Aihe

Veden klooraus

UImahallivettä

Suhteellisen tiheään kunnan vesilaitos suorittaa ainakin Klaukkalan alueella veden kloorausta varmistukseksi. Tekstiviestitse, mikä on hieno asia, on tullut ilmoitus asiasta, mutta sen mainintaan, että vesi olisi turvallista käyttää ruoan valmistukseen, suhtaudun hiukan epäillen. Varsinkin, kun kloorausta on näinkin useasti ja usean päivän kestoisena.
Vesiverkko ei kuulemma ole kovin hääppöisessä kunnossa, mikä käytännössä ilmenee katkoksina vedenjakelussa, vaikkakin kaivuutöiden aiheuttamia katkoksia on ollut myös viime aikoina.
Tulee mieleen, oikooko vesilaitos kunnossapidossa ja huollossa järjestämällä näitä varmistuskloorauksia?
Minä en kykene käyttämään kloorauksen aikana vettä ruoanvalmistuksssa sen voimakkaan kloorinhajun ja mahdollisen terveyshaitankin vuoksi.
Olisiko aika laittaa verkko kuntoon ja lopettaa kuntalaisten suolihuuhtelut?

13

130

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Putkisukeltaja

   Paljonko nostetaan veroäyriä ? Pannaan vaan kuntoon, voi maksaa jonkun verran.

   • vesiasiantuntija

    Että meinnatko olevan parempi toimia niin että ei tehdä mitään, odotetaan vaan ja sitten tehdään kertarysäyksellä kaikki?
    On asioita, joita tässä kunnassa ei saada kuntoon kuin vaihtamalla päättäjiä, mielellään suurin osa kertaheitolla, jarruttelemasta uudistuksia.

    Vesi onkin Nurmijärvellä nk. huonomakuista ja sitä voisi jo tuottaa tännekin Päijännetunnelin kautta. Pieni, aina vaikeuksissa oleva oma tuotanto on turhaa, kun erinomaista juomavettä on tarjolla. Muut kehityskunnat panostavat tulevaisuuteen...
    Putkistotkin kiittää! Verkostoa on uusittava aina ja tekemättömät asiat on aina myös edessä.

    Ei veroäyriä juurikaan tarvitse nostaa (siis poikkeuksellisen huomattavasti), jos kunta miettii liikenneyhteyksiä ja yhteistyötä HSL:n kanssa ja sitä myöden asukasluku kasvaa (siis hyvien liikenneyhteyksien) ja verotulot lisääntyy. Nyt kaikki on kaikkien jarruna...miksiköhän?


  • Sutkipukeltaja

   Vesimaksuihin vain korotuksia, sillä se hoituu.

   • 35667_2

    Noin aluksi lisähintaa ...200 Eur /kk niitä käyttäville ? Miltähän se kuullostaisi ?
    Aika hintavia remontteja ovat. Pitäiskö lisätä kustannukset kunnallisveroon ?

    Pötkisökeltäjä voi hankkia oman kaivurin ja tietysti ... putket.


  • vaimikäsenytoli

   Tullee mieleen kaupunki Nokia :))

   • TaasPaskaaVedessä

    Nurmijärven vesi on paska yhtiö.


  • Beldarius

   Miten ihmeessä sinne Klaukkalan vesitorniin oikein pääsee näitä bakteereja?

   Käykö joku juoppo paskantamassa sinne torniin vuoden välein?

   • Vesiasiantuntija

    No, ehkä ei nyt ihan noin. Vesien tuottaminen on sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa. Lisäksi vastuussa on kunnan terveystarkastajat ja tietenkin veden tuotannosta/jakelusta vaastaavat vastuuhenkilöt. Kuntalainen voi siis tehdä valituksen laitoksen toiminnasta useaan paikkaan, jos niin haluaa.
    http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/557981-5-000-vesinaytetta-vuodessa-nurmijarven-talousveden-tarkkailua-tehostettu
    (ps. oliko kuvassa "laboratorio"?)

    Mielenkiintoistahan tässä on se, että juuri kun Nurmijärven uutisissa kehuttiin vesilaitoksen toimintaa, heti seuraavana arkipäivänä tuli tieto kolibakteereista vedessä. Kun tämä on jatkunut näinkin pitkään, vaikuttaa siltä, että vesilaitoksessa ei ole paikannettu ongelmaa.
    Asiantuntijoita on saatavilla apuun vaikka kuinka paljon...24/7, joten tämä vaikuttaa nyt siltä, että ongelma on kerrottua laajempi.

    Luulisi myös, että kerrottaisi, mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään, arvioitu kesto jne. Että jatketaan keittelyä. (vedenjakopisteet olisi voinut laittaa sinne vesilaitoksen sivuille, ihan tiedoksi kuntalaisille)


  • Hanavesiooppera
  • dkhgxcgf

   Miksi koloorausta jatketaan vieläkin vaikka Vesilaitos ilmoittaa bakteerin jo poistuneen?

   • vesiasiantuntija

    Vesijohtoveden epäpuhtauksia

    Vesijohtovettä desinfioidaan joko klooraamalla tai otsonoimalla, joskus myös UV-säteilyllä. Kloorauksen ja otsonoinnin haittavaikutukset ovat suhteellisen pienet, joskin esimerkiksi hyvin bromidipitoisen veden otsonoiminen voi synnyttää veteen bromaatteja, jotka voivat olla karsinogeenisia. Huonolaatuinen vesijohtovesi saattaa sisältää jopa yhdeksäätoista putkistosta liuennutta eri metallia.

    Putkistossa pitkään seisoneeseen veteen voi bakteeritoiminnan tuloksena tulla ummehtunut maku. Ruskea väri puolestaan johtuu useimmiten talon putkiston ruosteisuudesta, joka voi aiheuttaa ripulia, liata pyykkiä ja tukkia hanojen poresuuttimia.

    Suomessa vesijohtoveden laatua valvotaan jatkuvasti, raja- ja suositusarvot haitallisten aineiden ja muun muassa pH:n osalta on säätänyt Sosiaali- ja terveysministeriö .

    http://magneettimedia.com/ihon-lapi-imeytyva-kloori-haitallisempaa-kuin-juotu/


  • flhgxdcf

   Missä sijaitsee vesilähde josta Klaukkalan vesi tulee?

   • vesiasiantuntija

    http://www.keskiuudenmaanymparistokeskus.fi/sivu.tmpl?sivu_id=5008
    Kyllähän kaikkia tiedot löytyy...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   19029
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   370
   6996
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   2147