohjalla, sitä vain ei vähällä mielellään tunnustaisi. Vuosikymmenet olen siellä käynyt ja teuhannut. Enpä matkan rasitusta edes ajatellut, sinne vaan kun töistä vapaata tuli. Ja hyvinhän sen kesti.

      Kyllä se matka on liian pitkä näillä kymmenillä. Yleensäkin olen hyvin monen eläkeläisen kanssa jutustellut näistä mökkiasioista. Melko tarkkaan he ennen kasikymppiseksi tuloaan ovat luopuneet mökkeilystään ja melko moni on poistunut elossa olevien kirjoistakin. Joskus aikanaan ihmettelin heidän intonsa sammumista, mutta nyt se on itsellänikin esillä. Vaikka sinne korpeen jotenkin raahautuisin ja pääsisinkin, tulee mieleen että kannattaako se. Se mökkeilykään ei anna enää sitä, minkä sai nuorempana. Saapa nyt nähdä.

      muori 77 kirjoittaa että siellä ukkonen kiusaa. Täällä en tunne ukkosen kiusantekoa, mutt vettä kyllä romautti ihan reippaasti. Sekään ei haitannut sisätöissä.
      Vai sai `hurskainen` itikat karkotettua suihkuttamalla Ohovilla pusakkansa. Voihan ne itikat vähäksi aikaa hölmistyä, mutta tuulettuuhan se pusakkakin. Jotkut vetävät margariinia naamaansa ja käsiinsä ja se kuulemma pitää itikoiden kärsät irti ihosta. Onhan niitä konsteja, mutta jos saa ihonsa kestämään pistelyn, se lienee vanhin keino.

      Englannissa äänestetään, hupattaa telkkari. EU:sta eroyritys näinkin pitkälle vietynä taitaa olla ekakerta. Siihen nyt ei tarvitse kantaa ottaa, se on englantilaisten äänestäjien asia. Tästä jatketaan juhannuspyhiä kuluttamaan!

    • Skillani

      Huomenet ja hyvää juhannus aattoa.
      Ilmassa ei moittimista, vettä kyllä on saatu, nyt hyvin sininen on taivas, märkää tosin on.
      Kokko tarpeet täällä päin kastuneet,onhan ne varmaan suojan päälle laittaneet sellaisten isompien kokko julimisten paikoissa.
      Englannin äänestys meni vähän ikäkävästi, tuo vaan harmia monella taholla, minun korvaani sattui tämän kyseisen voittaja puolen johtajan toetamus, kunnon ihmisten voitto.
      Aika paljon on kunnottomia ihmisiä Englannissa.
      Ukkonen meni tohisten kovan tuulen ansiosta ohi, vaikka uhkaavalta näytti.
      Ehdin sopivasti tuon pienen kasvimaan puhdistaa, kun alkoi sataa, meni siis laariin;)
      Nurmikko jää ajamatta sade teki siihen eston ja nuo koneetkin meinaa aina kiusaa tehdä, akut ei lataannu ja renkaat vuotaa, mutta näin se elämässä on, aina ei onnistu.
      Onneksi ei kamalan pitkäksi nurmikko ole ehtinyt.
      Onhan se tämä vanhuus ja sen tuleminen monen asian kohdalla ikävä asia, mutta elämään sekin kuuluu ja ikävöinnitkin onneksi hiipuu.
      Kuolema erottaa ja ikävän tuo tullessaan, kaikesta luopuminen myös sen ikävän ja kaipuun mieleen tuo, mutta ihminen on sopeutuvainen, niin mennään mihin pystytään.
      Omalla halulla ja tahdollakaan ei enää ole valtaa, olosuhteet nämä asiat paikoilleen laittaa.
      Mutta eipä mitään, juhannusta taas vietetään, lippu salkoon nostetaan jja keskikesän juhlaa juhlitaan, oikein onnistunutta juhlaa kaikille, miten ja missä tätä vietättekin.
      Minä alan piirakan tekoon, lämpimät piirakat etelän vieraille, muikut savupönttöön, siinähän sitä onkin.

    • Uusi_ITSENÄISYYS-päivä

      Englannissa!
      Juhannusaatto = Uusi itsenäisyyspäivä Britanniassa.

      Britannia jättää Euroopan unionin - Brexit-leiri julistettiin voittajaksi
      Farage hehkutti Britannian "uutta itsenäisyyspäivää".

      He eivät ole kuuluneetkaan *vapaan liikkumisen yli rajojen*- Schengen sopimukseen, eivät myöskään EMU:un eli Euroopan rahaliittoon, ja heillä on ollut vapautuksia jäsenmaksuista.

      • hurskainen

        Tyrmistyneenä otin vastaan uutiset brittien eromisesta unionista. Ei kai tuo hetkauttane suomalaisten elämää kovin paljoo.
        Vielä liehuu siniristilippu parhaillaan riu'un nokassa. Näillä kymmenillä pitää olla tyytyväinen että tätä j-aattoiltaa ollaan vielä todistamassa.

        Oli pajukosta haettava tukikeppejä yksittäisille vadelmanvarsille. Hävitin sen vattupenkin kun sitä ei osattu hoitaa. Niitä karkaili herukkapensasiin.
        Olisi pitänyt laittaa tukikepit. Rautalangoilla tiukata penkki järjestykseen ja leikata turhat pois. En raatsinut.

        Jotenkin pientä kasvihuoneilmiötä. Jos mitä yrittää duunata, pientä hikee alkaa pian pukkaamaan.
        Onneksi on rauhallinen ja viileä tila nukkumista varten. Katiska jäi viemättä järveen siks kun luvat pitäis hakee jostain hornantuutin naapurista.


    • Iltapäivää!

      Nyt viimeistään on aika toivoa teille hyvää juhannusaattoa ja juhannusta! On pikkasen riponut vettä, ilmoja tähyilen koska on harkinnassa lähdenkö katsomaan juhannuksenviettoa ja kokon polttoa. Niin tärkeätä tämä ei ole, että sateeseen lähtisin seisoskelemaan.

      Näinpä englantilaiset äänestivät EU:sta lähdön puolesta, ennakkoasetelmia ajatellen melko selvästikin. Tähän tulokseen päätyminen on äänestäjien asia. Tuskinpa sitä yritetään edes muuksi muuttaa. Pääministeri Cameron on ilmoittanut lähtevänsä palliltaan. Siinäpähän katsellaan, mihin kaikkeen tämä johtaa. Tuskin niin pahaa, josta on viimepäivinä säikytelty. Vaalityössä ja jälkipuinneissa tuppaa kiihkeissä tunnelmissa ylilyöntejäkin ryöpsähtää.

      Kaikesta huolimatta, hyvää tai edes kohtalaista jatkoa!

    • Skillani

      Oikein ihanaa, kaunista ja lämintä jussia, teille ystävät kautta Suomenniemen.
      Päivä on jo yli puolisen, mutta yhteydet ei aiemmin pelanneet, joten nyt viesini palstalle ilmaantuu.
      Aatto aamu oli sateinen, mutta sitten päivällä selkeni ja illalla ihanan lämmintä, tulihan siitä olosta nautittua.
      Kesän ensimäiset metsä mansikat syötiin ja vielä ne mansikoilta maistui vanhankin suussa.
      Peruna kukkii, muutama viikko ja sieltä pitäisi perunat kattilaan löytyä.
      Englantilaiset antoivat tahtonsa julki, jatko aika kyseenalista heille ja meille toisille Eu kansalaisille.
      Voihan se mennä suuremitta murheitakin.
      Uusi valtiovarain vahtikin on saatu, muuttuuko mikään, tuskin.
      Kokolla ei käyty, kai niitäkin on poltettu, mutta ei jaksa enää sekään kiinnostaa.
      Noin se tahtoo olla, että hoitamatta kaikki villiintyy, niitä leikkauksia tarvitsevat kasvit aika usein, huomasin mustaviinimarja pensaista, kun monena kesänä leikkasin, nyt täynnä marjoja.
      Mustarastaiden kanssa odotan niiden kypsymistä.
      Itsenäisyyden englantilaiset saavat, mutta voi se ikävä tulla yhteiseen leiriinkin, aika näyttää.
      Suomenlippu liehuu ja juhannus juhla jatkuu, mukavaa sellaista kaikille.

    • JUHANNUS alkaa vetää viimeisiään tämän vuoden osalta. Ei vedä haikeaksi.
      Eilen kävimme meijuja hakemassa, ja teitten varsilla keräilimme luonnonkukkia maljakoihin. Meijut ovat lapsuuteni kotikielellä lehtipuitten oksia, jotka tuotiin sisälle levittämään juhannuksen tuoksua.
      Nytkin meillä on koivunoksia, mutta ne eivät tuoksu!
      En rohkene syyttää tunnelman puuttumisesta vanhuutta. Eihän vanhuudessa mitään vikaa ole, ellei vanhuksessa mitään vikaa ole. Valitettavasti sitä tuppaa olemaan. Kymmenen vuotta sitten en takuulla olisi istunut sisällä tuijottamassa telkkarista Hans Blixin haastattelua. Hän oli se ruotsalainen, jonka YK:n turvaneuvosto pestasi johtamaan tutkimuksia Irakin joukkotuhoaseitten tilanteesta. Mitään ei löytynyt, ja USA lähetti asialle omat tutkijansa. Tulos oli sama: mitään ei löytynyt.
      Kaikkialla vastustettiin sodan aloittamista, mutta USA ja Englanti näyttivät vihreää sodalle, ja niinhän se Irakin sota sitten sytytettiin.
      Mitenkähän olisi käynyt, jos Britanniassa olisi ollut asiasta kansanäänestys?
      Ja mitenkähän Suomessa kävisi, jos me saisimme äänestää siitä, haluammeko eroon EU:sta....

      Tällaisia juhannusmietteitä meikämuijalla on.
      Ilma on mitä ihanin. Vaikka koivunoksat eivät tuoksukaan, on täällä yksi herkullinen tuoksu, ja sen aiheuttajan viemme lähdemme parvekkeelle lounasretkelle.

      Hyvää kesän jatkoa!

      • Kävipä köpelösti minulle, mutta ei haittaa. Heräsin jo kukonlaulun aikaan ja mietin, mihin lähtisin kokkotulia illalla katsomaan, vai lähdenkö mihinkään? Lueskelin sitten kirjoituksia ja ihmettelin, kun kokkotulia on nähty jos jonkinverran ja sittenhän minä hokasin! Eilen sinne olisi pitänyt mennä!

        Ei se kiva olisi ollutkaan yksin lähteä ja aina nuoruudessa sitä oli poltettukin (lapsuus) kotirannassa lukuisten ystävien seurassa. Ei ole enää nykyisin ruuhkassa ajoa, onneksi.

        Ei ole myöskään uusia perunoita, sillistä puhumattakaan, koska niitä voin syödä koska vain myöhemminkin, sillä ensin täytyy syödä nuo entiset laitokset. Naapuri toi vielä lisää, koska hänelle jaetaan liikaa ruokaa, joten peruna-muussia, porkkanoita ja lenkkimakkaraa sieltä tuli!

        Nyt yritän muistaa, että huomiseksi olen varannut teatterilipun ja sitä en saa missata. Siellä on varmasti väliajalla makkaraa ja en tiedä, miksi se siellä maistuu aina niin ihanalle!! Olisko niin, että se on grillattu ja minulla ei ole grilliä.

        Nyt vielä luen loppu repliikit Minna Lindgerin kirjasta "Kuolema Ehtoo Lehdossa". Aika mielenkiintoisesti on kärjistetty, mitä hoitolaitoksissa tapahtuu, vaikka toiset kuvaukset on mielestäni liian yliampuvia! Tiedä sitten, jos itse joudun joskus....?


    • hurskainen

      Nyt ei päästä vitsailemaan tulevana jouluna että se on lämpimämpi kuin juhannus. Ehkä yläsumu pitkitti auringon näkymistä yli puolen päivän.

      Jo etukäteen harmittaa punaherukkapensaiden verkottaminen rastaiden takia. Iso homma kun maahan täytyy laittaa 90 sm rautalankaverkko. Sitten päälle rastasverkko.
      Eräs mansikanviljelijä suivaantui rastaisiin niin että käänsi mansikkapellot auralla nurin. Mansikkasesonki on Etelä-Suomessa kai hyvällä alulla.
      Odotan vielä Suonenjoen satoa. Sitten hinnat tippuvat 4 €:n litralta.

    • aamulla_luontoon

      Huomenta mummot! Siellä vain käännetään kylkeä. Täällä sen sijaan reipas 75 vuotias papparainen on ollut jalkeilla jo pitkän ajan.

    • uimaanmummonkaa

      Reippaat mummot on niin reippaita, etteivät koneen ääressä norkoile , vaan ovat jo aamu-uinnillakin olleet, simpsakimmat jo ennen sitä aamunainn...

    • niin_oletan

      Kohta tulee uusi pirtti.

    • hurskainen

      Kouvolanseudulla sivuttiin tämän kesän lämpöennätystä tänään. Sai edes päivän kokeilla trooppisen lämmön vaikutusta vaatimattomaan työ-tupsimiseen ulkosalla.
      Päällä oleva T-paita piti suihkuttaa ohovilla itikoiden takia. Ulkovarastoon sisälle tunkevat hyttyset poistuvat vilkkaasti myös tavallista deodoranttia ilmaan suihkimalla.
      Joka päivä harrastuksekseen harrastava pyöräilijäkin sanoi tämän päiväisen lämpötilan olevan liikaa.

      Mitenhän ne terveyspalvelut sujuvat näin parhaana kesälomakautena? Olisi tehtävä mieni päiväkirurginen toimenpide itselle.
      Yksityisektorilla se paremmin onnistuisi keskikesälläkin, mutta hintojen tyyriyslaittaa odottamaan kunnallisen terveydenhuollon palveluksia.
      Niin sitten kun sieltä tilaa löytyy.

      Mutta Jussinpäivien viimeisiä tässä vedellään. Ihan jonniinmoisessa hapessa, vaikka itse tuon kehaisenkin. Samaa teillekin toivon.

    • Taispa tulla täällä tämän vuoden lämpöennätys ja johan tuo lie kesältä tuntunutkin.
      Näin olen nämäkin pyhät het loppuun kuluttanut. Onhan pientä kiirettäkin ehtinyt olla, mutta ettoneet kuitenkin olen hyväkseni käyttänyt. Kävin aaton juhlissakin. Kansaa oli sinnekin riittänyt, vajaan tunnin katselin ja lampsin kortteeriini. Ei kiinnostanut entiseen malliin ja melko tuntemattomalta joukkokin näytti.

      Potkupalloakin olen muutaman pelin osittain katsonut paremman ohjelman puutteessa. En ole kovin kiintynyt niihinkään peleihin.

      Britanian ero EU kansanäänestyksessä tulee varmaan puhuttamaan lähiajat. Onhan se merkittävä tapaus siksikin, että kyseessä on suuri valtio ja merkittävä kansantalous. Näyttää repivän myös Britanian puolueita, maanosia, ja myös mahdollisesti kansanäänestykset saattavat nousta esille muissakin valtioissa. Ehkä kunnon ravistelu tekee hyvääkin että ääni alkaa kuulumaan johdon norsunluutorneihinkin. Pidän kasanäänestyksiä hyvänä lisänä, vaikka kuuluukin ääniä että kansa ei osaa äänestää. Kyllähän kansan ääni usein poikkeaa poliittisen junttauksen tavoitteista, kuten nytkin Britaniassa. Onhan nytkin uhkakuvia luotu, mutta saattaapa ne johtaa myös asioiden korjaantumiseenkin.

      En ollut tyrmistynyt Britanian kansanäänestyksestä, kuten hurskainen kertoi tuntojaan. En nyt tainnut riemuskakaan hyppiä - Englanti on niin kaukana. Uteliaana eläkeläisenä seuraan jotenkin tapahtumia nyt ja jatkossakin ainakin vielä ilman suurempia tunnekuohuja. Tällä kertaa kyllä tämä "äänessäolo" riittää. Hyvää kesäistä jatkoa teille!

      • hurskainen

        Maisemaan tuli pilvisyys jo mitä lie puolelta päivin. Silti se lämmin pysyi kuin armeijan teltassa koko päivän.
        Hämärtyi aikaisin. Tässä illassa on syksyn ensimmäinen haiku. Lepakon lentely pihalla sitä vaan vahvisti.
        En halua katsoa tulevia sääennustuksia. Sateetonta silti toivoisin. Panssariaidassa tontin ympäri on vielä muutaman metrin aukko. Niin ja avo-ojan kasvillisuus pitää niittää ettei heinät estä ojan veden kulkua.

        Muutaman tunnin kuluttua lehdenjakaja käy kolauttamassa lehden laatikkoon. Tummapohjaista luettavaa juhannuksen tienoilla menehtyneistä.
        On se jo käytävä pötkölleen.


    • Skillani

      Huomenta maanantai aamuun ja arkeen, juhannus on saatu kunnialla ohi, tosin ikäviä uutisia on kuultu.
      Viimeisten tietojeni mukaan on kahdeksan hukkunut ja tie liikenne on myös saanut uhrinsa.
      Meillä oli linjat poikki eilen, niinpä ei viestiä voinut laittaa.

      Nyt tuulee melko lujaa, mutta kaunista on edelleen.
      Aamulla aikaisin katselin auringon nousua, taivas oli niin upea, paljon kaunista menee näkemättä, kun myöhään nukkuu.
      "Aamulla_luontoon" epäili mummojen kylkeä kääntävän, kyllä sitä ennen kuutta vaan hereillä ollaan, ei se nukuta pitkään, kun illalla aikaisin unten maille menee.
      "Uimaanmummonkaa" kyllä sitä järveen pullahdaittaisiin, jos järvi lähellä olisi, mutta eipä ole ,reippaudesta en mene takuuseen.
      Eipä vielä uutta pirttiä, kunhan se 200 tavoitetaan, se oli ennen raja ja sitä noudatetaan edelleen.
      Koivut täälläkin rapun sivuilla ja luonnonkukkia maljakoissa.
      Olisi ollut yksinäistä seista kokon tähteiden äärellä ja ihmetellä mikä nyt menikään vikaan;)
      Näitä muistamattomuuksia sattuu Kristiina23, mutta eipä taida mitään harmia seurata.
      Voi siinä aikaa mennä, kunnes terveyskeskukseen pääset hurskainen, taitaa lomat sotkea niidenkin toimintaa.
      Minulta jää nykyään kaikki yhteiset juhlinnat juhlimatta, en kovin paljon sitä ole nuorempanakaan harrastanut, en tiedä miksi ei kiinnosta.
      Kokkoa en nähnyt siis tänäkään vuonna, saunottua tuli ja se on jo riittävä juhlaksi asti.
      Kyllä se saunan jälkeen kuistilla istuen on nautinto monen kokon katsomisen väärti.
      Vähään ne on jääneet nämä juhlinnan kohteet ja erilaiset tapahtumat.
      Nyt eletään sitten juhannuksen jälkeistä aikaa ja seuraillaan maailman menoa, pörssi heilahtelee ja asiantuntijat kommentoivat, no ohi menee, kun ei millään tapaa minua kosketa.
      Näitä kesäisiä päiviä vietetään ja elämä jatkuu arkisissa merkeissä melkein jouluun asti, mutta jääköön tämä tähän.
      Oikein hyvää arki elämää teille kaikille, kesä on luonnosta nauttimisen aikaa ja siitä nautitaan kukin omilla avuillaan;)

      • Paluu arkeen on taas koittanut, ja Skillankin on mukana 🌞 ilahduttamassa meitä!
        Arkisia pyykkäyksiä on täällä harrastettu ja nyt odottelen Helpsonia tulevaksi liittämään uuden Huawein. Aika meinaa käydä jo pitkäksi, 12 jälkeen kun lupasi tulla, että pääsen taas uloskin :D

        Aamupäivällä tulikin vettä nätisti, mutta nyt houkuttaisi jo päästä! Oli tosi lämmin ja kaunis Juhannussää suurin osin,..hieman on varjostanut lapsuudenystävättäreni olot nyt. Miehensä kun sairastaa aivosyöpää, sädehoito on ainoa apu joka sopii. Itselleni se tuo mieleen oman mieheni loppuvaiheen, mutta pystyn silti kyllä tukemaan ystävääni.

        Kahvittelin tässä luonanne samalla, joten kiitos taas juttutuokiosta, heis veis ⏳


    • No pitkästä aikaa yritän jotain kirjoitella, ei meinaa oikein päästä tänne pirtin sivuille. Lopulta pyöriminen pysähtyi ja kirjautuminenkin onnistui. Sadepäivää tässä viettänyt oli tarvis kuitenkin apteekissa käydä ja samalla poikkesin Supermarkerriin piti ostaa vähän juomisia sekä isoja perunoita muusia varten. Nyt muusit syöty ja ainakin oli hyvää soosia ja salaattia lisukkeena. Minä kun tässä usein teen noita kotiaskareita oli tuo pyykkikonekkin käytössä, koneellinen nyt parvekkeella kuivumassa.
      Juhannus oli tosiaan lämmin ja kauniskin, kotona muutama kimppu tienvarsikukkia ja koivunoksia. Tuntui oikein kunnon Juhannukselta.
      Kesä nyt hyvällä alulla, ei tässä mitään suunnitelmia sen viettämiseksi ole luultavasti täällä kotikylällä oleilemme ja elämme päivän kerrallaan. Joskus tuntuu, että pitäisi johonkin mennä, mutta kun ne suunnitelmat puuttuu.
      Tuo Jalkapallo jonkinverran kiinnosraa, minä sitä useimmin katselen täältä Yle Areenasta niin tuo telkkari jää kaverini käyttöön, koko näytön suuruinen kuva kuitenkin, eikä niiden selostajien ääntä tarvitse kuunnella, näkeehän sen jos pallo maaliin menee. Taitaa parasta aikaa tulla ottelu Englannin ja Islannin välinen ottelu. Siinä se iso entinen EU jätti käy pinen Islannin kimppuun.

    • Pitää korjata, ensin onkin Italian ja Espanjan välinen kamppailu. myöhemmin se Englanti ja islanti ottelu.

      • Italia- Espanja siellä ottaa mittaa. Italia 1-0 , olemme erätauolla, minä tv- katsomosta iltamurulla.
        Vettä on rumisuttanut, mutta hyvin onnisti aamupäivästä asialenkit. Silloin oli pouta. Enpä jouda suurempia, tyhjiä turisemaan. Se on nyt potkupallon seuraamiseni tällä kertaa pääosassa. Jatkoja teille!


      • hurskainen

        Pari minuuttia sitten Italian pelaaja pisti pallon espanjan verkkoon 1-0 tulokseen. Vapaapotkun jälkitilanteesta tuo tilanne tuli.
        Kysessä on kovamatsi, merkitsevässä tilanteessa ja kovien fudismaiden kesken. Veikkaampa että Italia on mitalijoukkue. Ja Saksa myös.

        Kuten paikallisradio ennusti, kymenlaaksoon on tulossa runsaita iltapäiväkuuroja. Äsken pelikatto ropisi jo kunnolla.
        Eteläisen suomen mansikanviljeliät eivät ole kai iloisiä isoista sateista kun sateen uskotaaan vähentävän marjojen makeutta.

        Kaikkea riivattua sitä unessaan näkee. Suomen armeijan kersantti yritti höykyttää oikein kunnolla.
        Se karjui naama punaisena meikäalokkaan kurjaa sotilaallisen ohjesäännön noudattamista. Viimein se luovutti minua ankarasti sättien.
        Herranisä - alokasajastani on jo kulunut aikaa 58 vuotta.


      • ruotukaveri
        hurskainen kirjoitti:

        Pari minuuttia sitten Italian pelaaja pisti pallon espanjan verkkoon 1-0 tulokseen. Vapaapotkun jälkitilanteesta tuo tilanne tuli.
        Kysessä on kovamatsi, merkitsevässä tilanteessa ja kovien fudismaiden kesken. Veikkaampa että Italia on mitalijoukkue. Ja Saksa myös.

        Kuten paikallisradio ennusti, kymenlaaksoon on tulossa runsaita iltapäiväkuuroja. Äsken pelikatto ropisi jo kunnolla.
        Eteläisen suomen mansikanviljeliät eivät ole kai iloisiä isoista sateista kun sateen uskotaaan vähentävän marjojen makeutta.

        Kaikkea riivattua sitä unessaan näkee. Suomen armeijan kersantti yritti höykyttää oikein kunnolla.
        Se karjui naama punaisena meikäalokkaan kurjaa sotilaallisen ohjesäännön noudattamista. Viimein se luovutti minua ankarasti sättien.
        Herranisä - alokasajastani on jo kulunut aikaa 58 vuotta.

        hurskaiselle; Minäkin olin alokas 1pnä heinäkuuta v,1949, JR2. Kuopiossa.Silloin oli n.s. simputus vielä varsin yleistä,,ainakin meidän komppaniassamme, mutta nyt naurattaa,kun muistelee niitä kaikkia,mitä silloin piti tehdä. Onko täällä kuulolla enää ketään sen aikaisia "ruotukavereita"? Olisi kiva muistella.


    • Skillanin

      Huomenta, nyt sateisena päivä alkaa, ei mitään rajua sade ole, mutta hyvin kastelee.
      Kotiin lähtöä teen, pitää niitä siellä olevia viljelyksiä välillä hoitaa.
      Muutakin touhua on, aina sitä laskujakin tulee, mitkä ei automaattisesti maksuun mene.
      Aina vaan jotakin yllättävää kuukauden aikana syntyy, ei säästöjä kerry, hyvä kuitenkin että menoja vähemmän kuin tuloja, niin sitä selvitään.
      Tuo jalkapallo ei ole minulle lainkaan tärkeää, jos nyt ei urheilu yleensäkään, mutta joskus kuitenkin tulee jotakin seurattua.
      Ehkä miehillä ja naisilla kuitenkin eri asiat kiinnostaa, vaikka sitä tasaarvoa toitetaankin, kaikessa se ei päde.
      Painajaiseksi tuollaista unta voi sanoa, mistä hurskainen kerroit, joskus on niin, kun unesta herää hyvillään on kun huomaa unta olleen, niin pahalta uni tuntui.
      Kallista on tuo Helpsonin auttelu, olen kerran sitäkin joutunut hyväksi käyttämään, mutta hyvä että tälläistä tarjolla on, kaikilla ei taitoa itsellään tätä nyky tekniikkaa asentaa.
      Pieniä on minunkin matkasuunnitelmat, se Lapin matka mittavin, jota jo vähän pelon sekaisin tuntein odotan, on se niin pitkä matka autossa istua.
      Ehkä se hyvässä seurassa sekin sujuuu.
      Tämä matkustaminen tämän paikan ja kodin välillä vielä hyvin menee.
      Nyt rupean tavaroita keräämään (se ikävin puoli tässä hommassa) aina on moneen kertaan katsottava, että kaikki tarpeellinen mukaan tulee.
      Sateista päivää sinne missä sataa ja aurinkoakin on jonnekin luvattu, sitä jäädään tännekin odottamaan, heippa.

    • muori77

      Huomenia ;)

      Nyt paistaa aurinko,saas nähdä kuinka kauan.

      Sain tämän koneeni tilttiin toissapäivänä,mutta olen nähtävästi jotain oppinut,kun sain nyt tämän toimimaan.
      Räpeltää piti kovasti.;)

      Nyt mietin pitäisikö lähteä tuonne "arvaus"keskukseen käymään,kun ei tuo yskä meinaa helpottaa
      Ja kurkku on kuin olisi riivinraudan niellyt.

      Kauhistuttaa lukea noita uutisia noista ampumisista.

      Noh sen kenkä näkee mitä saapas tekee ;)
      näkyillään...

    • Viljami-

      Kummat ovat viisaampia - naiset vai miehet?

    • Vaihteeksi oli taas poutapäivä. Hyvä niin, saa asiat hoidettua ja jaloittelun tehdä kunnon keleissä.

      Aika näppärän lyhythän matka Skillanilla tuntuu olevan katsastella ja puuhastelella maalaismaiseman viljelyksillä. Onhan se ainakin tervettä vaihtelua.

      Illalla katsoin vielä Englannin - Islannin jalkapallo- ottelua eka jakson. Jäi tilanteeseen 1-2 Islannin hyväksi. Sen pitemmälle ei kiinnostukseni kestänyt, pistin telkkarin ja silmäni kiinni ja uni maistoi heti hyvin. Siinä näkyy todellinen kiinnostukseni riippuvuus peleihin. Aamulla kyllä heti katsoin tuloksen. Sama mikä ekajaksolta jäi.

      Onhan se melkoinen suoritus Islannilta päihittää Englanti, jalkapallon emämaa ja johtava arvostettujen liigasarjojen vetäjä, joissa monet suomalaisetkin ovat olleet opissa.
      Ja se asukaslukujen ero n. 300 000 ja n. 60miljoonaa. Toisaalta, kentällähän on joka tapauksessa molemmilla sama määrä pelaajia. Eihän siihen tarvitse kuin pari Jukolan veljesten sarjaa, niistä riittää jo vaihtomiehetkin. Sellainen määrä löytyy pienestäkin kylästä ikänsä puolesta hyväkuntoisia. Eikun harjoittelemaan!

      Johan kumma ´hurskaista´ kiusaa kuin sotalaitoksen alokasajan simputukset. Niitä ei ole päähäni jäänyt, liekö sitten oppiakaan jäänyt. Nyt se on mennyt hukkaan koko sotimisen harjoittelu, ikä on pelastanut kuiville aktiivitoiminnan mahdollisuudeltakin.

      Viljami- kyselee turhan vaikeita. Miehet vai naiset viisaampia. Siihen saavat viisaammat vastata. Ehkä kysyjä tietää, mutta haluaa testata toisia. Mutta nyt on jo aika toivoa teille hyvää jatkoa illalle ja kohti uutta päivää!

    • hurskainen

      Lämpimänä ja poutaisena jatkuu kesä meitin kulmilla. Ei kuitenkaan sietämättömän kuumana. Pirtin viileyteen pujahdan kupillisen ajaksi.

      Peltikattoiset ok-talot muuttuvat yläkerran osalta liian kuumaksi nukkumapaikaksi.
      On kuitenkin mahdollisuus lähteä lämpöevakkoon alakertaan kun 24 astetta on vaan liikaa.

      Naapurini sanoi sitä pienelle lintulaudalle pesän tehnyttä lintua leppälinnuksi. Olen siitä vilahduksia vaan nähnyt.
      Olisin sen kesyyden takia uskonut lajia ihan vaan talitintiksi. Paikka on vähän rauhaton ulkorakennuksen seunustalla räystään alla.

      Saunaeteisen ilmanvaihtoremonttia piti siirtää, ettei lintuemo äänekkäästä roikinasta tressaantuisi. Pian lintuperhe lähtee ulkoruokintaan.

    • Huomenet keskelle viikkoa, kotona jälleen.
      Sää pilvistä, mutta sadetta ei ehkä lähitunteina saada, eilen tulikin aika reippaasti.
      Tomaatit kovasti kukassa ja pieniä alkujakin näkyy, mutta kukat ei oikein kukoista, hoitajassa varmaan vika.
      Leppälintu minun muistini mukaan punertava rintainen, musta päinen, voin kyllä olla väärässäkin, selkeästi tunnen nämä useimmin näkyvissä olevat.
      Hyvä että annat rauhassa pesiä, kyllä ne hommat sieltä löytyy myöhemminkin, hurskainen.
      On se kummaa tuo urheilu "hulluus", sitä ollaan niin voittajia kaikki, vaikka työn tekee pieni porukka siellä kentällä;)
      Voihan sitä iloita pelaajien puolesta, mutta kun koko kansa tuntee olevansa voittaja, enpä minä ymmärrä tätä en muutakaan urheilu saralta ainakaan.
      Olenkin tänä kesänä näiden lyhkästen reissujen tekijä, kun kotona on näitä hoidettavia ja matkakaan ei niin pitkä, etteikö sitä jaksaisi uusiksi aina laittaa, pariin tuntiin mahtuu, kun perillä on, jos niin tahtoo.
      Viljamilla aika visainen kysymys, mutta minä olen sitä mieltä, että nainen ainakin pystyy tekemään monta työtä, siinä missä mies aikailee, että pitäisikö ehkä jotain tehdä.
      Naisella jo aamulla selvät suunnitelmat ja ne toteutetaan järjestyksessä, mies suunnittelee ja suunnittelee, no voihan loppu tulos olla sitten hyväkin.
      Ennen miehet olivat aika avuttomia taloustöissä, mutta nyt on lehti kääntynyt, miehet kokkaa siinä missä naisetkin, en tiedä miten naiset pärjää miehille ainakin ennen miehille tarkoitetuissa hommissa.
      Pieni ero kyllä saa olla naisten ja miesten välillä ja onhan se;)
      Järjen viisaudesta en sano mitään.
      Kesällä kun saa kurkun kipeäksi se onkin vaikea parantaa, aikoinaan nuorena pidin usein angiinan juuri kesähelteillä.
      Eu:n asioista ei viitsi mitään mieltä olla, kun ei niistä paljonkaan ymmärrä.
      Pojan tytär kertoi, että Espanjassa maan suru, kun tälläinen tulos tuli, siellä on paljon englannin kansalaisia.
      Päivän touhuihin pitää nyt ruveta, mitään erikoista ei suunnitelmissa, mutta iltaan varmaan näilläkin mennään, voikaa hyvin.

      • EU: asioista ei minullakaan ole julki- tuotavaa mielipidettä, sillä uskon, että toiset tahot siellä ratkaisee kantansa, joten siitä en murheita, tai edes mielipidettä halua kirjoittaa.

        Mutta, mutta, palstalaiset, joilla kurpitsa kasvaa. Miksi se tekee niin isoja lehtiä ja varsia ja nyt se vasta yltyikin, kun sain puutarhurilta lannoitetta.

        Tänään leikkasin nuo lehdet, että aurinko pääsisi sinne, missä jokunen "alkio" alkaa. Useita kukkasia oli jo pudonnut, vaikka "pörhiäisiä" olikin niitä naimas---imemässä mettä, vai mitä niissä onkaan nyt jäljellä?

        Tänään oli spurtti päivä! Matot ulos, lakaisu ja moppaus. No, veihän se sen tunnin, kun välillä "huilasin"?? Jossain arvioin noita kunnan-palvelujen hintoja kalliiksi, (30-40/,£/h, mutta, mutta, muta?

        Tässä onkin itsetunto kysymys? Minun ja ennenkaikkea minun vanhempien asenne, siis "kunnia" hoitaa kotinsa, niin`kauan kun pystyy?

        Näin olen itsekkin vielä "arkalainen", että en siivooja kutsu, vaikka varaa olisi. Minultahan tulee; ja pölö, pölöpölö!:)

        Mutta ne kurpitsojen lehdet`?


    • Olenpas-kirjautunut

      Tervehtys pirttiin!
      Ruoka on aina ollut suursuosikkini ja on edelleen

      Ruoka on aina ollut suursuosikkini ja on edelleenkin, mutta HYVÄÄ OLOA on vieläkin tärkeämpi asia mielestäni. . Haylie Pomroyn 2:2:3 Hyvää oloa - kirja on viime aikoina ollut ajatteluni virkistäjänä, pidän siitä.. Hyvää oloa oli suurin motiivini ottaa kirja luettavakseni.

      Mitään kuureja ei ihminen saa pitää, se on ollut vankka mielipiteeni aina, mutta nuo ravintoaineiden aineenvaihduntaan vaikuttavat ominaisuudet alkoivat kiinnostaa. Äitini ja isäni olivat puutarhansa ja peltojensa kasvien tuottajia. Heidän mielipiteensä oli, että mitään keinotekoista ei saa päästää sisään ruuan mukana. Tässä kirjassahan juuri tuo ajatus korostuu: maissin, soijan ja vehnän geenimuuntelu hänen mukaansa on suuri haitta ihmisen aineenvaihdunnalle, koska keho ei tunnista niitä.
      Sokerin hän sanoo olevan yksi pahimmista huonoista aineista, sen keho ampuu suoraan rasvasolujen täytteeksi. Ja sokeri lisäksi vaatii lisää, se koukuttaa yhtä kovasti kuin kokaiini, sanoo Haylie Pomroy.
      Yleensä henki kirjassa on, ettei tehtaista tulevaa kamaa pidä syödä.

      Minulle nousi mieleeni keskusteluni appeni kanssa, olimme aina hyvissä väleissä, mutta pientä kinaa oli ruokapöydässä jälkiruuan jälkeisessä tarjoilussa, kun valitsin pähkinöitä suklaan sijaan. Appi : "Eihän sinulla ole liikakiloja ainakaan väärissä kohdissa, miksi et ota suklaata?" Sanoin, että se on tehty tehtaassa. Hän siihen: Mutta onhan kengätkin tehty tehtaassa! Vastasin, että niitäkään en syö.
      Nauruun päättyi kinamme sinä iltana Töölössä, mutta mielipiteeni olen pitänyt. Ja nyt Haylie Pomroy on aivan samaa mieltä: puhtaita luonnontuotteita vain suusta sisään!

      (Appeni oli aina herrasmies, siksi oli pientä kehumistakin taas tuossa kinassakin, hän ei naista loukannut ikinä.)

      En silti nytkään mlllekään kuurille ala, mutta tuo Haylie Pomroyn kirja on kyllä tosi-tosi mielenkiintoinen. Kuulin että sen painos olisi jo loppunut, mutta uutta varmaan tehdään.

      Hyvää jatkoa Kahvipirtille

      • Yksi-tuttuni-sanoi

        että SO-ME lihottaa ja sairastuttaa siksi
        että siellä on riitoja jotka aiheuttavat stressiä
        varsinkin illalla ja yksinasuvalle
        joka ei voi mennä enää toisen kainaloon nukkumaan
        ne voivat vaikuttaa.

        Stressi lihottaa koska keho joutuu sellaiseen tilaan että aineenvaihdunta hidastuu. Ja sairaudet myös puhkeavat stressin seurauksena.

        Paljo istuminenkin on kai pahasta.

        Onkohan näin?


      • Hitsi, että on tullut mielenkiintoisia mielipiteitä päivälläkin, mutta minun on aika sulkea kone.

        Aamulla herään aikaisin ja luen Uutiset, kuten palstan antimet, mitä illalla on kirjoitettu.


      • N.V

        Mietin,että kannattaako yrittää tätä,kun soija on kielletyllä listalla. Ollaan koko perhe kasvisyöjiä,ja soija on hyvä korvaaja monesti.


    • PUSKASULEIMAPUSKASULO

      Tääl kyseltiin, että kummat on viisaampii miähet vai naiset.
      Se on, kuulkaas, ajanhukkaa rupee tommottiin pohtimaa!
      Veretää pitkää tikkuu, ni tulee varmalla jompaa kumpaa tyyryttävä vastaus.

    • Nurkantakunen

      Mitäs sittet teherää jos molemmat pualikkaat oj jämptisti yhtä pitkät?
      Entäs mistäs sitte nypitää, jos talos ei ot tulitikui?

      Älkäv vaa vastatko, et sit toinen lähtee tulitikkui lainaamaa.
      Kumpis se toinen o?

    • Konjakki_

      Täällä on kysytty kummat ovat viisaampia, naiset vai miehet. Visainen kysymys. Piti ottaa yks neuvoa-antava. Ei kai siihen ole muuta oikeaa vastausta, kun noin yleisellä tasolla asiaa tarkastelee, kuin se, että molemmat ovat yhtä viisaita - se viisaus on vaan erilaista. Molempia viisauksia tarvitaan.

      • Osoitit

        nyt sitä miehistä viisautta
        ja osoitit myös omaavasi herrasmiesmäisen luonteen.


      • Konjakki_
        Osoitit kirjoitti:

        nyt sitä miehistä viisautta
        ja osoitit myös omaavasi herrasmiesmäisen luonteen.

        Kiitos vain! Kiva todeta tekemäsi johtopäätös. Viisaan lämpimästi asiasi esitit.


    • Huomenta kauniina alkavaan torstai päivään, sanontahan on, torstai on toivoa täynnä.
      Ennusteet heinäkuulle vähän ikäviä, sateita luvataan, mutta kerrankos ne lupaukset ovat hukkaan menneet, joten eipä nyt tästäkään mitään stressiä oteta.
      Terveellisestä ruuasta olette kertoilleet, aika paljolti olen noilla linjoilla minäkin, tosin soijaa hyvin vähän olen käyttänyt.
      Mielellään itse tehtyä ja mahdollisimman aidon kotimaisen kasvun saaneita tuotteita käytän.
      Minulla jää kaupan hyllylle useammat oudot kasvikset ja muutkin sen kaltaiset, kotimaiset juurekset ja vihannekset niin paljolti kuin on mahdollista.
      Siksipä se multaan siemenien laittaminen tuntuu mielekkäältä, vaikka helpommin saisi torilta tai kaupan tiskiltä.
      Pakastankin paljon juureksia talven varalle, ostan isoja kukkakaaleja, ovat halpoja kokonsa vuoksi ja miten hyviä ovatkaan pakkasesta otettuna.
      Samoin porkkanaa, perunaa ja lanttusurvoksenkin teen pakkaseen, marjojen lisäksi.
      Kai sitä sota-ajan eläneenä on veriin jäänyt tuo vähällä ruuan laittaminenkin, kuten kaikki muukin elämiseen liittyvä, tarkkakin voisin sanoa olevani, ainakin joissakin asioissa.
      Tuo viisauskin on sellainen juttu, minun mielestä viisas ihminen ei esiinny kaikki tietävänä, tyhmempi taas viisaana haluaa esiintyä.
      Viisautta on monenlaista, myös elämän kokemuksen tuomaa.
      Kristiina23 kyseli isoista kurpitsan lehdistä, kurpitsalla on isot lehdet kaiketi tarvitsee niitä, mutta kukissa on myös ei satoa tuottavia, sellainen kukka mikä alkaa tehdä paksumpaa kohtaa kukinnan jälkeen tekee hedelmää, pelkät kukkivat ei sitä tee.
      Kai niitä pölyttäjiä tarvitsee, katselin omaa kurpitsaa, pieniä pulleita näkyi kukkien perässä, siis lupausta siitä, että voin saada kurpitsoita;)
      Voihan niitä isompia lehtiä pois karsia, etteivät turhaa voimaa vie.
      Kristiina23, puhuit myös siivouksesta, minä en millään haluaisi vieraita siivoamaan, omat tapani siivouksessa on juuttunut, kukaan ei varmaan osaisi niin hyvin tehdä;)
      Ongelma se tuokin on, jos pitkää tikkua vedetään ja yhtä pitkät sattuu tikut olemaan, ei muuta kuin uusiksi lyhentämällä toista tikkua:)
      Kone rupeaa kenkkuilemaan, paras saada viesti lähtemään, päivän jatkoja.

      • hurskainen

        Näinhän asia tietysti onkuten SkillaN kirjoittaa. Kun itsetunto oikeasti mataa pohjamudissa niin sitten kun se pinnalle nousee sitä tulee esiintyneenä suurimpana mestarina, mitä Tellukselta päällään kantaa.
        Mutta mikä yli menee, putoaa myös nopeasti alas. Lähisuvussani on myös kaksipuolista mielialahäiriötä poteva mieshenkilö.

        Pieni murhenäytelmä pihapiirisämme.

        Siihen pieneen lintulautamökkiin pesän perustanut lintu olikin punarinta. Kun lintuemo vielä hautoi, harakka oli jo merkinnyt pesäpaikan.
        Kun tulin pihaan, harakka lähti viemään jotain nyyttiä pois. Käytäni sisällä, laattapolulle oli ilmestynyt pieni sammakko.
        Otin sen käteeni viedäkseni sen ojaan, jossa on nytkin vettä. Pikkunyytti osottautui linnnpoikaseksi.
        Laitoin sen hiukan suojaan, josta emo sen kutkuäänellään löytäisi ja ruokkisisi sitä.
        Olin tunnin verran puutarhassa rikkaruohoja repimässä. Sillä aikaa harakka oli jo vienyt viimeisenkin poikasen.
        Vapaita linnunpönttöjä olisi ollut, mutta punarinta kai sitten valitsee avaramman pesäpaikan.

        Julmaa on luonnon meininki. Tekee pahaa kuulla jo telkassakin antiloopin kuolinparkaisu kun koira tai kissapeto sen ruuakseen kaataa.


    • Ramoona_

      Omat ensimmäiset siikli-perunat on testattu, sillin, tillin ja voin kanssa taivaallista herkkua, muutama siivu kylmäsavulohta vaihteeksi niiden kyytipoikana. Muutenkin laitan kalaa monella tavalla viikossa , kesällä lämminsavustetaan ja laitan folionyytteihin grilliin kasvisten , yrttien ja rypsiöljytilkan kanssa , ei tule huonoja rasvoja ja ruuan käryjä sisälle. Tietysti voissa paistetut muikut on asia erikseen :). Lihan syönti on vähäistä, grillimakkarakin melkein unohtunut. Kotimaisuus on kova sana kasviksissa ja vihanneksissa, ja itse kasvatetut syödään erityisellä hartaudella. Kasviksia laitetaan grilliinkin, esimerkiksi paprikaa, tomaattia, kesäkuritsaa ja pikkusipuleita vartaisiin , väliin vaikkapa grillijuustoa paloina. Parsaa syömme paljon keväisillä Euroopan matkoilla, siellä niitä myydään jo toukokuussa kojuissa suoraan pelloilta teiden varsilla ja ravintoloissa saa ihania parsaherkkuja. Olen niitä oppinut kotonakin laittamaan monella tapaa.

      Mansikat joutuivat etuajassa ja kaudesta ennustellaan lyhyttä, tosin jotkut lajikkeet ovat myöhäisempiä. Pakastin jo ensimmäisen laatikon loput, muutama litra tuli syötyä tuoreeltaan. Hinta pyörii 25-28 euron välillä / 5kg laatikko tämän päivän Hesarin ilmoituksissa. Lähimetsästä saa jo mustikkamaistiaisia auinkoisilta paikoilta, aika runsaalta sato näyttää. Puutarhavatuissa on valtavasti raakileita, toivottavasti lehtokotilot eivät ala niitä sotkea ikävillä rihmoillaan. Viime talvi oli kotiloille tappava, kanta on vähentynyt ja niille on viritelty ansoja jos jonkinlaisia, raivattu kaikki niiden viihtymispaikat. Tänne on varsin aurinkoista säätä luvassa, ei mitään hellettä, jaksaapahan vaikka metsissä kulkea. Aurinkoisia purjehdusilmojakin on ollut, satanut välillä ettei ole tarvinnut kastella - en valita kesäkuun säästä.

      Viisauden lajeista tulee mieleen Huovisen Konsta Pylkkänen, jonka mukaan viisaustieteen lajit ovat : kaukoviisaus, teoreettinen viisaus, käytännän viisaus ja lopuksi se kaikkein "paras ja imelin", eli jälkiviisaus. Muistaakseni hän on salaviisaudestakin kirjoittanut, olisikohan sitä erityisesti naisilla ;).

      Huomenna onkin jo heinäkuu ja vanhimman poikapuolisen lapsenlapsen nimipäivä, saadaan varmaankin mansikkakakkua.

      Mansikkaista oloa kaikille !

    • muori77

      Hyvvee päevee;)

      terveiset tuolta Kumialta.
      Sain taas kissaa paapoa;)

      Meillä tuli vettä tuossa poulenpäivän aikaan,niin ettei naapuri taloa nähnyt.
      Ei se kyllä kauaa satanut,vei sentään enimmät siitepölyt pois.

      nyt naaatitaan loppu päivästä;)
      näkyillään...

    • Eipä sade täällä haitannut. Vähän ripotteli, mutta en edes karkuun rientänyt vaikka ulkona satuin olemaan.

      Ruuasta on täällä viesteissä puhuttu. Tänään oli lehdessä (HS, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen) sopiva artikkeli otsikolla: "Ruuan ei aina pidä olla hyvää."
      Jälkiviisauttani hyväksi käyttäen voin sanoa, että sitähän minäkin olen väliin tolkuttanut. Terapeutti perustelee, että monet ihmiset tekevät viimeisen päälle hyvää ruokaa. Sittenpä käy niin, että se maittaa hyvin, liian hyvin ja kääntyy haitan puolelle. Terapeutti kertoo, että heillä on tapana syödä huippuhyvää kerran kuukaudessa. Muulloin tavallinen ruoka riittää. Enpä enempää, sillä koko ruokapuolesta tiedän tosiasiassa vain alkeita. Syömisen on opettanut vaisto ja välttämätön tarve ylläpidon ylläpitämiseksi.

      Normi päivähän tässä on ollut. Pientä puuhaa ja väliin kävelyä ulkona. Maailman asioita olen seuraillut...ehkä ne ympyrät ovat liian monimutkaisia ja tietotulva johon pääsen käsiksi, on vajavaista ja sekavaa. Niinpä kommentointini ei ole tarpeellista. Varsinkin kun sillä ei ole mitään merkitystä.

      Son iltakahvin aika ja sitten t -veestä dekkari. Siinäpä se päiväkin on tallattu.
      Jatketaan, mikäs on ollessa kun näitä ilmoja riittää!

    • Huomenta viikonlopun alkuun, pilviä leijailee, mutta eipä pitäisi vielä sataa, näin on luvattu.
      Sekaisin on maailman asiat, kuten ynnämuu mainitsi, ulkoministerimme tekee "salamyhkäisiä" vierailuja ja erosta Eu:sta on ollut puhetta.
      Miten lienee, onko nyt viisasta tämmöisiä puheita esitellä, ehkä olisi viisautta katsoa ja kuunnella.
      No eipä minua tarvita tätä asia selvittämään, panenpa suun suppuun;)
      Vai punarinta siellä nyt sitten olikin, yksi lempi lintujani, surullista, että poikaset tuhoutui, julmaa se on luonnossakin.
      Joskus tulee ajatus, että mitä se mielenhäiriö kelläkin tarkoittaa, voi olla, että sen tarkkaan todistaminen on hyvin vaikeaa.
      Eikö kaikilla ihmisillä ole niitä pimeitä hetkiä ja mieli järkkyy, toiset selviävät ilman taudin nimeämistä miksikään.
      En katso luonto ohjelmia, ainakaan niitä joissa kuvataan julmia eläin kuolemia, pahalta se tuntuu kuulla kuolevan eläimen vaikerointi, olen samaa mieltä hurskaisen kanssa.
      Mansikan poimimista minä myös suunnittelen, itse tykkäisin kerätä, ehkä onnistuu, kun miniä ja pojan tytär avuksi tulee.
      Pakkaset sulatin eilen, kaikki valmiina syksyn satoa varten, samalla inventoin pakasteiden sisällön ja totesin mustikkaa olevan riittävästi.
      Uutta satoa kyllä pitää kaikista yrittää vähän saada, eihän muuten tunnu tavanomaiselta;)
      Minun isänikin vietti nimipäivää heinäkuun ekana.
      Haudalla pitäisi käydä, mutta kyydit ei tällä hetkellä ole saatavilla, lomailevat auton omistajat.
      Tuo ruokapuoli aina vaan entisajan ruokiin mieltymystä alkaa pitämään, tavallinen arkiruoka mitä ennen kotona tehtiin, on mielihaluisiani.
      Ruokahalu ei oikein innosta lihaa kohtaan, tai mikään ei enää maistu, mitä pitäisi terveellisenä pitää, ehkä ei niin suurta haloota ruuasta pitäisikään kuuluuttaa.
      Vaikuttaako tuo joka puolelta tuleva ohjeistus jo ruokahaluunkin, vai iän tuomaako on?
      Huomenissa on synttäri juhlille kutsu, saa nähdä saanko kyydin jo tänä iltana, yöpaikkaakin tarjottiin, no aina kiva järven rannalle mennä.
      Tänään kuitenkin menen asialle apteekkiin ja siinä ohessa muitakin puutteita poistan, jääkaapin valo on saatava uusituksi.
      Saattaa jotakin heräte ostostakin mukaan tarttua.
      Iloa päiväänne, ehkä aurinko sitä kaikille tuottaa, heippa!

      • Jaksellaan.hurskainen

        Ikävän tunnelman se punarintaemon poikasten menetys teki koko loppupäiväksi. En jätätuollaista ansaa enää ensi kesänä lintuparoille.
        Harakat vandalisoivat tuiki tarkasti aluetta. Pöntössä pesijöille ne eivät mahda mitään. Se poikane siinä polulla oli vain 3 sentin kokoinen.
        Ei olisi halunnut irrottautua kourastani. Poikasia oli neljä. Niiden elinkaari päättyi ensimmäisenä päivänä pesästä lentämisen jälkeen, harakan maaruun.

        Kevyellä vaatetuksella tänään jaksoi ulkona jotakin kevyttä puuhata. Eilen revin jättibalsameita pihan perältä.
        Vaimo oli ostanut ne torikauppiaalta monia vuosia sitten. Piha oli pikkutaivas kimalaisille ja niiden kukkamedestä tykkääville pörriäisille.

        Kun vaimo pääsi ikivihreille pilvilinnan kedoille, kaadoin hänen istuttamansa tammen ja aloin kiskomaan palsameita juurineen.

        Nuoremmat ihmiset ovat intona hienoista kesäsäistä. Vanhempi veljeni sanoo joutuvansa viettämään hellepäivät sisätiloissa.

        Koululaisilla ainoa ehjä kesälomakuukausi tänään käynnistyi. Laskin että tunnintarkasti v.2016 on 50/50 tilanteessa ensi yönä klo 24.00.


    • VenLastina

      Niin on kaunis aamu, vaikka taivaan pohja onkin laidoiltaan enemmän harmaa kuin haalean sininen.
      Aurinko sentään nauraa lupaavasti. Kahvipannu rähisee, ja pääsen pian aamusumpille.
      Tulin juuri suihkusta, ja sitten on edessä matka kukkakauppaan. Lapsuudenystävä täyttää pyöreitä vuosia.
      Mihinkähän tämä aika oikein mennä koheltaa? Vastahan hän täytti viisikymppisen, eikä siitä ole kuin kolme vuosikymmetä...
      Olemme aina naureskelleet, että meillä kummallakin on syntymäpäivä ensimmäisenä päivänä heinäkuussa; hänellä 1,7, ja minulla ensimmäinen mätäkuuta. Joku nero on keksinyt, että mätäkuu poistetaan kalenterista. Poistoa ei ole perusteltu, ja minä olen kiukkuinen kuin kesken unien herätetty ampiainen.
      Seuraavaksi saattavat heittää Jaakon järveen, kun kylmät kivet ovat kesähelteellä kiven alla...

      Ja nyt otan mukin kouraani ja ahdan suuhuni eilen tekemääni kansikkakakkua,
      Heippa kaikille!

    • Iltaa!

      Voi päiväkin mennä hupaisasti. Hiukan lipsahti pitkäksi yöunet, sitten vetkuilin ulkona kun oli hyvä ilma ja jäi sitten hommia tekemättäkin. Tietysti ettone kuuluu ehdottomasti ohjelmaani. Sittenpä olikin tulossa valtiovierailu ja siitä tv- lähetys. Putinin tulo vaan viivästyi hukkaan meni aika odotellessa. Kyllähän se sitten toteutui. Kun tv-stä varattu lähetysaika loppui, täytyi lehdistötilaisuuden loppua kuunnella radiosta. Näinpä tähän aikaani tuhraantui tuhottomasti, mutta ehkä sitä on vielä.

      Että mitäkö muuta? Niin... enpä muuta muista. Tai kyllä jotain, mutta nyt en viitsi muistini kanssa ponnistella. Sen muistan että kyllä katsoin tämän valtiovierailun. Eipä tässä ole ihmeempiä kerrottavaksi. Aurinko paistaa täysillä, teille hyvää jatkoa illalle!

    • Niinhän se totetui tuon kaverini lapsuudenystävä täytti tänään sen 80,v menimme aamupäivällä onnittelukäynnille nätti ruusupuska mukana, mutta juhlakalu olikin laistanut juhlapäivänsä. Ruusut toki jätimme ovenkahvaan. Illalla soitti ja kiitti meitä käynnistä.
      Muuten päivä meni pakastimen sulattamisessa, sitten kävimme ostamassa laatikollisen mansikoita tutusta paikasta, 30€ 5kg. nyt ne on pakkasessa. Ennestään siellä oli yksi litra viimekesäisiä, samoin mustikoita parilitraa.olihan siellä muitakin marjoja sekä muutakin tavaraa, nyt nekin takaisin pakkasessa,olivat kylmäkallen seurassa putsauksen ajan.
      Kuuntelin ja katselin minäkin niitä Puuttinin ja Niinistön juttuja ei niistä paljon lisätietoja saanut. Jatkon olisi voinut katsoa Yle Areenasta tästä tietokoneelta. Jätin väliin, ehkä huomenna iltalehdistä saa paremmin selvää.
      Hurskaisella puuhaa riittää, niinhän se on, vanha omakotitalo teettä paljon töitä,ei tule aika pitkäksi,mutta paikat tahtoo kipeytyä, lisäksi noita huilaustaukoja on pidettävä aika usein.
      No minulta ei sellaiset työt enää luistaisikaan, nämä kotihommat minulle riittää. Aurinko täälläkin paistanut ja lämmintä ollut, vieläkin taivaanranta punoittaa.

      • hurskainen

        Pihassa oli kuuma mutta matonpesulaiturilla etelästä päin kävi vilvottava tuuli. Sellasen isomman olohuoneen maton kävin pesemässä.
        Soma huomata että ennen se homma ei ottanut niin voimille. nyt jo ottaa. Paras mahdollinen kuivausilma. Haen maton yksi sisätiloihin. Jokin matonpesijät saavat kokea ilkivaltaakin yön aikana, että pesty matto on liattu.

        Jutut ovat vähissä. Jo torkuttaa. Taitaa päivälämpötilat lähteä laskuun.


    • muori77

      Päivää että pätkähtää ;)

      Eilen jaksanut edes pirttiin kurkistella.
      En tiedä mikä minulla oli,meni loikoiluksi koko päivä.

      Tänään on sitten vauhtia riittänyt.

      Pyykitkin on kuivumassa.

      Hellettä näkyy riitävän,täällä sisälläkin 27ja risatC..

      Nyt hörpin pirtin kahveet Ja sitten huilimaan;)

      näkyillään...

    • Lämmintä on ollut, minusta tänään vielä lämpimämpi kuin muulloin, vai johtuuko kun emme rannalle menneet, vaan pyörittiin tavaratalossa m.m.
      Minulla kun paino on noussut tupakan jättämisen /7 kk , tuppaa jalat helteellä turpoamaan jos en käytä tukisukkia. No tänään oli vain risat kotona, joten ostin niitä 3 parit.

      Nyt viimein on paino kääntynyt laskuun, syömättömyydellä kun en halunnut kiusata itseäni. Huomenna jo lupaavat säänmuutosta, joten virkeämpi olo on tiedossa. ----

      Räjäyttelevät tuota Metroa rakentaessaan, että hyppäsin 1/2 m. ilmaan, kumma kun alussa en reagoinut hyppäämällä, pumppuni kyllä sai adrenaaliruiskeen, kun varpaisiin asti kuumotti. Taidan löhötä hetkeb tv-tuolissani 🛁

    • Kiirettä on pitänyt, vaikka se johtuukin hitaudestani ja jahkailuistani sekä järjestelykykyni puutteista. Eihän millään voi olla mahdollista näissä minulle lankeavissa töissä tuppaa yhtenään kiirettä. Eikä "rautojakaan ole tulessa" siinä määrin takomista odottamassa.

      Tänään kävin kutsuttuna kyläilemässä ja kahvia hörppimässä. Olisihan ollut neuvoa antavia juomiakin, mutta minulla oli estovakuutus - olin autolla. Eihän se yhtään harmittanutkaan että parhaat juomat jäivät juomatta.

      s-s kirjoitti että tupakan vetelyn lopettaminen tuppaa nostamaan painoa. Olen sen huomannut. Olen tupakoinut, tehnyt useamman lakon, jossa olen jököttänyt muutamia kuukausia ja osannut aloittaa uudelleen tupakoinnin. Viimeinen pitempi jakso oli raju tupakoinnin vähennys, n. 5 savuketta päivässä. Kyllä sekin on masokismimaista kituuttelua. Nyt en ole puoleen vuoteen savustellut. Sen suurempaa suunnitelmaa ei ole, toistaiseksi näin, päivä kerrallaan kuten sanotaan.

      Tämä päivä on mennyt tälleen, huomenna uusiksi. Katsellaan...

    • Himmelsauge

      Pilvinen ja lämmin on sää, sadepilvet ripsauttavat vettä silloin, tällöin, tehden ilman kosteaksi. Kaunis on luonto, eilinen retki oli hieno katsaus suveen. Sysmän suvisoitto alkoi eilen Luhangan vanhassa puukirkossa, jota en ollut vielä nähnyt, olipa komea korkea rakennus, noin 100v. Ohjelma oli niin tasokas etten uskalla sanoa enempää vähäisillä kyvyilläni. Dominante-kuoro, mainittakoon. Bussimatkat on siitä kivoja että voit keskittyä maisemiin, omalla autolla yleensä ajelen ja siinä ei voi kauheesti vilkuilla sivuilleen tai löytää itsensä pöpeliköstä. Hartolan Linna-hotellissa syötiin kaikessa rauhassa, minulle tuttu paikka. Ajatus taas heräsi että kyllä asumatonta seutua Suomessa runsaasti, lähes korpea, näinkin etelässä. Joita häiritsee naapurit niin sinne vaan mökki, keskelle metsää, suuren vuoren juurelle kuten seitsemän veljeksen Impivaara. Menemistä näin kesäisin riittää, jos haluaa tapahtumasta toiseen rientää, jokaiselle jotakin :-)

    • hurskainen

      Iltapäivällä tienoon päälle hivuttautui jostain ilmansuunnasta säärintama. Se annosteli rapsakoita sadekuuroja.
      Tuli niitä yli 10 millimetrin verran ainakin. Joka kerran runsaamman ropsauksen aikana oli tuuri olla katos-alla.
      Mäkeen varastosta eilen heitetys kaatisrojut kastuivat niin että niitä on ikävämpää käsitellä, lastata ja purkaa lasti jäteasemalla.

      Pientä tuo nyt on kuitenkin täällä erikokoisten jytkyjen saulilandiassa. Näin että uudet perunat olivat marketin pottutarjonnassa vanhan sadon mukuloiden kokoisia.
      Hintaa en muistanut katsoa. Muistan vaan että vanhat maksoivat 0.59€ kilolta. Hyvälaatuisia.
      Ennen huiman keski-iän saatossa istutin savimultaan perunoita. Enemmän ne rehuperunoilta maistuivat. Myyrä ei nirsoillut. Roudasi potut omaan kellariinsa.
      Märisin sille happamana, maata kohden noituen; on sitten myyrä-matias viimeiset potut sinulle tällä ranchilla.

    • Normaalikokoisia uudet perunat ovat marketissa, kuten hurskaisen lähistölläkin. Hintakin on sama olipa uusia tai vanhoja. Voi vähän eri lajikkeiden kohdalla hintakin vaihdella.

      Sadetta täälläkin rumautti. Nyt ovat jo kadut kuivahtaneet. Hyvissä keleissä ehdin pyhäkävelyn tehdä. Vaihteleviin keleihin on syytä tottua.

      Täytyy tänään katsoa kuinka pikkujättiläinen, Islannin joukkue pärjää Ranskan porukkaa vastaan pallon potkinnassa. Katsellaan...

    • No nyt se ottelu alkaa näillä minuuteilla, täytyy taas katsoa tästa Yle areenasta, TV on muussa käytössä. Sateista on ollut iltapäivästä alkaen tosin ei se tällähetkellä tiputtele.
      Tuli se vähän niskaankin kun kotiuduimme kauppareissulta.
      Tultiin pikkuteitä ja poimittiin niitä tienvarsikukkia tullessamme.
      Tässä pikku ilmoitautumiseni mukana ollaan.

    • Neeasa

      Tuoksuva ja kaunis on maisema kun tuolla pikkuteitä pitkin iltalenkkini tein.
      Poimin myös niitä tienvarsikukkia, joista Latekin kertoi. Isoja päivänkakkaroita, sinisiä
      harakankelloja ja tuoksuvia puna-apiloita.
      Laitoin ne tuonne ulos, pihapöydälle maljakkoon, jossa oli jo kolme kaunista valkoista pioonia, joissa on punertava sisus.
      Luonto on nyt runsaimmillaan kauneutta ja tuoksuja!
      Laitetaan nämä muitiin, "korvan taakse"!
      Talvella otetaan esiin, ja muistetaan nämä yöttömät yöt.

      Tuksut vanamon ja varjot veen, niistä sydämeni laulun teen....

      • Miten kauniisti sopiikaan nuo sanat Leinon herkästä runosta tunnelmaani,...

        Sain tänään vasta tietää monivuotisen kuvataide ystäväni Camilla Kivilahti-Parlandin poismenosta alkukesästä. Tunsin perheen, isä Thomas Parland Venäjän poliittisen elämän tuntija, poika Mark äärioikeustolainen, jota en lähemmin tunne.

        Camilla K-Parland oli akvarellisti, herkkä ja kuulovammainen, joten olimme kirjeenvaihdossa monet vuodet. Thomas Parland oli toimessa Ulkoasian Ministeriössä kuolemaansa asti, ja sai nukahtaa pari vuotta ennen vaimoaan tämän käsivarsille.
        Tuntuu surulliseltä, vaikkakin tässä iässä joutuu menettämään lähtijät, mutta koskaan en unohda Camillan kannustavaa arvostelua näyttelyistäni:D
        Itse hän maalasi mielellään lintuja, viimeisimmät näyttelyssään oli variksen poikasia, hieman surkeitakin, hellyttäviä. Myös villihevosia hän kuvasi uljaina.


    • Huomenet vesisateisesta Savosta, eilen sateet aloitti ja nyt taivas paksussa harmaassa, että kaiketi vettä jatkossakin tulee.
      Mukava oli lukea viestejänne, ihastelua luonnon kauneudesta ja kulttuuri riennoista.
      Kyllähän suomessa kesällä menoa riittää, täälläkin Kangaslammilla lypsyjakkara kisoja pitivät.
      Vekara Varkaus saatiin kunnialla päätökseen ja kävijä ennätyksiä kirjattiin, huomasin minäkin täydet junat, kun tuossa kadulla vilahtelivat.
      Mökki reissuni onnistui hyvin, sää oli kiva, saunottiin, uitiin ja ongellekin ehdittiin.
      Monen kommelluksen kautta pannulle ahvenia saatiin.
      Ensimäistä isomman tuntuista kalaa ylös vetäessä katkesi onkeni, ongen pää jäi uiskentelemaan, sain siitä kiinni ja ahven saatiin veneeseen.
      Onkea korjattiin ja päätin kokeilla kestääkö vielä kalaa vetää ja eikös tarttunutkin isomman tuntuinen kala onkeen, siimasta vetäen sen saimme ylös, iso ahven.
      Heitin vielä ja taas tärppäsi, nyt veneen reunalle saatiin hauki näkyviin, mutta sepä katkaisi siiman ja vei koukun mennessään.
      Koukku vielä vaihdettiin, mutta sitten pieniä ahvenia vaan saatiin, no maistiaisia tältä neljän tunnin onkireissulta kuitenkin tuli.
      Jos vielä järvelle mennään, ongen kunto tutkitaan ja haavi mukaan myös lähtee.
      Minäkin nostin perunan, kun vartta oli liki metri, mutta tuotto oli kolme pientä perunaa, myyrät ei satoni pienuuteen syypäitä olleet, mutta kokemusta se antoi tämäkin viljely;)
      Tänä kesänä ei mikään kunnolla onnistu, mikä onkaan syy, hoitajan kyvyttömyys varmaan.
      Noita taiteenlajejakin on niin paljon josta voimme nautintoja hankkia, museot, kirkot, kaikki mahtavat esiintymiset, tuntuu vain, kuin aika ei kaikkeen riittäisi.
      Ikäkö se hidastaa tässäkin?
      Kauppaan pitää sateesta huolimatta lähteä, jääkaappi tyhjyyttä näyttelee.
      Menee tämä aamu aina pitkäksi, kone vielä meinaa osansa siihen ajan kulumiseen laittaa, kun uusiksi meni taas tämäkin viesti, kärsivällisyyttä koetellaan;)
      Leppoisaa päivää kuitenkin, nyt voi ihan rauhassa päiväunia ottaa, kun ei tarvitse mihinkään mennä, kun sade pienen esteen menoille laittaa.
      Jäädäänpä odottamaan sään muuttumista.

    • muori77

      Hyvvee päevee,vaikkakin märkää;)

      Koko päivän on vettä roiskinut.

      Pakko oli käydä tuolla isossa kaupassa.

      Jääkaapissa ollut muuta kuin valo(onneksi se toimii)

      Telkassa menee vanha elokuva,on niitäkin välillä kiva katsoa.

      Hyvää on pirtin kahvi.

      Kiva kun emäntämme on kotiutunut.

      näkyillään...

    • lurtinpikiäkin

      On tää pirtti,eepä teällä paljo uutta tapahu.Ku,,,,,meenasin laettoo (panna) nimppariseen. yks`` toekkonen,,mutta ee kelevannanna.Laettoohan enemmän tuulta purjeisiin. toevoo,,,lurtin pikiäkin.

      • kat.leija

        pikkusen kun tuunaa tuota lurtinpikiä-nikkiä niin siitä saapi tuohon puhheeseen sopivamman nikin eli lustinpitäjän.


    • Vaikka pilviä muhkuili taivaalla pitkin päivää, niin pienillä sateilla tämäkin päivä meni.

      Otin sen ilta-ajan käyttöön eilen ja seurasin Islannin kamppailun Ranskaa vastaan pallon potkimisessa. Niinhän siinä kävi, Islannin matka näissä peleissä päättyi. Hyvä suoritus silti, vaikka ranskalaisten voitto oli nyt niin selvä, ettei sitä lievitä minkäänlainen jälkipeluu, ei jälkiviisauskaan.

      SkillaN olikin juhlimassa ja kalastamassa. Aika puuhaahan tuo ahvenien ylös nosto on ollutkin. Ongensiimoista on minullakin kokemusta, että ne hauristuvat vuodessakin, parin vuoden kuluttua ne eivät kestä mitään. Se on vähän sama ilmiö kuin muoviämpäreissäkin, varsinkin silloin kun ovat ulkokäytössä vesiämpäreinä. Reunoista ne alkavat vanhetessaan murtua helposti. Ostin muuten viimekäynnilläni kahden ongen täydellisen pakkauksen paikallisesta halpamarkertista, vajaan euron maksoi - ei ollenkaan paha hinta kalastusvälineistä.

      "lurtinpikiäkin" - näin on tuo nimimerkki,kehottaa: "Laettoohan enemmän tuulta purjeisiin. toevoo,,,lurtin pikiäkin. " Jaa-a, enpä tiedä...minulla ei ole kokemusta purjehduksista tai purjeista Olen kyllä kuullut sanottavan jostakin "että hän purjehtii aina myötätuulessa." Varsinkin näin silloin, jos jollain kaverilla tai tutulla käy hyvä tuuri tai onni vaikkapa lotossa. Näitä tuulia en kyllä pysty puhaltelemaan.

      Ikkunastani näkyy aika mustat pilvet siellä, mistä pitäisi auringon paistaa. Tuskinpa ne samat pilvet aamulla enää synkentävät maisemaa. Heippa!

      • Mustat-osaavat

        juosta kovempaa vauhtia, he ovat oppinnee juoksemmaa pakkoo.


      • mustat-voittaa
        Mustat-osaavat kirjoitti:

        juosta kovempaa vauhtia, he ovat oppinnee juoksemmaa pakkoo.

        He ovat siirtomaista joita Ranska on vuosisatoja pitänyt vallassaan.


    • hiukan.harmiilliist

      Telkan viiden päivän sää näyttää saman samanlaiselta Matalapaine jumittui suomenkin osalle. Mitäs tuosta kun mitään säille ei voi.

      • Kylläpä nyt eritellään Vladimir Putin'in puhetta ♦️ kauan ja hartaasti. Varmaan edessä oleva Nato kokous antaa Putinin vierailulle suuremman mielenkiinnon, kuin tavanomainen valtiovierailu. Kumma kyllä, olen aina pitänyt Putinin olemuksesta ja ilmeistä, vaikkakin ihailin TV:ssä oman pressamme miehekkäämpää ulkonäköä.

        Säätiedot ovat ihan trooppisia tavallaan, sadetta ja hellettä salamoineen. Kasvullisuus onkin rehevimmillään, ja saattaa tulla uusia lajejakin tänne pohjoiseen.

        Kalakantahan järjesti Itämerellä ruotsalaiselle yllätyksen, sampikala, jonka piti olla loppuunkalastettu tulikin verkkoon :D Siitä vaan, hieno kalahan se onkin, kiireesti vaan rauhoittamaan.
        Mukavaa alkavaa heinäkuun ekaa viikkoa!


    • Huomenta jälleen, mitään uutta ei tiedossa ja sääkin samoilla menee.
      Vesilammikot on nyt melkoisia, ei kuitenkaan tulvimaan ole täällä ruvennut, näin kertoi paikkakunnan lehti.
      Sitä jotakin "uutta" saisi kertoa nämä piipahtavat ihmiset, heillä uutta varmaan kerrottavaa löytyy, kun ei vielä ole liian tutuiksi tulleet;)
      Minulle kyllä riittää nämä päivittäiset viestittelyt, mutta en yhtään huonoa tykkää vaikka uusia kirjoittajia juttuineen löytyy.
      Se on niin, ettei tälläisen mummo immeisen elämä niin rikasta ole, että aina uusia asioita voisi kertoilla, toistoa tulee, ikävä kyllä.
      En oikein ymmärrä miksi pitää aina tuosta Natosta jauhaa, ikään kuin ärsyttääkseen siitä puhuvat, no onhan se vaihtelua Eu:sta puhumisen väliin, kumpikin meinaa ärsyttää.
      Poikien leikkiä hiekkalaatikolla muistuttaa.
      Kalaa oli tämän päivän lehdessä mainostettu, Puruveden (muidenkin) muikkua heti kalastajalta suoraan kaupan tiskiltä tarjolla, perattukin on.
      Isot muikut voissa paistettuna maistuisi varmaan useammalle.
      Minulle jo riittäisi nuo jalkapallo kisat, sotkevat katsottavia ohjelmia, mutta toki suon ilon teille, jotka sitä lajia seuraavat.
      Voihan kanavia vaihtaa, tosin aika kehnoa joka puolella.
      Harmittaahan tuo, kun vettä joka päivä lähiaikoina lupailevat, mutta minkäs tälle harmille mahtaa, kesälomalaisia se vielä enemmän kismittää.
      Mansikka laatikko on aika hinnakas, 30 euroa pyytävät, taitaa halpeneminenkin olla epävarmaa, jos vettä aina vaan sataa.
      Katselen minäkin noita kotimaisia, vaikka monet jo katsottujakin, mutta kun ei muuta touhua ole, katselee niitä.
      Tänään on hiusten leikkaus vuorossa, muuta isompaa ei tiedossa, eiköhän se päivä iltaan mene näinkin, mukavaa päivää sateesta huolimatta kaikille.

    • Konjakki_

      Minulla on päivä buukattu täyteen, kun merkitsen siihen parturissakäynnin.

    • muori77

      Pävää.

      Hiusten leikkaukseen pitäisi minunkin mennä,ei ole kaukana tuo kampaamo,mutta kun
      sateella on hankalla tuo ulkoilu tuon "rollikan"kanssa.
      Hampaissaanko sen varjon pitää ,)

      Ntäytyy ruveta imuria taluttamaan,on taas käynyt se JOKU sotkemassa ;)

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

      • Konjakki_

        Onko siellä maahisia?


    • Sekalaista ilmaa oli, sadetta, ukkonenkin mourusi, mutta olipa sen verran pilvipoutapätkiä, jotta asioille pääsin ja selvisin pienillä kosteusvaurioilla.
      ja
      Kalassakin kävin, tarjous oli toisessa marketissa - ei pääasiallisesti käyttämässäni. Kuitenkin kävelymatkan ulottuvilla hyvänkokoisia muikkuja kohtuulliseen hintaan 3,90/ kg. Hyviähän paistetut muikut ovat. Paremmaksi ne tekee se, että minun ei pitäisi niitä syödä. Kärsitty kihti ja sen aikana tohtorin neuvo: pienkaloja ei niiden nahkan takia pitäisi syödä. Olen kuitenkin ottanut harvakseen pienen riskin.

      Niinhän se on minullakin että uusia asioita ei helpolla löydy. Kertaustakin tulee, vaikka hyvin huomattavasti vähemmän olen kirjoitellut kuin esim. SkillaN. Voisihan sitä jotakin juttua löytyä, mutta se on sama kuin muissakin baareissa käydessäni. Jotenkin on vain sovitettava jutut siihen yhteiseen menoon. Eipä silti, voisi tietysti jotain "irtiottoa räväyttääkin", mutta en kyllä tällä haavaa ole sillä päällä. En muutoinkaan ole "rajattoman avoimmuuden" kannattaja. Pääni kyllä tarvitsee tuotoksiensa kontrollin.

      Potkupallon EM- kisatkin ovat loppusuoralla. Kolme peliä ja mestari on selvillä.
      Ehkä paria vilkaisen ja loppuottelun paremmin. Sen verran seuraamista että on edes vähän `jyvällä.` Eipä muuta kuin jatkoja tulevaisuuteen!

      • hurskainen

        Oli tuolla hakukoneella ruokatarvikkeita, jotka edistävät kihdin ärhäkkyyttä. Taidettiin mainita siipikarjan nahka kanssa.
        Joku vuosi sitten etenkin isovarpaassa näkyi kihtiominaisuuksia. Jostain syystä nyt on vähentynyt. Oluen olen poistanut nautintalistalta.

        Selkä pahalainen oli toissa aamuna heti herätessä hyvin kiukkuisen oloinen.. Rtg-kuvaus osoitti jo työiässä lannerangan olevat pahast kulunut.

        Jonkunlaisella verryttelyohjelmalla sillä päivän iltaan matkustaaa. Nuo venytysliikkeet sattuvat akuun rutosti, mutta vähitellen kipu lievittyy kun siitä huolimatta jatkaa.

        Velipoika nauraa kikersi että lievää sen pitää olla jos kylmägeelikin jo helpottaa. Voi olla että menee oma-uskomuksen puolelle.


      • Kat.leija

        Minä kans noita JALKApallokisoja olen seurannut, vaikka en siitä muutten ole hitusenkaan verran kiinnostunut. Huomenna taas katsotaan kumpi on kumpi Wales vaiko Portugal, veikkaan Portugalia.
        Minun penkkiurheilulajini on aina ollut yleisurheilu, josta pian taas saakin nauttia.
        Tulihan tänään jotain tehtyäkin, sillä pakastimen sulatin. Jospa huomenna torilta mansikat sinne hankkisin. Mustikoita oli vielä aika paljon, mutta kelpaahan ne vielä ylivuotisinakin.
        Luulin jo että pääsin irti tästä palstasta, kun tuli tervetullut tauko sairaalareissun vuoksi. Toivottavasti en enää pahemmin innostuisi, että pakkopullaksi palaisi.
        Mutta hengissä olen siis.


      • Kiva kuulla Kat.leijastakin, että on taas muonavahvuudessa. Jouduin tänään "metsästämään" erikoisjohtoa isoon Logik näyttöruutuun, ja löydettyäni sen, yllätti nälkä Isossa Omenassa.
        No söin ihan raikkaan broilerisalaatin Roberts Coffe:ssa ja istuin hetken rentoutumassa.
        Ohi pyyhkäisi ison ostoskärryn kanssa vanha ukko,..luovi pöytien välistä ulkoreunalle ja istua rojahti tyytyväisenä. Mutta sitten kaivoi povitaskustaan taskumatin ruskeaa ja veti hartaat ryypit:D Tarkkaan kiersi korkin kiinni, ja ennenkuin olin noussut ja kerännyt kassini, oli tyhjä pullo jo papan pöydällä.
        Siinä voi jo sanoa, että omat oli eväät mukana:D heippa,..


    • Skillani

      Huomenet, edelleen sateesta ja ei näytä kirkastuvankaan.
      Harmillista, meillä on yhdistyksen rantakala/kesäpäivä ja sateessa sitä on ikävä viettää, voipa käydä kato osallistujissakin.
      Mukava kuulla Katleija sinustakin, mitä sitä nyt tuollaisia päätöksiä pyrkii tekemään, että ei kirjoittele, on niitä huonompiakin harrastuksia.
      Toivottavasti terveys kohdallaan, vaikka sairaalassa kävitkin ja ehkä siitä syystä onkin.
      Joillakin tuo elämän laatu paranee, kun silloin tällöin pullon korkin avaa, liekö ollut näin sini-sirkun huomioiva?
      Kihtiä yllättävän monella onkin, kumma että juuri pienet kalat kieltolistalla.
      Kyllä se pieni veryttely on paikallaan, niitä minäkin heti aamusta yritän tehdä, että hieman edes tuo jäykkyys helpottaisi.
      Halpaa muikkua löysit ynnämuu ja ymmärrän kyllä, että joskus tekee mieli rikkoa noita kieltoja, on se niin hyvää pienikin kala.
      Tuosta puheesta ja paljosta kirjoittamisesta, siihen kyllä meinaan aina sortua täällä livenäkin, mutta kyllä jaksan kuunnellakin, vaikka joskus joku tyhjän päiväinen kyllästyttääkin, paras silloin on poistua, jos on mahdollista.
      Päivä se melkein täyteen on puukattukin, jos iltapäivälle ajan vasta saa, mitään ei oikein osaa työn merkeissä aloittaa, kun kelloa pitää vahtia,
      Tukka on nyt lyhyt, seuraava kerta elokuun puolessa ja silloin aikaakin menee enemmän.
      On se merkillistä, että se Joku joka paikkaan ehtii, minullekin on aina väliin piipahtanut, muumio ei kuitenkaan, vaikka ikäloppu onkin;)
      Nyt auto kohta kadulla kyytiin odottaa, on valmistauduttava, vietetään säästä huolimatta mukava päivä.
      Kirjautuminenkaan ei näköjään onnistu, mutta eipä väliä.

    • Täällä aurinko paistaa ja lippu liehuu, kuuntelin äsken Vesa-Matti Loirin esittämän päivän aiheeseen kuuluvan Nocturno esityksen.
      Monet täällä puhuvat Jalkapallon Em kisoista, ynnämuu vain Potkupallosta, minusta ne ovat oikeata jalkapalloa. Ehkä Suomi on kuuluu siihen potkupallo porukkaan.
      Tämäniltaisesta on suosikkini Portukaali, ei senvuoksi että kerran kävin nuorimman poikani kanssa siellä, mutta joukkueessa pelaa yksi mailman parhaista pelaajista, ellei paras Ronaldo, saattavat voittaa Weissin. siinä taitaa taas vuorokausi vaihtua huomiseen.
      Noita muikkuja olen torilta parikertaa ostanut muurikassa paistettuja pieniä muikkuja, eipä ollut kehumista, ehkä liian rasvaisia, luulen ettei olleet voissa paistettuja.
      Lohi ollut ostetuin kalani, mutta kesän nyt tultua niiden hinta on noussut aika roimasti. Silakkaa tai silakkapihveiksi perattuja mielelläni ostan, ne kun ovat hyviä kun voissa itse paistaa.
      Tuolla muualla kertovat mustikoiden jopa lakkojenkin valmistuneen, minulta ei nuo mararja eikä sienireissut enää onnistu, tuo tori on ainoa paikka mistä niitä hankin. tosin viime lauantaina hain mansikoita valmiiksi poimittuja viljelypaikalta. Olin jo valmiiksi putsannut pakastimen, sinne niistä suurin osa joutui.
      Mukavaa kesäpäivää.

      • Pitää korjata tuo Weissin eihän sellaista maata olekkaan, piti tietysti sanoaWales, ei aina tule oikoluettua niin virheitä tulee.
        ynnämuulle enhän minä nyt mitään oikoa tarkoittanut,jalkapalloa pelataan ja polloa potkitaan, niinhän sitä potkitaan pilkulta, kulmasta, vapaasti ja välillä heitetäänkin. Urheilun merkeissä jatketaan.


    • muori77

      Markkina terveisiä tulin kertomaan
      Ja toin ISON Viipurinrinkelin pistäkää poskeen.

      Pouta säässä sai kävellä torilla,porukkaa näkyi olevan kovasti.

      Ostin minä sen 10€"seksi"kassin;)siintä on mukava viedä viemisiä,kun kyläilemään menen.

      pahalainen kun tuo Takatasku on lomalla,nyt on pakko itse laittaa syömistä;)

      Nyt ei sitten helle hikoiluta,ikään kuin helpottaa;)

      Jaksellaan ja
      näkyillään...

    • Lippuahan tuuli heiluttelee vastapäisen talon katolla. Eipä se turhasta ole liputuspäivä, kyllä Eino Leino sen ansaitsee.

      Late ihmetteli kertomiani "Potkupallosta". Olen kyllä huomannut että jalkapallostahan puhutaan näissäkin kisoissa. En silti kirjoittanut vahingossa, vaan halusin "kansanomaistaa" tätä pelin käsitettä siihen tasoon, joka on tietämykseni tästä ko. urheilulajista jalkapallo/ potkupallo. Sitä paitsi jakeleehan pelituomarikin kulma-, vapaa-, maali- ja rangaistuspotkuja. Mitä kaikkea niitä lieneekään ... kuten myös koko pelin ratkaisu potkuilla pilkulta, jos lisäaikakaan ei ratkaisua tuo. Joten kyllä potkut ja potkupallo ovat melkeinpä pääosassa. Tuskinpa tätä selostukseni oikeellisuutta kannattaa ottaa kovin vakavasti.

      En ole vielä tehnyt tarkastuskäyntejäni metsässä mustikoita ja sieniä vakoilemassa. Saapi jäädä ensiviikkoon. Jospa siitä tulisi kuivempia ilmoja, olisihan metsässä ruhveltaminenkin mukavampaa. Lakkapaikkoja joutuisi hakemaan kauempaa, se ainakin taitaa jäädä pois. Ja jos muutenkin alkaa mennä vaikeaksi, tori on varma paikka marjastella. Väliin tuntuu että laiskamato on iskenyt minuun. Vaikka luulen tietäväni, että kyllä se kovalla yrittämisellä marjastus vielä onnistuu, niin itsensä käskyttäminen tuntuu ikävältä. Kaipa sekin vielä narraamalla onnistuu.

      Muuten...nythän urheilua riittää t-veessäkin. Kepinheiton (sanovat myös keihääksi)karsinnat EM- kisoissa ovat jo tänään. Täytynee vilkaista. Hyviä heinäkuun päiviä teille!

    • hurskainen

      Rivakasti kesä etenee. Valkoherukan marjat jo keltaisia, ne näyttävät kypsyvän ensin. Punaherukatkin jo paikoin punoittavat.

      Pinta-alaltaan laaja Suomi on antanut tänäkin kesänä vähän jokaiselle jotakin. Kun meillä päin värjöteltiin sateessa niin Kuusamo-Suomussalmen seutu kylpi helteessä.
      Tänään meilläkin kokonaan satamaton päivä. Sai leikattua nurmen; ei tarvinnut pukeutua Michelin-ukoksi kauppareissua varten.

      Luonto alkaa hiljenemään kun emolinnuilla on poikaset ulkoruokinnassa. Reviirilaulu on vähentynyt. Tosin jotkut lajit duunaavat toisen poikueen. Kai uroslinnut ilmoittavat tomerana; minun reviirini, eikä sinun...

      Oli se mukava että ilma "järkiintyi" .Tämä 14 tuntuu suomalaiselta kesältä. sitä tuntee ettei olla tropiikissa.
      Kun eilen iltana taivas oli vahvanpilvipeiton takana niin pimeni maan perusteellisesti. tuntui niin tutulta.

      • Ihan sai naurahtaa hurskaisen pimeän tuttuudelle, on se etelässäkin koettu.
        SE oli sitten päivä tänään, jolloin jääkaapissa ei ollut lihaa eikä kalaa, no olihan sillipurkki. Mutta, vihanneslaatikko pursui komeita sipulinvarsia, kanmunia ylähyllyllä, ja uusia perunoita, maitoa ja oivariiniä.

        Niinpä muistin saaristossa tekemäni munakastikkeen, johon kaikki oli ihastuneita uuden perunan mehevöittäjänä. Valkokastike oikein reilulla voinokareella, ja niin paljon silputtua sipulinvartta kuin viitsin sekaan laittaa. Viimeksi pari kovaksi keitettyä kananmunaa sekaan, ja kesäherkkua uuden perunan kanssa tuli syötyä,... lopuksi jo lusikallakin :D

        Unohtuu monesti nuo vanhat reseptit, vaikka hetkessähän sais haettua kaupasta tarvikkeita, mutta vasta myöhemmin lähdin varustamaan pakastimeen tarveaineita.

        Pihalla tuoksuu punaiset pensasruusut, parvekkeellakin leijuu niiden makea aromi, kesäiltakin jo himmenee vähitellen.

        Hyvää yötä vaan ja kauniita unia, ai niin TV 5 tuleekin pitkä ohjelma unistamme, jonka vielä aion katsoa, heippaa


    • Huomenta ja mitäpä muuta kuin sateista vaan, nyt alkaisi taas riittää, tekisi hyvää nähdä se keltainen pallo taivaalla.
      Kai se sieltä esiin tulee, vielähän virallista kesääkin yli puolet jäljellä.
      Rantakala syötiin osittain sateisessa säässä, mutta talon katto ei vuotanut ja kaikki 110 henkeä sisään mahtui.
      Tiivis oli tunnelma kaikin puolin, naurua kuitenkin riitti ja munkki kahvitkin vielä maistui ohjelman päälle.
      Taas yksi kesätapahtuma jäi muistoihin, lisää luvassa, ensi viikolla menemme museo kanavalle katsomaan paikallista kesäteatteria.
      Parin viikon välein koko kesä puukattu täyteen tapahtumia, jotain pitää jättää väliinkin, lomaakin on pidettävä.
      Tuttu kastike tuo, mistä sini-sirkku kerroit ja hyvältä maistuukin vaihteeksi.
      Toivoisi kesällä olevan sen parikymmentä astetta, mutta tyydyttävä on hurskaisen toivomiin ja hyviksi todettuihin lämpöihin;)
      Taitaa ne kypsyä jo marjapehkojenkin marjat, kaikki joutuu yhteen rysäykseen, harmi että tuo sade vie maun mansikoista, jospa alkaisi poutakausi vielä makoisia marjoja ehtisi kypsymään.
      Sieniä voisi kuvitella nousevan, kun näitä sateita oikeaan aikaan niille on tullut.
      Mustikkaan en lähde, niitä löytyy pakkasesta vielä suuria määriä, puolukkaa aion metsästää vähän, jos vaikka saisi kurpitsan kanssa laitettua.
      Lakkapaikkojakin on, näin tuolla Facebookissa jo kuvan kypsistä lakoista, mutta ne jätän suosiolla keräämättä, en tosin tiedä paikkaakaan missä niitä kasvaisi.
      Lehdestä näin, että Ruuskanen oivan heiton sai aikaan, niitä urheiluja en taaskaan katsonut, ei vaan jaksa niistä innostus kasvaa.
      Olen havainnut, että innostus hiipuu joka alueella, aion jättää noita matkassani kulkevia vähiä touhujani jo vähemmälle muutenkin.

      Nyt olisi taas aikomus paikkakuntaa vaihtaa, toivottavasti sää muuttaa aurinkoisempaan suuntaan tuota ilmettään ja voisi ulkoilla ja ihastella luonnon ihmeitä, niitäkin kyllin riittää.
      Onnistunutta päivää teille kaikille, viikonloppua kohti mennään.

    • Lorenaa

      Kahvipirtti on aivan omatyylinen saitti, paljon kirjoitellaan päivän omakohtaisista tapahtumista. Pirtti on ikäänkuin Hanhelan puhelin:

      "Soi Hanhelan puhelin tirr-rir-rii,
      emohanhipa hätään nyt kiirehtii.
      Haloo, ei kuulu,no on tämä elämätä.
      jopa kuuluukin...........
      Hyvää päivää mitenkäs miehenne jaksaa,
      mitä kauppias nykyisin munista maksaa,
      voi,voi,voi paljon asiaa jos rouvaa paljonkin vaivata saa?
      Saa, saa vIkkapa toki enemmänkin......".
      Niin alkaa soljua palstalle lukuisia mielipiteitä, maailman tapahtumia, päivittäisiä juttuja jne. Pirtti on iloa ja myötäelämistä tukeva pirtti, jokainen voi juttunsa tuoda palstalle sellaisena kun itse haluaa.

      Kahvipirtti on lunastanut paikkansa tarinatuokio paikkana, ja hyvä niin. Meitä yksineläjiä palstalla on paljon, monelle voi olla päivän ainut kohtaamispaikka ---
      virtuaalinen Kahvipirtti. Paljon se on vuosien aikana antanut iloa eri vodenaikojen vaihteluineen, elämän matkan varrelle sattuvista tapahtumista oman mielipiteen esille tuomana.
      Toivon Pirtille antoisaa jatkoa piristävien juttujen muodossa.

      • hurskainen

        Just sen verran illansuussa vettä taivaalta ripeksi ettei olisi puupiikkisen haravanvarteen tarvinnut heinätöissä sylkeä.
        Mut eipä ole heinätöitä, heinäpoutaa eikä juur tekijääkään jos mukaan pyydettäisiin. Toki ehdin olla mukana. Iso harava, pikku santtu haravan varressa.
        Niitinkin viikatteella vähän. S teroituskin hiomakivellä, liipalla oli oma taitolajinsa. Mukava kalkattava ääni siitä lähti. En oppinut.

        Veikkaan että ynnämuu on varmaan niittänyt. Kylvöheinää, jäkkiä, ohraa kauraa yms. Kovaa hommaa. Ei minusta oikein siihenkään.

        Kotkassa alkoivat tolppamainosten mukaan isot markkinat. Ei ole aikaa, oikein rahaakaan. Niin ja tihkusateisen sään markkinat ovat ehkä apeudella kyllästetyt.
        Toivotaan keihäsmitalia vaikka himmeempääkin,sano.


    • Sellainen, tällainen, tuollainenhan Kahvipirtti on. Katselijan ja kannanottajan mukaan mitä milloinkin. Olen muutaman vuoden tänne "puolivakinaisesti" kirjoitellut tänne Pirttiin, ikään kuin jämähtänyt. Ei ainakaan valittamista ole ollut. Kirjoitan yleensä viestin päivässä. Se on minulle sopiva tahti. Eikä sillä ehdi kovin paljon tehdä, ei hyvää, eikä pahaa. Yritän ylläpitää vaihtelun vuoksi muitakin tehtäviä, harrastuksia. Niin...ja ne kunnon päivänokoset.

      Lorenaan juttu sopii hyvin myönteisiin Pirtin arvioihin. SkillaN on Pirtin vetäjä ja toimija ... lienee lähelle 15 vuotta. Aikamoinen saavutus!

      Late veikkaili oikein Portugalin jatkoon ja Ronaldon päätekijäksi. Eka maali olikin pääpuskumaali. Latelle vielä, en kyllä ajatellut edes sitä, että olisin syyttänyt mistään "oikomisesta." Ehei, ei mitään propleemaa! Se siitä sitten, kuten eräs tunnettu valtiomies sanoi.

      Kun tänään istuin puiston penkillä melko pitkään, tuli mieleeni syksy. Auringosta ei häivääkään, pikemminkin pilvistä hämärää ja tuntui kuin sade kurkottelisi lähellä ropsauttamaan kuuron niskaani, vilukin alkoi värisyttämään. Pukeutumisenikin oli köykäisenlaista, ikään kuin kesän jäljiltä. Pääsin kuitenkin kuivin nahkoin kotia ja kyllähän jo kävellessä vilunväreet karisivat. Ehkäpä vielä kesäiset kelitkin tulevat.

      Meille kaikille hyvää jatkoa!

      • Minäpä pääsin illalla saunan kipakkaan löylyyn, ja koko illan on lämpö pysynyt "kropassa! Tango soi taustalla, vielä ei ole itselleni eroittunut kukaan, mutta Hurmiota herätti pari nakkia sinapin kera äsken:D
        Lasillinen valkoviiniä raikasti mukavasti, joten nyt 🌺 Hyvät yöt!


    • Skillani

      Huomenta, nyt paikkakunnalta Konnevesi ja hyvin kostea on sää täälläkin.
      Mansikoita kävin keräämässä, pajlon oli kypsiä, mutta paljon myös pilalle menneitä, ei ole hyvä vuosi mansikalle, makuakaan ei juuri mitään.
      Tänään käyn katsomassa metsämansikka paikkaa, vetisiä varmaan nekin ovat.
      Kiitos Lorena mukavasta viestistäsi, myönnän, että ei varmaan mitään keskustelua määrätystä aiheesta, mutta tapahtumia eri henkilöiden pienistä päivän touhuista, ei tarvitse miettiä onko teksti" hienoa ja filmaattista";)
      Aikoinaan, kun näki lukija määrät, pääsin siihen käsitykseen, että toisetkin tykkäsi lukea pirtin kirjoituksia.
      Kauan on pirtti pyörinyt ja kaikki tapahtuu sen pienen joukon voimin, ei mitään maata mullistavaa, mutta jotakin oppia on vuosien mittaan saatu ja riidattomasti kaikki tapahtuu;)
      Olen oikein otettu tästa kirjoittaja joukosta, joka päivä heitä kaipaan, jos jostakin syystä jää viesti laittamatta, toki olisi mukava saada lisääkin väkeä mukaan, ainahan se maailmankuva suurenisi.
      Katsoin tango markkidoiden karsinnat ja Ritaria olisin äänestänyt, hänellä miehekäs ääni ja kuninkaallinen myös ulkoisesti, mutta kaiketi ei riittänyt raadeille, siihen tyytyminen.
      Katsoin myös keihään heittoa vähän ja hyvä että Ruuskanen mitalilla pysi, vaivoistaan huolimatta.
      Ei se aina onnistu niiltä varmoiltakaan.
      Eikös olekin hyvä hurskainen, kun noita heinäpoutia ei tarvitse kytätä, no en elämässäni ole sen vuoksi poutaa tarvinnutakaan, ei ole ollut peltoja ei karjaa, mutta tärkeää olisi suotuinen sää heinää tarvitseville.
      Katselin auton ikkunasta, kun näkyi jo viljat kellastumaan, poutaa tarvinnevat myös viljan korjuuseen.
      Nyt kyllä poudan puolelle kallsituu maattomien ajatukset, aurinkoa kaivataan, liian pitkä tulee syksystä jos nyt aloittaa, toivotaan parasta, eikä pelätä pahinta;)
      Aurinkoa odotellessa, hyvää päivän jatkoa.

      • Vaikka "puolellakorvalla" kuuntelin Tangomarkkinoita, niin kerrankin arvasin voittajan. Olihan siellä upeita, mutta niistä kahdesta viimeisestä sen vasta arvasin.

        Teemalta satuin katselemaan, kuinka Amerikassa homot yritetään parantaa ja kyllä siellä oli kaikenlaista puoskaria, mutta tämä homo testaaja ei parantunut. No, sehän oli sitä jenkkien kärjistettyä ohjelmaa ja itse olen edelleen sitämieltä, että siihen synnytään, eikä sitä voi parantaa. Toista on nämä ns. puoliksi sitä´sun tätä, jotka mielestäni vain julkisuutta kaipaa.

        Tiistaina tuli ykköseltä Metsien kätkemää, jossa oli myös Piruntulista, joita esiintyy kraaterijärvi Paasselällä. Sikäli minulle mielenkiintoinen, koska itse olen ne nähnyt usein, eikä niiden luokse pääse. No minä en ole yrittänytkään, mutta ihmeellisesti ne siirtyy paikasta toiseen. Isäni on silloin joskus nuorena niitä jopa perämoottori prutkullaan yrittänyt tavoitella, mutta äkkiä ne oli siirtyneet taas kauemmaksi. Ihme, että niiden arvoitusta ei ole pystytty vieläkään ratkaisemaan?

        Sini-sirkku tuolla kirjoitti minunkin lempi reseptin noista sipulin lyökeistä. Niitä ei nykynuoriso osaa käyttää. Kaupassakin ne listitään (asiakkaat) roskiin ja mikä ihana lisä esim. kalasoppaan, puhumattakaan tuo vaalea kastike. Pelastan niitä usein itselleni lapseni luota, niin "kokkeja" kuin ovatkin, mutta sitten tungetaan mausteeksi mitä ihmeellisimpiä sössöjä, että ei kiitos minulle.

        Äitini osasi tehdä näitä "ruuan jatkeita" ja yksi tuli mieleeni, jota voisi taas laittaa. Tirripaisti, siis sianläski (siivuja) paloja ruskistetaan, siihen vähän vettä ja kalanpaloja, johon lopuksi lisätään munakokkeli, joista muodostuu myös sopivia paloja. Kaikki maistui lihalta, ei kalalta, jota meillä oli aivan liian usein.

        Olikohan ne kalatkin Piru siunannut, koska lapsen suussa ne ei enää maistunut hyvältä, kun joka päivä oli kalaa, kalaa, kalaa ja taas kalaa ja ne oli pyydystetty sieltä (Paasivesi) Paasvedeltä!:DD


      • Poikkesin tuonne uutis-sivulle ja nyt minä en ymmärrä uutista, jossa Vesa Riihiluoma oli kadonnut ja useita partioita oli hälytetty etsimään häntä. Vaan, kas´kummaa, joku uskonveli oli nähnyt näyn, että hän on kotona ja sieltähän se löytyikin!

        Kieltämättä tulee mieleeni vuodentakainen minun "katoaminen" lapseni perheeltä. Olin ilmoittanut heille, että matkustan Viroon seuramatkalle, mutta mitäs tämä, minun "dementoitunut" tyttäreni ei muistanut, koska palaan sieltä ja tietenkin yritti soittaa, mutta enhän minä puhelinta mukanani kanna ulkomailla, joten ei saanut yhteyttä.

        Siitäkös tämä huolestui ja tuli asunnolleni, kysellen naapureiltakin, onko minua näkynyt?Joo on, onhan tuossa hänen autonsakin? Totta hel...tissä se oli siinä, jos lähden bussilla-laivalla Viroon viikoksi!

        Itse kyllä manailin, että saaperin pentu, kuultuani tämän, että onhan sinulla minun kotiavain, mutta kuinka se olisi tullut mieleenkään tuollaiselle uus`avuttomalle, joka sipulinlyökitkin heittää roskiin!:DD?


      • Syö-särkeä-

        se kasvattaa järkeä!" - Kristiina, sinä ole saanut sitä runsain mitoin, ole kiitollinen äitisi ruuanlaittokyvyille!
        Minä-tyttö se putosin pyrstölleni tässä hiljattain. Illalla sammahti peilikaapin yläpuolella oleva loisteputki, ja minähän hain talousjakkaran, kiipesin pari askelmaa ja irrotin siitä suojuksen, pesin sen samantien puhtaaksi, kuivasin talouspaperiin ja laitoin nurkkaan pystyyn. Sitten kiipesin uudelleen ja tarkkaan katsellessani ymmärsin, miten saan sen varoen pois.
        Sitten lasiputki käsissäni aloin laskeutua alas, niin putosin pyrstölleni, onneksi vastapäinen ovi oli auki, en tiedä olisinko voinut siihen lyödä pääni.
        Mutta lasiputki sylissäni säilyi ehjänä.lemmekohan me äidit oppineet säilyttämään ennen kaikkea sen, mitä pidämme sylissämme ehjänä? Tuli tässä nyt mieleeni. Tällaisia vanhuksen mietteitä.
        Ja tuosta ovijutusta voin ajatella, että silloin en ehkä olisikaan teille tätä tässä selostamassa.
        No tässäpä kuitenkin vielä naputtelen, vaikka tietenkin kipuja on jonkinverran tuolla ristiselän alaosan tienoilla hyvistä pehmustesta huolimatta.
        Aika kiva ulkoiluilma on ollut tänään, mustikoita hiukan löysin.
        Terveisin Merilii.
        P.s. Tuon uuden loisteputken kanssa oli ongelmia, ekan kun löysin, (pyysin ostaessani, että saisin palauttaa, ellei se sovi siihen, vaikka watti-määrän mukaanhan ne ostetaan,) niin sehän sopi kyllä, ja oli kovasti kirkas, mutta valo oli kylmää, sinertävää, ihan kuin koulukaupunkini yhdessä kaupassa, jossa kävin, muistan vieläkin, en tykännyt. Otin sen pois, laitoin takaisin siihen pahviputkeensa ja palautin.
        Sitten Bauhausiin, ja sehän olikin oikea paikka, uusi lämmin valo palaa taas kylppärissä, eikä tarvinnut lasten perheitäkään vaivata.
        Hyvää jatkoa Kahvipirttiin!


