Jimi: Tuomio 2v.ehdollista, 90tuntiayhdyskuntapalv

Vastaava.tapaus

Lähes vastaava tapaus, ei astaloa. Tuomio em. tosin epäillyn taustat erilaiset, vastaaavasti H:ki potku, Jyväskyln tapaus potku sekä nyrkillä lyönti.

"Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut tuomionsa Jyväskylän Matkakeskuksen taksijonossa tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä. Tuomio on kaksi vuotta ehdollista vankeutta ja 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Rikosnimikkeinä ovat pahoinpitely, törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus."
http://yle.fi/uutiset/pahoinpitely_taksijonossa_johti_kuolemaan__tekijalle_kaksi_vuotta_ehdollista_vankeutta/8992589
Tuomio tulee olemaan tätä luokkaa Jimin tapauksessa.

13

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies042

      Vastine Helsingin tapahtumiin liittyen

      Vastarintaliike järjesti Helsingin keskustassa 10.9. katuaktivismitapahtuman, joka kuohutti monien paikalla olleiden tunteita. Valtamedia on yhdistänyt aktivismin kuolintapaukseen, vaikka poliisi on painottanut, ettei tästä ole mitään todisteita.

      Valtamedian mukaan Jimi Joonas Karttunen -niminen 28-vuotias mies pahoinpideltiin samassa paikassa samana päivänä. Karttunen kuoli viikkoa myöhemmin sairaalassa vielä vahvistamattomista syistä.

      Kuten pian aktivismin jälkeen uutisoimme, useat äärivasemmistolaiset ja ”rasisminvastustajat” kävivät häiritsemässä tapahtumaa. Tapahtumavideolta näkee esimerkiksi, kuinka nuori nainen yrittää sylkeä lailliseen katutapahtumaan osallistuvan miehen päälle.

      Aggressiivisesta tunnelmasta huolimatta kaikki tilanteet saatiin hoidettua puhumalla – yhtä lukuunottamatta.

      Valtamedian mielestä Vastarintaliikkeen katutapahtumia häiriköivät rikolliset ovat aina ”viattomia sivullisia”, jotka joutuvat ”uusnatsien uhreiksi vain, koska he kritisoivat natseja”. Tämä ei ole totta; kuten aktivismivideoiltamme näkee, käymme kiivaita keskusteluita toisinajattelijoiden kanssa jokaisessa tapahtumassamme, eikä ihmisten kimppuun käydä koskaan siksi, että he sattuvat olemaan ”eri mieltä”.

      Tilanne katuaktivismissa eskaloitui, kun paikalle tuli joukko miespuolisia räyhääjiä, jotka sylkivät aktivistien päälle eivätkä suostuneet poistumaan edes sen jälkeen, kun näitä oli rauhallisesti pyydetty poistumaan. Valtamedia väittää, että Karttunen olisi ollut yksi aggressiivisista häiriköistä. Helsingin Sanomat on vahvistanut, että Karttunen kertoi poliisille sylkeneensä mielenosoittajan päälle. (Päälle sylkeminen on juridisesti kunnianloukkaus.)

      On täysin ymmärrettävää, että esimerkiksi Karttusen isä on järkyttynyt tapahtumien kulusta ja pyrkii suojelemaan poikansa mainetta julkisuudessa. On kuitenkin häpeällistä tehdä omaisen kuolemasta poliittinen keppihevonen. Median ja isän mukaan 28-vuotias Karttunen oli vielä pelkkä ”poika” (ja ”runopoika”), mitä alleviivatakseen lehdistö on levittänyt Jimi Karttusen yli 10 vuotta vanhaa rippikuvaa. Facebook kuitenkin paljastaa, että Jimi Karttunen on muuttunut radikaalisti sitten rippikouluvuosien. Eräässä viestissään ”runopoika” esimerkiksi uhkaa: ”KELA räjähtää ihan just ellei kohtala rahaa tippuu PERKELE!”

      Miksi media yrittää valkopestä Jimi Karttusen mainetta, vaikka tapahtumien kulku ja hänen kuolinsyynsäkään ei ole selvinnyt?

      Vastarintaliike järjestää lähes kuukausittain vastaavia julkisia tapahtumia, joista kuvattuja videoita voi katsoa Youtubesta. Monenkirjavasta palautteesta huolimatta tapahtumat ovat rauhallisia, ellei aktivistien henkeä uhata tai näiden kimppuun käydä.

      Koska Suomen äärivasemmisto on esimerkiksi syksyllä 2014 ottanut julkisesti vastuun siitä, että he hyökkäsivät rautaputkin aktivistiemme kimppuun, olemme tietysti henkisesti varautuneet puolustamaan itseämme. Lisäksi äärivasemmisto on tehnyt aloitteellista väkivaltaa 612-marssia ja Rajat kiinni! -tapahtumia vastaan ilman, että tätä olisi julkisuudessa tuomittu.

    • väkivaltaa.ei.kiitos

      Tuomio varmaankin jotain tollaista. Rasimin vastainen porukka kokoontui, mitähän olisi tapahtunut, jos olisi sylkeä tullut heidän päälleen, että mitäkö joukko tappelu ja lisää ruumiita.

    • pahimpia.ovat

      Jimin kaltaiset suvakit ovat kaikkein väkivaltaisempien ja raaimpien keinojen kannattajia saadakseen omaa väkivallan täyttämää suvakkiaatettaan edistettyä.

    • irtopisteitä.lisää

      Mikä kiima on herännyt Vihreälle Villelle, suu vaahdossa on paasannut avoimesta yhteiskunnasta. Vihreet pössyttelee vaalikopeilla, homojen oikeudet, ym. asoita monet järkevät vastustaa. Vitun Ville missä nyt on yksilön omat aivot.

      • Hinttivinttiville

        Sehän on julkihomo


    • NistiPalaaHelvetissä

      Kimi jarttunen

      Jarttunen oli ihminen virheineen, hänellä oli tuomioita kahdesta näpistyksestä, kahdesta lievästä vahingonteosta sekä yhdestä vahingonteosta.

      Hän oli myös pitkään ollut päihdeongelmainen, joka oli houraillut netissä Kelan räjäyttämisestä, jos rahaa ei tule, sekä puheiden mukaan näkyi Poliisit-sarjan kolmannen kauden jaksossakin.

      Jostain syystä marttyyrinrakentajat peittelevät tätä kaikkea. He haluavat superlatiiveja ja nallekarhuja muistopaikalle, eivät todellista ihmistä ongelmineen

      Että sellainen runoilija rippikoulupoju.

    • Mitäs.kaveri.meni.sinne

      Nuo mielenosoituksissa tappamiset on vähän rikosoikeudellisesti problemaattisia,koska sinne mennään ikään kuin taistelutantereelle,ja silloin aina vahvempi voittaa ja heikompi kuolee,niin kuin luonnon laki on.
      Ei noissa väkivaltaisuuksissa oikein voi syyttää ketään. Maailmassa,vahvin ideologia voittaa,ja kunhan ihmisiä ei aleta surmaamaan mielivaltaisesti.
      Ei pitäisi mennä mielenosoituksiin,jos on vaarana että ne ryöstäytyy väkivaltaisiksi.

      • oikeusliikkua

        Tässä tapauksessa ei ollut kyse vahvemmasta, vaan seläntakaa raukkamaisesta hyökkäyksestä, missä uhri ei ennättynyt puolustaa itseään.

        Käsittääksen kyseessä ei ollut mielenosoitus, ainakin poliisin ilmoituksessa mainittiin vain materiaalin jakamsesta.


    • näitä.sattuu

      Seisoskelen, selailen jotain itselleni tärkeää lehtistä, "joku" vittuilee että pois ratalta. Lähden perään potkaisen kumoon, henki pois. Järkyttävä tuomio, ehdollista, lakanoisen silittämistä useita tunteja, KÄÄK

    • Valtiolle

      Oikea tuomio olisi tuomita rikoksentekoväline valtiolle, varsinkin kun sen käyttöön on syyllistytty toistuvasti. Vaan mitäpä valtiokaan jonkun natsia leikkivän pökilön haisevalla jalalla tekisi, eihän sellainen kelpaisi edes poliisin huutokauppaan?

    • pesä.hinnoissaan.hymyä

      Kuuban lentopalloilijoille törkeä raiskaus syyttäjä vaatii 10v.ehdotonta. Täysin outoa olla aamuyöstä vapaaehtoisesti hotellihuoneessa?. Tappo 2v. ehtoollista YKP-90h, silleen.

    • 019017

      kun tämä punikkinarkkari imppas ittensä hengiltä noinkin nuorena ja mitä ilmeisemmin siltä jäi nostamatta vuosien sussutuet,vihervassarit vaatii sankarilleen nyt varmaan valtiolliset hautajaiset.

      • metrikari

        Kyllä sinut kiinni saan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe