Erilaisia käsityksiä Jeesuksen paluusta

AasinRattailla

On yleinen, mutta väärä käsitys, että antikristuksen täytyy tulla, ennenkuin Jeesus voi tulla omilleen. Näin saarnaavat meilläkin monet muuten terveet ja arvostetut opettajat, kuten David Pawson, Petri Paavola, Aki Miettinen, Juha Norolampi ym. He ovat siis viemässä morsianta vihaan, vaikka Paavali sanoo selvästi, että meitä ei ole määrätty vihaan (1.Ts. 5:9). Tällainen opetus ei ole kaukana harhaopista. Tämä väärä käsitys perustuu käsitteen ”Herran päivä” väärään ymmärtämiseen jakeissa 2.Ts. 2:2-3:
2Ts 2:2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
2Ts 2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
He luulevat, että ”Herran päivä” tarkoittaa Jeesuksen tulemusta omilleen, jota tessalonikalaiset odottivat, mutta se ei tarkoita sitä, vaan sen jälkeen alkavaa "Herran päivää" eli vihan aikaa, jota he pelkäsivät. Jos Herran päivä tarkoittaa seurakunnan ylösottoa, niin miksi tessalonikalaiset olisivat järkyttyneet, menettäneet mielensä maltin ja pelästyneet?
Morsiamen pelottelu oli joidenkin mielipuuhaa Tessalonikassa ja tänä päivänä näitä pelottelijoita on paljon enemmän. Ei mitään uutta auringon alla!
Aasi ymmärtää tämän kohdan näin:
Tessalonikalaiset olivat saaneet Paavalin nimissä kirjeen, jossa heitä peloteltiin, että tempaus oli tapahtunut ja he olivat jääneet siitä ja ”Herran päivä” oli nyt käsillä. Herran päivä oli heille Vanhasta Testamentista - heidän Raamatustaan - hyvin tuttu käsite. Siellä on siihen kymmeniä viittauksia (esim. Jes. 13:6,9). Paavali oli aikaisemmin (jae 5) sanonut heille, että apostasia (= lähtö eli tempaus) tapahtuu ensin ja laittomuuden ihminen eli antikristus ilmestyy (jae 3) ennenkuin heidän pelkäämänsä Herran päivä (= vihan aika) alkaa.
Kreikan sana apostasia on selvästi väärin käännetty luopumukseksi. Se nimittäin tarkoittaa lähtöä tai eroamista mistä tahansa, myös uskosta. Nykyisissä käännöksissä sitä vastaa sana luopumus (engl. apostasy), joka tarkoittaa yksinomaan luopumusta uskosta, joten jakeessa 3 pitäisi ehdottomasti olla luopumuksen tilalla lähtö. Sitten vielä sanan apostasia edessä on määräävä artikkeli, mikä tässä kontekstissa tarkoittaa, että sen täytyy olla 1. jakeessa mainittu ”meidän kokoontumisemme hänen tykönsä.”
KJV -käännöstä vanhemmissa engl. käännöksissä apostasia onkin järkiään käännetty sanalla departure (lähtö).
Näin ymmärrettynä kohta 2.Ts.2:1-6 on hyvin selvä ja yksinkertainen.
Herran armosta Suomen Siion vielä tällä myöhäisellä ajan hetkellä on saanut uuden terveen eskatologian opettajan nimeltä Mauno Mattila. Suosittelen: https://www.youtube.com/watch?v=3DsEvb8gwbA&list=PLubfK2zKWUVXcF0DpHFPg8z-ZqXoh6v-Z
Liitteenä professori Johan Malan'in tätä asiaa koskeva artikkeli, ”Suuri luopumus seurakunnan lähdön jälkeen.”

On toivottavaa, että mahdollisimman moni lähettäisi näitä posteja eteenpäin totuuden edistämiseksi, koska suuri eksytys on jo suuressa määrin vallannut Suomen Siionin.
Bileamin Aasi

14

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jarmo__EiKirj

      Korhosen kirjoitus oli todella hyvä. Amen! Mutta aina kun käsittelee eskatologisia kysymyksiä, niin on hyvä muistuttaa iteämme siitä, mikä pelastaa ja mikä on vain tietämystämme tai tietämättömyyttämme. Vain Jeesuksen veri pelastaa, eikä se että tiedämmekö me sen päivän tai jonkun antikristuksen ilmestymisen. Nämä asiat mistä minäkin olen jo sen10 vuotta täällä savunnut, ovat vain pelkkää eskatologiaa. Jos sinulla ei ole Jeesusta, niin mitä hyötyä sinulle on edes seurata näitä spekulaatioita Jeesuksen paluusta?

      Ottakaa ja puhdistautukaa Jeesuksessa Kristuksessa. Jättäkää viha taaksenne ja syyttäjän sormi leikatkaa irti mieluummin kuin sillä osoittelette. Jeesus ei ole Herranne, mikäli vainoatte lähimmäisiänne tai tuomitsette heitä. Siksi et voi samalla palvella Kristusta ja Beliaria. Et voi syyttää ja lyödä jatkuvasti kanssapalvelijoitasi ja luulla palvelevasi Kristusta. Sillä tavalla vain saat saman osan kuin ulkokullatuilla.

      Matteus 24:40-51 Silloin on kaksi miestä pellolla; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän Herranne tulee.
      Mutta se tietäkää: jos perheenisäntä tietäisi, millä yövartiolla varas tulee, totta hän valvoisi, eikä sallisi taloonsa murtauduttavan. Sentähden olkaa tekin valmiit, sillä sinä hetkenä, jona ette luule, Ihmisen Poika tulee.
      Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa? Autuas se palvelija, jonka hänen herransa tullessaan havaitsee näin tekevän! Totisesti minä sanon teille: hän asettaa hänet kaiken omaisuutensa hoitajaksi.
      Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: 'Minun herrani viipyy', ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa, niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys."

      Ps. 23:5 Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen.

    • PasiToivonen

      Bileamin Aasi aikoinaan lähetti minulle suomennoksen jossa George W. Bushia väitettiin uudestisyntyneeksi kristityksi. Painukoon helvettiin.

      Hän lähettää roskaansa kaikille. Näin Vapaakirkon koneella hänen lähettämiään sähköposteja.

      • Jarmo__EiKirj

        Taisin Pasi jotain puhua syyttävästä sormesta. Mitä se sinau hyödyttää jos Bush on/ei ole uskossa. MItä väliä sillä on kenellekään? On vain tyhjä syytös, josta olet itse vastuussa loppututkinnossas.


    • filade

      RK:lle; Matt.24:40-41. Silloin on kaksi miestä pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään.
      Kaksi naista on jauhamassa käsikivillä: toinen otetaan, toinen jätetään.
      Jakeissa ei puhuta; korjataan talteen.

      Jeesus opetti juutalaisia vihanajan päättymisestä jaksossa Matt.24: 29-51, hän ei puhunut tulemista pilviin vastaan morsiusseurakuntaa, vaan jo näkyvää tulemusta Herran päivänä Öljymäelle tuomitsemaan kansoja, josta hän puhui jo aeimmin mm;
      Matt.13:40-43. Niin kuin rikkavilja kootaan ja poltetaan tulessa, niin tapahtuu maailmanajan lopussa. Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, jotka kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat viettelykseksi, ja kaikki, jotka harjoittavat vääryyttä, ja heittävät heidät tuliseen pätsiin. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys.
      Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niin kuin aurinko (Jes.63:1-6; Jooel 3:13,18; Ilm.14:14-20; 19:11-18).

      • 4346

        Usein sekoitetaan Jeesuksen Kristuksen näkyvä tuleminen maan päälle ja ns. tempaus, jolloin Jeesuksen srk. menee pilviin Herraa vastaan.
        Sitä ei välttämättä uskottomat näe vaan huomaavat katoamiset.


      • Jarmo__EiKirj

        On kuin väkisin pitäisi ratakisko saada taipumaan. Eivät halua millään kohdata Jeesusta pilvissä. On ihan pakko saada jäädä ahdistukseen ja vihan aikaan. Ei halua, niin ei halua, niin eihän sille mitään mahda :(


      • 4346 kirjoitti:

        Usein sekoitetaan Jeesuksen Kristuksen näkyvä tuleminen maan päälle ja ns. tempaus, jolloin Jeesuksen srk. menee pilviin Herraa vastaan.
        Sitä ei välttämättä uskottomat näe vaan huomaavat katoamiset.

        ""Sitä ei välttämättä uskottomat näe vaan huomaavat katoamiset.""
        -------------------------------------------------------------------------------

        Jumala SANOO . . .

        . . . AIVAN VARMASTI --- KAIKKI NÄKEVÄT . . .

        . . . sillä --- SITÄ --- EI VOI OLLA . . . HUOMAAMATTA . . . !

        . . . mutta --- SEN --- ymmärtäminen ja USKOMINEN Jumalan TEOKSI . . .

        . . . SE . . . TULLAAN KIELTÄMÄÄN . . . !

        . . .

        Rakkaat Jumalan Lapset !

        TULOSSA ON VAIN YKSI --- Seurakunnan YLÖSOTTO --- SIIS . . .

        . . . Jeesus Kristuksen Toisen Tulemisen YHTEYDESSÄ . . . !
        . . . ........................................................................................... . . .

        SEURAKUNNAN YLÖSOTTO --- ON SUURI - JULKINEN - TAPAHTUMA, jota myös JULISTETAAN --- SUUREEN ÄÄNEEN ENNAKOLTA --- koska siis SAMASSA YHTEYDESSÄ . . . Jumalan Lapset --- ODOTTAVAT . . . MESSIASTA . . . !

        VALMISTELEMME - siis - Herran SAAPUMISTA - ja - Seurakunnan YLÖSOTTOA . . . !
        .............................................................................................................................................. . . .

        Kirjoitin nyt Jumalan tahdon, niin kuin Hän tahtoi.

        Mitä et tiedä . . . se joskus kerrotaan.
        Siunausta ja Herran rauhaa !


      • Jumala SANOO . . . TULEVISTA TAPAHTUMISTA . . .

        . . . AIKAJÄRJESTYKSESSÄ ASIAT ETENEVÄT SEURAAVASTI . . .
        . . . .................................................................................................... . . .

        ***** ENSIMMÄINEN TODISTAMINEN *****

        Aluksi todistetaan - UUDEN TESTAMENTIN mukaisesti - JUMALAN OLEMASSA OLO ja RAAMATUN TAPAHTUMIA TODEKSI.

        ME Suomen UUDESTISYNTYNEET - TODISTAMME . . . TEKEMÄLLÄ niitä samoja TEKOJA, joita - Jeesus ja opetuslapset sekä APOSTOLIT - TEKIVÄT . . . !

        NE - JOTKA USKOVAT - tuon todistuksen ---> VIISAITA = UUDESTISYNTYNEITÄ !
        ---

        MESSIAS TULEE - Jeesus Kristuksen Toinen Tuleminen . . . :)

        YLÖSOTTO TAPAHTUU ---> TOINEN otetaan . . . TOINEN jätetään.

        VIISAAT lähtevät . . . TYHMÄT jäävät - seuraamaan TOISTA TODISTUSTA.
        ---

        ***** TOINEN TODISTAMINEN *****

        KAKSI SÄKKIPUKUISTA todistavat - VANHAN TESTAMENTIN mukaisesti - JUMALAN SANAA, kuten myös ILMESTYSKIRJA asian kertoo.

        Elia ja Mooses - TODISTAVAT . . . TEKEMÄLLÄ niitä samoja TEKOJA, joita - HE aikaisemmin Raamatun mukaan - TEKIVÄT . . . !

        ********************************************************************

        ******** JUMALAN ainoa poika, JEESUS KRISTUS=JUMALA ********

        ********************************************************************

        Evankeliumi Johanneksen mukaan, Joh. 1:1, 14, 18 ---> Sana tuli ihmiseksi

        Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.

        Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta.

        Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet.
        ********************************************************************

        Kirjoitin nyt Jumalan tahdon, niin kuin Hän tahtoi.
        Mikä on ilmoitettu . . . se on Jumalan nimissä ilmoitettu !

        "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään." Matt. 5:17

        Mitä et tiedä . . . se joskus kerrotaan.
        Siunausta ja Herran rauhaa !


      • filade
        Jarmo__EiKirj kirjoitti:

        On kuin väkisin pitäisi ratakisko saada taipumaan. Eivät halua millään kohdata Jeesusta pilvissä. On ihan pakko saada jäädä ahdistukseen ja vihan aikaan. Ei halua, niin ei halua, niin eihän sille mitään mahda :(

        Vihan ajalla uskoontulleille juutalaisten osalle on Jeesuksen sana Matt.24:9. Silloin te joudutte ahdistukseen, monia teistä tapetaan, ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden.
        Dan.8:23. Kreikan ja Egyptin valta on lopuillaan Ps.83 sodan jälkeen ja Turkin valta Googin sodassa.
        Syyrian Antikristus kuninkaan sotajoukot saavuttavat israelin maan, kun hän yhdistää muinaisen neljäksi valtioksi jakaantuneen Kreikan maailmanvallan (Dan8:9; Ilm.6:4).


      • gdgdddg

        Totisesti ahdistukseen joudumme.


    • uskomatontamuttatotta

      Teologiaa opiskelemaan hakeville pitäisi tehdä laaja-alainen mielenterveystesti.
      Sitä ei muuten taida olla vielä lääkiksessäkään? Laillistetut psykologit sentään käyvät jonkinlaisen omakohtaisen terapian läpi.
      Kaikenlaiset hullut meitä hoitavatkin...

      • Puhutkoittestäs

        Väärä vastaus, sillä niin ne on muutkin psykot sanoneet.


    • PasiToivonen

      >>Taisin Pasi jotain puhua syyttävästä sormesta. Mitä se sinau hyödyttää jos Bush on/ei ole uskossa.>>

      Kertoo paljon henkilön luotettavuudesta. Meller mokasi pahasti kun väitti Bushia uudestisyntyneeksi kristityksi.

      MV-lehti on suositumpi ja uskottavampi kuin Aasi.

      >>Nykyisissä käännöksissä sitä vastaa sana luopumus (engl. apostasy), joka tarkoittaa yksinomaan luopumusta uskosta, joten jakeessa 3 pitäisi ehdottomasti olla luopumuksen tilalla lähtö.>>

      Tervetuloa sateenkaarimessuun. Ei ole luopumusta.

      http://mvlehti.net/2016/10/08/kirkkokulttuuria-tarjolla-helsingissa-black-lives-matter-homo-saarnaa-lesbot-kiekuvat-kuorossa/

      • EiTervettä

        Pasi.
        Miksi poistatit mielisairaala paperisi netistä?
        Ei muuten, mutta taustatietosi on tärkeä juuri kirjoitustesi osalta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      29
      5677
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      233
      3142
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      266
      2694
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      126
      2472
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2100
    6. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      108
      1781
    7. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      206
      1741
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      169
      1466
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      1255
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1199
    Aihe