Leväniemen neuvot meille vimpeliläisille

Sääskenperält

Kaveri asuu seinäjoella ja kirjoittelee ilkkaan vimpeliläisenä?

47

1011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veikkoleväniemi

      Sääksenperältä lykättiin perätöntä infoa. Minulla on katuosoite kolmessa kunnassa. Kuntalain mukaan tämä tarkoittaa, että olen myös kolmen kunnan jäsen. Vimpelissä asun kesäajat ja talvella juhlapyhät eli kuutisen kuukautta vuodessa, viime vuosina kuutisen viikkoa Suomen rajojen ulkopuolella ja noissa kahdessa muussa osoitteessa yhteensä nelisen kuukautta vuodessa. Suosittelen Sääskenperälle perehtymistä asiaan ennen perätöntä kailottamista. Sääskenperälläkin olisi kai tullut olla tyytyväinen, kun Vimpelin verotulot 2016 ovat selvässä kasvussa. Samaa soisin naapureillekin, vaikka heitä näyttääkin uhkaavan hallanvaara. Eikö olisi reilumpaa esiintyä omalla nimellä? Ja edelleenkin olen sitä mieltä, että Hongiston mollaajat aliarvioivat hänen äänestäjäkuntansa.

    • Pakkasenpanemat

      Mihin ne verot menee?

    • Veronmalsajainpuolelt

      Voiko Veikko vastata mihin ne veroeurot menee?

    • Seinäjokinenko

      Taitaa verot mennä seutukeskukseen ja sen palveluiden ylläpitoon? Ei kai kukaan niin hullu ole, että maksaisi Suomen korkeinta veroprosentyiä tänne perähikiään ihan vapaaehtoisesti?

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Palatakseni vielä tähän vanhaan asiaan kuntarahoitukseen tulevaisuudessa minnekkä ne verot tulevaisuudessa maksetaan, tälle seutukuntaajattelulle on ihan vissit perät ja mitkä maakuntien kunnat tulevaisuudessa tulevat kasvamaan. Totuus vaan on tälläiset pienet kunnat niin kuin tämäkin kriisikunta tulevat hävimään verotulojen suhteen asukas rakenne työikäisiin tulee rajut muutokset lähivuosina, nuorten työllistäminen
      tänne esimerkiksi on mahdotan ajatus, 10 vuoden sisällä eläkeläisten osuus on kunnassa suurin ryhmä, tämä ei lupaa mitenkään hyviä näkymiä työllisille, tämä vaan täysin fakta asia pidämme siitä sitten tai ei. Toinen asia sitten tämä sote-alueen rahoitus, sosiaali- ja terveyspalvelut millä muotoa näiden kustanukset hoidetaan, lähtökohtaisesti kuntien vastuista puolet siirtyy maakuntamallilla hoidettavaksi, kuitenkin rahoitus alueelle hoidetaan jokaisen kunnan verotuksella, ei tässä ole minkään kunnanosalta hyväksyttyjä vapaamatkustajia. Lopuksi SOTE-UUDISTUS astuessa voimaan se tulee mullistamaan täysin kuntakohtaiset palvelut, rahoituksen.
      Pahoin pelkään sosiaali- terveysmaksut tulevat nousemaan rajusti kiinteistö, jätehuolto ja vapaa ajan mökkien verotus, kuntaverotukseen nousulle ei ole perusteita, päin vastoin vastuiden katoamisen myötä suunta pitäisi olla alaspäin, valtiontukiaiset tulevat kunnille suurelta osin poistumaan.
      Haasteita tulee olemaan rajusti lähivuosina taseiden tasapainottamiseksi vähenevien verotulojen suhteen, asukkaiden palvelut kuitenkin hoidettava valtionasettamilla lakiinperustuvilla saatavuuksilla.
      Uskosin joka katsoo asiaa kuntarajan yli näkee ehkä laajemmalle, vaikkapa Seinäjoelta näkymät on realistisemmat. Yhdyn täysin edelliseen kirjoittajaan
      kansanedustajan mollaaminen on täysin alaarvoista.

      • sukseteiluista

        kuka tässä


      • memomama

        Kuules maisteri (jota et ole)--
        Milloinhan raapustat jotakin muutakuin noita alati samoja asioita?
        Sulla on selvä sairauden oire toistaa samoja riimejä ja runoja yhä uudestaan ja uudestaan.
        Ihan näin ulkopuolisena totean se ja olen huolestunut terveydestäsi joka antaa viitteitä geriatrianpuoleiseen sairauteen.
        Kannattaa ehkä jopa ajatella asiaa !


      • memolleiltaliäkitys
        memomama kirjoitti:

        Kuules maisteri (jota et ole)--
        Milloinhan raapustat jotakin muutakuin noita alati samoja asioita?
        Sulla on selvä sairauden oire toistaa samoja riimejä ja runoja yhä uudestaan ja uudestaan.
        Ihan näin ulkopuolisena totean se ja olen huolestunut terveydestäsi joka antaa viitteitä geriatrianpuoleiseen sairauteen.
        Kannattaa ehkä jopa ajatella asiaa !

        otas mamumemo iltalääkkeet


    • Joulupukit

      Jos kansanedustaja on ajantasalla ja asioita perillä sehän on positiivista.......

    • kuuntelulla

      Kiitoksia maisteri avauksista tässä on ajateltavaa mitä tuleman pitää

    • Vimpeliläinenveronmaksa

      Missä viipyy veikon vastaus?

      • veikkoleväniemi

        Onhan se vähän viipynyt, kun en oo ennen hoksannut. Eihän ne eläkemiehen tulot kovin kummoisia ole, varsinkaan kun valtio vie ensin päältä verot pääomatuloista, tuloveron, kelamaksun ja yleisratioveron. Kuten kerroin olen kolmen kunnan jäsen, ja kukin kunta kantaa tietysti veronsa omien perusteidensa mukaan. Ei taija Suomessa olla sellaista paratiisikuntaa, joka ei verottaisi jäseniään vai onko?


    • Niiinh

      Suomessa verotetaan yhteen kuntaan eli seinäjoelle

      • anttivaari

        Kylä helsinkkiläisijä verrotetaan Helsingiin eikä seinäjoele.


    • Sääskenperä

      Jatkossa kannattaa esiintyä seinäjokisena

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Tässä täytyy taas kirjoittaa mitä tämä sote-alue maakuntatasolla tarkoittaa, tuntuu ettei tämä vieläkään ole mennyt perille edes kuntapäättäjille. Ensimmäinen asia minkä se aiheuttaa on vastuiden poistuminen maakuntatasolle eli itsehallintoalueille eli nykyhetken rahoituksen turvin olemme voineet hoitaa nämä asiat kuntatasolla vaikka esimerkkinä terveyspalvelut, jatkossa emme voi päättää näistä asioista, sitä myöten poistuu valtiontuet jotka kohdistuneet näihin momemtteihin.
      Jatkossa kuntien tehtävä ei ole rahoittaa sosiaali- ja terveyspalveluita, ja näiden veroosuus tulee kunnilta poistumaan, no sitten pakosta on kuntavero laskettava, noin puolet kauttaaltaan siirtyy rahoista ja sen myötä vallasta maakuntakuntatasolle, eli itsehallintoalueelle. Tässä on kuultu eräitä lausuntoja voitas säilyttää siitä huolimatta kuntavero nykytasolla, sanosin tähän tämä ei ole mitenkään mahdollista, joten uudistuksia on tulossa rakenteellisia ja yhteistyötä naapurikuntien kanssa, näihin pitää varautua ja prosessit lähdettävä kunnanomana toimintana ettei tähän tule valtionpyörä kolmantena osapuolena. Lopuksi täytyy sanoa nyt on tulossa suuret muuutokset kuntakenttään joka ravistaa perustuksia joka nurkalla turhat luutuneet käsitykset, uusiutuminen tarve on valtava, että voidaan jatkossa saada hyvät terveyspalvelut kaikille kuntalaisille ja valtiontoimesta luvattu
      palvelut on jokaisen tavoitettavissa kuntaalueen joka torpassa. Nyt on paneuduttava kiireellä tähän asiaa turhia viipeitä nyt tulee välttää näiltä osin.

      • nosenseatall

        Ja yhä sama poju kirjoittaa samaa asiaa uudelleen ja uudelleen.
        Kaikki nauravat sun runoillesi.
        Et tainnut tietää?


      • samaamieltäkuinmaisteri

        Kyllä TUOHIPERÄNMAISTERI hallitsee suvereenisti Vimpelin kuntatalouden nikamakohdat verrattuna johonkin nosnseatalliin. Jatka MAISTERRI vaan samaan tyyliin.


    • Maisterinsisko

      Asiaa maisteri! Suurin osa hölmöistä ei tajua tätä!

    • terveyttä

      No kyllä tuo on jo naiivia.
      Sairaalta sen kyllä ymmärtää mutta jos on normityössäkäyvä niin --sääliksi käy.
      Näkyy jo vuosien ajalta samaa asiaa pitkälti jauhaneen .
      Ei varmaan itse huomaa kuinka paljon täälläkin ko:lle nauretaan kun samaa paasaa...
      Omapa on häpeänsä.

    • maisterskansukulainen

      taitaa totuus valjeta suojatyötätekevillekin hiljaiseksi on vetänyt sanoja enään hyvin harvassa

    • kyllähävettää

      Voi helvetti miten huonosti nykyään menee ei yhtään rahamiestä enään koko pitäjissä ennen oli miljönnäriä joka pitäjäässä nyt vain rupusakkia voitas melekein sanoa kommunisteja, maiisteri taitaa olla oikeessa

    • Sääskenperältä

      Eihän se ole ihmekään kun rahamiehet asuu seinäjoella 21 prosentin kunnallisveron ja hyvien maakuntakeskuksen palveluiden lähellä. Täällä kelpaa käydä kesäisin pesäpalloa ja rahvasta katsomassa ja ihmetellä mitä täällä saadaan 22.25 prosentin kunnallisverolla unohtamatta huimia kiinteistöveroja.

      • köllisääskestä

        totta kirjoitat kriisikunnassa ei ole yhtään miljonääriä rahamiehet on seinäjoella
        ennen totta oli veroluettelossa miljoonamiehiä kävin katsoon verotoimistossa nyt ei yhtään


      • miljoonamiesvimpelistä
        köllisääskestä kirjoitti:

        totta kirjoitat kriisikunnassa ei ole yhtään miljonääriä rahamiehet on seinäjoella
        ennen totta oli veroluettelossa miljoonamiehiä kävin katsoon verotoimistossa nyt ei yhtään

        Miksi sääskenkolli kävi turhan tutkimassa veroluettelot, kun meistä miljoonamiehistä oli tiedot mm. Ilkassa.


      • sääskenlada

        Ehkä se tarkoitti seinäjokea siellä on miljonäärejä, mutta ei täällä kriisikunnassa


      • metsäkukia
        sääskenlada kirjoitti:

        Ehkä se tarkoitti seinäjokea siellä on miljonäärejä, mutta ei täällä kriisikunnassa

        Latamies on errehtynyt, ei vimppeli ole enä riisikunta.


    • onneajanäppylähanskat

      sääskeläiset ovat aina olleet kommunisteja ja peruskitisijöitä.--ja SINÄ olet eräs heistä joille rahvaat nauravatyhä vuonna 2016.
      tosi idioottimainen ja naiivi teksti sulta.

    • aitomiljoonamies

      Sääskenkolli joka ei ole sääskestä ei edes tiedä missä on nykyisin verotoimisto että aivan turha elvistellä.

    • AHDASMIELISTÄ

      Taas oli järviseudun sanomissa veikon jälkiviisastelu kirjoitus. Veikko vois spekuloida vaan oman kotipaikkansa seinäjoen asioita. Vimpelillä oli viime keväänä elämänsä tilaisuus tehdä vapaaehtoinen kuntaliitos,mikä olisi ollut tulevaisuutta ajatellen paras ratkaisu. Vaan ei kelvannut,poteroihin jäätiin makaamaan.

    • Dinosaar

      Veke on fossiili.

    • kaikkimuuttamaaan

      Täällä Vimpelissä on enään vain köyhäkauloja paras kai muuttaa seinäjoelle todella ei yhtään miljoonääriä seinäjoella on maakunnanrikkaat

    • Kuningatarra

      Leväniemi on kuningas. Kaikki vain Seinäjoelle josta käsin on hyvä antaa kaikkivoipia ohjeita Vimpeliin.

    • veikkiä

      Vai että Seinäjoella???

    • kärnäkiima

      sinulle veikko on annettu porttikielto lappajärvelle, toivottavasti et kurki jäänyli kärnään.

      • läheltäkatsonut

        onko vekeä kohdannut joku onnettomuus,jotenkin vaikutta siltä


    • Vouttt

      Veke on kuningas. Olisi vimpelin verokunkku jos verot tulis tänne?

      • lyplyplyps

        En kyllä yhtään ihmettele vaikka on porttikiellon saanutkin. Melkoinen sotasankari ja aseenkalistelija.


    • Exvimpeliläinen

      Kirjoitukseni ei nyt kyllä koske otsikkoa mutta tulee Leväniemestä mieleen peruskoulumuistot. Joka päivä Leväniemi huusi keskusradioon useaan kertaan päivässä jälki-istuntoon jäävien nimet. Tällaista käytäntöä ei varmaan ole ollut missään koulussa. Uskomaton tapa hänellä oli. Jäi ikävänä muistona kouluajoilta mieleen. Miksi näin piti tehdä? Vastaisiko Veikko.

    • opetttaja

      Olit uskomaton koulupinnari häirikkö

    • Exvimpeliläinen

      Niinkö? Näin ei ollut. Peruskoulu kunnialla loppuun ja lukioon. Lukiossakin vielä kuuntelimme Leväniemen mölinää keskusradiosta. Oppituntien alku viivästyi näiden tärkeiden tiedotteiden kuuntelun takia. Olitko itse koulussa silloin kun hän oli rehtori? Älä rupea vastoin parempa tietoa nimittelemään ketään koulupinnariksi ja häiriköksi.

    • valssimenneiltäajoilta

      Leväniemi oli hyvä ja tasapuolinen ne yleensä marmatti jotka oli aina pinnareita ja pulisivat häiritsi muita joten turha narista eikä mikään tieto viivästynyt hitto ompa kova valehtelemaan vielä oikeen veijari oireita vieläkin pitäs kuuunella mitä oppitunnilla annettu neuvoja eikä häiriköidä muita

      • säälittävää

        Mutta kyllä se on mahtavaa käyttää sitä sotilaalista ääntä, että koko koulu kuuli ja kaikki oli lähes peloissaan. Voi reppanaa.


    • Exvimpeliläinen

      Niin, tällaisia olivat Leväniemen kasvatusmetodit siihen aikaan. Hyvin sanottu: sotilaallinen ääni, jota kaikki kuuntelivat monta krt/pv. Jälki-istuntotiedotteet oppilaille osattu hoitaa muualla hieman fiksummin. Ei tarvitse koko koululle kuuluttaa ja monta kertaa päivässä. Varmasti ikäviä muistoja oppilailla, jotka olivat usein jälki-istunnossa. Itse en nyt sattunut tähän porukkaan kuulumaan mutta kukapa sitä uskoo eikä tarvitsekaan. Hyvää kevättä vain sinne Vimpeliin. On aina mukava käydä silloin tällöin kotipaikkaa katsomassa.

    • korvenkaiku

      Oli useita luokalla useita vähäälyisia oppipaita sitten ne mekastivat häiritsivät muita yrittivät huomiota osakseen näin se vaan meni nyt aletaan huutaa viemäristä että koko koulunkäynnin heikkous johtuikin opettajista ja kuin tämä jos oppi ei mennyt perille, on sitä kaikenlaisia moukkia täälläkin ollut, nyt pidetään kauheaa metakkaa ja huudellaan mailmalta kaikki syyt jos ei olla sielläkään pärjätty vaikka nyt rehtorin päälle. Laittakaa karvahattu korville ja olokaa hiljaa.

      • TUOHIREPÄNMAISTERI

        Olipa Korvenkaiulla hyvä kommentti.


      • Exvimpeliläinen

        Niin minustakin, oikein hupaisaa luettavaa. Säälittävää, että aikuinen ihminen ei osaa kunnolla kirjoittaa ja selkeästi kertoa mielipidettään. Tuossa tyypissä näkyy oikein kunnon koulutuksen taso.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe