Kaipaisin neuvoja siihen, miten tehdä "bain-marie" eli keitin, jossa käytetään höyryä mutta jossa ylös tuleva ruokaan kohdistuva lämpö on mahdollisimman hellää. Riittääkö tavallinen höyrykattila, vai pitääkö sen olla jotakin vielä erityisempää?
Tekisin sveitsiläistä voikreemiä, siis aika samalaista marengintapaista täytettä mitä unelmatortun sisältä löytää:
http://www.handletheheat.com/how-to-make-perfect-swiss-meringue-buttercream/
Marenkiseoksen tulisi saavuttaa 60-70 asteen lämpö kuitenkaan makeaksi kokkeliksi kypsymättä. Siinä siis se haaste.
Oikea tapa tehdä "Bain-Marie"?
8
211
Vastaukset
- eiköonnistumuka
etkö voi lämmittää vettä kattilassa ja siihen päälle kulho jossa marenkiseos?
- yksinkertaista
Elaini kirjoitti:
Kulho ei saisi koskea suoraan veteen.
Älä päästä sitä koskemaan.
Kattilan koko/malli, kulhon koko/malli, vettä vähemmän, ettei yllä ylös asti jne. yksinkertaista kirjoitti:
Älä päästä sitä koskemaan.
Kattilan koko/malli, kulhon koko/malli, vettä vähemmän, ettei yllä ylös asti jne.Se siinä lähinnä hermostuttaa, että saisiko se myöskään koskea suoraan kattilan metalliin. Metalli ja vesi, siinä ovat ne kaksi asiaa jotka johtavat lämpöä kaikista tehokkaimmin. Tai sitten hermoilen turhan tähden?
- sis_so
3.krs höyrykattila keittiön peruskamaa ja siinä "puuro" kattilassa vaan kokkaamaan. Veden määrä tietty kattilan rakenteen mukaa.
https://www.youtube.com/watch?v=5ei6E_Oda1I
- jot_sot
Sveitsiläinen voikreemi:
150 g valkuaista
250 g sokeria
300 g voita (mielellään suolatonta tai vähäsuolaista)
Vihreää ja sinistä pastaväriä
1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki eli kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Muista lisätä sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokeri on sulanut kokonaan.
2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee ainakin 5 minuuttia.
3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää.
5.Värjää kreemi lopuksi. Jaa kreemi kolmeen kulhoon. Lisää kreemin joukkoon elintarvikeväriä ja sekoita se kunnolla. Pastellivärit eivät tarviste paljon väriä. Kreemi on valmis .
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262504
Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv572284Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo772266Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m161979- 841749
En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71439Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍301368Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä141244- 41063
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna32937