Ekumeniasta raju puhe!

raisu45

10

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rapanhapakko

      Minä jo arvasin, että siinä on netin maallistenkin palstojen vaiva Petri Paavola.
      Henk. joht. mielestäni jätkä on seinähullu ja tietää jo valehtelevansa väittämänsä "Raamatun ristiriidattomuuden", luonnontieteen olkiukkonsa ja etenkin "Pyhän Hengen johdatuksensa". Niin monta kertaa on niistä kärähtänyt ja aina väistänyt asian kuin ei lukisikaan. Mutta joo, ehkä epärehellisyys onkin uskovaisuuden ydin ja heillä hyve.

      Tässä muuten mitä vastinetta Petri saa ihan maallisella foorumilla. Taitaa olla kristinuskon vastainen voima ihan tajuamattaan?

      Tämä vasta viimeinen Petrijetju tuolla, peräti 47 24 viestin sivua. Mutta koottuna samoja teemoja. Joku nimimerkki Gat jaksaa tuohon keskittyä kunnolla vasta jälkipuolella, repii välillä pelihousunsa, mutta muuten vaikuttaa asioista tietäväiseltä. Jaa hei, sehän olen minä!

      https://kitina.net/viewtopic.php?f=7&t=9753&hilit=maailmanmeno

    • petunki

      Asiaa oli videossa.

      • myötähäpeää.ei

        Täyttä asiaa.


    • PasiToivonen

      Onko raisu45 ja petunki sama henkilö?

    • Ei tule teikäläisistä synnittömiä ja vanhurskaita vaikka Paavola yrittää kuinka pyykätä ;)

      • laviaatta

        Et raukka edes tiedä mitä nuo sanat tarkoittavat, sehän tuli jo aikaisemmin esille.


      • laviaatta kirjoitti:

        Et raukka edes tiedä mitä nuo sanat tarkoittavat, sehän tuli jo aikaisemmin esille.

        Siten kuten sinä sen haluat ymmärtää, en koska sellaistahan ei ole, ei vaikka sinä niin kovin toivoisit. Ei ole synnitöntä ihmistä.


      • latiaatta
        nähty.on kirjoitti:

        Siten kuten sinä sen haluat ymmärtää, en koska sellaistahan ei ole, ei vaikka sinä niin kovin toivoisit. Ei ole synnitöntä ihmistä.

        Olet pelkkä jankka ja räyhis!


      • myötähäpeää
        nähty.on kirjoitti:

        Siten kuten sinä sen haluat ymmärtää, en koska sellaistahan ei ole, ei vaikka sinä niin kovin toivoisit. Ei ole synnitöntä ihmistä.

        Ei ole synnitöntä ihmistä. Niinhän Paavola juuri opettaa, että sellainen ajattelu on harhaoppia.


        Synnittömyyden harhaoppia opetetaan monenlaisen variaation kautta. Jotkut opettavat, että kun ihminen tulee uskoon, niin hänestä tulee täydellinen ja synnitön. Toiset opettavat, että uskovan on mahdollista saavuttaa täydellisyyden ja synnittömyyden tila, niin ettei uskova enää tee tietoisesti syntiä. Synnittömyysoppia opettavat tuovat esille, että uskova on vapautettu synnistä, eikä hän enää voi tehdä syntiä silloin kun hänet on vapautettu synnistä.

        1 Joh 3:6 Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.

        Tämä on eräs Raamatun kohta, jonka kautta synnittömyysoppia opettavat sanovat Raamatun opettavan ettei uskova voi tehdä syntiä sen jälkeen kun hän on tullut uskoon.

        Kun tutkimme tätä asiaa Raamatun kokonaisopetuksen valossa, niin ymmärrämme, että 1 Joh 3:6 tarkoittaa sitä ettei kukaan Jumalasta syntynyt voi harjoittaa jatkuvasti syntiä tekemättä parannusta siitä.

        Gal 2:
        11 ¶ Mutta kun Keefas tuli Antiokiaan, vastustin minä häntä vasten kasvoja, koska hän oli herättänyt suurta paheksumista.
        12 Sillä ennenkuin Jaakobin luota oli tullut muutamia miehiä, oli hän syönyt yhdessä pakanain kanssa; mutta heidän tultuaan hän vetäytyi pois ja pysytteli erilläänpeläten ympärileikattuja,
        13 ja hänen kanssaan lankesivat ulkokultaisuuteen muutkin juutalaiset, niin että heidän ulkokultaisuutensa tempasi mukaansa Barnabaankin.

        1 Pie 2:
        1 ¶ Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu,
        2 ja halatkaa niinkuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen,

        Raamatun sanan opetuksen mukaan ulkokultaisuus on syntiä, jonka mukaan ei tule toimia ja elää. Pietari ja Barnabaskin lankesivat ulkokultaisuuden syntiin, joka tarkoittaa sitä, että 1 Joh 3:6 ei tarkoita sitä, että uskovasta voisi tulla synnitön ja ettei uskova tekisi koskaan syntiä.

        Matt 5:48 Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on."

        Tämän Raamatun kohdan kautta monet opettavat, että uskova voi olla täydellinen. Kun tutkit koko tekstiyhteyden siitä missä tuo kohta sijaitsee, niin huomaat, että siinä kehotetaan rakastamaan lähimmäisiä. Tässä yhteydessä se tarkoittaa, että uskovan tulee pyrkiä elämään Jumalan rakkauden kautta, joka on täydellistä.

        Uskovasta ei kuitenkaan tule täydellistä tässä ajassa, jonka todistaa 1 Piet 2:1,2 sekä Paavalin opetus, jossa hän sanoi ettei hänestä ole tullut täydellistä, vaan hän rientää sitä kohti :

        Fil 3:12 Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut.

        Kun tutkimme Jumalan sanaa Raamatusta (Jewish Puclication Society Old Testament), jonka juutalaiset ovat kääntäneet hepreasta englanninkielelle, niin näemme kuinka he ovat kääntäneet täydellinen sanan sanalla wholehearted tai jollakin muulla sanalla, mutta ei koskaan sanalla perfect silloin kun on kyseessä ihminen. Silloin kun on kyse Jumalasta, niin he ovat kääntäneet täydellinen sanan sanalla perfect.

        Hepreankielen täydellinen sana tamijm voidaan kääntää siis eri tavalla riippuen kenestä on kyse. Maan päällä vaeltava ihminen ei voi olla koskaan tässä ajassa täydellinen, koska hänen vaelluksensa on aina vajavaista täällä maan päällä. Siksi apostoli Paavali opetti ettei hän ollut tullut täydelliseksi. Jumala on täydellinen, mutta uskovasta ei tule täydellistä ja synnitöntä tässä ajassa. Raamatun kokonaisopetuksen mukaan kenestäkään uskovasta ei voi tulla täydellistä ja synnitöntä tässä ajassa.

        Jotkut opettavat, että uskova voi tulla täydelliseksi siten, ettei tee enää koskaan tietoisesti syntiä. Tämäkin on harhaoppia, sillä yksikin väärä ajatus lähimmäisestä on syntiä, eikä vääriä ajatuksia voi tehdä niin ettei niitä tiedostaisi. Monet tämän opetuksen puoltajat kiivailevat oppinsa puolesta ja ovat katkeria ja ylimielisiä niitä kohtaan, jotka eivät usko heitä. Katkeruus ja ylimielisyys ovat tietoisia valintoja. Voisin jatkaa listaa loputtomiin, mutta jo nuo edellä olevat asiat todistavat sen, että kukaan ei voi elää synnittömästi, ei edes siten ettei tee tietoisesti syntiä..

        http://www.kotipetripaavola.com/voikouskovastatullasynniton.html


    • luejanäe

      Ei taida PP opettaa synnittömyysoppia vaa on sitä vastaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1825
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1437
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1242
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1237
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1115
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      194
      1017
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      953
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      40
      860
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      195
      854
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      828
    Aihe