VANHUSTENTAPPO-HALLITUS: VIIDESOSA HOITAJISTA POIS

Yöhoitajat

Ylikansallisten pelureiden ja veroparatiisiyhtiöiden veronalennukset pitää turvata vaikka tappamalla vanhukset. Sipilän hallitus leikkaa viidesosan vanhustenhoitajista!

Vanhuspalvelulakia karsitaan kylmästi ja rajusti vailla inhimillisyyden häivääkään.

Vanhainkotien ja ympärivuorokautisen palveluasumisen hoitajamitoitusta pienennetään viidenneksen.

Hoitohenkilökunnasta pyyhkäistään pois 20 prosenttia. Tämä vaikuttaa suoraan perushoidon tasoon, joka on jo nyt tutkitusti erittäin vaikeassa tilanteessa!

Lue hallituksen maksaman median salailema totuus vanhustentappo-hallituksesta:

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3609833-nyt-vietetaan-vanhustenviikkoa-hallitus-leikkaa-hoitohenkilokunnasta-20-prosenttia-saastosyista

108

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menossa.on

      Jo nyt:

      "Potilaana ollut lääkäri järkyttyi kohtelusta Malmin sairaalassa

      - Potilaana ollut Korpisaari kritisoi sekä itse saamaansa kohtelua että toisten potilaiden hoitoa.

      - Myös huonokuntoisen vanhuksen kohtelu järkytti itsekin lääkärinä toimivaa naista. Hän kävi kertomassa hoitajille kylmyydestä, janosta ja pissahädästä valittavasta vanhuksesta, mutta sai hoitajalta tylyn vastaanoton..."

      http://www.hs.fi/kaupunki/a1473819456440

      Hesari hieman kyseli lukijoiltaan ja sai n. 6000 vastausta ympäri maan.

      • YaXaaasss

        Niin, mikä se olikaan se hallituksen kärkihanke, eikö se ollutkin työllistäminen ja nyt se syyllistyy tällaisiin ylilyönteihin, työpaikkoja vähennetään jo hallituksenkin toimesta, ettei tarvitse maksaa palkkoja ja valtiolta säästyy rahaa oikeiston säätiöihin ja rahastoihin, turha hallituksen on pitää keppihevosena työllisyyden nostoa, se on vain peitetarina että sen avulla voidaan leikata kansalaisilta loppukin pois, tätä samaa hommaa on jatkunut kokoomuksen ja keskustan toimesta jo 10 vuotta, eli kun jompikumpi puolue on ollut pääministerinä.
        100 tuhatta työpaikkaa tulisi siitä kun vanhainkoteihin, laitoksiin ja kotipalveluihin otettaisiin riittävästi henkilökuntaa, eikä muiden tarvitsisi tappaa työllä itseään tai kohdella huonosti hoidettaviaan.


      • politiikko

        Tuo vasemmisto propaganda ei nyt ihan pidä paikkaansa, lopettakaa tuo paskan levittäminen. Kansanedustajat etenkin vasemmisto ja vihreet kuvittelevat luovansa tuolla paskan levittämisellä jonkun niin sanotun vaali "voiton". Senkin myös että kuvittelevat saavansa kansan äänen valheita levittämällä. Jos vasemmisto olisi tällä hetkellä hallituksessa (onneksi ei) joutuisi ajamaan samoja asioita kun muu hallitus,samalla tavalla säästöjä tekemällä ym. Yksikään hoitolaitos ei toimisi noin isoilla säästöillä, hoitajat tekevä kolmivuoro työtä, noilla prosenteilla jäi yksi työvuoro tekemättä. Teillä vasureilla ei ole oikein tuo prosenttti laskut mennyt perille, kuten 2000 ihmisestä 200 "ääänestäisi" vasemmistoa, se on teidän mielestä kannatuksen kasvamista????. Harhaluuloa ja kuvitelmaa nuo teidän prosentit.


      • sairaan_ahne_oikeisto
        politiikko kirjoitti:

        Tuo vasemmisto propaganda ei nyt ihan pidä paikkaansa, lopettakaa tuo paskan levittäminen. Kansanedustajat etenkin vasemmisto ja vihreet kuvittelevat luovansa tuolla paskan levittämisellä jonkun niin sanotun vaali "voiton". Senkin myös että kuvittelevat saavansa kansan äänen valheita levittämällä. Jos vasemmisto olisi tällä hetkellä hallituksessa (onneksi ei) joutuisi ajamaan samoja asioita kun muu hallitus,samalla tavalla säästöjä tekemällä ym. Yksikään hoitolaitos ei toimisi noin isoilla säästöillä, hoitajat tekevä kolmivuoro työtä, noilla prosenteilla jäi yksi työvuoro tekemättä. Teillä vasureilla ei ole oikein tuo prosenttti laskut mennyt perille, kuten 2000 ihmisestä 200 "ääänestäisi" vasemmistoa, se on teidän mielestä kannatuksen kasvamista????. Harhaluuloa ja kuvitelmaa nuo teidän prosentit.

        Hävettääkö jo kirjoittelusi, kun yksityiset Esperit, Attendot ja pörriäiset ovat paljastuneet haamuhoitajien ja vanhusten rääkkäämisen tyyssijoiksi?


    • Yöhoitajat

      Vasemmistoliitto on Sipilän oikeistolaisen hallituksen vanhuspolitiikkaa vastaan ja esittää lisää vanhustenhoitajia.

      Kaikki eivät pärjää kotona. Ympärivuorokautisessa hoidossa ovat kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ja eniten hoitoa tarvitsevat ihmiset. On häpeäksi, että heidän hoivastaan leikataan.

      Laadukas ja asianmukainen hoito tarkoittaa, että hoitajille täytyy turvata mahdollisuus tehdä työtään hyvin. Oikeistohallituksen tavalla eli laskemalla hoitajamitoitusta tämä ei toteudu, vaan päinvastoin mitoitusta tulee vahvistaa!

      Vasemmistoliitto on tehnyt talousarvioaloitteen määrärahan lisäämisestä kuntien peruspalveluitten valtionosuuksiin. Sen avulla vanhuspalvelulain mukaista henkilömitoitusta voidaan vahvistaa, palkata lisää hoitajia ja palvelutasoa parantaa.

      Henkilöstömitoituksia ei voi tehdä vanhusten hyvinvoinnin tai hoitohenkilökunnan kustannuksella!

      • vasemmisto.vaalivoittoon

        Nyt voimme äänestää eduskuntaan sellaista porukkaa, jotka toimivat muun kuin ahneuden ehdoilla!


    • HALLITUSVAIHTOON

      Suomeen tarvitaan suomalaisten mielestä lisää vanhustenhoitajia mutta oiekistolaisen hallituksen mielestä vähemmän vanhustenhoitajia!

      • olkaammeihmisiksi

        "Suomeen tarvitaan suomalaisten mielestä lisää vanhustenhoitajia"

        Tarvitaan siis suomalaisten mukaan lisää mahanmuuttajia?

        Suomessa ei tällä hetkellä kolutetta tarpeeksi hotohenkilökuntaa edes eläkkeelle siirtyvien korvaajiksi. Puhumattakaan siitä että koulutettaisiin tarpeeksi kattamaan ikäihmisten määrän lisääntymisen.

        Hyvinvointiyhteiskunnan rahoituken rapautuminen tarkoittaa heikompia terveyshoito- ja sosiaalipalveluja. Se tarkoittaa myös että kolutukseen menevä rahoitus supistuu, sekä että tulonsiirrot köyhille pienenee.

        Meidän pitää siis turvata hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus. Se tapahtuu VAIN panemalla lisää vauhtia rattaisiin. Mutta vasemmisto ei niihin talkoisiin suostu, vaan kuvittelee että veroja korttamalla kaikki korjaantuu, vaikka veronkorotukset JARRUTTAVAT yhteikunnan toimeliaisuuden vauhtia.

        Kauanko Suomi suostuu olemaan edunvalvontajärjestöjen panttivankina? Milloin vasemmisto ryhtyy huolehtimaan aidosti heikossa asemassaolevia, eli niitä joita edunvalvojat sorsii; työttömät ja pätkätyöllisteyt.

        Tässä olis nimenomaan VASEMMISTOLIITOLLE pelin paikka, koska SDP on tiukastiedusnvalvojien taskussa! SDP joutuu olemaan hyväosasiten, eli täystyöllistettyjen, edunvalvoja vaikka kuinka leikkivät pienen ihmisen ystäviä.


      • Karstatpois

        Rakenteelliseen ongelmaan eli lisähenkilökunnan määrän koulutustarpeeseen vetoaminen akuutissa tilanteessa, missä bisnesherrojen hallitus on vähentämässä 20 % vanhustenhoitajista on tekopyhää ja heikoimpia kohtaan suorastaan edistää kaltoinkohtelua.

        Ja nuo oikeistolaiset vaalipuheet veronalennuksien puolesta eivät pure enää edes OECD:ssä eikä IMF:ssä. Niihin uskoo enää miljonäärihallitus Suomesta ja jostakin Bulgariasta, koska se lisää heidän hämärärahoitustaan seuraavien vaalien alla.


    • 5.10.2016

      Tilanne on jo nyt kohtuuton. Vanhustenhoitajat haluavat tehdä työnsä hyvin, mutta kuinka tarjota hyvää hoitoa, kun aikaa ei ole ja kädet eivät riitä?

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Vaadittiin vanhuksien laitoskuolemia ennenkuin oikeistopäättäjät uskoivat, mitä yksityistämisen ja ahneuden tulos on.


    • 1999

      Oonn ite halunut opiskella hoitsuksi. Mummoni on vanhainkodissa, ja nään ettei se hoitsun työ oo mitään hohtoa. On aivan kahelia että hoitsuja vähennettäsiin.

    • Mehiläinenromuttaa

      Mehiläinen romuttaa vanhustenhoidon.

      Nyt kun Mehiläinen on ostanut Mainio Vireen liiketoiminnan alkoi heti isot tuulet puhaltamaan. Työntekijöiltä tunteja vähennetään roimasti. Mennään reilusti alle lakien ja asetusten. Ottakaa omaiset heti yhteyttä AVI:n jos epäilette vähänkään häiriöitä. Työöntekijöitä on kielletty puhumasta mitään medialle tai muille uusista käytännöistä

    • dsfadasf

      Te ette ymmärrä. Kattokaa business on business. Ettekai te kuvittele, että saan kasattua tarpeeksi isoja osinkoja jos pitää palkata hoitajiakin ja maksaa 1900 euroa jokaiselle. Onneksi voi jo palkata niita huithapeliavustajia tai mitä ne on ja taas säästää muutaman satasen. Samalla tavalla, kun leikataan 20% hoitajista pois niin säästetään satasia ja mun Caymansaarten tilit kiittää.

      Kato se on multa pois jos mun pitää jollekin muullekin antaa. Ei sellanen ole mistään kotosin.

      Terveisin:

      Juha S.

    • Kopsasintuolta

      Entisenä Mainio Vireläisenä voi vain kauhistella tilannetta.

      Mitoitus on niin järkyttävän alhainen, että aamutoimet ovat iltavuoron tullessa töihin edelleen kesken - vaipat ja virtsaiset lakanat vaihtamatta. Asukkaiden terveys vaaraantuu, lääkärikäyntejä perutaan koska ei ole saattajaa jne. Henkilökunta on niin väsynyt, että itkevät töihin tullessaan. Hoitajat hakevat uutta työpaikkaa - ne hyvätkin, joilla olisi Mehiläiselle annettavaa.

      Mehiläisen arvot: "tieto ja taito, välittäminen ja vastuunotto, kumppanuus ja yrittäjyys, kasvu ja kehitys" eivät lupaa hyvää hoitoa tai huolenpitoa ja he toimivat todellakin arvojensa pohjalta. Välittäminen ja vastuunottokin lienee suunnattu sijoittajille - ainakaan asukkaillemme eivät Mehiläisen arvoista hyödy.

      En voi käsittää, että Mainio Vire myi omien arvojensa ohi yrityksemme Mehiläiselle.

      Hävettää olla Mehiläisessä...

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14411061/mehilainen-romuttaa-vanhustenhoidon

      • Raahelainen

        Kokoomuksella lonkerot juuri Mehiläisessä, minne "erityisavustajia" kokoomuksesta siirtynyt. Nyt tiedämme mitä "erityisavustaja" tarkoittaa.


    • Tuntematonpotilas2

      Siksiköhän sairaaloissa hoitsut ovat epäystävällisiä. Ainakin pääkupunkiseudun sairaaloissa. Poikkeuksena virolaiset hoitajat. He ovat yleensä empaattisia kiireestä huolimatta.
      Hoitokodeista/laitoshoidosta nyt puhumattakaan.

    • Tärkeysjärjestys

      Onhan se "paratiisisaarten" hyvä hoito paljon tärkeämpää ja tuloksellisempaa kuin mummojen ja vaarien vaipat ja virtsaiset lakanat!

    • Kopsasintuolta

      Kokoomus ja liikemiehet ajaa mallia, missä ensin voitetaan kilpailutus alimoitoitetuilla resurssseiila. Toisessa vaiheessa kiusataan hoitajat loppuun ja sairaseläkkeelle. Tähän menee muutama vuosi ja kymmeniä miljoonia saadaan voittoa. Sen jälkeen laitetaan lappu luukulle ja konkurssilainsäädäntö ei estä vedättämästä jossain Lohjalla uudestaan.

    • artisti2020

      Oisko viidesosa hoitajasta pelkästään sääri?

    • Eikökukaanmahda

      Kokoomus ja iso raha sanelee kenelle veronkiertäjälle mikäkin palvelu ulkoistetaan, uusimpana keksintönä työttömien "haa(i)stattelu,vain taivas on rajana veronmaksajien ryöstämiseen.

      • Super-Hoitajat

      • Arvonmekinansaitsemme
        Super-Hoitajat kirjoitti:

        Ole mukana vaikuttamassa inhimillisen vanhustenhoidon puolesta - niin hoitajille kuin hoidettavillekin! Asia on meille kaikille yhteinen.

        https://www.superliitto.fi/viestinta/ajankohtaista/arvon-mekin-ansaitsemme-superin-mielenilmaus-hyvan-vanhustenhoidon-puolesta

        SuPer vastustaa maan hallituksen suunnitelmaa pienentää vanhustenhoidon vähimmäishenkilöstömitoitusta 0,4:ään. Sillä ei pystytä turvaamaan edes perushoitoa. SuPerin mielestä jo nykyinen minimimitoitus 0,5 on riittämätön.

        Nyt on viimeinen hetki saada äänemme kuuluviin ja näyttää hallitukselle, että hätä on todellinen. Arvon ansaitsevat sekä hoitajat että hoidettavat. Hoitajat haluavat tehdä työnsä hyvin ammatissa, joka on monelle sydämen asia. Hallitus ei anna siihen mahdollisuutta.

        Ole mukana vaikuttamassa inhimillisen vanhustenhoidon puolesta - niin hoitajille kuin hoidettavillekin! Asia on meille kaikille yhteinen.


    • Järkkäri
    • Yöhoitajat

      Ainokaisa Pekonen, Vasemmistoliitto: Vasemmistoliiton kaikki kansanedustajat ottavat haasteen vastaan ja lähtevät jokainen päiväksi vanhustenhoitajiksi.

      - Uskon, että kaikki suoriutuvat haasteesta todella hyvin. Riittää, että he ovat arjessa mukana. Tärkeintä on nähdä, millaista työ vanhustenhoidossa nykyään on.

      Pekonen on itse koulutukseltaan lähihoitaja. Hän on viimeksi tehnyt alansa työtä eduskunnan istuntovapaalla talvella 2012.

      - Vanhassa työpaikassani oli jouluna järjetön sijaispula. Kaikki lähti läpästä, kun työtekijät keksivät, että soitetaan vaikka eduskuntaan, kun ei muuten saada sijaisia. Olin siellä sitten kolme päivää.

      Vasemmistoliiton kansanedustajissa löytyy muun muassa kaupan kassaa, metsätalousinsinööriä, työehtosihteeriä, valtiotieteen ylioppilasta, levyseppää, varatuomaria ja rakennusmiestä.

      • Yöhoitajat

        Hyvä Vasurit! Oikeistopuolueista ei ole teidän avuksenne löytynyt vielä yhtään apuhoitajaa. Hoidettavia olisi.


      • Riskitapuhoitajat

        Soini nosta perseesi penkistä. Vai tullaanko miehissä nostamaan?


      • Aurinko-Sun
        Yöhoitajat kirjoitti:

        Hyvä Vasurit! Oikeistopuolueista ei ole teidän avuksenne löytynyt vielä yhtään apuhoitajaa. Hoidettavia olisi.

        Oikein! Hyvä Vasurit :)


    • Seainoayöhoitaja

      "0,5 mitoitus tarkoittaa, että yksi hoitaja hoitaa kahta vanhusta."

      Ei tarkoita. Tämä on yleinen väärinkäsitys. 0,5 mitoituksella kolmeakymmentä asiakasta hoitaa 15 hoitotyöntekijää. Tällöin kaikkia asiakkaita hoitaa aamuvuorossa 6 hoitajaa, illassa 4 hoitajaa, yössä vain 1 hoitaja. Vapaalla olevat 4 hoitajaa lasketaan myös mitoitukseen.

    • Vanhempi.valtiomies

      Ei tällaista voi sallia.

      Meneillään on ryöstöretki joka voi tuhota koko kansakunnan kannalta keskeiset hyvinvointipalvelut. Äänestäjäkunta varmasti pakenee hallituspuolueista tämän tuloksena. Mutta tilanteen voi pelastaa vain hallituspuolueiden vielä likaantumattomien kansanedustajien joukkopako hallituksen ryöstöretkueesta.

      • punainen.tulevaisuus

        Kepulit kaikkovat hallituksesta ja edustajien määrä eduskunnassakin jäänee pienimmäksi 100 vuoteen! Oikeistohallitus osoittautui niin järjettömäksi kuin se kuulostikin!


    • Yöhoitajat
    • Kopsasintuolta
    • Kopsasintuolta

      Sipilän hallitus leikkaa viidesosan vanhustenhoitajista!

      Vanhuspalvelulakia karsitaan kylmästi ja rajusti vailla inhimillisyyden häivääkään.

      Vanhainkotien ja ympärivuorokautisen palveluasumisen hoitajamitoitusta pienennetään viidenneksen.

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Ja tulokset näkyvät kuolleina vanhempinamme, huonon ja puutteellisen hoidon takia!
        Kiitos oikeistohallituksen!


    • HALLITUSVAIHTOON

      Suomeen tarvitaan suomalaisten mielestä lisää vanhustenhoitajia, mutta oiekistolaisen hallituksen mielestä vähemmän vanhustenhoitajia!

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Seuraukset on nyt todistettu!


    • 20161008
      • mummeli.maalta

        Oikeisto ei ajattele kuin lompakkonsa kautta asioita. Inhimillisyys ei merkitse heille mitään!


    • Järkkäri

      Laadukas ja asianmukainen hoito tarkoittaa, että hoitajille täytyy turvata mahdollisuus tehdä työtään hyvin. Oikeistohallituksen tavalla eli laskemalla hoitajamitoitusta tämä ei toteudu, vaan päinvastoin mitoitusta tulee vahvistaa!

      Vasemmistoliitto on tehnyt talousarvioaloitteen määrärahan lisäämisestä kuntien peruspalveluitten valtionosuuksiin. Sen avulla vanhuspalvelulain mukaista henkilömitoitusta voidaan vahvistaa, palkata lisää hoitajia ja palvelutasoa parantaa.

      Henkilöstömitoituksia ei voi tehdä vanhusten hyvinvoinnin tai hoitohenkilökunnan kustannuksella!

    • MummoMökistä

      Rasistien äänillä eduskuntaan äänestetyt soinilaiset istuvat hallituksessa kuin tatti ja heidän henkilökohtaisella vastuuttomuudellaan kokoomus saa kurjistaa ja tappaa vaikka nälkään suomalaisia vanhuksia tulevaisuudessa. Hävetkää jos teillä sydäntä on!

      • Faari.40

        Hyvä Mummo! Olet oikeassa. Soinilaiset ovat syyllisiä. Heidän vastuuttomuutensa ja oman etunsa tavoittelu on tuhovoima ja Suomemme sisäinen vihollinen.


    • Järkkäri

      Vasemmistoliitto on Sipilän oikeistolaisen hallituksen vanhuspolitiikkaa vastaan ja esittää lisää vanhustenhoitajia.

      Kaikki eivät pärjää kotona. Ympärivuorokautisessa hoidossa ovat kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ja eniten hoitoa tarvitsevat ihmiset. On häpeäksi, että heidän hoivastaan leikataan.

      Vasemmistoliitto on tehnyt talousarvioaloitteen määrärahan lisäämisestä kuntien peruspalveluitten valtionosuuksiin. Sen avulla vanhuspalvelulain mukaista henkilömitoitusta voidaan vahvistaa, palkata lisää hoitajia ja palvelutasoa parantaa.

      • vasemmisto.vaalivoittoon

        Vasemmistoliitto onkin kansan puolella, eikä pelkkien rikkaiden kuten oikeistopuolueet!

        Äänestä siis vasemmistoa niin oma vanhuutesikin on turvattu!


    • Super-Hoitajat
    • Korjattuväärätieto

      Väitetään että 0,5 mitoitus tarkoittaa, että yksi hoitaja hoitaa kahta vanhusta.

      Ei tarkoita. Tämä on yleinen väärinkäsitys. 0,5 mitoituksella kolmeakymmentä asiakasta hoitaa 15 hoitotyöntekijää. Tällöin kaikkia asiakkaita hoitaa aamuvuorossa 6 hoitajaa, illassa 4 hoitajaa, yössä vain 1 hoitaja. Vapaalla olevat 4 hoitajaa lasketaan myös mitoitukseen.

      • Aurinko-Sun

        Hyvä että korjasit ton :)


    • Vetoomuspersuille

      Ei tällaista voi sallia.

      Meneillään on ryöstöretki joka voi tuhota koko kansakunnan kannalta keskeiset hyvinvointipalvelut. Äänestäjäkunta varmasti pakenee hallituspuolueista tämän tuloksena. Mutta tilanteen voi pelastaa vain hallituspuolueiden vielä likaantumattomien kansanedustajien joukkopako hallituksen ryöstöretkueesta.

      • persujen.petokset

        Persut olivat ja ovat oikeiston työrukkanen ja aivoton nyökyttelijäsakki. Muuhun niistä ei ole kuin rasismiin ja työväen vihaamiseen.


    • Yöhoitajat

      Lähihoitaja Hanna Jokinen sanoo, että uuden hoitajamitoituksen myötä hoitajalla on vain kuusi minuuttia aikaa suihkuttaa ja pestä kukin vanhuksista.

      – Tuossa ajassa vanhuksia ei ehdi pestä, vaan hoitaja joutuu valitsemaan, kenet pesee. Joku joudutaan jättämään likaisiin vaippoihin.

      Sillä aikaa aamupuuro ehtii kylmetä ennen kuin vanhusta ehtii syöttämään.

      Lue oikeistohallituksen unohtamasta todellisuudesta:

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3611575-superilaiset-suuttuivat-hoitokiristyksesta

    • Kopsasintuolta
      • Kopsasintuolta

        Suomen Perushoitajat mielenosoituksessa Helsingin Kansalaistorilla.

        Hallituksen idea vanhustenhoitajien irtisanomiseksi katastrofi!

        Miljonääri Sipilän oikeistohallitus syyyllistyy heitteillejättöön!

        Lue lisää ja kuuntele hoitajien terveiset oikeistohallitukselle:

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100622423625_uu.shtml


    • Yöhoitajat

      SuPer (Suomen Perushoitajat) vastustaa maan hallituksen suunnitelmaa pienentää vanhustenhoidon vähimmäishenkilöstömitoitusta 0,4:ään. Sillä ei pystytä turvaamaan edes perushoitoa. SuPerin mielestä jo nykyinen minimimitoitus 0,5 on riittämätön.

      Nyt on viimeinen hetki saada äänemme kuuluviin ja näyttää hallitukselle, että hätä on todellinen. Arvon ansaitsevat sekä hoitajat että hoidettavat. Hoitajat haluavat tehdä työnsä hyvin ammatissa, joka on monelle sydämen asia. Hallitus ei anna siihen mahdollisuutta.

      Ole mukana vaikuttamassa inhimillisen vanhustenhoidon puolesta - niin hoitajille kuin hoidettavillekin! Asia on meille kaikille yhteinen.

      • vasemmisto.vaalivoittoon

        Äänensä saa kuuluviin vain vaaleissa! Äänestä siis vasemmistoa!


    • porvariloiset

      Porvarihallituksen työnäytteet ovat todella karmeita ...

    • Vetoomuspersuille

      Ei tällaista voi sallia.

      Meneillään on ryöstöretki joka voi tuhota koko kansakunnan kannalta keskeiset hyvinvointipalvelut. Äänestäjäkunta varmasti pakenee hallituspuolueista tämän tuloksena. Mutta tilanteen voi pelastaa vain hallituspuolueiden vielä likaantumattomien kansanedustajien joukkopako hallituksen ryöstöretkueesta.

      • persujen.petokset

        Turhaa oli pyytää apua rasisteilta, jotka myivät kaikki periaatteensa muutaman persueliitin hillotolpan takia. Kuten on nyt jo todistettu!


    • BIKINITYTTÖ

      Sipilän hallitus leikkaa viidesosan vanhustenhoitajista!

      Vanhuspalvelulakia karsitaan kylmästi ja rajusti vailla inhimillisyyden häivääkään.

      Vanhainkotien ja ympärivuorokautisen palveluasumisen hoitajamitoitusta pienennetään viidenneksen.

      Hoitohenkilökunnasta pyyhkäistään pois 20 prosenttia.

      Pääministeri ei ole koko viikolla kertaakaan vastannut asiasta kysyttäessä ja vastaava ministeri Rehulan vastaukset ovat á la Berner "kuukauden päästä" ja "soitellaan".

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Ja nyt sitten niitetään Sipilän hallituksen satoa kuolleina vanhuksina!


    • Yöhoitajat

      Hallitus pyrkii ohjaamaan keskustelun sivuraiteelle ja pitkittämään vastaamista.

    • Kopsasintuolta

      Eikö nyt ihmiset olisi yksimielisiä ja laittaisi tuon Mehiläisen boikottiin. Mehiläinen ei maksa veroja Suomeen. Onhan Suomessa terveyslaitoksia suomalaistenkin hallussa ja heidän uskoisi maksavan veronsa tunnollisesti.

      Jos on pakko käyttää yksityisiä terveysasemia ja lääkäreitä, niin olisi oikein ja kohtuullista ottaa selvää, keillä on rehti peli.

      En mene suurin surminkaan käyttämään Mehiläisen palveluja. Toivoisin, että kaikilta terveyden aloilla toimivien yritysten taloudelliset ja verotiedot annettaisiin julkisiki.

      Minusta on kohtuutonta että ihmisten sairauksilla jotkut rikastuvat, siihen joukkoon kuuluvat myös apteekkarit.

      • vanha_vasuri

        Boikottiin vaan niin Esperit, Attendot ja muut yksityiset pörriäiset kunnes hoitajamitoitukset ja hoidon taso on kelvollista!


    • Kopio

      Ota yhteys suoraan Mehiläisen johtoportaaseen ja kysy heiltä. Sinulle annetaan niin ruusuinen kuva ettet voi uskoakaan. Onhan kyseessä Suomen suurimpia toimijoita alalla. Ja tällä alalla puhuu vain raha joka on nyhdetty hoitajien selkänahoista ja ulostevaippoihin hukkuvista asiakkaista.

      • 20161011

        Sipilä leikkaa heikoimmilta!


      • Yrittäjähenkeä

        Hallitus leikkaa vanhuksilta persujen tuella. Persut nauttivat palkkaa rasistien äänillä.


    • Vetoomuspersuille

      Ei tällaista voi sallia.

      Meneillään on ryöstöretki joka voi tuhota koko kansakunnan kannalta keskeiset hyvinvointipalvelut. Äänestäjäkunta varmasti pakenee hallituspuolueista tämän tuloksena. Mutta tilanteen voi pelastaa vain hallituspuolueiden vielä likaantumattomien kansanedustajien joukkopako hallituksen ryöstöretkueesta.

    • Kopsasintuolta

      Kokoomus ja liikemiehet ajaa mallia, missä ensin voitetaan kilpailutus alimoitoitetuilla resurssseiila. Toisessa vaiheessa kiusataan hoitajat loppuun ja sairaseläkkeelle. Tähän menee muutama vuosi ja kymmeniä miljoonia saadaan voittoa. Sen jälkeen laitetaan lappu luukulle ja konkurssilainsäädäntö ei estä vedättämästä jossain Lohjalla uudestaan.

    • DemokraattinenSosialisti

      Boikotoi jaloillasi Mehiläistä. Tee isänmaallinen teko!

      Boikotoi ensi vaaleissa Kokoomusta. Tee isänmaallinen teko!

    • Järkkäri

      Vasemmistoliitto on Sipilän oikeistolaisen hallituksen vanhuspolitiikkaa vastaan ja esittää lisää vanhustenhoitajia.

      Vasemmistoliitto on tehnyt talousarvioaloitteen määrärahan lisäämisestä kuntien peruspalveluitten valtionosuuksiin. Sen avulla vanhuspalvelulain mukaista henkilömitoitusta voidaan vahvistaa, palkata lisää hoitajia ja palvelutasoa parantaa.

    • Vanhempi.valtiomies

      Sote on kymmenien miljardien puhallus yksityisille ulkomaisille sijoittajille. Persujen suurin aikaansaannos. Tästä tyhmyydestä maksamme me muutkin vuosikymmeniä

    • Apuhoitajansijainen

      Mehiläisen asukkaille ei saa antaa mitään tietoa mistään. Johtoportaan tavoitteena on saada vanhat työntekijät lähtemään. Pystyy nuoria palkkaamaan huonommilla sopimuksilla. Heitä voi vedättää miten haluaa.

      • Aurinko-Sun

        Tuhokapitalistin logiikka on tuo.


    • Opiperusasiat

      67.

    • malluaiset

      Leikkaa vanhustenhoitajista viidennes. Leikkaat vanhustenhoitajilta pään tai jalat. He eivät enää ehdi juoksemaan joka paikkaan eivätkä he osaa löytää sellaista järkevää mallia, millä kaiken tarvittavan työn ehtisi tekemään.

    • PÄÄPOIKKIPÄÄPOIKKI

      Leikkaushallituksen pääministeri ei välitä työntekijöistä eikä vanhuksista vaan huutaa niin kuin kuningatar kirjassa Liisa Ihmemaassa.

    • Yöhoitajat

      Ikänsä eläkkeitä maksanutta rehellistä työmiestä ei oikeistohallitus kunnioita. Siksi Vasemmistoliitto!

    • Vasemmistoliittolainen

      Vanhustenhoidon mitoitukseen lakiteitse puuttuminen tilannetta yhä heikentävästi olisi erittäin raskas virhe.

    • Vasemmistoliittolainen

      Arvokas kolumni tärkeästä asiasta:

      "Jouduin erään viikonlopun aikana käymään lasten terveysasemapäivystyksessä. Siellä silmiini osui niin sanottu käytöstaulu. Siinä kerrottiin, mitä asemalla tehdään siitä hetkestä lähtien, kun ihminen tulee päivystykseen: mitkä ovat toimenpiteet, miksi niitä tehdään ja kuinka kauan jokin tietty asia kestää. Kokonaisajasta ei puhuttu mitään, eli voi kulua 2–6 tuntia - tai jotain muuta. Taulussa pyydettiin ymmärrystä ja todettiin lopuksi, että hoitohenkilökunta tekee koko ajan töitä.

      Tulin miettineeksi, että meidän superilaisten pitää varmasti tehdä samanlainen käytöstaulu päättäjille. Hallitusohjelmaan on kirjoitettu, että ympärivuorokautisessa hoitopaikassa hoitajamitoitusta voisi laskea, sillä siellä olevat hoidettavat eivät tarvitse yhtä paljon hoitoa kuin aiemmin. Kun yhtälöön vielä lisätään vanhusmäärän kasvu, on lopputulos täysin mahdoton.

      On pakko sanoa, että tehty hallituskirjaus osoittaa uskomatonta tietämättömyyttä asian oikeasta tilasta, tai sitten vain eurot puhuvat. Europula pitää sanoa ääneen eikä sitä tule piilottaa muiden asioiden alle. Hallituksen kirjauksen takia meidän superilaisten pitää selventää päättäjille, mitä me teemme ja miksi joku työ tai toimenpide vie oletetun ajan. Kaikesta ei kuitenkaan voi tietää, miten kauan toimenpide kestää. Se tässä on erikoista, että päivystyksessä asia on selvä pläkki, mutta vanhustenhoidossa ei mitenkään ymmärrettävää.

      On siis jälleen kerran aloitettava alusta, ammatin arvostuksesta. Juhlapuheissa kehutaan, mutta arjessa painetaan maan rakoon. Näin ei voi jatkua."

      Käytöstaulu päättäjille:

      https://www.superliitto.fi/viestinta/tiedotteet-ja-kannanotot/kolumni-kaytostaulu-paattajille

      • Kaisa-muori

        Hyvä että tänne kirjoitit. Hoitajille tukea meiltä täältä myös.


    • Käytöstaulu.Päättäjille

      Kiitos hyvästä kolumnista.

      • Kopsasintuolta

        Ylikansallisten pelureiden ja veroparatiisiyhtiöiden veronalennukset pitää turvata vaikka tappamalla vanhukset. Sipilän hallitus leikkaa viidesosan vanhustenhoitajista!

        Vanhuspalvelulakia karsitaan kylmästi ja rajusti vailla inhimillisyyden häivääkään.


      • Rehellinen.Työmies

        Kiitos kanssa.


      • Historianopettaja
        Rehellinen.Työmies kirjoitti:

        Kiitos kanssa.

        Oikeistohallitus on tuhomassa yhteiskuntarauhan ja aktivoimassa kansalaisyhteiskunnan vastarintaan omaa hallitustaan vastaan. Ensi kerran vuosikymmeniin.


      • Pispalan.Tarmo

        Ilman hoitajaa ei elä pirukaan.


      • Kaisla-hoitsu

        Kiitos aloittajalle. Rehulalla on näytön paikka. Vai onko Sipilän sätkynukke?


      • Marka-Reetta
        Kaisla-hoitsu kirjoitti:

        Kiitos aloittajalle. Rehulalla on näytön paikka. Vai onko Sipilän sätkynukke?

        Sipilä aikoo ykistyistää kaiken ja saa siitä isot rahat. Berner näyttää mallia lastensairaalalla.


      • Yöhoitajat
        Rehellinen.Työmies kirjoitti:

        Kiitos kanssa.

        Suomen Perushoitajat mielenosoituksessa Helsingin Kansalaistorilla.

        Hallituksen idea vanhustenhoitajien irtisanomiseksi katastrofi!

        Miljonääri Sipilän oikeistohallitus syyyllistyy heitteillejättöön!

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100622423625_uu.shtml


      • työväenvihaaja.Sipilä
        Yöhoitajat kirjoitti:

        Suomen Perushoitajat mielenosoituksessa Helsingin Kansalaistorilla.

        Hallituksen idea vanhustenhoitajien irtisanomiseksi katastrofi!

        Miljonääri Sipilän oikeistohallitus syyyllistyy heitteillejättöön!

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100622423625_uu.shtml

        Yöhoitajat tiesivät tämänkin asian paremmin kuin miljonääri Sipilä!


    • Vasemmistoliittolainen

      Yli 160.000 hoitajaa edustava sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy muistuttaa, että yhteiskunnan sivistystaso mitataan sillä, miten se huolehtii heikoimmistaan.

      – Ikääntyvillä on oikeus turvalliseen ja osaavaan hoitoon. Päätöksentekijöillä on nyt valinnan paikka. Nähdäänkö ikääntyvät arvokkaina yhteiskunnan jäseninä ja halutaanko heidän hyvinvointiinsa kohdentaa voimavaroja. Kaikilla tulee olla mahdollisuus tehdä työnsä hyvin ja eettisesti kestävällä tavalla.

      Tehyn mukaan jo nykyisellä mitoituksella hoitohenkilökunta joutuu tilanteisiin, joissa he joutuvat ajan puutteen vuoksi tekemään eettisesti vaikeita valintoja.

      Kun pohtii, antaako aikaa saattohoitopotilaalle vai syöttääkö tai käyttääkö wc:ssä jotain toista potilasta, joutuu aina valitsemaan huonojen vaihtoehtojen välillä eikä ole mahdollista tehdä työtään hyvin.

      Oikeistohallitus aikoo leikata rajusti vanhustenhoidon nykyisestäkin mitoituksesta.

    • Ketju on kolmen viikon ikäinen. Ministeri Rehula sanoi vastaavansa kuukauden kuluessa.

    • Yöhoitajat

      Hallituksen uusi mitoitus käytännössä: kymmenen vanhusta, yksi hoitaja.

      Paikalla oleva mitoitus on eri asia kuin vähimmäismitoitus.

      Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer vaatii hallitusta vetämään takaisin päätöksensä pienentää vähimmäishenkilöstömitoitusta vanhustenhoidossa.

      Hallituksen esittämä 0,4:n mitoitus tarkoittaisi, että kymmentä vanhusta kohti olisi yksi hoitaja paikalla, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

      Tämä johtuu siitä, että mitoitukseen lasketaan hoitajat koko vuorokauden aikana kaikissa vuoroissa ja myös vapaalla olevat hoitajat.

      Käytännössä tulisi puhua paikalla olevien mitoituksesta, se antaa todellisen kuvan, Paavola sanoo.

      0,4:n henkilöstömitoituksella todellinen mitoitus on noin 0,1 vuoroa kohti.

      Nykyisellä 0,5:n vähimmäismitoituksellakaan ei Paavolan mukaan pystytä turvaamaan hyvää hoitoa.

      Vanhukset ovat aikaisempaa huonokuntoisempia ympärivuorokautisessa hoidossa. Myös kotihoidossa on asiakkaita, joiden kunto vaatisi laitoshoitoa.

      – Mitoituksen pudottaminen 0,4:n tasolle tarkoittaisi käytännössä, että hallitus sallisi työnantajien jättävän vanhukset heitteille.

      Vanhustyötä tekeviä on kuultava ja otettava viesti tosissaan.

      Niin pienellä mitoituksella ei voida täyttää vanhuspalvelulain vaatimuksia palvelujen laadusta. Voidaan tarjota ruoka ja vuodepaikka, ei muuta.

      Jos hallitus haluaa linjata, että vanhukset eivät muuta ansaitse, voidaan unohtaa puheet sivistysvaltiosta, sanoo Paavola.

      Lue lisää vapaasta mediasta, joka ei alistu hallituspolitiikkaan:

      http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3616840-hallituksen-uusi-mitoitus-kaytannossa-kymmenen-vanhusta-yksi-hoitaja

    • Vasemmistoliittolainen

      Vasemmistoliitto ainoana eduskuntapuolueena otti hoitajien haasteen vastaan.

      Kaikki 12 kansanedustajaa aikovat työskennellä yhden työvuoron vanhainkodissa.

    • Vasemmistoliittolainen

      Vasemmistoliitto vastustaa Sipilän oikeistolaisen hallituksen vanhuspolitiikkaa ja esittää lisää vanhustenhoitajia.

      Vasemmistoliitto on tehnyt talousarvioaloitteen määrärahan lisäämisestä kuntien peruspalveluitten valtionosuuksiin. Sen avulla vanhuspalvelulain mukaista henkilömitoitusta voidaan vahvistaa, palkata lisää hoitajia ja palvelutasoa parantaa.

      • Apuhoitaja

      • Anonyymi

        No Kepu sai mitä tilasi ... vaalitappion kun meni KOK-herrojen retkuun.


    • Kaisa-muori
    • Uhkaontodellinen

      Sipilän oikeistohallitus aikoo leikata viidesosan vanhustenhoitajista!

      • Apuhoitaja

        Li Andersson:

        – Tällä hallituskaudella kokoomus on ajanut läpi linjauksen valinnanvapaudesta, joka muuttaa sote-uudistuksen luonnetta täysin. Alkuperäiset, laajaa kannatusta nauttineet tavoitteet, on unohdettu.

        – Kokoomus on tehnyt sote-uudistuksesta yhden tämän maan suurimmista yksityistämishankkeista. Uudistuksen uusi päätavoite vaikuttaakin olevan markkinoiden avaaminen suurille monikansallisille terveysjäteille, Andersson sanoi.

        – Sopivasti keskeisissä asemissa päätöksenteossa olleet kokoomuslaiset siirtyvät nyt suuryritysten johtoon havittelemaan bonuksia onnistuneesta yksityistämisestä. hän jatkoi.


      • vasemmisto.vaalivoittoon
        Apuhoitaja kirjoitti:

        Li Andersson:

        – Tällä hallituskaudella kokoomus on ajanut läpi linjauksen valinnanvapaudesta, joka muuttaa sote-uudistuksen luonnetta täysin. Alkuperäiset, laajaa kannatusta nauttineet tavoitteet, on unohdettu.

        – Kokoomus on tehnyt sote-uudistuksesta yhden tämän maan suurimmista yksityistämishankkeista. Uudistuksen uusi päätavoite vaikuttaakin olevan markkinoiden avaaminen suurille monikansallisille terveysjäteille, Andersson sanoi.

        – Sopivasti keskeisissä asemissa päätöksenteossa olleet kokoomuslaiset siirtyvät nyt suuryritysten johtoon havittelemaan bonuksia onnistuneesta yksityistämisestä. hän jatkoi.

        Li'n loistava analyysi jo vuonna 2016 ja nyt on todellisuus paljastunut juuri sellaiseksi!

        Antakaa äänenne siis Vasemmistoliitolle!


    • ISÄNMAALLINEN.VASEMMISTO

      Vanhusten kohtalo on osa Suomen historian suurinta yksityistämisprojektia, jota oiekistolainen hallitus petaa murentamalla olemassaolevaa lainsäädäntöä. Tuhokapitalismin tarkoitus on luoda kärsimystä ja pahoinvointia ja rahastaa sillä.

      • Anonyymi

        Näinhän se asia on, ja jo todistettavasti ja valitettavasti!


    • ei.parannusta.vieläkään

      Ettei unohtuisi.

    • Anonyymi

      No nyt hallituspuolueet onneksi vaihtuvat ja saadaan vihdoin järkeä päätöksentekoon. Kiitos äänestäjille vasemmiston vaalivoitosta!

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe