Kurikan suosituin kylä ?

Vanhaonuusmusta

Lähi-idän asumistyyli on vallannyt Suomenkin, suurin osa suomesta on muuttunut lähes autioituneeksi maaksi ja ihmiset asuvat tiiviissä ryppäissä, keskuksissa. Vielä pari sukupolvea sitten suomalaisista 90% asui maaseudulla ja 10% kaupungeissa, ja nyt yhtäkkiä sodan traumatisoimat ja nousukaudesta huumaantuneet sukupolvet ovat vapaaehtoisesti muuttaneet suomalaisille outoihin ja epäluonnollisiin olosuhteisiin, joten tottakai kansa alkaa oireilemaan.

Suomalaiset ovat asuneet maaseudulla ja lähellä luontoa tuhansia vuosia, joten väljä maaseutu asuminen missä kaikilla on tilaa on tatuoitu suomalaisiin geeneihin. Suomalaista alkuperäiskulttuuria ja asumistyyliä olisi suojeltava, sillä siihen perustuu ja sille pohjalle on rakentunut koko suomalaisuus.

Maaseudun kylien tyhjenemisestä ja maaseudun elävöittämisestä on puhuttu paljon ja kauan. Mielestäni Kurikan kaupungin ja ennenkaikkea kansalaisten olisi panostettava enemmän kylien asuttavuuteen, viihtyisyyteen ja elinkelpoisuuteen. Ruuduista ja virtuaalitodellisuudesta elämäänsä sisällön saaville asuinympäristöllä ei ole merkitystä, ja vain suomalaisille luonnollinen ja alkuperäinen asumisympäristö on niin mielenkiintoinen ja virikkeitä antava, että voi herättää ihmiset uudelleen eloon ja nauttimaan ympäristöstään, tämä onnistuu helpoiten maaseudulla, juuri tässä suomalaisten alkuperäisessä ympäristössä.

Ehdotan että kaupunki tai muu joku muu paremmasta tulevaisuudesta ja kansalaisten hyvinvoinnista kiinnostunnut instanssi järjestää vuotuisen kilpailun: "Kurikan suosituin kylä" Kilpailun mittarina voisi toimia vaikka se yksinkertainen fakta, miten suosittu kylä on, siis kuinka suurella % kylän talot ovat asuttuja. Palvelut, kaikenlaiset kiireilyt, businekset ja sirkushuvit ovat kaupunkien juttu ja niillä on turha yrittää kilpailla ja maaseutua siten elävöittää. Tiet ja autot on hyviä joten hurlumheihin pääsee kyllä jos sellaiseen tahtoo. Tälläinen hieman erilainen, oleskelun ja asumisen suosio kisa voisi motivoida kyliä ja ihmisiä yhdistymään, ja siten lisätä sekä maasudun että ihmisten hyvinvointia. Ennakkoluulot ja utopistiset tulevaisuuden utopiat romukoppaan ja rohkeasti kohti vanhaa elämäntyyliä.

3

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5555555

      Yks mätä omena voi kuule pilata palio, sitten valitetaan ja ihmetellään kun on talot tyhjillään.

      • pahantieronpuusta

        Eikö mätä oo sellaanen pahentunu ?


      • Panotyyny-

        Eikö mätä sellaanen vetelä läjä niiko juopoon ruikkukasa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe