Jeesus ja jällsyntymä. Kellä korvat, se kuulkoon!

Korvallinen

http://www.evl.fi/raamattu/1992/Matt.11.html

Jeesus puhuu Johannes Kastajasta

7 Heidän mentyään Jeesus alkoi puhua ihmisille Johanneksesta:

"Mitä te lähditte autiomaahan katsomaan? Ruokoako, jota tuuli huojuttaa? 8 Vai mitä odotitte näkevänne? Kenties hienosti pukeutuneen miehen? Kuninkaanlinnoista te niitä löydätte, jotka hienostelevat vaatteillaan! 9 Mitä te sitten odotitte näkevänne? Profeetanko? Aivan oikein, ja minä sanon teille, että hän on enemmänkin kuin profeetta. 10 Hän on se, josta on kirjoitettu:

-- Minä lähetän sanansaattajani sinun edelläsi, hän raivaa sinulle tien.

11 "Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän. 12 [i] Johannes Kastajan päivistä asti taivasten valtakunta on ollut murtautumassa esiin, ja jotkut yrittävät väkivalloin temmata sen itselleen.* 13 Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta, 14 ja uskokaa tai älkää, juuri hän on Elia, jonka oli määrä tulla. 15 Jolla on korvat, se kuulkoon!

* * *

Kun Jeesus ilmoitti olevansa juutalaisten messias, hänen seuraajansa hämmentyivät, koska kirjoitusten mukaan profeetta Elias palaisi ensin ja edeltäisi messiaan tuloa. Opetuslapset kysyivät tätä Jeesukselta:

http://www.evl.fi/raamattu/1992/Matt.17.html

Kysymys Eliasta

9 Kun he laskeutuivat vuorenrinnettä, Jeesus sanoi heille: "Älkää kertoko tätä näkyä kenellekään ennen kuin Ihmisen Poika on herätetty kuolleista." 10 Opetuslapset kysyivät häneltä: "Miksi lainopettajat sanovat, että Elian pitää tulla ensin?" 11 "Elia kyllä tulee", hän vastasi, "ja panee kaiken taas kohdalleen. 12 Ja minä sanon teille, että Elia on jo tullut. Ihmiset vain eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle mitä tahtoivat. Samoin he tulevat tekemään Ihmisen Pojalle." 13 Silloin opetuslapset ymmärsivät, että hän oli puhunut heille Johannes Kastajasta.

14

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KristusonElämä

      Niin, tarkoitithan sanoa, että Raamattu ei opeta jälleensyntymisoppia? Siellähän sanotaan selvästi, että ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio (Hepr. 9. luku, jae 27). Johanneksen sanotaan olleen täytetty Pyhällä Hengellä hamasta äitinsä kohdusta saakka, ja että hän tulisi käymään Jeesuksen edellä Eliaan hengessä ja voimassa (Luuk. 1. luku, jakeet 15 ja 17). Eliahan temmattiin taivaaseen elävänä tulisissa vaunuissa (2. Kun. 2. luku, jae 11).

    • Korvallinen

      Suomeen ja muuhun Eurooppaan on kehittynyt uskonto, jota kutsutaan "kristinuskoksi", ja joka on useissa kohdissa ristiriidassa Jeesuksen opetusten kanssa siten kuin ne Raamatussa kerrotaan. Kun tämä suomalais-eurooppalainen uskonto ja Raamatussa kuvatut Jeesuksen opetukset ovat keskenään ristiriidassa, valitsee kristityksi itseään kutsuva uskovainen oman uskontonsa opetukset, eli valitsee kristinuskon ylitse Raamatussa kuvattujen Jeesuksen opetusten.

      Pre-eksistenssi ja sen mukana välttämättä jälleensyntymäoppi poistettiin kristinuskosta ihmisjoukon päätöksellä, vahvasti keisari Justinianuksen vaikuttamana Konstantinopolin kirkolliskokouksessa v. 553. Siihen saakka usko jälleensyntymään oli ollut sallittu osa myös kristinuskoa - ja mikeipä olisi ollutkin, olihan se Jeesuksellekin täysin selvää. Nykyiset kristityt jälleensyntymän kieltäjät uskovat Justinianusta ja kirkolliskokousta, eivät Jeesusta.

