Rautalankaa avuksi

joilegfhtr

Joillekki ihmisille tällä palstalla täytyy rautalangasta vääntää kuinka pärjätä rahallisesti mutta suurin osa kommenteista tosi hyviä ja positiivisia. Negatiiviset kommentit sitten taas maukumista mut kyseessä luuseri joka ei saa aikaseksi mitään,ainoa mitä pystyy tekeen ni syöminen.

34

428

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joilegfhtr

      "ainoa mitä pystyy tekeen ni syöminen."

      Syömisen lisäksi myös paskantaminen.

      Unohdin aloituksessa tämän ja unohdin myös ilmoittaa että yritän
      lukemisen lisäksi opetella kirjoittamaan täällä mielisairaalan
      peruskoulu osastolla.

      • paskaasun

        Paskaa sun naamelle ja tosi paljon


    • osujaupposss

      Osu ja uppos heti heh heh kiäh kiäh luuseri vastas. Tiedätkö mitä työ ja raha tarkoittaa ET

      • Onnetonolet

        No sehän ei ole ap ongelma, kenelle vääntää ja mitä. Hänen ongelma on olla köyhä ja miten itse siitä selviytyä. Suurin ongelma on työnantajat jotka teettää työläisillä ilmaista työtä, siitä se kaikki lähtee. Se köyhyys.

        Työ ja raha ei tarkoita tänä päivänä yhtään mitään. Kukaan ei halua maksaa työstä, mutta kaikki haluaa että työt tulee tehdyksi. Siinä on se ongelma myös.
        paljon paremmin.
        Ainoat luuserit ovat työnantajat ja päättäjät suomessa.

        Kyllä ne hyvin toimeen tulevatkin pystyvät syömään, aivan samoin kuin varatonkin. Tietääkseni paljon paremmin.

        Sulla vaan on niin kapea tuo katsantokanta että et näe ongelman ydintä. Haukut heitä joihin eniten sattuu, etkä heitä jotka näistä asioista päättää. Tuommoista asennetta sanotaan myös sairaaksi mieleksi joka ei pysty näkemään missään hyvää muussa kuin omassa tekemisessä. Eikä muissa ihmisissä jotka eivät ole katataisiasi.
        Jos olet tuota mieltä, et ole minkään arvoinen ihminen. Arovostus pitää ansaita ja sinulla se ei ole lähelläkään. Et pysty siihen kun oma elämäsi on niin juntturalla, myös paraneminen lähtee itsestään, jos et halua et parane. Mieti kannattaisko?


    • rahaarahaa

      Rahaa ja rahaa täytys näiden luusereiden vaan saada tekemättä mitään voi voi ei muuta kun remmillä paljaalle perseelle prkl. Opastuksena ni herää aamulla jo 7 kieppeillä niinkuin minäkin.terv evp Majuri

      • rahaarahaa

        Armeijassa Majurina ollessa ajattelin usein miltä tuntuisi hakata SotilasRemmillä paljaalle perseelle nuoria alokkaita.
        Silloin minulta tuli usein housuihin märkä läntti etupuolelle.
        Joskus takapuolellekin.
        terv evp Majuri


    • joilegfhtr

      Kaltaiseni idiootit kertovat mitä ostaa kaupasta ja mistä se maksaa. Häikäisevänä huipentumana joku kertoo, että ostoksesta voi tehdä ruokaa. Tölkkien/pullojen keräystä tietenkin jankataan joka välissä ja kliimaksina mennään mato-ongelle. Me neuvojat vaikutamme typerämmiltä kuin neuvomamme henkilöt.

    • evpMajuri

      Koivutuohen kun kiinnittää pyörän rakenteisiin pyykkipojalla sillee et se osuu ajaessa pinnoihin ni tulee samanlainen ääni niinku ajais moottoripyörällä.
      Sen lisäks voi pärisyttää huulilla PRRRR ääntä ni kaikki luulee et se on oikee PRÄTKÄ.
      terv evp Majuri

      • Majurievp

        Nyt pitää ottaa jo iltalääkkeet vaik kello ei oo viel 9!!!!
        Hoitaja käski.


    • everstievp

      Ja sassiin sitten otetaan ne iltalääkkeet.Terv evp Eversti

    • ohjeistustyöttömälle

      Ohjeistuksena työttömälle aluksi ni arkisin ylös kello 7 ja aamupalana kaurapuuroa.Tämän jälkeen poistutaan asunnolta 2 tunniksi johonkin.Terv..evp Majuri

    • kouha

      Mä annan vinkin miten pärjää. Pitää jopa autoa. Se vihje on vain yksi. Vain yksi

      Ruoka. Miksi moni ostaa sen normaalilla hinnalla kun esim. s-ryhmän kaupat myyvät sen -60% tunti ennen sulkemista. Ihan hyvää ja syömäkelpoista vielä. Ei mitään vikaa. Ite yli vuoden ostellut noita.

      • pienelläkinpärjää

        Me on myös ostettu lähes kaikki ruoka monta vuotta -50% alennuksella, sekä myös yksikköhinnaltaan suurissa pakkauksissa. Paljon pystyy säästämään ja miksi maksaa paljon, kun voi ostaa halvemmalla! Pienempikin raha riittää silloin moneen asiaan, kun katsoo yksikköhinnat ja hyödyntää tarjoukset. Pesuaineet, wc-paperit ym. voi ostaa isoimissa erissä todella edullisesti.
        Kodin varastoja voi täydentää hyvin, kun tarjouksia on kaupoissa, esim. juuri nyt oli Juhla-Mokka kahvia tarjouksessa 0.99€/paketti.


