Kirkko säästää, auttaa taas muiden rahoilla

hjkhps

Yle, ateistienkin rahoittama, on tänään päättänyt lähteä kirkon mainosmieheksi - taas kerran. ja oikein tosissaan.

(On se niin kauheeta miten media, ja varsinkin YLE, sorsii kirkkoa, kitisevät kuitenkin kaikesta huolimatta tosiuskovaiset kristityt ja kirkon miehet vähän väliä.)

Tänään jo aamupäivän aikana YLEn radio on tuutannut useaan otteeseen uutta hyväntekokanavaa Kotimaanapu.fi. Sen edustajaa haastateltiin mm. Radio Suomen Ajantasassa, klo 10-11 ohjelmassa.

Ei kerrottu mikä tämä Kotimaanapu.fi on, kuka on sen takana. Se kerrottiin, että sen kautta kerätty apu jaetaan/ohjataan perille tarvitseville yhteistyössä S:n evl. seurakuntien diakoniatyön kautta.

Jo aikaisemmin aamulla jossain lähetyksessä, ehkä uutisissa, kerrotiin, että tämä uusi avustuskanava on luotu, koska kirkon diakoniatyön rahat eivät riitä kaikkeen.

Kirkko siis säästää omista avustuskuluistaan, jotta jää enemmän rahaa byrokratiaan ja kirkkojen seinien pystyssä pitoon, ja mielikuvitusolennon palvojaisiin - first things first! Samalla kun kirkko kehottaa kansalaisia pysymään kirkon jäseninä ja maksamaa kirkkoveroa, koska "kirkko tekee niin paljon hyvää" - no ei ainakaan sillä kirkkoverotuotolla tee!

Luulin ensin, että Kotimaanapu.fi on riippumaton avustusjärjestö, jonka puuhamiehet ja naiset ovat vain typeryyttään ja tietämättömyyttään ottaneet kirkon jakelijakseen/välikädekseen, koska YLEn jutuista ei käyny muuta ilmi.

Mutta kun katselin tuota nettisivustoa, niin sieltä löytyi, että se on "kristillistä lähimmäisenrakkautta toteuttava hyväntekeväisyystoimija" ja että se paitsi käyttää välikätenään kirkon diakoniatyötä, niin myös tarjoaa tukea arjen diakoniatyön kehittämiseen evl. seurakunnissa. Tällä hetkellä yhteistyötä 40 srk:n tai srk.-yhtymän kanssa. Eli evl. kirkon etäpesäke, tytäryritys, käytännössä.

Kirkko se taas auttelee vähävaraisia muiden rahoilla, ja ottaa kunnian itselleen, Sekä nettisivulla että radiossa sanottiin, etä apua jaettaessa ei kysellä saajan vakaumuksen perään. Uskon sen.

Sehän on jopa hyvä, kirkolle itselleen, että auttavat uskomattomiakin, joku raukka heistä saattaa vaikka hurahtaa evl. uskoon! Kuinkakohan moni haksahtaa tukemaan tätä koska ei tiedä taustoista. Ei niin että eikö olisi uskomattomia jotka taustoista tietoisinakin tuota haluavat tukea. Minä en.

Luuletteko että tosikristitty antaisi lahjoituksen keräykseen, jonka tuotot Vapaa-ajattelijat jakaisivat tarvitseville? Eivät! Eikä minulla ole siihen mitään poikkipuolista sanottavaa. Jokainen päättää itse, toivottavasti hyvin informoituna.

Järjestön edustaja sai minut nauramaan, kun hän totesi radiossa että kirkon diakonia on mukana avun ohjaamisessa, jakamisessa perille, koska näin VARMISTETAAN että vältytään väärinkäytöksiltä. (Kirkossahan ei kuuna päivänä ole paljastunut mitään väärinkäytöksiä!)

Pitäisi laittaa evl. kirkon edustajat neuvottelemaan Suomen puolesta EU:n kanssa. Ehkäpä EU maksaisi sitten vähintään puolet Suomen valtion vuosittaisista menoista. Vaan eivät taida olla EU:n neuvottelijat niin höplästä vedettäviä kuin Suomen päättäjät, joita kirkko vetelee kuin sätkynukkeja naruistaan, osaa lypsää kuin Hilja-maitotyttö konsanaan, tai paremmin.

Hyvinhän kepulaisetkin lypsivät ja lypsävät rahaa Suomen valtiolta, mutta EU on kovempi pähkinä purtavaksi heillekin.

12

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jldh9

      Kovasti puhutaan nyt lohkoketjutekniikasta, jolla voidaan mm. poistaa välikäsiä eri prosesseista. Auttasikohan se poistamaan kirkon välikätenä lukuisista paikoista, joihin se on sellaiseksi soluttautunut?

      • yuoå

        Turhia, epäluotettavia, kalliita välikäsiä pois lohkoketjuilla.


    • neuvo.meni.perille

      Isä, Benny Hill Show'ssa, opasti poikaansa: "Cut the middle man!, jätä välikädet pois, tulee halvemmaksi!" Isä sai kohtauksen ja huusi pojalleen: "Kutsu ambulanssi!". Kohta tuli pihaan ruumisauto.

    • Kirkko verottaa
      Kirkolla on miljardiomaisuus


      erotkaa kirkosta
      jos kerran ei "omasta takaa" riitä edes diakonien työhön pakkokäännytystyöhön.

    • hjkhps

      Jos media, mm. YLE tuuttaa Kirkon asiaa kanavillaan, niin tosiuskovaisille se aiheuttaa lyhyen lämpimän läikähdyksen sydänalassa, mutta unohtuu nopeasti, valuu pois kuin vesi hanhen selästä. (Kaikki on niin kuin pitääkin olla, kirkkoa mainostetaan mediassa - rekisteröi uskovaisen alitajunta.)

      Kun sitten joskus harvoin vapaa-ajattelu ja kirkko- ja uskontokitiikkikin pääseen esiin mediassa, niin tosikristityt kauhistelevat sitä, ateistien suosimista, kuukausitolkulla, siihen asti että taas kerran tapahtuu ihme, että uskonnottomuus saa huomiota mediassa, ja sitten taas uskovaiset kauhistuvat ateismin, vapareiden suosimisesta mediassa.

      Eli tosiuskovaiset ovat siis aina ja ikuisesti kauhuissaan kuinka vaparit, ateistit, uskomattomat ovat muka median lellikkejä. Harmitus edellisestä "ihmeestä" kestää piiitkään, seuraavaan ihmeeseen asti. Eli uskovaista ketuttaa aina Vapareiden "suosiminen" mediassa - vaikka se on jumalharhan veroinen harhakuva, joka on totuudelle hyvin vieras.

    • Jobinpostia

      Kirkon sivulta: Taloudellisen ahdinkon korjaamiseksi etsitään yhdessä vaitoehtoja. Ensisijaisesti apu pyritään löytämään sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja muiden paikallisten autajatahojen kautta. Avustusvarat koostuvat Kirkon diakoniarahastolle kerätyistä kolehdeista, yhteisvastuukeräyksen tuoton osuudesta sekä lahjoituksista.

    • tlshy

      Paljastavat sii ihan itse, että tuo keräys ei auta vain vähävaraisia vaan osa tuotosta menee kirkon diakoniaosastolle, sen kuluihin, ylläpitoon byrokratiaan.

      Ilmeisesti ihan vahingossa kertovat nettisivuillansa enemmän kuin oli tarkoitus ja haluaisivat muiden tietävän.

      Keräyksessä ilmeisesti kohteet valittavissa yksiyiskohtaisesti, esim. vaikka "lahjoita yksinhuoltaja perheen pesukoneen hankintaan".

      Saattaa olla ihan hyvä täky tuollainen konkreettisuus, käsillä kosketeltavuus.

      • khfe

        Yksi kohde voisi olla: Lahjoita arkkipiispalle uudet snapsi lasit.


      • xfgkhg

        Toi oli hyvä!


    • fh9

      Vaikuttaa vahvasti siltä, että evl. kirkossa on sankka joukko työntekijäitä, jotka enimmän osan työajastaan pohtivat ja keksivät miten saataisiin mahdollisimman suuri osa kirkon menoista, (siis kuluista, en puhu nyt j-palveluksesta), katetuksi kirkollisveron ulkopuolelta.

      Eikös se kirkollisvero ole keksitty juurikin siksi, että sillä katettaisiin kirkon menot? Ja jos se ei riitä niin silloin on liikaa toimintaa, ja palkollisia (joista eräillä vielä ihan kohtuuttoman suuret palkat) ja varsinkin byrokratiaa ja kiinteistömassa. Edellisestä voisi leikata ja jälkimmäistä voisi myydä, kun sitä kuitenkin on runsain määrin vajaakäytöllä.

    • pöyristyttävää

      "Kirkon katastrofityöntekijät eivät tarjoile ihmisille omaa vakaumustaan. HeHun liiveistä käy kuitenkin ilmi, että tiimin jäsenet edustavat kirkkoa."

      http://www.valomerkki.fi/uutiset/kun-katastrofi-iskee-suomessa-kirkko-on-valmiina

      Kirkon jakama apu ei ole koskaan tunnustuksetonta, vaan aina tyrkytetään, alistetaan ja altistetaan hädänalaisessa asemassa oleva avunsaaja jollain tavalla kristilliselle taikauskolle.

    • hava

      Hyvinkin voi pitää paikkansa etteivät kirkon työntekijät tarjoile omaa vakaumustaan. Heillä nimittäin ei ole vakaumusta. Katastrofeissa he ovat hakemassa täydennystä CV:hen ja meriittiä korkeampiin virkoihin tai saadakseen havaa. Harkinnanvaraista palkanlisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      218
      1852
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1689
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      68
      1485
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1162
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1080
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1055
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1046
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      2
      970
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      940
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe