Alfa TV sai huomautuksen tilintarkastajalta

Tutkivaa_journalismia

HT Antti Miettinen on tehnyt huomautuksen Alfa TV:tä tuottavan Brilliance Communications Oy:n tilintarkastuskertomukseen (HT on uusi lyhenne HTM-tilintarkastajasta). Kertomus ei ole puhdas.

Tässä on siteeraus tilintarkastuskertomuksen loppuosasta:

"Tietyn seikan painottamista koskeva lisätieto

Haluan kiinnittää huomiota tuloslaskelmaan, joka osoittaa, että yhtiölle kertyi tilikaudelta 31.12.2015 päättyneeltä tilikaudelta tappiota 638.621,10 euroa ja yhtiön lyhytaikaiset velat ylittävät kyseisenä ajankohtana sen kokonaisvarat 593.035,45 euroa. Nämä seikat viittaavat sellaiseen epävarmuuteen, joka saattaa antaa merkittävää aihetta epäillä yhtiön kykyä jatkaa toimintaansa. Yhtiön hallitus on tehnyt osakepääoman menettämisestä osakeyhtiölain 20 luvun 23 §:n edellyttämän rekisteri-ilmoituksen. Lausuntoani ei ole mukautettu tämän seikan osalta.

Sipoossa 15. päivänä heinäkuuta 2016

Antti Miettinen, HT"

Yhtiön tasekirjasta selviää, että sen omistajat ovat antaneet yhtiölle vakuudetonta lainaa 562.595,82 euroa. On merkittävä riski siihen, ettei yhtiö pysty koskaan maksamaan lainaa takaisin. Yhtiön pankkitilillä oli tilikauden lopulla vain 19.026,12 euroa, mikä kertoo kroonisesta rahapulasta. Jos kehitys on samaa tahtia, mikä on todennäköistä, niin se omistajat ovat rahoittaneet syyskuuhun 2016 mennessä yritystä noin 800.000 eurolla.

Yhtiö on kuitenkin uskonut kasvuun ja menestykseen, koska se on vain lisännyt henkilöstön määrää ja henkilöstökuluja. Tilikaudella henkilöstökulut nousivat 213.900,71 euroon, kun ne olivat edellisenä tilikautena merkittävästi pienemmät 126.073,67 euroa. Riskin ottaminen ei näytä kannattaneen. Hannu ja Laura Haukka menettävät yhtiönsä, jolloin sille tulee tilaisuus puhdistua.

Alfa TV:n (Brilliance Communications Oy) toimitusjohtaja Risto Huvila on jo eronnut tehtävästään.

https://www.finder.fi/Videotuotantoa filmituotantoa/Brilliance Communications Oy/Kerava/yhteystiedot/2572341

3

948

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tutkivaa_journalismia

      Korjaus aloitukseen. Risto Huvila ei ollut yhtiön toimitusjohtaja vaan operatiivinen johtaja. Hän ei ole enää yhtiön palveluksessa.

    • dfgsdgfsdfsdgd

      IRR-TV ry:lle ei kannata antaa yhtään senttiä lahjoituksia. Ne menevät kaikki yhdistyksen tytäryhtiön viihdetuotannon tappioiden kattamiseen.

      Samaa suosittelen, ettei TV7:lle kannata antaa yhtään rahaa. Sekin firma natisee ja tuottaa torontolaista soopaa.

    • dfghjhjkhhhfhfgfh

      On mahdollista, että Alfa TV:n tappiot on maksettu IRR-TV ry:lle annetuista mediamissio lahjoituksista, jolloin varat olisivat käytetty eri tarkoitukseen, mitä lahjanantajat ovat ne tarkoittaneet käytettäväksi.

      Jos IRR-TV ry:n hallitus on myöntänyt lainaa tytäryhtiölleen tietoisena siitä, että Alfa TV on maksukyvytön, niin silloin kyseessä on ainakin kirjanpitorikos. Laina on silloin kirjattava yhdistyksessä kuluksi ja yhtiössä tuloksi. Verottaja on aika tarkasti seurannut sitä, ettei lainvastaisesti kierretä veroja niin, että lahjan antaminen kirjataan lainaksi. Jos lainaa ei ole edes tarkoitus maksaa takaisin, niin silloin kyseessä on lahja.

      Itse kiinnittäisin huomiota siihen, että IRR-TV ry saa ulkomailta rahoitusta mediakampanjoihin, josta sen tulee tehdä tilitys rahoittajille. IRR-TV ry:llä on ilmeisesti ollut näitä varoja laittaa televisioyhtiönsä hätäavuksi. Mutta jos lahjoitusvaroja ei ole käytetty siihen tarkoitukseen, mikä lahjan antaja on lahjalleen määrännyt, niin silloin kyseessä on petos. Tilintarkastajan velvollisuus on valvoa tätä. Verottajakin on usein kiinnostunut samasta asiasta.

      On syytä epäillä, että yhdistys on käyttänyt saamiaan ennakkomaksuja mediakampajoista tappiollisen tytäryhtiönsä pelastamiseen. Heidän on silloin ollut pakko kirjata se lainaksi, mutta se ei ole oikein, jos ovat olleet tietoisia yhtiön tappiollisuudesta. Kuten sanoin, niin on syytä epäillä. En tiedä tarkkaan, koska en ole yhdistyksen toimihenkilö. On syytä tehdä tilintarkastus yhdistyksen toimintaan. Se olisi nyt paikallaan.

      Pidän mahdollisena, että Alfa TV vetää emoyhtiönsä IRR-TV ry:n myös samaan soppaan mukaan. IRR-TV ry voi mennä samalla nurin. En tiedä yhdistyksen varoista, mutta tuskin se mikään rajaton rahan lähde on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe