Oma tausta: lukiossa yksi pakollinen fyssan kurssi, lyhyt matikka. Viimeiset seitsemän vuotta työelämässä.
Luonnontieteet on alkaneet kiinnostaa enemmän, ja opiskelin männä vuoden aikana itsenäisesti melkein koko pitkän matematiikan oppimäärän (integraalit tekemättä). Nyt olen tekemässä fysiikan kakkoskurssia. Ei ole tuntunut erityisen vaikealta.
Olen alkanut pohtimaan, josko pärjäisin yliopistossakin. Mietin perusopintojen tekemistä avoimessa, josta voisin väylän kautta päästä sitten kouluun (pääsykokeissa olen aina ollut tunari, en koskaan suoriudu annetussa ajassa). Voisiko ihmiset kertoa kokemuksistaan ja antaa esimerkkejä mitä pitää olla hallussa? Olisin hyvin kiitollinen!
Fysiikan perusopinnot avoimessa yliopistossa
15
1391
Vastaukset
- Materiaalifyysikko
Neuvon nyt ihan lonkalta. Katsopa, missä yliopistossa olisi avoimen yliopiston opetustarjontaa fysiikassa ja mitä peruskursseja! En usko, että kovin laajalti.
Nykyinen matematiikan tasosi ei vielä riitä yliopistotasoisiin fysiikan opintoihin. Integraalilaskenta on ihan peruskauraa jo alussa, ainakin minun aikoinani (30 vuotta sitteni), ja tuskin se siitä ainakaan on helpottunut.
Mutta tsemppiä! Arvostan itsensä kehittämistä työn ohessa!- HarleyQuinn88
Kiitos vastauksestasi! Oman kotikaupunkini yliopistossa on mahdollista opiskella 25 opintopisteen arvoinen "fysiikan perusopinnot", sitten on vielä erikseen 35 opintopisteen aineopinnot. Mietin näiden kahden välistä eroa, mennäänkö integraalilaskennassa sitten jo alussa "yli" lukion kursseista, eli ne olisi heti oltava hallussa?
Perusopintoja kuvataan näin:
Fysiikka on perusluonnontiede, luonnontieteistä eksaktein. Fysiikan opetuksen keskeisenä tavoitteena on antaa opiskelijoille riittävät perustiedot fysiikan yleisen oppirakennelman ymmärtämiseksi. Opinnot käsittävät ilmiöitä ja perusvuorovaikutuksia mekaniikasta, termofysiikasta, sähköstä ja magnetismista sekä optiikasta. Kurssit on merkitty peruskurssi 1, peruskurssi 2.... peruskurssi 5. - HarleyQuinn88
Sellainen korjaus, että peruskursseja on 4, ja sitten on 6 opintopisteen "perustyöt"
- Materiaalifyysikko
Perusopinnot on pakko suorittaa enen aineopintoja, viimeinen vaihe on syventävät opinnot.
Katso opetusohjelmasta kurssien tarkempaa sisältöä ja mahdollisia vaadittavia esitietoja. Jos luennoitsija on ilmoitettu, ei hän luultaasti pahastu, jos kysyt vaikka sähköpostilla asioiden ymmärtämiseen vaadittavaa matematiikkaa.
Voihan sinne eka kurssille avoimessa tietysti mennä, mutta ei siitä hyötyä ole , jos eka integraalissa on ulalla.
Sanoisin vielä, että se integraalin olemus täytyy tavallaan "sisäistää", ei siis pelkkääderivointia väärinpäin tms.
Kuten aiemmin sanoin, neuvoni ovat mutu-tasolla nykyisen opetuksen suhteen. - HarleyQuinn88
Ei ole erikseen vaatimuksia, lukion oppimäärän mainitaan helpottavan opintoja.
- Harjoittelukannattaa
Matikkaa voi koittaa parantaa, niin pärjää hyvin yliopistossa. Harjoittele vaikka ohjelmalla matharray, jota saa google kaupasta.
- sdfghjk
Eiköhän joku puutarha-alan amis olisi ihan riittävän fyysinen jutska.
- timpurin_kakara
Unohda avoin yliopisto ja hanki itsellesi jokin muu harrastus. Näissä harrastusten ohessa voit mennä oikeaan työhönkin kuten siivojaksi tai kaupan kassalle tms. työtä.
Nyt näyttää siltä, että rakennusalalla aletaan pian tarvita nuorempaa työvoimaakin.
Kirvesmiehen eli timpurin työ voisi olla jopa hyödyllistä koska jos aikoo hankkia itselle omakotitalon sen voisi sitten myös itse rakentaa kun taitoja on.
Isäni oli kirvesmies ja hän ehti työvuosiensa aikana rakentaa omalle perheelle neljät omakotitalot kaiken muun työn ohessa ollessaan rakennusliikkeiden palveluksessa.
Osaava ei tunaroi ja saa aikaan kunnon työtä omalle perheellekin vaikka on kaiken lisäksi toisen palveluksessa.
Työtä ei kannata hävetä ollenkaan. Käden taidoista on usein enemmän hyötyä kuin turhasta teoreettisesta mietiskelystä. Itsekin seuraan isäni jälkiä ja nyt jo rakennetaan omalle perheelle (2 1) ensimmäistä omaa taloa vaikka olen toisen palveluksessa kokopäiväisesti.- Oppia_kaaliin
Päin vastoin. Ei kannata unohtaa opiskelua. Vaikka teoreettisella tiedolla ei jokaista asiaa maailmassa pyöritettäisi, niin MIKSI täällä pyöritetään mitään? Mikä tekee tästä elämästä elämisen arvoista? Sitä voi paiskia töitä vuosikymmen toisensa perään. Sitten kun kysytään saattohoitolaisilta, että mitä he katuvat eniten, niin "liikaa töitä".
Töitä ehtii perkele soikoon tekemään elämässä ihan tarpeeksi, jos sitä haluaa. Ihmisellä on aivot ajattelua "varten", ja sitä kannattaa hyödyntää. Kyllä tässä maailmassa sitä paitsi noita lautojen naputtelijoita riittää. Pystytkö timpurina kilpailemaan tulevina vuosikymmeninä kaikkien ulkotyöläisten kanssa? Kuka tahansa voi kädentaitoja oppia, eikä siinä mitään pahaa ole - päin vastoin. Se nikkarointi nyt vain ei ole mikään järkevä syy olla opettelematta kaikkea sitä mielenkiintoista, mitä ihmiskunta maailmasta on KOVALLA TYÖLLÄ saanut selville!
Ei kannata kuunnella jotain yhden totuuden toitottajia! Ihminen voi sekä harjoittaa elinkeinoa itse tai olla palkollinen, opiskella tieteitä ja harjoittaa vaikka taiteita siinä samalla. Vain hölmöläiset jämähtävät yhteen juttuun mikä heille tuntuu sopivan, ja suosittelevat VAIN SITÄ SAMAA muille. - menesty_työssäsi
Oppia_kaaliin kirjoitti:
Päin vastoin. Ei kannata unohtaa opiskelua. Vaikka teoreettisella tiedolla ei jokaista asiaa maailmassa pyöritettäisi, niin MIKSI täällä pyöritetään mitään? Mikä tekee tästä elämästä elämisen arvoista? Sitä voi paiskia töitä vuosikymmen toisensa perään. Sitten kun kysytään saattohoitolaisilta, että mitä he katuvat eniten, niin "liikaa töitä".
Töitä ehtii perkele soikoon tekemään elämässä ihan tarpeeksi, jos sitä haluaa. Ihmisellä on aivot ajattelua "varten", ja sitä kannattaa hyödyntää. Kyllä tässä maailmassa sitä paitsi noita lautojen naputtelijoita riittää. Pystytkö timpurina kilpailemaan tulevina vuosikymmeninä kaikkien ulkotyöläisten kanssa? Kuka tahansa voi kädentaitoja oppia, eikä siinä mitään pahaa ole - päin vastoin. Se nikkarointi nyt vain ei ole mikään järkevä syy olla opettelematta kaikkea sitä mielenkiintoista, mitä ihmiskunta maailmasta on KOVALLA TYÖLLÄ saanut selville!
Ei kannata kuunnella jotain yhden totuuden toitottajia! Ihminen voi sekä harjoittaa elinkeinoa itse tai olla palkollinen, opiskella tieteitä ja harjoittaa vaikka taiteita siinä samalla. Vain hölmöläiset jämähtävät yhteen juttuun mikä heille tuntuu sopivan, ja suosittelevat VAIN SITÄ SAMAA muille."Vain hölmöläiset jämähtävät yhteen juttuun mikä heille tuntuu sopivan, ja suosittelevat VAIN SITÄ SAMAA muille. "
Tätähän te tiedeuskovaiset teette jatkuvasti. Te itse olette jämähtäneet yhteen juttuun kiinni eli "tieteellisen tiedon" opintoihin vaikka monille olisi parempiakin valintoja käden taitojen alueella.
Ei kaikkien ajattelun tarvitse jämähtää kiinni ajatukseen: minusta tulee maisteri. (työtön maisteri)
Itse tunnen maistereita jotka ovat tehneet alan täydellisen vaihdoksen ja menestyneet entistä paremmin. Ei se elo työttömänä maisterina niin auvoista ole.
Eikä se tohtorin tittelikään aina ole suurin arvo menestymisessä.
Jotkut yrittäjät ovat luoneet kansakoulun pohjallakin menestyviä yrityksiä. Ja monet kauppakorkeakoulun suorittaneet ekonomit ovat ajaneet yrityksensä varsin pian konkurssiin uskoessaan liiaksi kauppatieteen teorioihin.
- ketjunaloittaja
Sellaisia terveisiä kaikille jotka miettivät samaa kuin itse mietin viime kesänä, Opinnot suoritettu keskiarvolla erinomainen, joten on se perusopintojen selvittäminen mahdollista. Tulevan kesän jatkan integraali-laskennan syventämistä ja syksyllä nähdään miten menee täysipäiväisenä opiskelijana. Mukavaa kevättä kaikille!
- Onnittelut
Näin ketjun nyt ensimmäistä kertaa. Kun kerroit opiskelleesi lukion pitkän matiikan itsenäisesti lähes kokonaan, en epäillyt kykyjäsi selvittää fysiikan perusopinnot. Toki lukion pitkällä ei fysiikassa kovin pitkälle pötkitä, mutta se on asia, johon jokainen fysiikkaa opiskeleva törmää.
Sinun kohdallasi määrätietoisuutesi, kykysi itsenäiseen työskentelyyn ja ilmeisesti ainakin kohtalainen kyky ymmärtää matiikkaa, on riittävä pohja opintoihin. Fysiikan perusteiden opiskelusta suurin osa on työtä ja paljon pienempi osa lahjakkuutta, kuten lähes kaikessa muussakin opiskelussa. Tutkijan uralla lahjakkuus alkaa tulla selvemmin esiin jos on tullakseen.
- martta00
näin on
Mielestäni sinun pitäidi vain mennä fyssan pääsykokeisiin. Ota yhteyttä lähinnä olevan yliopiston kansliaan, numero löytyy netistä.
TAI:
Kysy kuka on ko. yliopiston neuvoja fysikaalisten tieteiden aineissa
Pyydä puh. num. ja sähköposti. Sitten vain esität asian niin kuin se on!Itseasiassa, älä tee tuota jälkimmäistä, onnistumisprosentti on hyvin lähellä nollaa. Lue fyssaa ja mene pääsykokeisiin, ne pidetään keväällä
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies pakko olla rehellinen
Kiinnostuin koska olet tosi komea ja sulla on ihana puheääni. Olen aika pinnallinen sitten kai... 😓 kyllä olet tosi rau596835Olet saanut kyllä tunnisteita
Itsestäsi ja meistä. Mutta mikä siinä on, ettet kirjoita etkä anna itsestäsi merkkejä. Ellei ole kysymys siitä, mikä ens414785- 752597
Kristo Salminen, 52, riisuutui - Paljasti Iso-Börjen tatuoinnit - Somekansan tuomio yksimielinen
Iso-Börje, tuo iso, tatuoitu, yltiöromanttinen ja aika kuuma rikollispomo - vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja kat411969- 181698
- 301517
Hirvenmaitojuusto
Olin Prisman juustohyllyllä kun vierestä alkoi kuulua kamala paapatus. Siinä oli vanha muori, joka räyhäsi raivokkaasti,81502Joka päivä olen lukenut
Lähes kaiken. Ne sanat ja miten olet minut nähnyt. Se sattuu niin syvälle sydämeen. Ehkä vain manipuloit tai jotain. Sil151319- 241234
Kerro mulle miksi juuri me
Kohdattiin? Tässä elämässä. Vaikka ollaan edelleen tutut tuntemattomat. Se on omituinen tunne.671127