Liitot lopettakaa työttömyys!

näinsevaanmenee

Työnteko on ihmisten peruoikeus. Ammattiliitot ovat pahin työttömyyden aiheuttaja Suomessa. Kyllä on mennyt päälaelleen, kun liitot edistävät työttömyyttä eikä työllisyyttä. Silloinkin, kun puhutaan työmarkkinoista, niin tärkeintä tuntuu olevan työttömien asema. Hullua. Laskekaa ihmiset töihin.

YTK hoitaa ansiosidonnaisen paljon halvemmalla kuin liitot. Koko ajan lisää porukkaa liittyy YTK;hon, kun ammattiliitot ovat hukassa.
https://ytk.fi/tietoa-ytk-sta/jasenmaaran-kehitys

40

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pääsisitjotyöelämään

      YTK EI NEUVOTTELE TYÖEHTOSOPIMUKSIA!.
      YRITYKSEN TYÖNANTAJA PALKKAA TARVITTAVAN MÄÄRÄN TYÖNTEKIJÖITÄ YRITYKSEENSÄ!.

      • ay-mies

        Minä olen SAK:ssa töissä hyvässä asemassa, ja osaaan vastata tähän työttömyys kysymykseen koska tunnen työmarkkinoiden toimintaa.

        Ensinnäkin työttömyys on väistämätöntä, aina sitä on ollut kuten köyhiäkin, ja sitä ei tarvitse poistaakkaan.

        Toisekseen työttömistä on hyötyäkin. He tuottavat kuntouttavassa työtoiminnassa varoja, joita voidaan käyttää systeemin pyörittämiseen.

        Ja jos köyhiä ei olisi, niin kuka ihailisi varakkaita? Mielestäni työttömyyttä ei pidä poistaa, koska heidän tehtävänään on myös ihailla ja kunnioitaa itseän rikkaampia tahoja, eli niitä jotka ovat hyväpalkkaisissa töissä


    • LukeeSAKnPapereissakin

      Oikaisit mutkia aikalailla.

      Työnantaja palkkaa työntekijän, kun se tuottaa enemmän kuin maksaa.
      Työntekijän alimman hinnan määrittää työsopimukset.
      Mitä alhaisempi työn hinta, sitä vähemmän tuottavaan työhön kannattaa ihminen palkata.

      Työsopimuksen alin palkkataso rajoittaa tarjotun työn määrää.

      Amattiliitot ajavat työssä olevien etua rajoittamalla kysyntää hinnalla.

      Tätä logiikkaa on selvä eikä sitä ammattiliitotkaan kiellä. Päin vastoin ammattiliitot sanovat suoraan etteivät halua matalapalkkatyötä.

      Perustelevat sitä sillä, että pelkäävät sen vaikuttavan myös nykyisistä töistä maksettaviin palkkoihin. Eli ajavat töissäkäyvien etua - siitähän heille maksetaankin.

      • neljäs-nainen

        Mitä alhaisempi työn hinta, sitä vähemmän tuottavaan työhön kannattaa ihminen palkata.
        Hmmm.. eikös automaatio ole kehitetty niihin töihin joissa työ on toistuvia rutiineja korvaamaan ihmistä ja samalla luomaan HARHA, että ihminen on korvattavissa koneella.
        No uneksia voi, mutta niitä automaatteja, robottejakin pitää huoltaa ja uusia konekkin kuluu ja rikkoutuu!
        KUKA matalapalkka töitä HALUAA????? Mitä hyötyä siitä on kenellekkään????
        Matalalla palkalla ei ELÄ, matalalla palkalla ei voi viedä lasta/lapsia PÄIVÄHOITOON, matalalla palkalla ei voi ostaa bussi- tai junalippua tai ostaa autoa työmatkoja varten!!!
        Työssä käyvien ihmisten etua ammttiliitot on PERUSTETTU!!
        Kilapailuttaminen on päivän sana!! Siivousliikkeet ovat siitä oiva esimerkki!!
        Mistä siivousliikkeen tulos syntyy, TEHDYISTÄ työtunneista!!! Mitä siivousliikkeen myyjä MYY??? Olematonta SIIVOUSAIKAA!!! Siitä ei tulosta synny, vaikka siivoojat eivät saisi palkkaa ollenkaan!!!
        Kuka se PORVARIN oksalla istuu? PORVARI, joka sahaa omaa oksaansa!


    • herraseura_säätää
      • full_ahead

      • neljäs-nainen

        No niin nyt YTK:kin jäsenet pääsevät huippuhalvalla tekemään!! Muistanette, että vähimmäispalkat ja ehdot koskevat myös YTK:n jäseniä!


      • suojankatu

      • VapaaPudotusta

        Aivan. Työehtojen polkeminen on alkanut reippain tahdin. Onneksi hyppäsin laivasta jo ajoissa.


    • KaikkiTuensaajatKotiinko

      Automaatio on korvannut ja tulee korvaamaan monia töitä koska se on monessa asiassa parempi. Se lisää työtä, mutta harvoin se, jonka työn se korvaa, alkaa robotteja ohjelmoimaan ja huoltamaan. Työelämä muuttuu ja tarvitaan erilaista osaamista.

      Kokonaan toinen asia on, millaista työtä kannattaa teettää. Se on edelleen puhtaasti matematiikkaa. Jos rahaa tulee enemmän kuin menee, se kannattaa. Ei ole rakettitiedettä :D

      On totta, ettei kaikki työ ole niin tuottavaa ettei sillä elä. Se ei tarkoita sitä, että vaihtoehtona on olla tekemättä mitään. Pelkkä ajatus siitä, että jokainen, joka saa jotain tukea on oikeutettu lopettamaan työnteon koska "palkalla ei elä" on naurettava.

      On parempi, että ihminen itse osallistuu edes osittain oman elämänsä kulujen maksamiseen kuin että on tekemättä mitään.

    • neljäs-nainen

      No pikkuisen tämän päivän matematiikkaa: sairaseläkkeellä oleva mies, joka HALUAA tehdä työtä kulloisenkin kuntonsa mukaan niin mitä tapahtuu?
      Saat tehdä veronalaista työtä noin 800€brutto/kk jos se ylittyy niin ELÄKE loppuu tai menee takaisin perintään!!!
      Sairaudet, usiemmat niistä ovat sen laatuisia, että on parempia kausia ja niitä kun ylös ei pääse, mutta PYKÄLÄT eivät JOUSTA, siinä SAIRAS ihminen JOUSTAA, joustaa takaisinperinnän ja ulos-ottoviranomaisen kanssa!!!
      Jos TYÖ jota TEET ei elätä niin koeta siinä motivoitua, tehdä parhaasi ja elää onnellisena siinä palkka jolla ei elä lokerossa sitä voi jokainen kokeilla miten mielekästä se on!
      Tuo kuinka ihmisten pitää tehdä työtä jolla ei elä niin se kertoo myös siitä, että YRITTÄJÄT/YRITYKSET eivät TUOTA !!
      Siis yhteiskunnan elinkeinoelämä on MUUTTUNUT, yritykset eivät enää palkkaa työntekijöitä vaan VALKKAAVAT tukien, etuuksien saajia, osan töistä tekee robotit, osa on palkkalistoilla,mutta siihen vaaditaan jo korkaekoulututkintoa ja akateemista koulutusta eikä sekään aina riitä!
      PÄÄOMAN tuotto VAATIMUKSET 1H/VRK/KK/V ovat nousseet sellaisiin korkeuksiin, että niihin ei YRITTÄMÄLLÄ/TYÖLLÄ päästä ikinä!

    • hiekkapoisrattaista

      Hienoa, kun lopulta älysin kausiluontoisena ( kesä )työntekijänä erota PUU-JA ERITYISALOJEN liitosta ja kassasta, heti välittömästi keväällä kun työsopimus oli alle kirjoitettu! Loppu mielivaltainen päivärahojen maksupäivä joka on keskitalvella tosi piiiiitkä jopa kuukauden haitarilla, siis 1 kk -2kk . Ei enää RAHATONTA JOULUA (marraskuun päivärahat ) ei lakon uhkaa ( et saa mennä töihin jos alalla lakko tai lakon uhka ym.) ELÄKÖÖN YTK !!!!!!!!! ja kaikki toimii hienosti nopeasti ja asiakas palvelu on YSTÄVÄLLISTÄ !!!!! toisin kuin puuliiton tympeillä leipääntyneillä asiakas palvelijoilla joita ei ole enää pakko kuulla, siis elämä on taas laiffii ..... ;)))

      • rattaat_sekaisin

        "....päivärahojen maksupäivä....et saa mennä töihin jos..."
        Eihän sinulla ole sitä työpaikkaa. YTK on kuin luotu sinulle.
        Mutta, jäsenenä on oltava,eli maksettava jäsenmaksu Xkk ennenkuin saat päivärahaa.


      • hiekkapoisrattaista

        Ei oo rattaat sekasi, selvennykseksi että KUN ON osa aikaista työtä ja siis ansiosidonnainen on soviteltu ja se SOVITTELU KESTÄÄ tolokuttoman kauan vaikka selvät paperit hakemuksen mukana, ja töihin ei saa osa aikainenkaan mennä jos on lakko alalla tai joku tukilakko jonkin muun alan. ja Xkk ei makseta ytk jäsen maksua vaan kerran vuodessa n. 100 e ja sillä sipuli.


      • mkkara
        hiekkapoisrattaista kirjoitti:

        Ei oo rattaat sekasi, selvennykseksi että KUN ON osa aikaista työtä ja siis ansiosidonnainen on soviteltu ja se SOVITTELU KESTÄÄ tolokuttoman kauan vaikka selvät paperit hakemuksen mukana, ja töihin ei saa osa aikainenkaan mennä jos on lakko alalla tai joku tukilakko jonkin muun alan. ja Xkk ei makseta ytk jäsen maksua vaan kerran vuodessa n. 100 e ja sillä sipuli.

        YTK iloitsee saadessaan maksaa sinulle. Mutta vain jos.....
        "... olet ollut työttömyyskassan jäsen vähintään 26 viikon ajan, ja jäsenaikanasi olet työskennellyt vähintään 26 kalenteriviikkoa viimeisen 28 kuukauden aikana palkansaajan työssäoloehdon täyttävässä työssä (työaika vähintään 18 tuntia viikossa)."
        Pidät varmaan hurjat pirskeet päivärahoilla.


    • einaurata

      Juuri tulleen tilaston mukaan Suomessa on niin ja niin paljon ihmisiä alle köyhyysrajan. Antakaa ammattiliitot ihmisten tehdä töitä, niin elinolot paranee.
      Yrityskohtainen sopiminen on saatava käyntiin. Ammattiliittojen pomot on varsinaisia jarrumiehiä. Varmaan entisiä VR:lläisiä.

      Työnteko on ihmisten perusoikeus. Yrittäjien tuntipalkka on monasti paljon alle 10 euroa. Toivottavasti ei ammattiliitot puutu siihen!

    • Kohtatuleekonkurssi

      Jos toi on aloittajan mielipide,niin se on sun mielipide.

      mutta ei ne ammatiliitot ole ketään estämässä ottamassa työtä vastaan!

      Ja jos vetoatte siihen että saa kassasta korvausta,niin se on jokaisen duunarin oikeus !,koska on kassaan liittynyt ja maksanut omasta palkastaan siitä että pahan päivän varalle saa sitten pikkasen parempaa päivärahaa, ku pelkällä sossun rahalla.

      Itsekin olen joskus aikoinaan ollut palkollisena, ja silloin liityin aikoinaan rak liittoon, ja täytyy nyt todeta heti, että kyllä se on ollut rakennusliitto joka aikoinaan on pitänyt duunarin puolia! eikä mitkään loimaan kassat tms.

      Jos jostain haluatte hakea syyllistä,niin miettikääpä sitä,että miksi ihmeessä täällä Suomen lintukodossa on peräti 100 000 Virolaista "töissä" ja saa asumistukia yms, ja vie suomalaisten työpaikat kun tekevät 70% halvemmalla.tai pimeästi.......

      tämän asian voi tarkistaa ja pitää muuten paikkaansa!

      Heivatkaa Virolaiset lahden toiselle puolelle,niin alkaa taas työn arvostus tulemaan takaisin tähän yhteiskuntaan!

      Sitten voitaisiin miettiä tätä koko yhteiskunnan toimintaa uudelleen........

      Nyt tämä yhteiskunta köhii viimeisiään ja kohta tulee konkka!

      Ihan alkuun valtio voisi laskea vuokra asuntojen vuokrat noin 50% jolloin kaikilla työssä kävijöillä olisi enenmmän rahaa käytettävänä! ja näin ollen tähän ryhmään ei tartte enään antaa vuokratukea.

      Kyllä vaihtoehtoja löytyy jos olisi tahtoa.nyt periaatteessa kaikki vaihtoehdot kohdistuu duunareihin ja sossunvarassa eläviin.

      Multa löytyy ratkaisut miten tää homma hoidetaan kotiin, niin että kaikki voittavat tässä yhteiskunnassa! mutta kun ketään ei prkl näitä mun viisasteluita lue, eikä kuuntele :)

      Pitäis varmaan alkaa poliitikoksi,mutta inhoan sitä niin paljon !

      • Kohtatuleekonkurssi

        Ja tässä vielä virallista tietoa Virolaisista Suomessa:

        Suuret palkkaerot ovat tehneet Suomesta eniten virolaisia houkutelleen maan. Mediaanipalkka on Suomessa neljä kertaa suurempi kuin Virossa.

        Suomalaisten mediaanipalkka on Tilastokeskuksen mukaan 2 910 euroa. Viron vastaava palkka on 752 euroa, ilmenee Viron tilastokeskuksen kohta julkaistavasta selvityksestä.

        Joka kymmenes työikäinen virolainen saa jo toimeentulonsa Suomesta, ja neljäkymmentä tuhatta virolaista on valinnut Suomen pysyväksi asuinmaakseen.

        Kymmenet tuhannet etelänaapurit sahaavat viikoittain laivoissa Tallinnan ja Helsingin välillä. Laittomasti Suomessa tienaavien lukumäärää ei tiedä kukaan. Kaikkiaan 100 000 virolaisen arvellaan työskentelevän Suomessa.

        Lähtevätkö virolaiset kotimaastaan pelkkää mukavuuttaan? Tulevatko Suomeen lähinnä pinnarit, joita kiinnostaa vain helppo elämä, kuten Viron entinen opetusministeri Tônis Lukas väitti hiljattain?

        "Vain noin seitsemän prosenttia Suomeen töihin tulleista virolaisista on ollut lähtiessään vailla työtä. Virosta lähtevät tavallista yritteliäämmät ja eteenpäinpyrkivät henkilöt", Suomessa työskentelevien virolaisten maastamuuttoa Tarton yliopistossa tutkinut Kristi Anniste sanoo MOT -ohjelmassa.

        Yksi Suomeen muuttaneista on siivousalan yrityksessä nopeasti työnjohtajaksi edennyt Jane Kullmann. Hän edustaa sitä joukkoa, jonka on ollut pakko lähteä kotimaastaan taloudellisista syistä.

        "Sain 350-400 euroa palkkaa kuukaudessa bensa-aseman myyjänä. Se ei riittänyt edes ruokaan kahdelle lapselleni", Kaakkois-Virosta lähtenyt yksinhuoltaja kertoo.

        Viron johdossa vakuutettiin vielä jokunen vuosi sitten, että pieni tasavalta kohoaisi reilussa vuosikymmenessä Euroopan vauraimpien maiden joukkoon. Nykyinen pääministeri Taavi Rôivas on joutunut toteamaan, että elintasokuilu Suomen ja Viron välillä on ja pysyy. Se merkitsee, että virolaisten virralle yli Suomenlahden ei näy loppua.

        Toimittaja Risto Vuorinen

        MOT: 100 000 naapuria lainassa


      • Kohtatuleekonkurssi
        Kohtatuleekonkurssi kirjoitti:

        Ja tässä vielä virallista tietoa Virolaisista Suomessa:

        Suuret palkkaerot ovat tehneet Suomesta eniten virolaisia houkutelleen maan. Mediaanipalkka on Suomessa neljä kertaa suurempi kuin Virossa.

        Suomalaisten mediaanipalkka on Tilastokeskuksen mukaan 2 910 euroa. Viron vastaava palkka on 752 euroa, ilmenee Viron tilastokeskuksen kohta julkaistavasta selvityksestä.

        Joka kymmenes työikäinen virolainen saa jo toimeentulonsa Suomesta, ja neljäkymmentä tuhatta virolaista on valinnut Suomen pysyväksi asuinmaakseen.

        Kymmenet tuhannet etelänaapurit sahaavat viikoittain laivoissa Tallinnan ja Helsingin välillä. Laittomasti Suomessa tienaavien lukumäärää ei tiedä kukaan. Kaikkiaan 100 000 virolaisen arvellaan työskentelevän Suomessa.

        Lähtevätkö virolaiset kotimaastaan pelkkää mukavuuttaan? Tulevatko Suomeen lähinnä pinnarit, joita kiinnostaa vain helppo elämä, kuten Viron entinen opetusministeri Tônis Lukas väitti hiljattain?

        "Vain noin seitsemän prosenttia Suomeen töihin tulleista virolaisista on ollut lähtiessään vailla työtä. Virosta lähtevät tavallista yritteliäämmät ja eteenpäinpyrkivät henkilöt", Suomessa työskentelevien virolaisten maastamuuttoa Tarton yliopistossa tutkinut Kristi Anniste sanoo MOT -ohjelmassa.

        Yksi Suomeen muuttaneista on siivousalan yrityksessä nopeasti työnjohtajaksi edennyt Jane Kullmann. Hän edustaa sitä joukkoa, jonka on ollut pakko lähteä kotimaastaan taloudellisista syistä.

        "Sain 350-400 euroa palkkaa kuukaudessa bensa-aseman myyjänä. Se ei riittänyt edes ruokaan kahdelle lapselleni", Kaakkois-Virosta lähtenyt yksinhuoltaja kertoo.

        Viron johdossa vakuutettiin vielä jokunen vuosi sitten, että pieni tasavalta kohoaisi reilussa vuosikymmenessä Euroopan vauraimpien maiden joukkoon. Nykyinen pääministeri Taavi Rôivas on joutunut toteamaan, että elintasokuilu Suomen ja Viron välillä on ja pysyy. Se merkitsee, että virolaisten virralle yli Suomenlahden ei näy loppua.

        Toimittaja Risto Vuorinen

        MOT: 100 000 naapuria lainassa

        Ja kannattaisi puutua oikeasti näihin Virolaisiin Suomessa!


      • kuoliotulee
        Kohtatuleekonkurssi kirjoitti:

        Ja kannattaisi puutua oikeasti näihin Virolaisiin Suomessa!

        Puudu ihan vapaasti,suurin osa on ihan laillisesti täällä.


      • Kohtatuleekonkurssi
        kuoliotulee kirjoitti:

        Puudu ihan vapaasti,suurin osa on ihan laillisesti täällä.

        Sanoit että suurin osa.....suurin osa kusettaa tätä yhteiskuntaa niin paljon kuin ehtii.

        Ja suuri osa tekee täällä laittomasti töitä,sen voi tarkistaa mistä vain josta saa virallista tietoa.

        Ja suurin osa ei maksa suomeen mitään veroja, jos niitä maksetaan,niin maksaa ne viroon!

        Ja aika prkl pienemmällä prosentilla!

        Ja virolaiset tekee suunnilleen kaikki noin 70% pienemmällä palkalla hommia täällä suomessa! eikö se vaikuta mielestäsi tähän suomalaiseen yhteiskuntaan ?

        Ne virolaiset jotka asuvat täällä ja käyvät viikonloåut virossa sitten,saavat asumistukea suomessa ja näin ollen lypsävät tätä yhteiskuntaa.

        Virolaiset ajelevat melkein kaikki uudemmilla autoilla täällä, miten se on mahdollista ?

        no sen takia että ne autot on rekisteröity viroon.


        Herätkää!

        Suomessa on noin 100 000 Virolaista jptka lypsävät tätä yhteiskuntaa ja maksavat pääasiassa Viroon mahdolliset verot.

        Se vaikuttaa tähän Suomalaiseen yhteiskuntaan aikalailla, vaikka osa olisikin laillisesti täällä töissä-


        Herätkää


      • Kohtatuleekonkurssi

        Ja mä itse ajattelen asiaa ihan duunarin näkökulmasta, koska suurimman ajan olen ollut työelämästäni duunarina.

        Menkää kysymään sellaiselta tutultanne joka työskentelee rakennustyömailla,että mikä siellä on pelinhenki.

        Saatte vastauksen että Suomessa on kahdet eri työmarkkinat, on Suomalaisten ja on Virolaisten, ja virolaiset tulevat tämän yhtälön voittamaan! koska he laskevat työn arvon täällä suomessa,niin alas että Suomalaiset eivät siihen pysty vastaamaan.

        Ja asia on tosi.


      • rahva-hääl
        Kohtatuleekonkurssi kirjoitti:

        Sanoit että suurin osa.....suurin osa kusettaa tätä yhteiskuntaa niin paljon kuin ehtii.

        Ja suuri osa tekee täällä laittomasti töitä,sen voi tarkistaa mistä vain josta saa virallista tietoa.

        Ja suurin osa ei maksa suomeen mitään veroja, jos niitä maksetaan,niin maksaa ne viroon!

        Ja aika prkl pienemmällä prosentilla!

        Ja virolaiset tekee suunnilleen kaikki noin 70% pienemmällä palkalla hommia täällä suomessa! eikö se vaikuta mielestäsi tähän suomalaiseen yhteiskuntaan ?

        Ne virolaiset jotka asuvat täällä ja käyvät viikonloåut virossa sitten,saavat asumistukea suomessa ja näin ollen lypsävät tätä yhteiskuntaa.

        Virolaiset ajelevat melkein kaikki uudemmilla autoilla täällä, miten se on mahdollista ?

        no sen takia että ne autot on rekisteröity viroon.


        Herätkää!

        Suomessa on noin 100 000 Virolaista jptka lypsävät tätä yhteiskuntaa ja maksavat pääasiassa Viroon mahdolliset verot.

        Se vaikuttaa tähän Suomalaiseen yhteiskuntaan aikalailla, vaikka osa olisikin laillisesti täällä töissä-


        Herätkää

        Jos virolaiset tekee pimeästi tai alle sopimusten ja asian voi jostain tarkistaa,tee hyvä mies ilmoitus viranomaisille.
        "...että ne autot on rekisteröity viroon." Ostettu ja rekisteröity Virossa.
        Jos virolainen on täällä laillisesti työssä,maksaa virolainen verot suomeen.


      • älä_oo_niin_kade
        Kohtatuleekonkurssi kirjoitti:

        Sanoit että suurin osa.....suurin osa kusettaa tätä yhteiskuntaa niin paljon kuin ehtii.

        Ja suuri osa tekee täällä laittomasti töitä,sen voi tarkistaa mistä vain josta saa virallista tietoa.

        Ja suurin osa ei maksa suomeen mitään veroja, jos niitä maksetaan,niin maksaa ne viroon!

        Ja aika prkl pienemmällä prosentilla!

        Ja virolaiset tekee suunnilleen kaikki noin 70% pienemmällä palkalla hommia täällä suomessa! eikö se vaikuta mielestäsi tähän suomalaiseen yhteiskuntaan ?

        Ne virolaiset jotka asuvat täällä ja käyvät viikonloåut virossa sitten,saavat asumistukea suomessa ja näin ollen lypsävät tätä yhteiskuntaa.

        Virolaiset ajelevat melkein kaikki uudemmilla autoilla täällä, miten se on mahdollista ?

        no sen takia että ne autot on rekisteröity viroon.


        Herätkää!

        Suomessa on noin 100 000 Virolaista jptka lypsävät tätä yhteiskuntaa ja maksavat pääasiassa Viroon mahdolliset verot.

        Se vaikuttaa tähän Suomalaiseen yhteiskuntaan aikalailla, vaikka osa olisikin laillisesti täällä töissä-


        Herätkää

        "Ne virolaiset jotka asuvat täällä ja käyvät viikonloåut virossa sitten,saavat asumistukea suomessa ja näin ollen lypsävät tätä yhteiskuntaa."

        Ne suomalaiset jotka asuvat täällä ja käyvät viikonloppuna virossa sitten,saavat asumistukea suomessa ja näin ollen lypsävät tätä yhteiskuntaa.


      • Kohtatuleekonkurssi
        älä_oo_niin_kade kirjoitti:

        "Ne virolaiset jotka asuvat täällä ja käyvät viikonloåut virossa sitten,saavat asumistukea suomessa ja näin ollen lypsävät tätä yhteiskuntaa."

        Ne suomalaiset jotka asuvat täällä ja käyvät viikonloppuna virossa sitten,saavat asumistukea suomessa ja näin ollen lypsävät tätä yhteiskuntaa.

        pidä sinä vit¤n virohuora pääsi kiinni!


      • äitipaijaakyllä

        Totuus aiheuttaa joskus itkupotkuraivarin:)))))


      • Kohtatuleekonkurssi
        äitipaijaakyllä kirjoitti:

        Totuus aiheuttaa joskus itkupotkuraivarin:)))))

        itkupotkuraivarin kylläkin :)

        mutta otappa ensin selvää pitääkö asia paikkaansa, ja kiellä vasta sitten kirjoitus !


      • pyydä_äiti_avuksi
        Kohtatuleekonkurssi kirjoitti:

        itkupotkuraivarin kylläkin :)

        mutta otappa ensin selvää pitääkö asia paikkaansa, ja kiellä vasta sitten kirjoitus !

        Jos sinun puheet pitävät paikkansa,laittomat työsuhteet,veronkierto,ym. ota yhteys viranomaisiin.


      • Kohtatuleekonkurssi
        pyydä_äiti_avuksi kirjoitti:

        Jos sinun puheet pitävät paikkansa,laittomat työsuhteet,veronkierto,ym. ota yhteys viranomaisiin.

        se on kuulkaas sellanen juttu että kyllähän ne "palkat"ovat nousseet!

        Mutta heti perään sanon senkin että esim.Virolaiset tekevät täällä töitä noin 70% halvemmalla ja maksavat veronsa Viroon !

        Se tässä vääristää tämän yhteiskunnan työmarkkinoita !

        Mikä tässä yhtälössä mättää ?

        herätkää!


    • siihense

      En ole enää työelämässä mukana joten ammattiliitot voisi vaikka tämä porvarihallitus kieltää, ei olisi mitään työehtosopimuksia vaan työnantaja ja työntekijä olis ihan kahdestaan työsuhteen sopineet. Näin joku aika sitten televiisiosta ohjelman joka oli jostain amerikan metsureista, kyöräsivät metsastä puukuormia. Siinä työnantaja oli sitä mieltä että yhden kuskin hommat oli tehty ja sai lähteä samana päivänä. Olis kiva katella näin sivusta täälläkin tuollaista toimintaa.

    • byrokratiaaykone

      ETTE PÖKÄLEET YMMÄRRÄ !!!!!! Ei pysty lähtemään töihin jos on päivärahalle päässy. Tulee kauhea byrokratia sotku, työttömyyskassa laskee kuukausi kaupalla muutaman satasen tai kympin soviteltua päivärahaa, ja sinä aikana työtön järsii kynsiään, siihen väliin tarvitaan se viron mies tekemään ne pätkätyöt, rasvatkaa se byrokraattinen ay-kassojen maksukoneisto ja sitä ennen viisastelu on turhaa paskaa.

    • ettekö_muista

      Taasko tässäkin typerässä ketjussa valitetaan virolaisista työntekijöistä jotka ovat tulleet maahamme koska Europan unionin alueella on vapaa työvoiman liikkuvuus. Ja mehän liityimme unionin jäsenyyteen äänestyksen jälkeen koska ay-liike ja SDP lupasi Eu-propagandassaan lisää työpaikkoja ja paremmat palkat. Ja demariduunarithan innolla antoivat äänensä unioniin liittymisen puolesta!
      Joten kohdistakaa tyhmä valituksenne heihin !

      • kyllä_muistan

        No,eeuuhun liittymisen jälkeen on ainakin liksat nousseet,se on fakta.


      • sdpsdpsdpsdp

        Pistäpä liitettä faktasi tueksi??
        Kai se 6 euron suunniteltu tuntipalkka on käsitettävä palkkojen nousuksi..


      • sdpsdpsdpsdp

        Sorry, onhan "kyllä_muistan" siinä oikeassa että pääomatulot ovat nousseet rajusti vuosi vuodelta mikä tekee tyhmien duunareiden ja heidän etujärjestöjen taannoisen käytöksen yhä oudommaksi!!


    • Kohtatuleekonkurssi

      se on kuulkaas sellanen juttu että kyllähän ne "palkat"ovat nousseet!

      Mutta heti perään sanon senkin että esim.Virolaiset tekevät täällä töitä noin 70% halvemmalla ja maksavat veronsa Viroon !

      Se tässä vääristää tämän yhteiskunnan työmarkkinoita !

      Mikä tässä yhtälössä mättää ?

      herätkää!

      • Kohtatuleekonkurssi

        ja miettikää sitä! että näitä virolaisia on Suomessa peräti 100 000 (SATATUHATTA)


      • sdpsdpsdp

        SAK ja SDP aikoinaan painotti nimenomaan Euroopan unionin mukana tuomaa työvoiman vapaata liikkumista unionin alueella jonka onnistumisesta Olkiluoto kolmosen työmaa on hyvä esimerkki:
        Olkiluoto 3
        Reaktorin rakennustöistä (lukuun ottamatta louhintatöitä[17]) vastaa ranskalainen teollisuuskonserni Areva. Suoria alihankkijoita ja toimittajia Olkiluoto 3:n työmaalla on 42 maasta yhteensä noin 1 500. Näistä yli 600 on suomalaisia. Työmaa työllisti keväällä 2007 noin 1 200 henkeä, joista noin puolet olivat suomalaisia;[18] syksyllä 2007 työntekijöitä oli noin 2200, joista kolmannes suomalaisia, kolmannes puolalaisia ja loput muun muassa saksalaisia, ranskalaisia ja slovakialaisia. Vuoden 2009 huhtikuussa työntekijöiden jakauma oli edelleen sama, mutta työntekijöiden määrä oli noussut jo yli 4 000 rajan. Työmaan vahvuus noussee huippuunsa myöhemmin vuoden 2009 aikana, jolloin työntekijöitä on määrä olla jopa 4 500.[19] Työmaa-alueen pinta-ala on kymmenen hehtaaria[20], ja työmaa on Suomen kaikkien aikojen suurin[21], lukuun ottamatta Salpalinjaa. Hankkeeseen osallistuu noin 60 suomalaista yhtiötä. TVO:n tavoite on ollut 50 prosentin kotimaisuusaste voimalan rakentamisessa, mutta rakennustöiden edettyä näyttää siltä, että tästä tavoitteesta voidaan hieman jäädä. Suomalaisten rakennusalan urakoitsijoiden mielestä urakkaehtoja pidetään hankalina ja riskejä suurina, joka on vähentänyt suomalaisyhtiöiden intoa osallistua rakennustöihin.[22


      • Kohtatuleekonkurssi
        cjty kirjoitti:

        Mättää se että se pidä paikkaansa.
        https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Kansainvaliset_tilanteet/Ulkomailta_Suomeen_tulevan_verotus(14356)

        Kuule!

        Meneppä kysymään sellaiselta kaveriltasi, joka työskentelee rakennustyömailla ja kysy onko suomessa kahdet eri työmarkkinat ?

        Kysy! niin tulet viisaammaksi!

        Mene vaikka rakennusliittoon kysymään,onko suomessa kahdet eri työmarkkinat, mene ja kysy !

        Ja ota myös muista asioista selvää, ja vastaa sitten uudelleen,tulet vain huomaamaan että nämä asiat ovat tosia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1207
    Aihe