Nizzan isku ei terrorismia

Ei_uskonsotaa

Nizzan isku kuorma-autolla yöllä ei ole terrorismia, vaan yksittäisen ihmisen sairas teko. Teossa ei ole mitään poikkeavaa esim suomalaisiin koulumassamurhiin verrattaessa. Eihän suomalaisia koulusurmaajiakaan kutsuta terroristeiksi.

17

195

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nylkynnylkyn

      Totta ja olet varmasti asiantuntija täällä yli 3 000 km päässä. Mihin maailma jotuisikaan ilman asiantuntemusta.

    • AjoKortitKiellettävä

      Kuorma-autot on kiellettävä EU:n alueella.Komissaarit töihin ja Kuorma-autot kieltävä Direktiivi heti voimaan.

      • rauhamaahan

        Uskovaisilta kortti pois ja laitokseen lukkojen taakse.


    • justjoojust

      Höpö, höpö, selkeä terrori-isku. Naivia verrata kouluampumisiin.

    • E.K.H

      Terrorismi (ransk. terrorisme, latinankielisestä sanasta terrere, ’aiheuttaa kauhua, pelotella’) on yksilön tai ryhmän harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on viranomaisten uhkaamisen ja yleisöön kohdistuvan pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. Koska sanaa käytetään yleensä kuvaamaan ei-valtiollisten tahojen toimintaa, niin sanottu valtioterrorismi rajataan usein sen ulkopuolelle. Suomen kielessä on jossain määrin vakiintunut jako terrorismi- ja terrorikäsitteiden välille siten, että terrorismilla yleensä tarkoitetaan yksittäisten henkilöiden tai epävirallisten lain ulkopuolella toimivien järjestöjen toimintaa, kun taas terrorilla joko kansalaissodan osapuolten, tai julkisten viranomaisten tai viranomaisten tukemien järjestöjen taikka hallitusten toimintaa.[1] Terrori (latinaksi terror, pelko) on hirmuvaltaa, ihmisten tarkoituksellista pitämistä pelon vallassa. Terroria harjoitetaan usein tarkoituksena lujittaa vallitsevan hallinnon valtaa, mutta myös päinvastoin sen arvovallan horjuttamiseksi.

      Terrorismin määritteleminen on yksittäistapauksissa vaikeaa. Joukkomurhaa saatetaan nimittää tiedotusvälineissä terrorismiksi. On ehdotettu, että terrorismi-käsitteestä luovuttaisiin kokonaan sen epätarkkuuden vuoksi. Keijo Korhonen on esittänyt sen korvaamista sanoilla henkirikos ja valtioton väkivaltajärjestö.

      Tämä yllä oleva lainaus vikipediasta.


      Jokainen päätelköön tuosta, käykö tunnusmerkit yksiin Nizzan tapahtumien kanssa!

    • Kuorma-autokortti

      Yksikään terroristi järjestö ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi. Jos terroristi järjestö olisi tehnyt vastaavan iskun, niin silloin kuorma-auto olisi ollut täynnä räjähteitä ja lopuksi terroristi olisi räjäyttänyt kuorma-auton väkijoukkoon ajettuaan, jolloin kuolon uhreja olisi tullut huomattavasti enemmän.

      Kuorma-autokortin ehtoja tulee suomessa heti tiukentaa ja terveyden osalta samat ehdot, kuin aselupien myöntämisenkin osalta, ettei mielenterveys ongelmainen pääse raskaan ja vaarallisen kuorma-auton rattiin.
      Suomessahan aselupaa hakevat automaattisesti luokitellaan mahdollisiksi terroristeiksi, ennekuin aselupa myönnetään.
      Samoi varmaan nyt kaikki kuorma-autoilijat muuttuvat nyt tämän joukkomurhaajan myötä epäillyiksi mahdollisen seuraavan vastaavan iskun tekijöiksi, vaikka eivät sitä olisi.
      Se vain on niin, että tällaisen teon jälkeen päättäjämme näkevät ja suhtautuvat kuorma-autoilijoihin, kuin nämä olisivat samanlaisia joukkomurhaajia, kuin tämä kyseinen tekijä, vaikka eivät ole, mutta tämä on päättäjien kanta aina.

      Terrorismi ja joukkomurha pitäisi erottaa tekotapansa vuoksi. Terrorismissa surmaamiseen käytetään aseita ja räjähteitä.
      Joukkomurhassa aseena käytetään kuorma-autoa, lentokonetta tai muuta järeää kulkuneuvoa, jolla saadaan aikaan paljon vahinkoa ja kuolleita.

      • CSA

        Isis ilmoittautui iskun tekijäksi. Isis on käsittääkseni terroristijärjestö.


      • justjoojust

        "Terrorismi ja joukkomurha pitäisi erottaa tekotapansa vuoksi. Terrorismissa surmaamiseen käytetään aseita ja räjähteitä.
        Joukkomurhassa aseena käytetään kuorma-autoa, lentokonetta tai muuta järeää kulkuneuvoa, jolla saadaan aikaan paljon vahinkoa ja kuolleita."

        Oletko tosissasi, olet aivan hakoteillä. Terroristisolun jäsenet voivat tehdä joukkoiskun pelkällä veitsellä.


    • mklui

      jaha ville niinistön tuon perseestä olevan hyypiön laumat taas liikkeellä

    • ALLLLLLAH

      Suomalainen kun aikoo päättää päivänsä, hän menee latoon käyden kanssa ja tietää joutuvansa tekonsa seurauksen helvettiin, jos vähänkään uskoo mihinkään.

      Jos islamisti päätyy samaan tilanteeseen, hän ei mene heinälatoon, vaan tappaa muutaman vääräuskoisen, koska hänestä tulee sillon marttyyri ja taivaspaikka odottaa neitsyeiden kera. Se on sisäänkasvatettua lapsesta saakka.

      Siinä on tilanne missä nyt ollaan.

      Joka paikka on pullollaan aikaansa viettäviä viimeisen päälle sliipattuja anodiksia joilla ei ole mitään tekemistä. Menkää johonkin kaupunkiin missä on vastaanottokeskus lähellä kaupunkia. Kaupungissa on enemmän päivällä tummaihoisia kuin kantasuomalaisia näkyvillä ja kaikilla paremmat vaatteet päällä kuin suomalaisilla.

      Valtion on pakko kustantaa merkkivaatteet veronmaksajien velalla jokaisen päälle ja toivoa, että kaikki ovat tyytyväisiä. Vääräuskoisia kun on suomessa paljon ja itsemurha tarkoittaa käytännössä joukkomurhaa.

      • ALLLLLLAH

        München


      • ALLLLLLAH

        Ansbach


      • ALLLLLLAH

        Fort Myers


    • voijumaltenpyssyt

      Eliitillä lähti salamannopeasti informaatioseparaattori rytkyttämään. Tuloksena, TAAS, ei islamiin liittyvä yksittäistapaus, nyt psykologisesti tasapainoton yksittäistapaus. En tiedä nauraako vai hytkynauraako tällaiselle niin läpinäkyvälle hömpälle :)

    • käyränikkeli

      Oletteko huomanneet että näissä kirjoituksissa kirjoituksista osa yrittää aina kääntää ajatukset uskonnon, tässä tapauksessa islamin, vastaisiksi. Nyt kun kiinnitin itse asiaan huomiota ja selasin face-ryhmien sekä suomi24-ryhmien kirjoituksia. Haa, selviä uskon vimmalla kirjoitettuja, johdateltuja, yleistyksiä viljeleviä tekstejä. Jopa odin-palstalle on näitä uskonvimmaisia pesiytynyt .

      Lukekaapa itse, mua nyt naurattaa, sovittua tiedotussotaa ja massojen mielipiteiden johdattelua. Maksaakohan joku uskonnollinen järjestö tai peräti israelin valtio teksteistä jotain, vai onko palkkiona vain luvattu taivaspaikka...

    • sosialistivääristelijä

      Koraanin luet, niin sieltä löytyy vastaus.

    • Ethän vain tarkoita, että kyse oli varomattomuudesta liikenteessä?

      Vaikeahan se tietenkin on täältä nojatuolista määritellä, milloin jokin teko on terrorismia ja milloin ei. Eräs seikka on se, että jos mikään ryhmittymä ei tunnu hyötyvän tai hyödyntävän iskua, se ei ehkä ole terrorismia. Koulusurmista ei varsinaisesti kukaan yleensä ilmoita hyötyvänsä, mutta kopioijia kuitenkin aina joskus ilmaantuu.
      Kun terroriteko naamioitaisiin onnettomuudeksi, sitä ei tunnistettaisi terrorismiksi, jos mikään taho ei jälkikäteenkään uhkailisi ja vaatisi. Tämä voi olla epäloogista, mutta eihän täällä nyt mikään ihan täydellistä olekaan. Jokunen lentokoneen pudotus voinee mennä tähän kastiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe