Viitisen kertaa kyselen, kuutiden kertaa utelen.

VirsikäsVipusenpoika

Kuinka moni tietää sen että Väinämöisen äiti Ilman-Impi on nimeltään Iro, että Iro on yksi Pohjolan tyttäristä, ja että Iro laskeutui meren aalloille mennäkseen miehiin yksin eloon kyllästyttyään?

Entä kuinka moni tietää että Väinämöisen isä on Meritursas Partalainen eli kalevalasta tuttu Iki-Turso Äijönpoika, että Turso oikeastaan raiskasi Ilman-Immen, ja että Turson poikia ovat Väinämöinen, Ilmarinen ja Joukahainen jotka kaikki ovat isättömiksi jääneitä veljeksiä?

Taikka kuinka moni tietää että Iki-Tursoa kutsutaan joskus Kalevaksi, että Kaleva on sama henkilö kuin Kalervo jonka poika on myös kullervo, ja että Ahti Saarelaisen isä kuoli Kalervon ja Untamon suvun välisessä suvussa?

Vielä kuinka moni tietää että Yli-Ukko on ylisen jumala eikä ylin jumala, että Ukko on sama kuin Ilman-Ukko eli Ilmarinen, että Ilman-Ukko on Virossa sama kuin Taarapita eli suomalaisittain Tuuri?

Lopuksi kuinka moni tietää että Väinämöinen on alunperin veenhaltija ja mahtava tietäjä, etyä Väinämöinen tarkoittaa salmessa asuvas, ja että väinämöinen on myös nimeltään Suvantolainen?

Lisäksi vielä kuinka moni tietää että Perkele on aina ollut kirosana joka merkitsee paholaista tai jopa helvettiä kaikissa lähisukukielissä, että Perkele ei ole itämerensuomalainen jumaluus, ja että kiroilu tarkoittas jonkin kiroamista kuten Petkeleen kiroaminen kirosi balttilais-slaavilaisen Pergunas jumalan.

4

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkennuksia

      Meteori synnytti Lappajärven vuonna 769 jKr.

      Fornjotr on Kaleva eli Iki-Turso. Kaleva oli ensimmäinen ihminen joka saapui Neva-joen suuta pitkin vuonna 770 jKr suurinpiirtein nykyisen Suomen rajojen sisäpuolelle Paltamoon Kainuuseen Arkangelin läänistä Venäjältä.

      Väinämöinen oli toinen Suomeen tulija saapuen Suomeen vuonna 775 jKr Neva-joen suuta Viipurista päin

      Fornjotrlla eli Kalevalla oli vain kolme poikaa, Kari, Logi ja Hler jotka saapuivat Väinämöisen jälkeen Suomeen vanhimmasta (Kari) alkaen vuodesta 778 jKr vuoden välein ja nuorimman (Hler) ollessa 21-vuotias tullessaan Suomeen ja asettuessaan asumaan Paltamoon yhdessä vaimonsa kanssa.

      Kuudes Suomeen tulija oli todennäköisesti Sampsa Pellervoinen?
      Seitsemäs Suomeen tulija oli Lieto Lemminkäinen eli Ahti Saarelainen. Kahdeksas Suomeen tulija oli todennäköisesti Seppo Ilmarinen?

      Kymmenennen tulijan aikoihin (taisi yksi perheen isä (Pjotr Pietinpoika?) 14 perheen ryhmästä tulla ennen Kullervo Kalervonpoikaa noin vuonna 782 jkr)

      Joukahainen ja Kullervo Kalervonpoika ovat sama henkilö joka saapui Suomeen vasta 782-783 jKr kymmenentenä tulijana.

      Antero Vipunen perheineen saapui Suomeen 806 jKr tai sen jälkeen.

      • Tarkennuksia1

        Kalervon ja Untamon suvun välisessä sodassa Kalervon suku tuhoutuu lukuun ottamatta raskaana olevaa piikaa, joka myöhemmin synnyttää Kullervon.

        Kaleva eli Fornjotr ei voi olla sama kuin Kalervo koska Kaleva eli 90 vuotiaaksi ja hänen sukunsa hallitsi vielä myöhemmin Kullervon syntymän jälkeen.

        FORNJOTR king ruled in Finland from year 185 (770 jKr) to year 250 AD (835 jKr). He died at age 90, so he lived longer.


      • Tarkennuksia
        Tarkennuksia1 kirjoitti:

        Kalervon ja Untamon suvun välisessä sodassa Kalervon suku tuhoutuu lukuun ottamatta raskaana olevaa piikaa, joka myöhemmin synnyttää Kullervon.

        Kaleva eli Fornjotr ei voi olla sama kuin Kalervo koska Kaleva eli 90 vuotiaaksi ja hänen sukunsa hallitsi vielä myöhemmin Kullervon syntymän jälkeen.

        FORNJOTR king ruled in Finland from year 185 (770 jKr) to year 250 AD (835 jKr). He died at age 90, so he lived longer.

        Kullervo Kalervonpoika saapui Suomeen vasta 782-783 jKr ja oli tullessaan noin 19-vuotias joten hän oli syntynyt noin vuonna 763-764 jKr eli Untamon ja Kalervon sukujen välinen sota käytiin ennen Kullervon syntymää.


    • VirsikäsVipusenpoika

      Lappajärvi on kylläkin 76,00 milj. - 16,50 milj. vuotta sitten jolloin maapallolla elettiin vielä liitukautta ja tantereilla vaelsi dinosaurukset ja pajukossa kykkivät krokotiilit. sE on sii paljon vanhempi kuin saarenmaalla sijaitseva Kaalin törmäys kraateri jonka ikä on noin 4000 - 2500 vuotta. Saarenmaan Kaalinkraateri syntyi siihen aikoihin kuin pohjoisessa elettiin vielä pronssikautta. Pronssikausi jäi kuitenkin lyhyeksi ja vuonna 500 eaa. itämerensuomalaiset siirtyivät rautakauteen. Kantasuomen ja niinkutsutun kalevalaisen kulttuurin leviäminen Suomen alueelle alkoi jo 500-luvulla jaa ja tapahtui Viron pohjois- ja lounaisrannikolta Varsinaissuomeen balttien työntyessä yhä pohjoisemmaksi. Kristinusko ja kotikissa ennätti Suomen alueelle 800-luvulle mennessä. Asutusta Suomessa on ollut jo neoliittiselta kaudelta jolloin nykyisten saamelaisten jäätikön sulamisreunaa seuranneet esi-isät kansoittivat Pohjois-Eurooppaa mistä mm kertoo andreaan kalaverkko. Suomi onkin laina heidän itsestään käyttämästä nimestä ja tarkoittaakin saamelaisten maata.

      Sitten mytologiaan eli Väinämöinen on mahtava shamaani mutta veden henki joka asuu suvannoissa ja salmen suissa, uskomusten väinö on kuitenkin Iro -nimisen Pohjolan neidon ja Kaleva -nimisen jätin lapsi. Kaleva on sama henkilö kuin Kalervo. Mytologiassa luojajumala on lintu mutta josta myöhemmin kehkeytyi taivaankannen takonut heeros seppä ilmarinen. ilMarinen on vanhaa perua ja inmarin uskotaan näyttäneen kotkalta. Väinämöinen eöi vesi on veljeksistä vanhin, sillä Irolle syntyi myöas kaksi muuta veljestä kuten tuli eli Joutamoinen (Joukahainen), ja rauta taas seppä Ilmarinen .

      Hyvää kekriä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe