Mitä uskominen on

usko-a

Mitä on usko Jumalaan?

Minä uskon Jumalaan, sanotaan uskontunnustuksessa. Mitä tuo usko oikein on? Voinko uskoa, vaikka epäilenkin? Olenko kristitty, vaikka en ymmärräkään kaikkia kristinuskon opetuksia?
Usko Jumalaan on pohjimmiltaan elämänasenne, jossa turvaudutaan Jumalaan. Uskova ihminen ajattelee, että en ole yksin vaan hyvä Jumala on kanssani.

Äkisti ajatellen voi tuntua pelottavaltakin se, että Jumala näkee minut ja tietää kaikki ajatukseni. Ajattelenhan välillä tosi typeriä asioita, eivätkä kaikki tekoni kestä päivänvaloa. Jumalaa ei kuitenkaan tarvitse pelätä tai jännittää. Hän nimittäin on hyvä ja ymmärtäväinen. Hän on samanlainen kuin tosi hyvä ystävä. Hyvä ystävä ei hämmästy tai kauhistu mistään, sillä hän ymmärtää sinua ja välittää sinusta.

Jumalaan uskomista voikin helpottaa se, että ajattelee hänet eräänlaiseksi näkymättömäksi ystäväksi. Hänelle voi milloin vain puhua siitä, mikä huolestuttaa tai vaivaa mieltä. Ja häntä voi pyytää auttamaan silloin kun on vaikeaa.

Jumala on koko maailman luoja. Siksi kaikki elämämme hyvät asiat ovat pohjimmiltaan hänen lahjojaan. Tästä syystä uskoon kuuluu myös kiittäminen. Kiitämme Jumalaa siitä, mitä hyvää hän on antanut meille toisten ihmisten tai vaikkapa iloisten ”sattumusten” kautta.

Epäily ja epävarmuus kuuluu uskoon. Moni miettii, voiko hän sanoa kirkossa uskontunnustusta. Se kun alkaa sanoilla Minä uskon Jumalaan.

Uskontunnustus ei kuitenkaan ole pelkästään sen kertomista, mitä ihminen uskoo. Se on myös uskon pyytämistä. Siksi epäileväkin voi lausua uskontunnustuksen.

http://www.karikuula.com/189

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Brina

      Kaikki uskominen on omakohtaisen tiedon puuttumista etenkin sellaisista asioista, joita kukaan ei voi toiselle todistaa (Jumala, jumaluus, elämä ja sen tarkoitus, kuolemanjälkeinen tila vai onko sitä jne). Kuitenkin erilaiset "uskovat" uskottelevat omien uskomustensa olevan oikeaa totuutta ja pyrkivät levittämään niiden "sanomaa" vahvistaakseen siten omaa uskoaan; joku uskoo tiedemiesten (koko ajan muuttuviin) näkemyksiin, joku johonkin aikoja sitten kirjoitettuihin teksteihin, joku muu etsii uskomustensa mukaista tietoa netistä jne....Kaikki me etsitään totuutta! Uskominen johonkin on vain kuin kävelykeppi johon nojaamme, koska emme luota itseemme, vaan etsimme totuutta muualta... itsemme ulkopuolelta!

      • ota.ensin.selvää

        Jos on jostakin epätietoinen tai tietämätön, olisi hyvä syy lähteä ottamaan asioista ensin selvää, ennenkuin alkaa pilkata niitä.


      • ota.ekaksi.selvää

        ... niin siitä kävelykepistä, ei siihen nojauduta sen takia, että joku ateisti ei luottaisi itseensä, vaan sen takia, että tarvitsee horjuvaan tai heikkoon kävelemiseensä tukea. Lisäsin vielä.


      • ota.ensiksi.selvää

        ... niin tai sen takia jos vaikka jalka on murtunut tai muuten kipeä ja on pakko käyttää kävelykeppiä, tai vanhus.


      • Kalle.Keppiukko
        ota.ensiksi.selvää kirjoitti:

        ... niin tai sen takia jos vaikka jalka on murtunut tai muuten kipeä ja on pakko käyttää kävelykeppiä, tai vanhus.

        Mutta mietippäs asiaa ?

        Ole ennen opas "Herrasmiehen käsikirja". Siinä neuvottiin tuokin keppiasia juurta jaksain. Herrasmies ei näyttäydy koskaan niin että hänen liivinselkänsä on paljaana. Vähimmäispukeutumiseen kuuluu pikkutakki ja kengät. Kepistä siinä kerrottiin sen olevan väline jolla herrasmies erottuu "moukasta" . Sillä suojauduttiin myös kadulla "rosvojen hyökkäyksiltä" ja suojeltiin seuralaisena olevaa "neitiä".
        Joten kyllä keppi olipa sen millainen tahansa pelvelee monia eri käyttötarkoituksia. Eikä vähäinen ole myöskään "statusarvo hopeaheloineen".


      • mikä.aika.kyseessä
        Kalle.Keppiukko kirjoitti:

        Mutta mietippäs asiaa ?

        Ole ennen opas "Herrasmiehen käsikirja". Siinä neuvottiin tuokin keppiasia juurta jaksain. Herrasmies ei näyttäydy koskaan niin että hänen liivinselkänsä on paljaana. Vähimmäispukeutumiseen kuuluu pikkutakki ja kengät. Kepistä siinä kerrottiin sen olevan väline jolla herrasmies erottuu "moukasta" . Sillä suojauduttiin myös kadulla "rosvojen hyökkäyksiltä" ja suojeltiin seuralaisena olevaa "neitiä".
        Joten kyllä keppi olipa sen millainen tahansa pelvelee monia eri käyttötarkoituksia. Eikä vähäinen ole myöskään "statusarvo hopeaheloineen".

        Silloinko 1700-luvulla?


      • entäs.sinä

        MInä tykkään käkikellosta.


    • 12___13

      Itse olen tullut siihen tulokseen, että usko merkitsee uskollisuutta Jumalalle. Esim. Nooa oli uskollinen Jumalalle ja rakensi arkin ja se usko oli, mikä oli pelastavaa, ei usko Jumalan olemassaoloon (mikä pitäisi jokaiselle olla itsestään selvää). Lisää aiheesta heprealaiskirje 11:sta. :)

    • alfa123om22

      Siitä mitä usko on on mainio esitys apokryfisessä Jeesus Siirakin kirjassa. Varsinkin jos on mahdollisuus tutustua BIBLIAN apokryfeihin. Uskon on, että asettaa itsensä peliin ikään kuin orjan asemaan, jonkin hyvän yhteisen päämäärän vuoksi ja tekee työtä sen eteen nöyrästi.

      Kuitenkin tuossa kirjassa kirotaan jokainen, joka uskoo ihmislähtöisiin päämääriin ja ryhtyy niitä toteuttamaan. Vain useasta erilaisesta Jumalan esille nostamista päämääristä tulee valita se, joka itseä eniten miellyttää. Uskossa oli alunperin kyse valinnan tekemisen mahdollisuudesta, mutta kristinusko alkoi esittämään pakosti uskoa vain niin kuin evankelistat kirjoittivat.

      Kristinuskoa elävöitti usko maailmanloppuun ja pelko helvetin tuleen. Aikaa oli vähän ja piti panna luottamus vain yhteen mieheen ja hänen uskoonsa.

      • aika.loppuu

        MUTTA kun sitä aikaa ON vain vähän, kuinka kauan ajattelit itse vielä elävästi tässä katoavaisessa ruumiissasi?


      • selvennän
        aika.loppuu kirjoitti:

        MUTTA kun sitä aikaa ON vain vähän, kuinka kauan ajattelit itse vielä elävästi tässä katoavaisessa ruumiissasi?

        kauanko ajattelit vielä eläväsi tässä katoavaisessa ruumiissasi?


    • alfa123om22

      Kuitenkin vaikka eläisin vain kaksi vuotta saan jotakin aikaiseksi. Ensi vuonna on reformaation kunniaksi tarkoitus istuttaa hedelmäpuita tms. Itse tuskin pystyn omenapuuta istuttamaan, mutta vaikka vain laittaisin oreganoa tai minttua kasvamaan kukkaruukuun olen mielestäni saanut jotakin aikaiseksi.

      Olen 40 vuotta odottanut merkkiä Jumalalta ja kun se lopulta tuli käytyäni Israelissa vuonna 1996 johdatti se minut tekemään kaikin voimin työtä monien asioiden eteen. Uudestisyntyminen herätti tuolla matkalla kaipuun saada aikaan niin paljon kuin ehtii elämänsä varrella vain aikaan saada.

      Katsotaan asiaa vaikka kuinka katoavaisuuden kannalta niin ihmisen on hyvä jättää muisto itsestään. Tuo kuolemattomuuden kaipuu ei ole ihmisen sydämessä, vaan monet jumalat sitä elättelevät kun tietävät olevansa kuoleman omat Jehovan jumalien neuvostossa tekemän päätöksen mukaisesti. Toivo ikuisesta elämästä on jumalien sydämessä eikä niinkään ihmisen, jonka sydämeen Jehova on asettanut iankaikkisuuden lahjana. Ihminen haluaa jättää muistomerkkejä ja totuuden tekstejä eikä niinkään pohtia iankaikkisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5619
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      480
      3601
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      160
      3405
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2633
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2439
    6. 270
      2055
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1517
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1442
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1399
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1180
    Aihe