KAUPUNGIN VIRKAMIESTEN FIRAAPELITYÖT?

varjohallitus

Ihmettelen kovasti kuinka kaupungin tarkastava virkamies voi tehdä ns sivutoimena omia, oman yrityksen nimissä suunnittelu- ja urakointitöitä. Asia ilmenee ainakin asuntomessujen kohteiden ilmoitettujen, niin suunnittelijoina kuin urakoitsijoina olevista henkilöistä ja yrityksistä.
Toki kyseinen henkilö häärää useissa muissakin kohteissa.
Kyseinen henkilö toimii vielä kaupungin rakennustoiminnan LVI-töiden ja suunnitelmien tarkastavana henkilönä niin suunnittelujen kuin urakoinnin osalta, ts hän tarkastaa omia töitään,,,, meneeköhän läpi :).
Onko kaupungin virkamiehillä todellakin tällä hetkellä niin paljon löysää aikaa, että tälläinen toiminta on yleensä mahdollista. Pakostakin tulee mieleen, että työtä tehdään virka-aikana, meneehän esim. tukkuliikkeet kiinni klo 16.00, joten tarvikkeita joudutaan tilaamaan ja noutamaan ennen sitä.
Mies istuu toimistohuoneessa tietokoneen ääressä,,, tekeekö virkasuhteeseen kuuluvia töitä vai omia oman yrityksen töitä?

41

926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyväVeliSopimus

      Samanlaasta paskaa joka kyläs...pienipiiripyörii ja välillä heitellään vähä voitelurahaa sekahan...kyllä tää sellaanen korruption pesäke on koko maa!

    • hahahahhahhahhhhaaaa

      köyhät ja kateelliset..hah ah hahah haa..kyttääminen taitaa kovettaa paikkoja vai miksi niin teet??kuka oikeest tälläsiä miettiiii...

    • cgmbxfggg

      Nim hahhahaaahaaa niin sinähän se vaska paska olet joka tuollaista puolustelet!! Oletko kenties itde asianosainen???

      Tyypillistä epläistä narsismisadismia!!

      • Kikllkas

        cgmbxfggg , Oletko hieman kipeä päästäsi,kenties työyön..vai maanviljelijä!!!


    • pekunia2

      Tietääkseni suurimmassa osassa suomen kaupunkeja ja kuntia kielletään moinen toiminta ehdottomasti.
      Virkamiehet laitetaan valitsemaan mitä työtä tehdään, oman yrityksen töitä vai veronmaksajien kustantamaa viranhoitoon kuuluvaa työtä.
      Yksityinen työnantaja tuskin missään hyväksyisi moista toimintaa.

    • Kyllä sen verran pitäis olla jakoa, ettei mene omat ja yhteiskunnan rahat sekaisin.On aivan tarpeeksi tullut esimerkkejä vuosien varrella. Yleensä silloin puhutaan luottamus pulasta.

    • yh66

      Seinäjoen kaupunki taitaa olla täynnä lahjottuja, niin virkamiehet kuin poliitikotkin koska tälläinen toiminta onnistuu. Tulee mieleen, että vastaava toiminta on yleistä koko porukassa. Yhteiskunnan ja oman kunnan asioista viis veisataan.

    • 33456765421212345

      keskustalaisten hyvä veli kaupunki...ja maakunta....on aina ollu ja tulee aina olemaan...niin kauan kun pitkille pelloille virtaa eu ja valtion tukirahat....köyhille huntta-porvareille

    • asiaaa

      Kaupunginarkkitehti J.Aittoniemi ainakin sallii tuollaisen toiminnan,,, onkohan oma lehmä mukana kepulaisten sopassa. Liekkö seinäjoella yhtään rehellistä poliitikkoa tai virkamiestä kun tälläinen veronmaksajien huijaaminen sallitaan vuodesta toiseen.

    • MI5_vai_MOT

      .
      KYSYMYS?
      Missä on tutkiva journalismi?
      .
      Ottamatta kantaa ketjun aloittajan viestiin haluaisin kysyä yleisellä tasolla, että kuka, ketkä tai mikä taho valvoo Suomen eri virkamiehiä?
      .
      Omavalvonta? :D
      .

    • pokemon22

      Ei vaan tämmönen toiminta onnistunu aikaisimpien kaupungin arkkitehtien aikana.
      En kyllä ymärrä tämöstä toimintaa.

    • Räyhähenki
    • ghuyrrrrrrt

      Sehän on taattu leipä ns kun kaupunki maksaa kuukausi palkkaa ja saat tehä omia bisneksiä siinä toimen lomassa.Saapi siinä pientä kilpailu etuakin kilpailijoihin nähden.!

    • Hyviäveljiä

      Niinpä...naapuriin rakennettiin vuosia sitten omakotitaloa. Työmaan valvojana hääri virkamies/rakmest. kaupungin rakennusvalvonnasta!!!

    • ghuyrrrrrrt

      Kuinka halavalla nää virkamiehet teköö viraapeli hommia.?

    • IgorZirinovski
    • Ellunmarinat

      Nimi?

    • veronmaksaja11

      Nämä on sitä harmaan talouden edustajia, ellei peräti mustan. Joita me veronmaksajat elätämme.

    • S_F

      Valvonta toimii?

      Ellei viranomaisvalvonta tai omavalvonta toimi niin ainahan on olemassa:

      NAAPURIVALVONTA
      - naapurit tietävät yleensä asioita joita ei edes itse tiedä!

      KILPALEVIEN YRITYSTEN / IHMISTEN VALVONTA
      - mene esim. vaihtamaan autoa niin...

      Mutta kateudellahan ei ole näiden asioiden kanssa mitään tekemistä, ei vaikka naapurilla olisi "parempi auto"!

      Tukkuliikkeethän menevät kiinni kello 16.00 eikä niistä voi tilata mitään sen jälkeen, ei vaikka olisit tukkuliikkeen asiakas ja tukkuliikkeellä olisi toimiva verkkokauppa. Koomista edes ajatella aikaa jolloin kuljetusliikkeet jakelupuoli lakkautettaisiin eikä tavaroita voisi enää tilata kotiosoitteeseen saati työmaalle!

      KATEUS KAUNISTAA

      PS. Yrittäminen pitäisi kieltää lailla eikä minkäänlaisia sivutoimisia yrityksiä tai toimia tulisi sallia missään muodossa, ei edes luvallisia! Kaikille kapitalisteille, siis kaikille joilla on rahaa ja omaisuutta enemmän kuin normaali pienituloisen kuukausiansio, tulisi määrätä mielivaltainen kapitalistivero ja omaisuus pitäisi sosialisoida valtiolle... vai?

      Valtio sitten jakaisi kaikille tasapuolisesti, ihan niin kuin suuressa naapurimaassamme, kaikille kansalaispalkkaa ja leipää. Kesämökit yms. jaettaisiin myös tasapuolisesti kaikkien käyttöön, ihan kuin naapurimaassa, ja sovittaisiin ettei maassa ole korruptiota.

      Kuriin voitaisiin ottaa mallia maailman mallimaasta eli Pohjois-Koreasta. Meillä ei enää sallittaisi niskoittelua ja jos sellaiseen syyllistyisi pääsisi sellainen henkilö valtiolle töihin. 10-vuoden työkokemus radan- ja tieverkoston rakennushommissa voisi näyttää KOMIA:lta jokaisen CV:ssä eikä hoikkuus tai pyykkilautavatsakaan olisi kansantaloudellisesti mikään huono asia?

    • ab654321

      Nyt tais osua kipeesti. Taitaa S_F:n omatunto kolahtaa. Kirjoitat näköjään kovasti yrittämisen puolesta, mutta itse et näköjään uskalla astua yrittäjäksi vaan syöt siinä rinnalla yhteiskunnan varoja. Olet kymmeniä vuosia syöny niin yrittäjien kuin yksityisten veronmaksajien pöydästä. Tulee mieleen televisiosta aikoinaan esitetty tietoisku harmaan talouden edustajasta, jota esitti hyvin muistaakseni Oiva Lohtander mässäämällä kuluttajien pöydästä.
      Olet kymmeniä vuosia tehny kahta kolmea työtä yhtäaikaa, etkä mitään niistä kunnolla. Joko olet tosi ahne tai sinulla on isoja ongelmia rahankäytön suhteen.
      Tervemenoa yrittäjäksi, mutta älä käytä meitä veronmaksajia hyväksi.

      • Loiva_Ohtander

        * nauraa *

        Ei tainnut "ab654321" hallita taitoa lukea rivienvälistä?


    • joneeppi

      Ai hitto! Maksanko minäkin ton äijän uinailuja kaupungintalolla.
      Muutan kyllä Lapualle.

    • ggghhhjjjk

      Onneksi minä asun muualla, kuljen vain töissä täällä :).

    • opop111

      joko ne virkapaskat on saanu kenkää

    • omakotiasuja

      kukahan niistä tekisi putkitöitä. tarttisin halavan remppamiehen.

    • jimmyperuna

      pitäisihän se kepulaisten pääkaupungissa tietää tuo asia..kun maanviljeljät on justiin niitä kolmikannan miehiä....ensin haetaan kovat tuet-sitten viljellään maat-sitten lähdetään muille töihin... toki nykyään niitä voi jo sanoa kotimaan mamuiksi kun silti valitetaan kun palestiinassa ettei pärjää..sikalan koot kasvaa ja thaimaasta haetaa pikku vaimoja,kepu järjestää tukia että pärjää paremmin...valittakaa vain peltoparoonit kyllä kepun aika on nyt ohi

    • rehellinen12

      Jokohan uusi valtuusto saisi aikaan muutoksen tähän kaupungin virkamiesten kieroiluun. LVI-tarkastajalle valinnan paikka, joko alkais hoitaa omia virkaan kuuluvia hommia tai sitten virasta pois.

      • Ei.vastuuta.ei.väsytä

        ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” –USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta
        Yritysstrategina Yhdysvalloissa työskentelevän Kuittisen mielestä suomalaisten pitäisi luopua siitä, että työ ja elämä erotetaan selkeästi.


    • gtfrgrrfv

      niin pä niin taas on vaalit ohi. Ja taas niin kuin vuosikymmenet aina ja ikuisesti sjokiset äänestävät
      samat tyypit ja samat puolueet etunokkaan.

      mutta mitäpäs tästä kepulaisten raamattuvyöhykkeen kaupungista voidaankaan odottaa. hyvävelikerhot ja vapaamuurarit täällä vanhassa kurakauppalassa kukoistaa.

      Sitä saa mitä tilaa ja äänestäjät päättivät taas konservatiivisella Sjoella näin.
      monissa tutkimuksissa on todettu että etelä-pohjanmaa on suomen konservatiivisin

      Ei sjoella demokratiaa ole vaikka miten väitettäisiin. asiat valmistellaan tiettyjen piirien kanssa
      etukäteen ja niistä on jo valmiiksi sovittu.

    • Jos epäillään laittomuuksia, niin ilmoitus Eduskunnan oikeusasiamiehelle. Se valvoo viranomaisia. Netissä hilluminen ei auta.

    • nytlakituulemaan

      Tämän päivä Ilkas kerrottiin kuinka lääkärit neuvoloiden ja koulujen vastaanotoilla pyörittelee
      peukaloita 2 päivää viikos kun tenevat ei tuu sovitusti vastaaotolle

      • LisääLääkäreitäHeti

        Kuukausipalkkaa nauttivat lääkärit poistuvat sairaalasta klo 14 kaupungille yksityisvastaanotoilleen.
        He voivat aamupäivisin vuokrata leikkaussaleja yksityisille potilailleen.
        Sote ei onnistu näillä samoilla vähillä lääkäreillä, lääkäriliitto vavisuttaa koko Suomea.
        Lääkärikoulutusta on paljon lisättävä.


    • erkki99

      Varmaan ne samat virkamiehet ja naiset saa suojelurahaa tuolta kaupungin monttutyömaaltakin.

    • ei_oo_unohtunut

      Noo tämähän on tuttua Seinäjoella....70-luvulla eräs kaupungin rakennusmestari kavalsi rahaa kaupungilta ja rakensi paritalon hallilan kaupunginosaan (ilmeisesti juuri noilla kavaltamillaan rahoilla)....ja oli kuin "kuningas" perheineen ja "ylpeästi" rääkkäsi koiriansa muiden nähden....ja kun jäi kiinni niin yritti polttaa papereita autotallissaan....kun sekään ei onnistunut niin mies ampui itsensä.

    • Kuulostaa kovin kateellisten puheilta koko ketju. Haluatteko Seinäjoesta kaupungin jossa kaikki toimii, mutta mikään ei järjesty?
      Virkamiehet ovat ammattimiehiä, eikä niitä kasva joka oksalla ja jonkun on työt hoidettava.

    • Wanttuli

      Kyllä niin tekee moni muukin kuin kaupungin virkamies.

      Eräs tutuni on töissä autokorjaamossa ja vapaa-ajallaan hän pyörittää omaa autokorjaamoaan.

    • kddggggg4

      "nuorissa on tulevaisuus", mutta kovin on vielä ymmärtämätöntä tekstiä, ehkä sinulle kasvaa sitten joskus myöhemmin järkeä päähän, että ymmärrät veronmaksajien joutuvan maksajien paikalle näiden lahjottavien ja omaa etua ajavien virkamiesten takia.
      Se nyt vielä puuttuisi, että ne ei edes työtänsä osaisi,,,, miten vain on sen jaksamisen kanssa kun illat puurretaan harmaita töitä.

      • Miten veronmaksaja voi joutua maksumieheksi jossain asuntomessutalon putkiurakassa, vaikka sen tarkastaisi ja hyväksyisi kuka tahansa?
        Eikö se ole parempi, että työn tarkastaa joku joka tekee sitä työkseen, kuin joku kirjanoppinut? Kilpailevasta yrityksestä se tarkastaja pitäisi tilata?

        Lahjontasyyte on aivan oma lukunsa, ei sellaista saa epäillä automaattisesti, jos jollakin on tuttuja firmassa? Ei kukaan voi tynnyrissä elää ja suhteita kertyy tekevälle joka suuntaan.


    • kkkghggggg

      siten, että virkamies käyttää veronmaksajien maksamaa työaikaa omiin urakoihin. Ja toinen asia on kun illat pakertaa harmaita ja pimeitä urakoita hyvinkin myöhään, niin työteho aina seuraavana päivänä on pieni osa siitä mistä palkka maksetaan virallisessa työssä. Päivä menee ns haukotellessa ja suunnitellessa seuraavan illan töitä.
      Nuori tulevaisuus taitaa olla kyseisiä virkamiehiä, tai sitten olet todella torvi

    • remontoija11

      Tarttisin edullisen/ halvan putkimiehen, mistä löytyis.

    • pekkamakkonen

      Meille teki lvi-kuure remontin, siltä ainakin työt tapahtui, putkimies oli pätevä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      629
      4593
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      51
      3603
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      104
      3491
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3011
    5. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      13
      2469
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2374
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2281
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2120
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      2055
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      48
      2013
    Aihe