Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Liikaa surua

Surussa

Ei ole sedän uurnaa saatu laskettua, kun on jo minulla pelko seuraavista hautajaisista. Sukulainen sairastaa keuhkosyöpää ja uusin tieto on se, että hoidot eivät ole tehonneet. Hautajaisia on ollut liikaa. 18 kuukautta sitten kuoli täti. Puolivuotta sitten kuoli myös sukulainen. Kesäkuussa kuolleen sedän hautaus on uurnan laskua vaille ohi. Työni liittyy myös kuolemaan. Tuntuu etten jaksa. Miten te olette selvinneet hautajaissumasta. Olet nyt vuosilomalla, joten työn takia en ole hautajaisten kanssa tekemisissä moneen viikkoon.

11

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Surussa

      Kohdassa: olet nyt vuosilomalla on virhe. Se on: olen nyt vuosilomalla

      • soilikki1

        Yksinkertaisin vastaus,jätät ne väliin.Ei kaikkiin maahan paniaisiin ole pakko mennä jos tulee itselle ylipääsemätön olo.Ne voi jättääväliin,Tuskin vainaja siitäpahastuu.Itselleni tuli vuosia sitten täyteen,puolessa vuodessa kymmenet hautajaiset.Minä sanoin kiitti mulle riitti.Kukkapuskan laitoin seuraaville,Eikä kukaan rajan takaa ole perään huudellut.Viimeisin oli mieheni viime syksynä,hänet saattelin sinne rajalle asti,haikeeta oli mutta ei ylitse pääsemätöntä.Ihmisen voimavarat ovat rajallisetmyös tässä asiassa.


    • Hei
      Otan osaa menetyksiisi. Onneksi saat nyt olla lomalla joten ainakaan työn kautta tuleva suru ja kuolema ei kosketa sinua.
      Kysyt miten siitä voi selvitä. Ei kai yhtä ja ainoaa vastausta olekaan. Itselleni harrastukset, ystävät, perhe tai mikä tahansa muu saa ajatuksia pois surusta ja kuolemasta. Myös oman kuolemanpelon pohtiminen ja siitä kenties keskusteleminen voi auttaa. On kuitenkin täysin luonnollista väsyä jos perhepiirissä tai suvussa on ollut kuolemantapauksia ja vielä työnkin kautta se tulee osaksi elämää. Tuskin kukaan voi paaduttaa itseään niin ettei kuoleman kohtaaminen tuntuisi miltään.

      Voimia ja iloa kesälomaasi!

      Pappi Elisabet

      • surusydän

        Entä jos ei ole ystäviä eikä jaksa harrastaa??


      • Se tilanne on tuttua tosi monille. Ja yksinäisyys vielä lisää kurjia ajatuksia. Masennuskin aiheuttaa väsymistä ja sitä ettei jaksa harrastaa tai tutustua ihmisiin.
        Olisiko sinun mahdollista mennä tarvittaessa juttelemaan jonkun kanssa?

        Lämmöllä
        Pappi Elisabet


      • Surussa

        Kiitos Elisabet kannustuksesta. Loma on vielä onneksi alussa. Vasta Elokuun puolivälissä jatkuu työt. Näiden asioiden kanssa on vain jaksettava. Huomenna pääsen keskustelemaan ammatti-auttajan kanssa viime aikojen tapahtumista.


      • surusydän

        Ei ole ketään kenelle puhua. Yksin on jaksettava, niin kauan kun jaksaa.. Liikaa kaikkea mielessä, ei jaksa tätä taakkaa ja suruja pitkään. Mustia ajatuksia tullut usein mieleen, mutta tämäkin päivä kääntyy kuitenkin kohta taas huomiseksi.


      • Surussa kirjoitti:

        Kiitos Elisabet kannustuksesta. Loma on vielä onneksi alussa. Vasta Elokuun puolivälissä jatkuu työt. Näiden asioiden kanssa on vain jaksettava. Huomenna pääsen keskustelemaan ammatti-auttajan kanssa viime aikojen tapahtumista.

        Ihanaa että pääset juttelemaan ammatti-ihmisen kanssa! Kunpa sinäkin, surullinen Surusydän, jaksaisit ottaa sen askeleen. Meitä ei vaan ole luotu kestämään yksin vaikeuksiemne ja toisaalta ilojemme kanssa. Kukaan ei jaksa sellaista, vaan tarvitsemme toista ihmistä.
        Tsemppiä ja lämpimiä ajatuksia!

        Pappi Elisabet


    • Surussa

      Elämä oli vaikeaa kuukausi sitten. Olen pääsyt keskustelemaan kaksi kertaa ammattiauttajan kanssa. Myös levollinen vuosiloma on tuonut uutta energiaa. Eilen laskettiin sedän uurna. Olin tilaisuudessa mukana. Viikon päästä on paluu töihin levänneenä. Pidän työstäni, vaikka kuolema on osa työtäni.

    • joiäkkäämpi

      Ja kuolema on osa myös ihan meidän jokaisen elämää. Olet saanut kasvaa ihmisenä tälläkin osa-alueella.
      Minua ainakin uskovaisena auttaa että kuolema ei ole päätepiste vaikka onkin sitä tämän elämän osalle. Ja kyllähän edesmenneet säilyvät koko ajan muistoisaamme.
      Kyllä taas selviät ja jaksat. Mutta jos vielä kaihertaa kannattaa jutella lisää ammattilaisen tai työkaverin kanssa.

    • Dgjlhdhklll

      Pakko jaksaa..... se on elämää ... ja kuolemaa..... ei tätä helpoksi tarkoitettu..... nim. Jo monissa hautajaisissa ollut... ja monet vielä edessä. Hyväksyminen on alku......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe