Meillä huomattiin vesivahinko talvella, jolloin asiasta ilmoitettiin isännöitsijälle ja edelleen taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle. Itse ilmoitin oman kotivakuutuksen myöntäjälle ja sieltä tuli kosteusmittaajat välittömästi ja heiltä pöytäkirja isännöitsijälle. Kaksi kuukautta meni ennenkuin lattiat purettiin ja kuivurit alkoivat kuivata lattioita. Nyt on heinäkuu puolessavaälissä ja olemme edelleen evakossa. Onko isännöitsijä vastuussa viivyttelystä ?
Vesivahinko
11
461
Vastaukset
- NäinKäytännössä
Varmaan ensisijainen vastuu on taloyhtiön hallinnolla, mutta kysymys tietysti kuuluu, onko viivytyksiin jokin syy ja onko siitä aiheutunut lisävahinkoa? Jos vuoto ei ole edellyttänyt akuutteja toimia, näin ne yleensä menee. Tutkitaan, hutkitaan, pyydetään tarjouksia, pidetään kokouksia jne.
Ihan esimerkkinä vaikkapa pesuhuoneen kosteusvaurio, jossa pesuvettä valuu pienissä määrin rakenteisiin, kyllä siinä hyvinkin menee 1-2 kk rempan aloitukseen. Minimissään (käytännön minimi) itse remppa ottaa aikaa noin 3 viikkoa kuivatuksen käytettävä aika eli hyvinkin sen puolitoista kk. Sitten vielä jos remppafirma on ottanut vastaan liikaa töitä tai esiintyy jotain muita ongelmia, siitähän se homma sitten venyy helposti.
Tuskin näillä eväillä vielä kannattaa syytteitä nostaa. Itse olisin tiivisti yhteydessä yhtiön hallintoon ja yrittäisin sovussa saada hommaan vipinää.
Yhden ph-rempan olen nähnyt joka meni 98% kuten piti nimittäin kun itselleni tehtiin remppa. Olin siinä tavallaan asian päällä aktiivisesti hoputtamassa ja valvomassa. - mekinevakossa
On se.ja jossakin tapauksissa tuntuu viivyttävän asioiden kulkua tahallaan!Itse aion vaatia väliaikaisasumisen vuokria,ja muita kuluja,mm.asumattoman asunnon yhtiövastikkeita takaisin,ovatkin kuulemma ihan lakisääteiseti palautettava nuo yhtiövastikkeet siltä ajalta kun asunto on pois asumiskäytöstä!Ei saatu nimittäin kotivakuutuksesta väliaikaisasumisen kuluja katettua,kun vika on rakenteissa,jotka ovat taas taloyhtiön vastuulla!
- jensen
Olet kuullut jostain väärin, tai olet ymmärtänyt väärin.
Lain mukaan voit saada vastikkeen maksuun alennusta siltä osalta mikä vastikkeella katettavista kustannuksista alenee sinun vahingon aiheuttaman muualla asumisen myötä. Vastikkeella katetaan muun muassa seuraavat seikat: hallinto, huolto, siivous, lämmitys, vesi, sähkö, jätehuolto, vakuutus, kiinteistövero, tonttivuokra, korjaukset.
Yksikään näistä ei merkittävästi muutu muualla asumisesi myötä, ainakaan alaspäin. Vesimaksusta voit mahdollisesti saada vapautuksen muualla asumisesi ajalta. - Näin-se-on
jensen kirjoitti:
Olet kuullut jostain väärin, tai olet ymmärtänyt väärin.
Lain mukaan voit saada vastikkeen maksuun alennusta siltä osalta mikä vastikkeella katettavista kustannuksista alenee sinun vahingon aiheuttaman muualla asumisen myötä. Vastikkeella katetaan muun muassa seuraavat seikat: hallinto, huolto, siivous, lämmitys, vesi, sähkö, jätehuolto, vakuutus, kiinteistövero, tonttivuokra, korjaukset.
Yksikään näistä ei merkittävästi muutu muualla asumisesi myötä, ainakaan alaspäin. Vesimaksusta voit mahdollisesti saada vapautuksen muualla asumisesi ajalta.Lähtökohtaisesti yhtiövastike (hoito- ja rahoitusvastike) maksetaan joka tapauksessa, asuipa asunnossa tai ei. Vesimaksuun voi yrittää neuvotella helpotusta jos poissaolo on yhtenäistä ja kestää pidempään.
- auvo10
Taloyhtiö korjaa ja mahdolliset vahingonkorvausvaateet osoitetaan yhtiölle. Vastiketta maksetaan, ei se liity asumiseen. Aiheesta lisää AOYL:n puolelta.
Ikävää noissa on yleensä se, että vahingon selvittelyä ja korjausten laajuutta taivastellaan viikkoja ennen kuin asiassa päästään eteenpäin. - KylSeSiittä
Kun sattuu vahinko jonka korjaus on taloyhtiöän vastuulla, ei se ole lähtökohtaisesti kenenkään vika, eikä taloyhtiö ole velvollinen kustantamaan muuta kun korjauksesta aihutuvat kustannukset.
Jos sitten asukas haluaa korvauksia itselle vahingon johdosta aiheutuneista kustannuksista, kuten esim. väliaikaisasunnon kustannuksista jne. silloin maksaja voi olla vakuutus tai asukkaan on osoitettava vastuunalaisten henkilöiden aiheuttaneen kustannuksia/lisäkustannuksia laiminlyönneillä /huolimattomuudella jne. Silloin ei käytännössä ole muuta keinoa kuin haastaa em. oikeuteen ja sitä kautta saada niitä korvausta. Rakenteiden kuivaaminen vie usein pitkän ajan. Esim. kostuneen betonilaatan kuivuminen n. viikko / cm. Eli jos on 7 cm paksu laatta, kuivuminen vie noin 7 viikkoa. Kun siihen lisätään purku- ja jälleenrakennustyöt, on vesivahingon korjaustyöhön kuluva aika yleensä kuukausia ei viikkoja.
Tuo on totta, itse asiassa betonin täydellinen kuvuminen vienee n. 200 v.
Sen sijaan aloittajan vastikemaksuvelvollisuuteen saatikka taloyhtiöltä sataaviin korvauksiin tuo ei vaikuta mitenkään. Vastikkeet on maksettava täysimääräisinä (vähennettynä asumattomuuden tuomilla säästöillä) ja väliaikaisasuminen menee omaan piikkiin.
Nyt voidaan sitten teoretisoida: Kylpyhuoneen tekninen käyttöikä on loppunut, eikä hallitus ole tehnyt asialle mitään (eli ehdottanut yhtiökokouksessa kaikkien samanikäisten kylpyhuoneiden uusimista), silloin kyseessä voisi olla jo tuottamuksellinen vaurio, josta kaikki hallitukseen valitut vastaavat omalla omaisuudellaan ja samalla myös aiheutuneesta asumishaitasta.- IsPr
Välittäjä_LKV kirjoitti:
Tuo on totta, itse asiassa betonin täydellinen kuvuminen vienee n. 200 v.
Sen sijaan aloittajan vastikemaksuvelvollisuuteen saatikka taloyhtiöltä sataaviin korvauksiin tuo ei vaikuta mitenkään. Vastikkeet on maksettava täysimääräisinä (vähennettynä asumattomuuden tuomilla säästöillä) ja väliaikaisasuminen menee omaan piikkiin.
Nyt voidaan sitten teoretisoida: Kylpyhuoneen tekninen käyttöikä on loppunut, eikä hallitus ole tehnyt asialle mitään (eli ehdottanut yhtiökokouksessa kaikkien samanikäisten kylpyhuoneiden uusimista), silloin kyseessä voisi olla jo tuottamuksellinen vaurio, josta kaikki hallitukseen valitut vastaavat omalla omaisuudellaan ja samalla myös aiheutuneesta asumishaitasta.Hallitus ei ole yleensä jarru remonteista päätettäessä vaan yhtiökokous. Jos siis tuottamuksellisesta vahingon aiheuttamisesta haetaa korvauksia niin taloyhtiö oikeuteen, jolloin myös vesivahingon kärsijä osallistuu mahdollisesti tuomittuihin korvauksiin.
- HyväSuomi
Jos remontit tehtäisiin jonkin ns. teknisen käyttöiän perusteella, talot saataisiin rakentaa uudestaan 20 v välein (ainakin rahallisesti) ja siitä huolimatta jouduttaisiin remontteja tekeen siinä välissäkin.
- uusavuttomat
Yleisesti ottaen rettelöinti ei ainakaan alenna niitä korvauksia, joita joka tapauksessa joudut taloyhtiölle maksanaan aiheuttamastasi vahingosta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e3077740Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne866031Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä1733581Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee322077Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san221916Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1951911- 361699
- 441494
- 591486
- 221441