Haiseeko 4000 vuotta vanha raato?

Raadonhaju

ROT pyrkii argumentoimaan Nooan tulvaa ja sitä, että dinojen fossiilit ovat syntyneet vedenpaisumuksessa mm. seuraavialla väitteellä:
"Ja pisteenä i:n päälle vielä maininta siitä, että monet dinosauruksen luut haisevat, koska ne eivät ole fossiloituneet.
http://discovermagazine.com/2006/apr/dinosaur-dna
""It smelled just like one of the cadavers we had in the lab who had been treated with chemotherapy before he died,"

Uskooko ROT tai uskooko joku muu, että 4000 vuotta vanha raato voisi haista. Edes neljäsataa vuotta vanha raato ei enää haise. Haju tulee siitä, kun bakteerit hajoittavat kudosta. Prosessi on ohi muutamassa vuodessa, ei vuosisadoissa tai vuosituhansissa.
Jos fossiilit ovat haisseet, haju ei ole 4000 vuoden takaisista fossiileista yhtään sen todennäköisemmin kuin 40 000 000 vuoden takaisistakaan.

Väite, että fossiilien haju voisi johtua alkuperäisen eliön kudoksen mädäntymisestä on täyttä soopaa. Väitteen alkuperäinen esittäjä on suunnannut sen USA:n oppimattomien kreationistiuskovaisten uskon pönkittämiseksi. ROT lainaa sitä sokeassa uskossaan ja suoranaisessa typeryydessään.

9

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rotanloukku

      Jos kretu-ROTta uskoo sen haisevan niin kyllä sen täytyy haista koska kaikki muukin mihin kretu-ROTta uskoo on totta.

    • Ufot

      Haisee. 4099 vuotta vanha raato haisee yhtä paljon kun väite, että Nooan arkki on totta.

    • hehhh

      Kreationistin Jumalan luoma hajuaisti on uskomattoman herkkä. Määrätyissä asioissa se päihittää jopa koiran hajuaistin:D

    • "Väitteen alkuperäinen esittäjä on suunnannut sen USA:n oppimattomien kreationistiuskovaisten uskon pönkittämiseksi."

      Väitteen alkuperäinen esittäjä eli Mary Schweitzer on kuitenkin uskovaisuudestaan huolimatta itse todennut kretupelleistä näin:

      "One thing that does bother me, though, is that young earth creationists take my research and use it for their own message, and I think they are misleading people about it."

      http://biologos.org/blogs/archive/not-so-dry-bones-an-interview-with-mary-schweitzer

      Edelleen Schweitzer on itse myöhemmässä tutkimuksessaan esittänyt säilymisen syitä näin:

      "Haemoglobin (HB) increased tissue stability more than 200-fold, from approximately 3 days to more than two years at room temperature (25°C) in an ostrich blood vessel model developed to test post-mortem ‘tissue fixation’ by cross-linking or peroxidation"

      "The HB–oxygen interactions investigated here explain both the association of iron with many exceptionally preserved fossils and the enhanced preservation of tissues, cells and molecules over deep time. Iron and oxygen chemistry, at the centre of bioenergetics and terrestrial life [41], are now seen to play key roles in the preservation of biomaterials after death."

      http://rspb.royalsocietypublishing.org/content/281/1775/20132741

      Oleellista on nyt joka tapauksessa se, että nämä löydökset vain lisäävät ymmärrystä siitä miten ja minkälaisissa olosuhteissa biologinen materiaali voi säilyä, eivätkä mitenkään muuta tuon materiaalin ikää, kuten kretupellet yrittävät huuhailla.

      ROT, lukutaidoton kun on, on tunnetusti linkitellyt tänne milloin mitäkin materiaaleja, joissa ei ole kyennyt erottamaan pehmytkudosta siitä että sellaisesta on säilynyt jälkiä muissa muodoissa. Mutta kretujen perseilyistä huolimatta olisi sinänsä kovasti toivottavaa, että noista fossiileista löytyisi jatkossa mahdollisimman paljon sellaista materiaalia, josta voitaisiin oppia uutta, joka samalla kertoisi aina lisää evoluution kulusta.

      Todellisuudessa kaikki lisätieto kuitenkin vain syventää kretujen ahdinkoa, koska sanomattakin pitäisi olla selvää, ettei olematon taikatulva saa mitään säilymään ja edelleenkään Raamatun mukaan dinosauruksia ei pitäisi edes löytyä mistään, 1.5km korkuisia enkeli-ihmis-hybridijättiläisten raatoja sen sijaan kylläkin.

    • hgjhgjhgjh

      "Väite, että fossiilien haju voisi johtua alkuperäisen eliön kudoksen mädäntymisestä on täyttä soopaa."
      "Väitteen alkuperäinen esittäjä eli Mary Schweitzer"

      Näinkö Schweitzer asian esitti? Todellako?
      Schweitzer on käsitellyt fossiileja erittäin epäammattimaisesti, jos edes tuhansia satikka kymmeniä miljoonia säilynyt fossiili olisi alkanut mädäntyä heti sen esiin kaivamisen jälkeen. Jos vaikka kuinakin hidasta bakteeritoimitaa olisi ollut, olisi se tuhonnut kudokset paljon ennen kuin tuhansien vuoisen aikana. Suoruumiit saattavat olla kolmisentuhatta vuotta vanhoja, eivätkä nekään ole lähteneet mädäntymään, kun ne on nostettu suosta.

      En tiedä "virallista" selitystä, mutta fossilien epäpuhtauksissa oleva tuore bakteeritoiminta olisi paljon todennäköisempi lähde hajulle kuin alkuperäisen eliön kehon mätänemistuotteet. Se nyt ei vaan kerta kaikkiaa tunnu uskottavalta.

      Onko palstalla joku, joka on jaksanut kaivaa faktat legendan alta esiin?

      • <<"Väite, että fossiilien haju voisi johtua alkuperäisen eliön kudoksen mädäntymisestä on täyttä soopaa."
        "Väitteen alkuperäinen esittäjä eli Mary Schweitzer"

        Näinkö Schweitzer asian esitti? Todellako?>>

        Oma toteamukseni väitteen esittäjästä oli huolimaton, koska tarkoitin siis tuota lainausta hajusta, en mainittua väitettä sen syystä. Mutta ei tuolla artikkelissa mainitut Schweitzerin omat toteamukset nyt niin kovin kauas tuostakaan näytä menevän:

        "she noticed that the fossil exuded a distinctly organic odor." ... "To Schweitzer, it meant that traces of life might still cling to those bones."

        Mutta samassa paikassa mainittu toisen tutkijan toteamus tarjonnee vihjeen todennäköisemmästä syystä:

        "Oh, yeah, all Hell Creek bones smell"

        Paikassa voi siis olla jotain joka aiheuttaa hajun. Muista saman paikan löydöistähän ei kait väitetä löytyneen vastaavaa materiaalia, jolloin loogisesti hajun syytä olisi perusteltua etsiä toisaalta. Esim. raakaöljynkin on sanottu haisevan jossain muodossaan kuolemalta.


    • UJHJHJHHJ

      Kyse oli siitä, haiseeko 4000 vuotta vanha Raato tai "fossiili". Ei haise.
      Väite fossiilin hajusta kumoaa ROT:n väitteen Nooan tulvan jäänteestä siinä kuin miljoonien vuosien vanhasta jäänteestäkin.

    • TV-dokumentissa Mary Schweitzerista sanoi toinenkin paleontologi että ne sen tietyn paikan fossiilit haisee ja löyhkää.

      • hjhjhkjkjhkkhk

        Ja silloin on enemmän kuin todennäköistä, että löyhkä johtuu ympäristöolosuhteista, eikä itse fossiileista. Mikään fossiili ei voi haista tuhansia vuosia. Prosessilta loppuu eväät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      158
      3617
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      33
      3488
    3. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      199
      2508
    4. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      140
      1140
    5. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      59
      1018
    6. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      971
    7. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      144
      940
    8. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      880
    9. Niinhän se on nainen että me

      Kaikki vanhetaan ja muututaan toisenlaisiksi, lainatakseni vapaasti yhden vanhan kappaleen sanoitusta
      Ikävä
      42
      724
    10. Olihan sinun

      Kanssa nainen olemassa omanlainen vetovoima ja tietynlainen yhteenkuuluvuuden tunne. Se on helppoa myöntää.
      Ikävä
      40
      707
    Aihe