Taas alkoi jahtikausi.

ettäsellaista

Kyyhkynmetsästyksellä..puhun nyt viime syksystä. Kuinka moni ampui metsäkanalinnun tielle viime syksynä?..käsi ylös!

Kuinka moni ampui yksinäistä kyyhkyä?

Kuinka moni ampui liian lähellä asuttua tai asumatonta rakennusta?

Kuinka moni syyllistyi riistan etsimiseen moottori-ajoneuvolla?

Kuinka moni ampui riistaa heti moottori-ajoneuvon pysäköinnin jälkeen, etenemättä lain vaatimaa matkaa moottori-ajoneuvolta? (hirvimiehiä ei laki koske, he saavat ampua hirven vaikka auton vierestä).

Kuinka moni varmistui ennen riistalaukausta onko ampumasuunta turvallinen?

Nuotioita tehdään mihin sattuu, jopa autoteille, "parkkipaikoille" ja poltetuista "kalpeista" jää nauloja tai ruuveja.

Roskat jätetään siihen mihin ne sattuu kädestä putoamaan sekä myös esim. haulikon hylsyt, niitä ei viitsitä edes yrittää poimia.

Kaikkiahan käytti sorsastuksessa lyijyttömiä hauleja, sehän on selvää se.

Siirryttäessä paikasta toiseen kävellään kesämökkitonttien ja talojen tonttien läpi.

Näitä kysymyksiä olisi lisääkin, vaikuttaa siltä että metsästysmoraali on löystynyt niin vanhoilla kuin eritoten nuorilla ja uusilla metsästäjillä, ei tietenkään kaikilla mutta suurella osalla.

13

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MitäTeitAsioidenEteen

      Ja seuraava kertomuksesi on että "minä näin kun ammuttiin tielle, lyijyttömillä hauleilla, läheltä asumusta, roskat jätettiin nuotiopaikalle" yms ja silti tulet tänne vikisemään kun rikos tapauksissa oikea paikka on poliisi. Älä provoa jos et itse tee mitään asian edistämiseksi. Viha mutu puhe taas kertoo että sinun päänupissasi ei ole kaikki kohdallaan vaan vaatisi jo ammattiapua.

    • AloittajaOikeassa

      Aloittaja on oikeassa, eikä vielä maininnut pahimpia ja yleisimpiä rötöstelyjä. Laittomaan metsästykseen kuuluvat ilkivalta ja uhkailut ovat tavallisia. Poliisia ei kiinnosta tai sitten poliisilla on kuset ja paskat housussa näiden metsästysterroristien edessä.

      • 5plus5

        Multinikkaaja vauhdissa. Vastaa ny lisää ittelles:)


      • 4miinus4

        Vaikea poliisin on tuohon puuttua, kun niin moni poliisi itsekin metsästää. Siinä menee nuotiopaikka hyvin äkkiä.


    • kuttaperkka

      Herran pieksut teijän peltopellejen kanssa. Ottakkee riista metästä eikä syönnöksiltä sama sorsastuksessa.Opetelkoo metättämmään riistan ja ukon tai akan taidolla.

    • OnAmmuttu

      Noista "ettäsellasta" kaverin valituksista ei oikeastaan mikään ole muuta kuin turhaa valitusta ja kyttäystä . Kyllä jokainen pyrkii toimimaan vastuullisesti parhaan kykynsä/arvionsa mukaan . Joskus voi arviointikyky heittää ja pientä lipsumista havaitaan , mutta se ei tee Rikollisia näistä harrastajista .Sitten kun ruvetaan ihmisiä ampumaan niin sitten on jo toinen juttu .

    • Ohohohoh

      Sattuiko Ylen kyyhkysjahti-videolla nolo moka? Riistakeskus: Ammuttu lintu on rauhoitettu

      • hohhoijjaaa

        Metsästyksen vihaajien lempi uutisia kun pääsevät linkkaamaan vahinkoja nettiin. Oikein kädet syyhyten odotatte että väärä laji ammutaan että pääsette taas huutelemaan. Suoraansanottuna teille on ykshailee mikä pöllö tahansa ammutaan mutta kunhan pääsette sitten naureskelemaan sitä nettiin on päivänne täydellsisiä.


      • Risteytys_

        Voiko nämä kyyhkyt risteytyä keskenään? Voiko sepelkyyky, uuttukyyhky ja jopa pulu saada keskenään jälkeläisiä joissa on "vääriä piirteitä"?


      • 8plus19
        Risteytys_ kirjoitti:

        Voiko nämä kyyhkyt risteytyä keskenään? Voiko sepelkyyky, uuttukyyhky ja jopa pulu saada keskenään jälkeläisiä joissa on "vääriä piirteitä"?

        Luulisi että voisi mutta en ole koskaan kuullut aiheesta mitään tutkimuksia. Ovathan kyyhkyt lähellä toisiaan geeniperimältä siinä missä metso ja teerikin. Puluissa etenkin on niin paljon värieroja että ovat käytännössä lähes samanlaiset myös kooltaan uuttukyyhkyn kanssa joten uskoisin että ne voisivat risteytyä ennemmin kuin isompi sepelkyyhky. Itse metsästän alueella jossa kaikkia näitä kolmea lajia näkee päivittäin. Yksittäin lentävää "pulua" ei kannata ampua koska on helposti uuttukyyhky etenkin jos on perusvärinen pulu. Eriasia jos on väriviallinen kuten hyvin usein näkee mustia, valkoisia, keltaisia ja kaikenkirjavia niin tällaisen tunnistaminen ei tuota ongelmia. Jostainsyystä pulut lentävät poikkeuksetta isoissa parvissa joten silloin erehtymisen riskiä ei ole kun ampuu vain parvellisia lintuja. Yleensä olen nähnyt uuttukyyhkyjä yksinäisinä korkeintaan pareina lentelemässä. Myös valkoinen yläperän puuttuminen ei takaa että kyseessä olisi uuttu sillä olen myös nähnyt useampia kesykyyhkyjä kaupungeissa joilta valkoinen yläperä puuttuu.


    • MoraaliParantunut

      En ampunut kanalintuja tielle tai tieltä.

      En ampunut yhtään laukausta kyyhkyä kohti.

      En ampunut liian lähellä asuttua tai asumatonta rakennusta, en edes metäsästänyt näiden läheisyydessä.

      Ainahan sitä autolla jahtimailla ajaessa pidetään silmät auki ja katsotaan jos näkyisi riistaa ja jos tieltä lähtee teeriä lentoon, niin todennäköisesti sillä paikalla käydään metsästämässä, jos ei nyt niin joskus myöhemmin. Autometsästystä en ole harrastanut.

      En ole ampunut riistaa välittömästi auton vierestä. Sen voin tunnustaa että aseen lataan ja aloitan metsästyksen heti autolta poistuttuani. Jos siitä tapaisin riistaa, niin varmaan ampuisin, mutta autoa ei ole kätetty apuna, se olisi puhdas sattuma.

      Turvallinen ampumasuunta varmistetaan kaiken aikaa, jos metsässä näkyy muita kulkijoita tai ajoneuvoja tms. niin siihen suuntaa ei tietenkään ammuta, eikä ammuta oikein muihinkaan suuntiin jos edellämainituista syistä on vähänkään epävarmuutta siitä että onko ampumasuunnat muallekkaan turvallisa.

      Ei ole tapan tulistella metsällä.

      Roskat kannetaan kotiin tai joku banaaninkuoren voin potkaista kannon alle. Haulikon hylsyllä merkkaan yleensä ampumapaikan, mahdollisen haavakon etsimisisen varalta.

      Sorsastusta en pahemmin harrasta, mutta sitä varten on kyllä aina varmuuden vuoksi muutama teräshalupati vyössä.

      Ei tietenkään kävellä pihojen läpi, eikä myöskään alueilta joilla ei ole metsästysoikeutta.

      Enpä usko että moraali on löystynyt, päin vastoin itse ainaki olen tiukkapipoisen maineessa- Kaikista leväperäisimpiä ovat vanhat jäärät, jotka metsästävät samoilla säännöillä kuin 50 vuotta sitten, eli ilman mitään sääntöjä. Koska nuoremmat metsästää eettisemmin kuin vanhemmat, niin arvelisin moraalin parantuneen.

    • rehti.ja.reipas

      Minulla täyttyy just kaikki nuo kohdat ja vielä lisääkin löytyy, ajan autolla haulikko pelkääjän jalkatilassa ja patruunat piipussa, eihän sitä ehdi haulikkoa peräkontista pussista kaivaa jos metto tiellä auton valoissa.

      Metästysreissulla hyvä laittaa jonkun mökin rantasauna lämpiämään jos ei ole ovet lukossa ja voi sitä venettäkin lainata jos käy hieman sorsia kattelemassa.

      Aina löytyy joku polttopuukasa josta voi ottaa klapit kun tekee tielle tulet.

      Kuka nyt mettään teeren ampuu, eihän sitä sieltä löydä vaikka etsisi 5 minuuttia yhtäsoittoa.

      Ensin ammun ja sitten tarkistan oliko kyseessä riistaeläin. Useimmiten se ei ole.

    • Pimeänäkö

      Metsästysonnettomuus Oulussa - mies sai hauleista päähän.
      Tunti ja vartti auringonlaskun jälkeen vielä ammutaan lentävää kohdetta. Saattaa lajinmääritys mennä hiukan pieleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      598
      4362
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      148
      3144
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      167
      2432
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2265
    6. 242
      1784
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe