"Euroopan unionia ei jätä kukaan"

Ministerin.palkka

Sanoo kokoomuslainen. Sitten tämä toteaa, että tyhmät suomalaiset kuvittelevat, että samat poliitikot jotka vievät Suomen EU:hun irrottaisivat Suomen siitä irti. Samat poliitikot "miehittävät" jatkuvasti vaalimainoksia, puolueissa ei ole varaa nostaa modernimpia ihmisiä kuin ”viiskytlukuiset, sodan pelkääjät”.

Suomalaiset ovat niin tyhmiä sanojan mielestä. EU:sta ei irrota ilman sotaa. Kaipa tästä vallitsee sitten joku yhteinen ymmärrys? Kokoomuslainen rahtaa ns. "pakolaisia" tai afrikkalaisia, olipa syy mikä tahansa. Kokoomuslaiselle ei mene kaaliin, että tänne rahtaaminen on EU:n päätepiste.

Lasse Lehtinen oli eräiden tietojen mukaan tuumaillut, etteivät kansanäänestykset sovi EU:hun. No, viisas mies kun on, perustelu puuttuu. Asiaahan ei voi mitenkään perustella. Vallan kahvassa oltiin Neuvostoliitossakin ja sanottiin, että sovi "kansanäänestys tai toisinajattelu".

Vikakielialueelle syntyneet suomalaiset ovat väärässä paikassa, mutta kokoomus ja sdp eivät anna jakaa tätä maata eu- ja ei-eu-alueiksi.

Uskotaan jatkossakin vaalien aikaan ihmisiin, jotka lobbaavat EU:ta, niitä ovat mm. mepit ja virkahmiehet sekä isommat johtajat.

26

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muu.turha.paits.politiik

      Minulla menee polleasti. Olen ostanut talon ja kesämökki on Cayman-saarilla. Käykö teillä kateeksi, vai mitä vingutte?

      Olen ollut pitkään mukana ns. poliitiikassa, olen kannattanut aina Lasse Lehtistä, kun on sopiva kaveri. Lisäksi lämpenen aina kuin saunan kiuas, kun Jari Tervo pläjäyttää oman pyttynsä tyhjäksi mediaan lauantaisin. Toinen kaveri, joka saa verisuonet koholle ja syke tykyttää lupaavasti on Iltasanomien suomi-juntti, joka vihaa omaa elämäänsä enemmän kuin uskoisi.

      Kyllä politiikassa kannattaa olla, tienaa hyvin ja pääsee ulkomaille töihin, on harmi, ettei ole ranskankielinen, siitä olisi multikulttuurissa, pjukolauta kovasti hyötyä. Käyn Ranskassa työmatkoilla ja olen ajatellut ostaa sieltä viinitilan, koska sinne voisi muuttaa asumaan virkatyön jälkeen.

      On se hienoa olla politiikassa, tien tukkona "normaalijärkisille" ja siitä maksetaan yli kymppitonni kuussa. Joskus ihmettelen, mistä siinäkin maksetaan, kun mitään tuloksia ei koskaan synny. Olemme pilanneet Suomen ja siihen sitten pitää vaa keksiä mukavia "peitetarinoita" . Tuo oli pankkien tahto, siitä me ollaan tehty ohjelma, jota seuraamme viikko- ja päivätasolla. Ohjelma on kestoltaan aina 2050-luvulle asti. Pitää jaksaa jatkaa päivän politiikkaa, Suomessa on vielä likkaa "luomujuttuja".

      Kahden kauppa on kolmannen korvapuusti.

      • Mitä meinasit kun puhuit toisen kaverin kohdalla "verisuonet koholle ja syke tykyttää lupaavasti" ?

        Hate or like?


      • Niskavillat

        En tiedä. Taitaa olla kyse muutosvastarinnasta ; ). Suomi-juntti on niin varma asiastaan, että muut pois alta, kun tuo jyrää. Se tietää, mitä täällä pitää tehdä, ja mikä on hänen mielestä löylyn lyömien juttuja.


    • vfffffffffdgt
      • Sodan.julistus.tuli

        Lukekaa myös tästä.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14471778/g-soros-uhkailee-ja-ehdollistaa-eurooppaa


    • imemunaas

      lasse lehtinen
      on viime vuosituhannelta

      lehtinen: ime munaas ja komenna vaimoas
      tätä maata et tuhoa pelkän vallanhalun vuoksi
      60 :llä äijillä on suuruustauti,

      aina komentamassa vaikka ne olis kuinka väärässä

      • TTr432

        Etkö huomannut pientä kikkaa? Jos täällä sanoo jotain saattaa joku "yksinkertainen" kamu alkaa järjestää ongelmia, mm. jos kokoomusta tai eu:ta arvostelee. Pitää vähän puhua ja katsoa taivaalle. Puhu kuin silmäsi katsoisivat iloisesti kahtajalle, puhut kummallekin yhtä aikaa, eikä kumpikaan tiedä, mitä puhuja katsoo. Puhutaan ns. "kahta puolta puuta".


    • uuöhioöioi

      Junncker haluaa ,enemmäm yhtenäisyyttä Eu :hun.Vonkaa yhteistä päämajaa sotilaalisesti.Meitin linjat tuntien ollaan valmiita kuin lukkari sotaan jos jotkin tuolta suunnalta hiukkaki vihjataan. Oltaisiin varmaan jo soitilaalisessa liitosssa, ellei tuo ajatu olisi itsessään mahdottomuus,Eu:n useamman maan ollessa jo Natossa,joka vie sinänsä pohjan moisilta hankkeilta. Toki tuollainen liittouma voidaan saada aikaan,mutta monen valtion budjetti ei tule kestämään monia sotilaalisia varustautumis vaatimuksia ja niiden tuomia harjoituskustannuksia. Tuntuu myös unohtuneen,että EU ei ole valtiollinen liittouma,eikä siitä koskaan ole ollut tarkoitus muodostaa liittovaltiota. Se on puhtaasti talous unioni. Rakentaisivat tuollaisille suuruuden hulluille keisareille majan puuhun ja löisivät kypärän päähän jotta saisivat leikki sota leikkejaan ja pitäisivät suunsa edes heken aikaa kiinni noista päättömyyksistään jota suustaan sylkevät.

      • U87u98u

        Tällaista on akateemisten suunnittelu. Ne palkataan aluksi johonkin tehtävään, tässä tapauksessa hoitamaan EU-maiden kauppapolitikkaa. Sitten on niin paljon velkaa ja kovat himot jatkaa mieleistä valtaa omaavaa tehtävää ja heilua Euroopan kunkinkaina, että keksitään lisää projekteja. Euro ja EKP ovat yksi suuri sivuraide, jolla on valtava hinta.

        Tässä on kerrottu tulliliitosta ylä- ja alapuolella Firefoxin sivuhaku:"Jaarittelu.nro1 ".

        Mitenkähän tuon sotilasliiton kanssa? En kannata tuota, mutta ongelma on täällä päässä pelkäävät poliitikot, jotka haluaisivat rahalla ostaa lisäturvaa. Kerran näin ulkomaisilla sivuilla, että Venäjä on enemmän uhkaava lähi-itään kuin tänne. Itse noita ongelmia on järjestetty, koska on vannottu kiven kovaan Keski-Euroopan oppeja, eli Venäjää. Voi myös olla syy, Merkelin kouhottamiseen. Ei tästä ota selvää, ellei joku kerro tarkasti. Poliitikot valittavat, ettei heitä kiitellä. No, kokoomus aina valittaa, ettei Käteistä kiitellä. He itse voivat asemastaan kiitellä tuota, muut eivät voi.

        Ja kun noita kiitelee, niille jää löysää siimaa, otetaan riskejä, aletaan päästää matulasteja Ruotsin rajasta läpi, kun raja pitäisi vaan kylmästi sulkea ja sanoa Ruotsille, ettei käy päinsä ja portit pysyvät kiinni. Ei niitä pysty onnistuneestakaan kehumaan, kun ei ne kerro ja toisaalta kun ei arvostella ei ole pelkoa vallan menetyksestä.


      • tullaantoimeenjokasenkaa

        Peloiteet on ne nykypäivänä millä asioita tunnutaan vietävän eteenpäin ja pyritään saada yleinen hyväksyntä asioille. Ikävätpa toimia,jola ei ole perusteita,vaan tarkoitus hakuisuus. Vastakkainasetteluihin ei näin pienellä maalla ole varaa,eikä myöskään se ole kauppapoliittisesti edun mukaista.


      • Vahva.väite

        Tuossa linkki.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14425817/suomi-irti-eusta!

        "voiihmisparkoja
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14401118/kuka-jyrki-katainen-on
        25.8.2016 22:45

        Kukaan ei jätä EU:ta, sitä nimittäin ei voi jättää, sen voi vain tuhota sodalla, että talous taas lähtee kasvuun. Et osaa edes kuvitella, että miten jättimäisestä systeemistä on kyse, ja mitä Suomessa on jo sen vuoksi tehty vuosikymmenien ajan. Sitä tuhoa ei pysty korjaamaan millään muulla kuin valelemalla bensalla ja polttamalla - mukaan lukien ihan itse ihminen nimeltä suomalainen."


      • Sodan.mongertajat

        No, niin jatkoa seuraa. Kukahan tämän sodan uhan, rauhattomuuden ja epätasapainon on nimenomaan itse aiheuttanut? Saksa nousee jotain vastaan, Unkari on pantu syntipukiksi.

        Luxemburgin pääministeri halusi irrottaa eilen Unkarin EU:sta ja puhui naurettavista, itsetuhoisista "EUROOPPALAISISTA ARVOISTA". Vaikka maanosa olisi konkursissa ja kuoleman partaalla, johtajat elävät illuusiossa, että kaiken edelle ajavat ns. "EUROOPPALAISET ARVOT".

        Merkel EU:sta: Kyse alkaa olla sodasta ja rauhasta
        Taloussanomat 16.9.2016
        http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/09/16/merkel-eusta-kyse-alkaa-olla-sodasta-ja-rauhasta/20169635/12


      • fgytdsdr7853
        Vahva.väite kirjoitti:

        Tuossa linkki.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14425817/suomi-irti-eusta!

        "voiihmisparkoja
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14401118/kuka-jyrki-katainen-on
        25.8.2016 22:45

        Kukaan ei jätä EU:ta, sitä nimittäin ei voi jättää, sen voi vain tuhota sodalla, että talous taas lähtee kasvuun. Et osaa edes kuvitella, että miten jättimäisestä systeemistä on kyse, ja mitä Suomessa on jo sen vuoksi tehty vuosikymmenien ajan. Sitä tuhoa ei pysty korjaamaan millään muulla kuin valelemalla bensalla ja polttamalla - mukaan lukien ihan itse ihminen nimeltä suomalainen."

        "Tulliliitto"-sana sivuhauksi.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14425817/suomi-irti-eusta!

        EU on alunperin ollut tulliliitto, jonka tehtävä poistaa kaupan esteitä jäsenmaiden välillä ja sen lisäksi "järjestää esteitä" ei-jäsenmaihin nähden, kuten nyt Brirannia.

        Negatiivinen piirre on tässä: Tulliliitto eroaa vapaakauppaliitosta siinä, että sillä on tullitariffeja eli maksuja muista maista tuotavista tavaroista. EU:n Juncker on selvästi vihamielinen, koska niillä on rahavaje. Juncker vetää julkisesti roolia, jossa se esittää aggressiivista Britannian pääministeriä kohtaa G20-huippukokousväen edessä.

        EU:n "tulliliitto", siis alkaa järjestää sääntöjensä mukaan ongelmia ulkopuolisille, eli tätä taustaa vasten Norja on nöyrtynyt. Kuitenkin tämä on vähän sellainen asia, että jokaisen yrityksen kannattaa itse hankkia niitä uusia asiakassuhteita siltä varalta, että Suomi eroasi "kauppapoliittisesti aggressiivisesta" EU:sta. Eläkevarmasta en osaa arvioida muuta syytä kuin se, että sijoituksilla on helpompi pelata EMU:N jäsenmaana. Luultavasti tämäkin ongelma on järjestettävissä. Meidän tulee jokaisen etsiä tästä viisautta, se löytyy, luottakaa siihen. Ongelma on, ehdimmekö. Kyselkää osaajilta, kertokaa tänne.

        Tulliliitto
        http://tieteentermipankki.fi/wiki/Oikeustiede:tulliliitto

        Telegraphin toimittaja Juliet Samuel kirjoitti kolumnin, jossa hän viittaa EU:n perimiin maksuihin ulkopuolisilta.


      • Dfgy622

        Juliet Samuel kirjoittaa Telegraphissa seuraavaa:

        The EU's federalists are heading for defeat. Britain must be ready to pick up the pieces
        14 September 2016 • 8:04pm
        Juliet Samuel

        http://www.telegraph.co.uk/news/2016/09/14/the-eus-federalists-are-sleepwalking-towards-defeat-britain-must/

        "European countries desperately need to improve their competitiveness, shore up their security and work out how to deal with an enormous influx of refugees. The EU itself can do none of these things without more power. It can’t force France to stand up to its militant unions. It cannot police its borderless internal zone without a powerful border control. That is why all of Mr Juncker’s proposed solutions have one feature in common: they rely on handing more power to the centre in Brussels, running directly against the wave of nationalism sweeping across the continent.

        "We have the political space today to do things that were not really doable in previous years"EU foreign policy chief Federica Mogherini

        Mr Juncker is pioneering what he calls a “political” approach, or what might be more accurately described as “EU populism”. This agenda involves cracking down on tax avoidance, taking out €500 billion of EU-level debt to fund investments, handing out more agricultural subsidies, pushing for higher steel tariffs and, just for fun, funding free wireless in the plazas of “every European village”.

        Unfortunately, when the EU tries to do populism, it risks stepping on the banana skin of national sovereignty. Take, for example, the EU’s recent decision to fine Apple €13 billion for what it deemed an “anti-competitive” tax agreement struck between the Silicon Valley giant and Irish tax authorities."

        Merkel ja Saksan sotaan valmistautuminen:

        Merkel EU:sta: Kyse alkaa olla sodasta ja rauhasta
        16.9.2016 09:26
        Taloussanomat–Bloomberg
        http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/09/16/merkel-eusta-kyse-alkaa-olla-sodasta-ja-rauhasta/20169635/12

        Tässä on vanhaa analyysia Merkelistä ja hänen politiikasta.
        The “Merkel Miracle”: Third Term for Germany’s Machiavellian “Mum”
        Written by William F. Jasper
        http://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/16608-the-merkel-miracle-third-term-for-germany-s-machiavellian-mum


        Kääntäjä-käännöksiä samasta.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14476708/saksan-terrori-iskut-isisin-ohjaamia


      • ghgusius

        Löytyi hyvä analyysi, Maailman menoa -palstan "tapaus" (curious case) alkoi häiritä jatkuvalla syötöllä, vaikka minne olisi noita kertomuksia laittanut linkkeinä, siksi valitsin "Sodat ja konfliktit".

        2013 vaalit yms.

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14456749/taas-ammutu-assadin-puolelta-h-kopterin-alas

        Suomi24 poistaa henkilöin liittyvia kriittisiä kommentteja, mutta tätä "sairasta gang stalkaajaa" ei tahdota saada välittömästi pois näkymästä.


    • Taivaan.Kuningatar

      15-20 vuotta sitten EU:sta ei missään tapauksessa pitänyt tulla liittovaltiota (se oli tulliliitto).
      15-20 vuotta sitten EU:lle ei missään tapauksessa pitänyt tulla presidenttiä.
      15-20 vuotta sitten EU:lle ei pitänyt luoda yhteistä talouspolitiikkaa.

      Nyt on presidentti.
      Nyt on euro.
      Nyt on paineet yhteiseen talouspolitiikkaan (yhteinen valtiovarainministeri, eurobondit).
      Nyt on yhteiset poliisivoimat, rajavalvonta, sekä muuta vastaavaa kehitteillä.
      Nyt on paineet yhä enemmän liittovaltiokehitykseen (Kreikan ja Britannian viimeaikaiset tapahtumat ovat vain vahvistamassa tätä kehitystä, toisin kuin äkikseltään voisi ajatella.)

      Vielä nykyisen menon aikana yksikin jäsenmaa voi kaataa jonkun ehdotuksen kaikkien toisten sitä kannattaessa. Kyseistä päätöksentekomeininkiä ei ymmärretä asiantuntijapiireissä eikä esim USAssa.

      Käsittääkseni mikään ei vaikuta siltä, että EU olisi hajoamassa, päinvastoin liittovaltiokehitys on etenemässä hyvää vauhtia, joskin sikäli hiipimällä ettei kansa siihen sanottavammin edes kiinnitä huomiota. Yksittäisten jäsenmaiden sooloilut katsotaan EU:ssa läpi sormien, se ei ole merkki hajoamisesta. Väitänpä että monin paikoin sooloilussa unioni venyy ja paukkuu, sitä paremmin mitä isompi ja merkittävämpi jäsenmaa on kyseessä; jäsenyysehtoja "uudelleen tarkastellaan" yms.

      • MitäEUnHajotessaa

        Olet väärässä EU-suunnitelmista monessa mielessä. Jo ennen Suomen EU-neuvotteluita oli jo puhetta yhteisestä valuutasta mikä on paljon enemmän kuin tulliliitto. Suomessakin pidättäydytiin pitkään vahvan markan politiikassa että päästäisiin eroon alati toistuvista devalvaatioista ja käytännössä haluttiin olla EU-kunnossa vaikka ei ihan oltukaan. Oma valuutta tarkoittaa omaa talouspolitiikkaa loppujen lopuksi mutta moni EU-maa ei ole siihen halunnut sitoutua.

        EU hoitaa monia asioita jäsenvaltioidensa puolesta kuten neuvottelee kauppasopimukset ja on tehnyt niin jo ainakin yli 40 vuoden ajan. Kun Iso-Britannia haluaa lähteä EU:sta se tarkoittaa suurta uhkaa EU:n kehitykselle. Paljon on kuitenkin tehty kuten saatu aikaan paljon direktiivejä niin vapaan kaupan ja liikkuvuuden suhteen. Monia asioita on standardoitu niin että tavaroita voi vapaasti myydä EU-alueella ilman että niitä tarvitsee hyväksyttää joka maassa. EU on kiinnittänyt huomioita ympäristökysymyksiin jne.

        EU:n päätöksenteko on kovin takkuilevaa mutta loppujen lopuksi EU:n saavutukset rauhan ylläpitämisessä läntisessä Euroopassa ja talouden kasvu ovat sellaisia tuloksia joista voi olla ylpeä. Valitettavasti monessa maassa nationalismi on tätä päivää ja usko yhteiseen EU-projektiin näyttää välillä hiipuvan. Mitä pitäisi tehdä EU-maille jotka haluavat rusinat pullasta mutta eivät halua laittaa tikkua ristiin vaikka pakolaisongelman ratkaisemiseksi? EU:sta eroaminen tai erottaminen ei ole ratkaisu tähän.

        Suuri kysymys on että jos EU hajoaa niin mitä tulee tilalle. Suomen kohdalla emme saisi mitään turvaa mistään eli Venäjä varmasti painostaisi maatamme kaikin mahdollisin keinoin jotta poliitikot toimisivat Kremlin ohjeiden mukaan. Haluammeko takaisin Venäjän vasallivaltioksi vai olisiko kuitenkin jo aika hakeutua Natoon jotta saisimme turvatakuut.


      • T0TIIFTÅX

        Laitan uuden wikipedia linkin, ettei tarvitse kinastella.

        EU on tällä hetkellä sekä taloudellinen että poliittinen liitto. Omasta mielestä politiikkaa ei saisi tuolla liitolla olla, vaan pelkkää kaupan kehitystä yms. Taloudessa kyse kyllä tuosta tulliliitosta, joskin nyt on yhteisvaluutta. EU pitäisi lopettaa, koska se on luonut harhakuvan, että suljettu valtioiden liitto luo taivaallisen hyvinvoinnin, jonne kannattaa muuttaa 30 000 km päästä sankoin joukoin. Idea on täysin epäonnistunut. On luotu unelmahöttö, yms. sivusuunnitelmaa.

        Euroopan unioni
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_unioni
        "Euroopan unioni (EU[1]) on 28 eurooppalaisen jäsenvaltion muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto."


      • REPYRE

        "Suuri kysymys on että jos EU hajoaa niin mitä tulee tilalle. Suomen kohdalla emme saisi mitään turvaa mistään eli Venäjä varmasti painostaisi maatamme kaikin mahdollisin keinoin jotta poliitikot toimisivat Kremlin ohjeiden mukaan. Haluammeko takaisin Venäjän vasallivaltioksi vai olisiko kuitenkin jo aika hakeutua Natoon jotta saisimme turvatakuut."

        Epäilen, että olet vielä niin vahvassa uskossa EU:n jatkumisesta, että en viitsi sitä mielikuvaa vastaan alkaa vängätä. Vaihe vaiheelta keskustelupalsta kuitenkin on alkanut löytyy uusia ajatuksia, tosin pienin askelin. Kyllä EU varmaankin jatkuu, mutta mitkä maat jatkavat siinä. Jos taloudellisesti Saksan valtion "takaamaa luottoa" (??) (? en ole varma) käytetään koko EU:ssa ja sillä on helppo kiristää. Muut maat maksavat kai tuosta maksuja Saksalle, nimi on "Target". Jos tuon sisältöä ei tiedetä julkisesti, niin ei ole mahdollista arvioida, onko Saksan "kasvu" näistä maksuista lähtöisin, on tietenkin myös enemmän teollisuutta. Teollisuus systeemissä vetäytyy pois reuna-alueilta.

        Yhden kansainvälisen politiikan tutkijoiden tekemästä kirjasta on otteita täällä.
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14492599/syttyyko-sisallissota


      • RHGEPRW

        Tänään taas uusi määritelmä mikä EU on. EKP:n Mario Draghi on käynyt pitämässä poliittisen puheen Brysselissä ja Berliinissä, siitä kertoi Bloomberg News.

        Mario Draghi Goes on a Political Tour
        Piotr Skolimowski Skolimowski
        Carolynn Look carolynnlook
        26.9.2016
        http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-09-26/draghi-takes-brussels-to-berlin-political-tour-with-ecb-message


        Tässä uutisessa EU on Draghin mukaan taloudellinen ja rahaliitto.

        Draghi Says U.K. Shouldn’t Get Any Favors in Brexit Deal
        Paul Gordon, Piotr Skolimowski, Emma Charlton
        September 26, 2016 — 5:32 PM EEST
        Updated on September 26, 2016 — 7:28 PM EEST

        "“Widespread feelings of insecurity, including economic insecurity, remain a major concern,” Draghi said. “We cannot simply wait for better times: we need to renew our efforts to ensure that Economic and Monetary Union offers protection and prosperity. The ECB will do its part.”"

        Nämä puheet kannattanee seurailla.


      • ddr331

        Draghi tarkoitti siis kuitenkin EMUa.

        Euroopan talous- ja rahaliitto
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_talous-_ja_rahaliitto

        "Euroopan talous- ja rahaliitto eli EMU on Euroopan unionin kolmivaiheinen talous- ja rahaliitto"

        "Rahaliiton ensimmäinen vaihe
        Rahaliiton vuonna 1990 alkaneeseen ensimmäiseen vaiheeseen kuului kaikkien valuutansiirtojen vapauttaminen EEC:n alueella. Vuonna 1992 solmittiin Maastrichtin sopimus, jossa sovittiin EMUn viemisestä loppuun. Sopimus tuli voimaan 1. marraskuuta 1993.[2]
        Rahaliiton toinen vaihe

        Rahaliiton 2. vaiheeseen kuului Euroopan keskuspankin edeltäjäksi aiotun European Monetary Instituten (EMI) perustaminen. Vuonna 1997 solmittiin Vakaus- ja kasvusopimus finanssikurin parantamiseksi. Se määritti kriteereitä euron käyttöönottoon. 1. kesäkuuta 1998 perustettiin Euroopan keskuspankki, ja 31. joulukuuta määriteltiin 11 osallistuvan maan valuutoille kiinteät vaihtosuhteet.[3][4]
        Rahaliiton kolmas vaihe

        Rahaliiton 3. vaihe (yhteisvaluutta) alkoi 1. tammikuuta 1999, kun eurosta tuli oikea valuutta, vaikka käteisvaluuttana se otettiin käyttöön vasta 1.1.2002. Vuoden 2001 alusta Kreikka liittyi 12. jäseneksi euroalueeseen.[4]

        Unionin maista 19 on tähän mennessä jatkanut rahaliiton 3. vaiheeseen[5], vaikka kaikki EU-maat kuuluvatkin rahaliittoon. Tanskalla ja Isolla-Britannialla on oikeus pysyä rahaliiton ulkopuolella koska ne liittyivät EU:hun jo ennen Maastricht'in sopimusta.[6] Ruotsi puolestaan on välttynyt liittymiseltä sen takia, että 3. vaihetta edeltävä ERM II on vapaaehtoinen"

        Economic and Monetary Union of the European Union
        https://en.wikipedia.org/wiki/Economic_and_Monetary_Union_of_the_European_Union

        1. The three stages for the implementation of the EMU were the following:

        Stage One: 1 July 1990 to 31 December 1993
        On 1 July 1990, exchange controls are abolished, thus capital movements are completely liberalised in the European Economic Community.
        The Treaty of Maastricht in 1992 establishes the completion of the EMU as a formal objective and sets a number of economic convergence criteria, concerning the inflation rate, public finances, interest rates and exchange rate stability.
        The treaty enters into force on the 1 November 1993.

        2. Stage Two: 1 January 1994 to 31 December 1998

        The European Monetary Institute is established as the forerunner of the European Central Bank, with the task of strengthening monetary cooperation between the member states and their national banks, as well as supervising ECU banknotes.

        On 16 December 1995, details such as the name of the new currency (the euro) as well as the duration of the transition periods are decided.

        On 16–17 June 1997, the European Council decides at Amsterdam to adopt the Stability and Growth Pact, designed to ensure budgetary discipline after creation of the euro, and a new exchange rate mechanism (ERM II) is set up to provide stability above the euro and the national currencies of countries that haven't yet entered the eurozone.

        On 3 May 1998, at the European Council in Brussels, the 11 initial countries that will participate in the third stage from 1 January 1999 are selected.

        On 1 June 1998, the European Central Bank (ECB) is created, and on 31 December 1998, the conversion rates between the 11 participating national currencies and the euro are established.

        3. Stage Three: 1 January 1999 and continuing

        From the start of 1999, the euro is now a real currency, and a single monetary policy is introduced under the authority of the ECB. A three-year transition period begins before the introduction of actual euro notes and coins, but legally the national currencies have already ceased to exist.

        On 1 January 2001, Greece joins the third stage of the EMU.
        On 1 January 2002, the euro notes and coins are introduced.
        On 1 January 2007, Slovenia joins the third stage of the EMU.
        On 1 January 2008, Cyprus and Malta join the third stage of the EMU.
        On 1 January 2009, Slovakia joins the third stage of the EMU.
        On 1 January 2011, Estonia joins the third stage of the EMU.
        On 1 January 2014, Latvia joins the third stage of the EMU.
        On 1 January 2015, Lithuania joins the third stage of the EMU."

        --
        "1. First EMU reform plan (2012-15)

        In December 2012, at the height of the European sovereign debt crisis, which revealed a number of weaknesses in the architecture of the EMU, a report entitled "Towards a genuine Economic and Monetary Union" was issued by the four presidents of the Council, European Commission, ECB and Eurogroup. The report outlined the following roadmap for implementing actions being required to ensure the stability and integrity of the EMU:[13]"

        " Stage 3 (by 2025): Reaching the final stage of "a deep and genuine EMU", by also considering the prospects of potential EU treaty changes.

        All of the above three stages are envisaged to bring further progress on all four dimensions of the EMU:[16]

        Economic union: Focusing on conve"


      • Economic-unioin

        Talousliitoista on eri teoriat.

        Economic union
        https://en.wikipedia.org/wiki/Economic_union

        North American Union
        https://en.wikipedia.org/wiki/North_American_Union

        "The North American Union (NAU) is a theoretical economic and political union of Canada, Mexico, and the United States. The concept is loosely based on the European Union, occasionally including a common currency called the Amero or the North American Dollar. "

        Eurasian Economic Union
        https://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Economic_Union

        Nyt on BRICS, IMF taitaa mainita sen.

        Löytyy myös Afrikan unioni.


      • FFDERY
        RHGEPRW kirjoitti:

        Tänään taas uusi määritelmä mikä EU on. EKP:n Mario Draghi on käynyt pitämässä poliittisen puheen Brysselissä ja Berliinissä, siitä kertoi Bloomberg News.

        Mario Draghi Goes on a Political Tour
        Piotr Skolimowski Skolimowski
        Carolynn Look carolynnlook
        26.9.2016
        http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-09-26/draghi-takes-brussels-to-berlin-political-tour-with-ecb-message


        Tässä uutisessa EU on Draghin mukaan taloudellinen ja rahaliitto.

        Draghi Says U.K. Shouldn’t Get Any Favors in Brexit Deal
        Paul Gordon, Piotr Skolimowski, Emma Charlton
        September 26, 2016 — 5:32 PM EEST
        Updated on September 26, 2016 — 7:28 PM EEST

        "“Widespread feelings of insecurity, including economic insecurity, remain a major concern,” Draghi said. “We cannot simply wait for better times: we need to renew our efforts to ensure that Economic and Monetary Union offers protection and prosperity. The ECB will do its part.”"

        Nämä puheet kannattanee seurailla.

        Edellisen linkki:

        Draghi Says U.K. Shouldn’t Get Any Favors in Brexit Deal
        Paul Gordon pgordon66
        Piotr Skolimowski Skolimowski
        Emma Charlton CharltonEmma
        September 26, 2016 — 5:32 PM EEST Updated on September 26, 2016 — 7:28 PM EEST
        http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-09-26/draghi-calls-on-governments-to-unleash-growth-to-support-ecb


    • junk__er
    • onsiinärauhanlaitos

      Edellä uskomatonta tekstiä sen lisäksi, että kysellään turvasta Venäjää vastaan samaan aikaan, kun Suomi tekee itsenäisiä kauppoja Venäjän/Putinin kanssa atomivoimalayhteistyössä, vaikka maailma on kuuluttanut ja tietää Putinin ja järjestäytyneen rikollisuuden touhut aina Putinin lähipiirin etsintäkuulutuksia myöten, myös varojen jäädytyksen, myös Suomi-Venäjä kytkökset, puhumattakaan juuri kerrotusta EU-Venäjä visiosta, johon liittyi Suur-Eurooppa yhdessä Venäjän (Putinin) kanssa, ja jolla atomivoimalla tiedetään olevan iso merkitys -mutta todellinen tarkoitus - ydinaseteollisuuden kanssa. Ei ole kirjoittajalla palikat hallussa, ei ole!

      "EU:n päätöksenteko on kovin takkuilevaa mutta loppujen lopuksi EU:n saavutukset rauhan ylläpitämisessä läntisessä Euroopassa ja talouden kasvu ovat sellaisia tuloksia joista voi olla ylpeä."

      Tähän rauhantyysijaan sisältyy myös se, että EU:n tason väärinkäytökset on vuodettava salaisesti ja mitä suurimman turvallisuustakuun myötä, ettei tule tapetuksi.

      Kas näin:

      "Euroopan parlamentin vihreät mepit ovat lanseeranneet EUleaks-nimisen nettialustan, jossa voi julkaista nimettömästi EU:hun liittyviä väärinkäytöksiä.

      Tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi veronkiertoa ja korruptiota koskevien tietojen vuotamista. Saksalaisen europarlamentaarikon Sven Giegoldin (vihr) mukaan alusta tarjoaa vuotajille turvallisen tavan jakaa tietoa, sillä EU:n lainsäädäntö ei suojaa heitä riittävällä tavalla."

      http://www.ts.fi/uutiset/maailma/2793171/Vihreat mepit laativat nettialustan vaarinkaytosten julkaisuun

      Eikä näy EU:n lainsäädäntö riittävän myöskään rikostentutkintaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe