Mehiläinen romuttaa vanhustenhoidon

MehiläinenEihoida

Nyt kun Mehiläinen on ostanut Mainio Vireen liiketoiminnan alkoi heti isot tuulet puhaltamaan. Työntekijöiltä tunteja vähennetään roimasti. Mennään reilusti alle lakien ja asetusten. Ottakaa omaiset heti yhteyttä AVI:n jos epäilette vähänkään häiriöitä. Työöntekijöitä on kielletty puhumasta mitään medialle tai muille uusista käytännöistä

164

16593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RahaTaiVanhus

      Olen kuullut samaa, pääasia on kerätä muutama vuosi rahaa ja myydä sitten pois. Karmeita kohtaloita Mehiläisen sairaaloissa saati sitten tulevissa palvelukodeissa. Pelottaa ihan miten alas vajotaan ja saadaan kierto tarpeeksi nopeaksi asukkaissa.

    • Rahaalisää

      Sijaiset pienemmällä palkalla töihin. Onko enään kovin tasa-arvoista? Näin tulee olemaan uusissa Mehiläisen omistamissa palvelukodeissa.

    • Hoitajamitoitus0.4

      Henkilöstömitoitus tulee olemaan 0.4 vaikka 0.6 asiakas maksaisi. Tulee heti 20% enempi voittoa. Nyt joutuu hoitajat ahtaalle.

    • Rahatpois

      Entisen Mainio Vireen palvelukotien asukkaiden OMAISET HUOMIO teidän rakkaidenne hoito tulee olemaan ala-arvoista kun Mehiläinen osti liiketoiminnan. Näin on käynyt muissakin kyseisen firman omistamissa paikoissa. Aikansa tehdään liikevoittoa ja myydään pois. Ei ehdi mitkään kanteet tai valitukset vaikuttamaan.

      • ei_ammattutaitoa

        Se on ollut ala-arvoista jo 2 vuoden kokemuksella -herätty on ja tapeltu
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13497132/mainio-vire-hoitopaikkana
        nyt tupatarkastus ja poliisi
        http://www.hel.fi/static/sote/virasto/skh/ovs-2016/sola-etela.pdf
        Pillahdin itkuun, kun näin http://areena.yle.fi/1-151071 Näin pitäisi olla


      • viraston_kautta

    • TerveysmeniMehiläiseen

      Mehiläisen johdosta kommentoitiin että muutoksia tulee ja paljon. Hoitajamitoitus ei sido heitä koska asukkaat asuvat heidän mukaansa vuokralla. Se ei ole sairaala vaan ona koti missä jokaisesta palvelusta maksetaan erikseen. Esim kuivitus 15€, lääkkeenanto 3-5€ riippuen joudutaanko esim. murskaamaan lääkkeitä.

    • Eurotpois

      Käyttäkää ihmiset Mehiläisen palveluita niin saamme eurot pois Suomesta.

    • Ryöstövanhukselta

      Meille hoitajille muutos näkyi heti huonompina tuntimäärinä. Kaikki mitä oli hyvää Mainio Vireen aikoina otettiin pois. Sinaizten palkat putoavat pari palkkaluokkaa kunnes sopimus loppuu. Vanhuksia ei ehdi enään kuin kääntämään vuoteessa. Ei ehdi nostaa ylös saati kuivittaa vaikka tarve vaatisi. Ruuasta nipistetään koska eihän dementikko osaa valittaa.

      • Anonyymi

        aamulla puuroa.illallinen puuroa,iltapala puuroa.äitini sanoi että eikö täällä saa kunnon ruokaa.


    • Hävettää

      Ensimmäinen tauko täältä yövuoron keskeltä. Osa harhailee ja tai ei muuten vaan nukuta. Joillakin ulosteet housussa mutta uudelta omistajalta on tullut määräys ettei yöllä tarvitse kuivittaa. Kuluu liikaa aikaa ja yksin ei voi sellaista työtä muutenkaan tehdä. On muuttunut kummaksi muutaman päivän aikana tämä työnteko. Kehutaan olevamme Suomen arvostetuimpia terveydenhuoltoyksiköitä. Huonoksi on mennyt laatu Mehiläisessä. Kyllä kaikki oli hyvin entisen omistajan alaisuudessa vaikkei välillä siltä tuntunutkaan.

      • peetunäiti

        Hirvittävää! Joutuuko ihminen nukkumaan koko yön ulosteissaan!
        Kuvitelkaa jokainen itse omalle kohdallanne sama asia.
        Olemme palanneet sivistyksessä johonkin metsästys,-keräilyaikakauteen, jolloin se, joka ei pysynyt heimon perässä, sai jäädä petojen ruuaksi. Tai aikaan tuhat vuotta sitten, jolloin heimon taakaksi käynyt vanha ja sairas ihminen työnnettiin kallion kielekkeeltä alas. Sen ajan "taloudellista" ajattelua ja eutanasiaa.
        On terveysriski varsinkin vanhalle naiselle pitää hänet pitkään ulosteissaan. Virtsatieinfektio ja tulehtunut emätin on taattu seurauksena ohentuneiden limakalvojen vuoksi. Mikä kipu ja vaiva, kun uloste polttaa vanhan ihmisen nahkaa muutenkin. Ei ihme, että on levottomuutta ja ahdistusta yksin jo fyysisen epämukavuuden ja kivun myötä.
        Onneksi 91-vuotias isäni ei ennättänyt kärsiä vieraiden ihmisten välinpitämättömyydestä kauan. Hän oli vain vajaat kaksi kuukautta sairaalan "kuntoutusosastolla" ennen kuolemaansa. Sitä ennen sai asua kotonaan. Vaikka kunnallista hoitoa ei saanut sinne kerjäämälläkään, niin omaisena en millään muotoa olisi moraalisesti kyennyt laskelmoimaan noin, että jotain säästääkseni olisin pitänyt häntä ulosteissaan läpi yön.
        Henkilökunnalla on mielestäni jo velvollisuus nostaa asiasta kunnon häly eikä kiltisti noudattaa kaikkia määräyksiä. Johan ne muussa tapauksessa kuorivat kohta nahankin sekä hoitajien selästä että vanhuksien lompakoista.


      • Ryöstö

        Mehiläinen on ulkomaisessa omistuksessa oleva yhtiö. Sen tarkoitus ei ole mikään muu kuin mahdollisimman suuren voiton teko. Niinhän se on kaikilla firmoilla mutta nyt se voitto tehdään yhteiskunnan heikoimpia jäseniä ryöstämällä. Luvataan paljon että saadaan asiakkaita mutta rahalla saadaan tarkastajatkin hiljaiseksi


      • Raharatkaisee

        Kun kilpaillaan tulevista sopimuksista niin ainoa määräävä asia on RAHA. Se jonka tarjous on halvin saa aiakkaat. Entä miten voi tehdä halvimman tarjouksen: maksamalla alinta mahdollista palkkaluokkaa, käyttämällä nuoria sijaisia, alimitoittaa henkilökunta määrä, ottamalla ylimääräisiä maksuja asukkaalta kun sopimus on saatu solmittua. Mitä merkitystä vaikka tulisikin jokin huomautus ja vaikka 50000€ sakkokin. Tässä bisneksessä pyörii satoja miljoonia niin aivsn sama pikkusakko.


      • aktiivi-läheinen

        Teidän hyvinvointinne on omaisen etu:
        Turha taistella tuulimyllyjä vastaan kekustelupalstoilla ! Aktivoidu :
        SuPer valvoo etujasi
        SuPer ajaa jäsentensä etua sekä ammatillisissa että työsuhteen ehtoihin liittyvissä asioissa. Työelämän pelisäännöt ovat välillä monisäikeisiä ja vaikeitakin. Työntekijällä ja työnantajalla on oikeuksia ja velvollisuuksia toisiaan kohtaan. Näistä asioista on hyvä työntekijän tietää.
        Työelämässä-osiosta löydät tietoa ja vastauksia. Tutustu muun muassa seuraaviin:
        Palkat kuntasektorilla
        Palkat yksityissektorilla
        Henkilöstömitoitukset
        Vapaat ja lomat
        Työajat
        Mistä saat apua ongelmatilanteisiin? Lue lisää.
        Jäsenen sähköinen yhteydenottolomake edunvalvonyksikköön.
        https://www.superliitto.fi/tyoelamassa/


      • HampaatonSuper

        Superliitosta ei saa minkänlaista apua, täysin hampaaton liitto. Puhutaan muka jotain että pitäisi Mehiläisenkin noudattaa lakia. Täysin Mehiläisen talutusnuorassa oleva liitto, kuinkahan paljon maksaa liitolle että ollaan hiljaa? Tämä on nähty useiden ongelmien kanssa


      • Anonyymi

        kun ei tarvitse kuivittaa öisin, iho palaa rikki lopulta ulosteesta ja virtsasta,syntyy makuuhaava,jota ei hoideta seuraavaksi verenmyrkytys.siinä on kidutusta vanhukselle,kuinka kehtaatte .kaikki on nähty


      • Anonyymi
        Ryöstö kirjoitti:

        Mehiläinen on ulkomaisessa omistuksessa oleva yhtiö. Sen tarkoitus ei ole mikään muu kuin mahdollisimman suuren voiton teko. Niinhän se on kaikilla firmoilla mutta nyt se voitto tehdään yhteiskunnan heikoimpia jäseniä ryöstämällä. Luvataan paljon että saadaan asiakkaita mutta rahalla saadaan tarkastajatkin hiljaiseksi

        Näin tosiaan on. Meillä kotihoito käy aamulla 30-45 minuuttia 96-vuotiasta ( virtsankarkailua- vaippoja käyttävän vanhuksen auttamassa ylösnousussa) Luvatut ajat eivät oikein päde ja hoitajat vaihtuvat miltei päivittäin. Yhtiössä kordinaatio ei päde. Viikonloppuisin eimole päivystystä eikä kontrollia käyvätk ö hoitajat hoidettavien luona lainkaan. Suurin osa hoitajista todella hyviä ja osaavia,mutta tämä henkilökunnan vaihtuvuus- keikkahoitajia useimmiten, panevat ajattelemaan,että hoivayritys ryöstää hoidettavia ja käyttää henkilökuntaa ”orjina”
        To kirjoituksen lause on todella hyvä arvostelu ko yrityksestä!!!


      • Anonyymi
        HampaatonSuper kirjoitti:

        Superliitosta ei saa minkänlaista apua, täysin hampaaton liitto. Puhutaan muka jotain että pitäisi Mehiläisenkin noudattaa lakia. Täysin Mehiläisen talutusnuorassa oleva liitto, kuinkahan paljon maksaa liitolle että ollaan hiljaa? Tämä on nähty useiden ongelmien kanssa

        👏👏👏👏


    • Oikeusjuttu

      Mehiläinen joutunee vastaamaan Superille hoitajamitoituksesta tehtyyn kanteluun. Ei täyty nyky määrillä lain asettamat vaatimukset.

    • Supervikisee

      Tulee Super liitolle isot tappelut hoitajamääristä. Vielä kun on naisvaltainen ala niin suostutaan kaikkeen mitä ylhäältä sanotaan. Mitoitusta pienennetään ja töitä tehdään edelleen mutta suuremmalla kiireellä. Näin tulee käymään muissakin firmoissa. Ei voi yhden firman antaa viedä jokaista tarjousta itselleen röyhkeydellä.

    • Irtisanottu

      Ensimmäiset hoitajat ovat irtisanoutuneet uuden työnantajan palveluksesta. Se on ollut Mehiläisen tarkoituskin alusta-alkaen. Niin ala-arvoisesti kohtelee entisiä Mainio Vireen työntekijöitä. Nyt voi palkata omilla ehdoillaan uusia työntekijöitä alemmilla palkkaluokilla tai jättää kokonaan palkkaamatta. Eikö tähän hommaan uskalla kukaan puuttua. Superista ei ole mitään apua, laittakaa joku facebookiin tai johonkin muuhun mediaan tietoa

    • Yksintöissä

      Nyt yksin tehdään kahden hoitajan työt. Näin säästöjä tulee ja asukkaat kärsii. En ehtinyt kaikille edes aamupesuja tehdä päivän aikana. Asukkaat eivät itse muista mitä on tehty ja mitä tekemättä. Kauhulla odotan ensimmäisen omaisen yhteydenottoa. Pyydän ottamaan suoraan yhteyttä Mehiläisen johtoon koska siellä näköjään tiedetään parhaiten hoitajamitoitus.

      • Anonyymi

        ei auta ottaa johtoon yhteyttä,lupaavat korjata asian,vaan mitään ei tapahtunut,soitin vantaan kaupungille,johan alkoi tapahtua heti seuraavana päivänä. kyseessä olivat vain ranteessa pidettävät hälytyskellot,olivat korjaamatta 3viikkoa 4päivää,uljas ja miehinen mies johtaja sanoi kun on joulu tulossa ei ehdi,lähti jenkkeihin lomille,se oli tärkeämpää,toivon hänelle samaa kokemusta kun ikää tulee.käsittämätöntä moraalia avuttomia kohtaan,äitini sanoi että on turvaton olo


    • Turhaavikinää

      Tee itse ilmoitus äläkä valita. Myös Mehiläisen on noudatettava lakeja ja asetuksia. Ilmoita AVI:n mahdolliset epäkohdat. Turhaan täällä vinkuu ei näitä palstoja kukaan päättäjä lue.

      • Enolepitänyt

        Hoitajat ovat vain työntekijöitä! Eivät ammattivalittajia työelämän ratkaisuissa, joissa raha vaikuttaa. Päätökset tehdään tietoisesti muualla ja vaikutukset tiedetään. Helpompi nimettömänä tunteitaan purkaa, kun joutua loputtomaan työntekijöiden vaihtoon!


      • Supereiauta

        Jos löytyisi joltakin sen verran "munaa" ja uskaltaisi ottaa asian pöydälle ihan Mehiläisen johtoportaaseen asti. Super järjestöstä sitä ei löydy, sieltä teidän lähihoitajien on turha odottaa apua.


      • tuottajat

        Täällä kannattaa vinkua. Näitä palstoja lukee suuri joukko ihmisiä ja näitä kommentteja voi jakaa kuka vain eteenpäin.

        Mehiläisen omistaa epämääräinen porukka nykyään.
        Töissä on outoja transuja tekemässä ilmaisia verenpaineenmittauksia ja lahkon kyselyjä terveydenhoitajana(nainen).
        Pitkä. Tosi pitkä nainen.

        Mehiläisen ulkopuolella sama transu kulkee miehenä, jolla on tummanruskea mokkatakki ja saman värinen pipo.
        Kaupassa ei käytä kanta-asiakaskorttia.

        Hitaat liikkeet tällä tyypillä. Epämiellyttävän ihmisen hidas olemus.
        Kulkee Suomen ja Ruotsin väliä.

        Tämä on se ihmistyyppi ja Mehiläisen
        uusien omistajien kanssa saman arvomaailman jakavien työntekijöiden joukko, joka palkataan nykyään Mehiläiseen.
        Epämiellyttävä. Erittäin epämiellyttävä ylimielisen huvittunutta kestohymyä
        myöten.

        Ei ole aikaisemminkaan tienannut rahojaan laillisin keinoin.


      • Anonyymi
        Supereiauta kirjoitti:

        Jos löytyisi joltakin sen verran "munaa" ja uskaltaisi ottaa asian pöydälle ihan Mehiläisen johtoportaaseen asti. Super järjestöstä sitä ei löydy, sieltä teidän lähihoitajien on turha odottaa apua.

        ei mehiläisen johto auta,vaikka olisi munaa


      • Anonyymi
        tuottajat kirjoitti:

        Täällä kannattaa vinkua. Näitä palstoja lukee suuri joukko ihmisiä ja näitä kommentteja voi jakaa kuka vain eteenpäin.

        Mehiläisen omistaa epämääräinen porukka nykyään.
        Töissä on outoja transuja tekemässä ilmaisia verenpaineenmittauksia ja lahkon kyselyjä terveydenhoitajana(nainen).
        Pitkä. Tosi pitkä nainen.

        Mehiläisen ulkopuolella sama transu kulkee miehenä, jolla on tummanruskea mokkatakki ja saman värinen pipo.
        Kaupassa ei käytä kanta-asiakaskorttia.

        Hitaat liikkeet tällä tyypillä. Epämiellyttävän ihmisen hidas olemus.
        Kulkee Suomen ja Ruotsin väliä.

        Tämä on se ihmistyyppi ja Mehiläisen
        uusien omistajien kanssa saman arvomaailman jakavien työntekijöiden joukko, joka palkataan nykyään Mehiläiseen.
        Epämiellyttävä. Erittäin epämiellyttävä ylimielisen huvittunutta kestohymyä
        myöten.

        Ei ole aikaisemminkaan tienannut rahojaan laillisin keinoin.

        nimenomaan huvittuneet hymyt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nimenomaan huvittuneet hymyt

        ällöttää katsoa kuinka eräskin hoitaja iltabriffauksessa kertoi juttua vanhuksen tekemisistä . ja nauratti muita .köyhääääää


    • tyhhtygtrertge

      Bisnes bisnes, eihän tää mehiläinen mikään suomalainen ole.

    • Eimonikaan

      Tervetuloa Mainio Vireläiset Mehiläisen työntekijöiden lukuisaan joukkoon. Tulette näkemään uuden firmanne politiikan. Jääkää mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää. Kuinka moni teistä on vielä vuoden päästä töissä?

      • Hävettää

        Minua ainakin hävettää olla Mehiläisen työntekijä jos puoletkaan jutuista pitää paikkansa. Olen luullut että firmalla on jonkinlaiset periaatteet joiden mukaan toimitaan. Onhan nämä ilmitulleet asiat yhdenlasia periaatteita. Kestääkö mikään muukaan asia päivännäköä? Epäilempä rajusti, että yrityksellä on tarkoituksena ns. talonvaltaus. Vanhat pois jos et suostu uusiin ehtoihin ja Mehiläisen vanhat työntekijät tilalle.


      • Anonyymi

        ne jää,jotka jaksaa mielistellä johtoa vanhusten kustannuksella.naurattaa se touhu,aivoissa ei mitään omaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ne jää,jotka jaksaa mielistellä johtoa vanhusten kustannuksella.naurattaa se touhu,aivoissa ei mitään omaa

        Juuri näin. Eräässä Mainiokodissa näin tätä päivittäin ja hoitajat lähtevät vilkkaan muualle kiusaamisen takia ,eikä siivoojatkaan kestä johtajan vittuilua muutamaa kuukautta pidempään. Hullu akka johtajana ja kourallinen kätyreitä . Muut pelastautukoot. T. Ex- siivooja Mehiläisen palvelukodista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin. Eräässä Mainiokodissa näin tätä päivittäin ja hoitajat lähtevät vilkkaan muualle kiusaamisen takia ,eikä siivoojatkaan kestä johtajan vittuilua muutamaa kuukautta pidempään. Hullu akka johtajana ja kourallinen kätyreitä . Muut pelastautukoot. T. Ex- siivooja Mehiläisen palvelukodista

        Kyllä kyllä,minutkin haukuttiin joka aamu,kun tulin töihin Mehiläiselle,toiset hoitajat kiusas,tekivät juttuja ja laittoivat minun piikkiin.Muumuassa työntivät asiakkaiden kalliita villatakkeja pesukoneeseen 90 asteeseen ja pilasivat ne ja tietty juorukerho,pomojen lemmikit panivat minun tekemäksi,ym,ym,kiusaamista,kun hoidin vanhukset hyvin,enkä ollut vai hoitavinaan,niinkuin tämä juorukerho.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kyllä,minutkin haukuttiin joka aamu,kun tulin töihin Mehiläiselle,toiset hoitajat kiusas,tekivät juttuja ja laittoivat minun piikkiin.Muumuassa työntivät asiakkaiden kalliita villatakkeja pesukoneeseen 90 asteeseen ja pilasivat ne ja tietty juorukerho,pomojen lemmikit panivat minun tekemäksi,ym,ym,kiusaamista,kun hoidin vanhukset hyvin,enkä ollut vai hoitavinaan,niinkuin tämä juorukerho.

        Yleistä toimintaa,se on se sätkärinki missä juorutaan ja haukutaan niitä jotka eivät polta.,ja jotka hoitavat työnsä hyvin. En tiedä mistä johtuu,onko kateutta vai mitä.


    • Paskatyöpaikka

      Mehiläinen kuuluu niihin työpaikkoihin joissa työntekijät voivat kaikkein huonoimmin. Näin on ollut jo monta vuotta, johto on yrittänyt parantaa firman imagoa mutta ei ole siinä onnistunut. Mehiläinen on pas.a työpaikka.

    • Riistofirma

      Mehiläinen on riisto firma. Ostetaan uusia toimipisteitä ja niiden työntekijät lähtevät pois kosma eivät halua palvella sellaisilla ehdoilla.

      • Siistiieikövain

        Liekö ihan tarkoitus vaihtaa palkalliset työntekijät niihin palkattomiin pakkotyöläisiin joiden vapaa-aika voidaan mahtikäskyllä riistää? Siinä reservissä on sitten ne ex-palkallisetkin joten minkä taakseen jättää sen edestään löytää.


    • kaltoinkohtelu

      Mehiläinen on yksi huonoimmin vanhuksia kohteleva paikka. Heillä ei ole mitään arvoa vain pelkkiä rahantekokoneita. Johdolle on aivan sama miten asiakkailla tai työntekijöillä menee. Kunhan omat bonukset lävähtävät tilille niin se riittää.

      • Bonys

        Samaahan se on joka paikassa. Just tänään tuli toisessa paikassa ukaasi, että nyt ollaan miinuksella, että kaikki säästämään. En vaan oikeasti tiedä, että mistä sitä nyt sitten säästetään? Meinaan kun vaipoista lähtien kaikki tulee omaisilta. Hanskat on talon puolesta ja ruoka jossa ei ole edes kehumista ja jota saa todella pienen määrän per naama.

        Eli jos säästetään niin kai sitten annetaan yhdet hanskat hoitajalle päiväksi, ruoka-annoksia pienennetään vielä entisestäänkin. Ehkä myös lämmityksen voi katkaista, valaistusta vähentää. Mutta muuta en oikein keksi.


    • lahkoo

      Ilta- Sanomat varmaankin taas kirjoittaa lähiaikoina tästä asiasta jonkun artikkelin.
      Amerikkalaista alkuperää olevan lahkon
      kirjoituksen. "Kummallinen tapahtuma...
      "Erikoinen vanhuksen kohtalo..
      " Outo...
      Lue tämä tarina -neuvo vielä mukana.

    • uupunuthoitaja

      Mehiläinen saanut ensimmäiset sanktiot Avin puolelta. Rahalla siitäkin selvitään ja seuraavan kerran 2 vuoden päästä tehdään tarkastus. NYT KANNATTAA OMAISTEN ANTAA PALAUTETTA SUORAAN MEHILÄISEN JOHDOLLE KOSKA ALEMMALLE TAHOLLE ANNETTUA PALAUTETTA EI VIEDÄ YLÖSPÄIN.

      • nimetn

        Tuskin "alempi taso" määrää mitä ja miten asiat tehdään. Ylensä johto määrää.


      • Anonyymi

        johto ei välitä


    • huuvabisnes

      Mehiläisen osakas ulkolainen miljonääri käärii rahat taskuihin ja kuittaa ja kiittää.

      • TämäOnKaava

        Rahat veroparatiiseihin, johtajille säästöistä muhkeat bonukset.


    • Pulks

      Entisenä Mainio Vireläisenä voi vain kauhistella tilannetta.

      Mitoitus on niin järkyttävän alhainen, että aamutoimet ovat iltavuoron tullessa töihin edelleen kesken - vaipat ja virtsaiset lakanat vaihtamatta. Asukkaiden terveys vaaraantuu, lääkärikäyntejä perutaan koska ei ole saattajaa jne. Henkilökunta on niin väsynyt, että itkevät töihin tullessaan. Hoitajat hakevat uutta työpaikkaa - ne hyvätkin, joilla olisi Mehiläiselle annettavaa.

      Mehiläisen arvot: "tieto ja taito, välittäminen ja vastuunotto, kumppanuus ja yrittäjyys, kasvu ja kehitys" eivät lupaa hyvää hoitoa tai huolenpitoa ja he toimivat todellakin arvojensa pohjalta. Välittäminen ja vastuunottokin lienee suunnattu sijoittajille - ainakaan asukkaillemme eivät Mehiläisen arvoista hyödy.

      En voi käsittää, että Mainio Vire myi omien arvojensa ohi yrityksemme Mehiläiselle.

      Hävettää olla Mehiläisessä...

      • Suurikusetus

        Minäkään en ymmärrä miksi omaisille ei saa informoida että olemme nykyään mehiläisiä. Hävettää niin paljon että pitää pienellä mehiläinen kirjoittaa. OTTAKAA OMAISET JA TEHKÄÄ JOUKKOKANNE YRITYKSEN JOHTOA VASTAAN. TEIDÄN OMAISIANNE ME YRITÄMME HOITAA MUTTA ENÄÄN EI OLE HYVÄÄN HOITOON MAHDOLLISUUKSIA. HERÄTKÄÄ ENNENKUIN ON LIIAN MYÖHÄISTÄ


      • Anonyymi

        USKON


    • Mitoitus0.4

      Nyt on useita kymmeniä hoitajia irtisanottu ja lisää tulee kunhan Mehiläisen lobbaama 0.4 hoitajamitoitus saadaan ensivuoden alusta käyttöön. Kauhulla odotetaan kaikkein räikeimpiä tapauksia miten johto tulee niihin vastaamaan. Tulee johtoportaan bonukset nousemaan huimiin lukuihin

      • Vanhuksetkärsii

        Virtsatieinfektiot lisääntyneet rajusti entisissä Mainio Vireen yksiköissä. Ainoa syy on liian harva vaippojen vaihto. Enään ei ehdi kaikkia kuivittamaan työvuoron aikana. Tästä suuri kiitos Mehiläisen tuntivähennyksille. Mutta mitä se haittaa on Mehiläisen johdon kommentti. Antibioottikuurillahan sen voi hoitaa. Kumpi on parempi hyvä hoito vai lääkekuuri? Ensivuonna tilanne huononee entisestään kun hoitajamitoitus putoaa 0.4 virallisesti.


      • Imago0

        Mehiläinen on paskin ja työntekijöitä eniten riistävä firma. Tätä voitte kysyä ihan jokaiselta työntekijältä hoitajasta lääkäriin. Kukaan ei suosittele työnantajaansa eikä työpaikkaansa. Johtoryhmä teettää imagotutkimukset ja työtyytyväisyyskyselyt oman alihankkijansa kautta. Näin päästään muokkaamaan tulokset itseä miellyttäviksi.


    • Mähiläinen

      Kuulostaa sangen veikeältä olla töissä tai hoidossa Mehiläisessä. Pitäisköhän piruuttaan kokeilla muutama keikkavuoro jossain Mehiläisen paikassa.

      • älä.mehiläiseen.luota

        Tervetuloa vaan katsomaan. Valkenee sinullekin miten töitä tehdään alimiehityksellä. Haeppa vaikka Rajakylään Ouluun sinne tarvitaan koko ajan sijaisia koska henkilökunta ei jaksa. On paljon sairauslomia ja jopa irtisanoutumisia, mistähän se kertoo? Kysele suoraan Mehiläisen entisiltä ja uusilta työntekijöiltä kannattaako hakea töihin Mehiläiseen. Kysyvä ei tieltä eksy.


    • sebfrjmgth

      "Mehiläinen" on pääosin ulkomaille veronsa maksavien veronmaksajasuomalaisten veroparatiisisuomalaisten kuppausfirma. Kuulostaa myös vammaselta, että jos minkään hoiva-alan yrityksen nimi on "Mainio Vire" ja yhtä vammasen rikolliselta kuulostaa yritys, jonka nimi on "Terveystalo" - mun maassani ei tarvita sellaisia, eikä etenkään jos em. ko. yritykset yrittää kupata rahat kaikilta ainoilta joita ehä rahaa on, eli maan vanhusväestöltä. Ikäänkuin joku terveys olisi ostettavissa jostakin: varmaan tuomasembuskejen roikkuhuulien yyberokeistolaisten ja niiden läskinaamakokkari- Terveystalo-poliitikkotyyppien mielestä joo maan veronmaksajien loppuun kuppaaminen olis luvallista tervysbisneksen ja julkisten palveluiden karsimisen kautta, mutta SUOMEN KANSA haluaa JULKISET SUOMALAISOMSTEISET VALTION KONTROLLOIMAT JULKISET toimivat terveyspalvelut, koska ihmisten gterveys on VIIMEINEN asia, millä olisi eettistä tehdä bisnestä. Ja minä näkisin mieluusti, että jokainen lääkäri joutuis linnaan, joka on sekä yksityispraktiikan omistaja että julkisen sektorin palveluksessa samaan aikaan siten, että heittelee potilaita oman bisneksensä vuoksi kalliimpiiin yksityispalveluihin ja kuppaa kuitenkin rahat siirtämällä vaikeimmin sairaat julkisen sektorin kontolle. Oon joskus kuullut joiltakin lääketieteen alan tuntemiltani, että härskeimmät saa ilmaiseksi julkiselta sektorilta kaikki tutkimusvälineet ja että saattaa olla vaikka pikkukunnissa yks ja sama lääkäri lukemattomissa maan pikkukunnissa tyyppejä ns. kahdella tuolilla, joilla on SEKÄ julkisen sektorin virka, ETTÄ yksityispraktiikka: varmaan sellaset helvetisti jotakin maan kansantalouden kohentumista bisneksissään ajattelee, joo joo...


      En muuten ole koskaan kuullut yhdestäkään, joka olis sanonut,että vanhuksiaan olis kohdeltu hyvin yksityisessä vanhainkotilaitoksessa nämä ns. tehostetun palveluasumisen vuokrakodit joita maassa vanhuksille ihan ylitarjotusti eikä mitään muuta vakavastikaan sairaille yleensä, meinaan... Että ehkä se oikeistoideologian mukainen " yksityistäminen" ja muka sitä kautta reps "paremmat palvelut" ei ihan kaikessa kuitenkaan toimi. Tottakai ihminen haluaa ostaa vaikka mekon yksityiseltä yritykseltä tai hammastahnaa tai käydä värjäyttämässä tukkansa, mutta mikään JÄRKI-IHMINEN ei halua että maassa teiden kunto, julkinen liikenne tai etenkään terveyspalvelut olis "yrittäjien liiketoimintaa" , josta VALTIO maksaisi jatkuvasti miinusmerkkisesti.

    • SallaYLE

      Hei! Olen toimittaja ja kiinnostunut kuulemaan työntekijöiden ja omaisten näkemyksiä aiheesta. Luottamukselliset yhteydenotot sähköpostitse salla.vuorikoski @ yle.fi Kiitos!

      • Raha.puu

        Valitettavasti työntekijät on peloteltu hiljaiseksi. Ota yhteys suoraan Mehiläisen johtoportaaseen ja kysy heiltä. Sinulle annetaan niin ruusuinen kuva ettet voi uskoakaan. Onhan kyseessä Suomen suurimpia toimijoita alalla. Ja tällä alalla puhuu vain raha joka on nyhdetty hoitajien selkänahoista ja ulostevaippoihin hukkuvista asiakkaista.


      • toimin_taa

    • pahaksi-päässyt

      Eikö nyt ihmiset olisi yksimielisiä ja laittaisi tuon Mehiläisen boikottiin. Mehiläinen ei maksa veroja Suomeen. Onhan Suomessa terveyslaitoksia suomalaistenkin hallussa ja heidän uskoisi maksavan veronsa tunnollisesti.

      Jos on pakko käyttää yksityisiä terveysasemia ja lääkäreitä, niin olisi oikein ja kohtuullista ottaa selvää, keillä on rehti peli.

      En mene suurin surminkaan käyttämään Mehiläisen palveluja. Toivoisin, että kaikilta terveyden aloilla toimivien yritysten taloudelliset ja verotiedot annettaisiin julkisiki.

      Minusta on kohtuutonta että ihmisten sairauksilla jotkut rikastuvat, siihen joukkoon kuuluvat myös apteekkarit.

    • VihainenAmppari

      Mehiläisen nykyjohdon linjaus taitaa olla kaikissa yksiköissä sama...työntekijöiden palkaa alas keinolla millä hyvänsä, työntekijöiden määrää vähennetään-> tulos paranee. Kurjaa olla töissä ko firmassa... heti lähden kun pääsen.

    • kummallistaon

      Miksi sieltä ei pääse sitten pois?

      • eiollenkaankummallista

        Jokainen pääsee pois. Mutta monella voi painaa "pakko" olla töissä, kun paikkakunnalla ei ole muuta työnantajaa. Silloin täytyy vain sopeutua, valitettavasti.


    • Mehiläisenpaska

      Asukkaille ei saa antaa mitään tietoa mistään. Johtoportaan tavoitteena on saada vanhat työntekijät lähtemään. Pystyy nuoria palkkaamaan huonommilla sopimuksilla. Heitä voi vedättää miten haluaa eikä Super järjestö puutu millään tavalla asiaan.

    • vanhojentainnuttaja

      Mehiläinen pisti myrkkypiikin vanhustenhoitoon!

    • Marka-Reetta
    • Kansallistettava

      Tulisiko Mehiläinen kansallistaa???:)

    • ÖmaisuusMehiläiselle

      Kertoipa Mehiläisen johtoportaan jäsen sellaisen uutisen että pelottaa tosissaan vanhusten puolesta. Vanhus voisi tehdä sopimuksen omaisuuden siirtämisestä Mehiläisen haltuun. Esim. asunto-osakkeet siirretään ja sitä vastaan saat sitten hoitoa. Mehuläinen voi myydä, vuokrata tai tehdä mitä haluaa omaisuudelle. Jos näyttää siltä että vanhus elää liian pitkään ha omaisuus on "syöty" niin huononnetaan hoitoa ja kulut lakkaavat kohta.

      • niinsevainon

        Kyllä on törkeää! Eikö tätä kukaan voi estää? Varmaan ainakin vanhuksen omaiset, jos heitä on.

        Huolehtikaa vanhuksen omaiset, että vanhuksella ei ole mitään omaisuutta, kun hän joutuu hoivakotiin! Meillekin lapsille alettiin jo puhua "omaisuuden siirrosta", mutta jäivätpä ilman, kun kerroimme, että ei hänellä ole mitään enää.

        Lisäksi Mainio Vireessä ei edes hoideta. Se on vanhusten säilytyspaikka, ei hoivakoti! Turhia lääkkeitä siellä kyllä annetaan, ja vanhushan joutuu maksamaan ne itse pienestä eläkkeestään.


      • MummoTaiVaari

        Vaikka antaisit kalliin osakehuoneiston mehiläiselle niin ei se riitä kuin esim vuoden hoitomenoihin ja sitten mummo tai vaari pihalle???:)


    • Työtönkö

      Kyllä se näin on, että kaupungilla vastuu tarkastaa palveluseteliyritykset. Miksi ne ei tarkasta. "Pörriäinen" tekee mitä haluaa ja jos olet eri mieltä, niin sinut alistetaan hiljaiseksi KEINOILLA kovilla. Itse luin ennen "Pörriäiseen "menoa kaikkia juttuja kyseisestä työnantajasta ja olisi pitänyt uskoa. Vuoden kestin tehdä työtä ammattieettisiä periaatteita vastaisesti ja sitten Irtisanouduin vakituisesta työsuhteesta ja menin sijaiseksi julkiselle puolelle. Päivääkään en ole katunut. Palaa en enää koskaan yksityisille ketjuille, mieluummin vaihdan alaa. Jos oma hyvinvointi ja terveys on tärkeää, kannattaa tehdä ratkaisut sen puolesta nyt, ennen kuin on myöhäistä. Milloin se orjuus kiellettiinkään ?

    • Valtiovaltaherätkää

      Ihmettelen, että senkin jälkeen kun tiedetään Mehiläisen toiminta vanhustenhoidossa, itse "valtiovalta" hyväksyy näin törkeän kaupan jälleen kerran.

      Äitini hoitopaikassa kerrottiin, että myös kaikesta virkistystoiminnasta on käsketty pihistää. Eihän sitä paljon ole nykyisikään , mutta että sekin otettaisiin pois. Kuolemaa vaan tylsäksi odottamaan...

      Ne vanhukset, joilla on omaisia, selviävät hoitokodeissa, mutta heillä, joilla ei ole ketään valvomassa, on tuskin mitään toivoa. Tähänkin asti toivotonta.

      Kun ottaa huomioon, että vanhuksen hoito hoitokodeissa maksaa melkein 5000 euroa ja kaupungit maksavat siitä useimmissa tapauksissa paljon yli puolet, joskus melkein kaiken, niin luulisi myös kaupunkien intressejä olevan puuttua siihen, mihin veronmaksajien rahat menevät....

      Työntekijät kärsivät ja vanhukset kituvat, mutta päättäjät ne ei vaan puutu minkään.

      • RyöstääEdelleen

        Mehiläinen riistää omaisesi terveyden ja omaisuuden. Olkaa tarkkoina kellä sattuu joku läheinen olemaan kyseisen firman ryöstettävänä. Ei ihme että johtoporras nykii KYMMENIEN MILJOONIEN bonukset. Eikä nämä veronkierto jutut ole tuulesta temmattuja.


    • dasfdasf

      Melkonen herhiläinen tämä firma. Toivottavasti joku mätkäisee kärpäslätkällä tai raidilla hengettömäksi.

    • pakunerola

      Mainiovireellä ennästään töissä paljon virolaisia ja filippiiniläisijä, tottuneet tuplapalkkaan kotimaahaan verrattuna, nyt kun ei enää pysty tienaa, voi voi. Vironkin vanhukset tarvii hoivaa.

    • hhhhhhhhh

      Itse ollut töissä Mikevällä, Mainio Vireellä Ja mehiläisellä, kaks edellista on kyllä täysin fiaskoja, mehiläisellä ihmiset hoidetaan ihmisinä, ei niinkään kahdella edellisellä.

    • jaskana

      Hyvä että Mehiläinen osti Mainio hirren, tulee siihen jälkimmäiseenkin jotain tolkkua, mehiläisessä vanhukset saa edes hyvää ruokaa ja huomioo.

      • kamalaatouhua

        Tuskinpa tilanne Mainio Vireessä miksikään muuttuu, vaikka Mehiläinen sen ostikin. Hoidosta ei kyllä tässä paikassa voi puhuakaan. Ruoka on kaikkea muuta kuin terveellistä. Leipääkään ei joka päivä saa, vaan sen tilalla on pullapala. Hygieniasta ei välitetä ollenkaan.


    • Veronkiertoa.mehiläinen

      Mehiläinen on siirtänyt kaiken päätösvallan etelään tai aluejohtajille. Näin voidaan tehdä päätöksiä mihin ei vastata koskaan. Harva ihminen jaksaa taistella omaistensa oikeuksista. Ovela konsti saada valitukset vähenemään. Veronkierto ajaa tekemään kaikenlaista.

    • johdonMiljoonat

      Kaikista paskin työpaikka missä olen ollut niin Mehiläinen. Juuri aluejohtaja kävi kertomassa että pitää tunteja vähentää kun tulos näyttää huonolta. Super liitto ei kuulemma pysty auttamaan kun Mehiläisen lobbarit ovat maksaneet heidät hiljaiseksi. Vanhukset makaavat kusessa ja paskassa kun päivän aikana saa käyttää kaksi vaippaa. Johtoryhmää ei muu kiinnosta kuin tuloksen teko. En jaksa enää tällaista. Kauhulla odotan sitä kun joku pimahtaa taakan alla ja tekee jotain kauheaa ja peruuttamatonta

      • liisaleenam

        Henkilökuntaa on liian vähän eivät vaan kerkee tekemään kaikkea hommia. Meillä ei kyllä vaipoissa säästellä ja ne vaihdetaan aina tarvittaessa, vanhukset maksavat vaippansa itse ja minulla on sellainen käsitys, että yksityisissä hoivakodeissa on käytäntö että asukas maksaa kaikista palveluista vuokra, vesi, ruoka, lääkkeet. On aivan naurettavaa minkälaista virike yms toimintaa pitäisi keretä järjestään. Hoitajilla on täysi työ saada kaikki asukaat perushoidettua. Vanhusten kanssa menee aikaa osa tarvitsee kahta nostoihin esim. siirroissa pyörä tai keriatriseen tuoliin ja kaikkiin muihin siirtoihin. Osa voi kävellä rollan kanssa heille yleensä riittää yksi avustaja. Johtajat pyörittelevät papereita ja tekevät hienoilta näyttäviä suunnitelmia paperille mutta ne ovat mahdottomia toteuttaa käytännössä. Totta on myös että työtunteja on vähennetty ja hommia tulee koko ajan lisää eihän tässä ole enää mitään järkeä.


      • YksMehiläinen

        Meillä ainakin vaipat tulee hoitotarvikejakelusta. Mummot ei itse maksa latiakaan niistä. Sieltä on määritelty montako vaippaa (5) saa käyttää per vuorokausi, jotta 3kk satsi riittää. Taitaa vaipat mennä veronmaksajien pussista.


      • Anonyymi
        YksMehiläinen kirjoitti:

        Meillä ainakin vaipat tulee hoitotarvikejakelusta. Mummot ei itse maksa latiakaan niistä. Sieltä on määritelty montako vaippaa (5) saa käyttää per vuorokausi, jotta 3kk satsi riittää. Taitaa vaipat mennä veronmaksajien pussista.

        mummot eivät jne tajuaa heti asenteen mikä sinulla on


      • Anonyymi

        Reijolassa hoivakodissa,vanhukset huutaa paskossaan ja hoitajat viettää aikaa tupakalla.Mehiläinen..itse nähnyt,entinen hoitsu.....


      • Anonyymi

        Olet oikeassa,näin ollessani Mehiläisellä kaikkea mikä ei siedä päivänvaloa,hirveetä kohtelua ,vanhukset hädässä..vanhus,jos valittaa niin se hiljennetään lääkkeillä,tai sanotaan,että se hupsis,keksii omiaan,näin ei kuitenkaan ole,vanhuksien keskitysleiri,se kyseinen laitos on.


    • TrollitTrollaa

      Kerro tietosi Iltalehteen. Äkkiä!

    • just2017

      Juuri näin! Ei ikinä enää siihen firmaan!

    • En ole koskaan kyseisessä firmassa (kummassakaan) työskennellyt eikä omaisianikaan ole siellä hoidossa. Mutta ihan yleissääntönä on, että jos hoidossa on selviä puutteita tai virheitä tai muuten valittamisen arvoista, siitä kannattaa ensisijaisesti aina tehdä suora valitus AVI (aluehallintovirastoon). Valituksessa kannattaa selkeästi kertoa mistä hoitokodista on kysymys, myös osoitteineen, lisäksi valittamisen aiheet eriteltynä ja mielellään jotain esimerkkiä jos mahdollista. Valitus on paljon tehokkaampi mitä tarkemmin sen osaa perustella ja eritellä. Muutaman rivin yleisluonteinen toteamus paikan epäkohdista ei yleensä hirveästi kiinnosta AVI:a eikä siis johda mihinkään suurin tarkastuksiin.

      Hoitajien osalta ihmetelen käytäntöä, jossa yököt eivät kuivita. Onko todellakin näin että on KIELLETTY kuivittamasta? Käsittämätöntä touhua jos näin on. Johan kaikki tietää, että ulosteissa ja virtsassa koko yön makaaminen altistaa aina suuresti esim. virtsatieinfektioihin, joten antibioottikulut kasvavat kovasti. Onko siis antibioottihoidot halvempia kuin vaipat? Vai eikö VTI hoideta lainkaan antibiooteilla siellä? Mitä yököt siellä sitten tekee jos ei kuiviteta, valvotaan pelkästään yleistä rauhaa? Eikö kukaan hoitajista uskalla ottaa yhteyttä työsuojeluvaltuutettuun tai pääluottamusmieheen?

      • AVIkaanEiAuta

        Huomaa ettei sinulla ole kokemusta kyseisistä firmoista. Itselläni sitä sattuu olemaan ensin Mainio Vireen alaisuudessa ja nyt Mehiläisestä. Voit ottaa aluejohtajiin yhteyttä asioista koska nykyiset palvelutalonjohtajat eivät saa mistään päättää. Onpa kuulemma vähennetty tunteja niin että puolet joutuu työajastaan käyttämään hoitotyöhön. Vastaavilla sairaanhoitajilla ei ole yhtään toimistotuntia listoilla. Miksihän Kaakkurissa olevan Villa Sulka johtaja ja sairaanhoitajat ovat irtisanoutuneet. Voitte kysyä sitä aluejohtajalta jos kiinnostaa. Koko firma tulee olemaan taas valtakunnan uutisissa kun kaikki AVI:n tehdyt valitukset menevät eteenpäin. Mikään ei tule muuttumaan koska firmalla on paljon valtaa ja rahaa maksaa jopa AVI hiljaiseksi minkä se on useasti tehnytkin.


      • gjllhfsed
        AVIkaanEiAuta kirjoitti:

        Huomaa ettei sinulla ole kokemusta kyseisistä firmoista. Itselläni sitä sattuu olemaan ensin Mainio Vireen alaisuudessa ja nyt Mehiläisestä. Voit ottaa aluejohtajiin yhteyttä asioista koska nykyiset palvelutalonjohtajat eivät saa mistään päättää. Onpa kuulemma vähennetty tunteja niin että puolet joutuu työajastaan käyttämään hoitotyöhön. Vastaavilla sairaanhoitajilla ei ole yhtään toimistotuntia listoilla. Miksihän Kaakkurissa olevan Villa Sulka johtaja ja sairaanhoitajat ovat irtisanoutuneet. Voitte kysyä sitä aluejohtajalta jos kiinnostaa. Koko firma tulee olemaan taas valtakunnan uutisissa kun kaikki AVI:n tehdyt valitukset menevät eteenpäin. Mikään ei tule muuttumaan koska firmalla on paljon valtaa ja rahaa maksaa jopa AVI hiljaiseksi minkä se on useasti tehnytkin.

        Näkyy olevan aluejohtajan paikka auki. Mehiläinen hakee te-toimiston sivuilla Pohjois-Suomen aluejohtajaa, hakuaika päättyy 3.12.


    • järki_hoi

      Miksi hakeudutte hoiva-alalle, jos rahkeet ei riitä !
      Miten, missä hoitohenkilökunta koulutetaan ja mitkä on pääsyvaatimukset :
      Ystävän äiti, 107 (yliopiston lehtori ) hoivakodissa Lehtisaaressa - haa sanoin
      http://mainiovire.fi/mainio-vire/laatu-ja-palvelufilosofia/ajankohtaista-ja-tapahtumat/2013/02/05/mainio-vireelle-uusi-hoivakoti-lehtisaareen:
      - Ystäväni oli sattunut samaan aikaan tulemaan sisään ja kuuli äitinsä sanovan ;
      Voitele se leipä reunoja myöden, en halua järsiä sitä kuivaa reunaa ,
      typy vastannut kipakasti ; ei kurssilla opetettu voileivän tekoa !
      Talonpoikaisjärki puuttuu. Eikä vanhuksille vastata noin.
      Kerroin ukkini keittolounaalla saaneen itsekalastamansa jokapäiväisen suolakalavoileivän -tehtiin hapanlimppuun.
      Sillä aloitti aina keittolounaan.
      Se voideltiin reunoja myöden ja terävällä linkkarilla vielä viilutettiin reunat, että voi levis väliin.
      Tämän opin jo nenä pöydänreunassa.
      Pitääkö omaisten arkiasiatkin neuvoa ja kiikuttaa piirettynä hoivakodin keittiön seinalle tai teettää peräti opetusvideo !
      Oman puolisoni hoivasta olen jo Hermannissa tapellut 2 vuotta !

      • hermannilainen

        Mitenköhän sinulla ja omaisellasi menee nyt ?
        Et varmaan huomaa tätä viestiä koskaan,
        mutta kokeilen kysyä.


    • Liisa-stiina

      Asun seniori talossa, jossa on Mainio Vireen hoivakoti. Ostin siivouspalvelut, koska olin ostanut turvapuhelinpalvelut aikaisemmin. Olen vaihtamassa siivouspalvelun toisaalle. Syy siihen on, että en tavoita helposti ketään siivouksesta vastaavaa. Olen nyt yrittänyt monta kertaa tavoittaa vastuuhenkilöä. Soittopyyntöjä on annettu. Mehiläisessä ei tiedetä, että keneltä kysytään.
      Kaisu Vepsäläinen

      • Mehiläinenhuijaa

        Hoiva-asioissakin mennään siihen ettei kulaan ole vastuussa mistään. Ei vaan enään ehdi.


    • AVIkaanEiAuta

      Avi ottanut useita Mehiläisen yksiköitä erikoistarkkailuun ympäri Suomen. Tullut niin paljon valituksia asukkaiden huonosta kohtelusta, henkilöstömitoituksesta, viriketoiminnasta. Mikäänhän ei tule muuttumaan mutta saadaan kuitenkin julkisuuteen tietoa asioista.

      • MehiläinenPörrää

        Avi on tunnetusti isojen firmojen talutusnuorassa oleva Marttakerho. Ei saa mitään aikaiseksi, mitä hyötyä on 50000€ sakosta jos sen varjolla pystyt tekrmään 1000000 voittoa.


    • AviTutkiiEiHyötyä

      Nyt on Avi aloittanut tutkinnan Mehiläisen toiminnasta. Tulee tutkimaan yksiköissä tapahtuneita kaltoinkohteluita, henkilökuntamitoitusta, viriketoimintaa ja monia muita epäkohtia. Mikäänhän ei muutu eikä Avi uskalla tehdä mitään, mutta tämä on hyvä ihmisten tietää

      • Varttuneempi

        Osasitko kertoa, että kuka on asian vireille laittanut? Koskeeko se kaikkia yksiköitä? Meillä pomo on kiinnostunut vain siitä, että ulkoiset puitteet kunnossa, muulla ei väliä. Viis asukkaista ja siitä saavatko riittävästi hoitoa tai ravintoa. Pääasia on, että "hankalien" omaisten omaiset hoidetaan, ettei tule valituksia. Kiusaa useampaa työntekijää, eli vähän vartuneempia, koska tietävät asioista, mm. mitoituksen laskemisesta ja siitä ettei se täyty millään laskukaavalla. ...ittuilee ihan mennen tullen, raskaan työn lisäksi. Itse olen sitä mieltä, että on narsisti. Hän kehuu itseään jatkuvasti ja ne hoitajat, jotka ei kykene tekemään pitkää päivää, eivät ole talolle hyödyksi. Hävettää miten kohtelee omaisia. Ne omaiset, jotka osaavat viedä asioita eteenpäin, niin ollaan mielin kielin. Vanhukset, jotka vierailevat niin heillä ei ole väliä, nakellaan niskoja ja kävellään ohi, kuin heitä ei olisikaan. Tällä hetkellä hävettää olla hoitaja, kun "joutuu" puolustelemaan työpaikkaansa, vaikka siinä ei todellakaan ole mitään kehumista. Lähtiessäni edellisestä työpaikasta, joka oli myös yksityinen, niin mentiin kyllä ojasta allikkoon!!! Vielä jotenkin menisi...mutta kun on ...ittuileva pomo!!


    • AVIkaanEiAuta

      Ei koske kaikkia yksiköitä, osasta on tehty useampiakin valituksia. Niinkuin kirjoitin jo aiemmin, ennenkin on mennyt AVI:lle tieto mutta suurena firmana päässyt voitelurahoilla asioista yli. Pitäisi entisten Mainio Vireläisten liittoutua firmaa vastaan. Kuitenkin tietoa on miten asukkaita voisi hoitaa ja firma teki kuitenkin voittoa. Mehiläisen johdolle ei mikään riitä. Ketään ei kiinnosta työntekijöiden eikä asukkaiden hyvinvointi, ainoastaan raha.

    • HuijariPorukkaa

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005498858.html
      Näin kokoomuslainen johtoporras kekkuloi itselleen taas verovilppiä. Vaikka sanovat kaiken olevan laillista niin aina löytyy uusia veronkiertotapoja. Tästä on puhuttu vuosia ja aina ovat homman kiistäneet. Mukava raataa niska limassa kun johtoporras vääryydellä veroja kiertää.

    • PH1

      Minusta on väärin, että vanhuksilla tehdään bisnestä.Miksi yleensä perustetaan tälläisia vanhustenhoitopaikkoja, missä mikään ei mene oikein.Eletään vuotta 2018, mutta tehdään asioita, niin kuin ei olisi älliä ollenkaan.Jos ei osata, niin silloin olisi Mehiläisen kannattanut jättää tämä vanhuspuoli kokonaan perustamatta.Kaikki tämän firman työntekijät tarkistakaa palkkalaskelmanne.Siellä on jatkuvasti virheitä.On jätetty tunteja maksamatta.Muistuttakaa myös uusia sijaisia asiasta.Niin minä olen tehnyt.Eli kaikin puolin yritetään vetää firmaan päin.

    • Kiinnostunut

      Mitenkäs MT- ja kehvayksiköt? Meneekö niilläkin yhtä huonosti?

    • Onhantoimintaa

      Kiitos nyt riitti, rahastus mm hammashoidossa, kun lukee noita kirjoituksia ja omat kokemukset asiakas"palvelusta " ja hammashoidon riisto hinnoittelusta.

    • Ph2

      Nuoret hoitajat älkää väsyttäkö itseänne nuissa orjatyöpaikoissa.Houkuttelevat kovasti, mutta työtä saa tehdä kieli vyön alla.Helpommallakin saa työtä esimerkiksi kaupan kassalla.Samalla palkalla.Eikä tarvitse kuunnella lisäksi omaisten valitusta, mikä on taas väärin tehty.Tämä hoitotyö on elämän energian haaskausta kerrassaan.Sekä vaikuttaa negatiivisesti kaikkeen elämään muutenkin.Ei kannata alistua tällä palkalla kaikkeen tähän.Moni hoksaa, kun on tehnyt raskasta hoitotyötä muutaman vuoden/vuosikymmenen.Kannattaa miettiä, että elämässä tärkeintä on läheiset, eikä tämä hiton hoitotyö.Ei kertakaikkiaan elämä mene näin, että uuvuttaa itsensä työssä, ja lepäät vapaapäivät, että taas jaksaa painaa.....kiitos ja näkemiin.

    • senioripohtija

      Onko ongelmia ollut Helsingin Mehiläisen yksiköissä ?

    • Vimijä

      Mehiläiset häviää puuttoon, mutta kutsuntanimeä voi vaihtaa. Imiläinen?

    • myöhäis-herännyt

      Asun vuokralla ilman palveluja talossa jossa Mehiläinen hoitaa palveluja niitä tilanneille.
      Olen huomannut henkilökunnan vaihtuneen melkein kokonaan.
      Nyt vasta alkaa syy selvitä.
      Mehiläisellä on ilmeisesti samaa huonoa hoivaa kuin monessa muussa firmassa,
      mutta Mehiläinen on säästynyt julkisuudelta.

    • MinkaUuslehdys

      Tuttavani äiti oli Lahden Mehiläisessä toista vuotta, eikä ns. hoitava lääkäri koskaan tavannut potilastaan.

    • Anonyymi

      on erikoista kitinää täällä, en ymmärrä.

      • Anonyymi

        sitten et tajua mitäään,jotain puuttuu yläpäästäsi


    • Anonyymi

      Täytyy johonkin nyt kommentoida, Mehiläisen erään yksikön pomosta. Tulee tekstiviesti, että "olet hakenut meille töihin, haastattelu silloin ja silloin klo 12.30" ilmoitin saman päivän aamuna olevani kipeä, että voiko haastatteluaikaa siirtää. Vastaus "kiitos ilmoituksestasi" siinä kaikki! Todella ylimielistä touhua, ensin määrätään aika ja sitten jos se ei toiselle sovikaan niin voivoi. Olen monesti saanut kysymyksen, sopiiko aika sinulle. Jos meininki on jo alkuunsa tota, niin voi vain kuvitella mitä se olisi itse työssä. Joten olen onnekas kun en "joutunut" töihin Mehiläiseen!

    • Anonyymi

      Espoolaisessa Leppävaara -lehdessä (3/2020) on, ilmeisesti maksettu, ylistävä juttu Mainiokoti (!?) Kaislasta. On jutun mukaan mahdottoman hyvä paikka niin hoitajille kuin asukkaillekin. Käytännössä näkyy oleva säilytyspaikka, kuten yllä joku on Mehiläisestä todennut. Kirjoituksen lopussa kerrotaan, että läheiset ovat lämpimästi tervetulleita. Monen kokemukset ovat aivan toisenlaiset. Kylmää on, säälittää asukkaiden puolesta, kun joutuvat tuolla olemaan.

      • Anonyymi

        itse näin pahoinpitelyä saattohoidossa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        itse näin pahoinpitelyä saattohoidossa

        minä myös näin pahoinpitelyä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        itse näin pahoinpitelyä saattohoidossa

        minä myös,ilkeä yökkö näytti valtansa avutonta vanhusta kohtaan ,taso kaiken alapuolella,hyi helvetti


    • Anonyymi

      Ainoa paikka joka oli tarkkailussa heikon hoidon vuoksi Lahden alueeella.
      Silloin kun huuto oli kova laitosten osalta.

      • Anonyymi

        Kohta viruulaiset ostaa paikan, sitten tulee MESILANE


    • Anonyymi

      Eipä saanut Mehiläinen lupaa ostaa Pihlajalinnaa.

    • Anonyymi

      Espoon Suurpellon Mehiläinen on taas jouduttanut kuolemaa. Ihminen saatiin pois tuolta, mutta liian myöhään.
      Ovatko Jorvissa Espoon sairaalan eräät työntekijät nyt kiusaamiseen osallistuttuaan tyytyväisiä

    • Anonyymi

      perästä kuuluu, sanoi torvensoittaja..

    • Anonyymi

      Nyt on Espoo tehnyt pahan päätöksen: osa kotihoidosta annetaan Mehiläiselle, joka on tunnetusti yksi huonoimmista vanhustenhoidossa koko Suomessa. Hirvittävä ihmisvastainen päätös on kyseessä.

    • Anonyymi

      Eipä ole parantunut Oulun mainiokodissa mikään. No ehkä ruoka. Moni työntekijä lähtee nyt pois, johto ei reagoi työpaikka kiusaukseen. Lähiomaisena ottaisin välittömästi läheisen pois tuolta. Mutta niinhän se on, että kiusaajat saa olla ja kiusatut pois. Ne sentään tekisivät hyvin työnsä.

      • Anonyymi

        Tarkoitatko Mainiokoti Vuoksia?


      • Anonyymi

        sekava tämä , miten pääsee katsomaan aikajärjästyksessä?


      • Anonyymi

        Oletko ajatellut että se johtaja voi olla samanlainen kiusaaja itsekin. Johdolla on omat suosikit jotka saavat täysin vapaasti johdon siunauksella käyttäytyä miten lystäävät työyhteisössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko Mainiokoti Vuoksia?

        Läheisenä olen kyllä Vuoksiin erittäin tyytyväinen. Ihanat hoitajat, jotka pitävät läheisestäni hyvän huolen. Koen olevani aina tervetullut käymään siellä.


    • Anonyymi

      Kaakkurissa toimivaa yksikköä.

    • Anonyymi

      Olen ottanut yhteyden,huolimatonta lääkitystä,

      • Anonyymi

        Niin mihin olet ottanut yhteyttä?


    • Anonyymi

      Ottamassa esille Mehiläisen palvelut lokakuussa 2021 ympäri suomen?
      Syvältä on?
      Hoitajat ei ole hoitajia, avustajia, kouluttamattomia!
      Otetaan Pohjois-Karjsla esimerkiksi!

    • Anonyymi

      Miten näihin ei puututa oikeesti !!! Valvonta pettää pahasti!!!. Itse olen työskennelly vanhusten yksiköissä!!! Kyllä siellä vilmataan et kaikki hyvin jos tarkastajat tulee ja omaiset tiedettiin minäpivänä Muttatulevat niin silloin esitettiin kaikki hyvin Helmin tukka hyvin ja Matilla puhtaat vaatteet!!!. Suurta pisnestä koko touhu Attentolla ja muilla yksityisillä!!!. Mutta Valvira onko tarkastus?????. Suomessa hyvinvointi valtiossa rahaa syydetään mihin ?????. Karmeeta touhuu🙄!

    • Anonyymi

      Ei se tähän loppunut_ Mehiläinen myytiin tiettävästi Irlantiin. Ja kas, parisenkymmentä vanhusta (valtaosa 90v)menetti asuntonsa. Irtisanottiin siitä vaan. Näin sallii laki Hyvin yksinkertaista vanhuuksista hhuolehtimista.

    • Anonyymi

      Nyt on mennyt sekaisin päiväkotilasten ja vanhusten hoito. Arvokas? vanhuus ??

      • Anonyymi

        Millä tavalla mennyt sekaisin?


    • Anonyymi

      Vanhusten hoito kuten päiväkotilasten. Hoivakoti näyttää päiväkodilta askarteluineen.

    • Anonyymi

      Hoitajat pellejä sen sijaan, että keskittyisivät vanhusten hoitoon.

      • Anonyymi

        Siinä se vasta todellinen pelle on, joka puhuu / kirjoittaa, vaikkei tiedä mistään mitään. - Nm. Kehity


      • Anonyymi

        Dementikot pitävät kyllä askartelusta, töitä pidetään seinillä heidän iloksi. Mistä hoivakodista nyt on kyse?


      • Anonyymi

        Kyllä,olet oikeassa,kiusaavat vanhuksia ja nauravat,eivät välitä pätkääkään työstään,kunhan vain saavat isoapalkkaa..kaiken nähnyt henkilökohtaisesti...hirveetä katsottavaa.


      • Anonyymi

        Olet oikeassa..hoitajia voi olla työvuorossa vaikka kymmenen,istuvat kahvihuoneessa kännykät kourassa ja seurustelevat.

        ......


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Dementikot pitävät kyllä askartelusta, töitä pidetään seinillä heidän iloksi. Mistä hoivakodista nyt on kyse?

        MISTÄ SINÄTIEDÄT ???


    • Anonyymi

      Sen tuntee, kun tulee (päivä)kotiin.

      • Anonyymi

        No haluatko kertoa että minkä alueen Mainiokoti pahoitti noin mielesi. Kehitysideoita otetaan kyllä vastaan. Mitä virkistystoimintaa suosittelisit, jos nämä eivät kelpaa. Tiedätkö että askartelutuokiot on suunniteltu vanhusten voimavarojen ja osaamisen mukaan? Ja he saavat siitä hyvän mielen kun omat työt ovat seinillä, vaikkakin olisi hyvin yksinkertaiset askartelujutut.


    • Anonyymi

      AVI ei puutu* pikkuhommiin?*
      Muualta paikkakunnilta todettu!

    • Anonyymi

      Jotakin kertoo se, että jatkuvasti haetaan uusia hoitajia. Ei pitkäaikaisia työntekijöitä ja vaikeuksia saada sijaisia.

    • Anonyymi

      Mainio kuolema sopisi lafkoille nimeksi...

    • Anonyymi

      Hoitokodeissa n. 30 asukasta. Kuvissa kakku-askartelu-höpöhöpö- kuvissa filmaa muutama 2-4 hymyilemään saatu parempikuntoinen. Missä ovat ne loput ja miten paljon nuo kuvaamiset vievät aikaa oikeasta hoitotyöstä?

      • Anonyymi

        Jestas sentään. Kuvitteletko, että siellä(kään) filmataan joka päivä? - Nm. Sulla ei taida olla omia ongelmia


      • Anonyymi

        Meillä on reilusti päälle 30 asukasta. Kakku-askartelu-höpöhöpö jutut ovat asukkaiden arkea, josta he saavat sen ilonsa, sillä aikaa kun omaiset ovat täällä arvostelemassa meidän toimintaa, eivätkä viettämässä heidän kanssaan sitä höpöhöpö aikaa. :))

        Virikeohjaaja pitää tuokiot, hoitaja ottaa kuvia, jos on aikaa. Nopeat räpsyt, yleensä vievät alle minuutin ja hyvä jos kerran viikossa otetaan kuvia. Ei todellakaan "filmata" joka kerta kun on tuokiot, niitä voi olla päivittäin vaikka yhdeksän koko talossa, plus ulkoilut. Tuokiot voivat olla 15 min - 1h mittaisia. Yritetään saada virikkeisiin kaikki asukkaat mukaan, ketkä ovat halukkaita ja kykenevät. Itsemääräämisoikeus on jokaisella, ja saa päättää haluaako osallistua toimintaan. Läheskään kaikilla ei ole somelupia, siksi eivät esiinny kuvissa. Ohjaaja laittaa kuvia someen, kirjausten yhteydessä, se vie korkeintaan 1-2 minuuttia työajasta. Sometiedotus kuuluu myös työaikaan, se on osa yhteydenpitoa läheisiin.

        Toivottavasti sait kattavan vastauksen kysymykseesi.


    • Anonyymi

      Käykää katsomassa omaisianne,niin hoivakodeissa,kuin kotihoidossakin,ovat tehneet kovan työn teidän hyvinvointinne eteen.Ole sitä toisille,kuin haluaisit toisten olevan sinulle.RAKASTAN VANHUKSIA!!!

    • Anonyymi

      Yhä useampi tulee kuolemaan kotiinsa kusisiin vaippoihin ja löydetään monen vuoden päästä muumioituneena vessasta...

    • Anonyymi

      Kuten tuossa ylempänä jo hyvin selitettiin, vanhusten kanssa leivotaan, piirrellään ja askarrellaan, koska he pitävät siitä.

      Suurin osa asukkaista asuu hoivakodissa muistisairauden vuoksi ja heille tuollainen toiminta on mitä parasta virikettä. On turvallista, saa ilmaista itseään kun sanoja ei kenties enää ole. On loistavaa toimintaterapiaa; pitää yllä käsien toimintakykyä sekä käden ja silmien yhteistyötä. On hauskaa. On seurallista.
      Pitkälle edennyt muistisairaus vie ihmisen lapsen tasolle. Muistisairas pitää väreistä ja muodoista, aivan kuten pieni lapsi. Onko mielestänne lasten kanssa leipominen ja askartelu turhaa?

      Nämäkin asiat olisi voinut selvittää ihan vain asiallisesti kysymällä "Miksi?".
      Piti taas vain päästä kritisoimaan asiaa, josta ei selkeästi ole tietoa eikä ymmärrystä.

      • Anonyymi

        Kuka se palvelutaloissa,antaa sitä virike toimintaa,ei kukaan,hoitajat istuvat kansliassa haukkumassa toisiaan,ta sitä kuka on vapaapäivillä,vanhukset on sivuseikka,monessa paikassa todettu,kiertolainen,hoitsu....


      • Anonyymi

        Monessa hoiva kodissa käynyt,töissä ollut,mitään askartelua,tai virikkeitä,en ole nähnyt,vanhus makaa vain sängyn pohjalla ja tuijottaa kattoon.Hoitajat kahvihuoneessa istumassa ja juoruilemassa..hoitsu.


    • Anonyymi

      Ei tätä voi ymmärtää, että rahanahneus edellä mennään hoivatyössä ja mediassa hehkutetaan ainoastaan hoitajien vähyyttä/palkkausta/työmotivaatiota, kun pitäisi keskittyä ihan muihin asoihin, joista päätetään muualla. Ja totta jumalauta ne "muut" on kansalaisten valitsemia luottamushenkilöitä kuntatasolta lähtien maan hallitukseen asti. Kukapa kertoisi, missä vaiheessa on päädytty hoivapalveluiden yksityistämiseen ja miksi? Samoin kunnatkin säästävät hoivassa, mutta samaan aikaan holvaavat rahaa avustuksina äveriäille yrityksille. Eikö tajuta, että kun on vuosikymmenet kailotettu ja opastettu ihmiselle pidempää elinikää, niin ei se elo lopukkaan kuin ennenvanhaan - saappaat jalassa infarktiin.
      On surullista tulla vanhaksi ja ihan yhtä surullista, kun ajttelee hoitajaa, jonka työsarka on sekunttikellolla tahdistettu tuottamaan yksityiselle firmalle mahdollisimman paljon liksaa, tai vaihtoehtoisesti kunnan palveluissa tekemään sitä ihan samaa summarum, pienellä palkalla.

    • Anonyymi

      Hoitajat keskittyy ihan muuhun kuin vanhusten hoitoon,kahvilla istumiseen,ja kännyköihinsä.Omin silmin nähnyt..hoitsu juoruamiseen,toistensa tekemiseen kyttäilyyn ja kiusaamiseen,pomon lemmikit....suulla puhutaan,ei teoilla...

    • Anonyymi

      Näinhän se menee. Joissakin yksiköissä on niin kova kiire, ettei edes tauolle ehdi. Eikä mitään asiakkaiden ulkoilua, tai viriketoimintaa oikeasti ehdi järjestää. Niissä yksiköissä yksi hoitaja tekee YKSIN kahden hoitajan työt, joskus jopa kolmen. Päinvastaisesti sitten taas toisissa yksiköissä voi olla jostain syystä paljon ylimääräistä "luppoaikaa", minkä hoitsut käyttävät kahvilla istumiseen, ja juoruamiseen. Ulos ei lähdetä ketään viemään, eikä viriketoimintaa sata varmasti järjestetä, vaikka siihen olisi aikaa. Tämä johtuu siitä, että hoitsut kokevat oman työnsä niin vastenmieliseksi, että jaksavat tehdä vain ne pakolliset työt, eli pesut, lääkkeet ja ruoka, pakollinen wc:ssä käyttö, eikä muuta. Moni hoitaja vihaa työtään. Alalla ollaan vain pakosta, kun ei ole muuta työtä tarjolla. Hyviäkin hoitajia toki on. Mutta juuri ne hyvät hoitajat väsyvät, ja vaihtavat alaa, jos vain suinkin voivat.

    • Anonyymi

      TE-toimiston virkailijoiden kannattaisi kuunnella työtöntä, kun työtön rehellisesti kertoo, ettei sovellu hoitoalalle. Mutta ei. Jokainen voi kuvitella sitten millainen on lopputulos, kun karenssin uhalla lähihoitajakoulutukseen PAKOTETTU työtön hoitaa vanhuksia hampaat irvessä. Alalla on myös paljon itse alalle halunneita, jotka ovat töihinsä leipiintyneitä.

    • Anonyymi

      Puhuin täällä yt vanhusten hoidosta yleisesti, en Mehiläisestä.

    • Anonyymi

      Totta..kuntapuolellakin työhönsä kyllästyneitä vanhoja hoitajia,huutavat ja riuhtovat vanhuksia,kamalaa katsottavaa,käypäläinen hoitsu.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe