Cerazette ja hiustenlähtö!

kaljuunnun123

Kirjoitin tästä yhdelle toisellekin foorumille. Pliis vastailtaa tai auttakaa joku, oon nyt aika ahdistunut tästä jutusta :(

Olen siis 22-vuotias nainen. Aloitin cerazette-minipillerit n. 9 kk sitten. Parin viikon päästä alkoi aivan järkyttävä hiustenlähtö. Mulla on aina ollut erittäin paksu luonnonkihara tukka. Nyt jäljellä on enää pikkuisen ohutta hiusta, ja päänahka kuultaa läpi. Etenkin hiustenpesun yhteydessä tukkaa lähti niin isoina tukkoina, että viemärikin meni lopulta tukkoon. Voin sanoa, että tämä lähes kaljuna eläminen käy itsetunnon päälle tosi ikävänlaisesti :(

Muitakin sivuvaikutuksia tuli: Limakalvot kuivuivat ja haurastuivat niin huonokuntoisiksi, ettei lopuksi voitu enää harrastaa yhdyntää poikaystävän kanssa, ja suuseksikin tuntui tosi kivuliaalta. Mielialat heittelivät ja musta tuli ihan raivopää.
Lopulta huolestuin hiustenlähdöstä niin paljon, että lopetin cerat noin 2 viikkoa sitten. Nyt hiustenlähtö on vähentynyt hiukan, mutta vielä ei ainakaan näy uutta hiusta kasvamassa. Hiustenkasvu siis lakkasi ihan kokonaan jo monta kuukautta sitten. Jakaus on tosi leveä ja harva, ja siis päänahka kiiltelee tukan läpi.

KYSYMYS: Onko joku teistä käyttänyt cerazettejä (tai muita vastaavanlaisia minipillereitä) ja menettänyt niiden seurauksena tukkansa, MUTTA saanut hiukset takaisin ajan myötä? Kuinka kauan sulla kesti, että hormonitoiminta tasaantui entiselleen, ja tukankasvu alkoi uudelleen?

Olisin superkiitollinen vastauksista ja muiden kokemuksista.

3

1525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ella9214

      Tunnen tuskasi! Aloitin noin puolitoista vuotta sitten samat minipillerit. Noin 9 kk käytön jälkeen hiuksia alkoi lähteä todella paljon ja tätä jatkui noin neljä kuukautta ja itsetuntoni laski miinukselle. Lopulta hiustenlähtö rauhoittui ja uutta hiusta alkoi kasvamaan runsaasti. Nyt pääni on täynnä ylöspäin töröttävää pikkutukkaa eli kasvamassa takasin. En yhdistänyt hiustenlähtöä pillereihin johtuen sen alkamsesta vasta 9kk jälkeen, joten syön niitä edelleen. Tällä hetkellä pidän kuitenkin todennäköisenä että niiden aiheuttamasta hormonitoiminan sekoittumisesta se johtui ja rauhoittui kun keho tottui keltarauhashormoniin.

      Uskon siis vahvasi ettö hiuksesi alkavat kasvamaan takasin ajan kuluessa! Ymmärrän todellakin tuskasi ja muistan sen ajan kun en vain halunnut lähteä kotoa hiusten vähyyden takia. Lopulta pystyi lopettamaan stressamisen ihotautilääkärikäynnin jälkeen mikä varmasti osaltaa auttoi hiustenlähdön laantumisessa. Olisiko sinunkin mahdollista käydä? Samalla kannattaa tutkituttaa kilpirauhasarvot ja hemoglobiini varmuuden vuoksi, ettei lähtö johdu niistä.

      Muist kuitenkin ettö olet kaunis omana itsenäsi ja mitä vähemmän stressaan asiaa sitä todennäköisemmin hiustenlähtö laantuu! Tsemppiä!

    • fhfhhdhfd

      Käytin nuorena erilaisia keltarauhasvalmisteita (pillerit, implantit, kierukka), enkä huomannut mitään erityisiä muutoksia. Vaikka hiukseni eivät meinanneet kasvaa lapsena millään päähän, ja ovat olleet varsin ohuet suurimman osan elämää, ei ehkäisy muuttanut tilannetta huonommaksi.

      Mielestäni kannattaisi tarkastaa tavallisemmat yleisterveyden ongelmat. Ainakin raudan ja jodin puutos aiheuttaa hiustenlähtöä. Monella hiusten lähtö on myös ongelma yli 40-vuotiaana (niin itsellänikin, tosin en vakavasta karvakadosta, vaikka edellisen kerran olen käyttänyt hormonaalista ehkäisyä liene 15 vuotta sitten).

      Nykyään lääketieteessä ei vielä huomioida, että eri ihmiset reagoivat samaan lääkkeeseen eri tavoin yksilöllisistä geneettisistä ominaisuuksista johtuen. Ehkäpä joskus todetaan ja todistetaan, että osa naisista saa poikkeuksellisia reaktioita myös ehkäisyvalmisteista.

    • Bionainen

      Myrkky Polysorbaatti 80 aiheuttaa mm. hiustenlähtöä ja lapsettomuutta. Tätä on monissa ehkäisypillereissä! Käytetään mm. SYÖPÄHOIDOISSA!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe