Oikea tapa tehdä "Bain-Marie"?

Kaipaisin neuvoja siihen, miten tehdä "bain-marie" eli keitin, jossa käytetään höyryä mutta jossa ylös tuleva ruokaan kohdistuva lämpö on mahdollisimman hellää. Riittääkö tavallinen höyrykattila, vai pitääkö sen olla jotakin vielä erityisempää?

Tekisin sveitsiläistä voikreemiä, siis aika samalaista marengintapaista täytettä mitä unelmatortun sisältä löytää:

http://www.handletheheat.com/how-to-make-perfect-swiss-meringue-buttercream/

Marenkiseoksen tulisi saavuttaa 60-70 asteen lämpö kuitenkaan makeaksi kokkeliksi kypsymättä. Siinä siis se haaste.

8

192

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiköonnistumuka

      etkö voi lämmittää vettä kattilassa ja siihen päälle kulho jossa marenkiseos?

      • Kulho ei saisi koskea suoraan veteen.


      • yksinkertaista
        Elaini kirjoitti:

        Kulho ei saisi koskea suoraan veteen.

        Älä päästä sitä koskemaan.
        Kattilan koko/malli, kulhon koko/malli, vettä vähemmän, ettei yllä ylös asti jne.


      • yksinkertaista kirjoitti:

        Älä päästä sitä koskemaan.
        Kattilan koko/malli, kulhon koko/malli, vettä vähemmän, ettei yllä ylös asti jne.

        Se siinä lähinnä hermostuttaa, että saisiko se myöskään koskea suoraan kattilan metalliin. Metalli ja vesi, siinä ovat ne kaksi asiaa jotka johtavat lämpöä kaikista tehokkaimmin. Tai sitten hermoilen turhan tähden?


      • sis_so

    • jot_sot

      Sveitsiläinen voikreemi:
      150 g valkuaista
      250 g sokeria
      300 g voita (mielellään suolatonta tai vähäsuolaista)
      Vihreää ja sinistä pastaväriä
      1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki eli kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Muista lisätä sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokeri on sulanut kokonaan.
      2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee ainakin 5 minuuttia.
      3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
      4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää.
      5.Värjää kreemi lopuksi. Jaa kreemi kolmeen kulhoon. Lisää kreemin joukkoon elintarvikeväriä ja sekoita se kunnolla. Pastellivärit eivät tarviste paljon väriä. Kreemi on valmis .

      • sos_si


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      42
      2822
    2. Mansikkatiloilla hyväksikäytetään ukrainalaisia

      Työolot ovat surkeita ja palkka kelvoton. https://yle.fi/a/74-20172942
      Maailman menoa
      357
      2603
    3. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      56
      2345
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      35
      2204
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      25
      1743
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      25
      1639
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1526
    8. Sokea "ystävälle"

      Oletko oikeasti noin sokea?
      Ikävä
      100
      1449
    9. En ymmärrä käytöstäsi

      Se on ollut eräänlaista hyväksikäyttöä. Että seura kyllä kelpaa palstan välityksellä silloin kun ei ole parempaakaan tek
      Ikävä
      139
      1405
    10. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1329
    Aihe