Probleema öljynvaihdossa mittatikun reiästä

Ihmehommakokeilua

Vaihdoin viime vuonna öljyt propun kautta ja sain pois n. 4 litraa. Tänä vuonna päätin kokeilla toisten ylistämää öljypumppua. Imin siis pumpulla ohjeiden mukaisesti öljyä mittatikun reiästä n. 2 L. Sen enempää en saanut. Auto on Seat Cordoba. Tilavuus jotain 4-5 litraa.

Puolilitraa lisää sain kun poistin suodatinpanoksen ja imin suodatinkupista jämät sekä vielä lisää öljypohjasta mittatikun reiästä. Eli kun suodattimen nostaa ylös valuu siitä kaikki alas öljypohjaan kanavien kautta ts. alla taitaa olla öljynlaihdutin tms.

Valitettavasti viimeinen imaisu teki sen että imuputki ei nouse enää kuin 30 senttiä mittatikun reiästä ja jää siihen jumiin. Putki on joustavaa ja läpinäkyvää ja menee helposti kierteelle. Vaikka pyörittelisin ja yrittäisin edestakaisilla liikkeillä niin tuntuu ottavan johonkin kiinni eikä millään lähde pois, enkä haluaisi repiä väkivalloin. Jos siellä on ainostaan se tikunreiän reuna, johon ottaa kiinni, saattaapi liian kova veto kenties katkaista putken??? Jos putki on voinut tarttua johonkin, niin mihin, ja kenties rikkooko putken vetely sen jonkin osan?

Mihin siis ottaa kiinni vai onko pelkästään itse mennyt solmuun? Kuinka sen saa pois hajottamatta moottoria ;) Täytyykö alkaa purkamaan öljypohjaa?

Kävi mielessä myös jos työntäisi varovasti imuputken sisälle jotain jäykempää, joka suoristaisi sen ja siten saisin vedettyä putken pois, mutta kun en saa kiinni kokeneempaa viikonloppulomilta niin en haluisi työntää mitään rikkovaa osaa. OK. tietysti mittatikku on metallia ja se luonnollisesti työnnetään sinne reikään. Imuputki itsessään on samanlevyinen, joten mittatikkua en voi työntää putken sisään. Ehkä vahvempaa rautalankaa tai vastaavaa, mutta korkeintaan mittatikun verran.

Ongelma on siis että miten kannattaa toimia ;) Älkää vaan vastatko että "Vie merkkihuoltoon." Kiitos asiallisista vaustauksista.

4

2483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aasiontoinennimeni

      Ongelma ratkesi. Kokeilin suoristaa imuputkea/letkua vähän vahvemmalla rautalangalla, joka kulki vielä letkun sisällä. Mittasin matkan mittatikkuputken päähän sekä mittatikun pituuden ja merkkasin taivuttamalla rautalankaa mihin asti voin huolettomasti työntää.

      Työnsin lankaa kuitenkin varovasti edestakaisin ja kun saavutti mittatikkuputken pään eli moottorin liitännän, laskin imuletkua hieman alemmas ja yritin varovasti työntää rautalankaa syvemmälle. Kun lanka laskeutui hieman yrin nostaa myös letkua. Näin sain letkua ylös jonkin sentin lisää kunnes jumi taas.

      Jatkoin hommaa uudelleen ja välillä otin rautalangan pois ja varmistin etäisyyden tikkuputken liityntään. Taas uudelleen työntöä edestakaisin ja sitten letkua taas alemmaksi, ja hieman syvemmälle koska se meni tosi kevyesti alas. Taas letkua ylös ja lankaa alas, letkua alas jne... Pian rautalanka oli jo mennyt sen verran syvemmälle että letku lähti vaikka lähtikin hieman tiukasti, vähän kuin susien parittelu... ja kas irti oli.

      Rautalanka ei ollut saavuttanut letkun päätä eli siellä oli tyhjää n. 30 senttiä, mutta se kohta, joka oli ottanut kiinni oli hieman karhean kulunut. Eli ei kannata työntää liian syvälle taipuisaa letkua, ja oikeasti kannattaa mieluummin auto nostaa ylös ja proppu ulos.

      Se siitä kokeilusta. 3,5 litraa tuli vain ulos... pitäisköhän yrittää työntää uudelleen... Onko siellä pohjalla jotain jonka voi rikkoa rautalangalla???

      • Tuppimuna

        Älä helevetissä työnnä enää sitä imuletkua tikun reijästä.Mulla kävi sama homma d5 Volvon kanssa,meinasi itku päästä,kauan aikaa sorkin,ja pyörittelin ja viimein putki irtosi.Revin akun kaapelit irti,ja pumppu lensi kaaressa ja kauas.Silläkään en saanu kuin vajaa 5l imettyä (tilavuus 6.5l).En ikinä enää käytä kyseistä masinaa.


    • suunniteltu

      Imuvaihto vain moottoreihin, joiden öljypohja on suunniteltu öljynvaihtoon imemällä.

    • kunnon_vermeet

      Olisi ollu thyödyllistä jos avaaja olisi kertonut mistä pumpusta on kysen.

      Osassa moottoreista saa imemeällä yhtä paljon kuin alakautta tai jopa enemmän.

      Osa merkkipajoistakin tekee tiettyihin moottoreihin vaihdon imemällä, mutta ei se takoita etteikö se toimisi myös osasa niitä joihin ei erikseen yläkautta vaihtoa ole suositeltu, mutta se tulee erikseen selvittää.

      Ps. Yksi keinio on hommata metalliputkea joka mahtuu hyvin öljytikun reiästä, mitoittaa se sopivan pituiseksi ja liittä muoviletku klemmarilla ko. putkeen. Joissakin öljyimureissa (ammatillisssa vain?) on erikokoiset vaihdettavat metalliputket.

      En sitten tiedä onko joissakin moottoreissa öljytikun putki kaareva tai loivalla s:llä ja silloinhan suora metalliputki ei toimi.

      Muoviletkujen kanssa voi joskus tulla ongelmia varsinkin jos kone on kovin kuuma ja pahimmillaan voivat osin sulaa. Kaikkien pumppujen letkut eivät liene edes saamaa laatuakaan, osa on melko halpaa kuraa.

      Mutta eikös joisskain manuaalisissa hieman paremmisa pumppu-vakuumeissa nuo letkut ole vahvempaa ja suorana pysyvää muovia ja mukana tulee eri halkaisijalla olevia tai ovat valinnaisesti taipuisaan letkuun liitettäviä?

      Ennen vakuumin ostamista kannattaa tehdä kierros vaikkapa foorumeilla ja hommata kerralla laadukas pumppu. Turha rimpuloilla itseään kiusata.


      Ketju aiheesta: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14377913/lidlin-oljynvaihtopumppu

      .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe