Miten tuonti auton historia tarkistetaan

tuonti.kottero

Onko yhtään aihetta tästä, ihmettelen että ketään kiinnosta.
Mutta nyt, kerro miten homma menee.. Alla vähän sitä mitä ajattelen.

Muussa tapauksessa ostat sikaa säkissä katsomatta mitä säkissä on..
Kun asiaa vähän on perehtynyt ja ulkomaan tuontiautojen hintoja katsellut niin pientä epäluottamusta tähän tuontiauto hommaan on. Koska esimerkiksi saksan vaihtoauto markkinoilla ei juurikaan näy vaihtoautoja siihen hintaan että niistä saisi aikaan bisneksen eli tuontikulut, verot myyntivoitto.

Vaihtoehdoksi jää että ulkomailta tuodaan huijaus autoja, jotka syystä tai toisesta ovat poikkeuksellisen halpoja, lue ei ns ajokuntoisia tai enemmän ajettuja kuin mitä mittarilukema kertoo. Osa näistä isoistakin vaihtoauto liikkeistä myy ulkomaan tuonteja, eikä missään tätä edes lue.

Miksi maan rajojen pitäisi rajoittaa, ei pitäisi mutta..

15

11293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gynt.her

      Rehellisyyden nimissä ulkomailta auton tuoneen pitäisi laittaa myynti-ilmoituksessa kaikki tiedot edellisistä historiatiedoista mistä maasta auto on tullutkaan, näitähän ei kukaan kerro ilmoituksissa, miksiköhän.

      Katselin juuri mielenkiintoista mersua tuossa niin maksoin sen 7 euroa siitä että saan auton tiedot ja tuontiautohan se on, 2014 tuotu suomeen jonkun toimesta. Sen jälkeen ollut erään autoliikkeen nimissä ja nyt sitten jonkun suomalaisen nimissä. Tähän sitten loppuukin tiedot. Saksalainen rekisterinumero on aken sivuilta mutta en saa tuosta mitään tolkkua kuitenkaan eikä saksan sivuilta mistään että mitä tuolla rekisterinumerolla voisi etsiä kun mitään ns saksan akea ei tunnu löytyvän missä voisi syöttää rekisterinumeron.

      Ei ole pelkoa että selviäisi tuontiauton historiasta jotain :)

    • VIN-VIN-tilanne

      Aina kun auto käy merkkihuollossa, niin sen VIN-koodi luetaan. Sitä kautta & määräaikaiskatsastuksista kertyy autolle sen historia.

      Näin siis 2000-luvun autoissa. Museovehkeet eivät kiinnosta viranomaisia, joten niistä ei kerry vastaavalla tavalla dataa tietokantoihin.

    • aa.men

      Mun mielestä noita on niin vaikea selvittää että parempi antaa olla vaan kun ei se tuontiauton etu näy juuri missään muualla kuin sen lompakossa kuka sen auton on tuonut. Saman verran ajettuja suomi autoja saa suomestakin, samaan hintaan.

      Pelkkä huoltokirja ei takaa mitään, jos huijataan niin totta kai se huoltokirja kertoo että kaikki on niin kuin pitääkin, kuuluu huijaukseen. Homman juju on se että noita on niin hankala selvittää, kaippa sillä valmiste- /runkonumerolla voisi tehdä kyselyitä sinne autohuoltoon saksaan jossa sitä on huollettu, kunhan on jokin merkkihuolto? Aika moista vaivaa pitäisi asian eteen nähdä, selvittää jonkun toisen auton historioita, kun helpompaa on vaan valita seuraava auto listalta mikä ei ole käytettynä suomeen tuotu.

      Saman toki voi tehdä suomessakin, ei mikään ns ongelma jos osaat ja on laitteet muuttaa 3 paikkaan kilometrilukemat (virtalukko, mittaristo, ajotietokone) ja niin ettei ajotietokoneelle jäisi jälkiä.

    • tep.poo

      http://www.iltalehti.fi/autot/2016092322350199_au.shtml
      Käytetty on käytetyn näköinen, ei niistä hirveästi osaa maallikko päätellä että onko se nyt sen näköinen että on ajettu 100tkm vai 400tkm. Ne ketkä huijaamisia tekee niin totta kai ne peittelee auton kulumisen jälkiä. Jos hyöty huijauksessa on jopa 5000 näin esimerkkinä vaan niin kyllä siitä voi jo tonnin invenstoida auton meikkaamiseen.

      Tuon näytille mersun jolla on oikeasti ajettu 600tkm ja vuosimallia 2013.
      Vaihdetaan siihen tuulilasi, kiillotetaan ajovalot, hieman myllytetään jos tarvii ja paikkaillaan kiven iskemiä, vaihdetaan ratin päällinen tai koko ratti, uudet lattiamatot, fiksaillaan kuluma jälkiä sieltä täältä ja myös auton pohjasta ja lopuksi hurautetaan pois ajotietokoneelta- virtalukosta- ja mittaristosta pois 450tkm. Oikea hinta olisi reilut 20k mutta nyt kun auto on fiksattu 150tkm ajetuksi niin myydäänkin sitä 38k. Huomaisitko eroa?

      Totta kai, noilla kilometreillä auto on pitänyt huoltaakkin mutta onko niistäkin vielä luistettu, mittarilukemaa voidaan huijata jo pitkin auton elinkaarta jolloin vältetään huoltojakin vielä kaiken muu lisäksi.

    • Gppoerty

      Jossain oli video missä katsastusmies arvioi paljon ajettua auto, tuonti autosta ei ollut kyse. Vaan siitä kirjoitan että hänkään katsastusmies huomannut 400tkm ajetussa että olisi ollut mitenkään huono auto, voisi olla vaikka 200tkm ajettu sanoi..

    • Olen_tilannut

      jo kolme autoa EU-luottokaveriltani Euroopasta antaen kriteerit jotka autojen pitää osapuilleen täyttää. Aina on onnistunut mutta toisaalta en koskaan etsi sitä halvinta vaan parasta hinta-laatusuhteessa. Joskus on maksanut pari tonnia enemmän kuin ajattelin, joskus vähemmänkin. Pääasia on kuitenkin ollut että aina olen saanut hyvän, yleensä jopa paremman auton kuin olen uskaltanut edes toivoa. Kaverini on naureskellut suomalaisia "ostajia" joita on joskus tavannut minulle autoa etsiessään, lähinnä heidän suomalaisia kauppatapojaan jotka eivät mene siellä läpi ollenkaan. Kohteliaisuus ja järjen käyttö tinkimisessä kuuluvat asiaan kulttuureissa joissa markkinat hinnoittelevat autojen hinnat kohdalleen eikä tinkivaraa itseään nolaamatta juuri ole. Auton ostotapahtuma menee kuulemma näin: Auto tutkitaan päällisin puolin ja hinta sovitaan. Mikäli koeajolla löytyy jotain huomautettavaa, keskustellaan hinnasta uudelleen ja sopu syntyy tai sitten ei. Paras tapa saada homma puihin on tarjota suomalaiseen tapaan 30% alle pyyntihinnan vaikkei autosta mitään vikaa löytyisikään.

      • Kyllä.kyllä

        Niin, mitäs sitten... Liittyne aiheeseen juuri mitenkään?


      • ensuositteletuontiautoa

        Päälisin puolisin ei auton kunto selviä osapuillekkaan. Pintakiiltoinen voi olla,mutta kilometrit mitä tahansa.Huolto historia pitäisi kyetä selvittämään,mutta mistäpä noista tietää. Etelässä ei ole pakkasnesteitä ja perus huolto tulee eteen jäähdytys nesteiden vaihdot , öljyt aina jos meinaa autoa pitää ja tulpat. Jarrut voi pitää ja akku etelässä toimia huonompikin ,mutta pakkasella saattaa hyytyä. Epäilen ,että Jobbari tuskin noita tekee. Jos leimaan hikisellä sen täällä vääntää hyvä on . Hinta tietty jo jotakin pitäisi kertoa ,mutta tokkopa aina niinkään .Automarkkinoila pätee pikeminkin kultainen sääntö. Hölmö ei ole see joka pyytä vaan se joka maksaa. Jälkikäteen sitten kauluttajalle todetaan,että kuluvia osia ja vanha auto.Eli käytänössä pidä hyvänäsi niine hyvineen. Edellä mainituista syistä ulkolaista autoa kartan kuin ruttoa. On joskus haksahtanut ja niinä kertoina kun on niihin näppinsä pistänyt on ongelmia tullut . Noille pitäsi olla erillinen kuntotarkastus ennen kuin edes katsastuksessa niitä voisi hyväksyä ,ei kaikenmaailman kauppiaat saisi sittten millään leimattua noita enne kuin auto on Suomen oloja vastaavassa kunnossa. Ne on yleensä sellasia pommeja,että ostajille jää kaikki laskut käteen ja niitä diilaaville virne poskelle ,kun sai taas yhden romun dumpattu etiä päin.


    • CarPass.be

      Vaikeaa on autoa silmämääräisesti tutkimalla varmuudella todeta ajettuja kilometrejä vaikkapa muutaman vuoden ikäisestä premiumautosta.

      Osalla on jo parin-kolmen vuoden aikana saatettu ajaa yli 300 tkm josta valtaosa moottoriteillä ja auto muutoin todella hyvin ja siististi pidettynä.

      Alla olevankin kuvia jos vertaa alle 100km ilmoitettuihin, niin eipä eroa havaitse ja ilmeisesti ei paikan päälläkään.

      "Mecedec-benz e 200 cdi 7g start/stop chiptuning"

      Automatique
      Carburant : Diesel
      Année Modèle : 2013
      Kilométrage : 350000

      14.500 €

      - http://www.kapaza.be/fr/mercedes-benz/mecedec-benz-e-200-cdi-7g-start-stop-chiptuning-111559900.htm

      *

      "Auton kilometrimittarin lukema voi heittää jopa 100 000-200 000 kilometrillä, kertoo Helsingin Sanomat."

      "Helsingin Sanomien mukaan Münchenin poliisi tutki Saksan tilannetta vuonna 2011 ja arvioi, että jopa 30 prosentissa käytetyistä autoista olisi väärennetyt kilometrit."

      "Hollantilainen CRM:n tutkimus puolestaan päätyi siihen, että Saksassa, Ranskassa, Belgiassa, Luxemburgissa ja Hollannissa 30-40 prosenttia tuontiautoista olisi manipuloituja."

      - http://www.iltalehti.fi/autot/2016092322350199_au.shtml

    • häkkiautot

      Jos on näkö- ja kuuloaisti tallessa, niin eipä tarvitse sikaa säkissä ostaa. Tietenkin jos ei ymmärrä autoista ja tekniikasta hölkäsen pöläystä, niin voi mennä säkkiosastolle vaikkei invalideetteja olisikaan.

      • CarPass.be

        Oli auto sitten häkissä, yksityishenkilön tallissa, taivasalla tai merkkiliikkeen häkissä / parkissa, niin hyvin pidettyä ja huollettua jopa noin 300tkm ajettua ei aina sellaiseksi hienolta kuosiltaan uskoisi, kuten oheisista kuvista voi päätellä. Saattaisi antaa livessä saman vaikutelman.

        Prix 11 990 €

        Marque Mercedes
        Modèle Classe C
        Année-modèle 2011
        Kilométrage 288 000 KM
        Carburant Diesel
        Boîte de vitesse Automatique

        - https://www.leboncoin.fr/voitures/1024887942.htm?ca=17_s

        Ps. Allekirjoittaneella oli juuri taannoin 285tkm ajettu E-Mersu (W211) automaatilla ja siitä oliis voinut ruuvat amittarista vaikka 100-150tkm pois, eikä olisi auton kunto kertonut kilometrejä.


      • CarPass.be
        CarPass.be kirjoitti:

        Oli auto sitten häkissä, yksityishenkilön tallissa, taivasalla tai merkkiliikkeen häkissä / parkissa, niin hyvin pidettyä ja huollettua jopa noin 300tkm ajettua ei aina sellaiseksi hienolta kuosiltaan uskoisi, kuten oheisista kuvista voi päätellä. Saattaisi antaa livessä saman vaikutelman.

        Prix 11 990 €

        Marque Mercedes
        Modèle Classe C
        Année-modèle 2011
        Kilométrage 288 000 KM
        Carburant Diesel
        Boîte de vitesse Automatique

        - https://www.leboncoin.fr/voitures/1024887942.htm?ca=17_s

        Ps. Allekirjoittaneella oli juuri taannoin 285tkm ajettu E-Mersu (W211) automaatilla ja siitä oliis voinut ruuvat amittarista vaikka 100-150tkm pois, eikä olisi auton kunto kertonut kilometrejä.

        Tarkennus: lainassa. Ps. Allekirjoittaneella oli _lainassa_ juuri taannoin 285tkm ajettu E-Mersu (W211) automaatilla ja siitä oliis voinut ruuvat amittarista vaikka 100-150tkm pois, eikä olisi auton kunto kertonut kilometrejä.


    • RehellinenKauppamies

      Ajokilometrien muuttaminen taitaa olla enempi maan tapa tuolla keski-Euroopassa. Käsittääkseni ei edes kriminalisoitu, sen verran niitä pajoja löytyy joka kylästä, jotka mainostavat mittareiden lukemien korjailua. Virallisestihan on kyse lukemien päivittämisestä, kun mittari jostain syystä korvataan tai korjataan, mutta todellinen syy lienee kaikille selvä.

      Sitten kun aletaan väärentämään auton huoltohistoriaa, ollaankin jo rikoksen polulla. Valitettavasti näitäkin leimaustehtaita löytyy, jotka laatii täydellisen huoltokirjan vartissa huolimatta auton kunnosta tai huoltohistoriasta.

      Kaiken kaikkiaan käytetyn auton ostaminen on luottamuskysymys, ostajan pitää luottaa myyjään ja tuntea temput, joilla auto saadaan näyttämään nuoremmalta ja missä ne ajetut ajokilometrit näkyvät.

      Jos unelmien ajopeliä myydään selvästi alle käyvän hinnan, pitäisi jokaisella soida hälytyskellot päässä. Valitettavasti näitä onnenonkijoita aina riittää, jotka uskovat hyvään haltijaan ja käsittämättömään tuuriin, että täydellinen yksilö sattuu kohdalle eikä ole aikaa tarkistaa yksityiskohtia ennen kuin joku muu vie saaliin.

    • Nostan vanhan aiheen esille, koska asia on mielestäni aina ajankohtainen ja
      itseänikin vaivaa parasta aikaa "autokuume"!
      Miksi ihmeessä kukaan ei osta sellaista yksilöä, jolle luotettavalla myyjällä on tarjota aukoton digitaalinen merkkihuoltohistoriikki?
      Vaikuttaa siltä, että tarjolla olevia hakuohjelmia (Autoscout ja Mobile) ei osata käyttää.
      Kun hakuohjelmasta klikkaa "Scheckheftgepflegt" (tarkoittaa vuosittain huollettua)
      tai rajaa haun vielä niin, että saa olla vain 1-2 omistajaa, max. 170.000 km, niin näytille saa autoja - tosin vähemmän - joita ensimmäinen tai toinen omistaja kilometreistä huolimatta säännöllisesti on huollattanut.
      Ei näissä autoissa ole mitään vaaraa, että km-lukemaa olisi kaunisteltu ja esitettyihin tulostuksiin voi perehtyä, että ne ovat loogisia - yleensä alle
      30.000 km:n ajorupeamat vuodessa.
      Jos etsii uudempaa, voi klikata "Junge Sterne" joka tarkoittaa samaa kuin Vehon Vaihtotähti, jolloin takuu on voimassa Suomessakin.

    • Anonyymi

      sepäse mutta aatu maksaa ja suomalainen ei osta sitä kallista aukotomalla hirtorialla olevaa van sen halvimman luuskan kuten itsekin olen menossa juuri sellaist hakemaan tosin hinnat ovat koronan aikan nousseet hyvin, ennen sai x eurolla nyt pitää kertoa se2 että saa saman vm auton kuin ennen koronaa ihme juttu

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe