Furesis 20 mg

Omertta

Nesteenpoistoon. Nestettä keuhkoissa tuo on lääkitys.
Ohjeen mukaan otettava aamulla tyhjään vatsaan, juomalla ainakin lasillinen vettä kyytipojaksi.
En ollut huomannut lääkeen tarkkaa samaan aikaan määräystä joten nyt laitoin ihan kännyn soittamaan aamu klo 8. lääkkeen otto, vaikka sitten vielä nukkuisinkin.
Minulla oli n. 30 min lääkkeen otosta aivan valtavat krampit/suonenvedot kummassakin jalassa. Ihan reisiin asti polvesta alaspäin yhtäaikaa useampi paikallinen pienempi ja koko jalanmittainen reisiin saakka...

Olen nyt syönnyt ensinmäisen purkillisen 100 kpl nyt annos nostetiin 2x 20 mg. Onko seuraavat 50vrk tätä vai tottuuko elimistö 'lääkkeeseen'.

Onko kellään mahdollisesti kokemusta jostain muusta nesteenpoistajasta..

Minun vaivani johtuu sydämestä, vaivat ovat olleet n. 15v. nyt lääkitään koska turvotus rikoo jalat...

9

12039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • epäkohtiajahaittoja

      Juuri noin. Nesteenpoistolääkkeet poistavat mm suoloja elimistöstä. Nestetasapaino menee sekaisin. Samoin Kalium laskee ym.ym. Joten siis syy taitaapi olla tuo suolojen alamäki ja nestetasapaino sekaisin elimistössäsi.

      Eiköhän vaikeassa tilanteessa lääkäri osaa neuvoa tuossa asiassa.

      Sukulaiseni kuoli nesteenpoistolääkkeeseen, ....oli turvotusta ja hengenahdistusta jonkin verran. Ikää naisella oli 71 vuotta. Nesteenpoistolääkityksen jälkeen hänelle tuli rytmiräiriöitä ja muutaman vuoden sisällä hän kuivui melkoisesti ja muuttui tosi vanhan ja ryppyisen näköiseksi. Kuoli sitten yllättäen nukkuessaan yöllä ja syy oli rytmihäiriö.

      Eli siis suolat menivät sekaisin.

      Moni on kuivunut ja kuollut nesteenpoistolääkkeisiin. Ne ovat todella kovia suolan poistajia.

    • Eihyvä

      Yhdyn edelliseen kirjoittajaan. En tiedä, miksi näitä lääkkeitä ylipäänsä käytetään, kun se paljon puhuttu jalkojen turvotuskaan ei juuri miksikään muutu. Lisänä vielä uudet vakavat vaivat. Vanhempi ihminen heikkenee nopeasti, kun kudossuolatasapaino horjuu ja viimein sydänkin pettää.

      • Anonyymi

        En tiedä minäkään mutta on sellainen myrkky että yritän päästä kuukauden jälkeen siitä irti, huippaa niin kuin merimiestä maihin tultua joten eipä ole ihme jos porukka lykkää rollaattoreja pitkin kyliä jos tällaista syötetään ihmiselle, mistään muusta lääkkeestä ei ole koskaan moisia tuntemuksia tullut ja verenpaineesta tässä on kysymys mitään turvotusta minulla ole jaloissa eikä muuallakaan.


    • Anonyymi

      Onko turvallinen lääke?

      Käytättekö lisäravinteita yms ?

      Labroissa käydessä mitä jos näkyy niin pitää lopettaa?

      Kihti jos on niin voiko käyttää?

      Paljonko laskee verenpainetta?

      Jos ei paljon niin haitat isompia ja ei viisasta käyttää.

    • Anonyymi

      Minä olen napsinut noita sinisiä pillereitä nyt noin vuoden ajan. Ne ovat täydentämässä kahta muuta verenpainelääkettä, ja näillä paineet kyllä pysyvät hyvin aisoissa. Mutta jonkun verran se kyllä invalidisoi, vaikka annos on vain se 20 mg, niin lääkkeiden ottamisen jälkeen saa jonain päivinä juosta vessassa tiheään. Ei kylläkään aina, en tiedä mistä johtuu.
      Ohjeen mukaan tämä lääke pitäisi ottaa tunti ennen ruokailua tai kaksi tuntia jälkeen. Ja lasillinen vettä kyytipojaksi. Haittavaikutuksina mainitaan huimaus ja lihaskrampit.

    • Anonyymi

      Minulla on furesis 40mg klo 7 muut lääkkeet

      Hoidan suolat niin, että aamupalalla klo 8
      napsin 3 kuoretonta snack nakkia , gluteenitonta juuresleipää, keijua, kulta br leikettä 4 siivua. olojog , jonkin hedelmän ,

      lounas klo 12

      jos laistan aamupalasta niin suonenvedot on varmasti päiväkahvin klo 14-15 aikaan
      kun kahvikin poistaa nestettä

      olen siirtynyt pikkuhiljaa kofeiinittomaan.

      päänsärkyyn kuppi kofeiini kahvia

    • Anonyymi

      Furosis 20+ Kaloirid 2* päivässä ( 8 ja 20) 1 mg...kerralla . Furesis on todella tehokas mutta kaliumarvoja seurataan liian harvoin . Nyt kun vanha äitini teloi kätensä ( käsi murtui ja leikattiin ja ruuvattiin) meni tuo nesteenpoisto lääkitys uusiksi,mutta mielestäni huonompaan suuntaan. Vanha äitini ei ehdi vessaan ja pitää käyttää vaippoja jotka taasen aiheuttavat nahkan yliherkkyyttä haaroissa. Nyt kun on sotealue on ns kotiutustiimi ,jossa joku sihteeri kertoo mitä lääkkeitä on Aluesairaala läkäri määrännyt, kun sanon että fursista liian paljon viittaa sihteeri lääkäriin. Olen itse puittanut tuon furesiksen 10mg / vuorokausi .koska edellinen lääke oli vain 5mg / vuorokausi ja olo oli parempi ilman kalium lisää. Parin viikon päästä näeme sitten tulokset kun verikoe tullaan ottamaan kotoa!

    • Anonyymi

      Äitini 87 vuotias loukkasi kätensä , niin että se ruuvattiin leikkauksessa. Kysyimme että voiko tuota nesteenpoistolääkettä vaihtaa toiseen kunyölläkin täytyy herätä pissalle 2-3 tunnin välein . Annos oli tuota 5 mg. No pari päivää oli ilman ja antoivat furesis 20 mg * 2 ja Kalium 1g *2....sairaalassa n 2 viikkoa. Koitiin tullessa oli lääkkeet annettuna virtsaus todella kovaa . Verikokeen jälkeen sanottiin että pitää kaliumia nostaa 2tablettiq aamuin ja illalla klo20. Yhteensä 4 tabua (4g/ päivä) . Kohtalokasta alkoi sydämestä ottaa. Kyselin sitä kotiutustiimin sihteeriltä joka kysyi lääkäriltä...ei muutosta. Muutos oli itse päätettävä puolitin furesiksen 20 mg kahtao --->10mg aamulla ja lopulta 1 tabletti kaliumia ( 1g) ..sydänvaivat helpottivat . Kun nyt 4 viikkoa on mennyt ...6lä viikolla on verikoe ,käden röngten . Ja jos käsi ok niin urologille ja toiselle lääkärille ja furesi pois ja äkkiä!

    • Anonyymi

      Syön tätä lääkettä 140mg päivässä sydämmen vajaatoiminnan aiheuttamien turvotusten vuoksi ja olen tyytyväinen,eikä ole minkäänlaisia sivuoireita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4813
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4583
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4194
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3167
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2701
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2172
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe