rasismi loppuu tähän

20

369

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heti_alusta_pieleen

      Videossa esitetään valheellista tietoa, kun siinä väitetään rotuja olevan vain yksi eli "ihmisrotu"?

      Nimittäin nykyihminen eli Homo Sapiens on ihmisLAJI. Eli yläkategoria. Kyllä alakategorioita eli rotuja on olemassa.

      Jos aletaan hämärtämään ja poistamaan kategorioita, niin se on loppumaton suo.

      Tuo "human race" on silkka propagandakäsite, jotta voidaan esittää poliittisesti korrektia.

    • Millaqee

      Niin onhan apinoissakin eri rotuja

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Magotti

      Eikä niitä kannata yhdistää

      Linnuissakin on eri rotuja

      Pitäiskö kaikki linnutkin siittää yhdeksi roduksi?

      Joku perhoslaji on sellainen että sen ukko vikittelee väärää rotua ja akka parka yritää karkuun, kun ne akat on samannäköiset mutta ukot erinäkäiset ja eri rotua eikä ne akat halua väärää rotua. Saattaa olla sitruuna- ja kaaliperhonen. En varma.

      Ja mä jo kerran kirjoitin siitä pöllöstä kun tutkijat luuli sitä toiseksi mutta sitten pelkän lauluääneen perusteella huomasi sehän on ihan eri rotua/lajia.
      Pelkän äänen perusteella, ihmisellä se voisi han hyvin olla eri kieli, noin alkujaan. Emmä sit tiedä jos suomalainen alkaa puhuu saksaa tuleeko siitä saksalainen.. hmm Onhan kaikenmaailman eurooppalaisista tullut amerikkalaisia vaikka me ollaan samaa rotua, ollaanko me eri lajia sitten. Ehkei ihmisistä voi jaotella samoin kuin elikot.


      Pitäiskö kaikki eri hevoset ja lehmätkin jalostaa yhdeksi roduksi.
      Jalostetan sitten yksi autorotukin! Kaikilla samanlainen auto. Ja vaatteet.
      Mikä hiton vimma hulluilla on yhdistää kaikki ihmiset yhdeksi ja samaksi. Ei se rasismi siihen lopu! Aina on niitä jotka sortaa toisia. Jos ne sitä meinaa että silleen rasismi loppuu. Ei toimi ikinä. Mutta kun rikkaat ei edes halua rasismin loppuvan - rikkaathan niitä rasisteja just onkin! Mä en ymmärrä mikä on se tarkoitus että kaikki ihmiset sotketaan, rasismin pelotttelun uhalla yhdeksi. Joku juoni niillä on. Ainakin sen mä ymmärrän että hurrit haluaa hävittää suomalaiset. Mä en halua hävitä. Mutta haluan hävittää ne jotka haluaa hävitää suomalaiset.

      • no tuossa on sitten lisää Wikiä
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisrotu#My.C3.B6hemm.C3.A4t_rotuluokittelut

        Linnut ovat oma luokkansa, jotka jakautuu eri lahkoihin ja taas heimoihin. Lisäksi usealla linnulla riippuen siitä pesiikö se savossa vai stadissa on hieman eri ääni ja väri.
        Hevonen ja lehmä ovat nisäkkäitä, mutta eivät sitten muuten enempää sukua keskenään ja mahdottomia jalostaa keskenään.

        Outoa että automerkit ja vaatteetkin ovat jo samassa mukana, vaikka johan nu muistuttaa paljon toisiaan.

        Ei, ei rasismi lopu siihen että ymmärretään, että on vain yksi laji. Se loppuu vain, kun aletaan suvaitsemaan erilaisuutta ja keskitytään niihin asioihin jotka ovat enemmän olennaisia. Rikkaat ovat tyytyväisiä kuin köyhät ja keskiluokka nahistelee pikkuasioista ja pelaa Pokemoneilla, silloin on sopiva sumuverho tehdä muita päätöksiä.
        Kulttuuri on heikko jos se ei selviä omilla vahvuuksillaan vaan yrittää piiloutua euroopan viimeisen suuren erämaan keskelle.


      • MillaGr

        Ahaa noi mun kaks selitystä poistettu, no ei voi mitään. On ne mulla tallessa enkä tajua syytä niiden poistoon, paitsi mover.

        Mutta Blue_eye_67 se miten sä vastaat toisen kommettiin kertoo siitä mitä sä ymmärrät siis et ymmärrä.

        Ei kukaa ole puhunnut hevosten ja lehmien jalostamisetsa keskenäänyhdeksi, vaan jokainen joka ymmärtää elämästä tietää että maailmalla on useita eri hevosrotuja jopa Suomessakin joten etsin aiheesta linkin ja näiden keskenään yhdeksi hevosroduksi yhdistämiseen minä vertasin ihmisrotujen yhdeksi yhdistämistä.

        Viisas sen ymmärtää, mover ei koskaan.

        http://www.hevosmaailma.net/index_breed.shtml
        Maailmassa on useita satoja, ehkä jopa tuhansiakin hevosrotuja, jotkut ovat varsin uusia ja toiset ovat kadonneet jo kauan sitten. Tässä on luettelo ja tiedot noin 300 hevosrodusta. Täydellisimmät listat roduista löytyvät maiden sivuilta, jonne on listattu kustakin maasta kaikki rodut vaikkei näillä olisi edes omaa sivuaan. Asiaa rotujen nimistä ja nimeämiskäytännöistä.

        Hevoset jaotellaan lämminverisiin, kylmäverisiin ja poneihin. Näitä tyyppejä on selitetty rotutyypit-sivulla.

        Useista roduista on vaikeata löytää tietoa ja siksi joidenkin rotujen sivut voivat vaikuttaa tyhjiltä ja keskeneräisiltä. Tällaisia rotuja ovat useat afrikkalaiset, etelä-amerikkalaiset ja aasialaiset alkuperäisponit, joita esiintyy ehkä vain paikallisesti tai se on jonkin toisen rodun alatyyppi.




        Ja lehmistä on varmasti oma luettelonsa. Niitäkin on useita eri rotuja


        löysin valmiina tämmöistä
        En osaa kyllä sanoa tarkkaan, montako lehmärotua Suomesta löytyy, mutta tässä joitakin:
        holstein, friisiläinen, ayrshire, suomenkarjarodut (Itä-Suomen, Länsi-Suomen ja Lapin lehmät). Nämä ovat maitorotuja,
        tämän lisäksi on liharotuja, kuten hereford, simmental, limousin, aberdeen angus, blonde d` Aquitaine, ylämaankarja, charolais, piemontese...
        Joten paljon löytyy.
        Lähde:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/3291678/lehmista!#comment-17144210

        no enpä löydä selvää luetteloa

        http://www.tiede.fi/keskustelu/9189/ketju/lehmarodut_katoavat

        Lehmärodut katoavat

        Tehostuneen maatalouden jäljiltä ovat kadonneet erilaiset lehmärodut melkein olemattomiin. Ayshire ja se toinen Britanniasta kotoisin oleva rotu on nyt valtaenemmistönä, mutta muita rotuja on aika vähän teollisuusmaissa - tuskin ollenkaan, vaikka lehmät omaavatkin ihmisten kanssa yhteisen ja melko positiivisen historian.

        Skotlannissa oli rodultaan todella esteettinen lehmä, jolla oli paljon karvoitusta, mutta pienen maidontuotantokyvyn takia se katosi melkein sukupuuttoon.

        ===========================

        Mutta koska viestit on poistettu, en ala enempää selittää rasisteille. Rasistit taas sai tietoa kertoa eteenpän kun ei ne mitään tajua ilman mua. - Siksi mun viestit piti poistaa, että näyttäisi kuin rasisti ymmärtäisi jotain ihan ite.

        Eli natsi-mover sohlaa yp:ssa, koska niissä poistetuissa ei ollut mitään lainvastaista.


      • MillaGr

        joku vierailija on kirjoittanut kauniisti ja huomiota herättävästi, ehkä meidät ihmisrodutkin halutaan sotkea yhdeksi parempien tuotanto-ominaisuuksien saamiseksi - sairasta kuin Hitler olisi syntynyt uudestaan kokeineen.

        "Lapinlehmä voi olla periaatteessa kyytönkin näköinen, koska rodut ovat menneet aikaisemmin iloisesti sekaisin. Olen nähnyt sellaisen yksilön Kaakkois-Suomessa. Neljännessä polvessa risteytys lasketaan puhdasrotuiseksi, joten aiemmin rotuja sotkettiin tahallaan parempien tuotanto-ominaisuuksien saamiseksi.

        Pidän lapinkarjaa kauneimpana nautarotuna. Siinä on jotain niin perisuomalaista. Aika monet niistä ovat vitivalkoisia ja turpa, korvat ja silmänympärykset ovat mustia. Ihan kuin olisi meikattu lehmä! "

        ens kerralla nääkin on poistettu. Olishna noita asioita voinut verrata vaikka kaikkien kissa rotujen jalostamista ydheksi roduksi ja kaikkien koirarotujen jalsotamista yhdeksi - no anyway aina kun ihminen sorkkii luontoa, niin luontoa sorkkii ihmistä.
        Saa sitten nähdä miten tällä kertaa. Aivan täys hullu maailma.

        Yleensä perhee viljelee useita mm perunalajikkeita joista yks kestää yhtä ja toinen toista erilaista ongelmaa, jos viljelee vain yhtä perunalajia niin pahimmassa tapauksessa koko sato menetetään.

        Samoin käy ihmisille yhden rodun taktiikalla - kohta ihmisrotu kuolee kun on vain yksi rotu. Onnea tyhmille jalostajlle. Rasistit ei tätäkään ymmärtänyt.


    • chinesefin

      Itäaasialaiset roduthan on todistetusti ihmisroduista älykkäimmät. Ja tutkikaapa huviksenne miksi esim. Japaniin ei oteta muslimiuskovaisia lainkaan.

      Jotkut rodut vain tajuavat asioita jo etukäteen, ihan vain pohtimalla asioita ja osaavat siten jo ennaltaehkäisevästi tehdä päätöksiä. Japanilaisilla ei ole siirtomaataakkaa kuten ei Suomellakaan, mutta jostain syystä me suomalaiset halutaan olla niin vitun eurooppalaisia, että halutaan jakaa sinisilmäisesti isompien siirtomaavaltojen riistotaakkakin. Kun OLLAANHAN mekin valkoisia? Please OLLAANHAN? Siis me juntit mongolisuomalaiset? Me itäaasialaista perimää omaavat pohjolan parhaat rukoillaan jotain yhteyttä afrikkalaissweduihin? Haloo!!!!

      Jonain päivänä me maksetaan sikamaisia summia päästäksemme Japaniin tai kiinaan asumaan perheinemme. Eikä siihen mene edes kovin kauaa aikaa.
      Toivotaan että saadaan edes sukukansa-alennusta.

      • Ne tykkää meistä, koska ollaan tyhmempiä ja asutaan tarpeeks kaukana.


    • Vois kuvitella, että kaikenlaisesta rotuoppeihin perustuvista ihmisten lajittelusta päästäisiin joskus irti ja muistettais mihin kaikkeen tuo on johtanut.
      On luokiteltu ihmisiä arjalaisiin ja ei arjalaisiin, mustiin ja valkoisiin jne. ja joilla perusteilla tuhottu miltein kokonaisia ei-rotuja vaan kulttuureja.
      Ihminen on yksi laji, jossa on joitakin geneettisesti toisistaan poikkeavia ihmisiä. Silti ovat samoja, kahta täysin samanlaista ei kovin montaa ole, joten olemme jokainen oma rotumme. Väitetään, että ihminen on ainoa eläin joka pystyy rationaaliseen ajatteluun, pystyy erottamaan hyvän pahasta.
      Oli ihminen sitten valkoinen, musta tai keltainen niin kyseessä on ihan sama laji.
      Eikä asuinpaikka tee ihmisestä sen erinomaisempaa. Ilman muuta länsimaissa älykkyys voi olla korkeammalla asteella, jos koulutuskin on korkeammalla asteella. Ja miten se sitten mitataan. Kuin moni länsimainen huippurodun edustaja mahtaisi selviytyä afrikan savannilla?

      • UskoSilmiäsi

        No, emme ole samaa rotua afrikkalaisen tai aasialaisen kanssa. tämä on totuus. Miksi tästä totuudesta seuraa se että jotkut käyvät huutamaan heti valkoisen miehen rasismista? Onko niin että kaikki kyllä tietävät totuuden ( sokeatkin kyllä erottavat eri rodut jo äänen ja hajun perusteella), mutta täytyy näytellä jotain muuta, koska luullaan että erilaisuus tai sen toteaminen johtaa rasismiin? Eikö suurinta humanismia ja suvaitsevaisuutta ole juuri ihmisryhmien erilaisuus Maapallolla? Tämähän myös tarkoittaa sitä että kaikille kansoille ja roturyhmille täytyy antaa tilaa elää ja olla olemassa. Itse pidän kaikkia rotuja saman arvoisina, mutta en halua että Euroopassa yhä pienempi osuus ihmisistä on valkoisia. Afrikka ja Aasia kyllä säilyvät sellaisina kuin ovat olleet aina ja tämä on "liberaalin suvaitsevaiston " mielestäkin OK.
        Nykyinen massamuutto Eurooppaan tähtää valkoisen rodun tuhoutumiseen. Suomessakin on kaikkiin kuntiin suunniteltu 100-300 vierasrotuista "siementäjää". Seuraava vaihe on suomenkielen aseman alasajo "turhana". Prosessi on jo alkanut.

        Muuten, suomalaisten "itäisyys" perustuu siihen että meillä on kielisukulaisia Siperiassa jotka ovat itä-aasialaisen näköisiä. Tämä johtuu siitä että pronssikaudella ( 1500-500ekr.) itään muutti suomalais-ugrilaisia kansoja nykyisen Venäjän alueelta jotka lisääntyivät alueen mongoolien kanssa. Kansan rotu muuttui, mutta kieli säilyi s-u kielenä. Suomessa oli jotähän aikaan meidän esivanhempamme asuneet tuhansia vuosia. Voitaisiin tietysti sanoa että esim. Ruotsalaiset ovat kielensä perusteella afgaaneja tai intialaisia, kielisukulaisia kun ovat.


    • Ihmisrotu-käsitteen tieteellisyys on kyseenalainen. Nykyisin useimmat tutkijat eivät pidä sitä biologisesti perusteltuna. Ihminen on geneettisesti poikkeuksellisen yhtenäinen laji, joten termiä ihmisrotu on pidetty harhaanjohtavana. Termin käyttöä on vähentänyt myös sen muuttuminen poliittisesti epäkorrektiksi. Jotkut tutkijat käyttävät ihmisistä puhuttaessa mieluummin sanaa populaatio kuin rotu. Unesco suositteli vuonna 1950 ”rotu”-käsitteestä luopumista ihmisistä puhuttaessa.

      Me emme ole samanäköisiä, kokoisia tai tuntuisia, mutta siitä huolimatta olemme Ihmisiä. Suvaitsevaisuutta on todellakin hyväksyä erilaisuus ja erikulttuurit maapallolla, mutta ei minkään muinaisen rotuopin perusteella.
      Se, että joillakin alueilla asuu vain tietyn näköisiä ja kokoisia ja värisiä ihmisiä, johtuu juuri tuosta ettei kulttuurit ole sekoittuneet keskenään. Suomi on ollut yksi euroopan peräkammari, jossa geneettinen perimä on hyvin kapea, josta on myös seurannut että täällä on paljon samankaltaisia ja näköisiä ja sairaita ihmisiä.

      Ihminen on yksi laji, jonka toisistaan poikkeavat ominaisuudet muutaman geenin vaihdellessa ei tee uusia rotuja.

      Ja ihan tiedoksi, Japanissa kyllä asuu muslimeja ja sinne muuttaa sinne lisääkin. Eli ei tuon suhteen mikään onnella. Japanilaiset suvaitsevat omalla tavallaan peremmin eri kulttuurien erilaisuuden, mutta valtiona se ei ole uskonnollinen maa kuin jotkin muut yrittävät esittää olevansa. Japaniin ottaan joitakin pakolaisia joka vuosi, mutta niitä ei sijoiteta yhdelle ainoalle alueelle ja muuttaminen tuolla on todella kallista. JOten elääkseen ja sopeutuakseen, pitää oppia kulttuuri ja kieli.

      Evoluutio-opin mukaan lajit kehittyvät ja lisääntymiskykyiset hakevat parhaita geenejä lajin säilymisen kannalta...

      • hukkasit_pointin

        Et siis tajunnut tuon videon pointtia ja vikaa? Siinähän nimenomaan kiellettiin rotujen olemassaolo kutsumalla KAIKKIA ihmisiä ihmisroduksi(human race)!

        VAIKKA ihminen on LAJI, tarkemmin sanottuna yksi eläinlajeista. Eli ei ole olemassa mitään "ihmisrotua". Mutta kyllä rotuja on olemassa ihmislajin sisällä.

        Kyse on englannin ja suomen kielien erosta. "Human race" tarkoittaa yleensä ihmiskuntaa. Kun taas "ihmisrotu" tarkoittaa jotain tiettyä rotua.


      • Huomautan

        JOS aletaan kieltämään rotujen olemassaolo, niin silloin koko eläintiede pitää kirjoittaa uusiksi. Siihen ei pidä sortua edes poliittisen korrektiuden takia!


    • Kuka nyt onkaan väärillä jäljillä, mutta jollei tiedemaailmakaan enään tunnusta ihmislajinnsisäistä rotuoppia. Vaan se on yritetty haudata jo 1950 luvulta saakka. Ihmisiä on edelleen erikokoisia, näköisiä, värisiävärisiä, mutta ova geneettisesti niin lähellä toisiaan ettei voida puhua eri roduista.
      Mutta oli sitten tuo miten tahansa, niin rasismia ei saada loppumaan muuten kuin hyväksymällä eri ihonvärit, kulttuurit, uskonnot jne.

      • anti-mover

        ja ellet ole sattunut huomaamaan niiin kaikki muut hyväksyy noi paitsi sanotaanko yhdessä .... islaminuskoiset ja mustat alkujaan afrikkalaiset.

        Joten nyt tiedät kutka on rasisteja, kun sen ihan itse sait määritellä.

        Ja kun nyt ymmärrät että vain mustat ja muslimit ovat rasisteja niin puhuhan niille oppejasi hyväksymisestä ja siitä ettei rasisteja hyväksytä Suomessa, Euroopassa eikä missään Länsimaissa. Ymmärrättekö että mover opetti että rasistia saa syrjiä. Mutta itse hän keksii valheen että suomalainen on rasisti jota pitää syrjiä. Ymmärrättekö miten ristiriitainen mover oli?
        Ei saa olla rasisti paisti muslimit ja mustat saa olla, syytä en halua tietää
        Rasistia saa syrjiä jos se onvalkoinen ja sanoo että muslimi ja musta on rasisteja.
        jne... Mover ei ymmärtänyt mitään rasismista kunhan syytti kaikkia valkoisia rasisteiksi ja poisteli vaan kaiken minkä pystyi.


      • AihminenA

        Sä taidat olla samaa lajia vain taksin kaa. En ihan hirveesti löydä yhtäläisyyksiä mihinkään eläimeen ..... saati ihmiseen.


    • 12345678IO

      Jos joku sanoo Persusika sontiainen niin eihän se ole rasismia,sehänon sananvapautta vai mitä. Miksi siis Sebastian Tynkkynen jatkuvasti vaivaa työtaakassa olevaa poliisia turhaan vapaastasanasta.

    • Valoa-Kansalle-

      Todellisuudessa roduilla on enemmän eroja kuin meille on uskoteltu "suvaitsevaisuuden" nimissä. Mustan Afrikan ulkopuolella asuvien ihmisten perimässä on muiden ihmislajien geenistöä, mm. Neanderthalin. Todennäköisesti myös muiden ihmislajien, mm. Floresinihminen.
      En ota kantaa rasismiin, vaan siihen että tiedettä ei pitäisi vääristellä ajamaan omia poliittisia ja ideologisia intohimoja. Ihmisrotujen kieltäminen on juuri tätä vääristelyä. Olin luullut että tämä mantra rotujen ykseydestä jäi 1990-luvulle. Ihmisrotujen erot ovat yhtä suuria kuin ruskekarhun ja jääkarhun.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      308
      3137
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      222
      1967
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1602
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1404
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      81
      1288
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      272
      1213
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1064
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1051
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      991
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      145
      867
    Aihe