      • hurskainen
        Kristiina23 kirjoitti:

        Vaikka "puolellakorvalla" kuuntelin Tangomarkkinoita, niin kerrankin arvasin voittajan. Olihan siellä upeita, mutta niistä kahdesta viimeisestä sen vasta arvasin.

        Teemalta satuin katselemaan, kuinka Amerikassa homot yritetään parantaa ja kyllä siellä oli kaikenlaista puoskaria, mutta tämä homo testaaja ei parantunut. No, sehän oli sitä jenkkien kärjistettyä ohjelmaa ja itse olen edelleen sitämieltä, että siihen synnytään, eikä sitä voi parantaa. Toista on nämä ns. puoliksi sitä´sun tätä, jotka mielestäni vain julkisuutta kaipaa.

        Tiistaina tuli ykköseltä Metsien kätkemää, jossa oli myös Piruntulista, joita esiintyy kraaterijärvi Paasselällä. Sikäli minulle mielenkiintoinen, koska itse olen ne nähnyt usein, eikä niiden luokse pääse. No minä en ole yrittänytkään, mutta ihmeellisesti ne siirtyy paikasta toiseen. Isäni on silloin joskus nuorena niitä jopa perämoottori prutkullaan yrittänyt tavoitella, mutta äkkiä ne oli siirtyneet taas kauemmaksi. Ihme, että niiden arvoitusta ei ole pystytty vieläkään ratkaisemaan?

        Sini-sirkku tuolla kirjoitti minunkin lempi reseptin noista sipulin lyökeistä. Niitä ei nykynuoriso osaa käyttää. Kaupassakin ne listitään (asiakkaat) roskiin ja mikä ihana lisä esim. kalasoppaan, puhumattakaan tuo vaalea kastike. Pelastan niitä usein itselleni lapseni luota, niin "kokkeja" kuin ovatkin, mutta sitten tungetaan mausteeksi mitä ihmeellisimpiä sössöjä, että ei kiitos minulle.

        Äitini osasi tehdä näitä "ruuan jatkeita" ja yksi tuli mieleeni, jota voisi taas laittaa. Tirripaisti, siis sianläski (siivuja) paloja ruskistetaan, siihen vähän vettä ja kalanpaloja, johon lopuksi lisätään munakokkeli, joista muodostuu myös sopivia paloja. Kaikki maistui lihalta, ei kalalta, jota meillä oli aivan liian usein.

        Olikohan ne kalatkin Piru siunannut, koska lapsen suussa ne ei enää maistunut hyvältä, kun joka päivä oli kalaa, kalaa, kalaa ja taas kalaa ja ne oli pyydystetty sieltä (Paasivesi) Paasvedeltä!:DD

        Muistan ihan pikkupoika ajalta kun sydäntalvella jostakin pikkujärvestä kaloilta loppui happi.
        Miehet tekivät avannon ja ne pienet kuoreet tunkivat haukkaamaan happea. Haavilla niitä mättivät laitarekikuormallisen.
        Siitä kyläläiset saivat. Se kuorekeitto oli kyllä aika surkeeta sapuskaa.

        Isäni oli katiskamestari. Hän pyyti kalaa isolle perheelleen melkein ympäri vuotta. Kai se kävelymatka veneelle oli kolmisen kilometriä.
        Jäiden aikaan teki jäätuuralla avannot katiskoilleen. Talvella hän sai mateita.

        Ei ollut juhannusta ilman ahvenpaistia. Minua vanhemmat veljeni niitä kaloja nyt kantoivat. Minä pahnan pohjimmaisena ongiin pikkukaloja paistikaloiksi,


    • muori77

      Päevee tuas ;)

      Tiällä lorotellut vettä vaihteen vuoks ;)

      Minä missasin eilen nuo tangomarkkinat,mutta onneks ne tuli tänään uusintana.
      Oli minun mieleinen voittaja.

      Huomenna sitten jännätään kuningatarta.

      Onha jotain kuninkaalisia meilläkin ;)

      Nyt riittää jännitettävää kisoista.

      Peukut ja varpaatkin pystyyn omiemme puolesta;)

      Eipä inspiroinut kaupoille lähtö,mokoman ves satteen takia.

      jännätään.
      näkyillään...

    • Ensiksi se ylen tärkeä, yleinen ja helppo puheenaihe: melko kelpo kelit tänään täällä, aamulla vajaa 15 C päivällä vähän lämpeni ja malttoi olla vähillä sateilla.

      Hurskainen "veikkaili oikein", olen työskennellyt käsikäyttöisellä heinän katkaisukoneella, viikatteella. Eihän vanhoilla kotikulmilla aikoinaan ollut niittokoneita. Viikatevarsia oli kahta mallia, molempia olen käyttänyt ja myös näitä varsia tehnyt. Lyhyt malli jossa työkalu on kahden käden varassa ja toinen malli jossa käsien lisäksi varsi nojasi olkapäähän. Olin vanhin penskakarjasta ja niinpä olin 13-14 vuotiaasta viikatteen varressa kiinni, nuoremmat kelpasivat haravan varteen. Isäukolla oli terveysongelmiakin, joten niittohommat tulivat varhain usein minun kontolleni. Kävin myöhemminkin kesälomalla vähän jelppimässä jos se suinkin oli mahdollista. Kyllä viikatteen liippaamien kävi ja käy tarvittaessa vieläkin oikeaoppisesti, "kalkatellen", samoin tahkoaminen kunhan tahkon pyörittäjät löytyi. Eihän ne viljelykset suuria olleet, mutta omat hommansa ne näillä työvaltaisilla menetelmillä vaativat. N. 1965 viljelyt sen mökin pelloilla loppuivat vanhempieni terveyssyistä ja perillisten häipyessä muille markkinoille.

      Kristiina 23 esille ottamaa "katoamistapausta"luin ja ihmettelin minäkin. Katselin netistä iltalehdistä ja Kaarinan s.24 keskustelupalstalta lisää. Onhan tuo ihmetapaus kuinka suuren panoksen panivat etsintään, poliiseja, rajavartiostoa, helikopterin, koiria kymmenkunta ja talkoolaisia sata. Olikohan köykäiset perusteet tälle pikatoiminnalle? Sieltä kotoaan sängystäänhän mies löytyi ja kunnossa.

      Arvailujahan oli - ei varsinaista tietoa - että se oli mainostemppu, jolla pitkään nukuksissa ollut musayhtye ja sen laujaja saa potkua uuteen alkuun ja tietysti keikkoja yhtyeelle. Tiedäppä sitä kun virallisesti niukasti ovat tiedotelleet.

      Ovat ensiviikoksi ennustajat parempia kesäkelejä lupailleet. Saa nähdä!

      • voikauhistus

        Kun oma kontrolli aivoista häviää, tätä se teettää. Omakotitalon katon välipohja oli hyvä piilopaikka. Onhan selvää ei kukaan selväjärkinen tällaiseen paikkaan ahtaudu.
        Koskaan ei tiedä kuka milloinkin alkaa käydä ns. ylikierroksilla. Lehden mukaan mies vietiin sairaalahoitoon, sinne hän kuuluikin.
        Nimi tuli tutuksi kansalle, mutta tulevaisuus ei liene hääppöinen!


    • Skillani

      Huomenta ja tietenkin sateeseen, tosin hyvin tihkumaista tuo on, kastelee kyllä.
      Hankalaksi tekee myös ulkona työskentelyn, pientä puuhastelua siellä aina olisi.
      Eilen puhdistin porkkana, punajuuri, sipuli ja hernepenkit, olikin rikkaruohoa kasvanut, ihmekkös tuo onkaan, vettä nekin saanut kasvulleen.
      Perunaa jo saatu omasta maasta ja melkoisella hartaudella niitä nautittiin sipulimaidon kanssa.
      Lyökit tietysti mukaan, tuoreena ne saakin, kun tuolta penkistä hakee.
      Huolihan siitä tulee,jos ei muista tai tiedä minne läheinen on lähtenyt, ihan mukava jos lapset huolehtii kohtuudella, kaikilla ei edes lapsia huoltamassa.
      Mansikoita olisi kerätä, mutta sateessa ei viitsi ja on marjatkin niin vetisiä, että eipä makuakaan paljon ole.
      Eilen keräsin metsämansikoita, vetisiä nekin ja osa pilaantunut, ei ole tämä kesä. mansikoille suotuinen.
      Lehdessä luki, että mustikka on kova ja aromikas, mutta nyt sillekin vesi olisi riittävää, ystävätär soitti keräävänsä minulle mustikat.
      En juurikaan niitä tarvitsisi, mutta hän niin halukas metsään, että en raaskinut sanoa ei ja onhan se tuore aina parempaa, kuin pakkasesta otettu.
      Pullataikinaan tehty mustikka piirakka saa jo veden kielelle.
      Ystävätär kertoi, että marjaa on paljon.
      Puolukkaa sitten yritän itse käydä noukkimassa, sitäkin ainakin kukkana oli paljon, kurpitsassa muutama hyvä alku ja sen kanssa puolukkaa keitän.
      Kaali ja liha ruokien kanssa kiva lisäke.
      Viikatteen kanssa olen täällä minä myös heilunut ja kyllä heinä poikki meni, joka paikkaan kun koneen kanssa ei pääse
      Ongelle mieli halaa, saapa nähdä tuleeko sen verran poutaa tälle rupeamalle, että lammelle päästään, kalaa en kyllästymiseen asti ole päässyt syömään.
      Karjalaisilla oli sellainen keitto kuin skitu soppa, en muista tehtiinkö se kiiskeistä vai kuoreista, en ole syönyt sellaista.
      Kaikki mahdollinen sitä ennen käytettiin, tarjoaisipa niitä entisiä ruokia nyky nuorille, voisi nenä nyrpistyä.
      Liian vähän tuodaan esiin noita entisten aikojen elämää, olisi se hyvä ymmärtää mistä tähän päivään on tultu.
      Eilen keskustelu meni aikoihin niinkin pitkälle kuin kolmekymmentä luku, niihin suuriin pula vuosiin, silloin kuljettiin pitkiä matkoja työn perässä, Varkaudessakin nälkään kuolleiden hauta, kun menehtyivät vanhan kanavan työ urakoissa.
      Silloin kuljettiin taloissa ja kerjättiin, eivät taitaisi nuoremme tätä todeksi uskoa, kuitenkin aikaa ei valtavan paljon niistä ajoista ole, itse en pahinta aikaa tunne, synnyinhän siellä loppuluolella kolmekymmen aikaa.
      Nyt taitaa taas virahtaa viestini, näin käy, kun mielen antaa villiintyä;)
      Tuota viimeistä viestiä en ymmärrä, tuskin on tarkoitettu ymmärrettäväksi.
      Tuuli taitaa heräillä, jospa se nuo harmauden tuovat pilvet pois ajaa, sitä tässä odottelemaan, heippa.

      • Miten-niin-et

        ymmärrä VIIMOSTA viestiä ennen omaasi?
        Minä taas en ymmärrä viimosta edellistä, eli sitä xx9.


    • Umpimähkä

      Meillä täällä A Kiven maisemissa aurinko ainakin toistaiseksi paistanut, lämpöäkin himpunverran yli kakskyetyksi astetta. Leppoisasti tuulee.
      Taidetaan me tänne pirttiin kirjoittajat olla liian nuoria kirjoittamaan varsinaisesta pulaajasta olemmehan suurin osa kuitenkin syntyneet 30 luvulla, minä 1934, mutta muistomme ovat vähäisiä, toki minäkin muistan muutamia asioita, muistan kun isäni sai ison hauen 1937 keväällä samoin muistan kun kävimme äidin kanssa kastamassa elokuussa minut ja vähän minua vanhemman veljeni. Reissu tehtiin pappilaan kun samalla piti ilmoittaa isäni kuolleen elokuussa. Oikeesti en isästä mitään muistakkaan paitsi hautajaiset,siinäkin vain sen kun heitin kukan arkulle meinasin pudota samaan kuoppaan. onneksi naapurin vanhempi poika sai minusta kiinni. Kotona pidettyn muistotilaisuuden myös muistan.
      Mutta olihan aikamoinen pulaaika kun sota syttyi talvisota ja jatkosota oli varsinaista pulaaikaa elintarvikkeet olivat kortilla ja muitakin tavaroita sai niukasti kenkiä ei ollut joten monen täytyi kulkea isoissa saappaissa ja keväällä ja syksyllä kuljettiin kouluun paljain jaloin.
      Eikä sitä ruuan kanssa voinut nirsoilla kaikki kelpasi mitä kotona tehtiin, onneksi oli vihanneskset marjat perunat omata maasta, omenoita ja luumujakin oli. Koulusta sai puuroa ja velliä joskus jotain soppaakin. Kyllähän noita puutteita on nykyäänkin On iso työttömyys ei niillä korvauksilla kaikissa tilanteissa pärjää vaan on käytävä myös sosiaaliluukulla. Suomessa kaikki on kalleimasta päästä mailmassa.
      Muutama prosentti tienaa enemmän kuin muu kansa yhteensä.
      No nyt kirjoittelin huilaustöikseni, täytyy jatkaa näitä kotihommia, huomenna tarjoan kakkukahvit omalle perheelleni.
      Tuli tennkka poo en kuulema ole kirjautunut vaikka olen.
      Ter: Late.

      • hurskainen

        Olisi mukava katsella noita Aleksis Kiven metsäatys ja käyskentelymaastoja, niitä joita enää jäljellä on.
        Siihen aikaan metsät alkoivat varmaan kylän keskustan vierestä. Kivi oli niin luonnon ja metsän ihailija. En tiedä kalastiko AK?

        Oma syntymäkotini oli metsän keskellä. Oli ilmansuuntia, joita olisi saanut puolipäivää kävellä rivakasti ilman ihmisasutusta.
        Autotie tuli kulkemaan metsäpalstamme läpi vasta kun olin SA-Intin palvelusaikaani suorittamassa.

        Asumattomana tietenkin ollut jo yli 25v. Omistaja veli pitää kuitenkin peruslämmöt talvisin päällä. Myin osuuteni rahapulassa pois.
        Ihan huima ukko. Rakennutti reilun tekolammen ja savusaunan lammen rannalle. Ei oikein fiiliksiä edes kesällä käydä enää katsomassa.

        Mukavaks säätila heittäysi iltapäivällä. Valkoherukat ovat jo paahteisella kasvupaikallaan poimintakypsiä. Punaherukat vasta aloittamassa kypsymistään.


    • Juuri täällä ryöpsäytti vettä kunnolla ja ukkonenkin jyrähteli. Olin ulkona, mutta ehdin livahtaa sisälle. Nyt on sateessa tauko, mutta yläpihan jyrinä ja kumu kertoo että kasteluvalmiudet ovat lähistöllä. Mikäs tässä on sisätöissä puuhastella.

      Enpä minäkään tietenkään paljon enää 30- luvun lopustakaan muista. Ehkä luotettavat muistot alkavat -39, tosin niitäkin vähän ja sen ajan nappulan silmillä katsottuna. Molemmat evakkoretket ovat hyvin muistissa, olivathan ne erikoisia matkoja. Myös pommitusten jytinä ja ikkunoiden helähtely tärinästä on jäänyt pelostakin mieleeni. Onhan kuitenkin eletty sen sukupolven kanssa aikaa, jonka muisti ulottuu 1800 - luvulle. Ukkini oli 1872 syntynyt ja eleli lähes kasikymppiseksi. Kyllä hänkin jotain kertoi.

      Laten kakkukahvit perheelle taitaa liittyä vuosipäiviin. Sellaiset päivät olivat minullakin, yhtä pienemmällä luvulla, puolitoista kuukautta sitten. Niin se aika menee, hyviä jatkoja!

      Työttömyys, pätkätyöt ja pienet palkatkin ajavat monia vaikeuksiin. Varsinkin pääkaupunkiseudulla ja muuallakin vuokrat ovat suuria. Vaatisi kohtuullisen palkan ja säännölliset tulot, jotta selviäisi ilman sosiaaliluukkua. Minusta kehitys näyttää siltä, että lähitulevaisuudessa tuloerot jatkavat kasvuaan. Juuri suurimmat tulot kasvavat, kaikista pääomatuloista ei liene kenelläkään hajuakaan, jos "veroparatiisit" hiukan vähenee, niin kyllä suurella rahalla saa rakennuttua vaikka "verotaivaita" tilalle.

      Johan tässä tuli ilmoittautuminen. Eikun eteenpäin!

    • Skillani

      Huomenta sunnuntaiaamuun ja yhtä harmaana alkaa, kuin on alkanut jo viikon verran.
      Ihan heti korjaan virheen mistä "Miten-niin-et " huomautti, tarkoitus oli juuri sitä toiseksi viimeistä xx9 viestiä, sen viimeisen ennen viestiäni ymmärsin kyllä.
      Pitäisi olla tarkempi näissäkin jutuissa.
      Late mainitsit siitä ,että ne pahimmat pula ajat ei muistissa ole, totta, en minäkään niitä muista, mutta kertojia siihen aikaan oli ja sieltä muisteluni kertyy.
      Omat vanhempani sen ajan kokivat ja tiukkaa oli heilläkin, tosin kerjuulla ei tarvinnut käydä, isällä vakituinen työ.
      Sodan ja sen jälkeisen ajan jo muistan jollakin tapaa, aloitinhan koulun sodan lopulla ja puutetta oli silloin kaikesta, kortti aikaa elettiin.
      Todella tiukalla on osa kansasta tänäkin päivänä ja tarkasti eläen eläkeläisetkin joutuvat monasti elämään, varsinkin suurten lääkkeiden määrän kasvaessa.
      Hyvin pieniä eläkkeitä on ja erot pienen ja suuren tulon kohdalla vaan kasvaa kuten ynnämuu mainitsit.
      Verotus yksi eriarvoa lisäävä, kohtuuttoman tuntuisia veroprosentteja meillä pieniä eläkkeitä saavillakin on.
      Näistä eriarovoisuuksista riittäisi mielipiteitä pitkänkin viestin kirjoitteluun, mutta eipä taida täällä viestien kuuluvuus pitkälle johtaa, joten jääköön tähän.
      Eläkkeistä pääsevät vuorollaan kaikki nauttimaan, kyllä eläkefirmoilla on rahaa maksaa eläkkeet tulevaisuudessakin, vaikka toisin kerrotaan.
      Pääsisimmepä joskus tilanteeseen, että kaikille sama eläke, ansioista riippumatta.
      Kallista on varmaan tuon kotipaikkasi kunnossa pito hurskainen, mutta jos tunteet vahvoina sinne vetää, on asialla puolensa.
      Yrittelin minäkin harsoa mustaherukka pensaiden päälle laittaa, mutta eihän se onnistu, mustarastaat ahkerina sieltä marjat napsivat,kirsikka puussa sama kato, ei ehdi maistiaisia saada, eivät ehdi kypsyä, kun parempiin suihin menevät.
      Pitäisi jaksaa ajatella, että ruokaa linnutkin tarvitsevat, hiukan meinaa vaan kirpaista.
      Latelle onnea ja ynnämuulle näin jälkikäteen, vuodet on rehellisesti ansaittu, lisää niitä vaan molemmille.
      Taitaa tulla todellinen lepopäivä, mitään ihmeitä ei mielessä, ruokakin jo esivalmistettu, tiskaaminen taitaa olla suurin homma, kauankos tämä kaksikätinen tiskikone siinäkään vanhenee;)
      Viihtyisää lepopäivää.

      • huuto.erkki

        Mitä ihmettä täällä toivotaan, onhan kansaneläke olemassa jo! Ajattelematonta on odottaa jokaiselle samansuuruista eläkettä ilman omaa panosta. Tuleehan VALTIO VASTAAN ASUMIS JA TOIMEENTULOTUELLA!


    • muistuttaisin

      Pirtti on demarien pesäpaikka, siksi siellä tuollaisia puheita suositaan. Tulonsiirrot pienituloisille tulee isotuloisempien tienesteistä ja mitä isommat tulot, sitä isompi veroprosentti. Kun 1000 eurosta menee veroa 10 %, se tekee 100 euroa. 6000 euron tuloista veroprosentti ainakin 40 %, eli se tuottaa 2400 euroa pienituloisille jaettavaksi. Sellaiset ansiot saa, jos on kouluttautunut vuosikausia ja kieltäytynyt monesta, säästänyt asunnon eikä saa mitään sosiaalitukea. Lääkkeissä tule aika nopeasti katto, jonka jälkeen ne ovat ilmaisia, oliko se nyt noin 600 euroa. Aina maristaan ettei tarpeeksi saa tukia ja verotetaan, unohdetaan ne valtavat tulonsiirrot. Asumistuki on kauhea menoerä valtiolle, sitä saajuuri sellaiset jotka ei ikinä mitään säästä.

    • Konjakki_

      Säästää pitää! Tuhlatessa vain maapallo lämpenee.

    • RinsessaPruusunen

      Tosi aurinkoiseksi on päivä sukeutunut, ja tuossa vastapäätä on yksi aurinkoinen miesihminen, joka on saanut puheluja ja onnentoivotuksia pitkin päivää.
      Kyllä nämä kännykät ja tietsikat ovat mukavia. Paitsi toinen toistaan nokkelampia kirjallisia toivotuksia, on tullut onnittelulauluja, ja Berliinistä tuli kokonainen konsertti päivänsankarin suosikkimusiikkia.
      Tein eilisiltana mansikkakakun, ja nyt päivänsankari taiteilee sillivoileipiä.
      Tuoksuu niin hyvältä, että taidan hiippailla ihan vahingossa pihistämään yhden voileivän. Nälkähän tässä väkisinkin tulee...

      Vanhempi poikamme on suvun nuorison keskuudessa tunnettu erinomaisena voileipien tekijänä, ja nyt isä-ressukka jännittää, pärjääkö hän voileipämaakarina esikoiselleen!
      Jaksamme aina nauraa sille, että muuan serkku on ilmoittanut, ettei hän muuten viitsisi kunnioittaa merkkipäiviä läsnäolollaan, mutta kun serkkupoika tekee niin hyviä voileipiä...
      Onhan se noloa, että veljessarjan nuorimainen, josta on tullut suvun päämies, ei pärjäisi omalle pojalleen!

      Aina soi, ja liukas lattia!
      Täytyy tästä mennä vetämään päälle jotakin muuta kuin mitä nyt sattuu niskassa olemaan.

      Oikein hyvää jatkoa koko Kahvipirtin populalle!

      Ja taas en muka ole kirjaantunut! Mikä se tuo sininen Venlastiina tuolla tekstini alla tekee?

      • Iltapäiväkahville minäkin suunnistan ja täällä on niin herttaiset heinäkuiset kakkujuhlat Pruususen kotona meneillään, että ihan tulee mieleen Martta äidin nimipäivät sillivateineen.
        Jokavuotinen tuliaisvati se viime vuosina olikin, kun selvisi, ettei äitykkä siedä sillin hajua peratessaan. Sillivoileivät on taattua menekkiä, oikein "herrain herkkua"
        Onnellisia hetkiä vaan siellä teijän kotona🌹🍀 :D

        Lämmin päivä tästä sunnuntaista kehkeytyikin, olin ollut hengessä mukana saaristossa, kun poikani vävy sai säynäviä, ja teki niistä filippino-thai vadin näytille :D Kieltämättä hyvän näköistä limeviipaleiden ja vihannesten kera.
        Kymmeniä sukulaisia filippiineiltä kirjoittaa facebookissa ja pitää yhteyttä, siitä kielestä ei selvää saa, mutta vanhemmilleen onkin mukavaa nähdä poikaansa ja pojanpoikaansa videoissa 😊

        Kylläpä kahvi maistuikin ihan sellaisenaan, söin äskettäin tulisia broilerinsiipiä ja mustikkajugurtin alle. Myöhäisillaksi taidan laittaa pari kalavoileipää minäkin , perunaviipaleiden alle sipulirenkaita, ja graavilohta päälle. Se onkin liian suolaista, niin käy sillistä kuin väärä raha😅

        Telkkaritarjontaa pitäisi vilkaista, mutta taidan mennä vielä pihalle poutaa pitämään, heippa.


    • Eipä pouta täällä pitämällä pysy. Aamulla roiskutti vettä niin, että ulkoistamissuunnitelmani meni uusiksi. Korjauksen sain tehtyä iltapäivällä, tarkoitukseni santsata vielä ulkoilua, mutta mönkään meni. Liikaa kosteutta ilmassa, vaikka en´sokerista´olekaan. Tänään oli tarkoitus käydä metsässä vakoilemassa kuinka mustikat kypsyy ja onko niitä. Eipä märkään metsään viitsi lähteä ryvettymään.

      Nurmijärvellä on melkeinpä pitäjän kuulut juhlat menossa. Oikein hyvää jatkoa kauas tulevaisuuteen vielä juhlien jälkeenkin!

      Tänään olisi EM- potkupallon tärkein ottelukin, finaali. Aion ainakin yhden jakson katsoa. Minulla on aika säännöllinen nukkumisrytmi ja yleensä hyvät unenlahjat. Siitä on vaikea poiketa. Jopa päivänokosetkin kuuluu rytmittelyyn. Niinpä kun ajelen maakuntamatkoilleni, en voi matkalla syödä. Nälissäni saan narrattua rytmitystä - nokoset kuuluu vain heti ruuan jälkeen. Olen miettinyt, että onkohan taustalla vanhan historian perinteeni luola ja metsästyskaudelta: jos ei ole ruokaa, ei ole syytä nukkua. Tiaisuus ei saa karata käsistä. Sitten on vielä se loitsukin: jos et tee työtä, ei sinun syömänkään pidä. Tämän kyllä kuvittelen tulleen orjakauden isäntien ärjymisenä lopen uupuneille orjilleen.

      Eiköhän tässä jo liene höpinätä ilman keskustelua. Siitä huolimatta, hyvää jatkoa!

    • hurskainen

      Heinäkuun säistä se kesä mitataan. Huono lomasää, huonompi mieli. Mansikan hinta hilautuukin nyt ylöspäin.
      Tuo nyt pienimpiä murheita kuluttajille, tuottajille laihempaa kukkaroa. Ukkonen pösäytti aika lähellä torppaamme, pankin ja minun.
      Himmensin modeemin kuin se nyt mitään olisi auttanut jot pitkäinen olisi anteenniharavaan tintannut.
      Tykkään katsella noita värikkäitä kisamaisemia kilpailijoineen. Eipä tarvi tulla kanooteilla meloen kotimaahan kun mitalikin saatiin

      Mut se aamuöinen uni oli kyllä jo astraalitasolta. No. Odotettiin kolmen kimpassa sitä finaaliin pääsyä. Oli siinä eräs edesmennytkin mukana.
      Oikealla puolella oli sellain rata kuin maalikameralla ikkään. Kun se tulisi kohdalle, olisisi se hiippakunnanvaihto edessä.

      Kun laite tuli kohdalle, tietoisuudetvalot vaan sammusivat. Siinä lopunajan hämärässä hönkäisin loppuhajatelman; mukavata näin kimpassa lähteä.

      Eikä mitä. Päivästähän tuli itse asiassa räyhäkkäämpä mitä moni muu päivä, ohuella lorvikatarriudella silattu.

    • Ruiskukko

      Aarinkoesta pyhäiltoo pirttii!!!!

      Terveesijä tiältä eteläeseltä Pirkammualta! Ompaha erässii uamu valenna ja kiäntynnä illaks ja yönseovukssii, ku oon viimeks tänne rustanna jottae. Pitänöö ihan pyytee anteeks suamattommuuttanj, syökee anteeks!

      Ompaha kommeemmanpuoleene kesäilta, joetae pootapilivijä tuolla taevaalla verkkaseel liikkuu. Eekä oos satanna koko päevänä yhtää, pilivistä kyllä on ollu välillä. Uamulla ee ies tuullu yhtääm, mutta kyllä sitte päevällä sennii eestä, nyt aeka hiljallee. Räksänpoekaset tuolla pensasmualla liikkuuvat kovinniir raahallisesti, matoja kaet ehtiivät, ihan selevästi "kuunteloovat" piä kallellaa ja kohta nappoovat jonniil lieron nurmikolta , varmaan suurenakkiih herkkupalanaasa. Muutama kesä taakseppäe saen seorata aeka nukavoo "sualistusta" ihan tuossa sirreenipuskaj juurella. Räksänpoekane sae nokkaasa oekeen kunnon "kastikkaaj" ja veti ja veti sen kuv vua jakso. Se mato olj nii pitkä että vihov viime katkes ja lintu kemahti selällee. En nyt ennee muista, saeko se vielä siitä tilanteesta evästä suuhusa vae ee. No aenae yritys olj kova!

      Kävinpä maestelemassa tuolla liiterin seenustalta vattuja ja iha olj entinem maku, vasta muutamia olj kypsijä. Helepothan nuo on tuosta iäreltä kerräelläp poekkee. Yks aenoo tommaatintaemi ostettii amppeliij ja muutama kypsä on jo suatu maestella ja ruakoja on mahottoman paljo. Pienessä ansarissa se on, ja alapuolella mullassa kasvaa sipulia ja kasvaakiit tosi kommeesti. Pärjätää omilla "lyökillä" aeka pitkälle.

      Pitänöö suahut tää sepustus loppuu, kohta alakaa tärkee ottelu töllössä. Jakselkee lepposasti ja marjastelkoo voemiinnom mukkaa! Ja mukavoo alakavoo uutta viikkoo!!!! paulamaria

    • aapeesee

      Juhlat on juhlittu.
      Vähän nolosti kävi sillivoileipien. Eivät menneet kuin kuumille kiville, sillä toisen pojan huushollissa oli puhjennut sillivoileivän nälkä, ja niitähän tietysti piti tehdä ja syödäkin samoin tein.
      Myös toinen poika oli päättänyt, että päivän meny on silli ja uudet perunat.

      Taisin aikaisemmin kehuskella kesäistä päivää, mutta vähällä oli tulla itku pitkästä ilosta. Ensin leimahti yksi komea salama, jonka upeutta melkoinen jyrähdys säesti. Korkeuksissa joku kaateli pyykkisaaveja siihen tahtiin, että ei kauan mennyt, kun pihan asfaltilla lainehti lähes kymmensenttinen uima-allas.
      Toisaalta ukkonen ja salamointi pitivät kunnon paussin, ja sillä aikaa aurinko kävi kuivattamassa pihan. Sade taisi ottaa nokkaansa auringon sekoilusta, sillä veden tulo loppui. Salamointi kylläkin jyrinän säestyksellä alkoi uudelleen. Olivat ne jyrähtelyt oikeastaan aika pelottavia, ja salamointi oli kyllä näyttävää, mutta pimeämpään aikaan olisi näytillä ollut melkoinen tulitanssishow.

      Mitenkäs yhdessä runossa sanotaankaan, että kesä jatkuu, kesä.
      Kai se tästä jatkuukin kunhan pääsee alkuun.

      Hyvää kesän alkua ja jatkoa!

    • Skillani

      Huomenta viikon alkaan, nyt näyttää kovasti kesäiseltä, eilenkin 23 astetta lämmintä.
      Ukkonen jyrähteli ja pienen sadekuuron heitti siihen jää.
      Harmi kun tänään kotiin suuntaan, nyt olisi sää ollut maalla olo kelpoinen, ehkäpä sitä riittää seuraavaan olo kertaankin.
      Eläke ajatukseni herätti huomiota, niin pitääkin, tosin en tiedä miten demarit tai muut puolueet siihen kantaa ottaisi, ihan omana ajatuksena tuon heitin.
      Itse on eläkkeemme maksettu, totta kai kaikki valtion asunto ja muut tuet loppuisivat, jos eläke olisi sellainen, että sillä toimeen tulisi.
      Ajatukseni on, että eläkeläisenä kaikki saman arvoisina toimeen tulevat samalla eläkkeellä, jos joku on saanut sukanvarteen jotakin se olisi sitten kyseisen etu.
      Pienellä palkalla työtä tehnyt koko ikänsä olosuhteista tai jostakin muusta syystä, voisi saada kohtuu vanhuuden.
      Maksetaan niistä verotuloista joista suurempi prosentti on isotuloisilla myös näitä koulutuksen, liikenteen ynnä muita kaikille tulevia hyötyjä ei ainoastaan jaeta pienituloisille.
      Utopiaa tämä on, sen tiedän, mutta voihan ajatuksia ilmaan heittää ja toivoa kaikille elämänsä illassa oleville kohtuullista toimeen tuloa.
      Tämäpä tässä, en halua että pirtissä riitelemään aletaan ja vielä asiasta mikä ei koskaan tule tapahtumaan.
      Silli ja uudet perunat siinäpä hyvä yhdistelmä, vielä sipulimaito/kerma, mistä en erikoisemmin välitä.
      Eilen paistoin lettuja, mansikka hillon kanssa nekin maistuivat, kuuluvat jotenkin kesään nekin.
      Ihana katsella pääskysten poikasten lentoa, selvästi erottaa pienemmän isosta, pyrsö on lyhempi, siellä vanhemmat lentotaitoja opettavat ja ruuankin suuhun keräämistä.
      Korkealla lentävät vanhemmat, poikaset puiden latvuksia seurailevat, lepopaikka on oltava saatavilla.
      Taivas kauniin sininen, kyllä kelpaa muistoja suomesta kerätä niidenkin, osataakseen keväällä taas näihin maisemiin.
      Vattu paikkoja en ole katsastanut, on niin valtavasti noita pieniä purijoita ilman kosteuden vuoksi, minä niille oiva saalis, ei houkuta syötiksi mennä.
      En kyllä hirveästi marjoja himoitsekaan, on niin paljon entisiä, mutta uusien maku on tarkistettava;)
      Sieniä luulisi nyt tulevan, on tuo kosteus tehnyt hyvää rihmastoille.
      Mitalit jäi vähiin, no ei taidettu montaa odottaakaan, harmi urheilijoille, jotka kovaakin harjoitelua tekevät, no Riiossa sitten taas yrittävät.
      Jos ei rahaa säästy perillisille, säästetään luontoa, sen hyödyn saa kaikki elämää jatkavat.
      Sopuisaa kirjoittelua ja oikein hyvää tätä päivää.

      • hurskainen

        Näin lähitiellä tänään uuden kirjavan linnun. Tie on sama mitä pitkin pääsen suorimpaan viin....ei kun ruokakauppaan.
        Se lintu. Rastasta pienempi, hoikka ja mustavalkoinen se oli. Hyppeli tienvarsiheinikossa. Pysäköin fillarin, ihmetystä paremmin nähdäkseni.
        Tien toisella puolella on vanhoja omenapuita, kaarnaisia, känkkäräisiä.
        Lintu hypähti puunrungolle. Pyrstöllään tukien se alkoi etsiskelemään kait päivän einestään.

        Käpytikanpoikanen, sinä peijooni, hämäsit vanhaa pappaa hetken. Hyvin emosi ja luonto on sinut kouluttanut. Juuri niin. tyvestä puuhun.


    • Iltaa se taitaa jo olla!

      Niin on päivä taas mennyt ja kupposen tulen kanssanne juomaan, Kahvipirtti kun tämä on :D Meni myöhään kotiintulo, en iltapäiväkaffetta ehtinyt tällä kertaa, mutta nyt on sydän niin täynnä.

      Huomenna lupauduin ystävättäreni luo tapaamiseen, miehensä sairaudesta taisin jo kertoakin. Olin ajatellut viedä tuliaisina pienta hyvää puravaa, mutta ei,... :D Leila keittää kanasoppaa,.... on tää kanssa!¨

      Nyt en tiedä mitä vien, joka lämmittäisi mieltä, uudet patjat juuri oli ostaneet, selkä kun potilaalla on kipeytynyt. No, huomenna se selviää kun käväisen tavaratalossa, ehkä raikkaat tyynyliinat uusiin patjoihin:D

      Tai sitten jälkkäriä, jäätelöitäkin on ihania Daim ja Toffe'ta,.heippa

    • Tärkeä säätieto paikkakunnaltani: poutaisena pysyi pilveilystä huolimatta pitkään. Vasta illansuussa (on tuokin sanonta) rumpsautti vettä oikein kunnolla. Kaduillakin aaltoilee ja virtailee.

      Eipä tainnut EM- kisoista tulla suomalaisille muuta mitalia kun Ruuskasen pronssi. Alakanttiin taisi kisat mennä. EM- potkupallon finaalin tuijotin loppuratkaisuun saakka. Ylitöiksi meni, ei tahtoneet silmäni auki pysyä, vaikka pelissä kyllä tapahtumia riitti. Lievä yllätysvoittajahan oli Portugali, varsinkin siksi, kun Ronaldo kampattiin pelikelvottomaan kuntoon.

      Onhan sillivoileivät ja perunat sillin kyydittämänä hyviä. Kyllä ne myös juhlaruokanakin paikkansa täyttää. Jotakuinkin yksikertaiset ruuat kyllä minulle kelpaa aivan riittävällä ruokahalulla. Läskikastikekin on ihan mainio sapuska. Lauantaina ostin savustetun lohen iltapalan painikkeeksi. Tämä nyt ei ollut ihan parasta laatua, oli limainen ja vetinen, mutta kyllä se syödyksi tulee. Ei ollut niin paha, että olisi vastenmieliseltä tuntunut.

      Ennustelevat oikein hyvää sienisatoa. Tänään olisin käynyt metsässä tutustumassa, mutta tuli pieni yllätys esteeksi. Vessassa yksi putkiliitos äityi vuotamaan. Sain pöngättyä "virityksen", jolla vuoto melkein loppui. Soittoni huoltoyhtiöön ja olihan huoltomies käynyt kauppareissuni aikana. Sehän sovittiin, että huoltomies saa tietysti kävellä sisään jos emme ole paikalla. Eipä asia tullut kuntoon, lappu oli jätetty käynnistä ja ilmoitus että putkimies on tilattu. Saapa nähdä, kauanko kestää kunnes toimeen tartutaan. Se kun on lomakausikin alkanut. Näin ne paikat talossa alkavat rapautua, onhan tässä asuttukin jo 34 vuotta.

      Vetisille kaduille aurinkokin tirkistelee pilvien raoista. Onhan luonto saanut suihkun ja kadut pölynpoistopesun. Päivän loppua jatkelemaan!

    • Ramoona_

      Sateet pysyttelivät meidänkin tienoolta etäällä myöhäiseen iltapäivään saakka, tummanpuhuvat pilvet aamupäivästä pelkästään uhkailivat . Ollaankohan nyt jo niinsanotusti illankuhneessa, kun hämärtääkin. ..äitini näitä sanontoja viljeli, päivännäöllä ja yösyännä. Perin inhimillinen sanonta tuo illansuu, kuten tienposki , sillankorva muurinotsa tai järvenselkä.

      Enää ei sada laariin viljelijöillä, sadevesitynnyrinikin ryöppyilevät yli, kun ei ole vedelle käyttöä. Auto peseytyy taivasalla, sehän on vedenpitävä, pyöräni vein visusti kuivaan varastoon, emäntä saa hipiähoidon ja tukan kiiltäväksi pehmeästä sadevedestä. Kantarelleja odotan, muutaman syksyisen koivunlehden kokoisen ja värisen olen bongannut, tattien kanssa en oikein sinut ole, haperot ja rouskut hallitsen paremmin. Kanamunan siloisia siiklejä saan kaivaa peltopläntistäni, silliä on niitten kyytipoikana ollut jo montaa sorttia, sienijutut voisivat olla nyt kova sana. Punaherukat jo kypsymässä, vadelmat aloittavat, mustikat metsässä - tulee ruuhkaa.

      Juhlimisen aihetta on pirtin miehillä ollut, onnea kai voinen toivottaa jälkikäteenkin. Suolasta ja makkeeta, siinähän se tarjoilun perusresepti. Meillä on lastenlasten syntymäsuma heinä-elokuussa, naistenviikolla useat nimipäivät. Monen emännän mansikkakakkua saa maistella, nuorilla on jos mitä juustokakkuja ja naked cakeja. Oma bravuurini on mansikkainen Brita-kakku, jota tyokaverini aina muistelevat , sitä oli kätevä tehdä moninkertainen annos ja kuljettaa työpaikalle marengilla päällystetyt kakkulevyt ja isossa kulhossa täyte, paikan päällä nopsaan kokosin ja koristelin , näin pysyi ihanan rapeana.

      Jos nyt ottaisi kantaa politiikkaan, kun aina valitetaan, ettei täällä puhuta muista kuin omista tekemisistä. Skillan on ihan oikeassa , on häpeällistä Suomessa maksaa niin pieniä palkkoja ja eläkkeitä, ettei niillä elä. Asumiskustannukset ovat varsinkin pääkaupunkiseudulla valtavat, veroruoska on ankara ja eläkeläisillä vielä kurittavampi. Paljon on sellaisia, jotka olisivat tukiin oikeutettuja, mutta sinnittelevät omillaan. Toki on väärinkäyttäjiäkin. Itse en valita omalta kohdaltani, mutta epäoikeudenmukaisuus suututtaa ja oikeudenmukaisuuden pitäisi olla joka puolueen sydämen asia, myös käytännössä.

      Skillan jaksaa aina vaan lukea nämä pitemmätkin sepustukset, olen lähes varma siitä . :)

    • Kyllä minunkin täytyy tunnustaa , että ihan loppuun katsoin Ranskan ja Portugaalin ottelun, ja näin myös miten Ronaldosta tehtiin rampa. Toisessa jatkoerässä Portugaali teki hienon maalin. Ei siitä Ranska enään toipunut, minusta Portiugaali ansaitsi voittonsa.
      Ronaldokin tuli polvivaivaisena ottelua seuraamaan ja voi sitä riemua mikä siitä voitosta syntyi.
      Eilinen päivä sateineen ja kovana ukonilmana sai tämänkin tienoon ihan tulvimaan, en muista koska samanlainen sade olisi kohdalleni sattunut.
      Tänäänkin nyt illemmalla on satanut vaikkei nyt juuri vettä tulekkaan.
      Synttärini menivät suunnitelmien mukaan sallaisina pienimuotoisina, vielä tänäänkin pari immeistä kävi kahvilla.
      Toisaalla tuolla Facebookissa onnittelijoita riitti useita kymmeniä kavereita ja tuttua onnitteli.
      Kyllähän tuohon politiikkaan muutosta tarvittaisiin, minäkin vuosikymmeniä olin mukana, muta ei tämänikäisen sana enään mitään paina. Samaa mieltä olen edelleen, oikeuden mukaisuutta kaivataan.

    • Konjakki_

      Mikä on oikeudenmukaista?
      Demokraattinen yhteiskuntajärjestelmä säätää lait ja asetukset - säännökset. Samaan yhteiskuntajärjestelmään kuuluu politiikasta riippumaton oikeuslaitos. Kansalainen, joka tuntee kokeneensa vääryyttä, voi hakea oikeutta. Saadun päätöksen pitää olla oikea - samalla se on kai myös oikeudenmukainen.

      • Enemmistöhän ne lait laatii, ei ne läheskään aina ole oikeudenmukaisia. näytät itsekkin epäröivän kun sanot samalla se on kai myös oikeudenmukainen. Se siitä. Eipä ole tullut minunkaan haettua mitään tukiaisia, mutta tiedän tarvitsijoita on paljon.


    • Huomenta sateeseen, johan se olikin aika taas vettä saada.
      Ei toivoakaan mansikoiden sadon paranemisesta, näinköhän ensi talvi ilman sitä marjaa mennään.
      Alakuloiseksi tämä ainainen sade meinaa viedä, nyt pitäisi jotakin pirteää keksiä.
      Yksi on varmaa, vuosia lisää tulee, onnea vielä jälkikäteen Latelle, onnea tässä iässä tarvitsee.
      Oikeassa olet Ramoona, luen kaikki ja näitä pitkistä kerronnoista oikein nautin;)
      Sinulla aina niin kivaa kerrottavaa ja uutta asiaa ihan tähän jokapäiväiseen arkeen kuuluvaa.
      Noita sanontoja muistan äitini myös puhuneen, joitakin on mieleen jäänyt, enemmän vaan pitäisi muistaa ja jälkipolville perintönä jättää.
      Vanha on minunkin asumani talo, 1961 rakennettu, aina sitä putkiston osalta jännitystä pitää.
      Seuraava suurempi rahan meno on kaiketi se valokuitu liittymä, kuulemma osakkeen hintaa nostaa, tuskin minä siitä hyödyn, mutta maksamaan osaltani joudun.
      Eläkkeestä suurenosan napsaa, tiukempaan on vyötä kiristettävä.
      Joskus käy mielessä jospa asuisikin vuokralla, saisi niitä paljon paheksuttuja asunto tukirahoja, (mahdollisesti).
      Kaiken kun on omilla tuloillaan oppinut maksamaan, ei osaa edes yrittää helpompaa ratkaisua, yhteiskunnalta olen lapsilisät saanut ja sen mitä kaikki yhteisten palvelujen puolesta saa.
      Hyvä näin, en rasitteena ole kenellekään ollut.
      Kuitenkin on hyvä, että yhteiskunta huoltaa niitä joilla jostakin syystä on epäonnea elämässä ollut, en kadehdi.
      Tuo viemisten, kuin myös lahjojen valinta aina hankala homma, kun nykyisin kaikilla on kaikkea, mitä yllättävää sitä keksisi.
      Minullakin on kälyni 80-vuotis päivät ensi kuussa ja hän on taitava käsistään ei mitään oma tekemääkään osaa viedä, no lahjakortti yksi ratkaisu saa sitten mieleisensä valita.
      Saipa tikanpoika hurskaisen pyörän selästä alas tulemaan, siis liikettä ylimääräisesti, mikä olikin hyvä homma.
      Yllättävän paljon pienikokoisia lintuja näkyykin, poikaset on päässeet lentokykyisiksi ja elämäänsä jännityksellä alkamaan.
      Sade hieman hellittää, pitää lähteä kauppiaalta kyselemään, saisiko he mansikoita tilattua edes jonkun litran.
      Postista on tilattava kuljetus, on isompi lähetys, aina se on näiden kuljetusten kanssa hankaluuksia, kun ei kyytiä ole omasta takaa, no onneksi palvelu pelaa.
      Nyt sitten katsomaan mitä tämä päivä mukanaan tuo, jos sataa, satakoon, ehkä jo huomenna aurinko paistaa.

    • muori77

      Ehtoota.

      Kyllähän kesä ois ihana jos ei olisi ukkosia.

      Tänään vei taas minulta tajun kankaalle,nyt helpotta jo sentään.

      Olen semmonen otus,että reakoin tuohon ukkoseen.

      Työelämässä olikin välillä tuskallista;(

      Minä kun olen semmonen "sähikäinen!;)

      Saan sähköiskuja tiskipöydästäkin ja puisistta rappukaiteista.

      Muistan mökillä makasinpökerryksissä,kun ukkonen nousi.

      Onneksi sitä ei ole sentään alvariinsa;)

      Koettakaahan kestee;)
      näkyillään...

    • hurskainen

      Mikä lie siinäkin että matalapaineella enemmän nukuttaa. Ainakin puolituntia tarvittis lisää.
      Ennustettuja hirmuhelteitä ei kuitenkaan näytä tulevan. Hyönteiset ovat tohkeissaan.
      Ostin sellaisen urheilujuomatölkin. Join siitä hyvät kulaukset puurapulla istuillessa. Ampiainen haistoi makean ja pönki tölkkiin.
      Kun seuraavan hörpyn aioin ottaa se tarrasi pikku pöntöstä alahuuleen ja pisti tietenkin. Patistahan tuli komea ja monituntinen.
      Onneksi ei ole allergiaa noille pistoille.

      Kertovat että etelänpuoliset tuulet tuovat merenn yli miljardittain kaikenlaista pikkuötökkää. Paarmat kuitenkin kotimaista tuotantoa.

    • Kummasti jaksoi olla satelematta, vaikka ennusteetkin olettivat vettäkin tulevan. Kyllähän tummia pilviä seilasi, mutta niin vain ohi menivät. No vielä ennättää vaikka mitä tämän vuorokauden tiliin.

      SkillaN kertoi valokuituliittymän tulosta ja maksuista. Meille tuli parivuotta sitten kaapeliliittymä taloyhtiön tilaamana joka asuntoon, heillekin jotka eivät tätä liittymää käytä. Ei siitä muuta maksua tullut kuin kohtuulinen 7euroa/kk. Siitäkin tuli myöhemmin pieni alennus. Tämä on perusmaksu 10 meg. liittymälle. Kyllähän operaattori (DNA) sitkeästi kauppasi lisämaksusta parempia nopeuksia, mutta kyllä perusnopeudella hyvin pärjään. Hyvin näkyy elokuvatkin ja pelikoneita en tarvitsekaan. Voihan tilanne olla toisilla paikkakunnilla erilainen.

      En ole minäkään muita tukia hakenut kuin niitä jotka luonnostaan tulevat kaikille. Olisi ehkä joskus ollut tarpeenkin, mutta mitäpä niistä. Onhan tuo elämä väliin kituuttaen tähän saakka mennyt. Kyllähän sosiaaliturva on meidän aikana ehtinyt kehittyä parempaankin suuntaan. Ei sekään ole ollut itsestään selvää, monia kamppailuja niidenkin toteuttamisen eteen on tehty ja monet ovat aikaansa niihin talkoisiin uhranneet ihan solidaarisuudesta. En minä koe olleeni kovin sitkeä aktiivi näissä touhuissa, mutta sen verran kuitenkin, etten koe olleeni pelkästään siivellä eläjä. Ei oikeudetkaan ole itsestään tulleet, melko huomaamattomasti ne saattavat huventua. Näin on nyt käymässä.

      Eiköhän se elämä tässä menne vaikka ei ehtisi tai jaksaisi kaikesta enää huolehtia ja murheita kantaa. Onhan jo eläkeläisenä oloakin ehtinyt melko pitkään mutustella. Jatketaan minkä kohtuudella jaksetaan. Sehän riittää!

    • Satanut täällä on moneen otteeseen nyt illemmalla, kuten nytkin.
      Kyllä noita kaikenlaisia tukia saa teollisuuskin ja ainakin maanviljelijät. enitenhä nytkin hallituksen säästöhommat koskee pienituloisiaja ja pienillä eläkkeillä toimeen tulevia.
      Kyllä lääkärimaksut lääkkeet palvelumaksut koituu nekin pientuloisten tappioksi, kun maksut suurempituloisille on ihan samat, leipäkin on samanhintaista samoin kaikki elintarvikkeet.
      No tietysti köyhien on tyydyttävä siihen mitä niillä euroilla halvempaa tavaraa saa. Suomessa elää köyhyysrajan alapuolella yli 700000 ihmistä. työttöminä yli 300000 kpl.
      Sotaaikana sanottiin kaveria ei jätetä.

    • Hyvää päivää, aika harvinainen toivotus minun suusta.
      En ole nukkunut pommiin, vaan hyökkäsin torille mansikoiden perään ja sainkin laatikollisen, hinta melko korkea 40 euroa.
      Siispä kahden laatikon sijaan vain yksi laatikko ja jos ei ilmat parane ja sen myötä mansikan hinnat halpene, tällä mennään.
      Tässä taas kerran tuo pienen eläkeläisen budjetin kesto, tingittävä on, toisin runsaasti eläkettä saavien, ei haittaa mitään ostaako yhden vai kaksi laatikkoa.
      Eihän mansikka pakollinen ostos olekaan voisi vaikka jättää väliin, mutta mieli se vaan tekee talven mittaan kesän herkkuja maistella.
      Noin se on kuten Late sanoo, kaikki maksut on samanlaisia rikkailla ja köyhillä, laadusta pitää tinkiä.
      Häpeä se on tuo suuri köyhyysrajan määrä, kumminkin Suomi luokitellaan rikkaaksi maaksi.
      Yhtiö vastikkeeseen se meilläkin laitetaan tuo valokuitu liitäntä, ei paljolta tunnu, mutta muistelen kokonaismaksu oli liki 3000 euroa, en minä sitä olisi tarvinnut, mutta mukana on oltava.
      Juuri tuo etujen, parannusten huononeminen tuntuu huimalta ja niin kun niiden saamisiksi on tämä sukupolvi uurastanut.
      Aina on huonompi osaisten asiaa yritetty korjata, mites nyt käykään?
      Ampiaisia on nyt vähän, ihme että juuri hurskaisen suuhun pyrki, niiden pistot voivat vaaraksi koitua, jos vähänkään on allerginen.
      Minulle ei ukkonen mitään haittaa tee, ainoastaan se ukkosen edeltävä sää tukahduttaa.
      Hyvillä mielin olen, kun sain nuo mansikat pakkaseen, nyt odotan sitä posti lähetystä jonka kotiin tilasin.
      Huomenna taas menee pitkäksi, kun menen kokeisiin heti herättyäni, sain lääkäri ajankin elokuun alkuun, katsotaan miten mummon käy, onko kaikki kohdallaan;)
      Tänä iltana kesäteatteriin, mikäli sää sallii, juuri nyt vettä tulee, kuurojahan nämä ovat.
      Päivän jatkoja vaan kaikille.

    • muori77

      Päivää tuas ;)

      Kylläpä minä nuorenin ainakin 10v.Miten nii,noh kävin kampaajalla;)
      Ei käherretty eikä kiharrettu,vaan leikattiin vain.
      En tarvitse kiharruksia,isän peritöä luonnostaan kihara.

      takas
      tullessa poikkesin lähikaupassa ja sillä välin oli sataa rojahuttanut.
      Minä en kastunut.
      Sattui hyvä sauma,ei Nyt näyttää nousevan taas tosi mustaa pilveä.

      Mitähän minä nyt tein ,kun tuo teksti mini ian pieneks.

      Näkyillään...

    • Täällä näyttää mansikkaa olevan myynnissä. Taisi maanantaina olla ainakin joku myyjä poissakin. Hinta on 27 - 30 euroa/5kg laatikko. Joten merkittävästi halvempaa kuin SkillaNin mansikkapaikassa. Ellei sitten ole laatikoissa kokoeroa.

      Tänään on mulla mennyt "kuten märkä palaa" - silleen hitaasti kitkutellen, vain pieni vire päällä. Ainahan se on vanha ajatus, huomenna sitten parempi poljento päälle, tai yl`huomenna. Tiedäpättä sitä, säätiedot lupailee viikonlopuksikin vaihtelevia kelejä. Säistähän se metsään menonikin on kiinni. Säät ovat "tarttuneet sääreeni".Vaikka marjat saisikin raavittua mukaan, märkinä poiminut mustikat vaatii putsatessa tarkemman ja hitaan"täitelyn."

      Kun ei ole kummallista asiaa, eikä muutakaan, toivon teille hyvää jatkoa päivän lopulle!

    • hurskainen

      Tein pienen virheen kun en ostanut niitä hyvännäköisiä mansikoita torikauppiaalta. Pyysi 6e kipolta. Saattoi olla siinä puolisen litraa.
      Nyt kuulemma hinta on jo kalliimpi. Tiedän pariskunnan, jota ostavat kaappipakastimen täyteen mansikoita. Ei heillä kyllä luut kolise.

      Keräsin ne valkoherukat pois. Ihan kypsiä ne oli. Niist tuli 4l kellertävää mehua. Hillosokerilla makeutin kun marja on hiukan hapahko.
      Iltapäiväkuuron jälkeen taivas selkeentyi niin että kevyt huppari oli heitettävä pois vilskurin päältä.
      Sen rosterimehustimen vein pihalaatoille jäähtymään ja jälkitippumaan. Kaks mustaa murkkua sii alkoi kokoustamaan tai läppää keskenään heittämään.
      Kun tilaa oli, laitoin kuuman laitteen toisen paikkaan kun niiden murkkujen kausi olisi mennyt pilalle.

    • Vexit

      Yritänpä taas. Aurinko paistaa sälekaihtimen raosta suoraan oikeaan silmääni.
      Pitäisiköhän hankkia aurinkolasit?
      Vastapäätä pelaa nettipeliä mies, jota aurinko ei yhtään haittaa. Yks kaunis päivä vekslaan meidän läppäreittemme paikat ja sitten höpötän kaiken aikaa, että on se ihanaa, kun ei tarvitse murehtia, tuleeko kaihtimien välistä auringonpaiste suoraan silmiin.
      Eihän minulla mitään auringonpaistetta vastaan ole, kunhan se vain pysyy poissa silmistäni silloin, kun yritän kirjoittaa, Sentin kun tuolta yläpäästä voisi siirtää lähemmäs tämänpuolista karmia, niin mitään ongelmaa ei olisi.
      Vaan kun ei voi. Jos olisin muuan entinen neitsyt, voisin sanoa, että ei sovi eikä mahu, herra saa rahat takaisin...

      Kai tässä maailmassa tärkeämpääkin marisemisen aihetta on, mutta pääasia on, että kaikki ei onneksi ole liian hyvin, ettei kukaan keksi ruveta kadehtimaan...
      Serkkuni, joka soittelee tunnin puheluita, jotka käsittävät hänen terveydentilaansa ja hänen kissaansa sekä hänen toista serkkuaan, joka puhuu toista tuntia omista asioistaan ja on vielä kuulemma kateellinen minulle, kun minulla ei ole minkäänlaisia ongelmia!
      Joskus tulee sääli serkkuani, mutta olen kyllä joskus yrittänyt häntä tukea ja avittaa.
      Mutta olen antanut periksi, kun en saanut suunvuoroa, ja sehän puhuu, joka puhelun maksaa.

      Voitte huokaista helpotuksesta,
      Lähden jatkamaan kesken jäänyttä Georg Ots -konserttiamme. Iltapala vähän keskeytti sen, mutta nyt a´vot ....

      Voikaapa hyvin!

      Kyllä tässä mielikuvitusta tarvitaan, kun turhaan jököttää kirjoitusteni alapuolella sininen Venlastiina. Puskasuleimakaan ei enää kelpaa. Kävisiköhän Vexit?

      • Aamulla jo luin tuon Venlastiinan kirjoituksen, mutta oliko rähmää silmissä, tai muistihäiriö, kun vasta nyt ymmärsin, että siellähän sinä miehesi kanssa "nettailet".D

        Minä olen nyt miettinyt, että mistä hakisi näitä EU-avustuksien katokorvauksiin myönnettyjä rahoja?:)) Minulla noihin kurpitsan (5 kpl) taimiin, kun useimmat kukkaset vain putoavat ja ne, jotka jotain yrittävät, niin joku nekin homehduttaa! :))

        Hitsi! On tämä niin vaikeaa, kun ei ole oikeaa valittamista. Vai onko?

        Onhan minulla! Apropoo! Kuka helkutin EU-direktiivin lähetti minulle miljoona banaanikärpästä? Minunko ne pitäisi elättää, kuten nämä toisetkin pakolaiset, joiden en ole huomannut tunkevan asuntooni? Pakolaiset tuskin tunkisivat minun roskapussiin, mutta nämä kutsumattomat vieraat viihtyvät siellä ilman pyytämättä ja tilaamatta.

        Olen asetellut heille "herkkupaloja" pulloon, jossa olisi makeaa, mutta pieni reikä mennä sisälle, josta ei pois pääse, mutta hyvin ovat oppineet vuosien saatossa. Sinne ei mennä, koska kuolema koittaa!:D.

        Jaa, jaa, noihin marjasatoihin en ota osaa, koska pakastinta ei ole ja lapsenikin suosii vain kaupan tuotteita. Kieltämättä, jalka vippasee metsään entiseen tapaan, mutta järki sanoo toista. Huilaile vain, koska kaupassa on kaikkea, mitä tarvitset.


    • Päivää jälleen, nyt on kokeet otettu ja elokuun alussa tuomio luetaan.
      Meinaa sappi kiehua, kun tämäkin reissu melkein kolme tuntia vei, kokeet 15 minuuttia, autoa odotellen loput.
      Kyllä on todella hankalaa, kun joutuu näihin yleisiin kulkuneuvoihin turvautumaan.
      Ihmettelen tuota kirjautumistakin mistä Venlastiina kertoi, onko se kone kohtainen hankaluus vai operaattorin vika.
      Minulla onnistuu hyvin tällä kirjatulla, mutta maalla joudun nikkiä vaihtamaan monta kertaa.
      Pitääpä katsoa muutamaa pientä pensaan tapaista, kun sinne maalle taas menen, valkoisia nimittäin, ne näkee selvästi kun ovat kypsiä, siemenet läpi näkyy.
      Kyllä kaiketi marjojen kypsyminen pensaissakin etuajassa on.
      Viiden kilon laatikko se tämä minunkin oli, nyt odotan jos säät korjaantuisi voisi saada vähän halvemmalla vielä yhden laatikollisen.
      Suurkuluttaja olen mansikoiden suhteen, marjoja menee paljon kaiken kaikkiaan.
      Veto on päivästä pois, kun poikkeuksellisesti alkoi, mutta johonkin hommaan on laittauduttava tämän loppupäivänkin osalta, vettä tulee välillä, sitten aurinkoista, ei tämä oikein hyvältä kesältä tunnu.
      Pidettään sadetta, ai niin, hyvin onnistui eilen teatteri, satoi välillä, mutta eipä haitannut, en kuullut kenenkään sadattelevan vaikka avotaivaan alla katsomo oli.
      Harrastajat olivat saaneet onnistuneen esityksen, ei pitkästyttänyt, vaikka jo tutuksi onkin tullut tämä Tuntematon sotilas.
      Loppukuusta on seuraava kulttuuri pläjäys, Äänekoskelle menemme taas koko porukka.
      Näyttää ihan lupaavalta tuo taivas, pilvet huvenneet, ehkä päivä alkaa sujumaan, heippa!

      • Skillan, näinhän ne "tuomiot" tulee? Itse kävin labrassa 7/7 ja lääkärille on aika 28/7, joten nyt pelkään vain näitä kolesteroliarvojani, koska voita ja "läskiä" en ole vältellyt, joten, ...no, olkoon mitä on.

        Luomen kävin poistattamassa sieltä "korvantakaa"! Olisiko joku asia unohtunut sinne, koska asiathan "arkistoidaan" sinne "korvantaakse", vai?

        Uskomatonta minulta, kun olen nyt ajatellut omaa kuolemaani? Täällä on useita kirjoittajia, jotka ovat minusta vanhempia. Kuka meistä kuolee ensin?

        Nou hätä, en ole seonnut, vaan olen lukenut "Kuolema Ehtoolehdossa", Ehtoolehdon pakolaiset" ja Ehtoolehdon tuho". Tästä tuli mietteitä, kuinka minä elän sitten, joskus, aivan todella, kun en tajua mitään, tai minut lääkitään huumeilla, että saadaan hiljaiseksi?

        Mietin, että miksi minä haluan vain ymmärtää asian kuolemana, jossa ei kipuja kärsitty, paitsi äitini, mutta ei hänkään viimeisinä vuorokausinaan.?

        ps. tuo kirjautumisongelma? Mistä johtuukaan, mutta minulla se on aina päällä, kuten oikoluku, joka ei todellakaan osaa lukea oikein noita päätteitä?

        Onko näissä selaimissa tai???, jossain??? Minulla ilmeisesti jo Cohorme?, joka ilmoittaa vähän väliä, että päivitykset ovat loppuneet?

        Pleas! Vinkkejä noiden "pakolaisten" karkoitukseen, koska ne ei hyväksy minun pullo ansaa!


    • Kohtalaista päivää!

      Nyt pyyhkii minullakin paremmin. Vesivuoto, joka oli kasvusuunnassa on korjattu. Täytyihän siihen puhelintakin käyttää ja muistuttaa luvattuja korjaajia että on heillä asia edes muistissa. Löytyihän heiltä ihan pätevä ammattilainen joka pisti homman kuntoon.

      Jotenkin päädyin itsekritiikissäni siihen, että hermoni ei ole riimakunnossa. Parina yönseutuna valvoin yöllä tavallista enemmän. Oli kyllä asiaakin, vesivuoto oli lisääntymään päin, kehittelemäni viritys vuodon kaappaamiseksi astiaan täytyi tyhjentää vähintäin kolmen tunnin välein. Rassasihan se hermojani ja aamutunteina päätin nyt pannaan homma kuntoon vaikka "menolla kuuluisan harmaan kiven läpi". Enhän ennen hermoillut pahemmissakaan paikoissa.

      "Veksit kirjoitti: "... pääasia on, että kaikki ei onneksi ole liian hyvin, ettei kukaan keksi ruveta kadehtimaan." Oivallisesti huomattu! Sitäkään en ymmärrä, että suurimmat huutajat ovat erittäin korkeatuloisia jotka vaativat te-sopimusten yleissitovuuden poistamista ja vapaita neuvotteluita mm. palkkojen alentamisesta rajoituksitta. Juurihan yleissitovuus antaa jotain suojaa pienipalkkaisimmille. Heitäkö EK:n herrat kadehtii?

      Joskus aikoinaan mennä töröttelin mosse - autollani kesäpaikkani lähikylälle. Auto oli paikkailtu, ruostejuoja ja tasotetäplillä, vammat olivat tulleet metsässä huolimattomuuttani rumutessa ja paikkaushomma oli kesken. Kylällä tuli vanha tuttu, ennemmänkin vain ulkomuodoltaan. Hän alkoi irviä autoani, minulla muka meni huonosti Hesassa, koska mokomalla rottelolla ajelin. Minä myönsin että huonosti menee, mutta auto kyllä kuljettaa hyvin. Tämän kaverin mielestä jotkut hänen tutuistaan ovat pärjänneet hyvin, mutta ovathan he hyviä miehiäkin. Myönsin että kyllähän ne hyvät pärjää, toista se on meikäläisellä, hyvä kun sen verran murua saan että hengissä säilyn. Minulle tuli oikein hyvä mieli, kun näin miten tämä kaveri nautti minun näkemisestäni!

      Nyt täytyy tehdä äkkilopetus, jopa ilman säätietoja. T-veestä tulee dekkari!

      • hurskainen

        Ynnämuunkin Mossea parempi ajokki lie ollut Lada. Sillä syrjäkylien miehet tulivat töihin vaikka tienauraus oli vielä aamulla tekemättä.
        Ladan varaosat olivat huokeita kalliimpiin autoihin verrattuina. ja monet huolsivat autonsa itse.
        Fiat 127 oli jo muka kaikin puolin Ladaa parempi. Itse päädyin varoitteluista huolimatta WV kuplaan.
        Pienillä huolloilla sillä köröttelin kuplan auringonlaskuun saakka. Vaihdoin sen Toyota Starlettiin. Niin loppui vinot puheet teiden WV pahnanpuhaltajasta.
        Sateeton ja aika lämmin oli täkäläisen seudun päivä. Ei ulkona kummottisia hommia tarvinnut tehä kun aluspaita alkoi kostumaan.

        Mansikkalaatikon hinta oli pompsahtanut 29:stä 34 €uroon. Mitäpä sitä laatikollista, yksin asuva tyyppi.


    • Ilma on ollut mitä parhain lämpöäkin yli 21 astetta , kylläpä kelpasi kaupassa kipaista. Edelleen kaunis kesäinen ilta.
      Minä ensimmäiseksi autokseni kuuskyet luvulla ostin vanhan Fiat 600, sillä samana vuonna tehtiin jo lapin reissu ja käytiin jopa Hammerfestissa sillä monta vuotta pärjäsi, seuraava oli Sumpeam, se taisi olla huonoin auto joka meillä oli. Seuraavat olikin jo Ladoja 1971 ihan uusi niitä meillä olikin sitten useampia, mutta käytettyjä. Yksi Samara välissä. Ladat olivat hyviä ja tosiaan helppoja korjata, jopa itsekkin pystyi paljon tekemään.Viimeisin nyt ostettu Nissan, vanhana sekin, nyt 10 vuotta ikää, mutta km vain 83000, hyvässä kunnossa edelleen. Varmaan viimeinen.
      Mansikoita mekin hankimme ensin marjatilalta 30€ 5kg laatikko sitten vähän myöhemmin Sitymarketista 25€ laatikko. siinä meillä mansikat pakkasessa, ei nyt aivan kaikki, osa syötiin ja käytettin niillä synttäreillä.
      Jos muita marjoja, tai sieniä hankitaan, niin torilta tai kaupoista. Tänävuonna omenoita taitaa tulla runsaasti, luulen, että niitä saamme kälyltämme joka asustaa vanhassa kotipaikassamme, tai sinnehän ne veljeni kanssa rakensivat uuden talon 70 luvulla.
      Samapaikka kuitenkin jonka isäni ja äitini ostivat 1922, siellä minä synnyin 1934 ja asuin niinkauan kunnes menin naimisiin 1957. Paikka on siis suvun hallussa ja siellä on mukava käydä.
      Tuli niin vanha Bond filmi ei huvittanut katsella. Joten hyviä öitä.

    • Minä en mansikoista huolta kanna, ostan pakastemarjoja erilaisia talven mittaan, kun en syö niitä hirmu määriä, makeita kiisseleitä kun en suosi ollenkaan. Hedelmiä ostan milloin mieli tekee, sitruunaa, on lähes aina jääkaapissa. Viinirypäleet kuuluvat viikottaiseen ostokseeni.

      Ihanan lämmin on ilta! Vielä 18 ° Istuin saunasta tullessani pihalla nauttien nurmen ja ruusujen tuoksusta. Ohuessa aamutakissa oli niin mukava lauhtua kunnolla. Hiljentynyt katuliikennekin kävelykadulla tuntui niin lempeältä.
      Iltapäivän siivousurakkako se niin raukaisi, ja kipeytti selkää, nyt jo on asettunut. Nautinto kyllä tassutella pölyttömillä lattioilla raikkaassa kodissa :)

      Miten toivoisi kaikilla olevan hyvä olo näin iäkkäänä, saavan nukahtaa iltaisin varmoina, ettei kukaan murjo tai vihaa sentään, vaikka tunteet tai väärinkäsitykset joskus kuohahtavatkin. Ruunemannillekin terveisiä jos vaikka lukee.
      Hyvää yötä.

    • Huomenta, nyt jo kukon laulun aikaan.
      Aikomus lähteä aikaiseen vuoroon sinne maalle matkustamaan ja nyt sää näyttää hyvin kesäiseltä, aurinko kipuamassa ylös tuolla idänpuolen taivaalla.
      Parvekkeen ovi on minulla aina auki, yölläkin niin raikas olo, kun ei kuumuus vaivana, ei metelikään häiritse.
      Eipä minua kyllä liikenne häiritse ei yöllä, ei päivällä, vaikka vilkkaassa teiden risteyksessä asunkin.
      Tokihan herään kovempaan ääneen, mutta nukahdan heti takaisin, tietäen, että elämään kuuluva ääni se on.
      Yksin oudossa paikassa ei uni varmaan hetikään tulisi, jos johonkin ääneen heräisin, joskus mökkini aikaan näitä tilanteita syntyi, kun ei ketään ihan vieressä asunut.
      Tuo toivomukseesi sini-sirkku on helppo yhtyä, olisi ihanaa jos kaikilla olisi hyvä olla.
      Autoja ehti meilläkin olla vaihtelevasti, viimeinen oli uutena ostettu, sen möin mieheni kuoleman jälkeen, merkkejä oli useampia, en niitä muista.
      Ehkä mieleen on jäänyt Horisontti, oliko vielä joku muu lisä tämän nimen päälle, siitä autosta tykkäsin, oli ihanat penkit;)
      Obel, Vauxhall, Viva, Ford ym,,,,en ole autoja koskaan ihannoinut, kunhan eivät tielle jättäneet.
      Tuo Viva, jos se nyt merkkinä noin on, sillä minä tohelsin ja into autoiluun meni.
      Onhan se auto joillekin menestyksen mittapuu, käytettyinä meille autot otettiin, paitsi tämä viimeinen, joku Taunus se oli.
      Kylläpä sitä harmia tuleekin noista putki vuodoista, jos vielä vuotavat, että ei heti huomata.
      Siinä joutuu seiniä rikkomaan, jos vuoto johonkin semmoiseen paikkaan tulee, nykyään taloissa taidetaan putket näkyiin vetääkin.
      Usein pehmenevät hedelmät niitä kärpäsiä sisään tuo ja kukkien mullastakin niitä syntyy, hankalia, jos nämä kertomani syyksi kelpaa, hedelmät jääkaappiin.
      Kurpitsa pudottaakin ne hedelmää tekemättömät, ja taitaa kesäkurpitsan kohdalla usein tuo pilaantuminen tapahtua, nyt varsinkin, kun on märkää ollut.
      Minulla tavallista kurpitsaa, lupaavan näköisiä alkuja oli, saa nähdä vieläkö voivat hyvin.
      Nyt kello kiirehtii, kohta kiire minullekin, toivotaan täksi päiväksi, tietenkin myös jatkumona aurinkoista päivää, tuota vettä on jo tullut ihan tarpeeksi.

    • muori77

      Ehtoo päivää.

      Kyllä o vettä lororttanut melkein koko päivän.

      on semmonen unettava päivä ollu.

      Toivottavasti huomiseksi poutaantuu.

      Huomenna on nimittäin tarkoitus lähteä tuonne keskustan kaupoille.

      Minä muistelin että anopilla oli tassilla sokeri vettä.pyydysti sillai kärpäsiä.

      Mansikoita en hamstraa.kun en niitä voi tuoreena syödä.

      Ja kaupasta saa aika hyviä hilloja ja edullisestikin,sen minkä meikä syö.

      harmi kun Takataskulaiset on lomalla:)

      on pakko jotain kokkailla.

      Eipä kummempia kuulu.

      näkyillään...

    • Iltapäivää kahvipirttiin. Minun on ikään kuin tultava selvittämään asioitani kun SkillaN kertoi, Kahvipirtti on aina ollut kivi Ruuneperin kengässä.
      Kysymys? 81 vuotta vai? Edellinen on ikäni ja kenkiä, jopa puisia, käytin myöhemmin.
      Esiinnyn nyt Ruunemannina kun Ruuneperi on jo käytössä. Kenenkähän?

      Kävi niin totutusti, että kun 70 palstalla nikit riitelivät, niin kaikki riitapukarit olivat "minuja". "Vähenin murto-osaan!

      Syksy tulee ja ikä lisääntyy. Voikaa hyvin! t. ruune, se aito.

      • otapois-se-kivikengästä

        Kuules Anselmi, sanoi Amalia. kyllä meidänkinpitää kertoa päivistämme niin kuin jokainen siellä Skillanin Kahvipirtissä. Vai niin, vastasin minä ..j.n.e.


    • Sateista iltaa täältä! Aamulla katselin sääennusteita ja totesin että on parasta lähteä ulos kiireen vilkkaa hyvän sään aikana. Niinhän se kävi, juuri ehdin ennen sadetta palakin. Nyt on sitten vettä sataa rytkyttänyt ja se jatkuu.

      SkillaN reissaa ahkerasti maalaismaisemissa. Mikäs kun on sopivan pieni matkakin matkustella.

      Minun ei olisi tarpeellista huomata koko Ruuneperin/ Ruunemannin esittämää. Sen verran kuitenkin, että eihän SkillaN aivan tyhjästä "kengässä hiertävästä" kivestä Kahvipirttiä koskien sanonut/kirjoittanut. En ryhdy enempää jauhamaan tästä ko. asiasta.

      Sen olen huomannut, että Ruuneperin/ ruunemannin / ruunen sanotaan esiintyvän suuren joukon erilaisten nimimerkkien takana. Kyllähän siinä "minuus" toisaalta laajenee ja toisaalta hupenee alkuperäisestä todellisuudesta. Ei mikään ihme, jos ei aina itseään tunne. Mitäpä näistä, nehän ovat "kuuluisuuden kiroja". En lähde sen enempää "neuvomaan", siihen minun oikeuteni eivät oikeasti riitä. Olenhan tänne kirjoittajana nuori ja kokematon, vähän hiljainen hissukka. Hyvää jatkoa ruune, ruunemannina!

      Niin...sade pilasi aikeeni marjametsään. Ei se vielä mikään hätäinen asia olekaan. Eikä marjastuksessani ole mitään tuotantotavoitteita. Oikeastaan rauhallinen metsässä kävely kunnon keleissä on se suurempi tavoite. Jos vielä marjoja ja sieniä sattuu kohdalle, se on hyvä lisä retken antimista.

      Maailmalla tapahtuu, niistähän kaikki uutiset kertoo. Eihän minulla ole mitään erikoistietoa, joten enpä jatkele. Aivan hieman alkaa ilma seljetä. Heippa vaan!

      • Ei kannata minunkaan jauhata menneitä. Onhan täällä ollut mukaviakin hetkiä muistella.

        Leppoisa elämän ilta toivomuksena, niin itselle kuin muille!


    • Skillani

      Huomenta, apean näköisestä säästä huolimatta, märkää on, ruttoa perunaan pelätään.
      Mustikoiden kerrotaan olevan nyt kypsiä ja hyvän laatuisia, sen olen itsekin jo nähnyt, kun ystävätär maistiaisia toi, isoja ovat.
      Vähän aion kerätä ihan keräämisen ilosta, jos nyt sade loppuisi ja marjat ehtisivät kuivahtaa.
      Ystävätär kyllä lupasi säilö marjat tuoda, on intohimoinen marjastaja, mutta kun metsän vieressä nyt olen on itsekin vähän yritettävä.
      Mansikkamaalta (parista penkistä)sain vielä pari litraa marjoja ja nyt oli mansikan makuakin, muutama päivä kuivaa sen teki.
      Innostuin sitten katselemaan metsämansikoita eikös vaan mansikka maitoon asti kertynyt.
      Ostin eilen herneitä, olipa ne mauttomia, kohta saan omasta penkistä ja uskon niiden maistuvan hyvältä.
      Mustaviinimarjat alkavat kypsymään, toivottavasti mustarastaat löytää muuta syötävä.
      Tiedän, että viisana miehenä ymmärsit "kiven hierron" Ruune, mutta tätä tyhmyyttäni yrität esiin tuoda ja viestini virheellisyyttä, no voinen todeta , että ei pirtti 81 vuotta ole palstalla ollut, ei paljon muutakaan;)
      Miten Ruuneperi on voinut toisen käyttöön joutua, sehän oli rekisterissä oleva, Ruuneman käy kyllä aivan hyvin.
      Olet saanut moskaa niskaasi riittämiin, kaikkea ei kuitenkaan sinunkaan tuotoksiksi voi laittaa, olisikin liian selvää jos kaikki samalla, omalla nikillä kirjoittaisi ei näitä ylilyöntejä tulisi.
      Noita maailman tapahtumia ei millään ajatuksella voi ymmärtää, mutta voi olla syynä tässäkin tuo seikkaperäinen selvitys kaikesta, joku mielen masennuksesta kärsivä mallia ottaa, ellei sitten terroristi taustalta ohjeistettu.
      Pahasti pitää mieli sairastua jos siitä tässä tapauksessa on kyse, että tuhoa pitää kylvää syyttömien päälle, mistä ne oikeat syylliset sitten löytyykään?
      Monenlaiset ajatukset päässä pyörii ja surullista on niiden ihmisten kohdalla jotka nämä kokemukset tavalla tai toisella kohdallaan kokevat.
      Miksikäs ei Amalia ja Anselmi voisi näitä päivän tapahtumia kertoilla, arkeen sopii monenlaista, myös arjen asioista voi yhdellä ketjulla kirjoittaa, eihän se keneltäkään pois ole, eihän?
      Pitää kertoa vielä sekin, kun ystävätär on oikea punkkien kerääjä, pihallaan teki hommia, sisään mentyä kaksi punkkia itsestään löysi, hän sairasti vaikean punkin aiheuttaman sairauden, osittain halvaantuikin ja nyt aina ulkona punkit hänet löytää.
      Minä en koskaan punkkia ole edes nähnyt, voiko siinäkin olla, että jokin toisilla ihmisillä punkkeihin vetoaa?
      Nyt kalareissua olen saanut suunnitella, loppuisi tuo sade, ehkä lopulta sekin onnistuisi.
      Kalaa ei ostettu olisi ihan hyvä ahvenia pannulle saada ja voi sitä nautintoa mikä siitä kohon heilumisesta tulisikaan;)
      Puhallellaan nyt pilvet sinne pohoiseen, vettä kaiketi sielläkin tarvitaan;)
      Iloa päiväänne.

      • noidatlentelee-tännekkin

        Minusta olisi mukavampaa, että täällä juteltaisiin vain niistä "tositapahtumista" ja satu kirjoitukset olisi eri otsakkeella.


    • Päivää jälleen!
      Ennen kuin alan kehua itseäni, teen yhden oikaisun:
      Ei meidän ensimmäinen automme ollut Fiat 600, vaikka jossakin vaiheessa siihen oli alkuperäisten merkkien tilalle kiinnitetty Fiatin tunnukset.
      Kärry oli jugoslaviassa valmistettu Zastava, ja ihan näppärä autohan se oli. Jos joskus jäätiin tielle, pystyi sen kaksistaan siirtämään pois liikententeen jaloista.
      Seuraava automme oli melkein uusi, kullanvärinen Sunbeam ysisatanen. Varsinkin talvella se oli turvallinen. Turvavöitä ei tarvittu, sillä pienehkölläkin pakkasella selkä jäätyi penkkinojaan kiinni.
      Sen jälkeen siirryimme Ladaan, ja Ladoihin olimmekin täysin tyytyväisiä, kunnes lähes viisi vuotta sitten muuan isä lähti nuoremman poikansa kanssa autoja katsastamaan. Sillä reissulla minulle niin rakas Lada oli vaihtuinut Nissan Primeraan.
      Tapoihini ei ole kuulunut murjottaminen eikä jäkätys, mutta silloin karjahtelin heti täyttä kurkkua, että seraava autokatselmus tehdään minun kanssani ja mennään suoraan Konelaan!

      Autokatselmuksia ei ole Nissanin hankinnan jälkeen tehty,
      Toisaalta alkaa olla yhdentekevää kärry kuin kärry. Minulla on lähiaikoina edessä ajokortin uusinta, enkä uskalla mennä vannomaan, että lääkärini antaisi puoltavan lausunnon.
      Luultavasti tilanteemme on sellainen, että jää Suomi ja muut suviset pohjoismaat autoilematta, sillä ei yksi ikääntyvä henkilö pysty montaa sataa kilometriä päivässä
      ajamaan, vaikka välillä majailtaisiinkin muutaman päivän ajojen välillä.

      Tämä on nyt karua totuutta, mutta en voi mennä takuuseen etten vielä joskus keksisi
      satujakin....

      Moikka!

      • "Autokatselmuksia ei ole Nissanin hankinnan jälkeen tehty"?Just

        Hienoa Venlastiina, että olette päätyneet Nissaniin!:) Todella naurua, koska itselläni on Nissan, joku? 1987 mallia.

        Oli minulla/meillä ollut joku Opel, vuosimalli 1965, jolla porhalsin Espoosta Ikaalisten kylpylään ja arvaa, miten harmitti, kun sitä epäiltiin LadaksI?

        Siihenkin Lada inhoon on syynsä?

        Mutta minun Nissan, joka ei ole oikeasti minun, koska sen omistaa tyttäreni, mutta kuitenkin se on takuuvarmaa kamaa.

        Luottokorjaajani sanoi, että siihen ei voi tulla sellaista vikaa, jota he ei pysty korjaamaan ja pystyivät.

        Auto varastettiin ja ajettiin johonkin savipeltoon. Kytkin rikki ja poltetut kuparikiekot oli kuitenkin lastattu takakonttiin! Onneksi poliisit löysivät auton, kunnes se oli poltettu, koska usein se näin tapahtuu.

        Hinta on kuitenkin avoin, mutta kohtuullinen, verrattuna noiden nykyisten autojen korjauksiin, joita minun mukamas pitäisi ostaa!?

        Minun järkeeni ei käy, että vaihtaisin tuon vanhan autoni johonkin vanhaan, tuntemattomaan, josta en tiedä yhtään mitään? Tuon minä tiedän omasta autostani

        Kaikki on sekaisin näistä kirjoituksista ja se ei ole minun syy.a


    • MatkailuAvartaaHalvalla

      Matkustan yleensä kännykkälipulla, on valmiit tunnukset VR:n Veturi-ohjelmassa ja kännykällä ostan Onnibussin liput. Ajattelin juuri, että pitää tarkistaa, miten Matkahuolto toimii, kun mainostaa edullisia matkalippuja jo sekin.

      • Tänään ei tarvinnut minnekkään asioille lähteä, sai kulkea minne mieli. Parin terassin ohitin, vaikka mukavalta näytti, vaan kun en koskaan ole istunut kaljaveikkojen seassa, en nytkään rohjennut :D
        Yhden ainoan kerran oli perhetutut määränneet kohtauspaikaksi Red UNionin Myyrmäessä, ja herttinen Jee, kun kehä 3 tietyöt myöhästytti ne kolme varttia.

        Apua, minä 70 tottumaton leskisinkku silloin, tilasin raikkaan kesäjuoman ja olin niin ujo ja tottumaton, että hitaasti säästin juotavaa :D))) Onneksi soittivat pari kertaa odotellessa, minä kun jo pakenin välillä lasikoppiin tupakoimaan!

        Poikani tosin kertoi kaikenikäisten pistäytyvän baareissa juttusilla, mutta ei minusta siihen taida olla. Täällä kotipihalla hulmahti ruusujen tuoksu niin vahvana, että istuinkin penkille, joita on useita, lähes ruusupensaiden saartamana. On taitanut sataa sopivasti, kun en muista tuollaista kukkaloistoa olleen viime vuonna.

        Heippa vaan, kesän heleys jatkukoon, kaipa olen meijän kahvipirtissä kirjoittanut, kun ei tuttujakaan nyt näy 💦🌺☀️


    • hurskainen

      Tuttu naapuri kertoi poimineensa mustikoita ämpärillisen ja puoli korillista kantarelleja.
      Se on vielä alle 60v. mies ja ripeä liikkumaan. Itse en ole käynyt marja tai sienimetsässä moniin vuosiin. Torilta ostan.

      Omenasadosta näyttää tulevan ennätyksellisen runsas. Voisi hankkia sellaisen kotipuristimen. Ei mitään linkoa.
      Nämä omppopuut ovat aikaisempaa lajia. Harveneville mehuasemillekin saattaa tulla pitkät jonot.

      Heinäkuussa lomansa pitäville on kotimaassakin mukavan vaihtelevat säät. Kun eri puolilla maailman lomakohteita on noita "odottamattomia" tapauksia, ei niinkään huono valinta olisi kotimaa.

    • Vai ei s-s rohjennut mennä terassille koska siellä oli mahdollisesti tuntemattomia kaljaveikkoja. Minulla on tietysti huomattavasti toisenlainen näkökulma. Kyllähän terasseilla istuskelee oluttuopin ääressä monenlaista viheltäjää. Olut maistaa niin "herralle kuin narrillekin". Vähän nuorempana kyllä istuskelin minäkin ahkerammin kesäterasilla, jopa joskus niinkin janoisena, että olisin voinut hyvin mahtua nimikkeen "kaljaveikko" alle. No eihän nimi tässäkään tapauksessa miestä pahenna. Nyt on esteenä tohtori- sedän analyysi kihtini aisoissa pitämiseen: ei olutta eikä pienkalojen nahkoja. En ole yrittänyt hakea tällä perusteella inva -alennusta, vaikka tämä vaiva elämääni näin häiritsee. No ei tosissaan, ikäkin on tainnut janoani samuttaa. Ei tee olutta edes mielenikään.

      Autoista, Ladoja olen monta pitänyt. Hintalappuhan se on ollut tärkein osto-ohjastaja. Ihan hyvin ne pelasivat ja melkeinpä kaiken huollon ja korjaukset tein itse. Nyt tämä viimeinen on Turkissa, tässä vallankumousten maassa valmistettu Fiat. Hyvinhän se on pelannut ja kyytiä tarvittaessa antanut. Hintalappu ohjasi tämän Fiatinkin oston.

      Nythän on myllerrystä maailmalta tullut, Britanian EU -ero, Ranskassa tapahtunut raju terrori-isku ja nyt Turkissa sotilasvallankumous, joka taitaa kuivua (tai olla lähtö suurempaan). Kyllä näillä on yhteensäkin suuri merkitys, vaikka ovatkin erillisiä tapauksia. Mitähän seuraavaksi?

      Nyt seuraavaksi teen lopettelun. Hyvää hyvän kesäillan jatkoa teille!

    • Skillani

      Sunnuntaiaamun rauhaa ja sitä todella on, ei kuulu kuin omien korvien sirinä.
      Kolakan tuntuinen sää, tuuli on levoton ja taivas melkoisen harmaa.
      Eilen illan suussa tuli vettä, eipä taida monta sateetonta päivää heinäkuun alkuun mahtua.
      Ei tule kalareissu säätä, ei paljon muutakaan, mieli meinaa maita pitkin mataa, mutta toivossa ollaan kuitenkin, että vielä se aurinko mielen kohentaa.
      Vattuja katselin pihapiirissä, aivan raakoja ovat, saapa nähdä mitä auringon puute niille tekee.
      Joku toivoi, että ei satuja pirttiin, no eipä taida pelkoa olla, joskus niitä mielikuvitus matkoja kyöpeliin tehtiin,kaiketi edelleenkin, ennen hulluteltiin enemmän, mentiin rapakonkin taakse.
      Ehkä nuo ajat on ohi, pirtin kirjoittajista on tullut järki ihmisiä;)
      Kyllä tämä arki on sitä mitä eletään ja mistä puhetta pidetään, ei kovin antoisaakaan ole, mutta kummasti on vaan jatkunut pirtin olemassa olo.
      Luulen että noista autoista juttua riittää, minulla vaan ei ole mitään tietoja ei taitojakaan puhua sen sortin juttuja, koskaan ei autolla tatusta ole haettu, ei ole mahdollisuuksiakaan ollut, no onhan se yksi mittapuu elintasosta, kuulema.
      Nykyisin se on hyvin tärkeä kapine ainakin syrjäkylillä, kun ei joukkoliikenne toimi.
      En ole usein terasseja minäkään täyttänyt, ei siksi ettenkö sinne joukkoon sopisi siinä missä toisetkin, mutta ei vaan ole sellaista tarvetta tullut.
      Oluen ystävä en ole, siideri saunan päälle maistuu, joskus joku kirkkaampikin, jos seura on sen laatuinen, mutta kaikki aika tarpeettomalta tuntuu.
      Sieniä tuossa sauna polulla näin jo minäkin, mutta jotenkin tuo metsään meno ei houkuta, on se niin epävarmaa tuo astunta, että pienikin kivi saattaa nurin viedä.
      Märkääkin metsässä on, löytyyhän niitä puolustuksia laiskuudelle;)
      Kanttarellejä tiedän yhdellä polulla olevan, ne pitäisi käydä tarkistamassa ja siinä samalla mäellä tasainen mustikka paikka ja kaikki tämä onkimatkan varrella, jospa sinne eksyisin.
      Omenoita on todella runsaasti ja puutarhuri on neuvoja antanut, että kolmen ryppäästä aina pitäisi yksi pois ottaa, no kuka niitä nyt pystyy noukkimaan, ehkä alaoksilta onnistuu.
      Veturin kirjoissa olen minäkin, mutta autoilla saan halvemat matkat, nyt jo kotimaisissakin yrityksissä halpoja matkoja kaupataan, Savonlinja vuorossa niitä kokeilin.
      Matkailu avartaa, todella ja maisemat muuttuu sen minkä runsailta pensaikoilta näkee.
      Ikävää, että tuota pajukkoista tien raunustaa ei kukaan puhdista, on jossakin tätäkin tehty ja järvetkin pystyy näkemään, niin pitäisi olla kaikkialla.
      Eikö noita pajukoita voisi käyttää missään tuotanto bisneksessä?
      Nyt sitten jännäämään tuota säätä, mitä tapahtuu, löytääkö aurinko olotilan mikä tänne meillekin ylttäisi, vai sataako jo tavaksi tulleela tavalla, sitä jään katselemaan ja kai se pöivö iltaan saadaan näinkin, heippa.
      Yllätys nyt rupeaa varjoja pihalle syntymään, se taitaa tietää auringon pilkahduksia;)

      • hurskainen

        Älytön nauroin sikana kun näin lehdessämme miljoonahankkeesta alueellamme. Se tekisi bioetanolia viljan oljista.
        Nehän kuivankaprakkaa kamaa on voitelu tai polttoaineen tuotantoon. Saattoi hyytyä kasaan se hanke.

        Tälläisenä kesänä phanurmet kasvavat hulluina. Nyt kun ovat saaneet riittävästi vettä niin vihreää ja elivoimaisen näköistä on nurmikko.
        En käynyt leikkaamaan, saati lähteä hai-saappaissa marjoja ja sieniä ynnämuun tavoin etsimään.
        Emännän mainitsemia puutarhavattuja näkyisi oleva niissä kymmenkunnassa keltasen vatunvarressa.
        Joko lajike on järin mauton tai sateet ovat vaikuttaneet makuun. Kypsiä on jo napsittavaksi.
        Riehun ne taimetkin kokonaan syksyllä pois ja pidän puutarhasakseilla taimet matalana.
        Pitkistä, kepein tuetuista vatunvarsista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Nyt jo 50-päinen räkättilauma lentelee maisemassa marjasatoa etsimässä.

        On tää kans eräänlaista. Kun laitat lyhvät kalsarit niin sisälle tultua pitkät on vaihettava päälle kun sisällä palelee. vähäistä kuitenkin.


    • muori77

      Ehtoota.

      Tänään on satanut ja paistanut.
      Ei ilmojen herra näy tietävän kumpaa tekisi.

      Oli nähtävästi ukkosta koska minun piti punkassa virutella;(ei kiva.

      Noista autoista on ollut juttua,minä luovuin autostani 12v sitten.
      En saanut tolppapaikkaa ja kaks kertaa katkovat antennin siitä.
      Silloin minulla pimahti ja myin auton pois.enkä ole tarvinnut katua.

      Laskin että kun vakuutusmaksut nousi ja pensan hintakin kohosi,halvemmaks tuli vaikka taksilla ajella.
      Helpompi on täällä kaupingissa bussillakin mennä.

      Nythän meillä onkin tuo keskusta ihan hyrskyn myrskyn."

      Joku viisaat"heinähatut"siellä pöytiensä ääressä tekee päätöksiä;(
      Ei oo päätä eikä häntää;)))))

      Jakselkaahan.
      näkyillään...

    • Tänään kävi niin hassusti että metsään menin. En tosin kovin pahasti. Tein tarkastusmatkan ja hankin omaa tositietoa siitä, mikä on tilanne luonnon antimien valmiudesta poimittavaksi.

      Kyllä mustikat olivat sopivan kypsiä poimurilla haravoitavaksi. Ei liian pehmoisia, eivät hajoa mössöksi roskien kanssa. Koska ilma ei näyttänyt takuuvarman hyvältä, tein katselmukseni lähimetsässä. Se on asutuskeskusten ympäröimä, n. 10 hehtaarin alue, joka tunnen läpikotaisin. Eihän siitä ole oikean marjastuksen kohteeksi, mutta näytteen ottoon tarpeeksi aineistoa. Vajaan litran poimin. Kuten odottaa saattoi, olihan siellä muutamia marjan poimijoita. Kantarelleja en nähnyt, eikä muitakaan otettavaksi kelpaavia sieniä. Sellainen puolentoista tunnin kävely mateluvauhdilla ja sadekaan ei häirinnyt.

      Pieniähän nämä ilonaiheeni ovat julkisuuteen saatettavaksi. Mistäpäs täppäisin parempaa jutun juurta? Valituskaan ei aina luista, maailman pahuus ei viesteilläni paremmaksi tokene, joten parempi tyytyä vähään ja olla möllöttää.
      Tosin ei sekään pitkään vetele, siinä voi tulla siirtymien kasvikuntaan päänkin osalta. Metsäreissun jälkeen tuli vähän raukea olo, joten on parasta kirjuttelu lopettaa. Heippa!

    • Skillani

      Uuden viikon alkua aloitellaan ja nyt ainakin taivas aivan pilvetön, jokohan se kesä vihdoin alkaa.
      Luvattu on lämmintä, mukavalta nämä lupaukset tuntuu, ulkona oloa voi lisätä.
      Se meidän moni vuotinen kissa Killimme on kadonnut, onko joutunut pedon hampaisiin, vielä eka kertoja käydessämme tuli pihaan ja ruokaili.
      Nyt eilen näin villikissan joka on niin arka, että näköyhteyttä ei usein saada, luulen että se on Killin pentu, joita se hampaissaan piiloon kantoi.
      Katseli minua, kun ikkunan takaa sille jutustelin, oli niin emonsa näköinen pienipäinen siro kissa, ehkä ei parempaa tuttavuutta synny.
      Ikävää, kun näitä villinä eläviä kissoja vaan syntyy, ihmisten huolimattomuutta sekin on.
      Kävin minäkin "sienessä" ja löytöni oli punikkitatit, joista sipulin ja kerman kanssa syötävää laitoin, tykkäsin.
      Mieheni opetti tatteja valmistamaan ja syömään, punikkitatti on hyvä kiehauttaa, on vähän kovan oloinen muuten.
      Herkkutatti on nimensä veroinen jos sen pienenä onnistuu noukkimaan, sen kimpussa madot hyvin pian tuhon tekee.
      Valmis pannulle, kuten kantarelli ja suppilovahvero, torvisieni myös.
      Katselin vatukkoa myös metsässä ja raakoja ovat, mutta aika reilusti niitä tulee, loppuisi nyt tuo satelu.
      Kyllähän heinä myös näillä vesimäärillä kasvuun innostuu, joka viikko kone on käyntiin laitettava, mutta eiköhän se pikkuhiljaa kasvua hidasta.
      Kirsikat alkaa kypsyä, mutta mustarastaat jo ovat osingoillaan, napsivat aina kypsän marjan, no maistella ehdimme mekin;)
      Kai seuraavaksi siirtyvät mustaherukka pensaisiin, ei sille mitään mahda, verkkoja en kyllä laita, syökööt.
      Aamulla ulkona käydessä jänikselle yritin huomenet toivottaa, mutta ääneni kuullessaan sitä vietiin, ei onneksi kasvinmaalla ole mitään harmia tehnyt, kaikki siellä hyvää kasvua tekevät.
      Kurpitsa kasvaa valtavaa lehteä, samaa kyselen minä kuin Kristiina23, olisiko syytä lehdistöä harventaa, jaksaako tehdä myös kurpitsan, kun voima menee lehtien kasvuun?
      Kertokaa kokemuksen tietonne tälläiselle harrastelija viljelijälle.
      Maailman menoon ei todella osaa muuta kuin surra noita kamalia ja jatkuvasti tapahtuvia tekoja katsellessa, miten ihmisistä on tuollaisia petoja tullut?
      Ainahan niitä julmuuksia on tapahtunut ja hulluja johtajia on ollut, mutta nyt tuntuu melkein joka puolella tätä ainesta löytyvän.
      Ihminen se pedoista pahin on, tämäkin todettu kautta aikojen.
      Valittaminen ei auta, totta on kuten ynnämuu sanoit, mutta paljon noista asioista ja tapahtumista ääntä pidetään mediassa, no meidän nurinat ei mihinkään kanna.
      Tuli on laitettu takkaan täälläkin, kun niin kosteana tuo sää on pysytellyt, koleaksi muuttuu sisäilma, on kiva vähän lämmintä saada.
      Tämä päivä täysin koskematon vielä, mitä tuoneen tullessaan, toivottavasti ainakin auringon paistetta ja lämmintä.
      Ehkä sitä touhuiluakin löytyy, nyt nautitaan hyvästä säästä varmasti suuressa osin maata.

      • Aurinko paistaa ja nurmet ruusureunuksineen kukoistaa täälläkin.
        Olipa se hauska näky kun Skillani kuvaili pihalle astumistaan: No, mutta kukas se siinä,.... 🙂🐰 herra jänökö se siinä kurkistelee, älähän nyt säikähdä, minä vaan kasvimaalle :D
        Hyvää kesän jatkoa!


      • kur.pizza

        En harventanut lehtiä kurpitsan kasvaessa avokompostiin istutettuna. Avokomposti sisälsi vain syksynlehtiä ja kitkentäjätteitä. Hyvämultainen lierojen kasvupaikka, missä kurpitsa kiipesi orapihlajaaidan päälle, kehittäen pari valtavan suurta hedelmää.


      • hurskainen

        Ainakin ok-asukkailla olisi hyvä olla päällä toimiva ilmalämpöpumppu niin että sisätiloista poistuu kosteus.
        Meillekin sellainen hankittiin. Sellaisen 22 lukeman kun laittaa kesällä ja pienen puhalluksen päälle niin kuivana pysytään.

        Sateisella viikolla eräs ok-asuja kertoi, että lakanat jäävät petissä kosteiksi ellei hän pidä pientä tulta pystyuunissa.

        Tälläin kesäsää olisi sopiva. Ei liian viileä, ei liion hellekään. Sanovat että jokaiselle säälle löytyy omat faninsa.

        Olin päivän hanslankarina ammattimiehelle. Hiukan vinosti sanoi että oli sinusta enemmän apua kuin 7 vuotiaasta pojasta.
        > aina sitä totuuden saa sanoa <


    • Eipä tänään täällä pahemmin sadellut, vaikka ennusteet sellaista mahdollisuutta väläyttelivät. Olisi ollut hyvä päivä painua metsäänkin, mutta eiköhän tuonne vielä ehtine löytää poutainen päiväkin. Sellainen voi olla huomenna.

      Markettireissulla istahdin puiston penkille kuten aina hyvillä keleillä. Nyt olisi ollut tilaisuus hankkia halvalla aitoja kultakoruja ja laatukelloja. Vähän huono suomi kauppiailla oli, mutta hyvä tavarahan puhuu puolestaan. Luultavasti olivat romanialaisia kulkukauppiaita. Onhan heitä ollut ennenkin, mutta ei nyt vähään aikaan. En ostanut vaikka hinta halpeni monta kertaa.

      Turkissa vallankumous lienee tällä kertaa mennyt mönkään. Jälkipeli vaikuttaa rajulta. Pidätykset ja viraltapanot ovat äkkiseltään niin laajat, että se ei voi olla jättämättä jälkiä tulevaisuuteen. Kuinka sitten vaikuttanee pakolaistulvan kiihtymiseen.

      Mitäpä noita seurauksia sen enempää arvuuttelen, tulee mikä tulee. Eikun jatkellaan etiäppäin!

    • Kaunis oli aampäivä ja pitkälle iltapäivään saakka, juuri äskettäin kurkkasin ikkunasta, niin eikös aikamoinen vesisade oli ryöpsähtänyt.
      Tuossa vähänmatkan päässä asustaa vanhin poikamme vaarinsa rakentamassa rintamamiestalossa, nyt heinäkuussa aloitti ulkomaalausen kun aloitti kesälomansa. Ei montaakaan sateetonta päivää ollut, ei se työ ole oikein hyvin edistynyt. No voihan siitä jättää osan vaikka ensikesään.
      Ei minustakaan ole enään apua vaikka niitä hommia aiemmin olen työkseni tehnyt. Kerran minäkin sitä taloa maalasin, talo on hyväkuntoinen siitä poika nyt pitänyt huolen. Aurinko siellä nyt taas paistaa.
      Ja ovathan jopa helteitä ennustelleet vielä heinäkuuksikin.

      Kyllähän minä maalaispoia oon ja jo pienestä pojasta lähtien metsässä käynyt marjoja ja sieniä keräilemässä, nyt olisko kolme vuotta kun en marjaakaan maasta ole noukkinut.
      Ne mitä tarvin ne ostan, jonkinverran kälyni tuo mustikoita ja kotipihaltaan karviaisia viinimarjoja sekä omenoita. Vaikka kuinka haluaisi metsään mennä, ei se halu pelkästään riitä.

      Meillä melkein jokaisella on toinen mailmasota mielessä, tiedämme miten siinä suorastaan tapettiin kymmeniä miljoonia ihmisiä ihan viattomiakin.
      Nykyset tappamiset liittyvät usein uskontoon, on johtajia jotka antavat taivasosuuden niille uskonsoturelle kunha vain tappavat vääräuskoisia.
      Samoin nytkin aivan umpimähkään tehdään käsittämättömiä murhia mitä julmemmin keinoin, niissäkin uskonto osasyyllisenä.
      Tosin uskonto on ollut jo alkuajoista saakka syyllinen moniin sotiin.
      Toivotaan parempaa aikaa, sekä parempia ilmoja.tosin se toivo ei aina riitä.

    • Kyllä on komea suvipäivä!
      Vieraskin ilmoitti olevansa tulossa. Hieno juttu! Hän on suosikkikälyni; reipas, ripeä ja määrätietoinen.
      Nyt kilahti ovikello!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3229
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1285
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe