Kysymyksiä kristityille

Minulla on muutama kysymyssä tässä kritityille... Itsekkin olen ennen ollut luterilainen ja kuulunut kirkkoon.

1. Jos taivaassa ei ole syntiä, niin onko siellä vapaatatahtoa? Eli menetämmekö persoonallisuutemme ja tuleeko meistä idiootteja jotka vain kiittävät jumalaa lakkaamatta mikäli pääsemme (joudumme) taivaaseen?

2. Jos jumala on aina kaikkialla ja voi myös tehdä mitä vaan... Voiko jumalla lopettaa kaikkialla olemisen?

3. Väitän, että yksi ystävistäni on näkymätön ja lentävä yksisarvinen... Voitko todistaa minut vääräksi? Et voi... Loogisesti et usko minua koska kaikki kirjoitukset lentävistä ja näkymättömistä yksisarvisista ovat valhetta ja niistä ei ole mitään oikeita todisteita... Miksei tämä siis päde jumalaan?

3

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katuva

      1. Jumala ei pakota ketään alaisuuteensa. Hän toki toivoo, että ihminen hänet valitsisi maailman sijasta omasta tahdostaan, eikä Jumalan tahdosta. Ihmisen on vapaaehtoisesti luovutettava elämänsä Jeesuksen käsiin saadakseen ilmaisen ikuisen elämän lahjan. Vaihtoehtona on ikuinen kuolema. Siellä itketään ja kiristellään hampaita.

      2. Kaikki on suhteellista. Jos oletataan, että tämä olisi mahdollista ja Jumalan näin tekisi, niin sen mukana katoisi koko maailmankaikkeus sillä Jumala tosiaan on kaikkialla. Jos Hän ei ole kaikkialla, niin ei ole mitään muutakaan.

      3. Voin uskoa, että sinä uskot. Ja voihan taivaassa ollakin yksisarvisia. Jumala käsitteenä ei ole taruolento, vaan Luoja. Maailmankaikkeuden arkkitehti. Syy ja selitys kaiken olemassaololle. Yksisarvisen olemassaolo tai olemattomuus ei selitä maailmankaikkeuden olemassaoloa.

      Anna Jeesukselle mahdollisuus. Eikä uskoakseen tarvitse kuulua mihinkään kirkkoon.

      • Kiitoksia vastauksesta! Eli siis

        1. Vaihtaisin siis ajatukseni ja persoonallisuuteeni ikuiseen elämää mikäli uskoisin raamatun jumalaan ja kävisikin niin hassusti, että hän onkin olemassa.

        2. Jumala ei siis voi tehdä kaikkea eli raamattu suoranaisesti valehtelee.

        3. Kysymys ei ollut mikä jumala on vaan löytyykö jumallle enemmän todisteita kuin yksisarviselle... Tosin kysymys oli hieman vaikea ymmärtää.


      • 1. Vastauksesi osoittaa ihmismäistä despoottisen vallanpitäjän mustasukaisuutta, jolla yksinkertainen kansanosa nimenomaan pakotetaan uskomaan, rakastamaan ja pelkäämään mielikuvitusjumalaa rangaistuksen uhalla. Selkeä sadomasokistinen suhde.

        2. Todisteiden puuttuessa on todennäköistä, että tuo mielikuvitusjumalasi nimeomaan on idle-tilassa, eli epäläsnä tälläkin hetkellä. Ainakin se on selvästi joko kyvytön tai haluton mihinkään puuttumaan.

        3. Jos pelkkä usko ilman todisteita on riittävä peruste taikatodellisuudelle, olet velvollinen menemään lähimpään vankilaan suorittamaan elinkautista, koska vakaasi uskon sinun olevan murhaaja. Todisteitahan ei tarvita uskonharhaisen perusteluissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      184
      3082
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      165
      2213
    3. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      66
      1986
    4. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      50
      1429
    5. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      81
      1398
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      182
      1304
    7. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      97
      1231
    8. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      61
      1103
    9. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      373
      1100
    10. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      22
      973
    Aihe