      • kdokdjfi

        Esim. kataarit uskoivat, että jos ihminen ei pelastu nykyisessä elämässään, hän jälleensyntyy. Mistähän kataarit olivat saaneet tämän ajatuksensa? Jälleensyntymä tunnettiin jo Antiikin Kreikassa ja varmaankin gnostilaisuudessakin oli viittauksia siihen.

        »Meitä ei tee vapaaksi pelkkä kaste, vaan tieto siitä,
        keitä me olimme ja mitä meistä on tullut,
        missä olemme olleet tai mihin olemme joutuneet,
        minne olemme matkalla ja mistä meidät on vapautettu,
        mitä on syntymä ja mitä jälleensyntyminen.»
        (Klemens Aleksandrialainen, Katkelmia Theodotokselta, 78.2.)


    • Valo_loistaa_pimeydessä

      Kirkolliskokouksissa on tosiaan jouduttu puuttumaan harhaoppeihin, jotka pyrkivät väärentämään Jumalan ilmoitusta, Saatana tietysti taustavaikuttajana. Tämä taisteluhan ei ole ohi nykyäänkään. Pasi Turunen on kirjoittanut puheena olevasta aiheesta blogissaan:

      http://uskonpuolesta.blogspot.fi/2011/05/jalleensymtymisoppi-ja-raamattu.html

      Lopussa vierailijat ovat lähettäneet omia kommenttejaan. Ihminen voi itsessään pähkäillä asioita niin monin tavoin, mutta totuus ei ole "niin tai näin aina oikein päin".

      • hyvääiltaa22

        Onhan se paljon helpompaa uskoa siihen, että tämä kaikki on kerta laakista ohi. Jos kirkko alkaisikin opettaa hankalaa reinkarnaatiota, ihmiset olis aika kummissaan. Moni ihminen kuitenkin alkaa elämänsä lopulla toivoa jo pääsevänsä pois ja ei haluaisi tänne enää palata. Helppoa siis sisäistää kristittyjen höpinät, pois lukien kuitenkin ne helvetillä uhkailut. Ei sitä nyt yhden elämän perusteella kannata lusikkaa vielä kokonaan nurkkaan heittää. Reinkarnaatio on selvästi paljon "inhottavampi" juttu niille, jotka eivät pysty sitä mielessään käsittelemään. Itsekin koen välillä inhon tunnetta koko juttua kohtaan, mutta pakkohan sitä on siihen uskoa, koska se on oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto, vaikka moni toista väittääkin. En pysty uskomaan miellyttäviin satuihinkaan. Tie on pitkä ja tuulinen, mutta lopulta matka on sen arvoinen. Olisi jotenkin halpaa, jos kaikki saavutettaisiin yhdessä vaivaisessa elämässä. Kyllä minäkin haluaisin uskoa johonkin helpompaan, mutta pakkohan sitä on seurata tunnetta ja älyäänkin. Itseasiassa joku piispa aikoinaan totesi, että jälleensyntyminen kyllä tyydyttää sekä tunteen, että älyn, mutta hän ei vain voi sellaiseen uskoa. Siinä oli rehellinen vastaus kirkon edustajalta.


      • KristinuskoVsJeesuksenOp

        "Kirkolliskokouksissa on tosiaan jouduttu puuttumaan harhaoppeihin"

        Eli Jeesuksen maailmankuvaan.


    • EliasonPyhäHenki

      Johannes Kastaja kielsi olevansa Elias. Kun Jeesus puhui Eliaksesta että Elias on jo tullut, hän tarkoitti Abinadia eli Pyhää Henkeä (Gabriel) jota he eivät tunteneet vaan surmasivat hänet palavilla raipoilla 148 eKr uudella mantereella.
      Johannes Kastaja oli aikaisemmassa elämässään Esaias eli Jesaja.

      Matteus 17
      10. Ja hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä sanoen: "Miksi sitten kirjanoppineet sanovat, että Eliaan pitää tulla ensin?"
      11. Jeesus vastasi ja sanoi: "Elias tosin tulee ja asettaa kaikki kohdalleen.
      12. Mutta minä sanon teille, että Elias on jo tullut. Mutta he eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat. Samoin myös Ihmisen Poika saa kärsiä heiltä."

      Johannes 1
      20. Ja hän tunnusti eikä kieltänyt; ja hän tunnusti: "Minä en ole Kristus".
      21. Ja he kysyivät häneltä: "Mikä sitten? Oletko sinä Elias?" Hän sanoi: "En ole". "Se profeettako olet?" Hän vastasi: "En".
      22. Niin he sanoivat hänelle: "Kuka olet, että voisimme antaa vastauksen niille, jotka meidät lähettivät? Mitä sanot itsestäsi?"
      23. Hän sanoi: "Minä olen huutavan ääni erämaassa: 'Tehkää tie tasaiseksi Herralle', niinkuin profeetta Esaias on sanonut."
      24. Ja lähetetyt olivat fariseuksia;
      25. ja he kysyivät häneltä ja sanoivat hänelle: "Miksi sitten kastat, jos et ole Kristus etkä Elias etkä se profeetta?"

      • JälleensyntymäjaRaamattu

        "Kun Jeesus puhui Eliaksesta että Elias on jo tullut, hän tarkoitti Abinadia eli Pyhää Henkeä"

        Mistäs sellaisen keksit? Nyt puhumme Raamatun Jeesuksesta, emme jostakin muusta Jeesuksesta.

        Lisäksi, kylläpä hauskasti jätit heti seuraavan jakeen eli jakeen 13 pois Matteus 17:n lainauksesta. Matt 17:13 kun nimenomaan sanoo:

        13. Silloin opetuslapset ymmärsivät hänen puhuneen heille Johannes Kastajasta.

        Tuollaista lainailua voisi pitää jo tarkoituksellisena harhaanjohtamisena.

        Mutta ei sillä edes ole väliä, oliko Elias Johannes Kastaja vai ei. Katsos, kun Jeesus sanoo Elian jo tulleen. Jälleensyntymäasian totuuden kannalta ei ole mitään väliä sillä, oliko Elias tullut Johannes Kastajaksi vai joksikin muuksi. Opetuslapset tulkitsivat - oikein tai väärin - tämän tulleen Johannes Kastajaksi, mutta pääasia tässä on se, että Jeesus sanoo Elian jo tulleen ja asettaneen kaikki kohdalleen, mutta ihmiset eivät tunteneet häntä. Jeesuksen mukaan jälleensyntymä on siis tosiasia.

        Näistä pätkistä näkyy kyllä hyvin, että jälleensyntymä sisältyy Raamatun maailmankuvaan päinvastoin kuin moni nk. "kristitty" hokee. Raamatun kirjoittajat uskoivat jälleensyntymään, ja Raamatun Jeesus puhui jälleensyntymästä. Syynä nykykristinuskon Raamatun ja Jeesuksen puheiden vastaisiin käsityksiin on keisari Justitianuksen masinoima kirkolliskokous, jossa joitakin Jeesuksenkin totena pitämiä oppeja julistettiin pannaan.


      • EliasonPyhaHenki
        JälleensyntymäjaRaamattu kirjoitti:

        "Kun Jeesus puhui Eliaksesta että Elias on jo tullut, hän tarkoitti Abinadia eli Pyhää Henkeä"

        Mistäs sellaisen keksit? Nyt puhumme Raamatun Jeesuksesta, emme jostakin muusta Jeesuksesta.

        Lisäksi, kylläpä hauskasti jätit heti seuraavan jakeen eli jakeen 13 pois Matteus 17:n lainauksesta. Matt 17:13 kun nimenomaan sanoo:

        13. Silloin opetuslapset ymmärsivät hänen puhuneen heille Johannes Kastajasta.

        Tuollaista lainailua voisi pitää jo tarkoituksellisena harhaanjohtamisena.

        Mutta ei sillä edes ole väliä, oliko Elias Johannes Kastaja vai ei. Katsos, kun Jeesus sanoo Elian jo tulleen. Jälleensyntymäasian totuuden kannalta ei ole mitään väliä sillä, oliko Elias tullut Johannes Kastajaksi vai joksikin muuksi. Opetuslapset tulkitsivat - oikein tai väärin - tämän tulleen Johannes Kastajaksi, mutta pääasia tässä on se, että Jeesus sanoo Elian jo tulleen ja asettaneen kaikki kohdalleen, mutta ihmiset eivät tunteneet häntä. Jeesuksen mukaan jälleensyntymä on siis tosiasia.

        Näistä pätkistä näkyy kyllä hyvin, että jälleensyntymä sisältyy Raamatun maailmankuvaan päinvastoin kuin moni nk. "kristitty" hokee. Raamatun kirjoittajat uskoivat jälleensyntymään, ja Raamatun Jeesus puhui jälleensyntymästä. Syynä nykykristinuskon Raamatun ja Jeesuksen puheiden vastaisiin käsityksiin on keisari Justitianuksen masinoima kirkolliskokous, jossa joitakin Jeesuksenkin totena pitämiä oppeja julistettiin pannaan.

        Kumma kun et huomaa että Johanneksen evankeliumissa Johannes Kastaja itse kieltää olleensa Kristus sen enempää kuin Eliakaan. Mitä merkitystä silloin on sillä jos Jeesuksen opetuslapset Matteuksen evankeliumin mukaan ymmärsivät että Johannes Kastaja olisi ollut Elias? Kumman todistus on uskottavampi, Johannes Kastajan vai opetuslapsien?

        Toinen asia mikä mietityttää on että sanot että "Jeesus sanoo Elian jo tulleen ja asettaneen kaikki kohdalleen" kun tosiasiassa Jeesus sanoi että Elias tosin tulee ja asettaa kaiken kohdalleen mikä viittaa tulevaisuuteen (meidän aikaamme).

        Jeesuskin puhui siis kohdalleenasettamisesta mutta ihmislapset eivät näytä ymmärtävän mitä se tarkoittaa.


      • JälleensyntymäjaRaamattu
        EliasonPyhaHenki kirjoitti:

        Kumma kun et huomaa että Johanneksen evankeliumissa Johannes Kastaja itse kieltää olleensa Kristus sen enempää kuin Eliakaan. Mitä merkitystä silloin on sillä jos Jeesuksen opetuslapset Matteuksen evankeliumin mukaan ymmärsivät että Johannes Kastaja olisi ollut Elias? Kumman todistus on uskottavampi, Johannes Kastajan vai opetuslapsien?

        Toinen asia mikä mietityttää on että sanot että "Jeesus sanoo Elian jo tulleen ja asettaneen kaikki kohdalleen" kun tosiasiassa Jeesus sanoi että Elias tosin tulee ja asettaa kaiken kohdalleen mikä viittaa tulevaisuuteen (meidän aikaamme).

        Jeesuskin puhui siis kohdalleenasettamisesta mutta ihmislapset eivät näytä ymmärtävän mitä se tarkoittaa.

        Kuten jo sanoin: ei sillä edes ole väliä, oliko Elias syntynyt nimenomaan Johannes Kastajaksi vai joksikin muuksi. Raamatun mukaan Jeesus joka tapauksessa sanoo Eliaan kuitenkin jo tulleen.

        "Mutta minä sanon teille, että Elias on jo tullut. Mutta he eivät tunteneet häntä, vaan tekivät hänelle, mitä tahtoivat." (Matt 17:12)

        Nuo sanat koskevat menneisyyttä, ne eivät viittaa tulevaisuuteen. Joten aivan turha kehitellä asioita omasta päästään, että nuo sanat jotenkin viittaisivat meidän aikaamme.


    • Korvallinen
      • hillipaki

        Oma pallihikisi "jälleensyntyy" joka päivä.

        ahahhhhaaahhhhaaa....

        Tosi vitsikästä!


      • Ketjun-aloittaja

        Kas, jälleensyntymäasia Raamatussa on herättänyt pallihikimiehen mielenkiinnon trollaukseen asti.


    • Korvallinen

      Vaikka asia ei olekaan mitenkään ratkaiseva Raamatun jälleensyntymäasian kannalta, niin kyllähän Raamatun Jeesus aivan suoraan ja yksikäsitteisesti sanoo Eliaan olleen Johannes Kastaja:

      Matt 11:

      13 Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta, 14 ja uskokaa tai älkää, juuri hän on Elia, jonka oli määrä tulla. 15 Jolla on korvat, se kuulkoon!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      917
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe