Armo yhsdistää ihmiset?

huhhejjaa

Jos tuo on armollista joka Paavali harrasti että hän teki mitä hän ei tahtonut ja mitä hän toivoisi tekevän hän ei pystynyt niin ei sitten rakasta puoliso niin paljon ettei pysty menemään ja tehdä syrjähyppy. Jos nyt Paavalin liha pysyi mukana samanlaisena loppuun asti? Niin eiköhän hän sitten tappoi Kristittyjä myös loppuun asti? Siis mennään pubiin vapaasti ja julistetaan meille luvan kun kaikki on sallittu Paavalille mukamas! Olisko vielä nähtävissä että Paavali pyysi kaikki ja toivoi olevansa kuin hän joka ei pystynyt tekemään parannuksen tuossa Room 7 !

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhhejjaa

      Huomaatteko miten naurettava selitys tulee, jos aletaan puolusta synnin tekeminen Room 7 mukaan !

      • siisnäin

        Paavali sanoi että jokainen hän tahtoo olis samanlainen kun hän on ? Elikä sellainen 19 sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. Sellaisiako hän tahtoi meidän olevan ?? No huh sentään ? Ei ei ja ei vaan sellaisia jotka kuljettaa henki ja voin kaikki Jumalassa joka minua vahvistaa !!


    • huhhejjaa

      Seuratkaa Uusi Paavali joka sanoi minä voin kaikki Hänessä joka minua vahvistaa , eikä vanha Paavali joka eli lihassa ja teki sitä mitä hän vihasi.
      Toinen joka ei tulis seuraa on tuo Pietarin liha jonka kautta percele tuli puhumaan Jeesukselle ja jonka kielsi Jeesusta kolme kerta ja jonka ylpeydessä halusi näyttä että tässä kyllä pesee. Kun lähti puolustamaan Jeesus miekalla. Toinen mitä hän teki, oli että hän ylpeydessä halusi näyttää toisille, että minäpäs kävelen vetten päälle ! Toiset tietysti tänä päivänä ajelee vesiskootteri ja näyttää miten hurmaavia he ovat. Mutta Uusi Pietari oli nöyrä ja tiesi mitä oli saanut Jumalalta ja samoja ja vielä pahempia jolla oli valta jopa tappaa hänet heti hän sitten edessä kyllä todisti että kyllä hän tunsi Jeesus Kristus ! Siis seurataan aina Uusi uskova joka vaeltaa Hengessä, eikä vanha joka on lihassa ja kaikkeen parasta on Seurata Jeesus Ristille ja kuolla siellä Hänen kanssa että saa Elää Hänessä !!"

      • saviseutulainen

        Nimimerkki "huhheijaa - siisnäin",

        olet käsittänyt väärin ystäväiseni Paavalin Roomalaiskirjeen ydinkohtia.
        Mitä tulee siihen onko synti siis sallittua - suositeltavaakin,
        POIS SE! Luepa uudelleen mitä Paavali tästä kipeästä, meitä jokaikistä uskovaa lujaakin lujemmin koskettavasta, asiasta kirjoittaa.
        Roomalaiskirjettä tulisi meidän jokaisen uskovan opiskeltava elämämme loppuun asti; opimmeko sitä silloinkaan täydellisesti ymmärtämään.
        Paavali muuten sanoo jotakuinkin näin: "Niin siis palvelen ilolla sydämelläni, hengessä, Jumalan lakia; lihassani minä palvelen ( raadollisessa itsessäni ) synnin lakia".
        Sitten Paavali päättelee, ettei siis syntiä tee enää hän itse, vaan synti joka hänen lihassaan asuu!
        Edelleen: P. ei sano synnin olevan sallittua. Päinvastoin.

        Uskova ihminen on joka hetki - JOKA HETKI - niin kauan kuin tässä synnin ruumiissa elää, täydellisesti riippuvainen Jeesuksen Kristuksen vanhurskaudesta. Hetkeäkään ei uskova ihminen voi jättäytyä oman "puhtautensa, synnittömyytensä, vanhurskautensa" varaan.
        Jumalan silmissä näitä "hyveitämme" ei ole olemassakaan.
        Herran Jeesuksen vanhurskaus luetaan Jumalan armosta meille LAHJAVANHURSKAUTENA, kun olemme uskossa ottaneet vastaan Jeesuksen Kristuksen syntiemme sovittajana, lunastajanamme, Herranamme ja Vapahtajanamme.

        Paavali ei suinkaan kehota meitä syntiin, koska emme sitä voi olla tekemättä, eikä muuten tarkoita aikaa ennen Herran Jeesuksen uskoon, Hänen palvelijakseen, tulemistaan, huudahtaessaan: "Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista"!
        Paavali parahtaa tämän epätoivoisen huudahduksen uudestisyntyneenä, uskovana ihmisenä, Herran Jeesuksen apostolina.

        Opiskelkaamme siis kaikki Roomalaiskirjettä, aina uudestaan ja uudestaan.

        Siunausta.


      • VoittoSaadaan

        Kun sinä savis vaadit ihmisiltä sodan voittamista, ANNA HYVÄ MIES ASEET jolla voitto saadaan! Mitä aseita löydät Jumalan asevarastosta? Esittele ja tarjoa niitä. Mikäli sotilaalle ei aseet kelpaa ja hän kaatuu taistelussa, sinä olet kuitenkin pyrkinyt varustamaan sotilaan ja olet tehnyt voitavasi.


      • hahhejjaa

        Kristuksessa ristillä on se voitto ! Pyri siihen !


    • capiche

      Kaikilla ihmisillä, kristityilläkin, on luontainen taipumus olla syntisiä ja epätäydellisiä. Tätä Jeesus tarkoitti, kun hän sanoi, että joka katsoo naista himoiten, on jo sydämessään tehnyt huorin. Kaikki ovat syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla, mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Jeesuksessa Kristuksessa. Jumalan armo kattaa yrityksen ja erehdyksen välisen kuilun, silloin kun sydämessä on aito halu seurata Jeesusta.

      • aivankonäin

        Kyllä saa näin Vanhurskautta ihan niin kuin sä kirjoitat. Mutta en usko että tuo vanhurskaus sitten on saastainen vanhurskaus synnissä ja pahuudessa elämä..


      • capiche
        aivankonäin kirjoitti:

        Kyllä saa näin Vanhurskautta ihan niin kuin sä kirjoitat. Mutta en usko että tuo vanhurskaus sitten on saastainen vanhurskaus synnissä ja pahuudessa elämä..

        Huomasitko tuon viimeisen lauseeni. Jumalan armo kattaa yrityksen ja erehdyksen välisen kuilun silloin kun sydämessä on AITO halu seurata Jeesusta. Jos sydämessä on aito halu seurata Jeesusta, niin silloin ei eletä synnissä ja pahuudessa.

        Mutta vaikka haluaisi kuinka seurata Jeesusta, niin ihminen ei tule koskaan täydelliseksi ajatuksissa, sanoissa ja teoissa. Ja juuri tätä Paavali tarkoitti tuossa Roomalaiskirjeen 7 luvussa. Lue Galatalaiskirje ajatuksella, siitä selviää armon ja tekojen suhde.

        Aloitus on Raamatun sanan vääristelyä. Otsikossa on kuitenkin totuuden jyvä. Silloin kun ihminen on tietoinen armon tarpeestaan, hän osaa myös armahtaa muita. Tässä mielessä armo yhdistää ihmisiä. Jokainen tarvitsee armoa.


    • aivankonäin

      Tiesittekö että jokaisen sisällä löytyy tuo sama liha mitä Aadamilla oli. Ja kun jokaisella on Aatamin liha niin jokaisella on sitten sama liha sisällä kuin mitä lähimmäisillä on. Ja lihassa sitten asuu se sama synti odottamaan että purkaantuu eri olosuhteissa missä ihminen elää. No mitä tä nyt sitten merkitsee ? Juu että kulttuuri ja olosuhteet niin kuin köyhyys ja sotaa ja sairaus saa lihassa oleva synti käyttäytymään erilailla paineen alla. Myös erilailla organisaatiotehtävät ja seurat ja salaseurat saa ihminen erilailla käyttäytymään. Puoluéissa , työpaikoissa ja muissa olosuhteissa saa myöskin ihmiset käyttäytymään erilailla. Uskonto ja uskonnot saa ihmiset käyttäytymään erilailla kun paineen alla elävä ihmiset täytyy valita miten käyttäytyy. Siis ei kukaan ole parempi kuin toinen on lähtökohta ennen kuin Jeesus hoitaa tuo paha liha pois meidän sisältä Ristillä Häneessä ja Hänen Kuolemassa !

      • capiche

        Suurin piirtei näin. Sillä tarkennuksella, että ei vanhan Aadamin syntitaipumuksesta pääse eroon uskovakaan. Jumala voi kyllä ajan mittaan kasvattaa ja hioa omiaan, mutta työtä riittää niin kauan kuin elämme tässä maailmassa. Lainaan tähän amerikkalaista autojen puskuritarraa, jossa totuus on oivallettu: Kristityt ovat armahdettuja, eivät täydellisiä.


    • siisnäin

      Armollinen on Jumala niitä kohtaan, jotka tunnustavat synnin, hylkää synnin ja tekevät parannuksen!

    • Lukemalla

      Paavali kirjoitti kirjeessään Tiitukselle mitä terveeseen oppiin soveltuu Tiit.2:1"...Mutta sinä puhu sitä, mikä terveeseen oppiin soveltuu:.. " Siinä on kaksoispiste , eli alkaa asiat , neuvot mitä siihen soveltuu. Jakso päättyy (Tiit.2:15.) "..Puhu tätä ja kehoita ja nuhtele kaikella käskyvallalla. Älköön kukaan sinua halveksiko..".

      Jaksossa, siis asiayhteydessä Paavali kirjoittaa miten "Jumalan armo kasvattaa" (Tiit.2:11.".. Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille 12. ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, .." "..Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä"..." on kytketty "sillä " kr."gar" sidesanalla siihen mitä edellä on kirjoitettu.

      Ettei vaan "Jumalan armo" jäiis turhaksi siksi että, se ei saa kasvattaa ihmistä ? Vai olisiko ongelma siinä että ei alkuunkaan ole ymmärretty mikä on ihmisen osuus kristityn kasvussa?

      • aivankonäin

        Siinä on vaan se yksi pieni juttu että en ole tavannut ketään joka on irti kasvattanut itse itseä armossa jostain missä on ne kovimmat addiktit ja onhan tuosta katelisuudesta ja ylpeydestä vaikea omin päin kasvattaa


      • capiche
        aivankonäin kirjoitti:

        Siinä on vaan se yksi pieni juttu että en ole tavannut ketään joka on irti kasvattanut itse itseä armossa jostain missä on ne kovimmat addiktit ja onhan tuosta katelisuudesta ja ylpeydestä vaikea omin päin kasvattaa

        Et varmaan, sillä ihminen ei voi kasvattaa itsestään parempaa. Eikä meistä ei tule valmista niin kauan kuin elämme. Jumala pystyy kyllä muuttamaan meitä, jos annamme Hänen tehdä sen. Se on kuitenkin ihmiselle erittäin kivulias prosessi.

        On paljon helpompi osoitella muiden syntejä kuin tunnustaa omiaan. Aina kun ihminen reagoin ns. lihassa, eli syntisestä luonnostaan käsin, niin tulee pahaa jälkeä. Ratkaisu tähän on vaeltaa Hengessä, niin että emme lihan himoa täytä.

        Jumala kuitenkin tietää, että sellaista ihmistä ei ole syntynytkään, joka pystyy vaeltamaan jatkuvasti hengessä. Tai noudattamaan jatkuvasti lakia. Ja juuri siksi Hän lähetti Poikansa Jeesuksen kantamaan meidän syntimme.

        Monen usko on hiipunut siksi, että hän ei ole koskaan tullut tajuamaan Jumalan armon suuruutta. Tästä puutteesta saa alkunsa myös joidenkin uskovien armottomuus sekä muiden ihmisten vikojen hakeminen ja tuomitseminen.

        Raamattu kuitenkin lupaa: Särkynyttä ruokoa Hän ei muserra, eikä suitsevaa kynttilänsydäntä sammuta. On parempi olla särkynyt ja epätäydellinen kuin pitää itseään niin täydellisenä, ettei tarvitse parantajaa. Ensimmäisellä on toivoa, mutta jälkimmäisellä ei.


    • rukoussuomelle

      Päivän rukous

      Ma 3.10.2016

      Rukoilemme tänään yhdessä herätyksen ja virvoituksen aikaa Suomen kansalle.
      Kiitos, rakas Taivaan Isä, tästä kauniista ja vauraasta maasta, jossa saamme elää turvallisissa asunnoissa. Kiitos, että olet antanut kansallemme herätyksen aikoja. Pyydämme, että sinä armossasi jälleen kääntyisit Suomen kansan puoleen ja suomalaisten puoleen yleensäkin, olivat he missä tahansa maailman kolkalla, ja antaisit meille Herran otollisen vuoden, antaisit virvoituksen ja herätyksen ajan ja etsikkoajan armon tälle kansalle.

      Herra, sinun vihasi meitä kohtaan on oikeutettu ja oikea. Herra, me tunnustamme syntimme, kaikkien suomalaisten puolesta me tulemme sinun eteesi ja nöyrrymme toteamaan: Herra, me olemme kääntyneet sinusta pois, olemme palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, olemme elävän Jumalan sijasta palvelleet epäjumalia. Herra, sinun viisautesi sijaan me olemme asettaneet ihmisviisauden. Me emme ole välittäneet tuosta niin suuresta pelastuksesta, jonka sinä itse, Jeesus Kristus, alkujaan julistit, vaan olemme kääntäneet sinulle selkämme ja suhtautuneet halveksivasti Kristuksen kirkkauden evankeliumiin. Olemme työntäneet sinun tarjoamasi ikuisen elämän aarteet pois ja torjuneet sinut ja kääntyneet etsimään kaikkea turhuutta, tämän maailman rihkamaa. Huvitukset ovat olleet meille tärkeämpiä kuin jumalisuus. Herra, me olemme tahranneet kätemme veritöillä, olleet väkivaltaisia ja hyvän vihamiehiä. Niin, Herra, sinun vihasi meitä kohtaan on oikeutettu ja oikea, sillä me olemme kaikessa olleet suostuvaiset sinun Vihamiehesi yllytyksestä tekemään kaikkea, mikä on vastoin sinun tahtoasi ja rypemään synnissä, elämään jumalattomuudessa ja epäuskossa.

      Herra, Jeesus Kristus, armahda meitä. Kiitos, että sinä olet minut armahtanut, tällaisen väkivallan tekijän ja pilkkaajan - Herra, sinä siis voit armahtaa kenet tahansa tässä kansassa, olenhan minä esimerkki sinun suuresta laupeudestasi. Herra, sinut myös tunnetaan Jumalana, joka vanhurskautat jumalattoman - vain sinä voit jakaa elämää. Vain sinä voit herättää meidät tästä kuoleman tilasta ja nostaa ylösnousemus- elämään. Herra, olethan sinä itse omassa ruumiissasi kantanut meidän syntimme ristinpuulle ja ottanut päällesi sen rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille. Herra, minä pyydän, että et kääntäisi selkääsi tälle kansalle ja ottaisi pois varjelevaa kättäsi sen elämästä, vaan käännä sille kasvojesi valkeus, peitä se armosiipiesi suojaan, anna sille sinun hyvyytesi ja armosi. Tulkoon se sinun nimesi kiitokseksi ja kunniaksi.

      Herra, minä pyydän, että annat tälle kansalle apostolit ja profeetat ja evankelistat. Anna paimenet ja opettajat ja kaikki hengelliset armoitukset niin, että teet kaikki pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön: Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Anna seurakunnallesi kaikki armolahjat niin, ettei siltä mitään puutu mistään armolahjasta, vaan sinun kansasi keskellä tulee ilmi sinun voimasi ja kirkkautesi kaikkien hengen lahjojen kautta. Auta siis sananjulistajia julistamaan sinun sanaasi sellaisessa Hengen voimassa ja voitelussa, että sinun sanasi "tunkee lävitse" kaiken vastustuksen ja porautuu tämän kansan sydämeen. Anna tälle kansalle terve synnintunto, anna sille sellainen synninhätä, että se kuin henkensä edestä etsii Jumalaa. Lahjoita sille Jumalan sanan nälkä ja jano, että se etsii Herran sanaa. Johdata se elävien vetten lähteille, johdata se Golgatan lähteelle ja anna sille synnit anteeksi. Uudestisynnytä tämä kansa elävään uskoon, palvelemaan elävää Jumalaa Hengen uudessa tilassa.

      • rukoussuomelle

        Kiitos, että sinun sylisi on auki, valmiina ottamaan vastaan kääntymykseen ja parannukseen tulevat ihmiset, valmiina armahtamaan, antamaan syntejään ja jumalattomuuttaan katuville elämän ja autuuden luonasi kirkkaudessa. Halleluja! Kiitos, Jeesus, armon evankeliumista, kiitos, herätyksen ja virvoituksen ajasta, jonka annat Suomen kansalle! Kiitos, että ohjaat elävän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksee Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta, ohjaat sen tämän kansan luokse, ja annat sen puhkaista lähteitä suomalaisten sydämiin. Kiitos myös Hengen sateista, joilla kastelet sydämemme maaperän niin, että se alkaa kukoistaa kuin Herran puutarha. Ylistys sinulle, elävä Jumala, ylistys sinulle Pyhä Henki, joka otat Kristuksen omasta ja jaat meille! Kiitos, että herätyksen aika on ovella, se on ihan juuri nyt murtautumassa esiin. Kiitos, Herra, kiitos...

        (Voit hetken rukoilla omin sanoin ja kiittää Herraa siitä, mitä hyvää hän on suunnitellut tämän kansan varalle.)

        Kiitos, kun annoit aikaasi Jumalan valtakunnan asialle! Herra on luvannut kuulla omiensa rukoukset. Hän on sanonut:

        Ja jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi. "Nyt silmäni ovat avoinna ja korvani kuulevat rukoukset, jotka tässä paikassa lausutaan." 2.Aik.7:14-15.

        Jos haluat, voit tänään käsitellä tämän päivän rukouksena myös:

        toissapäiväisen tai eilisen tai huomisen tai ylihuomisen rukouksen.
        Siunausta, johdatusta ja Pyhän Hengen läsnäoloa tähän päivääsi!

        Uskon kilpi

        Lähde: http://www.uskonkilpi.net/vanha/PR102.htm


    • katotaamitätulemanpitää

      ??? ;)

      ------------

      Alpo Purasen näky v. 2005

      Kirjoitin tämän hengellisen näyn noin kymmenen vuotta sitten. En uskaltanut sitä silloin julkaista, koska pelkäsin sanoman ankaruutta. Nyt kun astumme harppauksin kohti Babyloniaa, rohkaisen mieleni ja julkaisen mitä silloin näin.

      Valkopukuinen sanoi minulle: "Nouse sielu, nouse. Avaa silmäsi ja näe. Nouse yläpuolelle Sodoman ja Gomorran torien. Sieluja myydään ja ostetaan. Elämän kultainen malja on häväisty, maahan tallataan heikkojen henki. Ihminen, ei sinulla ole arvoa - on vain henkesi ja sielusi saldo.

      Hallitusmiehet väsyvät ja nääntyvät, paha on päässyt irti eikä ole ketään, jolla olisi voima sanoa SEIS!

      Nouse sielu, nouse ja astu valoon.

      Sodomaan valmistetaan temppeli ja Gomorraan alttari. Ahneuden uhrit uhrataan ja savu nousee Jumalan tykö.

      Ensimmäinen voi-huuto on tullut. Autuas on se, joka näkee, eikä anna pimeyden vallata sieluaan. Maasta sinut luotiin ja sinulle annettiin valta hallita sitä. Hyvä ja paha asetettiin eteesi ja sinä sait valita. Pahan valitsit.

      Maa itkee ja valittaa. Sen kauniit vaatteet on turmeltu. Meri huokaa raskaasti ja sen asukkaat menehtyvät.

      Sodomaan kylvettiin turmelus. Gomorran savuista sikiää vitsaus.

      Jumala itkee lapsiaan. Paluuta ei enää ole.

      Kedon eläimet, niistä pienimmät, valmistetaan kantamaan vitsaukset, eikä pakopaikkaa ole.

      Tuskaan nääntyy autettava ja kipuun auttaja. Ahneuden alttarilla tämä valmistettiin.

      Sodomaan valmistettiin temppeli ja Gomorraan alttari, eikä pelastajaa ole.

      Näin sanoo valkopukuinen: "Kauniin maan minä annoin asuttavaksi, hyvän ja pahantiedon valittavaksi. Ihminen, sinä halusit tietää mitä paha on. Se näytti niin suloiselta. Valtaa hallita halusit. Nyt on aikasi täyttymässä. Tuomiolle asetetaan pienet ja suuret hallitsijat. Kauhunhuudot kaikuvat: "Vuoret kaatukaa päällemme, kätkekää meidät Kaikkivaltiaan vihalta.”

    • ketäonluopioita

      ???



      ----------


      Dan. 8:23

      Ja heidän valtansa lopulla, kun luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan,
      nousee kuningas, kasvoilta röyhkeä ja juonissa taitava.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      329
      3061
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      107
      2261
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1675
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      195
      1596
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      68
      1398
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe