Perussuomalaisille valtaa, näin kävisi Suomelle

Matematiikkaa

20

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samastaovestako

      Britannian talous heikentynyt dramaattisesti kansanäänestyksen jälkeen
      Maailma | STT | 19:59

      Brexit-äänestyksen taloudelliset seuraukset alkavat näkyä Britanniassa. Yksityisen sektorin taloudellista toimeliaisuutta kuvaava ostopäällikköindeksi putosi heinäkuussa alimmilleen sitten huhtikuun 2009.

      Indeksin arvo oli nyt 47,7 pistettä, kun vielä kesäkuussa se oli 52,4 pistettä.

      Indeksin koonneen tutkimusyhtiö Markitin mukaan alle 50 pisteen lukema viestii taantumasta. Sen mukaan tutkimus ennakoi Britannian talouden supistuvan 0,4 prosenttia kolmannella neljänneksellä.

      –  Taloutemme on kärsinyt kansanäänestyksen tuloksen aiheuttamasta shokista. Se on vaikuttanut luottamukseen, sanoi Britannian uusi valtiovarainministeri Philip Hammond sanoi Sky Newsin haastattelussa.

      Kysely tehtiin yli 650:lle teollisuus- ja palvelualan yrityksen ostopäällikölle.

    • 6.2

      Miten Suomen talouden on käynyt EU:ssa

      • Miten olisi käynyt ilman EU:ta?


      • Antipersux

        Voisitko jollain tavalla selittää miten suomalaisten paperitehtaiden lakkautukset liittyvät EU:hun? Miten Nokian puhelimien sakkaaminen liittyy EU:hun? Edelleen voisit kertoa miksi ihmeessä ei yksikään suuren suomalaisen vientiyrityksen pomo ei ole suureen ääneen - eikä edes pieneen ääneen - vaatinut Suomen eroa EU:sta tai edes eurosta?

        Miksi sitä vaativat vain tämän palstan peruskoulun kesken jättäneet, sossun tuella elävät pölhöpersut? Voisiko näihin kysymyksiin saada nyt viimein edes tyydyttävän vastauksen? Jos vastaus on hyvä ja perusteltu niin minä ryhdyn heti kannattamaan Suomen eroa EU:sta. Mutta "hyvä vastaus" ei todellakaan ole tyyliä "haista sinä kommariviherpiipertäjähinttikokkarihomo paska".


      • voijumankekkaxD

        Mitäs sinä täällä elämöit :D sossun tuella vai onko vaan niin paljon aikaa mölytä täällä.


      • Tossajotain

        Tässä jotain ja lähteenä eurooppatiedotus. En jaksa täällä taistella kummankaan edellä olevan kanssa, mutta onpahan jotain faktaa tähän.

        Vuosi Nettomaksu, miljoonaa euroa

        1995 -70,8
        1996 72,6
        1997 30,1
        1998 -105
        1999 - 200
        2000 275,9
        2001 -153
        2002 - 4,9
        2003 - 26,7
        2004 - 69,6
        2005 - 84,8
        2006 - 241
        2007 -171,6
        2008 - 318,5
        2009 - 544,2
        2010 -300,2
        2011 - 652,1
        2012 - 658,
        2013 - 604
        2014 - 809


      • Antipersux
        Tossajotain kirjoitti:

        Tässä jotain ja lähteenä eurooppatiedotus. En jaksa täällä taistella kummankaan edellä olevan kanssa, mutta onpahan jotain faktaa tähän.

        Vuosi Nettomaksu, miljoonaa euroa

        1995 -70,8
        1996 72,6
        1997 30,1
        1998 -105
        1999 - 200
        2000 275,9
        2001 -153
        2002 - 4,9
        2003 - 26,7
        2004 - 69,6
        2005 - 84,8
        2006 - 241
        2007 -171,6
        2008 - 318,5
        2009 - 544,2
        2010 -300,2
        2011 - 652,1
        2012 - 658,
        2013 - 604
        2014 - 809

        Kuule ota samantien esille lista, jossa selviää kuinka paljon EU.n ulkopuolinen Norja maksaa EU:lle jotta se pääsee Euroopan sisämarkkinoille. Norjan pääministerin mukaan maksut ovat 850 miljoonaa euroa vuodessa.

        Ongelma on siinä että Norjan pitää hyväksyä EU:n lainsäädäntöä mutta se ei saa olla mukana päätöksenteossa. Ilman EU-normeja ei kuitenkaan ole pääsyä Euroopan sisämarkkinoille.

        http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458195333348


        http://ek.fi/blogi/2013/12/04/mika-mattaa-norjan-mallissa/


        EFTA/EEA-maat eivät voi osallistua EU:n lainsäädännön laadintaan EU:n toimielimissä. EU-lainsäädäntö sisällytetään pääsääntöisesti muuttumattomana ETA-sopimukseen sen jälkeen, kun se on hyväksytty EU:ssa. Näiden maiden ministerit eivät siis päätä lainsäädännön hyväksymisestä neuvostossa eikä niillä ole myöskään Euroopan komissiossa ”omaa” komissaaria eikä MEP:ejä Euroopan parlamentissa.

        Euroopan talousalueen ”EFTA-osiolla” on kuitenkin omat instituutionsa. EFTA-valvontaviranomaisella on Euroopan komissiota vastaavat toimivaltuudet siltä osin, kun kyse on EEA/EFTA maiden ETA-sopimuksen mukaisten velvoitteiden noudattamisen valvonnasta.

        Jos esimerkiksi suomalainen yritys katsoo, että Norjan lainsäädäntö rikkoo ETA-sopimuksen määräyksiä, se voi valittaa asiasta EFTA valvontaviranomaiselle. Vastaavasti, jos norjalainen yritys tai Norjan kansalainen katsoo ETA-sopimukseen perustuvia oikeuksiaan loukatun jossain EU:n jäsenmaassa, oikea valitusosoite on komissio.

        Jäsenyysvelvoitteiden noudattamisen valvonnan osalta EEA/EFTA-maat eivät pääse yhtään sen vähemmällä kuin EU-maat. EFTA-valvontaviranomaisen pääasiallinen ”missio” on näiden maiden vahtiminen. Norjassa tehdyn selvityksen mukaan EFTA tuomioistuin on ollut ”paaviakin katollisempi” eli jopa Euroopan unionin tuomioistuinta tiukempi joissakin tulkinnoissaan.


      • Antipersux
        voijumankekkaxD kirjoitti:

        Mitäs sinä täällä elämöit :D sossun tuella vai onko vaan niin paljon aikaa mölytä täällä.

        Ai sinäkö vastasit siihen mitä kysyttiin? Onko sulla lukemisen ymmärtämisen kanssa kovastikkin ongelmia...


    • kurjistettu

      Nyt petossuomalaiset kurjistaa kok ja kesk puudelina vain köyhintä ja työtätekeviä palkansaajia,ihmeellistä miten jotkut voi nauttia kun saa yhteiskunnan heikompiosaiset vielä ahtaammalle,eikö voisi vaikka teloittaa eikä tappaa hitaasti nälkään tai olemalla ilman lääkkeitä,saako persut oikeasti jotain nautintoa tästä toiminnasta,onko persut todella kaikki koulukiusattuja tai insestin uhreja ja nyt haluavat kostaa joillekin oma kärsimyksensä ?

    • Antipersux

      Ei voi pitää paikkansa. Juurihan palstan pölhöpersut täällä todistelevat kuinka työttömyys on brexit äänestyksen myötä laskenut Englannissa. Tosin sitä eivät nämä pellet ollenkaan tuoda esille että työttömyysluvut liittyvät huhti-toukokuuhun ja brexit-äänestys järjestettiin kesäkuun lopussa. No, tätähän se on kun mennään "EU-eroa kiima ja seisonta" edellä eikä huomata käyttää järkeä.

      • SiittäOnKysymys

        Populismin kauniiden periaatteiden mukaisesti faktojen syy-seuraussuhteita ei tuoda esiin, vaan tieto vääristetään tukemaan omaa näkemystä (mikä se populistilla sitten milloinkin onkin). Huijaus onnistuu, sillä osa äänestäjistä on aina saatavissa mukaan toistamalla muunneltua totuutta riittävän usein ja oikein tarjoiltuna.

        Populistin elinehto on mustavalkoasetelman luominen ja ylläpito. On pönkitettävä uskoa omien edustajien hyvyyteen ja vastaavasti muiden tarkoitukselliseen haluun vahingoittaa yhteiskuntaa ja erityisesti oman populistilahkon jäseniä.

        Kaiken selitetään muuttuvan hyväksi, kunhan vain populistit saavat tarpeeksi kannatusta, mieluiten diktatuuriin vaadittavan määrän (vrt. Turkin tilanne). Demokratiaa tarvitaankin populistin mielikuvissa vain välivaiheena diktatuuriin siirtymiseen. Puolueen hallussa olevia "ratkaisuja" ei vain jostain syystä julkisteta koskaan - ainakaan etukäteen.

        Populistille riittää luja luottamus puolueen diktatooriseen johtoon, joka kyllä tietää populistikannattajan mielestä, mikä milloinkin on "kansalle" parhaaksi. Vertaus uskonlahkoon on oikeutettu nimenomaan johtamista tarkasteltaessa. Persujen kohdalla koossa pysyminen on vaatinut vallan, erityisesti taloudellisen vallan, keskittämistä Soinille.

        Miten sitten käy, kun populistit saavat riittävästi kannatusta ja pääsevät/pakotetaan käyttämään valtaa? Kulissit sortuvat ja jäljelle jää selittely kompromisseista, joihin kumppanit ovat pakottaneet. Kun populistien kannatus tulee niin sekalaisilta tahoilta, mitään yhteisiä tavoitteita ohjelmista nyt puhumattakaan ei vain ole, mikä puolestaan johtaa hallitusneuvotteluissa nollatulokseen. Persujen kohdalla energia menee puolueesen päästettyjen oikeistohörhöjen pitämiseen riveissä, ei neuvotteluihin asiakysymysten läpiviemiseksi.


      • AnsKuMäSanon

        Viimeinen näytös on käymättä niin Brexit-Britanniassa kuin persu-Suomessa: sitten KUN kaikki menee pieleen, syy on muissa. Todennäköisesti selkäänpuukottaja-maahanmuuttajissa ja persujen arvostelijoissa.


    • ei-soininazi

      Gallupit kertovat aina, kuinka paljon Suomessa on natseja. Kaikki persut eivät ole natseja, mutta kaikki natsit ovat persuja.

    • Käymitenkäy

      Antakaa persujen pelata venäläistä rulettia.

      • Antipersux

        Joo saavat ihan vapaasti pelata venäläistä rulettia keskenään. Mutta kun ryhtyvät pelaamaan sitä Suomella niin silloin saa esittää vastalauseen. Nimittäin tuon ruletin lopputulos koskee kaikkia suomalaisia. Sen jälkeen sitten lukitaan häntä koipien välissä karkuun kuten kävi brexitporukalle Englanissa. Kun pitäisi ottaa vastuuta niin sen jälkeen populisti löytää muuta " tekemistä".


    • siltä-SE-vaikuttaa

      Soini-Hitleriläiset haluavat ajaa Suomen perikatoon?

    • 1712

      Persut pistäisivät rajat kiinni totaalisesti. Vientikauppa hyytyisi, talous sakkaisi, työt loppuisivat. Suomi kääriytyisi menneisyyden sumuun. Leipä yksinkertaisesti loppuisi näin isolta populaatiolta. Hevosia ei riittäisi peltomaille, leipää revittäisi petäjän kuoresta. Kansaa kuolisi kuin kärpäsiä, laiskat persut etunenässä, sillä sossuja ei enää olisi. Immosen talousopeilla tämä tulevaisuus olisi näkyvissä. Älä siis mene mukaan Immosen populistiseen kiihotukseen kehittynyttä Suomea vastaan!

    • OMelkeinomavarainen

      Turvallisuudesta on maksettava.

    • soulnight

      Osaa perussuomalaisten kansanedustajista ei edes tunnu politiikka kokonaisuutena kiinnostavan.On vaan yksi tai kaksi teemaa,josta jauhetaan.Onkohan koskaan tämä maahanmuuttosiipi kommentoinut päivän politiikkaa.Vaikkapa ulkopolitiikkaa,perhepolitiikkaa,maatalouspolitiikkaa,koulutuspolitiikkaa,liikennepolitiikkaa?Tälläset kun pääsisivät päättämään asioista,niin ei olisi kovin vakuuttavaa.

      • Persupyramidihuijaus

        Jo monen persun ulkoinen olemus kertoo syvästä halveksunnasta muita kohtaan. Nämä kiilusilmäiset fasismista unelmoivat nuoret miehet eivät välitä pätkääkään siitä, miten heikompiosaisten käy. Päinvastoin uusnatsien ideologiaanhan kuulu rotupuhtaus sekä sairaiden ja vammaisten heitteille jättäminen. Vanhukset saavat tulla toimeen miten kykenevät, se ei persujen mielestä kuulu yhteiskunnalle. Viimeisiä hengissä olevia veteraaneja tosin käytetään oman "aatteen" markkinoinnissa, mutta oikeasti näiden vanhojen miesten kohtalo ei persuja kiinnosta.

        Persujen aatekin on yksinkertainen. Kaikki mistä itse hyödyn tai mistä pidän, on kannatettavaa. Sen sijaan muiden mielestä tärkeitä asioita vastustetaan fanaattisesti mitä korkealentoisimmilla perusteilla.

        Uusnatsit ovat osa persuja ja käyttävät persujen yleispuolueen maineen rippeitä hyväkseen saadakseen ääniä, jotka muuten jäisivät saamatta. Persujen joutuminen hallitusvastuuseen on onneksi avannut useimpien silmät näkemään tämän persujen petoksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      303
      9777
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      67
      2203
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      42
      2014
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      33
      1850
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1828
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      161
      1756
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      40
      1338
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      16
      1272
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      53
      1226
    10. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      51
      1209
    Aihe