Maan ulkopuolisen elämän teologia

Lienette huomanneet, jos ette aivan kauheassa kuplassa elä, että tiedejuna menee eteenpäin joka päivä ja eilen julkaistiin mielenkiintoinen uutinen planeettamme suhteen lähimmästä elämälle kelpoisesta planeetasta vain noin 4 valovuoden päässä, niin kutsutulla elämänvyöhykkeellä.

http://yle.fi/uutiset/lahitahtea_kiertavasta_planeetasta_saatiin_varmistus__suomalaistutkija_havaitsi_ensimmaisena/9117169?origin=rss

Jos tuo linkki jää toimimattomaksi, eli muuttaa väriä jossain kohdassa, maalatkaa se hiirellä vasen nappi pohjassa ensimmäisestä kirjaimesta viimeiseen ja copy/pasten kautta siirtäkää se selaimen osoitekenttään.

Elämän löytyminen muualta ei tietenkään ole evoluutiota yhtään tuntevalle mikään ihme, vaan se on suorastaan välttämättömyys, jos olosuhteet ovat oikeat, mutta entäpä teologiselta kannalta?

Jos me löydämme avaruudesta älykkäitä olentoja, niin mikä on niiden suhde planeettamme valtauskontoihin? Ovatko ne langenneita? Tarvitsevatko ne pelastusta?

Jos ne ovat langenneita ja tarvitsevat pelastusta, niin miten se toteutetaan?

Entäpä jos heillä onkin oman planeettansa myyttinä täysin erilainen pelastusmyytti ja käykin kuten kun kristinusko kohtasi muita uskontoja, eli he miekalla (viuhuvalla valomiekalla) pakottavat kaikki meidät oman pelastusmyyttinsä alaisuuteen.

Tai mikä olisi ihmeellisintä, he olisivat seuranneet elämäämme tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia vuosia ja he voisivat näyttää meille menneisyydestämme taltiointeja, jotka osoittaisivat meidän uskontojemme satupohjan ja vaikka että Jeesus ei tehnyt yhtään ihmettä, eikä hänen elämänsä ollut ollenkaan sellainen, joksi hänen kiihkeät kannattajansa sen myöhemmissä myyteissä kuvailivat?

Ja jos he ovat älykkäitä, samalla tavalla määriteltyinä kuin me olemme, niin millainen moraali heillä olisi? Onko heillä ollut samoja ongelmia kuin meillä täällä ja miten he ovat ne ongelmat selvittäneet, jos he ovat vaikkapa miljoonia vuosia edellä meitä kehityksessä, niin teknisessä kuin henkisessä.

Tietenkin jos he ovat kehittymättömiä, emme tule saamaan heistä mitään tietoa ehkäpä tuhansiin, satoihin tuhansiin vuosiin, vaikka he ovatkin tuossa ihan nurkan takana, noin avaruudellisissa mittasuhteissa, eli järkyttävän kaukana liikkumisen mahdollistavan teknologiamme kannalta katsottuna.

Mutta jos niin kävisi, että älykästä elämää löytyisi, niin käytännössä se tarkoittaisi sitä, että kristinuskon ja muutaman muunkin täytyisi kyetä venymään ja muuttumaan niin paljon teologisesti, että se saattaisi johtaa ne kuolemaan aika nopeasti. Koska sen hetkiset kannattajat varmaan jo siinä vaiheessa huomaisivat joutuneensa huijatuksi, mutta sitten kun pöly laskeutuu ja aikaa kuluu ja edes jotenkin uskonto on kyennyt pysymään ihmisten muistoissa, ehkäpä se sieltä vielä nousee muuttuneena ja teologisesti hyvin venyneenä ja taas on uusien uskovien kalastuksen aika alkanut.

Jos ajattelee, että miten kielteisesti uskovaiset suhtautuvat geenimuunteluun, joka on tieteessä jo ihan arkipäivää, niin uskovaiselle se tietenkin on ajatuksena kovin outo ja väärä, jos uskoo että jokin jumala on luonut tänne hienoa elämää, niin uskovaisen mielestä sitä ei pitäisi sorkkia, eikä välttämättä edes pitäisi pystyä ronkkimaan, mutta kun me pystymme ja sitä olemme jo paljon tehneet.

Joten ajatus täysin vieraasta elämästä jossain ihan muualla voisi olla uskovaisille paljon kovempi asia siedettäväksi kuin uskonnon teologialle, luulisin. Teologia kykenee venymään, joka on kristinuskossakin nähty 2000 vuoden aikana hienosti, mutta uskovainen itse ei ole aivan niin venyväistä sorttia, joka sekin on nähty. Paitsi aina seuraava sukupolvi tietenkin.

Tai sitten alkaa uusien typerien selitysten keksiminen, eli he ovat vaikkapa noiden langenneiden enkeleiden jälkeläisiä, jotka jokin jumala karkotti toiselle planeetalle niiden kanssa, joihin he täällä yhtyivät yms yms yms yms hevonkukkua, jonka suoltamisessa uskovaiset ovat kyllä ylivertaisia.

48

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tai entäpä jos vieras elämä on meidän suhteemme aivan uudella tasolla moraalisesti ja henkisesti, niin miten heidän mahdollinen lankeemattomuus selitetään, jos tämä erään valtauskontomme käsitys perisynnistä on millään tasolla totta? Eli kun yksi tollo toilaili paratiisissa, niin se teko teki kaikista koko universumissa syntisiä, vaikka elät valovuosien päässä ja elät meidän mittapuulla täydellisen moraalista ja eettistä elämää ja olet aina elänyt.

      Jos siitä huolimatta heidät määriteltäisiin langenneiksi ja heille alettaisiin tuputtaa uskontojamme, niin miten ihmeessä he olisivat syyllisiä täysin toisella planeetalla tapahtuneeseen parin tollon toilailuun? Etenkin jos heillä on osoittaa murskaavat todisteet, että he ovat eläneet siellä jo vaikkapa miljoonia vuosia.

      Mutta jos meidän olisi pakko todeta että he eivät ole langenneita, niin eikös Jahve tipahda samalla hetkellä jumalien maakuntasarjaan ja hänpä pelaa sitten ihan pikkujumalien puulaaki-sarjaa jossain peräkylän planeetalla?

      Joten minusta minkäänlaisen elämän löytyminen mistään on uskonnoille aika tiukka paikka ja vielä enemmän niiden uskontojen kannattajille, luulisin.

      • ##Eli kun yksi tollo toilaili paratiisissa, niin se teko teki kaikista koko universumissa syntisiä, vaikka elät valovuosien päässä ja elät meidän mittapuulla täydellisen moraalista ja eettistä elämää ja olet aina elänyt.##
        Mutta se synti alkoi >> siellä jossain - eikä tällä maapalloamme ..


        alex


    • Periaatteessa raamattu ei minusta sulje pois sitä etteikö voisi olla konkreettista (ei siis hengellistä) elämää jotenkin tai jollain tasolla tai jopa kehittyneempää maan lailla jossain muuallakin Jumalan avaruudessa mutta raamattu on kirjoitettu kuitenkin juuri meille Maan ihmisille, jotka Jumala loi "omaksi kuvakseen"(1 Moos 1:27)...

      Vrt 5 Moos 29:29 "Se, mikä on salassa, se on Herran, meidän Jumalamme; mutta mikä on ilmoitettu, se on meitä ja meidän lapsiamme varten ikuisesti, että me pitäisimme kaikki tämän lain sanat."

      • <<mutta raamattu on kirjoitettu kuitenkin juuri meille Maan ihmisille>>

        Mutta tämä tarkoittaa sitä, että Jahve pelaa jumalien maakuntasarjassa. Jos tuo ajatus hyväksytään niin ei Jahve silloin ole universumin jumalaa, vaan Maa -nimisen planeetan jumala, eli jonkin syrjässä olevan pienen kivipallon jumala, ei muiden.


      • bushmanni kirjoitti:

        <<mutta raamattu on kirjoitettu kuitenkin juuri meille Maan ihmisille>>

        Mutta tämä tarkoittaa sitä, että Jahve pelaa jumalien maakuntasarjassa. Jos tuo ajatus hyväksytään niin ei Jahve silloin ole universumin jumalaa, vaan Maa -nimisen planeetan jumala, eli jonkin syrjässä olevan pienen kivipallon jumala, ei muiden.

        Kui niin ?

        2 Aik 2:6 Kuka kykenisi rakentamaan hänelle huoneen? Taivaisiin ja taivasten taivaisiin hän ei mahdu


      • Kopittelija007 kirjoitti:

        Kui niin ?

        2 Aik 2:6 Kuka kykenisi rakentamaan hänelle huoneen? Taivaisiin ja taivasten taivaisiin hän ei mahdu

        <<< Kuka kykenisi rakentamaan hänelle huoneen? Taivaisiin ja taivasten taivaisiin hän ei mahdu >>>

        Eli jo jumalilla oli hyvin vaikeita ylipaino-ongelmia?

        Tässä lienee yksi syy että jumalat usein kuvataan johonkin lakanaan pukeutuneiksi kun sopivia vaatteita on vaikeaa löytää.


      • bushmanni kirjoitti:

        <<< Kuka kykenisi rakentamaan hänelle huoneen? Taivaisiin ja taivasten taivaisiin hän ei mahdu >>>

        Eli jo jumalilla oli hyvin vaikeita ylipaino-ongelmia?

        Tässä lienee yksi syy että jumalat usein kuvataan johonkin lakanaan pukeutuneiksi kun sopivia vaatteita on vaikeaa löytää.

        Heh Heh :D


    • pyhpyhjapyh

      Meitä ei sinun valheesi ja herjasi hetkauta tippaakaan.

      • Sinulla on onneksi aina jotain uutta ja omaperäistä sanottavaa, jota kannattaa odottaa.


      • adventisti

        Ketä meitä? Mua hetkauttaa ja olen adventisti!


    • elämää.on

      Entäpä Bushmanni, jos se taivas- ja lankeamaton järjestelmä onkin jo kiikarissa, sen neljän valovuoden päässä. Mutta liikkuminen siitä näihinkin nurkkiin aivan uusilla ulottuvuuksilla.
      He ovat jättäneet viestin maanpäälle, että rakastakaa toisianne, sekä Häntä, joka on tämän kaiken takana, sekä ovat antaneet meidän mahdollisuuden oppia -hyvän- ja -pahan- valinnoista se, että elämä on vain tuon -rakkauden- takana.

      Siis tieto meillä on jo - tuolta - ulkoa, mutta kun tämä bushmanni hokee oman kiikarinsa valovoimaisuutta ja tämä maa opettelee edelleen "hyvän ja pahantiedon puulla" - tappelemaan niistä osista mikä tuntuu kiiltäviltä.

      Oletko tätä pohtinut. Näyttää siltä, että sivujuonteestasi puuttuu näkemys, koska se oma valovoimainen kiikarisi on hiottu linsseistään taittovikaiseksi.

      Siis - Isokirjahan kokoajan kertoo meidän ulkopuolisesta elämästä, jonka alue on saastumaton, eikä siihen voi tarttua meidän hapate.
      Kaikki ei sitä vain hoksaa. ---miksi-- .. tietenkin se rakkaus - maailmaan, missä se MINÄ - elää ja hamuilee kaikkea itselleen.

      lyhyesti tiivistettynä -lihan himo- .

      Siksi ihminen on savea ja maasta - sekä epäkurantti haudataankin tänne.

      • Miksi he tietäisivät jotain sinun jumalastasi ja kristinuskosta tai eräästä toimettomasta puusepän maankiertäjäpojasta?

        Jumaltasi meni 1500 vuotta aikaa saada itsensä edes jollakin tapaa tunnetuksi kiinalaisille, vaikka he asuivat muutaman tuhannen kilometrin päässä noiden nuotiosatujen syntypaikoilta.

        Ja tälläkin hetkellä planeetallamme asuu kansoja, jotka eivät vieläkään tiedä olevansa syntisiä ja kaipaavansa pelastusta niin kovin vaikeaa on uskoa että iso kirja, pieni kirja tai sopivan kokoinen kirja olisi tunnettu toisilla planeetoilla ja sen kirjan päähenkilönä esiintyvän jumalan toilailut olisivat heille tuttuja.

        Ainahan saa tosin toivoa asiaa.


      • päivitähän.tietosi
        bushmanni kirjoitti:

        Miksi he tietäisivät jotain sinun jumalastasi ja kristinuskosta tai eräästä toimettomasta puusepän maankiertäjäpojasta?

        Jumaltasi meni 1500 vuotta aikaa saada itsensä edes jollakin tapaa tunnetuksi kiinalaisille, vaikka he asuivat muutaman tuhannen kilometrin päässä noiden nuotiosatujen syntypaikoilta.

        Ja tälläkin hetkellä planeetallamme asuu kansoja, jotka eivät vieläkään tiedä olevansa syntisiä ja kaipaavansa pelastusta niin kovin vaikeaa on uskoa että iso kirja, pieni kirja tai sopivan kokoinen kirja olisi tunnettu toisilla planeetoilla ja sen kirjan päähenkilönä esiintyvän jumalan toilailut olisivat heille tuttuja.

        Ainahan saa tosin toivoa asiaa.

        Eikös bushmanni tiedä kiinalaisen merkin, valtamerilaiva- kuvatuksen, jossa on kuvattu tuo Nooa, perheejäsentensä luvun mukaan laivaan.
        Siis tietosi on puutteellinen tältäosin.
        Sipasepa se muutamalla pensselivedolla ja kas, kiinalaiset tietävät sen olevan - sen valtamerilaivan kielellisesti.... Kyllä ne pojat tietävät.

        Taitaa tieteenkuvalehtesi olla vajaatietoinen tuostakin asiasta. Saati sitten muustakin.


      • niin.tuokin.vielä
        päivitähän.tietosi kirjoitti:

        Eikös bushmanni tiedä kiinalaisen merkin, valtamerilaiva- kuvatuksen, jossa on kuvattu tuo Nooa, perheejäsentensä luvun mukaan laivaan.
        Siis tietosi on puutteellinen tältäosin.
        Sipasepa se muutamalla pensselivedolla ja kas, kiinalaiset tietävät sen olevan - sen valtamerilaivan kielellisesti.... Kyllä ne pojat tietävät.

        Taitaa tieteenkuvalehtesi olla vajaatietoinen tuostakin asiasta. Saati sitten muustakin.

        xīngqī (星期), viikko (kirjaimellisesti: tähtijakso) Mielenkiintoinen tuokin - viikko - tähtijakso. Eikös taas liikuta raamatullisesti .... Jumala laittoi tuon taivaan valot ... mittaamaan aikaa.


      • päivitähän.tietosi kirjoitti:

        Eikös bushmanni tiedä kiinalaisen merkin, valtamerilaiva- kuvatuksen, jossa on kuvattu tuo Nooa, perheejäsentensä luvun mukaan laivaan.
        Siis tietosi on puutteellinen tältäosin.
        Sipasepa se muutamalla pensselivedolla ja kas, kiinalaiset tietävät sen olevan - sen valtamerilaivan kielellisesti.... Kyllä ne pojat tietävät.

        Taitaa tieteenkuvalehtesi olla vajaatietoinen tuostakin asiasta. Saati sitten muustakin.

        >>> Eikös bushmanni tiedä kiinalaisen merkin, valtamerilaiva- kuvatuksen, jossa on kuvattu tuo Nooa, perheejäsentensä luvun mukaan laivaan. >>>

        Juu, tiedän tämän kreationistisen aivopierun 1970-luvulta, jota paremman puuttessa käytettiin vedenpaisumussadun todisteena uskovaisten pikkujoulujen kielilläpuhumisillassa.

        Ilmeisesti joku kiinan alkeiskurssilla ollut uskovainen ei ollut pysynyt tunnilla kunnolla hereillä ja sitten kotona alkannut "opiskella" ja tehnyt tämän naurettavan löydön, jota joku pahvipää levittää vielä vuonna 2016. Eikö todellakaan jumalanne puolustukseksi enää parempaa löydy?

        Olen tämän typerän myytin purkanut kymmeniä kertoja aiemminkin ja lyhyesti se puretaan näin:

        Kiinan kirjoitusmerkki sisältää kaksi osaa, eli radikaalin vasemmalla ja sitten foneettisen oikealla ja foneettisella ei ole koskaan mitään merkitystä, koska se vain kertoo, että miten oikean puoleinen merkki lausutaan.

        Foneettisessa elementissä on kaksi osaa, joilla ei ole mitään merkkiä tarkoittavaa merkitystä.

        Eli tämä kreatiomnistien aivopieru menee niin, että sana "tulvalle" muodostuu merkeistä kahdeksan yhdessä/liitto maa/maapallo, kaikki vesi. Sana laiva/arkki koostuu merkeistä alus/vene kahdeksan suu/vuori.

        Tämä ei siis pidä paikkaansa vaan johtuu vain siitä, että nuo idiootit eivät ole ymmärtäneet, että miten kiinan kirjoitusmerkit rakentuvat, eli radikaali ja foneettinen.

        Kiinalaisilla tosin on oma tulvamyytti, jossa on iso laiva, jossa vain kaksi ihmistä pelastuu, A-Zie ja hänen sisarensa. Tulvan mentyä A-Zie tappaa raivon vallassa heidän yhteisen lapsen, ja muovailee lapsen ruumiin palasista miehen ja naisen uutta ihmiskuntaa varten.


      • T.Mosse

        "Eli tämä kreatiomnistien aivopieru menee niin, että sana "tulvalle" muodostuu merkeistä kahdeksan yhdessä/liitto maa/maapallo, kaikki vesi. Sana laiva/arkki koostuu merkeistä alus/vene kahdeksan suu/vuori."

        Kiinan merkkiyhdistelmä, jossa on vene kahdeksan henkilö/perheenjäsen liittyy kiinalaiseen/kaldealaiseen akupunktioon, jossa on kahdeksan peruslinjaa, joissa "vaeltavia" veneitä ohjaillaan akupunktioneuloilla. Tämänkin kaldealaista alkuperää olevan (uskomus)hoidon perusta on siinä khemiittisessä yhtenäiskulttuurissa, jonka tunnetuin edustaja oli Egypti. Kaldealaisten "toivon ankkuri" oli ANKH, universumin neljä perusprinsiippiä, joilla kaikilla oli vastavoimansa, esim. energia-pimeä energia, massa-pimeä massa. Se on dualismia, jing-jangia, "tasapainottamista".

        Nooan tarinalla oli puhtaasti uskonnollinen tavoite. Se opetti juutalaispojille, jotka tulivat 12-vuotiaana toorakouluun, että naapurimaan uskomukset eivät olleet totta.
        Propaganda on ruma sana, uudelleenkoulutus lähempänä totuutta.


    • poreilevakupla

      Jossittelua parhaimmillaan, kaiken lisäksi scifileffojen fani. Torjut uskomisen (ateistinen näkökulma) ja sitten uskottelet pahemman kerran omilla kertoimilla.

      Ei sen puoleen, minustakin kaikelle on mahdollisuus ja jonkinlainen todennäköisyys olemassa. Siksi ihmiset uskoo,..toivoo ja jopa rakastaa :)

      • Eipä tuo ole sen kummempaa jossittelua kuin jonkin tontun, maahisen tai jumalan olemassaolo.


      • T.Mosse

        Nykyiset valtauskonnot ovat patriarkaalisia ja niitä sanotaan abrahamilaisiksi uskonnoiksi. Näitä ovat kategorisesti juutalaisuus, kristinusko ja Islam. Kaikista näistä peruskategorioista on sitten tuhansia variaatioita, niin ettei läpi nää. Afrikkalaisessa pikkukylässä saattaa olla loputtoman pitkä Church-street lähetyssaarnaajien jäljiltä, kalamiehet toistensa katiskoilla, mutta onko luvat kunnossa?

        Juutalaisuus mainostaa itseään seemiläisenä uskontona. Tämä tietysti on melkein totta, koska kantaisän abrahamin kotona uskottiin kaldealaisuuteen, eikä Aabraham minkään Shemin jälkeläinen ollut, vaan Hamin ( jonka pojan Nooa kirosi veljiensä orjaksi-ikuisesti). Menossa näyttääkin olevan perheriita, joka ei asetu. Jos avaat telkkarin, näet siellä veljekset toistensa kimpussa.

        Abraham on siis Hamin jälkeläinen. Hänen isänsä Terah (Tera) oli Ha-run pappi, Ha-Piru, josta juontuu nimitys hibru- hebrealainen (eng.hebrew).Nehemian aikaisessa Persiassa heitä kutsuttiin hajji-piruz, Pyhän tulen papit.

        Kaldealaiset olivat Hamin esi-isän Kushin jälkeläisiä. Kush-dim, Kas-dim, suljettu "kasti", joka perustui Polygamiseen sisaravioliittoon. Perheen päällä oli kaksi vaimoa, joiden lapset naitettiin serkuilleen. Sama isä, eri äidit. Näin vältettiin sisäsiittoisuus.

        Mutta siitä patriarkaalisuudesta. Varhainen kaldealainen uskonto oli matriarkaalinen. Esiäiti Amma (maa) oli ympärileikkauttanut/ menettänyt ulkoiset genitaalinsa. Tästä syntynyt vuoto oli uudelleensynnyttänyt maan. Siksi tyttölasten genitaalit täytyi ympärileikata, koska niin oli esiäiti Ammakin tehnyt. Ilman sitä ei ollut uudestisyntymää, lastensaamista. Siksi ympärileikkamaton tyttö ei päässyt naimisiin, vaan oli hyljeksitty hamppu.

        Uudelleensyntymisen toivossa kaldealaiset hautasivat vainajansa punaokraan, joka kuvasi äiti Amman maahan vuotanutta verta, joka oli uudelleensynnyttänyt Maan. Näin kaldealaisilla oli toivo ikuisesta elämästä, uudelleensyntymisen toivo.

        Vanhimmat kaldealaiset kalmistot Etelä-Afrikassa ovat 60 000 vuoden takaa.
        Kaldealainen matriarkaalinen uskonto oli aikanaan maailman valtauskonto. kaldealaisia hautapaikkoja löytyy joka mantereelta, aina Australiaa ja Amerikkaa myöten.
        Jos kynä pysyy terävänä, kirjoitan vielä punaokran magneettisista ominaisuuksista, siitä, miten punaokra toimi kompassina ja osoitti pohjoiseen, muinaiseen napatähteen Siriukseen, kaldealaisten Taivaaseen, josta saapui No-mo,(Nooa)"vesimies", joka opetti kaldealaisille kaiken viisauden, jonka avulla he pelastuisivat "käärmeen" kynsistä, käärmeen, joka on aika itse. No-mon viisauden avulla voisivat kaldealaiset sitten elää ikuisesti.


      • T.Mosse
        T.Mosse kirjoitti:

        Nykyiset valtauskonnot ovat patriarkaalisia ja niitä sanotaan abrahamilaisiksi uskonnoiksi. Näitä ovat kategorisesti juutalaisuus, kristinusko ja Islam. Kaikista näistä peruskategorioista on sitten tuhansia variaatioita, niin ettei läpi nää. Afrikkalaisessa pikkukylässä saattaa olla loputtoman pitkä Church-street lähetyssaarnaajien jäljiltä, kalamiehet toistensa katiskoilla, mutta onko luvat kunnossa?

        Juutalaisuus mainostaa itseään seemiläisenä uskontona. Tämä tietysti on melkein totta, koska kantaisän abrahamin kotona uskottiin kaldealaisuuteen, eikä Aabraham minkään Shemin jälkeläinen ollut, vaan Hamin ( jonka pojan Nooa kirosi veljiensä orjaksi-ikuisesti). Menossa näyttääkin olevan perheriita, joka ei asetu. Jos avaat telkkarin, näet siellä veljekset toistensa kimpussa.

        Abraham on siis Hamin jälkeläinen. Hänen isänsä Terah (Tera) oli Ha-run pappi, Ha-Piru, josta juontuu nimitys hibru- hebrealainen (eng.hebrew).Nehemian aikaisessa Persiassa heitä kutsuttiin hajji-piruz, Pyhän tulen papit.

        Kaldealaiset olivat Hamin esi-isän Kushin jälkeläisiä. Kush-dim, Kas-dim, suljettu "kasti", joka perustui Polygamiseen sisaravioliittoon. Perheen päällä oli kaksi vaimoa, joiden lapset naitettiin serkuilleen. Sama isä, eri äidit. Näin vältettiin sisäsiittoisuus.

        Mutta siitä patriarkaalisuudesta. Varhainen kaldealainen uskonto oli matriarkaalinen. Esiäiti Amma (maa) oli ympärileikkauttanut/ menettänyt ulkoiset genitaalinsa. Tästä syntynyt vuoto oli uudelleensynnyttänyt maan. Siksi tyttölasten genitaalit täytyi ympärileikata, koska niin oli esiäiti Ammakin tehnyt. Ilman sitä ei ollut uudestisyntymää, lastensaamista. Siksi ympärileikkamaton tyttö ei päässyt naimisiin, vaan oli hyljeksitty hamppu.

        Uudelleensyntymisen toivossa kaldealaiset hautasivat vainajansa punaokraan, joka kuvasi äiti Amman maahan vuotanutta verta, joka oli uudelleensynnyttänyt Maan. Näin kaldealaisilla oli toivo ikuisesta elämästä, uudelleensyntymisen toivo.

        Vanhimmat kaldealaiset kalmistot Etelä-Afrikassa ovat 60 000 vuoden takaa.
        Kaldealainen matriarkaalinen uskonto oli aikanaan maailman valtauskonto. kaldealaisia hautapaikkoja löytyy joka mantereelta, aina Australiaa ja Amerikkaa myöten.
        Jos kynä pysyy terävänä, kirjoitan vielä punaokran magneettisista ominaisuuksista, siitä, miten punaokra toimi kompassina ja osoitti pohjoiseen, muinaiseen napatähteen Siriukseen, kaldealaisten Taivaaseen, josta saapui No-mo,(Nooa)"vesimies", joka opetti kaldealaisille kaiken viisauden, jonka avulla he pelastuisivat "käärmeen" kynsistä, käärmeen, joka on aika itse. No-mon viisauden avulla voisivat kaldealaiset sitten elää ikuisesti.

        2. Kaldealaisen uskonnon kriisi

        Kaldealainen uskonto oli aikansa maailmanuskonto Heidän äitinsä oli Amma ja profeetta No-mo (Nooa). Taivas oli Pleiadien tähdistössä Sirius.
        No-mo oli tullut Siriukselta ja opettanut kaldealaisille Luomisen salaisuuksia, Kahdeksaa Prinsiippiä, joista maailma rakentuu. Tietämällä nämä prinsiipit, saattaisivat kaldealaiset elää ikuisesti, kunhan he vain pitäisivät yllä näiden kahdeksan Prinsiipin tasapainoa, harmoniaa. Tätä tehtävää varten nimitettiin erityiset miehet, jotka muodistivat pyhän papiston, Kal-dim Ha-piru, "Tulenjumalan Kushilainen kasti". Egyptiläinen uskonto on suoraan alenevasti kaldealaista. Egyptin vanha nimi on Kemet- kahdeksan.

        Maailma näytti elävän harmoniassa, taitavien pappien huolehtiessa harmoniasta. Kuitenkin muutoksen tuulet jo puhalsivat ja kohta kaldealaisten vanha maailmankuva olisi murskana.

        Kriisi

        Vanhat kreikkalaiset jumaltarut kertovat, miten Saturnus ja Jupiter riitelivät Taivaassa. Jumalat yleensä olivat taivaassa, eivätkä he välittäneet maan asukkaista tuon taivaallista, vaan olivat itsekeskeisiä paskiaisia, toisin kuin hyvä No-mo, kaldealaisten tuki ja turva.
        Kuitenkin kaldealaistenkin Taivaassa tapahtui onnettomuus. Pleiadien kahdeksasta tähdestä yksi sammui äkisti ja maailmankaikkeuden harmonia oli mennyttä, mikä enteili onnettomuutta.
        Kun vielä Saturnus ja Jupiter olivat riidoissa, tapahtui väistämätön. Saturnus sai alistua ja Jupiter nousi jumalista mahtavimmaksi. Jos lukija on tietoinen siitä vaikutuksesta, joka Jupiterilla on Maahan, niin siitä seurasi sapiskaa. Taivaallisen riidan seurauksena Jupiter purki kiukkua alaisiinsa. Hän tuuppi Maata niin, ettei tämä ollut enää entisensä. Suomeksi sanottuna Maan akselikallistuma muuttui 30 astetta niin, että entisen napatähden tilalle vaihtui nykyinen Pohjantähti, Ursa Minoris.
        Maa joutui kaaokseen. Meret läiskyivät yli äyräittensä, tuhoten kaupunkeja ja alankomaiden pellot pilaantuivat suolavedestä.

        Tätä päivää muinaiset kansat muistelevat Pitkänä Päivänä, jolloin aurinko ei laskenut.


      • T.Mosse

        3.Kaldealaisen uskonnon uusi tuleminen, Peto nousee merestä. Poikalapsi, joka vapahtaa maailman.

        Jumalten Riita Taivaassa tapahtui 10 000 vuotta sitten. Riidan seurauksena Maan akselikulma muuttui 30 astetta, Sirius menetti paikkansa napatähtenä , jonka tilalle asettui Pohjantähti Ursa Minoris. Akselikallistumaa seurasi tsunamien vyöry ja kun katastrofi oli ohi, seurasi toinen vastoinkäyminen, joka muutti kaldealaisten maailman perinpohjaisesti.
        Akselikallistuman seurauksena vanhat napajäätiköt alkoivat sulaa. Sulamisen seurauksena merten pinta nousi yli 100 metriä. Vanhat rannikkokaupungit jäivät vedenvaraan. Jotkin niistä rakennettiin uudelleen nykyisen rantaviivan tuntumaan.
        Kaldealaisten globaali yhtenäiskulttuuri oli mennyttä. Kuten Raamattu kertoo miten"Portto itkee lapsiaan". Amman kulttuuri ja sen hienot kaupungit olivat iäksi mennyttä, vai olivatko.
        Daniel kertoo, miten hän näki,kun merestä nousi Peto, jolla on monta päätä. Peto oli kuollut, mutta sen KUVA puhui, kuin se olisi elävä. Kaldealaisuus oli kuollut, mutta "ylösnousi", ei elävänä, vaan kuin elävä kuollut, Zombiena, Halloweenin, Kelttien/kaldealaisten suurimpana juhlapäivänä, jolloin muistetaan kaikkia edesmenneitä (jotka hukkuivat 17.päivä Ithys-kuuta, samana päivänä, josta Raamattu kertoo, että Arkin ovi suljettiin, ja vedet vyöryivät).


      • T.Mosse

        Peto nousee merestä

        Kaldealainen maailma toipui katastrofista. Jos mahdollista, vanhat temppelikaupungit rakennettiin uudelleen siinä toivossa, että vanhat "hyvät" ajat palaisivat. Amman valtakunta oli kuitenkin auttamatta hajonnut pirstaleiksi, aivan kuten Daniel kertoo. Uskonnon yhdistävät tekijät olivat poissa. Sirius ei enää ollut "taivaassa". Plejadit, "kahdeksan", olivat enää 7, "Seitsemän sisarusta", kuten antiikin ajan ihmiset sitä vastedes kutsuisivat.
        Yhteys mantereiden välillä katkesi, vanhat kartat, jotka perustuivat Siriukseen (ks. Piri Map), eivät enää täsmänneet. Laivat eivät enää löytäneet reittejään. Alkoi sivilisaatioiden eriytymisen aika, jolloin tavat ja kieli erkaantui yhteisöjen välillä. Lopulta kansat eivät enää ymmärtäneet toisiaan.
        Luonnonmullistuksen myötä oli tullut entisen vaurauden tilalle puute. Alueelliset ilmastot olivat muuttuneet ekvaattorin siirryttyä uudelle tasolle. Tuulet kääntyivät. Ennen vihannat alueet muuttuivat aavikoiksi. Alkoi kansainvaellusten aika- ja sodat.


      • T.Mosse

        Vanhoja jumalia ja uusia

        Amman maailman koettua kovia iski uskonkriisi. Kaikista harmoniaan tähtäävistä toimenpiteistä, joita Ha-pirun papisto oli suorittanut, oli heitä kohdannut onnettomuus. Syy ei tietenkään ollut pappien, mutta silti jouduttiin tekemään kysymys, mikä meni vikaan, kaikesta huolimatta? Lopputulos oli lähes yksimielinen, että Amma ei ollut saanut riittäviä uhreja. Genitaaliveren vuodattaminen ei ollut lepyttäminen ei ollut riittänyt parantamaan Suurta Äitiä. Suurin ja pelottavin kysymys oli kuitenkin se, että miten nyt käy ylösnousemuksen ja iankaikkisen elämän, kun Taivas on siirtynyt sijoiltaan. Yhteys Taivaaseen piti saada takaisin, hinnalla millä hyvänsä.
        Ha-piru-kansa oli karjankasvattajakansaa. Lauman arvokkain eläin oli siitossonni, jonka piti olla virheetön kaikella tavalla.Kuitenkin kaikkein arvokkain omaisuus, mitä Ha-pirulla saattoi olla, oli hänen esikoisensa, suvun lunastaja Messu, Mashiah, joka takasi suvun jatkuvuuden, joka merkitsi käytännössä iankaikkista elämää täällä maan päällä. Täytyy muistaa, että Ha-pirujen maailmankuva oli täysin dualistinen, Kaikki mitä tapahtui maan päällä, tapahtui myös Taivaassa. Kuoleman hetkellä Ha-pirun kaksi henkeä, se, joka on maan päällä, ja se, joka on Taivaassa, niiden pitää kohdata. Jos eivät, Ha-pirun sielu joutuu "kadotukseen".
        Ha-pirut päättivät alkaa uhraamaan esikoispoikiaan jumalalleen Pirulle, jotta tämä leppyisi, että kaikki olisi entisellään eivätkä Ha-pirut joutuisi kadotukseen.
        Pirullista opportunismia, jonka myöhemmin korvaisi "syntipukki".


      • Tää se vasta scifiä on... :D


      • T.Mosse

        Patriarkaalinen maailma ja sen jumalat

        Uskonkriisissä tuskissaan huokailevien kaldealaisten sydämet täytti kauhu. kadotus odotti ja se voisi kohdata ketä tahansa, miksi siis jättää huomiseen sen, minkä voi tehdä jo tänään.
        Ha-pirujen temppelirituaalit saivat uutta sisältöä, kun perheenisät alkoivat tuomaan poikiaan uhrattavaksi. Veri valui maahan Ammalle ja taivaalle nousi "suloinen tuoksu", palavan ihmislihan etova lemu. Jos tästä ei Piru lepy, niin keinot jäävät vähiin. Ei leppynyt. Kuopuksen uhraaminen olisi ollut riski aikana, jolloin elinikä ei ollut kummoinen ja synnytyksetkin kammottavia, johtuen jatkuvasta tulehduksesta, jonka ympärileikkaus aiheutti ( siksi naista pidettiin saastaisena, eikä hän voinut olla pappi, jonka piti olla "puhdas").
        Orjien uhraaminen taas olisi ollut samaa, kuin olisi polttanut rahaa. Siksi kuvaan astui sodat. Naapuriheimon miehiä alettiin väijymään ja kiinnisaadut sitten uhrattiin. Amma sai veren, Piru "suloisen tuoksun".
        Sodankäynti oli kuitenkin riskaabelia hommaa. saattoi joutua itse kiinni ja se tiesi kadotusta, koska pisteet menivät naapuriheimon hyväksi. Lopulta syntyi jonkinlainen kauhun tasapaino, jossa käytettiin vaihtelevasti uhreina esikoispoikia, sotavankeja tai uhrieläimiä.
        Taivas ei kuitenkaan siirtynyt paikalleen ja perimmäiseksi tunteeksi kansoilla vakiintui kadotuksen pelko.


      • T.Mosse

        Pedon kuva

        Daniel kertoo, miten Peto kuoli ja miten sen kuva nousi merestä. Kertomus on jollakin tapaa Hamilaisen kansan itsetutkistelua, koska se on ottanut osaa kaikkeen siihen mistä profeetat kertovat.

        Peto, jolla oli monta päätä, olivat Amman valtakunnan keskeisimmät oivallukset, jotka No-Mo opetti kaldealaisille koskien universumia ja ihmisluontoa, aineen ja luomisen salaisuuksia, niitä kahdeksaa prinsiippiä, joita egyptiläiset luulivat tuntevansa, energia-pimeä energia, materia-antimateria jne. Akupunktion kahdeksan peruslinjaa, joogan kahdeksan shakraa...


      • T.Mosse

        Poikalapsi ja pelastuksen ihanuus

        Esikoisten uhraaminen oli Kushilaisten Ha-Piru-heimojen perimässä. Ihmisuhreja oli suoritettu siitä lahtien, kun maailma oli katastrfin jälkeen muuttunut ja Ha-pirut olivat menettäneet pelastusvarmuutensa.
        Tässä kohtaa, ikäänkuin elokuvan leikkauspöydältä konsanaan, keskelle maailmanhistoriaa ilmestyy kertomus Adamista ja Eevasta, syntiinlankeemuksesta ja sen seurauksista. Jos tuntee todellisuuden kertomuksen takana, ymmärtää myös sen sisällön ja olen varma, että muinaiset kansat kyllä muistivat, johonkin pisteeseen asti, kunnes uudet aatteet ja uudet tulkinnat pyyhkivät vanhan muiston pois. Niin on käynyt Nooan tarinalle, jonka peruskertomus on kaldealainen ja kertomukselle pitkästä päivästä, joka sijoitettiin Israelin kuninkaiden aikaan.

        Taustojen tunteminen ei kuitenkaan halvenna Raamatun sanomaa. Aabrahamille muistutettiin, että hänen uskonsa kautta kaikki kansat tulisivat siunatuiksi. Ihmisuhrit todellakin loppuivat, tosin ne saivat uuden raaemman luonteen, kun teknologia kehittyi ja ihmisestä tuli kykenevämpi niin hyvässä kuin pahassa.

        Entä se poikalapsi ja pelastuksen ihanuus? Hänen piti syntymän Aabrahamin suljetusta Ha-Pirujen pappissuvusta. Nyt on paras ottaa esiin Kirjojen Kirja ja lukea Poikalapsesta ja Rauhan valtakunnasta, joka on ikuinen:

        Daniel 2:32-44


        32 Se patsas oli tällainen: pää puhdasta kultaa, rinta ja käsivarret hopeaa, vatsa ja reidet pronssia,
        33 sääret rautaa, jalat osaksi rautaa, osaksi savea.
        34 Sitä katsellessasi lähti käden koskematta vierimään kivi. Se osui patsaan jalkoihin, jotka olivat rautaa ja savea, ja murskasi ne.
        35 Niin murtuivat yhtä lailla rauta, savi, pronssi, hopea ja kulta, ja niistä tuli kuin ruumenia kesäisellä puimatantereella, ja tuuli kantoi ne pois, eikä niitä löytynyt mistään. Ja kivestä, joka oli osunut patsaaseen, tuli suuri vuori, ja se täytti koko maailman. [Job 21:18 ]
        36 Tämä oli uni, ja nyt kerromme kuninkaalle sen selityksen.
        37 "Sinulle, kuningas, kuninkaiden kuningas, on taivaan Jumala antanut valtakunnan, vallan, voiman ja kunnian. [Hes. 26:7; Dan. 5:18]
        38 Hän on myös antanut kaikkialla valtaasi ihmiset, maan eläimet ja taivaan linnut ja tehnyt sinut niiden herraksi. Sinä olet kultainen pää. [Jer. 27:6, Jer. 28:14]
        39 Mutta sinun jälkeesi nousee toinen valtakunta, vähäisempi kuin sinun, ja sitten kolmas valtakunta, pronssinen, joka on hallitseva koko maailmaa.
        40 Vielä on tuleva neljäs valtakunta, luja kuin rauta, ja niin kuin rauta murskaa ja särkee kaiken ja niin kuin rauta rikkoo, niin se on murskaava ja rikkova kaikki muut.
        41 "Se, että näit jalkojen ja varpaiden olevan osaksi ruukkusavea ja osaksi rautaa, tarkoittaa, että tämä valtakunta on oleva jakautunut mutta siinä on raudan lujuutta, niin kuin näit rautaa olevan ruukkusaven seassa.
        42 Se, että varpaat olivat osaksi rautaa ja osaksi savea, tarkoittaa, että valtakunta on oleva osittain luja ja osittain hauras.
        43 Ja että näit rautaa ruukkusaven seassa, se tarkoittaa, että valtakunnat liittyvät toisiinsa aviositein mutta eivät yhdisty, niin kuin ei rautakaan yhdisty saveen. [Dan. 11:6,17]
        44 "Noiden kuninkaiden aikana on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu, eikä sitä valtakuntaa anneta toiselle kansalle. Se murskaa lopullisesti kaikki nuo valtakunnat, ja se pysyy ikuisesti,

        Taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu, eikä sitä valtakuntaa anneta toiselle kansalle. Se murskaa lopullisesti kaikki nuo valtakunnat, ja se pysyy ikuisesti.

        Katastrofin /vedenpaisumuksen tuhoaman Amman, Pedon valtakunnan kuva, jota maailman kansat ovat kaikki nämä vuodet siitä asti, kun vedenpaisumus sen tuhosi, on Aabrahamin suvusta noussut prinssi, Messias Jeshua Mashiah murskannut, kuollessaan ristillä kaikkien hamilaisten ja myös meidän kaikkien muittenkin puolesta, jotka ovat uskon kautta liitetty tuohon Jeesuksen kuoleman jälkeen Ylösnousseeseen "poikalapseen", seurakuntaan, jonka tehtävä on hallita Daavidin valtaistuimella, kädessään murtumaton teräksinen Lain sauva, joka lukee jokaisen Jeesuksen hengessä uudestisyntyneen omassatunnossa, todistaa oikean oikeaksi, väärän vääräksi, kädessä pyhät arvat, joista toinen Urim, "esi-isät", langettaa raskauttavan tuomion ja Tummim, totuus ja oikeus, antaa vapauttavan tuomion, Kädessä kaksiteräinen miekka, armo ja totuus.

        Harmonia on löydettävissä ja siihen on välineet. Rauhan valtakunta, joka on salainen sydänten valtakunta , jolla ei ole loppua. Kun silmä sulkeutuu viimeisen kerran, se on menoa, ylöstempaus, Taivaan valtakunta. Sirius, täältä tullaan. aabraham on jo siellä.


      • pyhpyhjapyh
        T.Mosse kirjoitti:

        Nykyiset valtauskonnot ovat patriarkaalisia ja niitä sanotaan abrahamilaisiksi uskonnoiksi. Näitä ovat kategorisesti juutalaisuus, kristinusko ja Islam. Kaikista näistä peruskategorioista on sitten tuhansia variaatioita, niin ettei läpi nää. Afrikkalaisessa pikkukylässä saattaa olla loputtoman pitkä Church-street lähetyssaarnaajien jäljiltä, kalamiehet toistensa katiskoilla, mutta onko luvat kunnossa?

        Juutalaisuus mainostaa itseään seemiläisenä uskontona. Tämä tietysti on melkein totta, koska kantaisän abrahamin kotona uskottiin kaldealaisuuteen, eikä Aabraham minkään Shemin jälkeläinen ollut, vaan Hamin ( jonka pojan Nooa kirosi veljiensä orjaksi-ikuisesti). Menossa näyttääkin olevan perheriita, joka ei asetu. Jos avaat telkkarin, näet siellä veljekset toistensa kimpussa.

        Abraham on siis Hamin jälkeläinen. Hänen isänsä Terah (Tera) oli Ha-run pappi, Ha-Piru, josta juontuu nimitys hibru- hebrealainen (eng.hebrew).Nehemian aikaisessa Persiassa heitä kutsuttiin hajji-piruz, Pyhän tulen papit.

        Kaldealaiset olivat Hamin esi-isän Kushin jälkeläisiä. Kush-dim, Kas-dim, suljettu "kasti", joka perustui Polygamiseen sisaravioliittoon. Perheen päällä oli kaksi vaimoa, joiden lapset naitettiin serkuilleen. Sama isä, eri äidit. Näin vältettiin sisäsiittoisuus.

        Mutta siitä patriarkaalisuudesta. Varhainen kaldealainen uskonto oli matriarkaalinen. Esiäiti Amma (maa) oli ympärileikkauttanut/ menettänyt ulkoiset genitaalinsa. Tästä syntynyt vuoto oli uudelleensynnyttänyt maan. Siksi tyttölasten genitaalit täytyi ympärileikata, koska niin oli esiäiti Ammakin tehnyt. Ilman sitä ei ollut uudestisyntymää, lastensaamista. Siksi ympärileikkamaton tyttö ei päässyt naimisiin, vaan oli hyljeksitty hamppu.

        Uudelleensyntymisen toivossa kaldealaiset hautasivat vainajansa punaokraan, joka kuvasi äiti Amman maahan vuotanutta verta, joka oli uudelleensynnyttänyt Maan. Näin kaldealaisilla oli toivo ikuisesta elämästä, uudelleensyntymisen toivo.

        Vanhimmat kaldealaiset kalmistot Etelä-Afrikassa ovat 60 000 vuoden takaa.
        Kaldealainen matriarkaalinen uskonto oli aikanaan maailman valtauskonto. kaldealaisia hautapaikkoja löytyy joka mantereelta, aina Australiaa ja Amerikkaa myöten.
        Jos kynä pysyy terävänä, kirjoitan vielä punaokran magneettisista ominaisuuksista, siitä, miten punaokra toimi kompassina ja osoitti pohjoiseen, muinaiseen napatähteen Siriukseen, kaldealaisten Taivaaseen, josta saapui No-mo,(Nooa)"vesimies", joka opetti kaldealaisille kaiken viisauden, jonka avulla he pelastuisivat "käärmeen" kynsistä, käärmeen, joka on aika itse. No-mon viisauden avulla voisivat kaldealaiset sitten elää ikuisesti.

        Puhut täyttä paskaa. Abraham oli Seemin jälkeläinen.


      • jhdssg
        pyhpyhjapyh kirjoitti:

        Puhut täyttä paskaa. Abraham oli Seemin jälkeläinen.

        "Puhut täyttä paskaa. Abraham oli Seemin jälkeläinen."

        Asia on helppo tarkastaa hepun nimestä: A-BRA-HAM.


      • jhdssg kirjoitti:

        "Puhut täyttä paskaa. Abraham oli Seemin jälkeläinen."

        Asia on helppo tarkastaa hepun nimestä: A-BRA-HAM.

        Kerrankin samaa mielipuolta pyhpyhin kanssa :D

        Abraham oli alun perin nimeltään Abram. Abraham kuului Seemin kautta kymmenenteen sukupolveen Nooasta
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Abraham


        Abram: "exalted father," the original name of Abraham
        http://biblehub.com/hebrew/87.htm


    • Eikös yhtään edes etäisesti järkevää vastausta tule sinänsä mielenkiintoiseen pohdintaan maan ulkopuolisen elämän suhteesta valtauskontoihimme?

      Sillä raamatusta olisi pääteltävissä, että koko luomakunta on synnin alainen, eli myös jossain valovuosien päässä asuva älykäs elämänmuoto, vaikka he eivät olisi erään pariskunnan toilailuista paratiisissa kuulleetkaan.

      Sitten jos jokin vieras elämä ei ole synnin alla, niin siitä voisi päätellä, että Jahve ei olisi heidän luomisensa taustalla, jos he eivät kuulu Jahven luomakuntaan.

      Heille ei tarvitsisi julistaa edes evankeliumia, mutta mitenkäs sitten heidän taivaspaikkansa Jahven taivaassa?

      Olisiko heillä synnittöminä ohituskaista taivaaseen, vai pääseekö sinne vain synninalaiset tehtyään parannuksen ja synnittömillä ei olisi sinne asiaa?

      Mutta jos heillä on jokin meidän uskontojamme muistuttava myyttirakennelma, niin silloinhan se olisivat taas kristinuskon läpi katsottuna epäjumalanpalvojia ja siis syntisiä, joten heille voisikin julistaa evankeliumia ja koettaa saada heitä Jahven palvojiksi.

      Mutta entä jos heillä ei ole yhtään mitään uskontoja muistuttavaa järjestelmää, eivätkä he edes ymmärtäisi että mitä sellainen on, että palvotaan jotain sellaista, jota ei ole, niin mitenkä sitten suu pannaan?

      Koettaisitte selittää, että on sellainen olio, joka on tuolla jossain, eli kaikkialla ja sitä pitää lepytellä että pääsisi sen taivaaseen ja ne sanoisivat että no pyytäkää sitä oliotanne käymään täällä, niin jutellaan sen kanssa, että mikä on meininki mutta sitten pitäisi sanoa, että ei se oikein käy, kun se ei halua jutella kenenkään kanssa, vaan nämä juttumme pitää vain uskoa, niin mitäpä luulisitte niiden vastaavan?

      Voi kuinka ihanaa ja loogista, mekin haluamme uskoa samoin, vai jotain muuta?

      • Cycl0ne

        Klassinen adventistinen selitys aiheeseen, joka ei ole hullumpi, mutta kuitenkin ei aukoton, on että vain tämän planeetan ihmiset lankesivat ja synti rajattiin meidän tellukselle.

        Tosiasiassa tämä perisynti-jupakka ei ole oikeastaan Raamatun kirjoittajia vaivannut lainkaan, koska siitä kukaan ei kirjoita. Luulen, että jos haluaa vastaavan teorian pykäistä, niin veikkaan että kuolema on tämä ykkösvihollinen, mutta koska sekin kuuluu ihmiselämään, niin ei sekään toimi. Kun hetken pohdit tuossa sapatti-ketjussa esittämääni temppeli-ajatusta syvemmin, niin huomaat että lukija on pyhäkön sisällä luomiskertomuksen alusta loppuun. Mitä sitten siinä tapahtuukaan, on niitä johtopäätöksiä, joita lukijan tulee kerätä itsellään.

        Raamatun kirjoittajat ovat kuitenkin käytännön miehiä, tähdet olivat heille mukavia asioita, mutta elämässä on tärkeämpiäkin aiheita. Raamattu ei ota kantaa maapallon ulkopuoliseen elämään.


    • Nyt se ei ole mitenkään todistettu että kyseisellä planeetalla olisi elämää. Planeetta noin 40 000 000 000 kilometrin päässä meistä ja niin lähellä tähteä jonka ympäri sen rata on että sen pinta on paljon säteilyn kohteena. Ei ainakaan vielä ole löytynyt varmoja todisteit siitäkään onko planetalla vettä tai ei.

      alex

      • En ole väittänyt, eikä kukaan, että elämää olisi löytynyt.

        Tämän ketjun tarkoitus on pohdiskella sitä, että mitä vieraan elämän löytäminen maailmankaikkeudesta tarkoittaisi vaikkapa kristinuskon teologian kannalta. Oma mielipiteeni on, että se ei kestäisi sitä, vaikka tietenkin sitä voidaan venyttää ja vanuttaa tarpeen mukaan, mutta todellisuudessa vieras elämä murskaisi sen lopullisesti.


      • Jaaha - sekö oli tarkoitus :)) ja esimerkiksi otit planeetan jolla luultavasti ei ole elämää .. mutta ok..
        Mitä maan uskopuolinen elämä - jos sellaista löydettäisi - tarkoittaisi uskonnoille - no riippuu paljon uskonnosta .. mutta Raamattua se varmaan vahvistaisi - sillä Raamatussa puhutaan maan ulkopuolisesta elämästä vähän joka sivulla (noin kuvaannollisesti sanoen), taivas on maan ulkopuolella vain esimerkiksi .. ja monet uskovat odottavat että Jeesus tulee takaisin .. siis maan ulkopuolelta .. ja niin edelleen ..

        Raamattu puhuu ihmisen sisäisestä (hengellisestä) tilasta ja maan ulkopuolisesta elämästä aika paljon ..

        Tai esimerkiksi "Alussa Jumala loi taivaan ja maan" -- > taivas on se mikä on maan ulkopuolella .. siellä kiertää tähtiä ja planeettoja (esimerkiksi) ja siellä on Raamatun mukaan myös elämää.

        Nyt meidän ei tulisi sekoittaa kaikenmaailman raamatuntulkintoja (ja niitähän löytyy) ja itse Raamattua toisiinsa. Kun katolinen kirkko esimerkiksi väitti että maapallo on kaikkeuden keskipiste - oli (monille erehtymätön) katolinen kirkko väärässä.

        Raamatussa puhutaan myös taivaalle tähyilijöistä jotka .. no .. ovat hekin väärässä.. siis Raamatun mukaan.

        Muista uskonnoista en mene sanomaan paljon mitään - mutta Raamattu ei sillä kaatuisi millään tavalla jos löytyisi elämää muiltakin planeetoilta kuin tämä meidän .. kumma olisi jos ei muualla olisi elämää .. Minä ainakin olen sitä mieltä että koska itse avaruus on rajaton (siis en tarkoita tätä meidän universumia) - ilman alkua ja loppua ja siis myös aika siten on ilman alkua ja loppua olisi aika uskomatonta että elämää ei olisi kuin tällä maapallolla .. eihän se ole mahdollista .. olen jopa sitä mieltä että ei olisi yhtään mahdotonta että näitä universumeitakin olisi muuallakin - niinkuin monet tiedemiehet ja naiset tänään uskovat ..

        alex


        alex


      • alex.kasi kirjoitti:

        Jaaha - sekö oli tarkoitus :)) ja esimerkiksi otit planeetan jolla luultavasti ei ole elämää .. mutta ok..
        Mitä maan uskopuolinen elämä - jos sellaista löydettäisi - tarkoittaisi uskonnoille - no riippuu paljon uskonnosta .. mutta Raamattua se varmaan vahvistaisi - sillä Raamatussa puhutaan maan ulkopuolisesta elämästä vähän joka sivulla (noin kuvaannollisesti sanoen), taivas on maan ulkopuolella vain esimerkiksi .. ja monet uskovat odottavat että Jeesus tulee takaisin .. siis maan ulkopuolelta .. ja niin edelleen ..

        Raamattu puhuu ihmisen sisäisestä (hengellisestä) tilasta ja maan ulkopuolisesta elämästä aika paljon ..

        Tai esimerkiksi "Alussa Jumala loi taivaan ja maan" -- > taivas on se mikä on maan ulkopuolella .. siellä kiertää tähtiä ja planeettoja (esimerkiksi) ja siellä on Raamatun mukaan myös elämää.

        Nyt meidän ei tulisi sekoittaa kaikenmaailman raamatuntulkintoja (ja niitähän löytyy) ja itse Raamattua toisiinsa. Kun katolinen kirkko esimerkiksi väitti että maapallo on kaikkeuden keskipiste - oli (monille erehtymätön) katolinen kirkko väärässä.

        Raamatussa puhutaan myös taivaalle tähyilijöistä jotka .. no .. ovat hekin väärässä.. siis Raamatun mukaan.

        Muista uskonnoista en mene sanomaan paljon mitään - mutta Raamattu ei sillä kaatuisi millään tavalla jos löytyisi elämää muiltakin planeetoilta kuin tämä meidän .. kumma olisi jos ei muualla olisi elämää .. Minä ainakin olen sitä mieltä että koska itse avaruus on rajaton (siis en tarkoita tätä meidän universumia) - ilman alkua ja loppua ja siis myös aika siten on ilman alkua ja loppua olisi aika uskomatonta että elämää ei olisi kuin tällä maapallolla .. eihän se ole mahdollista .. olen jopa sitä mieltä että ei olisi yhtään mahdotonta että näitä universumeitakin olisi muuallakin - niinkuin monet tiedemiehet ja naiset tänään uskovat ..

        alex


        alex

        >> Jaaha - sekö oli tarkoitus :)) ja esimerkiksi otit planeetan jolla luultavasti ei ole elämää .. mutta ok.. >>>

        Voi sinua.

        Kirjoitin juuri kuten uutisessa luki. On löytynyt elämälle suotuisa planeetta, mutta siellä ei välttämättä elämää ole, ennen kuin keksitään keino sen todentamiseen.

        Se, onko juuri tuolla planeetalla elämää vai eikö sillä ole elämää, ei ole se pointti tässä asiassa, vaan ylipäänsä elämä jossain muualla kuin planeetallamme.

        Ymmärrätkö nyt, vai vieläko koetan enemmän selittää kuin lapselle konsanaan?

        >>> sillä Raamatussa puhutaan maan ulkopuolisesta elämästä vähän joka sivulla (noin kuvaannollisesti sanoen) >>>

        Ei todellakaan puhuta, edes vertauskuvallisesti. Jos olet sitä mieltä, että pistä tänne jakeita jota sinun mielestäsi puhuvat jonkin jumalan taikomasta elämästä jossain muualla.

        >>> ja monet uskovat odottavat että Jeesus tulee takaisin .. siis maan ulkopuolelta .. ja niin edelleen >>>

        No voitko kertoa, että missä tämä maankiertäjä tällä hetkellä kytistelee? Kuun takana? Marsissa piiloon kaivautuneena? Jupiterin kaasuissa lymyilee?

        Mutta olet oikeassa että nuo taikauskoiset beduiinin pölvästit todella luulivat jumalansa asuvan jossain tuossa pilvissä yläpuolellamme, mutta sepä on taikauskoksi osoitettu, kuten koko uskontosi.

        Raamattu kylläkin kertoo että planeettamme ja sen ihmiskunta on ainutlaatuista elämää koko universumissa ja siitä ei päästä yhtään mihinkään, vaikka kuinka koettaisi tulkita niitä typeriä höpinöitä uudestaan.

        Raamatun mukaan ei ole mitään syytä uskoa elämää olevan missään muualla maailmankaikkeudessa. Itse asiassa raamatussa on monia kohtia, joiden perusteella taikauskoiset päättelevät, että Maan ulkopuolista elämää ei ole olemassa, eikä voi olla olemassa.


    • Vertailuvarmuudesta

      Katsoisin asian tuon ulkopuolisen elämän näkökulmasta. Ja lähinnä ehkä jo teknologisesti hieman kehittyneempien elollisten näkökulmiin, koska kehittymättömämpien tulkitsemisessa vain jätetään keksintöjen olemassaoloja pois sopivalle tasolle asti.

      1) Siellä on N lajia, joista jokainen kykenee eriasteisiin ajattelusuorituksiin. Käsitteellistä ajattelua on asteikolla 0...a, jossa vertailuyksikkönä on K(t) ajatukseen kykenevä laji (asteikolla==1, aika=t). Ajattelun määrä on tietysti kasvanut käsitteiden lukumäärien kasvaessa, mutta lajille ominaisena on jonkinlainen keskimääräinen ajatusten lukumäärä. Teknologioillaan kyetään suurempiin ajattelumääriin monin eri tavoin toteutettuina.

      2) Lajeilla on niille ominaisen kehot, joiden kautta voivat vastaanottaa aistimuksia, kokea kehoihinsa liittyviä asioita sekä toteuttaa kehojensa mahdollistamia asioita ympäristöissään. Myös teknologioihinsa liittyviä asioita, vaikka suurinta osaa teknologioista ohjaavatkin muut teknologiset tuotteet. Automaatit ovat hyvin yleisiä, ja niitä on myös abstraktien ajattelu-ymmärrystaitojen suhteen hyvin monenlaisia.

      3) Erilaisia ympäristöjä on lukuisia, koska ympäristöjen osatekijöitäkin on lukuisia. Näitä voidaan luokitella edelleen nimeten, kehittäen, yhdistellen ja muuttaen edelleen joka hetki.

      4) Lajien elinkaariin liittyy hyvinkin monenlaisia asioita, ja suuri osa esimerkiksi kehojensa toimivista osista voidaan korvata vastaavilla keinotekoisilla osilla. Elinikään voidaan vaikuttaa monin tavoin, ja tarvittaessa tuottaa eräänlaisia varmuuskopioita joko informaatiojärjestelmiin taikka myös osittain keinotekoisiin kehoihin liittyen.

      5) Informaatiojärjestelmänsä kykenevät hyvin nopeaan ja monimutkaisuudeltaan laajaan toimintaan, joka ei edes lajien yksilöiden yhteistyöllä olisi millään saavutettavissa. Automaatit ovat yhteistoimivina hyvin monipuolisia kehittymismahdollisuuksia tarjoavia.

      6) Näihin liittyvät tekniset parametrit, teknologiat ja teknologiset suureet.

      7) Lajien kehittyminen ja niiden tietoinen kehittäminen.

      Ja sitten:

      8) Jokaiselle yksilölle olemassaolevan toimivan sielun todentaminen informaatioteknisin keinoin. Sille tavanomaisen taivasympäristön kuvailu sielulle soveltuvin ominaisuuksin. Luonnontieteellisten ilmiöiden yhteys lajisieluille ominaisiin taivaisiin. Milloin sielu on mahdollinen ja milloin ei. Milloin taivaansa on mahdollinen ja milloin ei. Yhteys tapahtumisiin ympäristöissä. Milloin esiintyy hengellisyyttä ja milloin ei. Kaikkien eri lajien osallisuus tai osallisuuden puuttuminen. Osittaiset osallisuudet.

      9) Persoonallisuuksien määritteleminen ja määrittäminen kaikissa elollisiin ja ei-elollisiin liittyvissä ympäristöissä osineen.

      PELASTUMINEN == yksilön olemassaolon jatkumista taivaassaan. Lajeille tyypillisinä, sisältöineen sisältäen ja vailla eräitä muita ympäristöihin liittyviä käsitteistöjä, ilmiöitä ja aiheitaan.

      → Kuka/ketkä/mitkä yksilöt/mitkä lajit / mitkä ilmiöt / mitkä ympäristöt mahdollistavat pelastumisen. Kuinka jatkuvaa ja miten jatkuvaa pelastuminen on? Milloin pelastuminen on mahdollista tai todennäköistä, milloin ehkä ei, milloin osittaista?

      → PELASTUMISEN merkitys aina, kaikille ja kaikkialla jne.

      ***
      Ilman ylläolevia kunnollisia tietoja (voidaan tietysti kehitellä skenaarioita arvaillen tietoja ja päätellen niistä asioita) ei voida meidän maailmamme valtauskontojen suhteita tuohon toiseen elävien maailmaan kunnolla suhteuttaa vaan vain kuvailla siihen liittyviä ajatuksia. Niiden totuudenmukaisuuden arvioinneissa ollaankin sitten tilanteessa, että pitäisi kuvailla kaikki asiat vailla minkäänlaista havaittua tietoa pelkästään oman ymmärryksemme ja teknologioidemme varassa. Jotain jää aina puuttumaan. Joka tapauksessa sangen monitahoinen arvioitava asiasta kehkeytyy vaikka saisimmekin edes osittaisia tietoja muualle elävien olemassaolon sisällöistä. Toistaiseksi on vain pärjättävä oman maailmamme elämän, ei-elävän ja olemassaolon sisältöjen kanssa, niistä riippuen taikka niistä riippumatta.

    • No Raamatun mukaan ainakin on elämää muuallakin kuin tällä Telluksella .. ja kumma olisi jos ei olisi.

      Että ihmiset aikoinaan pitivät maata kaiken keskipisteenä on hyvä osoitus siitä kuinka ihminen tulkitsee kaikkea - mutta Raamattu sanoo että Jumala vaikuttaa kaikkialla .. Jumala loi taivaan ja maan - Jumala On elävä ja voimallinen Luoja josta Salomo sanoi: Taivasten taivaisiin hän ei mahdu..
      Raamatun mukaan on elämää monissa paikoissa ei vain maapallolla .. Maa on Jumalan astinlauta..

      alex

      • Jos olette oikeassa ja Jeesus tulee toisen kerran. Käsittääkseni silloin tulee maailmanloppu, teidän uskonne mukaan.

        -Mitä tapahtuu toisilla planeetoilla, onko sielläkin maailmanloppu?
        -Otetaanko sielläkin uskovat samaan aikaan Uuteen Jerusalemiin/Taivaaseen?
        -millaisia uskovia siellä voisi olla?


      • vain.ihmiskuntaa
        Quo.Vadis kirjoitti:

        Jos olette oikeassa ja Jeesus tulee toisen kerran. Käsittääkseni silloin tulee maailmanloppu, teidän uskonne mukaan.

        -Mitä tapahtuu toisilla planeetoilla, onko sielläkin maailmanloppu?
        -Otetaanko sielläkin uskovat samaan aikaan Uuteen Jerusalemiin/Taivaaseen?
        -millaisia uskovia siellä voisi olla?

        Eiköhän Isokirja puhu tässä meidän tilanteeseemme.
        Mehän tässä telluksella teemme syntiä ja meidät - loputetaan pahanpolulta, kun aika päättyy.

        Muu varmasti elää sitä päättymättömyyden linjaa.


      • vain.ihmiskuntaa kirjoitti:

        Eiköhän Isokirja puhu tässä meidän tilanteeseemme.
        Mehän tässä telluksella teemme syntiä ja meidät - loputetaan pahanpolulta, kun aika päättyy.

        Muu varmasti elää sitä päättymättömyyden linjaa.

        Jos muutan Mars planeetalle niin olenko turvassa?


      • Quo.Vadis kirjoitti:

        Jos olette oikeassa ja Jeesus tulee toisen kerran. Käsittääkseni silloin tulee maailmanloppu, teidän uskonne mukaan.

        -Mitä tapahtuu toisilla planeetoilla, onko sielläkin maailmanloppu?
        -Otetaanko sielläkin uskovat samaan aikaan Uuteen Jerusalemiin/Taivaaseen?
        -millaisia uskovia siellä voisi olla?

        Maailman loppu? Mitähän sillä oikein tarkoitat? Sitä paitsi ei minua tarvitse teititellä.

        Mitä tapahtuu ? Kukapa sen tietää - eihän kukaan tiedä edes mitä tällä meidän planeetallamme .. mutta jos nyt eletään tämän Telluksen pinnalla ja jopa ikuisesti niinkuin monet asian näkevät - niin tuskin se tuhoutuu :).

        Usko Jumalaan ei tarkoita että ihminen tietää kaiken - on jopa niin että usko voi saada ihmisen tajuamaan kuinka vähän me oikeastaan tiedämme kaikesta.
        Minä uskon siihen minkä tiedän uskottavaksi ..

        alex


      • Quo.Vadis kirjoitti:

        Jos olette oikeassa ja Jeesus tulee toisen kerran. Käsittääkseni silloin tulee maailmanloppu, teidän uskonne mukaan.

        -Mitä tapahtuu toisilla planeetoilla, onko sielläkin maailmanloppu?
        -Otetaanko sielläkin uskovat samaan aikaan Uuteen Jerusalemiin/Taivaaseen?
        -millaisia uskovia siellä voisi olla?

        Tähän sopii se vanha vitsi tästä taikauskoisest hölynpölystä:

        Intiaani: jos en tiedä jumalastasi, tai synnistä, niin en joudu myöskään kadotukseen?

        Pappi: Juuri näin. Jos et tiedä, et joudu kadotukseen.

        Intiaani: no miksi helvetissä sinä sitten kerroit minulle siitä, saamarin pölvästi.

        Ehkäpä tämä sama koskee jollain toisella planeetalla asuviakin.


      • Quo.Vadis kirjoitti:

        Jos olette oikeassa ja Jeesus tulee toisen kerran. Käsittääkseni silloin tulee maailmanloppu, teidän uskonne mukaan.

        -Mitä tapahtuu toisilla planeetoilla, onko sielläkin maailmanloppu?
        -Otetaanko sielläkin uskovat samaan aikaan Uuteen Jerusalemiin/Taivaaseen?
        -millaisia uskovia siellä voisi olla?

        Tähän sopii se vanha vitsi tästä taikauskoisest hölynpölystä:

        Intiaani: jos en tiedä jumalastasi, tai synnistä, niin en joudu myöskään kadotukseen?

        Pappi: Juuri näin. Jos et tiedä, et joudu kadotukseen.

        Intiaani: no miksi helvetissä sinä sitten kerroit minulle siitä, saamarin pölvästi.

        Ehkäpä tämä sama koskee jollain toisella planeetalla asuviakin.


      • Quo.Vadis kirjoitti:

        Jos muutan Mars planeetalle niin olenko turvassa?

        Et takuulla ole - päin vastoin siellä on elämälle erittäin epäsuotuisat olosuhteet.

        alex ;)


      • alex.kasi kirjoitti:

        Et takuulla ole - päin vastoin siellä on elämälle erittäin epäsuotuisat olosuhteet.

        alex ;)

        Joo ei ole ei.
        Sinne pitäisi ihmisten tehdä itselleen suotuisat olosuhteet.
        Tämäkin paikka ja 99.9999999999999999..99% maailmankaikeudesta on ihmiselle vihamielinen.

        Se siitä, että maailmankaikkeus olisi vartavasten tehty ihmiselle. =)


      • Quo.Vadis kirjoitti:

        Joo ei ole ei.
        Sinne pitäisi ihmisten tehdä itselleen suotuisat olosuhteet.
        Tämäkin paikka ja 99.9999999999999999..99% maailmankaikeudesta on ihmiselle vihamielinen.

        Se siitä, että maailmankaikkeus olisi vartavasten tehty ihmiselle. =)

        Aivan - maailmankaikkeus (universumi) on erittäin kaoottinen ja elämälle epäystävällinen paikka, mutta se on myös uskomattoman suuri ja paikka paikoin se voi olla hyvinkin sopiva elämälle - onhan tämä Telluskin asuttava - toki ei Mars ..

        alex :)


    • superkolaaja

      Eipäs hötkyillä! Ei ole elämää tai sivilisaatioita löytynyt ulkoavaruudesta. Ainahan sitä voi itse kaikkea hullua luulotella ja sillä mollata toisia uskiksia. Humanoidit kuuluu viihteeseen ja scifiin. bushmanni elää haavemaailmassa ja fantasia hallitsee. Jos ja jos olis, entäs jos EI vaan ole!.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      183
      4243
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2686
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2234
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2205
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      54
      1926
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1505
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      111
      1396
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1342
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1061
    Aihe