Jääkiekon harrastuksella älykkyysraja?

FanitusMaximus

Jääkiekko on tärkeä laji suomalaisille, sen tietää jokainen. Treeniresurssit ovat kuitenkin rajalliset, ja kaikille ei yksinkertaisesti voida taata parhaita mahdollisia mahdollisia oloja harjoitteluun. Olisiko syytä pohtia, että jääkiekossa ruvettaisiin jatkossa antamaan eniten arvoa heille, jotka ovat ns. synnynnäisiä jääkiekkoilijoita. Näin saataisiin keskityttyä jatkossa vain lupaavimpiin yksilöihin, ja tämä palvelisi koko Suomen jääkiekkokansaa.

Sehän ei ole salaisuus, että jääkiekossa ei ole ikinä älykkäät pärjänneet. Miksi pärjäisi jatkossakaan? Ja miksi heihin pitäisi tuhlata enää jo muutoinkin vähäisiä resursseja? Maailmassa on muitakin lajeja kuin lätkä, ja poisrajatus pelaajat löytäisivät kyllä jotain tilalle.

Sitä en osaa ainakaan vielä sanoa, että millä perustein rajaaminen tarkalleen ottaen tehtäisiin. Kenties menestyneistä pelaajista voitaisiin tehdä jonkinlainen kollektiivinen tutkimus ja suhteuttaa esimerkiksi heidän äo:nsa ja koulumenestyksensä tuleviin kriteereihin.

Mitä mieltä olette tällaisesta ajatusleikistä?

12

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikkovalkku

      Käytännössä jääkiekkoon, vaikka harrastus niin julmetun kallis onkin, on pantu kaikki ADHD-tapaukset, jotka ei normimaailmassa edes pärjää. Saati koulussa tai etenkään vaativimmissa opinnoissa. Myös suorastaan häirikköainesta on jäällä, vaikka oma isäkin pelaisi kiekkoa ! Näin ainakin Vantaalla. Mutta juniorit on vieläkin sairaammasta päästä.

    • koulukunniaan

      Silloin kun harrastajia on paljon niin joukkoon mahtuu kaikenlaisia sukankuluttajia olipa laji mikä tahansa. Tai sitten joukkue jossa itse toimin on poikkeus, sillä meillä on parhaimmilla pelaajilla keskiarvot koulussa luokkaa 9,5. Muutenkin keskiarvot ovat lähes kaikilla pelaajilla yli 8,2 - 8,6. Eihän se reilun kahdeksan keskiarvo mikään hirveän hyvä toki ole, mutta ei ihan toivotonkaan.

      • mollaamista

        Tajutonta mollaamista...Minkälaisilla taustoilla tämmöstä päästellään- miksi kiekkoa ja kiekkoilijoita vihataan. Taitaa tämän mielipiteen esittäjä tulla jalkapallomaaimasta. Jalkapallomaailmassa jääkiekko on vihollinen ja kiekon pelaajat imbeselejä. Todellisuudessa jääkiekko vaatii pelaajiltaa huomattavan paljon enemmän kuin futis- jalkapallon puolella selviää vähemmällä. Ei jalkapallo mikään kuningaslaji ole.

        Oman 16 v poikani joukkueessa valtaosa yli 8 keskiarvolla. Tämäkö tyhmyyttä tai "penaalin tylsintä kynää"? Yhtään ADHD:tä ei joukkueesta löydy. Kokemusta myös jalkapallomaailmasta, 13 v. poikien koulumenestys sievästi sanottuna vaatimatonta.


      • puskukypärät.käyttöön

        Kyllähän ainakin junioripotkupalloon pitäisi saada kypäräpakko, jotta tuo eri urheilulajien vertailu kävisi tulevaisuudessa vähän paremmin.

        Nykyiset mäntykuulasukupolvet lienevät jo menetettyjä, mutta nuorissa voi olla tulevaisuutta. Lajivalinnatkin ovat tekemättä ja ideologinen vihkiytyminen ei vielä niin pitkällä kuin paatuneemmilla futaajilla.


    • kouluneuvos

      Voisiko myös nettikeskusteluihin luoda jonkinlaiset järjellisyysrajat ja -suotimet?

    • ÄlykkyysrajaSulle

      Tyhmin idea jonka oon ikinä kuullu. Jos muksu lätkää haluu pelata ja vanhemilla rahaa riittää ni kyllä sen pelata pitää antaa, tasosta riippumatta.

    • äokunniaan

      Jääkiekko on fiksujen ihmisten yksinkertainen peli ja tyhmien ihmisten vaikea peli.

    • imeletkuu

      sinä voisit kokeilla " parru perseessä " eli kivaa tekemistä yksin,jos oikeen on lahjoja niin sitä voi kokeilla myös kimpassa kaverin kanssa.

    • nojakainensentietää

      Jokaiselle vähänkiin urheiluun viittavalle älykkyysraja! Tai ei tarvitse. Kukaan täysjärkinen ei hakeudu mihinkään urheilun pariin. Tiedepiireihin ne kaikkein viisaimmat hakeutuu kuitenkin.

      • Katkeruusonvoimavara

        No ei siellä tiedepiireissäkään suomalaiset juhli. Tutkimusten rahoitus perustuu hyväveli-järjestelmään ja jos yli jää niin sitten jaetaan sinne mihin on muodikasta antaa (naistutkimus) tai parhaat mainosmiehet. Saattais Einsteinkin jäädä ilman rahoitusta, jos olis syntynyt Suomeen. " Vai että suhteellisuusteorioita....suhteellisesti ottaen taidat jäädä ilman rahaa....pitäisi olla firma kumppanina tai tai sitten tutkimuksen ala pitäisi kuulua johonkin Eu hankkeeseen. Tutkitaas onkos täällä hanketta avaruuden kaareutumiselle....ei ole....ei ole....ja kyllä se Kuopioonkin on pidempi matka, jos liikaa kaartelee".


    • hehpuh

      jutussa on tietty perä. Valmentajat ottavat mielellään junioreista ne rämäpäät, jotka suinpäin menevät ja tekevät maalin. Nämä pärjäävät niin kauan kuin pelissä pärjää ilman järkeä: ei syöttöjä, ei kokonaisnäkemystä pelistä. Ne joilla on järkeä, ovat jo ajat sitten kyllästyneet istumaan katsomossa ja lopettaneet. Sitten nämä tietyt vekarat jatkavat ja häviöjoukkuehan siitä syntyy: Kaljaa, dopingia, epo ...ja tietenkäänNHL paratiisissa ei tarvitse testata, ei saa testata, kun kaikki ovat puhtaita,,,heh heh

    • MrJuha82outolintu

      No ainaki mun kotikaupunkini joukkueessa suurin osa ovat korkeakoulutettuja miehiä.
      Jaa jaa ettei kannattas niinku YLEISTÄÄ HAHHA............
      ..........
      EI EI EI... Ei kannata yleistää.
      LOL.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe