Oikea tapa tehdä "Bain-Marie"?

Kaipaisin neuvoja siihen, miten tehdä "bain-marie" eli keitin, jossa käytetään höyryä mutta jossa ylös tuleva ruokaan kohdistuva lämpö on mahdollisimman hellää. Riittääkö tavallinen höyrykattila, vai pitääkö sen olla jotakin vielä erityisempää?

Tekisin sveitsiläistä voikreemiä, siis aika samalaista marengintapaista täytettä mitä unelmatortun sisältä löytää:

http://www.handletheheat.com/how-to-make-perfect-swiss-meringue-buttercream/

Marenkiseoksen tulisi saavuttaa 60-70 asteen lämpö kuitenkaan makeaksi kokkeliksi kypsymättä. Siinä siis se haaste.

8

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiköonnistumuka

      etkö voi lämmittää vettä kattilassa ja siihen päälle kulho jossa marenkiseos?

      • Kulho ei saisi koskea suoraan veteen.


      • yksinkertaista
        Elaini kirjoitti:

        Kulho ei saisi koskea suoraan veteen.

        Älä päästä sitä koskemaan.
        Kattilan koko/malli, kulhon koko/malli, vettä vähemmän, ettei yllä ylös asti jne.


      • yksinkertaista kirjoitti:

        Älä päästä sitä koskemaan.
        Kattilan koko/malli, kulhon koko/malli, vettä vähemmän, ettei yllä ylös asti jne.

        Se siinä lähinnä hermostuttaa, että saisiko se myöskään koskea suoraan kattilan metalliin. Metalli ja vesi, siinä ovat ne kaksi asiaa jotka johtavat lämpöä kaikista tehokkaimmin. Tai sitten hermoilen turhan tähden?


      • sis_so

    • jot_sot

      Sveitsiläinen voikreemi:
      150 g valkuaista
      250 g sokeria
      300 g voita (mielellään suolatonta tai vähäsuolaista)
      Vihreää ja sinistä pastaväriä
      1. Aloita valmistamalla sveitsiläinen marenki eli kuumenna valkuaisia ja sokeria koko ajan vatkaamalla niitä kulhossa vesihauteen päällä (kattila, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä). Muista lisätä sokeri pienissä erissä ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokeri on sulanut kokonaan.
      2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee ainakin 5 minuuttia.
      3. Vaihda monitoimikoneen vispilä lapavatkaimeen ja aloita lisäämään pehmennyt voi, joka on vielä hiukan viileää. Lisää voi pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, voi sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
      4. Jatka vatkaamista, kunnes koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää.
      5.Värjää kreemi lopuksi. Jaa kreemi kolmeen kulhoon. Lisää kreemin joukkoon elintarvikeväriä ja sekoita se kunnolla. Pastellivärit eivät tarviste paljon väriä. Kreemi on valmis .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2504
    2. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      57
      2284
    3. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      77
      2266
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      16
      1979
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      84
      1749
    6. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1439
    7. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      30
      1368
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      14
      1244
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1063
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      32
      937
    Aihe