GLS (Global Leadership Summit)

oikeaavaiväärää

Vapaakirkko on vahvasti mukana ja esillä näissä johtajuuskoulutuksissa Suomessa ja käyvät haistelemassa tuulia amerikoissa asti.

Tämän koulutuksen on kehittänyt alunperin Willow Greek seurakunnan perustaja Bill Hybels ja johtava pastori Melinda Gates

'Yksi GLS:n motoista on: ”Paikallisseurakunta on maailman toivo.” Jokaisella seurakunnalla on oma osansa täytettävänä Jumalan pelastussuunnitelmassa. GLS-konferensseja järjestetään sitä varten, että seurakuntien johtajat pystyisivät varustamaan seurakuntiaan kasvamaan täyteen mittaansa'

Lainaus Suomen GLS sivuilta.

Suomen Viikkolehti pitää kovasti asiaa esillä.

Mistä tässä on kysymys? Onko joku tutustunut tähän?

Minä en ole selvillä, mistä on kysymys?

Onko tämä Jeesuksen ajatus?
Onko Pyhä Henki synnyttänyt tämän?

11

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeaavaiväärää

      Otetaanpas tähän muutamia kohtia Raamatusta: Jeesuksen johtajuus esimerkki ja opetus.

      Matt 20:
      25 Mutta Jeesus kutsui heidät tykönsä ja sanoi: "Te tiedätte, että kansojen ruhtinaat herroina niitä hallitsevat, ja että mahtavat käyttävät valtaansa niitä kohtaan.
      26 Näin älköön olko teillä keskenänne, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne,
      27 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne;
      28 niinkuin ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä."

      Mark 10:
      42 Mutta Jeesus kutsui heidät tykönsä ja sanoi heille: "Te tiedätte, että ne, joita kansojen ruhtinaiksi katsotaan, herroina niitä hallitsevat, ja että kansojen mahtavat käyttävät valtaansa niitä kohtaan.
      43 Mutta näin ei ole teidän kesken, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne;
      44 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon kaikkien orja.
      45 Sillä ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä.

      1 Piet 5:
      1 Vanhimpia teidän joukossanne minä siis kehoitan, minä, joka myös olen vanhin ja Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen myös siihen kirkkauteen, joka vastedes on ilmestyvä:
      2 kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, ei häpeällisen voiton tähden, vaan sydämen halusta,
      3 ei herroina halliten niitä, jotka ovat teidän osallenne tulleet, vaan ollen laumalle esikuvina

    • oikeaavaiväärää

      Onko Jumalan tahto tehdä seurakunnista tehokkaita ylhäältä johdettuja 'yritysten' kaltaisia organisaatioita, jossa seurakuntalaiset valjastetaan tottelemaan 'yritysjohdon' visioita ja unelmia - vaikka ne puetaan hengelliseen muotoon ja tarjoillaan seurakuntalaisille.

      Pyhittääkö tarkoitus keinot?

      Vai:

      Onko vieläkin niin, että Jumala kutsuu ja lähettää?

      Onko vieläkin niin, että Jumala antaa näyn omalle kutsutulleen, minne, milloin ja mitä tekemään?

      Onko vieläkin niin, että seurakunta on sitä varten, että se rohkaisee ja tukee noita kutsuttuja lähtemään toteuttamaan Jumalan kutsua ja tehtävää?

      Onko vieläkin niin, että seurakunnan tehtävä on opettaa ja rohkaista jokaista seurakuntalaista löytämään oma kutsumuksensa, eikä tyytyä johtajien 'unelmien' toteuttajaksi?

      Onko vieläkin niin, että seurakunnan tehtävä on opettaa ja rukoilla, että Jeesuksen omat löytäisivät paikkansa seurakunnassa?

      Onko vieläkin niin, että seurakunnan tehtävä muodostuu niiden Jumalan kutsuttujen saamien toimeksiantojen mukaan ja heidän varustamiseensa toteuttamaan ja mahdollistamaan heidän palvelutehtävänsä?

      Ylhäältä toteuttaen 'yritysjohtajien' visioita ja unelmia VAI toimia Jumalan kutsumien seurakuntalaisten toimeksiantojen mahdollistajana?

      Miksi monista seurakunnista on lopetettu Raamattutunnit ja rukous? Missä Jeesuksen omia varustetaan saamaan Jumalan kutsu ja näky?

      Miksi minun sydämessäni herää tällaisia pohdintoja ja kysymyksiä?

    • oikeaavaiväärää

      Miten Jeesus toimi?

      Näyttikö Jeesus omalla esimerkillään ja toiminnan mallillaan tien, jota opetuslasten tuli seurata?

      Minne Vapaakirkko on matkalla?

    • oikeaavaiväärää

      Saako näitä kysymyksiä esittää?

      • EiSaaKysyä

        No ei oikeastaan saa. Onkohan siellä GLS-"konferenssissa" ollut viimeaikoina uusia DVD-nauhoituksia? Oikeita puhujiahan siellä ei ole ollenkaan, vaikka mainoksissa niin annetaankin ymmärtää.
        Näkeehän nuita Juutuupista aivan ilmaiseksikin. Tosin kirkolle ei sitten jäisi eväitä varmistaa viestin perillemenoa oikein mitenkään. "Konferenssissa" voidaan kuitenkin sanattomalla viestinnällä varmistaa paremmin, että kuka kuuluu joukkoon ja kuka ei.

        Se sai aina hymyn huulille, kun juontaja sanoi "seuraavaksi toivotamme lämpimästi tervetulleeksi sen ja sen puhujan". Sitten paikalle kiikutetaan dvd ja laitetaan koneeseen aplodien saattelemana.

        Kieltämättä pisti miettimään, että mihin suljetulle osastolle sitä on joutunut.
        No, huvinsa kullakin.


    • oikeaavaiväärää

      Onko seurakunta kasvupaikka, josta uskoon tulleet saavat sen opetuksen ja rohkaisun ja tuen, että he löytävät oman kutsumuksensa ja lähtevät siitä kutsusta käsin julistamaan hyvää sanomaa Jeesuksesta?

      MIksi niin harva enää löytää omaa kutsumustaan ja tehtävää?

      Minkä toimeksiannon Jeesus antoi Pietarille? Mitä hän ensin kysyi Pietarilta? Mistä siis lähtee kutsu ja toimeksianto?
      Joh. 21:15 - 16
      Kun he olivat einehtineet, sanoi Jeesus Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Ruoki minun karitsoitani".
      Hän sanoi hänelle taas toistamiseen: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?" Hän vastasi hänelle: "Rakastan, Herra; sinä tiedät, että olet minulle rakas". Hän sanoi hänelle: "Kaitse minun lampaitani

      Eihän siinä toki ole mitään väärää, jos haluaa oppia tekemään oman tehtävänsä mahdollisimman hyvin.

    • oikeaavaiväärää

      1 Kor 13:
      1 Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen.
      2 Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi.
      3 Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi.
      4 Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile,
      5 ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
      6 ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa;
      7 kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii.
      8 Rakkaus ei koskaan häviä; mutta profetoiminen, se katoaa, ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.
      9 Sillä tietomme on vajavaista, ja profetoimisemme on vajavaista.
      10 Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on, katoaa se, mikä on vajavaista.
      11 Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi; kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.
      12 Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.
      13 Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus

      Vieläkö tämä luku on voimassa?
      Kenelle nämä ohjeet on tarkoitettu?

    • oikeaavaiväärää

      Mikä siis on GLS?

      • OlenKäynyt

        Se on sellainen "konferenssi", jossa katsotaan dvd-videoita miljonäärien menestyspuheista. Sisältö on suurin piirtein sellainen, että menestyäkseen täytyy valita ympärilleen huippuyksilöitä ja johtajan kunnioitus on oltava ehdotonta.

        Sitten kun dvd kysyy jonkun kysymyksen, kaikki viittaavat, jotka ovat vastaanottavaisia. Lopuksi kokoonnutaan pakkoryhmiin ja varmistetaan kaavakkeella, että tieto on omaksuttu. Jos ei mene kaaliin, ryhmässä voi sitten vähän nöyryyttää tuota onnetonta.

        Aluksi jazz-bändi soittaa livenä kevyttä musiikkia ja sitten toivotetaan massiivisten aploodien saattelemana ensimmäinen dvd tervetulleeksi ja painetaan play-nappia. Tämän jälkeen suurelle skreenille ilmestyy suuri johtaja tunteellisen musiikin saattelemana ja ryhtyy puhumaan yrityksen johtamisen psykologiasta.

        GLS-konferenssissa voi verkostoitua muiden itsensä tärkeämmäksi tahtovan wannaben kanssa ja kokea yhteenkuuluvuuden tunnetta dvd:llä esiintyvän amerikkalaisen miljonäärin kanssa.

        Siitä tulee siunattu olo, kun miljonäärit antavat eväitä kehittyä miljonääriksi, kunhan vaan katsoo ketä piireihinsä valitsee. Samalla voi palvoa ja ylistää tervetulleeksi toivotettua dvd:tä ja siinä esiintyvää jumalallista miljonääriä.

        Kannattaa mennä katsomaan. Tosin en tiedä, pääseekö sinne vain harvat ja valitut.


    • työmiesvaijohtaja

      Matt. 9:37
      Silloin hän sanoi opetuslapsillensa: "Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän.
      Matt. 9:38
      Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa.

      Miksi Jeesus käski rukoilla työmiehiä, jos kerran kaikkien pitää ruveta johtajiksi?

    • Olin GLS-tapahtumassa Tampereella vuonna 2016. Sain ilmaisen lipun. Lähetin pian tapahtuman jälkeen palautetta GLS:n järjestäjille. Tällaisia lähinnä kertoilin:

      "Osallistuin perjantaina kaikkeen ohjelmaan. Kuten usein ennenkin länsimaisessa koulutustapahtumassa, asiaa tuli valtavasti, niin paljon, etten kyennyt sulattelemaan kaikkea. Tuli tiedollinen ähky. En siksi osallistunut lauantaina mihinkään ohjelmaan. Jos olisin ollut mukana, niin tietoa olisi tullut kerralla liikaa.

      Koen, että kaikki pe puheet olivat hyviä, toisista sain vielä enemmän omaan tilanteeseeni (erityisesti Hybels ja Lencioni). Aion laittaa tiettyjä asioita käytäntöön ensin omasssa elämässäni ja pyrkiä soveltamaan mahdollisuuksien mukaan myös yhteisössämme. Haastetta tuli paljon. Vei prosesseihin.

      Näkökulma oli amerikkalainen. Toisaalta tykkään jenkkien tavasta puhua yleistajuisesti, selkokieltä on helpompi seurata. Kulttuurieroistamme johtuen annissa oli kuitenkin myös sellaista, joka ei mielestäni sovellu suomalaiseen kontekstiin, varsinkaan pieneen seurakuntaan. Toivon, että kaikki paikallaolijat ovat riittävän tietoisia kulttuurirelativismista, mutta juontajien tms. voisi olla ehkä hyvä myös sanoittaa se, esim. 'luvassa on vain tiettyjä näkökulmia johtamiseen, jos jokin ei toimi kohdallasi, niin unohda se, ota se, mistä koet olevan hyötyä'. Tulin yksin. En ole näillä näkymin houkuttelemassa vanhimmistoani GLS-tapahtumaan, yritän mielummin saada heitä suomalaisille räätälöityyn kristilliseen koulutukseen. Ymmärrän että teillä kyse on ilmeisesti brändistä ja sen mukaan sitten mennään.

      Puitteet olivat oikein hyvät. Kahvitauot ja ilmoittautuminen jms toimi hyvin. Livemusiikki oli mukavaa ja juonnot eivät vieneet liikaa aikaa. Vaikutelmani on, että tapahtumasta oli minulle hyötyä."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      283
      2968
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1330
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1011
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe