Kaikki ne pienet rentouttavat synnit

Juhanness

Olen luonteeltani ahdistunut ja neuroottinen ihminen. Rentoutusta elämääni ovat aiemmin tuoneet pienet synnit kuten masturbointi, tarot/enkelikortit, ennustelu, unien tulkinta, horoskoopit, jooga, keksittyjen hulvattomien tarinoiden kirjoittelu nettiin, flirttailu myös muiden kuin oman puolison kanssa, seksuaalisen "värinän" havaitseminen tavallisessa arkielämässä ihmisten välillä, seksuaaliset fantasiat (myös omaa sukupuolta edustavien kanssa) yms. Ongelmana näissä on myös tulkinnanvaraisuus, sillä osa noista on monen kristityn mielestä ihan ok ja osan mielestä taas ehdottamasti ei, etenkään tietoisesti harjoitettuna.

Uudistuin uskossani pari vuotta sitten ja siitä lähtien olen vältellyt yllä mainitun tyylisiä epämääräisiä ehkäpä syntisiä asioita. Olo ei ole siitä autuaammaksi muuttunut, vaan musta on tullut vähän kuin tahdoton zombie, joka yrittää olla Jumalalle mieliksi uhraten samalla omasta hyvinvoinnistaan.

Olen myös arka todistelemaan uskostani ja moni ystäväni kun on aika kristinuskon vastainen niin tuntuu melkein kuin sosiaaliselta itsemurhalta alkaa heillä julistaa uskoani.... Silti olen (monesti pakonomaisesti) todistellut tutuille ja tuntemattomille ja potenut huonoa omaatuntoa silloin kun en ole sitä tehnyt. Olen kuitenkin välillä saanut myös suurta iloa hyvän sanoman kylvämisestä, mutta ei se helppoa ole ollut.

Puolisoni ei ole uskossa ja seksuaalisuuteni rajoittaminen on ollut hänen kannaltaan negatiivista, hän nimittäin piti minusta flirttailevana ja seksikkyyttäni enemmän esille tuovana enemmän kuin nyt pidättäytyväisempänä.

Ainoa läheinen uskovainen ystäväni taas on hyvin lakihenkinen ja muita tuomitseva, mikä ei helpota tilannettani.

Missä on uskon ilo vai onko tämä nyt sitä ristin kantamista ja elämänsä kadottamista löytääkseen sen oikean elämän Jeesuksessa?

Pelkään vaan, että kun oikein tiukkaan muottiin yritän itseni änkeä, niin jossain kohtaa pato murtuu?

3

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • capretsö

      Hei, otan osaa vai mitenkä se pitäisi sanoa, tunnistin melkein itseni kirjoituksestasi. Minäkin olen pohtinut näitä asioita paljon. Olen myöskin halunnut uudistua uskossani. Äsken kun kirjoitin sinulle pidempään niin jostain syystä kirjoitukseni katosi yhtäkkiä, ilmeisesti paholainen on tämän takana, en nyt jaksa samaa toistaa enää uudestaan.

      Toivotan sinulle tsemppiä - ja kyllä me perille päästään Taivaan Isän johdolla. Siunausta!

    • OlviIII

      Käy alkossa, nussi vaimoas, lainaa kirjastosta filosofian-, ja psykologiankirjoja ja löydä itsesi uudelleen.

      • exfundis

        Tätäpä komppaan ;) On tärkeintä,että et anna KENENKÄÄN toisen ihmisen,pastorin tms. määritellä sitä,mikä on tai ei ole syntiä,vaan käytät jumalan antamia aivoja hyväntekemiseen edes joskus jos pystyt! Sinusta eikä varmasti ystävästäsikään tule koskaan täydellistä tai synnitöntä,eli relaa vähän.. Juo joskus pari kaljaa,mutta vain se kaksi, himoitse joskus vaimoasi,mutta VAIN vaimoasi, muistaen viisaat sanat:kuka voi kantaa tulta helmassaan puvun palamatta? Puhtaille on kaikki puhdasta,mutta saastaisille ei ole puhdasta mikään ja tämän tulisi herättää tajuamaan,kuinka paaaljon tärkeämpää on pitää se sydän lähellä Jumalaa ja Häntä kaipaavana ja syntinsä ja armahduksen tarpeen tunnustuvana,kuin fariseusten tavoin maksella tilleista ja mintuista kymmenyksiä siunauksia metsästäen.. Kaikki on teille luvallista,mutta ei kaikki ole hyväksi-siis AIVAN kaikki-omalla vastuulla on päätellä,missä menee se oma raja. Jos et satuta välillisestikään ketään esim.niillä kahdella kaljalla joskus,ehkä olet liian yksinkertaisesti ja tietämättömästi ajattelevien seurassa liikaa? Ja muuten:mieti,MITÄ oikeastaan on "uudistua uskossa"? Tutustu esim uskontojenuhrientukeen,objektiivisesti ja kehittä itsellesi hiukan ymmärtämystä elämää ja rikkinäisiä ihmisiä kohtaan,sillä:"laupeutta minä tahdon,en uhria" :) Päätökset teet aina kuitenniin lopulta sinä itse ja veikkaanpa,että tulet lopulta siihen lopputulokseen,että et kestä tuota kristillisyyden kurkkua kuristavaa,rintaa puristavaa ja harteita taakoittavaa oppikokoelmaa ja tekohurskasta jeesustelua kovinkaan kauan,nää on niin nähty,valitettavasti. Väärä syyllisyys romukoppaan,olet ihminen,jonka osana on Jumalan antaman jaksamisen mukaan pyrkiä hyvään,eikä näännyttää itseäsi kun et täytä kirjanoppineiden ylihengellisten laumasielujen asettamaa mittaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      193
      2539
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      198
      2254
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      59
      2248
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1752
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      9
      1263
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe