Seurakuntamme rahat anastettu!!!???

KatArchibald

Eilen sain kuulla häkellyttävän tiedon että seurakuntamme rahat olisi anastettu hiippakunnan tarpeisiin! Kuulemma hiippakunta on niin varaton että sen on pitänyt rohmuta seurakuntien varat itselleen. Jotakin järkeä!!!???

Hiippakunta näyttää tosiaan olevan konkurssikypsä kuten tuossa toisessa keskustelussa väitetään.

Miksi tietoja pimitetään!!!??? Piispa esiin kertomaan totuus!

52

603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KatJupiter

      Näin näyttää käyneen. Koko operaatio on ajoitettu loma-aikaan, jotta se voitaisiin pimittää mahdollisimman hyvin.

      Omasta seurakunnastani (en tiedä onko sama kuin sinun) olen kuullut papistolta, että kaikkien seurakuntien on täytynyt antaa tuntuva osa OMISTA varoistaan "hiippakunnan tilanteen pelastamiseksi".

      Oma kirkkoherrani ei ollut tästä ollenkaan innostunut ja hän syyttää kaikesta tässäkin keskustelussa mainittua Opus Dein yleisvikaaria isä Raimoa. Suomalaisesta nimestään huolimatta tämä isä Raimo on täysin espanjalainen.

      Kuulemani mukaan hiippakunnan konkurssi on täysin mahdollinen viimeistään ensi vuonna ellei tilanne käänny pian parempaan suuntaan.

      Ja nämä EIVÄT OLE tosiaankaan mitään valheita, vaan valitettavasti totisinta totta. Henkilökohtaisesti ihmettelen kovasti, ettei hiippakunta on viitsinyt edes tiedottaa koko asiasta, kun näin vakavasta tilanteesta puhutaan. Itse voisin avustaa kirkkoa enemmänkin, jos todellista tarvetta on.

    • allekirjoitatteko

      On aika omituista että täällä puhutaan muista ihmisistä heidän omilla nimillään muttei allekirjoiteta itse lähetettyä viestiä omalla nimellä. Enemmän olisi pontta jos kirjoitettaisiin omalla nimellä niin saataisiin paitsi uskottavuutta niin myös tasapuolisuutta kun kerran viestissä puhutaan jostakusta toisesta hänen nimellään ja näin merkittävässä asiayhteydessä.

      • allekirjoitatteko

        Tässä ei muutenkaan tarvitse äärimmäisen nokkela nähdäkseen että alkuperäinen postaaja vastaa itse itselleen. "KatArchibald, KatJupiter" Jos on pakko yrittää niin yrittää sitten kunnolla...


      • Eiinfokurssilainen

        Oletpa sinä taitava salapoliisi! Onnittelen!


      • Henrikiläinen

        Muissakin suomi24:n keskusteluissa puhutaan erilaisista viranhaltijoista ja poliitikoista heidän omilla nimillään. Ei tämä ole yksinomaan tämän palstan ilmiö. Tietääkseni lähestulkoon kaikki suomi24:n keskustelut käydään nimimerkein.


      • KatArchibald
        allekirjoitatteko kirjoitti:

        Tässä ei muutenkaan tarvitse äärimmäisen nokkela nähdäkseen että alkuperäinen postaaja vastaa itse itselleen. "KatArchibald, KatJupiter" Jos on pakko yrittää niin yrittää sitten kunnolla...

        No voi herranlettas!!! Ilmeisesti varaton, konkurssikypsä, toisten varat rohmuava ja tämän kaiken pimittävä hiippakunta on sinusta ok. Pääasia, ettei kenelläkään ole vähääkään nimimerkkiäni KatArchibald muistuttavaa nimimerkkiä.

        Melkoinen järjen kevät!!!


    • Ikiwanha_katolilainen

      En ymmärrä miksi tästä aiheesta piti aloittaa uusi keskustelu, kun nämä tiedot ovat luettavissa myös tuosta alempaa.

      Joka tapauksessa on vahvistettua tietoa, että hiippakuntamme on vakavissa talousvaikeuksissa ja vararikon partaalla. Muussa tapauksessa seurakuntien varoihin tuskin olisi kajottu.

      Olen ollut katolilainen vuosikymmeniä ja minun täytyy sanoa, että käsilläoleva tilanne on luultavasti vakavin hiippakuntamme historiassa. Sitä suuremmalla syyllä en voi käsittää, että eräät näyttävät suhtautuvan siihen kuin leikinlaskuun tai miksi hiippakunnan Opus Dei - hallinto vaikenee siitä kuin muuri.

      Tästä lähtien olen jäsenmaksuboikotissa niin kauan kunnes asiasta kerrotaan avoimesti ja rehellisesti.

      • Juzzzzzzzzzzzi

        Opus Dei - hallinto vaikenee kuin muuri... Hmmm. Avoimuus, läpinäkyvyys ja rehtiys eivät ole ainakaan niitä hyveitä, joista Opus Dei on tullut maailmalla surullisen tunnetuksi.

        Ikävää, että tämä sama espanjalainen salamyhkäisyys on nyt leviämässä tänne meillekin. Tämä ei hyvää tiedä kirkkomme tulevaisuuden kannalta.


    • FormerNun

      Tämä huhu pyörii näin keskellä kesää niin vahvana, että täysin ottamatta kantaa siihen onko se totta vaiko ei, hiippakunnan johdon olisi syytä antaa jonkinlainen selvitys taloudemme tilasta. Ei kai mitään yhteisöä voida jättää ihan huhupuheiden varaan.

    • Eiinfokurssilainen

      Tuskinpa Suomen Katolisen kirkon talousrappio siitä kohentuu, että te pistätte päänne puskaan... Voi teitä!

    • Henrikiläinen

      Olen yllättynyt sitä, ettei tämä puskaradiossa kiertävä huhu ole saanut mitään vastakaikua piispalta ja kirkkoherroilta. Tottahan toki on niin, että meillä kirkkoamme avustavilla seurakuntalaisilla pitää olla oikeus saada tietää mikä on taloudellinen tilanteemme.

      Koska kuitenkin minullekin on vahvistettu - tosin toisesta seurakunnasta - että seurakuntien varoja on kaikessa hiljaisuudessa siirretty piispantaloon, en voi oikein käsittää miksi tällaista pitää salata. Onko kysymys lainasta? Pakkosiirrosta? Onko kysymys kiinteästä omaisuudesta vaiko kenties pankkiosakkeista?

      Mistä tällainen salamyhkäisyys, kun piispana on Teemu Sippo, jonka suomalaisena pitäisi ymmärtää, että tässä maassa ei salailulla pitkälle pötkitä. Sellainen vie luottamuksen kokonaan.

    • Katolinen_paluumuuttaja

      JOS on niin, että hiippakunnan talous on kuralla, en voi käsittää mitenkään miksi tässä tilanteessa pitäisi viedä seurakuntienkin rahat. Siinähän vain vedetään samaan liemeen mukaan seurakunnatkin, joista ainakin Helsingin kaksi seurakuntaa ovat olleet taloudellisesti kunnossa.

      Mitä tapahtuu sitten, jos tämän (oletetun) operaation jälkeen rahat kuitenkin loppuvat? Silloin vararikossa ovat SEKÄ hiippakuntamme ETTÄ seurakuntamme, joista viimeksi mainituilla ei ole ollut tilanteeseen varmaan osaa eikä arpaa.

      Jään odottamaan piispantalon selostusta asiasta. Miten tähän tilanteeseen ollaan päädytty? Miksi asia halutaan pitää salassa? Mitä salattavaa tässä oikein on?

    • Talousimmeinen

      En tiedä onko "anastaminen" oikea sana, mutta piispan kanslia on vaatinut seurakunnilta kaiken ylimääräisen omaisuuden hiippakunnan talouden pelastamiseksi. Tämä on siis käsilläoleva tilalle kaikessa kurjuudessaan.

      Ja ennenkuin joku syyttää minua valehtelijaksi, tämä tieto on kuultu suoraan yhdeltä papilta.

    • Uudehko_katolilainen

      En haluaisi kritisoida ketään enkä varsinkaan piispaa, mutta henkilökohtaisesti peräänkuulutan kyllä avoimuutta näissä asioissa.

      Olen laajemminkin ihmetellyt katolilaisten suhtautumista talouteemme. Kirkkoon liittyessäni muistan jonkun johdantokurssilla tokaisseen minulle, että on niin kätevää tulla katolilaiseksi "kun ei tarvitse maksaa kirkollisveroa". Jotkut toiset ovat taas leimanneet minut tärähtäneeksi, kun olen pyrkinyt maksamaan jäsenmaksua säännöllisesti. Heidän mukaansa he itse avustavat "kolehtein", mutta kyllä minäkin kolehtiin jotakin kahisevaa aina laitan. Ilmeisesti monet maamme katolilaisista eivät ymmärrä, ettei kokonaista hiippakuntaa voida ylläpitää pelkin kolehtivaroin!

      Itse olisin iloinen, jos maahanmuuttajat voisivat aktiivisemmin tukea kirkkoamme ja nähdä vaivaa sen eteen. Nykyisin tuntuu siltä, että useimmat heistä käyttävät vain sen palveluja. Tässä ryhmässä on myös paljon sellaisia työttömiä, kielitaidottomia yms., jotka voisivat vallan hyvin tukea kirkkoamme vapaaehtoistyöllä. En oikein ymmärrä sitä, että vaikkapa vietnamilaisista puhutaan yhä "pakolaisina", vaikka he taisivat tulla tänne jo 1980-luvulla ja kysymys on siis jo kolmannesta sukupolvesta!

      Miksi me katolilaiset emme tue kirkkoamme enemmän? Miksi emme näe vaivaa edes sen eteen, että maksaisimme tunnollisesti jäsenmaksun? Tästä en voi päätellä kuin sen, että useimmille kirkollamme ei tosiasiassa ole mitään arvoa ja heille on samantekevää miten sille käy. Miten tällaiset ihmiset ovat edes liittyneet kirkkoon?

    • Oikiitoslino

      Minä ainakin nauran räkäiset naurut sinä päivänä kun luen konkurssistanne. Sitä saa mitä tilaa! Sippostelulla ei pitkälle pötkitä.

      Ei katolisuus Suomeen sovi! Ei ainakaan sippostelu.

      • Marja.Mehutar

        Niin oikea katolisuus on rajua leikkiä. Tanner tömisee ja tyrät rytkyvä kun isät käyvät taistoon sielujen puolesta. Siitä on kukkahattutätmäisyys kaukana ja pienimmät lapset katsovat kauhuissaan kun papin silmistä iskee kipinöitä ja takapuolesta pallosalamoita. Isä kiitää tuhatta ja sataa sutaanin helmat lepattaen kohti protestanttipastoria. Otsat kolahtavat toisiaan vasten pappien mylähdellessä äänekkäästi. Se ei ole mitään kahvinjuontia ja sunnuntaista pönötystä. Ei. Se on raakaa ja ankaraa taistoa sieluista.

        Kyllä oikea katolisuus karmea raakaa ja ankaraa. Leikki on siitä kaukana.


      • Ikiwanha_katolilainen

        Oikea katolilaisuus ei ole mitään leikkiä, vaan siinä ainoa aarteemme on usko eli kristinuskon täyteys.

        Katolilaisuus ei ole ollenkaan "karmean raakaa ja ankaraa". Silti kirkon täytyy huolehtia myös monista maallisista tarpeista, jotka nimenomaan uskon valossa ja sen takia täytyy hoitaa eri tavalla kuin jossakin bisnes-maailmassa eli rehellisesti, avoimesti ja läpinäkyvästi.

        Hiippakuntamme yleisvikaarina toimiva Opus Dein pappi "Raimo" Goyarrolla on osoittanut, ettei hän tähän kykene. Kirkon edun kannalta olisi, että tästä nyt vedettäisiin myös johtopäätökset ja tämä espanjalainen eroaisi, kun luottamus on mennyttä. Suomessa ei voida toimia kuin jossakin Espanjassa.


    • elsa67

      Jos hiippakunnan ja seurakuntien taloustilanne on oikeasti ihan surkea niin avoimuus olisi erittäin tärkeää.. Pitäisi julkaista tarkat luvut siitä että moniko maksaa hiippakunnan jäsenmaksua, kuinka paljon rahaa hiippakunnan jäsenmaksu tuottaa, kuinka paljon kolehtituotot ovat, paljonko tulee lahjoituksia ja perintöjä jne. Lisäksi moni tuntuu luulevan että Roomasta tippuisi rahaa ja että kun ei ole kirkollisveroa niin pelkkä kolehti riittäisi. Pitäisi ihan suoraan ilmoittaa esim. Fideksessä että kuinka suuria summia tarvitaan taloustilanteen korjaamiseksi. Esim. näin "Hiippakunta on konkurssin partaalla. Vastoin yleistä harhaluuloa me emme saa rahaa Roomasta vaan taloutemme riippuu hiippakuntalaisten lahjoituksista. Tällä hetkellä X% hiippakuntalaisista maksaa jäsenmaksunsa ja se tuottaa X määrän rahaa vuodessa. Se ei riitä hiippakuntame talouden ylläpitoon vaan vähintään Y% pitäisi maksaa maksunsa että tulot ja menot olisivat sopusoinnussa keskenään. Toivomme että mahdollisimman moni tukisi taloudellisesti kirkkoa mahdollisuuksiensa mukaan sillä se on välttämätöntä kirkomme toiminnan ylläpitämiseksi"

      • KatolinenIsukki

        Samaa me meidän perheessämme ihmettelemme. Onko liikaa vaadittu edes informoida tästä kaikesta?

        Minusta piispan oma "hymypoika" Goyarrola saa lähteä.


    • tulipamieleeni

      Liekö tässä ongelmana myös, kun eri kulttuurit sekoittavat raha-asioita keskenään, vähän kuten EU:ssa. No riitaahan siitä tulee.

      • Ikiwanha_katolilainen

        Täällä kotimaassa pitäisi noudattaa maamme lakia, hyviä tapoja ja kulttuuria, johon kuuluvat muun muassa avoimuus, rehellisyys ja asianomainen tiedottaminen.

        Totuus lienee se, että melkein 70-vuotias piispa Teemu Sippo ei jaksa olla enää kiinnostunut hiippakunnan asioista, vaan on jättänyt kuin kapteeni hukkuvan laivan pelkästään Opus Dein ja neokatekumenaalien käsiin. Kuulemma puolalaiset SCJ-papit eivät ole kiinnostuneita enää hiippakunnan asioista.

        Tämä on sitten tulos - vararikko, jota vielä yritetään salata ja peitellä!


    • BrandaLarm

      Onko tuo nyt niinkään suuri yllätys? Viimeiset 2000 vuotta italialaiset ja espanjalaiset ovat hyväksikäyttäneet katolista kirkkoa kuin halpaa prostituoitua omien tavoitteidensa ja henkilökohtaisten pyrkimystensä tyydyttämiseksi. Ei näille Marcoille ja Raimoille Katolinen kirkko Suomessa mitään merkitse. Ette kai kuvittele, että tällaiset pyrkyrit näkisivät mitään vaivaa tai uhrauksia tämän hiippakunnan eteen?

      Tehkäämme heille selväksi, ettei tämä ole Italian eikä Espanjan katolinen kirkko, vaan Pyhän Henrikin perustama Katolinen kirkko Suomessa. Tällaisia halpamaisia pyrkyreitä ja luurankoja ei täällä edes vähimmässäkään määrin kaivata.

      • Henrikiläinen

        Kylläpäs hiippakuntamme vararikko saa esille paljon negatiivista palautetta sen asioiden "hoidosta"! Itse vetäydyn kesälomalle - kaipa se muodollinen ilmoitus siitä, että kirkon varat ovat loppuneet pian tulee jostakin.


    • ToinenVanhempiKatol

      Tässä keskustelussa on syyttäkin ruodittu paljon tuota Opus Dei - yleisvikaaria. Minusta hänen roolinsa on jotakuinkin outo.

      Enpä muista, että kenelläkään muulla piispoistamme olisi ollut tällainen hymypoika rinnallaan. En ole nähnyt yhtäkään tapahtumaa, johon nykyinen piispa olisi osallistunut yksin ilman tätä hymyilevää 20-30 vuotta nuorempaa seuralaistaan.

      Takavuosina kuuluin Henrikin seurakuntaan. Silloinen isä Teemu ei suhtautunut ollenkaan myönteisesti koko Opus Deihin. Ilmeisesti tällaisen espanjalaisen hymypojan tummat silmät ovat saaneet hänet toisiin ajatuksiin.

      Joka tapauksessa Opus Dein huseeraaminen kirkkomme hallinnossa näyttää tehneen meille kaikkea muuta kuin hyvää. Arvauksien varaan jää sekin onko jotakin hiippakuntamme varoista päätynyt osa Opus Dein kassaan.

    • Ikiwanha_katolilainen

      Miten niin "syyttäkin" ruodittu Opus Dein yleisvikaari isä "Raimo" Goayarrollaa? Minusta hän selvästi yksi syyllisistä tähän koko soppaan.

      Ei meillä tällaista menoa ole ollut koskaan! Vaikka rahaa on varmaan aina ollut niukalti, silti se on järkevällä taloudenhoidolla riittänyt! Mutta silloin Opus Dei ei ollutkaan "vallassa".

      • ToinenVanhempiKatol

        Piti kirjoittaa SYYSTÄKIN! Olen sama mieltä siitä, että hän on yksi syyllisistä koko soppaan.

        Piispan ei pidä ihmetellä, jos me katolilaiset EMME MAKSA mitään jäsenmaksuja niin kauan kuin tämä hiippakunta on Opus Dein käsissä. Luottamus sitä järjestöä kohtaan on ainakin minun kohdallani puhtaasti nollassa.

        Eikä luottamusta tosiaankaan lisää minkään imelän hymypojan läsnäolo piispan varjona!


    • yleispohdintaa

      Ehkä piispa Teemu on mennyt hymypojan ansaan siksi, että hänet on ajettu sinne liiallisellakin kritiikillä. Näinhän siinä usein käy, kun toiset ovat liiankin ankaria ja arvostelevat joka asiasta, ensimmäiselle ystävälliselle ihmiselle on sitten helppo saalis. Puhun yleistasolla, en siis itse asiasta.

      Näinhän se on kaikessa. Useimmat suomalaiset menevät juuri ansaan siksi, että muut ovat olleet niin tylyjä, kopeita, yliarvostelevia jne. ja yleensä vain negatiivisia. Kiitoksia ei kuulla sitten, kun niiden aika olisi, mutta jos tekee pienenkin virheen, tulee kauhea huuto. Enkä siis puolustele kyseisiä henkilöitä tai heidän toimiaan, vaan puhun yleisellä tasolla. Siksi niistä hymypojista ja -tytöistä sitten pidetään ja mennään kenties mahdollisesti ansaan.

      • TavallinenMarialainen

        Tämä keskustelufoorumi on perin huonossa maineessa, joten en ole viitsinyt kirjoittaa tänne juuri mitään.

        Nyt siihen on syytä. Minulla on sanottavanani vain kolme lyhyttä asiaa:

        a) Hiippakunnan vararikko on erittäin vakava asia, johon kenenkään ei kannattaisi suhtautua huumorimielellä. Olen saanut vahvistuksen täällä esitetyille tiedoille, että seurakuntien varoihin ollaan kajottu. Tällaista ei hiippakuntamme historiassa liene tapahtuneen koskaan aikaisemmin.
        b) En oikein pidä mistään hymypoika-vihjailuista, mutta kieltämättä tämän ns. Raimon rooli on hyvin outo. En ensinkään tunne ketään muuta ulkomaalaista, joka olisi suomentanut etunimensä. Toiseksi ihmettelen, että hän on joka paikassa tyrkyttämässä itseään piispan vierellä, mutta sen sijaan ei tule koskaan puhumaan meidän tavallisten seurakuntalaisten kanssa. Hän näyttää ajavan enemmän Opus Dein asiaa kuin hiippakunnan.
        c) Kun ottaa huomioon edellämainitut asiat, minusta tälle hiippakunnalle tekisi hyvää YLEISVIKAARIN vaihto. Luottamus tähän ns. Raimoon on nollassa eivätkä hymyt riitä peittämään sitä taloudellista vahinkoa, joka hänen kaudellaan ollaan saatu huolimattomasti aikaan. Itse kuulun niihin, jotka piispa Teemun tuntien tietävät, että hän on jättänyt ns. Raimolle vapaat kädet hiippakunnan asioihin.

        Toivon ja rukoilen, että piispa Teemu tekee tapahtuneesta johtopäätökset ja lähettää ns. Raimon kokonaan pois ennenkuin vahingot nousevat ja paisuvat korjaamattomiksi. Ja minulla ei ole tässä asiassa todellakaan mitään muuta intressiä kuin pienen ja köyhän kirkkomme etu.


      • KatolinenIsukki

        Toivon piispa Teemun lukevan nämä viestit. Ne kertovat kurjaa kieltä siitä, että tähän hiippakunnan hallintoon ei enää luoteta eikä luoteta varsinkaan piispan omaan "hymypoika" Goayarrolaan.


      • Ikiwanha_katolilainen
        TavallinenMarialainen kirjoitti:

        Tämä keskustelufoorumi on perin huonossa maineessa, joten en ole viitsinyt kirjoittaa tänne juuri mitään.

        Nyt siihen on syytä. Minulla on sanottavanani vain kolme lyhyttä asiaa:

        a) Hiippakunnan vararikko on erittäin vakava asia, johon kenenkään ei kannattaisi suhtautua huumorimielellä. Olen saanut vahvistuksen täällä esitetyille tiedoille, että seurakuntien varoihin ollaan kajottu. Tällaista ei hiippakuntamme historiassa liene tapahtuneen koskaan aikaisemmin.
        b) En oikein pidä mistään hymypoika-vihjailuista, mutta kieltämättä tämän ns. Raimon rooli on hyvin outo. En ensinkään tunne ketään muuta ulkomaalaista, joka olisi suomentanut etunimensä. Toiseksi ihmettelen, että hän on joka paikassa tyrkyttämässä itseään piispan vierellä, mutta sen sijaan ei tule koskaan puhumaan meidän tavallisten seurakuntalaisten kanssa. Hän näyttää ajavan enemmän Opus Dein asiaa kuin hiippakunnan.
        c) Kun ottaa huomioon edellämainitut asiat, minusta tälle hiippakunnalle tekisi hyvää YLEISVIKAARIN vaihto. Luottamus tähän ns. Raimoon on nollassa eivätkä hymyt riitä peittämään sitä taloudellista vahinkoa, joka hänen kaudellaan ollaan saatu huolimattomasti aikaan. Itse kuulun niihin, jotka piispa Teemun tuntien tietävät, että hän on jättänyt ns. Raimolle vapaat kädet hiippakunnan asioihin.

        Toivon ja rukoilen, että piispa Teemu tekee tapahtuneesta johtopäätökset ja lähettää ns. Raimon kokonaan pois ennenkuin vahingot nousevat ja paisuvat korjaamattomiksi. Ja minulla ei ole tässä asiassa todellakaan mitään muuta intressiä kuin pienen ja köyhän kirkkomme etu.

        "Itse kuulun niihin, jotka piispa Teemun tuntien tietävät, että hän on jättänyt ns. Raimolle vapaat kädet hiippakunnan asioihin."

        Juuri tätä itsekin pahoin pelkään! Tuhoisat tulokset olisivat jo kaikkien silmien alla, ellei niitä olisi raukkamaisella (saanko sanoa?) tavalla yritetty pimittää meiltä seurakuntalaisilta.


    • KatolinenIsukki

      Jo on aikoihin eletty, täytyy sanoa! Onko piispa Teemu todellakin niin naiivi, että hän on päästänyt Opus Dein hymypojan tärvelemään pienen hiippakuntamme talouden?

      Kyllä tuolle Goyarrolalle nauretaan yli kirkkokuntien rajojen. Tällainen hymypoika seuraa piispaa kuin hai laivaa. Siinä sivussa piispa Teemu on tehnyt itsensä naurettavaksi, vaikka tätä hänelle ei ihan päin näköä kehtaakaan sanoa.

      Jos olisin huolehtinut perheeni rahoista tuollaisella välinpitämättömyydellä ja huolimattomuudella, johan olisimme konkurssissa.

      Mikäli yleisvikaari ei lähde ja pian, saa minusta piispa itsekin siirtyä eläkkeelle! Ei tosin ansaitulle sellaiselle.

      • Ikiwanha_katolilainen

        Minusta naiviudesta todistaa myös se, ettei näistä asioista kerrota avoimesti. Ei voi olla niin, että merkittävä osa seurakunnan varoista vaaditaan hiippakunnalle, eikä meille seurakuntalaisille kerrota mitään! Omasta seurakunnastani olen kuullut, että rahavarojamme on nimenomaan ollut vaatimassa Opus Dein isä "Raimo" Goayrrolla, jonka piispa Teemu Sippo meni ainakin minulle täysin käsittämättömistä syistä valitsemaan yleisvikaariksi.

        Jos ongelmia ei tunnusteta eikä niistä kerrota avoimesti, niille on hyvin vaikeaa löytää myös ratkaisuja! Mikäli hiippakunnan taloudellinen tilanne TODELLA on niin surkeassa tilassa, kuten nämä toimenpiteet antavat ymmärtää, on niitä vaikeaa ratkaista pelkästään piispantalon voimin. Mitä jokin espanjalainen ja maassamme muutaman vuoden asunut nuori yleisvikaari voi edes ymmärtää tämän maan taloudesta?

        Minusta piispa Teemu Sipolta oli VAKAVA VIRHE valita Opus Dein isä "Raimo" Goyarrolla yleisvikaariksi! Nyt sitten alamme vähitellen nähdä tämän erheen seurauksia.


    • Katoliikkinainen

      Tällaisesta touhusta tulee kyllä mieleen Urho Kekkosen sanat: SAAT*NAN TUNARIT!

      On se vain ihmeellistä ettei näin pienen puljun raha-asioita osata pitää kunnossa! Tähän asti olen itsekin vähästäni maksanut. Enää en sitä tee. Opus Dei ulos ja heti!

    • KaukanaHelsingistä

      Oletteko aivan täysin varmoja, että rahahuolten takana on juuri Goyarrola? Myönnettäköön, en muista koskaan tavanneeni miestä ja mielipiteeni hänestä perustuu lähinnä Fidekseen, mutta kumminkin toivoisi että hänenkin kohdallaan lähtökohtainen suhtautumistapa olisi neutraali. En ole mikään Opus Dein suurin fani itsekään, mutta suhtautumistapaa "syytön kunnes toisin todistetaan" olisi hyvä soveltaa myös häneen. Onko isä Raimon osallisuudestaan asiaan vedenpitäviä todisteita, muitakin kuin että on kuullut huhuja tai että kirkkoherra on sanonut jotain?Näillä julkisilla anonyymeillä foorumeilla on vähän hankala arvioida voiko luottaa kaikkiin viesteihin.

      • Ikiwanha_katolilainen

        Minun tietoni perustuvat ainakin siihen mitä papit ovat kertoneet.

        Me kaikki, jotka olemme tunteneet piispa Teemu Sipon jo vuosikymmeniä tiedämme, ettei hän ole mistään hallintoasioista edes kiinnostunut. Olihan katedraalimme hänen kirkkoherra-kautensa jälkeen romahdustilassa, kun mitään korjaustöitä ei ollut tehty.

        Papit syyttävät tästä seurakuntien rahojen anastamisesta nimenomaan tätä Opus Dein isä "Raimo" Goyarrollaa, joka on lievästi sanottuna hyvin outo tyyppi papiksi. Tässä hiippakunnassa ei ole ennen nähty vastaavaa pyrkyrimäistä "hymypoikaa", kuten häntä täälläkin on luonnehdittu. Hymyn takana näyttää olevan kuitenkin melkoinen tunari, joka lyhyessä ajassa on onnistunut sotkemaan hiippakuntamme talouden. Ei liene sattumaa, että ekonomikin on vaihtunut.

        Itse vetoan piispa Teemuun, että hän tajuaisi sekä hiippakunnan että oman etunsa ja lähettäisi tämän "Raimon" muihin tehtäviin.


      • KatArchibald

        Mitä ihmeen "vedenpitäviä todisteita" oikein peräänkuulutat? Tajuatko miten naurettava tuollainen vaatimus on?

        Jos ja kun piispankanslia on aktiivisesti pimittänyt tiedot sekä hiippakunnan varattomuudesta että seurakuntien rahojen rohmuamisesta sen tarpeisiin, vaikea niitä todisteita on mistään poimia.

        Onko sinulla vedenpitäviä todisteita siitä, että Lee Harvey Oswald murhasi presidentti John F. Kennedyn? Niinpä niin!

        Toistan: Miksi tietoja pimitetään!!!??? Piispa esiin kertomaan totuus ja heti!


      • ToinenVanhempiKatol
        Ikiwanha_katolilainen kirjoitti:

        Minun tietoni perustuvat ainakin siihen mitä papit ovat kertoneet.

        Me kaikki, jotka olemme tunteneet piispa Teemu Sipon jo vuosikymmeniä tiedämme, ettei hän ole mistään hallintoasioista edes kiinnostunut. Olihan katedraalimme hänen kirkkoherra-kautensa jälkeen romahdustilassa, kun mitään korjaustöitä ei ollut tehty.

        Papit syyttävät tästä seurakuntien rahojen anastamisesta nimenomaan tätä Opus Dein isä "Raimo" Goyarrollaa, joka on lievästi sanottuna hyvin outo tyyppi papiksi. Tässä hiippakunnassa ei ole ennen nähty vastaavaa pyrkyrimäistä "hymypoikaa", kuten häntä täälläkin on luonnehdittu. Hymyn takana näyttää olevan kuitenkin melkoinen tunari, joka lyhyessä ajassa on onnistunut sotkemaan hiippakuntamme talouden. Ei liene sattumaa, että ekonomikin on vaihtunut.

        Itse vetoan piispa Teemuun, että hän tajuaisi sekä hiippakunnan että oman etunsa ja lähettäisi tämän "Raimon" muihin tehtäviin.

        Sinun laillasi luotan tässä asiassa pappien antamiin tietoihin. Tuskinpa heillä ainakaan olisi mitään intressiä valehdella tällaisesta.


      • KatolinenIsukki

        Sama täällä. Luotamme enemmän pappien meille antamaan tietoon kuin yhteenkään Opus Dein kirjoittajaan täällä.


      • KaukanaHelsingistä

        En ole väittänyt, että en luottaisi pappiemme puheisiin. Anteeksi jos annoin sellaisen kuvan. Kuten aiemmassa viestissäni sanoin, julkisilla anonyymeillä foorumeilla on hiukan hankala arvioida, voiko luottaa kaikkien väitteisiin, tässä tapauksessa pappien puheista. En pidä mahdottomana, että Goyarrola olisi huonon rahatilanteet takana. Kyselin vain että olisiko jossain muualla lisää tietoa asiasta. Itse en pääse osallistumaan seurakunnan toimintaan kauhean säännöllisesti syrjäisen asuinpaikan takia.

        En ole myöskään "Opus Dein kirjoittaja". Sanoin jo että en ole mikään sen järjestön suurin fani. Minusta on arveluttavaa ja epämiellyttävää, kuinka se tuntuu hankkivan joukkoonsa pääosin eliittiä ja isä Raimostakin olen saanut Fideksen perusteella melko itseään tyrkyttävän kuvan. Viestini tarkoitus oli kysyä, että onko hänen osuutensa rahahuoliin todellakin aivan täysin varma asia, niin kuin monet täällä viesteissä antavat ymmärtää. Vaikka hänestä ei pitäisi, olisi silti reilua suhtautua jokaiseen lähtökohtaisesti syyttömänä.

        Anteeksi, että aiheutin väärinymmärrystä. Kiitos kumminkin nimimerkille Ikiwanha_katolilainen, joka selvensi tilannetta lisää!


    • dopingjuhlaa

      Kai sentään viinit jäi , mitäs rahoista juhlat jatkuu kun aamun neuvonantavat kihisee sädekehään !

      • ToinenVanhempiKatol

        Kerro minun toinen suomalainen piispa, jolla on seuralaisenaan tuollainen 20-30 vuotta nuorempi Opus Dein hymypoika!

        Niinpä niin, tilanne on erittäin ikävä ja sanoisinko nolo vanhan piispan kannalta, kun tälle seuralaiselle nauretaan ihan avoimesti.

        Sitäkin naurettavammaksi tämän ystävyyden tekee, että aikanaan silloinen isä Teemu ei ollenkaan suhtaunut myönteisesti koko Opus Deihin. Sittemmin hän näyttää antaa hymypojan törsänneen kirkon omaisuuden. Mutta mitä sitä ei maksaisi tummien silmien katselusta?


    • elsa67

      Miksi Goyarrolaa kutsutaan täällä"hymypojaksi" ja nuoreksi? Se on kuitenkin jo melkein viisikymppinen...

      • KatolinenIsukki

        Viisikymppinen ei tarkoita samaa kuin miehekäs. Kyllähän tuon olemus on paremminkin "hymypojan" kuin minkään armeijan käyneen miehen.

        Miehekkyydestä eivät puhu myöskään asianomaisen teot! Minusta on raukkamaista, että hiippakunnan taloudellinen tilanne on pimitetty, meidän seurakuntalaisten selän takana seurakuntiemme varoja on anastettu eikä mistään kerrota mitään. On suorastaan irvokasta, että sama "hymypoika" pitää Fides-lehdessä palstaa, jonka nimenä on jotakin "Kohtaaminen Jeesuksen kanssa".

        Hymypoika pois yleisvikaarin pallilta! Luottamus on mennyttä.


    • raunioitarakastaa

      Tässä kaikessa minua järkyttää ehkä kaikista eniten se, etteivät useimmat katolilaiset näytä välittävän ollenkaan näistä hiippakuntamme vakavista ongelmista. Viimeksi tänään tästä asiasta tuli puhetta messun jälkeen. Siihen joku totesi, että kai niitä messuja konkurssinkin jälkeen vietetään. Miten joku voi olla noin välinpitämätön?

      • Ikiwanha_katolilainen

        Ironista (?) nimimerkistäsi tuli mieleeni, että toivottavasti meidän ei tarvitse pian rakastaa hiippakuntamme raunioita.

        Olen ihmetellyt ihan samaa. Joillekin näyttää olevan tärkeintä vain oma etu - ei kirkon. Tällaisille usein tuoreille katolilaisille merkitsee jotakin vain se, että messut pidetään ja kirkkokahvien kahvipannu kiehuu kuumana.

        Välinpitämättömyys ei kuulu katolilaisuuteen.


    • Ikiwanha_katolilainen

      Nyt on sitten liikenteessä toinenkin huhu. Yleisvikaari isä "Raimo" Goayrrolla on kuulemma eroamassa tai hänet ollaan erottamassa tämän taloussotkun takia.

      Toivottavasti tämä on nyt totta! Luottamus tätä Opus Dein "hymypoikaa" kohtaan on mennyttä. Toivottavasti piispa Teemu Sippo tulee vastaisuudessa toimeen ilman tällaisia "hymypoikia" rinnallaan.

    • tulimieleen

      Mitä mieltä olette Opus Deistä? Mitä rivikatolilaiset ajattelevat ko. järjestöstä? Sehän suht uusi suuntaus. Pidättekö sitä saumattomana osana katolista kirkkoa? Minusta tästä ketjusta on vaistottavissa vähän negatiivista suhtautumista. Onko Opus Dein ja muun katolisen kirkon välillä joitain erimielisyyksiä opillisten kysymysten suhteen? Uskotteko rivikatolilaiset siihen arkipäiväiseen pyhityselämään, johon Opus Deissä pyritään?

      • elsa67

        Tiedän Opus Deistä hyvin vähän mutta sen perusteella mitä olen netistä lukenut niin olen saanut sellaisen käsityksen että moni pitää od:tä äärikonservatiivisena, elitistisenä ja lahkomaisena yhteisönä joka käyttää paljon aikaa ja energiaa uusien jäsenten värväämiseen, painostaa ohmisiä liittymään heihin, kontrolloi jäsentensä elämää sairaalloisesti ja tekee yhteisöstä eroamisen hankalaksi.
        myös opus dein rahavarat (joiden väitetään olevan mittavat) herättävät närää ja ihmetystä muissa katolilaisissa ja jotkut uskovat että od yrittää saada valtaa vatikaanissa ja ylipäätään kirkon sisällä.
        en ota kantaa siihen että ovatko nuo väitteet tosia vai eivät mutta niitä kuitenkin näkee netissä jonkin verran.


      • tulimieleen
        elsa67 kirjoitti:

        Tiedän Opus Deistä hyvin vähän mutta sen perusteella mitä olen netistä lukenut niin olen saanut sellaisen käsityksen että moni pitää od:tä äärikonservatiivisena, elitistisenä ja lahkomaisena yhteisönä joka käyttää paljon aikaa ja energiaa uusien jäsenten värväämiseen, painostaa ohmisiä liittymään heihin, kontrolloi jäsentensä elämää sairaalloisesti ja tekee yhteisöstä eroamisen hankalaksi.
        myös opus dein rahavarat (joiden väitetään olevan mittavat) herättävät närää ja ihmetystä muissa katolilaisissa ja jotkut uskovat että od yrittää saada valtaa vatikaanissa ja ylipäätään kirkon sisällä.
        en ota kantaa siihen että ovatko nuo väitteet tosia vai eivät mutta niitä kuitenkin näkee netissä jonkin verran.

        Kiitos vastauksestasi! Sen verran vielä kysyisin, että mitä katolilaisessa kielenkäytössä tarkoitetaan (ääri)konservatiivisuudella? Tarkoitetaanko sillä arvokonservatiivisuutta vai esim. pikkutarkkuutta messun muotoseikkojen noudattamisessa?


      • elsa67

      • Siivoojatar
        elsa67 kirjoitti:

        Käsittääkseni vähän molempia. Opus Dei Awareness Networkin mukaan yhteisöön kuuluvat naiset eivät esim. saa polttaa tupakkaa eivätkä käydä baarissa kun taas miehet saavat. Muualla sanotaan että naisten kuuluu siivota miesjäsenten huoneet eikä siitä kuulu edes kiittää heitä.
        http://www.odan.org/corporal_mortification.htm
        http://ylioppilaslehti.fi/2006/11/hiljaiset-palvelijat/

        Saako edes vähän piiskaa, jos vaikka vähän jäisi jostain pölyt pyyhkimättä..?


    • lasimaalaukset2

      Jos varoja on siirretty niin show what. Eihän seurakunnat ja hiippakunta ole ennenkään selvityksiä jaellut siitä miten rahavarat liikkuvat ja kuka lahjoittaa mitä ja mihin. Ja jos ette ole huomanneet, niin katolinen kirkko on hierarkinen ei demokraattinen toisin kuin lut kirkko. Meillä ei kysellä huutoäänestyksen tavoin mielipiteitä seurakuntalaisilta mitä pitäisi tehdä milloinkin, vaan asioita hoitaa piispa ja papit keskenään. Maallikko pysyköön ruodussaan ja roolissaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1990
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1549
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      141
      1408
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1250
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      273
      1077
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      121
      970
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      50
      792
    Aihe