Suunsoitto vähemmälle, suomalaiset !

räkänokat-hiljaaaa

Ei ole leuhkimista omassakaan maassamme tuon mukaan:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001934083.html

Aika turhaa on jatkuvasti soittaa poskea miten huonosti asiat ovat Venäjällä kun eivät näytä olevan sen kummemmin täällä meilläkään. Koskahan Venäjä alkaa lähettämään ruokahuoltoa Suomeen ettei köyhiä ihan nälkään tapettaisi.

Milloin ja miten Suomesta on tullut Euroopan köyhäilijä jota päivitellään jo muissakin maissa, voi jee sentään?

14

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TiltunHöpöstelyä

      "Koskahan Venäjä alkaa lähettämään ruokahuoltoa Suomeen ettei köyhiä ihan nälkään tapettaisi."

      Karu arvio Venäjän tilanteesta: ”Vararikko uhkaa”


      Venäjän asioita seuraava valtiotieteilijä Anton Nikolenko arvioi, että Venäjän vararahastot loppuvan vuoden aikana.

      –Joulukuun alussa hyväksytty vuoden 2016 budjetti oli laskettu öljyn hinnalla 50 dollaria barrelilta, mutta hinta laski 35 dollariin. Jos nämä hinnat kestävät koko vuoden, Venäjän vararahastot loppuvat vuoden aikana ja vararikko uhkaa jo Venäjän valtiota tämän vuosikymmenen aikana, Nikolenko kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

      Hän korostaa, että kun öljyn hinta on alle 40 dollaria barrelilta ja budjetti on kovasti alijäämäinen, Venäjä joutuu ensimmäisen kerran pitkään aikaan valitsemaan mihin se rahansa käyttää.

      –Helpointa olisi tietenkin leikata sotilasmenoja. Ilman niitä teollisuustuotanto olisi toki laskenut vielä enemmän viime vuonna, mutta olisi aika pohtia onko todella tarpeen että yksi tehdas Venäjällä tuottaa tällä hetkellä 60 prosenttia maailman uusista panssarivaunuista. Panssarivaunut ovat huono investointi, jonka tappiot ovat pienimmillään kun niitä ei käytetä, Nikolenko kirjoittaa.

      Hän arvioi, että toisen Krimin liittämiseen Venäjällä ei olisi varaa, mutta sotilasmenoista leikkaaminen ei näytä olevan todennäköistä.

      • Trumpin-kannattaja

        -----Karu arvio Venäjän tilanteesta: ”Vararikko uhkaa”---

        Kenen tekemä arvio, sinunko vaiko jonkun äärioikeistolaisen järjestönkö? Talous siellä nousee kohisten kuten jokainen mediaa vähänkään seuraava tietää:
        - ostosmatkailu sieltä tänne on taas räjähtänyt
        - ruplan kurssi oli vielä joku aika sitten 1 euro oli 100 ruplaa, nyt on 70
        - öljyn hinta on noussut ja nousee koko ajan

        Että siinä sinulle faktaa iltojesi iloksi.


      • TrumpinVastustaja

        EI, vaan venäläisten itse tekemä!

        Venäjällä on räjähtänyt vain jköyhyys ja kurjuus!

        - ostosmatkailu on lievästi kasvanut
        - ruplan kurssi on lievästi kohonnut
        - öljyn tuotatjia on maailmalla paljon! Kilpailu pitää hinnan matalana!

        Energia ja aseet poislukien voisait tehdä luettelon lännessä kaupaksi menevistä venäläisistä teollisuustuotteista! Sopiiko?


    • prihaine
    • eiriitäkaikkeen

      Venäjän on pakko käyttää varusteluun niin paljon, muuten sinne hyökättäis heti.

    • Jep_jep____

      Hmm eiköhän Venäjä enemmän puutu ja soita suuta muiden asioista. Kyllä suomalaisille kelpaa hyvin, jos Venäjä pitää huolen vain omista asioistaan, eikä puutu trollitehtaineen muiden maiden asioihin.. sen päivän kun näkisikin.

    • demarienvihollno1

      ..Venäjällä ei kukaan valmista elintarvikkeita? Suomesta ostettiin pliisua kepu-elintarviketta. Miljardeilla. On käsittämätöntä, että venäläisten pitää tulla suomeen asti ostamaan kalaa?!joka on sika kallista vielä! saksassa kaikki puolet halvempaa, puhumattakaan Puolasta, Balttian maista.
      Venäläiset eivät osaa tehdä itse mitään, pienyrityksiä ei ole, no siiihen se kaatuu taas...Venäjä on kehitysmaa missä uljaalla johtajalla on paljon aseita ja hän on oikeesti paha mies, jota pitää totella....

      • olet-sinä-pässi

        ....On käsittämätöntä, että venäläisten pitää tulla suomeen asti ostamaan kalaa?...

        Mitä kitiset, syöhän puoli Suomeakin Norjan kassilohta vaikka omat kymmenet tuhannet järvet kuhisevat kalaa. Laiska kansa ei viitsi kalastaa vaan ostaa Norjasta.


    • OmaKansaHeitteillä

      Suomen työttömien ja kokoomus leipäjonoihin pakko syrjätettyjen tulisi lähettää lähetystö Moskovaan pyytämään ruoka ja työ apua suomeen.
      Koska suomessa ei toimi enää työn- ja tulonjako, kun ahne kokoomus kepu sdp vihreät vievät kaiken eturyhmilleen, tai ulkomaille,,,
      Oma kansa on Heitteillä.
      Kansalle pakko syötetään homoutta, pakko monikulttuuria, Leipäjonoja ja massa työttömyyttä !

      • NaapurikanbsaHeitteillä

        Haluatko apua näiltä?

        Eläkeläiset joutuvat maksumiehiksi valtionbudjetin tasapainottamisessa.

        Venäjän varavaltiovarainministeri Maksim Oreškin kertoi viime viikolla, että maan kahden vararahaston varat on kulutettu vuoteen 2018 mennessä.

        Reservirahaston varat ovat tällä hetkellä 62,7 miljardia euroa ja hyvinvointirahaston 65,3 miljardia. Reservirahasto on alun perin tarkoitettu budjettivajeen paikkaamiseen ja hyvinvointirahaston alkuperäisenä tarkoituksena oli eläkejärjestelmän turvaaminen. Hyvinvointirahastosta 60 prosenttia on kuitenkin jo korvamerkitty erilaisiin investointihankkeisiin, kuten Fennovoiman ydinvoimalaan Pyhäjoelle.

        Pelkästään vararahastojen nollaamisen avulla valtionbudjetin tasapainottaminen vuosina 2016-2018 ei kuitenkaan onnistu, mikäli raakaöljyn hinta pysyy nykytasolla eli
        50 dollarissa tynnyriltä.

        Tällä hintatasolla budjetin alijäämä tulee olemaan seuraavien kolmen vuoden aikana yhteensä yli 100 miljardia euroa. Energian viennistä saadut tulot muodostavat noin 50 prosenttia valtionbudjetin tulopuolesta.

        Kuumeisesti säästöjä miettivä hallitus on nyt ottanut kohderyhmäkseen eläkeläiset. Hallituksen suunnitelmissa on nostaa eläkeikä 65 vuoteen, alentaa eläkkeiden indeksikorotus selvästi alle inflaatiotason ja mahdollisesti jäädyttää ensi vuoden työeläkemaksujen niin sanottu kumulatiivinen osuus.

        Eläkeiän noston kannattajaksi ilmoittautui viime viikolla maan vaikutusvaltaisin naispoliitikko, parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston puheenjohtaja Valentina Matvijenko.

        Eläkeiän kertakorotuksella hallitus säästäisi kolmessa vuodessa noin 17 miljardia euroa. Eläkeikä on nyt naisilla 55 vuotta ja miehillä 60 vuotta. Käytännössä eläkkeet ovat niin pieniä, että suuri osa eläkeläisistä jatkaa työelämässä vuosia tai vuosikymmeniä eläkkeelle jäämisen jälkeen. Esimerkiksi lastentarhanopettajan eläke Pietarissa on noin 200 euroa kuukaudessa.

        Venäjän eläkejärjestelmässä työnantajan maksama eläkemaksu on 22 prosenttia palkkatulosta. Eläkekertymästä yli kaksi kolmasosaa käytetään nykyisten eläkkeiden maksamiseen ja vajaa kolmasosa on tuleviin eläkkeisiin tarkoitettu kumulatiivinen osuus.
        Vuosina 2014 ja 2015 hallitus on kuitenkin siirtänyt kumulatiivisen osuuden budjettivajeen ja muiden menojen katteeksi. Nyt hallitus pohtii tulisiko kumulatiivinen osuus poistaa myös vuodelta 2016.
        Venäjän keskuspankin pääjohtaja Elvira Nabiullina on arvostellut kumulatiivisen osuuden jäädytystä. Nabiullinan mukaan budjetin lyhytaikaisia ongelmia ei tule paikata ”pitkän rahan” rahastokertymien avulla, koska ilman pitkäaikaisia sijoituksia Venäjälle ei koskaan synny toimivia pääomamarkkinoita.
        Toisaalta voi kysyä ovatko Venäjän nykyiset budjettiongelmat lyhytaikaisia, vai onko kyseessä jo krooninen sairaus. Moni asiantuntija katsoo, ettei hallitus voi pitkään kikkailla hupenevien vararahastojen ja eläkeläisten kustannuksella.
        Venäjän talouden ainoa valopilkku on alhainen valtionvelka ja monien mielestä velan hallittu kasvattaminen olisi ainoa keino taltuttaa talouskriisi. Mutta mistä ja millä hinnalla taloussanktioiden ja luottoluokituslaitosten puristuksessa oleva Venäjä luottoa saisi?


    • kusihaiseekaduilla

      Buaah, Suomessa älykääpiöt ovat aina soittaneet turpaansa kun "ryssä" muka haisee pahalle. Taisi tulla omalle nenälle nyt kun Suomi haisee paskalle hienoon läntiseen nenään, enkä ihmettele. Aamuisin haisee porttikongeista yöllinen kusi ja pultsarit.

      • punikin_riemu

        Hurraa, Suomesta löytyi haiseva paikka. Ei sen väliä että idässä haisee kaikki, asukkeja myöten. JIPPIII!!!!!


    • Pääasia

      Että valepakolaisilla ei ole huonoa puuroa, eikä tarvetta mennä leipäjonoon.

      • Uskomatonta.menoa

        Tämä se onkin hulluinta,että näin tapahtuu,oman maan köyhät kärsii mutta ulkomaan köyhät saa täyden ylöspidon.
        Ei varmaan tapahdu missään muussa maassa ulkomailla.
        Ulkomaitten hallitusten pitäisi puuttua jo tähän hulluuteen,Suomen hallituksesta ei siihen ole.
        Eivät kyllä ulkomailla ota uskoakseen mitä tässä maassa tapahtuu.
        Nyt vielä päälle työttömien pakottaminen alipalkattuihin töihin.
        Valtiontalous on ryssitty puoliksi tahallaan ja nyt kaikki halutaan jättää oman onnensa nojaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      313
      2859
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2203
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1243
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe