Uni viime yönä, pakolaisista

harvinainenuni

Näin unta, että menin hakkaamaan jäätyneeseen tiehen jollain raudalla koloja, etteivät pakolaiset kaadu kulkiessaan. Tie oli täysin jään peitossa, liukkaan jään peitossa.

Nuo pakolaiset olivat kaikki suomalaisia jalkaisin kulkevia pakolaisia, kaikki oli ilmeisesti menetetty ja tullut äkkilähtö, heillä ei ollut mitään mukana.

Kerroin heille, että älkää jääkö Suomeen, vaan menkää turvallisiin maihin ja aloin luetella maiden nimiä, jonne ehkä kannattaisi mennä.

Kerroin myös, että nyt minuakin kaduttaa, kun en nuorena muuttanut Kanadaan, kun olin jo tilannut paperit suurlähetystöstä, mutta en koskaan niitä palauttanut.

11

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusinnat

      Suomalaisilla on kokemusta pakolaisuudesta.
      Karjalan evakot ja heidän traumaattiset kokemuksensa.

    • 12345654321

      Voisiko aloittajan kirjoittama uni olla takauma hyvin kaukaa historiasta, nälkävuosista 150 vuotta sitten, kun nälkäiset ryysyläisjoukot vaelsivat pitkin Suomea etsien leipäpalaa. Hehän olivat esi-isiämme ja -äitejämme.

      • twtwtt

        Älynväläys sekin 12345654321

        Lukaisehan lisää historiaa ja Raamattua.


    • Uni on hyvin merkittävä.

      Suomen armonaika on umpeutunut ja Jumalan säätämykset eli synnin palkka tulee kansakunnan osaksi. Eikö meitä ole varoitettu? Eikö 90-luvun lama ollut suuri varoitus? Eikö työttömien valtaisat joukot ole kertoneet Jumalan siunauksen ajan päättymisestä kansamme yltä?

      Unen alkuosa kertoo tien täydeltä tulevista pakolaisista, suomalaisista, jotka ovat henkensä pelastaakseen joutuneet yllättäen, äkisti, aivan ennalta arvaamattomasti lähtemään kodeistaan. Mitään ei ole ehditty ottaa mukaan, on pitänyt juosten paeta tuhoa. Siitä mikä on kohdannut maata, uni ei kerro.

      Jäinen tie kertoo ajankohdasta jolloin se tapahtuu. Ei kesä, ei talvi, vaan siinä vuodenaikojen vaihteessa, jolloin tiet voivat yllättäen sateen jälkeen jäätyä luistinradoiksi. Mutta vielä enemmän jäinen tie kertoo tiellä kulkevien valtavasta tuskasta, ihmiset eivät tiedä, mitä heidän tulisi tehdä, minne heidän tulisi mennä, siksi he kysyvät uskovilta, Jeesuksen omilta, mitä nyt pitäisi tehdä! Ihmiset on täysin yllätetty, he eivät olleet lainkaan varautuneet tällaisiin aikoihin - ei lainkaan varautuneet, siksi tuo valtava tuska, ahdistus, kysymykset?

      Mitä on meidän uskovien tehtävä nyt?
      Huolehdi siitä, että katseesi on Jeesuksessa, lujasti ja että sinulla on luja ja varma Jeesuksen antama rauha sisimmässä, jossa olet valmis kohtaamaan kaiken mahdollisen, mitä tuleman pitää - yli ymmärryksen, yli olosuhteiden käyvä rauha. Vain silloin sinä pystyt menemään noiden ihmisten luokse ja kertomaan, mitä tulee tehdä, missä on turva, missä on turvapaikka, minne pitää rientää, entiseen ei pidä jäädä, jumalattomuus ja synti on hylättävä ja lähdettävä uuteen parempaan elämään, Jeesuksen antamaan elämään, etsimään rauhaa Jeesuksen luota, turvaa Jeesuksen luota. Muista, että sinunkin kotisi voi tuhoutua yhtä lailla kuin jumalattoman koti, sinäkin voit joutua lähtemään yhtälailla kuin jumalattomat pakomatkalle. Silloin sinun pitää olla valmiina kertomaan siitä Jeesuksesta, joka on sinun sydämeesi rauhan antanut, kertomaan siitä Jeesuksesta, jonka luona ihminen on turvassa hädän hetkellä, kuolemassa ja elämässä.

      Tuo uni ei kerro menneisyydestä, vaan se kertoo tulevaisuudesta, siitä mikä kohtaa tätä kansaa vielä unennäkijän eläessä ja vielä voimissaan ollessaan. Unennäkijä on kohta 70 vuotias. Siitä voi päätellä jotain tulevaisuuden aikatauluja Suomen kansan kohdalle. Unennäkijä pystyy vielä menemään ja lohduttamaan noita pakolaisia ja kertomaan heille, missä on turvapaikka.

    • Psalmi 80 on tuohon uneen liittyvä psalmi.

      Ps. 80:5

      (80:6) Sinä olet syöttänyt heille kyynelten leipää, olet juottanut heille maljoittain kyyneleitä;

      Jos sinua epäilyttää, kysy Herralta vahvistusta tähän uneen ja sen selitykseen.

      Kuinka sydämestäni toivoisin, että olen väärässä, ettei Suomi koskaan joutuisi kohtaamaan tuollaisia hädän aikoja.

    • olenpakana

      Minä näin unta isosta uunista,samanlainen uuni kuin aikanaan meidän mummolassa oli. Sellainen tosi iso,pelottavankin näköinen,jossa ulkoapäin luukun yläpuolella tummuneet tiileskivet ja uuninluukku iso raskas valurauta luukku. Uni alkoi pienten sotilaiden tanssiessa, nuo sotilaat tanssivat pirullisesti hymyillen ja miekkojansa samaan aikaan heiluttaen. Ikäänkuin olisivat laulaneet jotain iloista laulua,en osaa tarkemmin kuvailla kuin että siinä kappaleessa kertosäe liittyi puhtaaseen elämään. Tanssi ja laulu vaan jatkui ja jatkui kovempana ja äänekkäämpänä, kunnes kolahduksen ääni takanani katkaisi tuon musiikin. Käännyin ja näin kahlittuja mustia afrikkalaisia vankeja ja heidän edessään kulki profeetta muhammad itkua tihruttaen. Kaikki nuo vangit ja muhammad kulkivat suoraan uuniin,jossa kuivat koivunhalot paloivat kirkkaalla ja räiskyvällä liekillä. Luukun sulkeutuessa en nähnyt enää ketään, vain se laulu jatkoi soimista. Pelottavahan se uni oli ja raaka. Mutta miksi muhammad itki...? Se ei unessa selvinnyt.

    • Jeesusonvarmaturva

      Herra, anna omillesi viisautta ja ymmärrystä, kun koetuksen ajat tulevat. Anna omillesi rohkeutta ja rakkautta kertoa siitä lohdutuksesta, jonka vain Jeesus voi antaa kaikkensa menettäneille.
      Herra valmista omasi katsomaan luottavaisesti tulevaisuuteen, auta että Jeesuksen omat panevat turvansa sinuun, pelastajaan, eivätkä turvaa tämän maailman katoaviin aarteisiin ja tavaroihin.
      Herra auta, että sinun omasi olisivat valmiita silloin, kun koetukset tulevat, anna heille viisautta edeltä tehdä se, mikä pitää tehdä ja olla rohkealla mielellä silloin, kun uskomattomat ovat toivottomuuden ja tuskan keskellä, ymmällään ja tietämättömiä siitä, kuinka heidän käy.
      Kiitos Jeesus, että valmistat omasi koetuksen hetkiin edeltä, niin etteivät nuo koetukset yllätä sinun omiasi, vaan he tietävät mitä on tulossa.

    • jumalattomienhuoli

      Mikä saa sekulaarimaailman tiedotusvälineet (Yle) otsikoimaan perjantain A-talk ohjelman: Romahdus tulee, oletko valmis?

      Miksi tuollainen aihe tulee uutisvälineistä ja siitä keskustellaan?

      Mikä saa sekulaarimaailman kyselemään tuollaisia?

      Näkevätkö he paremmin tulevaan, kuin uskovat?

      Eihän tuo ohjelma vastauksia antanut - mutta aihe on merkille pantava!

    • Jeesuksenluona

      Oletko turvakalliolla?

      Onko Kristus sinun turvakalliosi?

    • KTS--

      "...menkää turvallisiin maihin ja aloin luetella maiden nimiä, jonne ehkä kannattaisi mennä..."

      Muistitko mainita Syyrian ja Irakin?

    • harvinainenuni

      Unessa ei ollut kysymys Suomeen tulleista pakolaisista, vaan nimenomaan suomalaisista pakolaisista, jotka olivat kiireellä joutuneet lähtemään kodeistaan!

      Suomeen on siis tulossa joku 'katastrofi', jossa ihmisten on jätettävä kotinsa ja lähdettävä pakoon henkensä pelastaakseen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      302
      3407
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      238
      1860
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      92
      1355
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1313
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1203
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1133
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1014
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      956
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      884
    Aihe