    • Erak

      Joo, tarjouksia hyödyntämällä pärjää todella hyvin pienilläkin tuloilla jos viitsii nähdä vaivaa. Ja muutenkin pitää silmänsä auki mistä nyt mitäkin saa halvemmalla, toki järki täytyy olla mukana eli muutaman sentin säästön takia ei kauas kannata mennä.
      Asun itse suht syrjässä pienehkössä mutta hyväkuntoisessa talossa, autot mulla on useimmiten ollut vanhoja ropposia mitkä on kuitenkin aika hyväkuntoisia alunperinkin ja edullisia pitää. Auto tietysti on pakko olla kulkemisten vuoksi asunnon sijainnin sekä työelämän takia. Teen tosin pätkätöitä, joten välillä tulee väkisinkin pieniä taukoja, ns "pakkolomia". En nyt kuitenkaan koe olevani pienituloinen tai täysvaraton ainakaan, mutta tietysti on pakko olla tarkka raha-asioissa ja noudatan muutenkin tiukkaa budjettia ihan sillä, että varmasti pärjää rahallisesti ja rahaa riittää myös yllätysmenoihin.
      Nykyisessä autossani joudun käyttämään 98-bensaa, joten aina kun se on halvimmillaan, tankkaan aina reilusti ja otan sitä aina varastoonkin 1-2 jerrykannuun, että on sitten millä ajella noita menoja. Ja kyllähän siitäkin tulee jo iso erotus kun ostaa sitä 50-70 litraa kerralla ja hintaeroa on parikin senttiä litralle.
      Nyt esim eräällä kylmäasemalla ko bensalaatu maksaa 1,51€/litra, on useamman sentin halvempaa kuin muualla, joten tuostakin erotuksesta tulee iso siivu ajokuluihin. Vuodessa tekee yllättävän isonkin säästön vähän ajavallakin kun viitsii nähdä tuon vaivan. Siitä kun laskee, että ajaa 15tkm/vuosi, auto kuluttaa noin 7 litraa/100km, niin mitä tuollainen 4-6 sentin ero litrahinnassa tekee vuositasolla.
      Halpakauppoja myös suosin, pesuaineita ym saa niistäkin tosi edullisesti ja ovat laadukkaita tuotteita kuitenkin. Sitten vielä kun niistäkin aika usein on todella hyviä tarjouksia, niin tulee hamstrattua reilummin varastoon, kun eihän noissa wc-papereissa tai pyykkipulvereissa ole varsinaisesti vkp-merkintöjä.
      Toki netistä tilaamalla varmasti saisi niitäkin vielä edullisemmin jopa, mutta itse en niinkään välitä noista nettijutuista kun pärjää hyvin ilmankin.
      Kahvit kanssa tarjouksista, usein kaupoissa on poistoeriä, kun valikoima muuttuu tai päiväykset tulee vastaan, niin kahvia saa juurikin tuohon 1-2 euron pakettihintaan. Ja käyttöaikaa kuitenkin on usein se 2-3kk jäljellä, joten ne ehtii hyvin käyttää pois.
      Tosiaan kun 5kg pesupulveripusseja saa halvimmillaan 4€/pussi ja 56rll wc-paperisäkit maksaa normistikin noin kympin ja tarjouksesta niitä saa halvimmillaan 7€/säkki, niin halpaahan se on.
      Ja ruuasta tosiaan saa helposti useamman euron heti pois per kauppareissu, kun viitsii katsoa tarjoukset ja kilohinnat ym. Elelen tosin yksin, vaikka seurustelenkin ja naisystävän kanssa tuleekin vietettyä suht paljon aikaa, niin molemmilla tosiaan omat huushollit. Niin aina ei ole järkevintä ostaa sitä isointa pakkausta, vaikka se olisikin kilohinnaltaan halvin. Mutta pointti tosiaan on se, että noita seuraamallakin säästää hyvin.
      Yksittäin ne alennukset ei tietenkään tunnu isolta, mutta tuotteita kun on enempi niin niistä kertyy, 30 senttiä tuosta pois, tuosta 50snt jne jne niin loppusumma onkin sitten jo reilusti pienempi kuin normihinnalla.
      Laitteet tulee kanssa usein ostettua halvemman mukaan ja jos ovat vielä tarjouksessa silloin, kun hankinta on ajankohtainen, niin vielä parempi. Ja pyrinkin aina ajoittamaan nuo hankinnat niin, että sattuu olemaan hyvä tarjousaika päällänsä. Läppärin ostan niin, että jos joku 500€ kone on vähintään 20% tarjouksessa ja pari kertaa olen kyllä ostanut käytetynkin, ne oli kyllä hyviä hankintoja. Jonkun tonnin koneen voi saada käytettynä vähintään puolta halvemmallakin ja siinä on hyvinkin kotikäyttöikää jäljellä.
      Mikrot, kahvinkeittimet ym kans ostan halpahalleista ja jos mahdollista niin tarjouksesta. Toki laitteita ei tarvitse sentään joka vuosi ostella, mutta 2-4 vuoden välein kuitenkin tilanteesta riippuen.
      Mun kuukausitulot nettona vaihtelee aika paljonkin, välillä 1200-2000 euroa ja kyllä joka vuosi tulee ainakin yksi työttömyysjaksokin eteen. Vuoden työttömyysaika mulla vaihtelee 3vko-3kk välillä, yleensä jää kyllä tuohon muutamaan viikkoon.
      Lähinnä sen vuoksi, kun koulutuksestani huolimatta teen melkeinpä mitä työtä tahansa koska se on mielestäni parempi tai ainakin mulle sopivampi vaihtoehto kuin että makaisi suurimman osan vuodesta/vuosikausia kotona työttömänä. Niin palkka tosiaan vaihtelee alan töiden mukaan ja kuinka paljon saa tehdä ylitöitä kulloisessakin työpaikassa.
      Mut tuosta huolimatta saan aika kivojakin summia kuukaudessa säästöön ja silti elän aikas kivasti ja voin laittaa rahaa hieman turhuuksiinkin. Että joku (kotimaan)reissu vuodessa, joskus ehkä jopa naapurimaassakin käyn. Sitten poltan kylläkin, tosin en tolkuttomia eli tupakkapussi riittää mulla helkkarin kauan. Mut kuitenkin. Ja jotain tällaista pientä. Muutama olut joskus, silloin tällöin joku muutaman euron kokoinen veikkauspeli ja mahdolliset voitot menee suoraan säästöön... Elokuvissa käyn myös joskus.

      • Pitkäaikatyötön

        Vähäinen tupakointi ei ehkä haittaa, jos on liikkuvainen ja syö terveellisesti. Sinänsä se on kuitenkin pieni uhka terveydelle eli saattaa aiheuttaa terveysongelmia myöhemmin. Mitään todellista hyötyähän siitä ei ole, vaan lopettaminen lisäisi taloudellisia mahdollisuuksia vaikka matkustaa. Niin kuin totesit, pienistä puroista syntyy ajan myötä ihan merkittäviäkin summia, joten miksipä käryttää niitä savuna ilmaan?


      • Asiaan_pösilö

        Osaisitko jaaritella vielä vähän enemmän?


      • Pösilö-asiaa
        Asiaan_pösilö kirjoitti:

        Osaisitko jaaritella vielä vähän enemmän?

        Kenen kirjoitukseen tuo kommenttisi liittyy?
        Voisit pösilö itsekin mennä asiaan ja kirjoittaa ja ylipäätään tuoda asiasi esille jo eka kerralla selvästi ja suoraan.


      • Erak
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        Vähäinen tupakointi ei ehkä haittaa, jos on liikkuvainen ja syö terveellisesti. Sinänsä se on kuitenkin pieni uhka terveydelle eli saattaa aiheuttaa terveysongelmia myöhemmin. Mitään todellista hyötyähän siitä ei ole, vaan lopettaminen lisäisi taloudellisia mahdollisuuksia vaikka matkustaa. Niin kuin totesit, pienistä puroista syntyy ajan myötä ihan merkittäviäkin summia, joten miksipä käryttää niitä savuna ilmaan?

        No tiedän kyllä että tupakointi on ihan turhaa kaikin puolin, rahallisesti ja terveydellisesti. Ja sillä ei ole mitään merkitystä, polttaako yhden savukkeen vai yhden askillisen päivässä, yhtä epäterveellistä ja toki sen 17-18 euroa/kk, mitä mulla tupakointiin menee, voisi fiksumminkin käyttää. Mutta se on nyt ainakin vielä sellainen täysturhake, mitä raahaan perässäni, onn yt kuitenkin aika pieni paha tässä maailmassa.
        Ja sitä paitsi mm säännöllinen alkoholin käyttökin on epäterveellistä. Nyt on huomattu, että vähäinenkin päivittäinen alkoholin käyttö lisää mm aivoinfarktin riskiä, eli se ei pidä paikkaansa, kun joskus suositeltiin lasillista viiniä päivässä nautittavaksi sydän- ja verisuonitautien ehkäisemiseksi.
        Tuo jaarittelu-kommentti taasen..No jos se nyt oli kirjoitukseeni liittyvä, niin eihän niitä pitkäpiimäisiä kirjoituksia ole pakko lukea. Itse ainakin skippaan ne suosista, jos ei tosiaan kiinnosta tai jaksa lukea.
        Valoitin vain omaa elämäntapaani ja millaisilla asenteilla sekä kulutuskäyttäytymisellä ihminen voi pärjätä vähälläkin.
        Ja yksi hyvä keino ainakin on hamstraaminen, kunhan siinäkin pitää järjen mukana. Eli juurikin mm. pesuaineita ym kotitalousjuttuja kannattaakin ostaa varastoon, jos on hyvät tarjoukset. Yleensä itse teen vielä noin silloin, kun tulot ovat vähän isommat(juurikin tuosta jaarittelemastani pätkätöistä johtuva vaihtelu kuukausituloissa), joten pienemmillä tuloilla ollessa ei tarvitse isoja ostoksia miettiäkään.
        Tuo 30km kulkeminen suksilla/fillarilla on ihan ok, ymmärrän pointin, mutta ei kai sitä nykypäivänä tarvitse tehdä tuollaisia "urakoita" ainakaan peruselämisen takia kun luontoa voi säästää muutenkin. Toki ei sitä tuollaisia matkoja yhden maitopurkin tms takia tehdä muutenkaan edes autolla, jos tosiaan viitsii vähän edes miettiä taloudellisia asioita järkevästi.
        Omat autot myös on olleet tuollaisia vähän vanhempia/vanhoja ropposia. Kyllä niillä vielä hyvin saa asiansa kuljettua eikä niissä kuitenkaan ole älyttömästi rahaa kiinni hankintahinnassa eikä käyttökulutkaan nyt kuitenkaan ole mitkään törkeät kooltaan.
        Toki polttoainetta ne kuluttavat enempi kuin uudet, mutta jostain se on kuitenkin aina joustettava.
        Hintahaarukka noissa ostamissani autoissa on ollut juurikin tuota 500-1000€ luokkaa.
        Mitä sitä tosiaan kymmenien tuhansien autoon laittaa rahaa kiinni kun halvemmillakin ajaa ihan yhtä lailla?


      • Asiaan_pösilö
        Pösilö-asiaa kirjoitti:

        Kenen kirjoitukseen tuo kommenttisi liittyy?
        Voisit pösilö itsekin mennä asiaan ja kirjoittaa ja ylipäätään tuoda asiasi esille jo eka kerralla selvästi ja suoraan.

        Tuohon Epak-lätinään. Aiempi viestini ei suostunut kytkeytymään siihen. Vai oliko sinullakin tarjolla jotakin loputonta jaarittelua?


      • Asiaan_pösilö

        Korjaus: Erak-lätinään


      • Pitkäaikatyötön
        Erak kirjoitti:

        No tiedän kyllä että tupakointi on ihan turhaa kaikin puolin, rahallisesti ja terveydellisesti. Ja sillä ei ole mitään merkitystä, polttaako yhden savukkeen vai yhden askillisen päivässä, yhtä epäterveellistä ja toki sen 17-18 euroa/kk, mitä mulla tupakointiin menee, voisi fiksumminkin käyttää. Mutta se on nyt ainakin vielä sellainen täysturhake, mitä raahaan perässäni, onn yt kuitenkin aika pieni paha tässä maailmassa.
        Ja sitä paitsi mm säännöllinen alkoholin käyttökin on epäterveellistä. Nyt on huomattu, että vähäinenkin päivittäinen alkoholin käyttö lisää mm aivoinfarktin riskiä, eli se ei pidä paikkaansa, kun joskus suositeltiin lasillista viiniä päivässä nautittavaksi sydän- ja verisuonitautien ehkäisemiseksi.
        Tuo jaarittelu-kommentti taasen..No jos se nyt oli kirjoitukseeni liittyvä, niin eihän niitä pitkäpiimäisiä kirjoituksia ole pakko lukea. Itse ainakin skippaan ne suosista, jos ei tosiaan kiinnosta tai jaksa lukea.
        Valoitin vain omaa elämäntapaani ja millaisilla asenteilla sekä kulutuskäyttäytymisellä ihminen voi pärjätä vähälläkin.
        Ja yksi hyvä keino ainakin on hamstraaminen, kunhan siinäkin pitää järjen mukana. Eli juurikin mm. pesuaineita ym kotitalousjuttuja kannattaakin ostaa varastoon, jos on hyvät tarjoukset. Yleensä itse teen vielä noin silloin, kun tulot ovat vähän isommat(juurikin tuosta jaarittelemastani pätkätöistä johtuva vaihtelu kuukausituloissa), joten pienemmillä tuloilla ollessa ei tarvitse isoja ostoksia miettiäkään.
        Tuo 30km kulkeminen suksilla/fillarilla on ihan ok, ymmärrän pointin, mutta ei kai sitä nykypäivänä tarvitse tehdä tuollaisia "urakoita" ainakaan peruselämisen takia kun luontoa voi säästää muutenkin. Toki ei sitä tuollaisia matkoja yhden maitopurkin tms takia tehdä muutenkaan edes autolla, jos tosiaan viitsii vähän edes miettiä taloudellisia asioita järkevästi.
        Omat autot myös on olleet tuollaisia vähän vanhempia/vanhoja ropposia. Kyllä niillä vielä hyvin saa asiansa kuljettua eikä niissä kuitenkaan ole älyttömästi rahaa kiinni hankintahinnassa eikä käyttökulutkaan nyt kuitenkaan ole mitkään törkeät kooltaan.
        Toki polttoainetta ne kuluttavat enempi kuin uudet, mutta jostain se on kuitenkin aina joustettava.
        Hintahaarukka noissa ostamissani autoissa on ollut juurikin tuota 500-1000€ luokkaa.
        Mitä sitä tosiaan kymmenien tuhansien autoon laittaa rahaa kiinni kun halvemmillakin ajaa ihan yhtä lailla?

        "Ja sillä ei ole mitään merkitystä, polttaako yhden savukkeen vai yhden askillisen päivässä, yhtä epäterveellistä ..."
        Mihin tällainen väite perustuu? Tottahan jatkuvasti käryttävä imee tupakansavun mukana enemmän karsinogeenisiä ja muitakin myrkyllisiä aineita elimistöönsä kuin muutamaan tupakkaan tyytyvä.

        "... ja toki sen 17-18 euroa/kk, mitä mulla tupakointiin menee, voisi fiksumminkin käyttää. Mutta se on nyt ainakin vielä sellainen täysturhake, mitä raahaan perässäni, onn yt kuitenkin aika pieni paha tässä maailmassa."
        No yksi ihminen, varsinkaan köyhä, ei yleensä kovin isoja pahoja muutenkaan tee.
        Itse lopetin sauhuttelun 9 vuotta sitten kokonaan. Elämänlaatu nousi melkein heti, sillä kun hengityksen ylläpito helpottuu, olo kevenee ja yöunikin paranee. Käytin säästyneet rahat aluksi ravintolaruokailuun, jotta vieroitusoireiden sietämisen palkinnoksi olisi aina jotain mukavaa odotettavana. Sittemmin oireet ja palkinnot vähenivät, ja lopulta loppuivat kokonaan. Päätin kuitenkin palkita itseäni jatkossakin syntymäpäivisin, jotta joka vuosi olisi jokin juhla. Joulua ja muita juhliahan en vietäkään.

        "Ja sitä paitsi mm säännöllinen alkoholin käyttökin on epäterveellistä."
        Niinpä, itsekin otan oluen vain harvoin, yleensä vain kesällä. Kaikkia paheita ei pidäkään lopettaa kerralla, koska sellaisessa useimmiten epäonnistuu. Ihminen tarvitsee myös jonkin verran mielihyvää, jotta jaksaa elää.

        Oma pikkuautoni on kulutti viimeisimmässä, vajaan tuhannen kilometrin ajossa 5,13 l/100 km. Pieni 1,0 bensakone.


      • roletaari

        Samoja periaatteita. Olen mennyt sinne missä on työtä tarjolla. Eukko on jäänyt puolustamaan pääosoitteen linnaketta ja hoitamaan arkiset, juoksevat asiat mihin hänellä on hyvin aikaa osa-aikaisen kassatyön ohessa.
        Eniten vituttaa kun en saa vähentää asumiskustannuksia verotuksessa.
        Palkka on vaihdellut työn mukaan. Pahimmillaan palkka putosi noin puoleen edellisen työpaikan liksasta. Kun oli mahdollista niin vaihdoin parempaan ja lähemmäksi kotipaikkakuntaani.


      • Erak
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        "Ja sillä ei ole mitään merkitystä, polttaako yhden savukkeen vai yhden askillisen päivässä, yhtä epäterveellistä ..."
        Mihin tällainen väite perustuu? Tottahan jatkuvasti käryttävä imee tupakansavun mukana enemmän karsinogeenisiä ja muitakin myrkyllisiä aineita elimistöönsä kuin muutamaan tupakkaan tyytyvä.

        "... ja toki sen 17-18 euroa/kk, mitä mulla tupakointiin menee, voisi fiksumminkin käyttää. Mutta se on nyt ainakin vielä sellainen täysturhake, mitä raahaan perässäni, onn yt kuitenkin aika pieni paha tässä maailmassa."
        No yksi ihminen, varsinkaan köyhä, ei yleensä kovin isoja pahoja muutenkaan tee.
        Itse lopetin sauhuttelun 9 vuotta sitten kokonaan. Elämänlaatu nousi melkein heti, sillä kun hengityksen ylläpito helpottuu, olo kevenee ja yöunikin paranee. Käytin säästyneet rahat aluksi ravintolaruokailuun, jotta vieroitusoireiden sietämisen palkinnoksi olisi aina jotain mukavaa odotettavana. Sittemmin oireet ja palkinnot vähenivät, ja lopulta loppuivat kokonaan. Päätin kuitenkin palkita itseäni jatkossakin syntymäpäivisin, jotta joka vuosi olisi jokin juhla. Joulua ja muita juhliahan en vietäkään.

        "Ja sitä paitsi mm säännöllinen alkoholin käyttökin on epäterveellistä."
        Niinpä, itsekin otan oluen vain harvoin, yleensä vain kesällä. Kaikkia paheita ei pidäkään lopettaa kerralla, koska sellaisessa useimmiten epäonnistuu. Ihminen tarvitsee myös jonkin verran mielihyvää, jotta jaksaa elää.

        Oma pikkuautoni on kulutti viimeisimmässä, vajaan tuhannen kilometrin ajossa 5,13 l/100 km. Pieni 1,0 bensakone.

        Tuolla pienen mielihyvän tarpeella itse puolustelen/pidän yllä tupakointiani. Sattuu tosiaan olemaan vaan tupakointi kyseessä, mikä on useimmille se punainen vaate.
        Ja kyllähän sitä ainakin terveydenhuollon ammattilaiset sanovat että tupakointi on aina epäterveellistä. Toki tajuaahan se joka paheesta jokainen, että mitä enempi sitä harrastaa, sitä todennäköisemmin siitä saa terveyshaittoja. Mutta kyllä ne samat karsinogeenit löytyvät siitä yhdestäkin savukkeestakin kuin koko askillisesta.
        Kuten sanoit itsekin, pieni tupakointi ei haittaa jos elää muutenkin fiksusti mutta toisaalta voi aiheuttaa jossain vaiheessa kuitenkin terveyshaittoja. Eli mites se sitten on se lopullisen mielipiteen kanssa..?:) Ei pahalla todellakaan sua kohtaan tai minään naljailuna.
        Ja se on nykyään tutkitusti todettu, että päivittäinen alkoholinkäyttökin lisää aivoinfarktin riskiä, vaikka sitä aikanaan suositeltiin paljonkin, että pitäisi vetää se lasi viiniä päivässä verisuonien/sydämen hyväksi. En nyt muista sitä artikkelia, mistä sen luin mutta kyllä se netistä löytyy kuten ko tutkimus aiheesta ylipäätään.
        Mutta se siitä, en ala tämän enempää kinaamaan elämäntavoista.
        Savuttomat olkoon savuttomia ja hyvä niin, itse tosiaan ainakin vielä pidän tuon tupakin mukanani niin kauan kun se ei ala ärsyttämään itseäni. Ja jos nyt kuolen sen takia niin sitten kuolen...
        Autona mulla on 1,3-litraisella bensakoneella varustettu pikkufarkku vuosimallia 1998. Keskikulutus on reilu 6,5 l/100km, matka-ajossa vie vähemmän.


      • Pösilö-asiaa
        Asiaan_pösilö kirjoitti:

        Tuohon Epak-lätinään. Aiempi viestini ei suostunut kytkeytymään siihen. Vai oliko sinullakin tarjolla jotakin loputonta jaarittelua?

        No vaihda palstaa. Ei kenenkään tarinoinnissa ole pakko roikkua kiinni.


      • Pitkäaikatyötön
        Erak kirjoitti:

        Tuolla pienen mielihyvän tarpeella itse puolustelen/pidän yllä tupakointiani. Sattuu tosiaan olemaan vaan tupakointi kyseessä, mikä on useimmille se punainen vaate.
        Ja kyllähän sitä ainakin terveydenhuollon ammattilaiset sanovat että tupakointi on aina epäterveellistä. Toki tajuaahan se joka paheesta jokainen, että mitä enempi sitä harrastaa, sitä todennäköisemmin siitä saa terveyshaittoja. Mutta kyllä ne samat karsinogeenit löytyvät siitä yhdestäkin savukkeestakin kuin koko askillisesta.
        Kuten sanoit itsekin, pieni tupakointi ei haittaa jos elää muutenkin fiksusti mutta toisaalta voi aiheuttaa jossain vaiheessa kuitenkin terveyshaittoja. Eli mites se sitten on se lopullisen mielipiteen kanssa..?:) Ei pahalla todellakaan sua kohtaan tai minään naljailuna.
        Ja se on nykyään tutkitusti todettu, että päivittäinen alkoholinkäyttökin lisää aivoinfarktin riskiä, vaikka sitä aikanaan suositeltiin paljonkin, että pitäisi vetää se lasi viiniä päivässä verisuonien/sydämen hyväksi. En nyt muista sitä artikkelia, mistä sen luin mutta kyllä se netistä löytyy kuten ko tutkimus aiheesta ylipäätään.
        Mutta se siitä, en ala tämän enempää kinaamaan elämäntavoista.
        Savuttomat olkoon savuttomia ja hyvä niin, itse tosiaan ainakin vielä pidän tuon tupakin mukanani niin kauan kun se ei ala ärsyttämään itseäni. Ja jos nyt kuolen sen takia niin sitten kuolen...
        Autona mulla on 1,3-litraisella bensakoneella varustettu pikkufarkku vuosimallia 1998. Keskikulutus on reilu 6,5 l/100km, matka-ajossa vie vähemmän.

        "Sattuu tosiaan olemaan vaan tupakointi kyseessä, mikä on useimmille se punainen vaate."
        Tupakointia vastustetaan kyllä senkin takia, että se pilaa myös muiden hengitysilmaa. Muiden ihmisten, lemmikkien ja villieläinten. Ja laajemmin ajatellen siitä aiheutuu ympäristötuhoja, kun tupakkapensaiden tieltä raivataan sademetsää, ja poiminnan jälkeen tupakka kuivataan puuta polttamalla.
        Enkä toisaalta entisenä tupakoijana voi myöskään väittää, että olisin harrastuksesta kovinkaan suurta nautintoa lopulta saanut. Nikotiini vain korvaa mielihyvää aiheuttavan dopamiinin hermoreseptoreissa, ja nikotiinin saannin loputtua kehon oma dopamiinituotanto lähtee uudestaan käyntiin parissa päivässä. Eli tupakoitsija tarvitsee nikotiiniannoksensa päästäkseen siihen tilaan, jossa me savuttomat olemme koko ajan. Ei ole minusta hyvä kauppa.

        "Kuten sanoit itsekin, pieni tupakointi ei haittaa jos elää muutenkin fiksusti mutta toisaalta voi aiheuttaa jossain vaiheessa kuitenkin terveyshaittoja. Eli mites se sitten on se lopullisen mielipiteen kanssa..?:)"
        Vuosikymmeniä kestäneen pitkittäistutkimuksen tuloksena löydettiin kolme merkittävää tekijää, jotka selittivät ennenaikaista kuolemaa ja sitä edeltävää terveyden romahtamista. Ne olivat tupakointi, liikkumattomuus ja epäterveellinen ruokavalio. Tärkeimpiä havaintoja olivat se, että näistä kahden tai kolmen paheen harrastamisella ei löydetty tilastollisesti merkittävää eroa toisiinsa, ja toisaalta se, ettei yhden paheen ja paheettomuuden välillä ollut tilastollisesti merkittävää eroa toisiinsa. Eli se merkittävä raja oli yhden ja kahden paheen välillä.
        Tupakoinnista jokainen tietää hyvin, harrastaako sitä vai ei. Muiden paheiden kohdalla on vähän tulkinnanvaraista, että tuleeko sitä liikuttua riittävästi tai syötyä terveellisesti. Toivottavasti tämä selvensi aiempaa, kieltämättä ristiriitaiselta vaikuttavaa tekstiäni.

        Yksittäisiä tutkimuksia tulee milloin mistäkin aiheesta kaikenlaisilla tuloksilla. Välillä pitäisi juoda enemmän kahvia tai kymmenkertaistaa nautittu d-vitamiiniannos. Ei sellaisille kannata antaa paljon painoarvoa. Sen sijaan tuollaisella em. pitkittäistutkimuksella saadaan hyvin luotettavia tuloksia, kun tutkittiin tuhansia ihmisiä neljässä länsimaassa vuosikymmenten ajan.

        "Mutta se siitä, en ala tämän enempää kinaamaan elämäntavoista."
        Minulle tämä on ollut ihan tavallista keskustelua, johon liittyy tavanomaiseen tapaan erilaisia mielipiteitä. Kinaaminen tarkoittaa minulle riitelyä.


      • Asiaan_pösilö
        Pösilö-asiaa kirjoitti:

        No vaihda palstaa. Ei kenenkään tarinoinnissa ole pakko roikkua kiinni.

        Sinähän et sitä määrää, nahjus.


      • Pösilö-asiaa

        No niinhän sitä sanotaan, että henkinen pahoinvointi ja suoranainen mielensairaus on iso vitsaus nykyään. Näemmä pitää paikkansa ja oireet ovat tuollaisia kait sitten, mitä sinulla. Lapsellinen kiukuttelu;"Kun ihmiset jaarittelee netissä ja minuahan ei sitten komennella!!". Vähän vielä lisää, niin tulee näitä "Mä en ala ja mä olen jo iso poika:("-vinkumisia.
        Tai sitten olet kaikki rahasi alkoholiin ja noutoruokaan hassaava huuhaa, jonka kuukaudeksi kestämään tarkoitetut avustukset loppuvat jo viimeistään 3 viikon jälkeen ja mikä katkeroittaa sinua niitä kohtaan, jotka hallitsevat rahankäytön ja viitsivät tienata työtä tekemällä itselleen vähintäänkin kohtuullisen elintason-> raha riittää peruselämiseen ja harrastuksiin hyvin sekä sitä jää vielä säästöönkin.
        Että mietipä sitä, ketä nimittelet nahjukseksi.


      • Erak
        Pitkäaikatyötön kirjoitti:

        "Sattuu tosiaan olemaan vaan tupakointi kyseessä, mikä on useimmille se punainen vaate."
        Tupakointia vastustetaan kyllä senkin takia, että se pilaa myös muiden hengitysilmaa. Muiden ihmisten, lemmikkien ja villieläinten. Ja laajemmin ajatellen siitä aiheutuu ympäristötuhoja, kun tupakkapensaiden tieltä raivataan sademetsää, ja poiminnan jälkeen tupakka kuivataan puuta polttamalla.
        Enkä toisaalta entisenä tupakoijana voi myöskään väittää, että olisin harrastuksesta kovinkaan suurta nautintoa lopulta saanut. Nikotiini vain korvaa mielihyvää aiheuttavan dopamiinin hermoreseptoreissa, ja nikotiinin saannin loputtua kehon oma dopamiinituotanto lähtee uudestaan käyntiin parissa päivässä. Eli tupakoitsija tarvitsee nikotiiniannoksensa päästäkseen siihen tilaan, jossa me savuttomat olemme koko ajan. Ei ole minusta hyvä kauppa.

        "Kuten sanoit itsekin, pieni tupakointi ei haittaa jos elää muutenkin fiksusti mutta toisaalta voi aiheuttaa jossain vaiheessa kuitenkin terveyshaittoja. Eli mites se sitten on se lopullisen mielipiteen kanssa..?:)"
        Vuosikymmeniä kestäneen pitkittäistutkimuksen tuloksena löydettiin kolme merkittävää tekijää, jotka selittivät ennenaikaista kuolemaa ja sitä edeltävää terveyden romahtamista. Ne olivat tupakointi, liikkumattomuus ja epäterveellinen ruokavalio. Tärkeimpiä havaintoja olivat se, että näistä kahden tai kolmen paheen harrastamisella ei löydetty tilastollisesti merkittävää eroa toisiinsa, ja toisaalta se, ettei yhden paheen ja paheettomuuden välillä ollut tilastollisesti merkittävää eroa toisiinsa. Eli se merkittävä raja oli yhden ja kahden paheen välillä.
        Tupakoinnista jokainen tietää hyvin, harrastaako sitä vai ei. Muiden paheiden kohdalla on vähän tulkinnanvaraista, että tuleeko sitä liikuttua riittävästi tai syötyä terveellisesti. Toivottavasti tämä selvensi aiempaa, kieltämättä ristiriitaiselta vaikuttavaa tekstiäni.

        Yksittäisiä tutkimuksia tulee milloin mistäkin aiheesta kaikenlaisilla tuloksilla. Välillä pitäisi juoda enemmän kahvia tai kymmenkertaistaa nautittu d-vitamiiniannos. Ei sellaisille kannata antaa paljon painoarvoa. Sen sijaan tuollaisella em. pitkittäistutkimuksella saadaan hyvin luotettavia tuloksia, kun tutkittiin tuhansia ihmisiä neljässä länsimaassa vuosikymmenten ajan.

        "Mutta se siitä, en ala tämän enempää kinaamaan elämäntavoista."
        Minulle tämä on ollut ihan tavallista keskustelua, johon liittyy tavanomaiseen tapaan erilaisia mielipiteitä. Kinaaminen tarkoittaa minulle riitelyä.

        No toki juu, jokaisella on omat mielipiteensä ja niin pitääkin.
        Olet itse oman polkusi valinnut, mihin sinulla on totta kai täysi oikeus. Itse kuljen taasen omia teitäni.


    • Erak

      Niin ja tykkään kyllä kalastaakin ja nykyään siihen on hyvä mahdollisuuskin, niin se vie aika isonkin osan vapaa-ajasta. Toki luvat ja välineet maksaa jonkun verran ja menihän tuohon veneeseenkin hieman rahaa joku vuosi sitten, mutta eipä se haittaa. Ja kyllähän kalasta saa hyvää ruokaa, että se tasoittaa tuota kulupuolta mielestäni paljon.
      Eikä tuo vene nyt kauheita loppuviimeksi maksanut, käytettynä pieni soutuvene ja ilmainen rantapaikka lähijärvellä, missä on hyvin kalaa. Talvella kiertelen pilkillä kauempanakin ja kesäaikana mulla on ihan näppärä kumivene, mikä on hyvä kuljettaa jos haluaa käydä kotijärveä kauempana soutu-uistelemassa.
      Sienestäminen kanssa on mulle mukavaa ajanvietettä ja naisystävä taas marjastaa paljon. Niin nekin on sitten hyviä harrastuksia joista saa syötävääkin aika hyvin.
      Eli tosiaan harrastaa voi kanssa paljon ja ilman mitään isoja kuluja.

      • pienelläkinpärjää

        Samoilla linjoilla näemmä ollaan. Minäkin kalastan aika paljon, varsinkin keväisin. Marjastamme ja kerätään sieniäkin. Harrastuksetkin on meillä aika halpoja, vaikka nyt lapset on hieman harrastaneetkin. Nuorimmaiselle hankittiin hieman parempi kamera tarjouksesta, mutta senkin hinta alkaa olemaan jo tullut, kun julkaistuista kuvista on maksettu pieniä palkkioita. Kiva harrastus kuitenkin sekin. Monta asiaa pystyy toteuttamaan ilman rahaa tai vähällä rahalla.


    • heidi22

      Mut uus luuri on pakko saada väh kerran vuodessa ja silaritkin pitäs laittaa.

    • ettänäinkin

      Köyhyyskin on suhteellista. Jos oppisimme elämään esim. ilman autoa kuten ennenkin, olisi jo osa ongelmaa hoidettu. Ennen menivät kävellen 30 km matkojakin eikä sitä pidetty minään.
      Lähtekää nyt köyhät heti aamusta kävelemään kauppaan, jos se on parinkymmenen kilsan päässä. Reppu mukaan ja kuiva leivänkyrsä ja vettä pulloon. Siinä menee se päivä mukavasti kun hakee jostain alennuksesta limpun tai lihaköntin.
      Ei tarvi valittaa huonosta kunnosta ja rahanpuutteesta. Painavia tavaroita ei kannata ostaa niin kaukaa, mutta onhan se päivä huomennakin ja taas kävelemään.

      • syrjäseudunasukki

        Moni ajaa kyllä polkupyörällä tuollaisia 30km matkoja ilman köyhyyttäkin. Polkupyörä on hyvin ekologinen kulkuväline. Talvella voi suksilla hiihtämällä tehdä pitkiäkin reissuja. Minulla oli joskus hiihtäen pulkka perässä valjaiden kanssa ja usein vedin kahdessa pulkassa lapsia hiihtäen perässä, kun lapset olivat pieniä. Pulkka vaan pitää olla hiihtolatuun sopiva, niin kulkee kevyesti valjaiden kanssa.
        Auto ei ole niin huono juttu, kun moni "fillarikommunisti" antaa ymmärtää, vanha auto voi hieman enempi saastuttaa, mutta se on jo kerran tehty, joten kohtuullisesti sitä käyttäen ja priorisoimalla ajettavat ajot, ei kuormita luontoa. Uudella autolla pitäisi ajaa n. 400000km ennen, kuin se on vanhaa käytettyä autoa ympäristöystävällisempi! https://www.is.fi/autot/art-2000000749417.html
        Omalla kohdallani käytetty auto tarkoittaa n. 15 vuotta vanhaa kohtuullisesti käytettyä ranskalaista farmariautoa, jossa on käytännössä kaikki ne turvavarusteet, kuin nykyisissäkin myytävissä autoissa, mutta auton hinta on 1000€.


      • EiIhanOikein
        syrjäseudunasukki kirjoitti:

        Moni ajaa kyllä polkupyörällä tuollaisia 30km matkoja ilman köyhyyttäkin. Polkupyörä on hyvin ekologinen kulkuväline. Talvella voi suksilla hiihtämällä tehdä pitkiäkin reissuja. Minulla oli joskus hiihtäen pulkka perässä valjaiden kanssa ja usein vedin kahdessa pulkassa lapsia hiihtäen perässä, kun lapset olivat pieniä. Pulkka vaan pitää olla hiihtolatuun sopiva, niin kulkee kevyesti valjaiden kanssa.
        Auto ei ole niin huono juttu, kun moni "fillarikommunisti" antaa ymmärtää, vanha auto voi hieman enempi saastuttaa, mutta se on jo kerran tehty, joten kohtuullisesti sitä käyttäen ja priorisoimalla ajettavat ajot, ei kuormita luontoa. Uudella autolla pitäisi ajaa n. 400000km ennen, kuin se on vanhaa käytettyä autoa ympäristöystävällisempi! https://www.is.fi/autot/art-2000000749417.html
        Omalla kohdallani käytetty auto tarkoittaa n. 15 vuotta vanhaa kohtuullisesti käytettyä ranskalaista farmariautoa, jossa on käytännössä kaikki ne turvavarusteet, kuin nykyisissäkin myytävissä autoissa, mutta auton hinta on 1000€.

        Tuon ikäisen rellun hinta on maksimissaan 500e


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe