Lievästi kehitysvammainen poikaystävä?

Nunnu80

Hei! Minun poikaystäväni on hieman erilainen kuin normi suomalainen mies. Hänellä on puhevamma eikä hän ole tippaakaan sosiaalinen. Jos käymme kylässä minä ja muut puhuvat ja hän istuu ja kuuntelee. Hän on mitä ihanin ja huolehtivaisin mies. Ulkoisesti hän on kuten kaikki muutkin. Komea mies. En ole varma onko kyseessä lievä kehitysvamma vai mikä. Ajokortti hänellä on, mutta koulua käy Luovissa, koska hankaluuksia kirjoittamisessa ja hahmottamisessa. Minua ärsyttää se, että työnsaanti on hänen kaltaiselleen epäsosiaaliselle miehelle vaikeaa. Pitäisi olla ulospäin suuntautunut ja sujuvapuheinen, jotta saisi töitä. Onko kellään samankaltaista poikaystävää, poikaa, veljeä? Minua hänen vammansa ei suuremmin häiritse. Joskus ärsyttää´, kun itse olen nopea liikkeissäni ja hän on niin hidastempoinen. Äitini oli kauhuissaan, kun tulin raskaaksi, että jos lapsesta tulee kehitysvammainen? Tuntui pahalta. Raskaus oli kuitenkin tuulimunaraskaus, joten lasta ei tullut. Kirjoitelkaa ystävällisesti, jos jollain on kokemusta vastaavanlaisesta poikkeavuudesta.

12

3381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivotanmävain

      Mun poika on juurikin tuollainen.Mitä ihanin luonne,mutta saattaa sanoa äksyn oloisesti,ajattelemattomasti kuuluvalla äänellä.Toivon että hänkin löytäisi joskus yhtä ihanan tytön rinnalleen kuin sinä tunnut olevan!Onpa äitisi ajattelematon kun noin kommentoi...varmasti hänestä olisi tullut hyvä ja huolehtivainen isä lapsellesi!Onnea teille,lapsi tulee sitten kun sen aika on.Itselläkin oli tuulimunaraskaus ennen tuota poikaa...hänellä on myös lievä älyllinen kehitysvamma,ja on eläkkeellä,ja kotona,kun ei ole löytynyt sopivaa tukityöpaikkaa.Vastakohdat täydentää toisiaan,sanotaan...Kaikkea hyvää teille yhteiseen elämään!

    • AS-diagnoosin_saanut

      Minulla on Aspergerin syndrooma ja lievä älyllinen kehitysvamma, mutta ole eläkkeellä.Sain itse päättää haluanko eläkkeelle vai haluanko olla työelämässä. Minä itse valitsin työelämän.

    • AS-diagnoosin_saanut

      Minulla on Aspergerin syndrooma ja lievä älyllinen kehitysvamma, mutta en ole eläkkeellä. Sain itse päättää haluanko eläkkeelle vai haluanko olla työelämässä. Minä itse valitsin työelämän.

    • frd98

      Minulla on Kannerin syndrooma ja lievä älyllinen kehitysvamma, mutta en ole eläkkeellä ja opiskelen KPAO:ssa.

    • toivotanmävain

      Hienoa!Teidän paikkakunnilla on mahdollisuuksia,toisin kuin meillä päin!Töitäkään ei löydy...

    • köyhyyslisääntyy

      Yhteiskunnassa ei ole suojatyöpaikkoja, koska ei ole veronmaksajia.

    • jstknss

      Kukin valitsee oman puolisonsa. On hyvä että jaksat ja olet ymmärtäväinen. Minä en jaksanut enkä jaksa ihmistä jonka älyllinen taso on normaalia alhaisempi ja kaikki asiat saa selittää kuin pienelle lapselle. Ei ollut kehitysvammainen vaan mbd oireyhtymä johon kuuluu hänellä puhevammaa, puheen ymmärtämisen ongelmia, viivästynyt kielen kehitys, oppimisvaikeuksia. On ollut työelämässä mutta nyt työttömänä. En voisi kuvitellakkaan ystävyyttä kummempaa hänen kanssaan eikä sekään meinaa onnistua kun ei voi hänen ymmärryskyvyn puutteen vuoksi puhua asioista kuten normi ihmiselle. Masentaa tilanne. En jaksa selittää enempää mutta ei ole todellakaan helppoa jos toisella on ymmärryksessä ongelmia. Olen epäillyt hänellä lievää kehitysvammaa mutta hän kieltää sellaisen olemassaolon. En pysyty sanomaan hänelle etten halua seksiä hänen kanssaan, saan vain sanotuksi ettei seksi kiinnosta. Emme ole harrastaneet seksiä kertaakaan. En vaan pysty. Pitäsisi laittaa tykkänään välit poikki mutta en oikein halua sitäkään koska tiedän ettei tästä mitään tule.

    • Kiitos vastauksistanne! Lämmitti mieltä kuulla, että vastaavanlaisia tapauksia löytyy ja toiset pärjäävät jopa työelämässä. Nimimerkki jstknss, Poika ystäväni ymmärryksessä ei ole suuremmin vikaa. Hyvin harvoin sattuu niin, että joutuisin selittämään asiaa kahteen kertaan. Ennemminkin ongelma on siellä puheen ja keskustelun suppeudessa. Olen kuitenkin huomannut, (ja kuullut muilta) että hän on alkanut puhua enemmän sen jälkeen, kun me lyösimme toisemme. Itse en pidä häntä mitenkään kehitysvammaisena, mutta moni muu tuntuu pitävän. Minä tunnen hänet läpikotaisin ja ajattelen usein, että minulla on aarre miehenä. muut vain eivät sitä välttämättä näe, kun eivät tunne häntä kuin minä tunnen. Kaiken kaikkiaan olen mitä onnellisin nainen ja jos lapsi on myöhemmin tullakseen otamme sen rakkaudella vastaan. Kiitos nm. toivotanmävain ihanasta vastauksesta <3

    • nonimimerkki

      Minulla on asperger piirteinen kehityshäiriö f83 ja älykkyysosamääräni on mitattu korkeaksi laaja-alaisessa testissä (124) ja loogistesti lähentelee mensa-tasoa.
      Kuvastaa itseäni hyvin, paitsi etten tiedä mitä äiti-vainaa olisi sanonut ihanuudesta (Uskoakseni kaikkea hyvää lämmöllä). Olen pitkäaikaistyötön ja ollut suurimman osan ala-asteesta erityiskoulussa.

      Tuo ei siis kerro poikaystävästäsi mitään älyllisen kehitysvamman osalta, ja lisäksi kehityshäiriö on monesti hyvin laaja-alainen (itsellä puheen tuottaminen ja lukihäiriö, sekä se sosiaalisten tilanteiden ymmärtäminen.). Omalla itsellään asiaa vaatii konseptin käsittämistä, voidakseen ymmärtää ne opin tarkoitukseen käsiteltävät osat, minkä jälkeen esim. "ranskalaisten viivojen" listasta voi kysymykseen tulla hyvinkin pitkä.
      Ja lähimuistini on sitten maailman surkein.

      Mies28v.

    • eivälttämättäkehari

      "Ajokortti hänellä on, mutta koulua käy Luovissa, koska hankaluuksia kirjoittamisessa ja hahmottamisessa. "

      Pelkkä Luovissa opisleu ei tarkoita, että opiskelija olisi kehitysvammainen. Kuten kirjoitit, että poikaystävälläsi on kirjoittamisen ja hahmottamisen vaikeuksia ja ehkä varmaan lukemisessakin. Lukihäiriö ja hahmotushäiriö ei todellakaan tarkoita, että olisi älykkyydessä puutteita. Luki- ja hahmotushäiriöisistäkin löytyy professoreita ja matemaattisesti lahjakkaita, nämä ovat silloin tehneet kova työtä tavoitellakseen unelmia.

      Eikö teillä ole neuvolassa tullut puheeksi poikaystäväsi vaikeudet?

    • josrahaaon

      Jeesustelu väki elättää.

    • Vhjk

      Minulla oli lievästi kehitysvammainen poikaystävä nuorena. Olimme yhdessä 11 vuotta. Sitten erottiin, hän löysi heti uuden naisen. He ovat olleet jo 15 vuotta naimisissa ja heillä on kaksi pientä lasta. Luulen, että hänen vaimonsakin on lievästi kehitysvammainen. Minua ällötti aina seksi meidän suhteessa, kun hän aina kuolasi päälleni. Myös tunne-elämä oli kylmää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1175
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      14
      1083
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe