Kaipaisin neuvoja siihen, miten tehdä "bain-marie" eli keitin, jossa käytetään höyryä mutta jossa ylös tuleva ruokaan kohdistuva lämpö on mahdollisimman hellää. Riittääkö tavallinen höyrykattila, vai pitääkö sen olla jotakin vielä erityisempää?
Tekisin sveitsiläistä voikreemiä, siis aika samalaista marengintapaista täytettä mitä unelmatortun sisältä löytää:
http://www.handletheheat.com/how-to-make-perfect-swiss-meringue-buttercream/
Marenkiseoksen tulisi saavuttaa 60-70 asteen lämpö kuitenkaan makeaksi kokkeliksi kypsymättä. Siinä siis se haaste.
Oikea tapa tehdä "Bain-Marie"?
8
157
Vastaukset
- eiköonnistumuka
etkö voi lämmittää vettä kattilassa ja siihen päälle kulho jossa marenkiseos?
- yksinkertaista
Elaini kirjoitti:
Kulho ei saisi koskea suoraan veteen.
Älä päästä sitä koskemaan.
Kattilan koko/malli, kulhon koko/malli, vettä vähemmän, ettei yllä ylös asti jne. yksinkertaista kirjoitti:
Älä päästä sitä koskemaan.
Kattilan koko/malli, kulhon koko/malli, vettä vähemmän, ettei yllä ylös asti jne.Se siinä lähinnä hermostuttaa, että saisiko se myöskään koskea suoraan kattilan metalliin. Metalli ja vesi, siinä ovat ne kaksi asiaa jotka johtavat lämpöä kaikista tehokkaimmin. Tai sitten hermoilen turhan tähden?
- sis_so
3.krs höyrykattila keittiön peruskamaa ja siinä "puuro" kattilassa vaan kokkaamaan. Veden määrä tietty kattilan rakenteen mukaa.
https://www.youtube.com/watch?v=5ei6E_Oda1I
- jot_sot
Sveitsiläinen voikreemi:
150 g valkuaista
250 g sokeria
300 g voita (mielellään suolatonta tai vähäsuolaista)
Vihreää ja sinistä pastaväriä
1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki eli kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Muista lisätä sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokeri on sulanut kokonaan.
2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee ainakin 5 minuuttia.
3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää.
5.Värjää kreemi lopuksi. Jaa kreemi kolmeen kulhoon. Lisää kreemin joukkoon elintarvikeväriä ja sekoita se kunnolla. Pastellivärit eivät tarviste paljon väriä. Kreemi on valmis .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034