Supersuositus: 2 tanskalaisleffaa Kutosella

danska

Vanki (Kvinden i buret - 2013) TO 15.9. klo 22
ja
Metsästäjät (Fasandræberne - 2014) PE 16.9. klo 22, uusinta su 18.9. klo 23

Toinen näytettiin jo vuosi sitten TV5:lla, mutta nyt uusintana Kutonen-kanavalla ja heti perään seuraava osa (http://kutonen.fi/leffat).

Keskustelua käyty viime vuonna:
http://keskustelu.suomi24.fi/t/13716468/ei-sarja-mutta-tanskalainen-leffa-faneille!

Jussi Adler-Olsenin Osasto Q -sarjan 3 ensimmäistä kirjaa on tehty elokuviksi. Ne ovat kaikki olleet Tanskan katsotuimpia:
1. http://www.imdb.com/title/tt2438644/?ref_=nm_flmg_act_11
Suomennettu nimellä Vanki ( http://filmitahti.fi/dvd-arvostelu-vanki/ ).
2. http://www.imdb.com/title/tt3140100/?ref_=nm_flmg_act_7
Suomeksi Metsästäjät ( http://www.iltalehti.fi/leffat/2015021119178835_ad.shtml ).
3. http://www.imdb.com/title/tt4088268/?ref_=nm_flmg_act_2
Suomeksi Pullopostia ( https://www.moviezine.se/nyheter/dansk-deckare-slar-biorekord ).

Pääosissa Nikolaj Lie Kaas (oli keväällä Petos-sarjassa) ja Fares Fares. Suosittelen.

19

3286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • danska
    • danska

      Tänään klo 22 kanava Kutonen: Vanki
      Huomenna klo 22 kanava Kutonen: Metsästäjät

    • EllesJaniel

      Kiitos suosituksesta, enpä olisi muuten tullut katsoneeksi. Suosittelin kavereillekin katsottuani. :)
      Ruotsalaisista Beckit ja Wallanderit olleet aina tasalaatuisen viihdyttäviä, Silta oli synkempi, oudompi ja parempi kuin ruotsalaiset, mutta juoni ja varsinkin motiivi oli aina jokseenkin epälooginen ja pilasi aina koko kauden. Nämä vakuuttivat paljon enemmän. Jotenkin sama tunnelma kuin Sillassa, mutta paljon paremmin rakennettu juoni.
      Olisikohan ollut viime vuonna kun joku täällä palstalla suositteli islantilaista Loukussa sarjaa ja vaikka eka osa jäikin näkemättä, niin tykkäsin kyllä siitäkin, vaikka olikin sellainen hidastempoisempi.

      • danska

        Minähän se sitä Loukussa-sarjaa suosittelin myös *lol*. Siitä on muuten tulossa 2. kausi vuonna 2018 https://thekillingtimestv.wordpress.com/2016/09/15/icelands-ruv-confirms-second-season-of-trapped/#more-5290

        Jep, nuo Jussi Adler-Olsenin kirjat ja niistä tehdyt Osasto Q-leffatkin ovat tosi hyviä. Olen nähnyt jo sen 3. kirjafilmatisoinnin ja jännittävä on sekin


      • danska

        P.s. 3. leffan dvd tulossa Ruotsin cdon:in (siinä myös suomitekstitys), mutta ottavat kyllä myyntiin myös Suomen ceedeeonniin, kun pistät spostia asiakaspalautteen kautta. Nimi på svenska on Flaskpost från P. Hinnaksi Suomessa veikkaan about 9,90 eguu. sillä Ruotsissa se maksaa näköjään 99 kruunua.
        Tuolla tavalla minä ainakin sain itselleni tilattua tanskalaisen Rikos-sarjan boxin :)


    • EllesJaniel

      Muuten lukisin kirjat, kun vaikuttavat niin hyviltä, mutta taidan koittaa malttaa odottaa kaikkien leffojen valmistumista, jos sellaiset kerran on tulossa. Säilyy jännitys katsellessa.
      Oli pakko heti googlettaa Rikos-sarja, kun sulla tuntuu olevan melko yhtenevä maku. =D
      Olen sitten onnistunut katsomaan koko Jälkiä jättämättä -sarjan tietämättä tanskalaisesta alkuperäisversiosta. Nyt kyllä varmaan turhaa enää sitä katsoa, jos juonet noudattelevat samaa linjaa. Toki jos nyt haluaisi suorittaa jotain vertailua eri versioiden välillä, mutta on niin paljon muutakin tehtävää ja nähtävää.

      Suosittele silti muitakin, jos mieleen tulee esim. muuta pohjoismaista, itse en jotenkin niihin tule törmänneeksi, kun katson pääasiassa HBO:ta ja Netflixiä.

    • EllesJaniel

      Riget oli omakin suosikki aikoinaan, kun tuli ja ostin sen myöhemmin dvd:nä, mutta ei se kyllä enää ihan sama kokemus ollut kuin ensi katselulla. Itse asiassa olen joutunut saman huomaamaan monien vanhojen sarjojen kohdalla. Vanha mielikuva todella erikoisesta/jännittävästä/väkivaltaisesta/tms. muuttuu, kun välissä nähnyt niin paljon vaikuttavampia nykysarjoja. Esim. juuri uusinta katselussa oleva Twin Peaks ei myöskään vastaa laisinkaan muistikuvaani siitä.
      Noita kahta muuta en tiedäkään, täytyy tsekata jos tulee sopivasti vastaan.

      Yleisesti ottaen voin katsoa paljon eri genrejen leffoja ja sarjoja ja välillä todella huonojakin, jos ne sattuvat viihdyttämään jollain lailla. Ruotsalaisista harvinaisen huonoista sarjoista silti pakko mainita Siniset silmät. Vaikka sen loppuun asti katsoinkin, niin se vaan huononi loppua kohden( kuten Silta), eikä edes sillä viihdyttävällä tavalla. Netflixissä ei vaan tosiaan niin paljon tarjontaa, joten välillä tulee tuhlattua aikaa kaikenlaiseen.

      • danska

        Jep, ruotsalaisten sarjoissa on paljon laatuvaihtelua. Esim. Jordskott ja Ängelby, joita jotkut ylistivät, olivat minun mielestä lapsellisen yliluonnollista soopaa. Toisaalta Siniset silmät- ja Modus-sarjat, joista katsoin vain 1. osat, tuntuivat epämiellyttävän raaan väkivaltaisilta aluilta ilman mukaan tempaavaa ideaa, joten jätin väliin. Saapi nähdä miten tuo The Team toimii.


      • JohanFalk
        danska kirjoitti:

        Jep, ruotsalaisten sarjoissa on paljon laatuvaihtelua. Esim. Jordskott ja Ängelby, joita jotkut ylistivät, olivat minun mielestä lapsellisen yliluonnollista soopaa. Toisaalta Siniset silmät- ja Modus-sarjat, joista katsoin vain 1. osat, tuntuivat epämiellyttävän raaan väkivaltaisilta aluilta ilman mukaan tempaavaa ideaa, joten jätin väliin. Saapi nähdä miten tuo The Team toimii.

        The Team varmasti sitten toimii, onko danska sulla käsitystä miten saisin käsiini tuon murhakomission suomenkielisillä teksteillä? Käytännös kaikki muut oon katsonut, mutta tuota en ole mistään löytänyt.


      • danska

        Ceedeeonnista näköjään vain skanditeksteillä
        http://cdon.fi/elokuvat/rejseholdet_-_complete_series_(dk)-19062366
        Mutta Ruotsissa ollut myynnissä suomitekstein (loppuunmyyty) esim. discshop.se ja ginza.se eli sellaisia lienee huuto-myynneissä meillä Suomessakin?
        http://www.discshop.se/tv-serier/dvd/mordkommissionen_box/P51075
        https://www.ginza.se/product/mordkommissionen-kompletta-boxen/313937/
        Enkkutekstein löytyy myös Ruotsista kaudet 1-4 http://www.discshop.se/tv-serier/dvd/unit_one_mordkommissionen_season_1_3_disc_import/P134293
        Samat voi tilata myös amazon.co.uk, mutta vain enkkutekstein nekin https://www.amazon.co.uk/Unit-One-DVD-Mads-Mikkelsen/dp/B00A9YBW9K

        Jos enkku sujuu, niin nuo Unit One-kannella varustetut tai sitten yritettävä hankkia käytetty boxi Mordkommissionen-nimisenä, jossa ainoana on mukana myös suomitekstitys.
        Suomen dDoskshopiit väittaa, että Mordkommissionen-boxi heille tulossa? Kannattanee kysyä sieltä http://www.discshop.fi/elokuvat/mordkommissionen/L35004


    • Khjkhvkh

      Täyttä paskaa,Islamistista aivopesua.

    • danska

      Ke 14.11.18 tuli muuten kanava 5:lta klo 21 leffana tuo Q-filmien 3. osa, Pullopostia. Tullee vielä moneen kertaan uusintana, sillä ovat kierrättäneet myös Vanki- ja Metsästäjät-elokuvia moneen kertaan :)

      Lokakuun 4. päivä meni esitykseen Tanskassa Q-elokuvien 4. osa Journal 64. Se on ollut siellä jättimenestys, jota kävi kahden ensimmäisen viikon aikana katsomassa lähes 400 000 katsojaa ja siitä povataankin Tanskan suurinta elokuvateatterilevitysten kassamenestystä. Saapi nähdä kauanko sitä joutuu taas odottamaan ennen kuin se joskus saavuttaa Suomen rannat, sillä menihän tuossa Pullopostia-leffankin saapumisessa kaksi vuotta...

      • danska

        Povaus piti paikkansa: uudesta Q-leffasta Journal 64/The Purity of Vengeance on tullut Tanskan kaikkien aikojen menestynein elokuva leffateattereissa - parin kuukauden aikana sen on nähnyt jo yli 700 000 katsojaa ja sitä aiotaan esittää teattereissa pitkälle vuoteen 2019, joten miljoonan katsojan raja mennee rikki? Ja kun ajattelee, että Tanskassa on asukkaita suurinpiirtein saman verran kuin meillä Suomessa, niin melkoinen saavutus on!

        Kaikki Adler-Olsenin Q-kirjoista tähän mennessä tehdyt leffat ovat olleet Tanskan 5 parhaiten menestyneen leffan listalla - uskomatonta. Suomessa elokuvia on tähän mennessä esittänyt vain kanava 5, joka saisi tuon uudenkin elokuvan hankkia asap! https://deadline.com/2018/11/the-purity-of-vengeance-breaks-box-office-records-denmark-zentropa-nikolaj-arcel-mikkel-norgaard-1202508027/


      • Cardius

        Harmi en nähnyt,toivon että tulee uusintana,olen lukenut kaikki Jussi Alder-Olssonin kirjat,loistavia.


      • danska

        Eiköhän Pullopostia tule uusintana. Muistaakseni tv5 ja/tai kutonen ovat näyttäneet noita Vanki- ja Metsästäjät-elokuvia ainakin 5 krt jo, joten samoilta kanavilta tuon leffankin uusintaa sopii odottaa. Kannattaa silmäillä näiden kanavien iltaleffaesitysaikoja säännöllisesti, sillä kysymällä heidän nettisivujen kautta ei tule ikinä vastausta, jos yleensäkään löytää palaute- tai spostisivun :D


      • danska

        TV5:n fb-kanavan mukaan uuden 4. Q-leffan esitysoikeudet on hankittu, joten tulossa on! Esitysajankohta ei vielä tiedossa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe